Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Viktor77
titán
válasz
titanium_100 #78196 üzenetére
A 650Ti, de szerintem azért régre ne menj vissza, egy 1030 is megteszi.
-
titanium_100
tag
Melyik a legrégebbi nvidia vga ami még g sync-es?
Fontos lenne hogy tudja, de nem akarok most sokat költeni. -
Csupingo
veterán
válasz
Harbinger85 #78194 üzenetére
Ez miért super? Megnézted a linkedet? Kattints jobb felül a Tech Specs-re és nézd meg, hogy mi van a Graphic Engine-hez írva.
-
Csupingo
veterán
válasz
Harbinger85 #78192 üzenetére
Az első az "super", a második sima változat. Sok bolt feltünteti a pontos típusszámot is, az alapján be lehet azonosítani a kártya oldalán. A gyári oc nem sokat számít, két kattintás és bármelyik beállítható arra az órajelre.
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
GTX 1650 Super-t szeretnék, de fura hogy egyes - talán újabb - modeleknél nem szerepel a S vagy Super jelző a típusszámnál. Lehetséges, hogy véletlenül egy simát kapok vagy az áruház rosszul tüntetett fel pár adatot?
Ezt a modelt csak átvétel után tudom ellenőrizni: ROG-STRIX-GTX1650S-4G-GAMING
De ezt átvétel előtt láthatom az üzletben: ROG-STRIX-GTX1650-O4GD6-GAMINGDe ami fontosabb egyik model OC mode órajele magasabb, számít az bármit is?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Csupingo
veterán
Akár a procit is ki lehet szedni és visszarakni. Megnézni a lábakat a cpu-n, vagy a foglalatban. Pontosan mi az alaplap típusa? Biztos nem hibakódot sípol? Valami periféria nem mehetett tönkre? Mindent ki kéne húzni a lapból: bill, egér, pen, stb. (Végső esetben az alaplapot is kivenni a házból, hátha valami zárlatot okoz.)
-
arni1
aktív tag
válasz
Csupingo #78183 üzenetére
Nem ugy sipol mint amikor sikeresen elindul es pittyen egyet, hanem mintha egy ora masodperc mutatoja jarna. Mara lefutott a memtest, bootolos verzio, hibatlan mindket ram. Esetek: egy rammal elindul, majd nem. Ram csere masik slotba , elindul majd megint nem. Oda vissza probalgatva neha megy neha nem. Vgaval hol megy hol nem. Integralttal ugyanigy.. olyan mintha amikor a ramot cserelgetnem akkor valami erintkezik majd nem ahogy kicserelem. Passzolom most mar. Utolso lehetosegek a cpu vagy az alaplap.
-
NeKRaD
csendes tag
Sziasztok.Az lenne problemam,hogy most valtottam konfigot
x299 e gaming->rampage vi extrem omega
7740x->10980xe
Es a poseidon kartyam az elso konfiggal tokeletesen ment most pesig csak x8ban hajlando illetve iszonyatosan melegszik es lassu.Mi okozhatja a hibat?
Amit eddig kiprobaltam:SSD/HDD eltavolitasa,GPU ki/be rakas foglalat es csatlakozo megtisztitasa,BIOS a legfrissebb,Driverek ujratelepitese is megvolt. -
titanium_100
tag
Hali!
RTX 2070 vagy 2070S között van akkora különbség amiért megéri rákölteni azt a plusz pénzt? -
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ilyen géphez szeretném a legmegfelelőbb videokártya drivert letölteni:Videokártya: Sapphire Radeon HD 5670
Operációs rendszer: Microsoft Windows 7 Ultimate
Alaplap neve: ASRock 960GM-GS3 FX
CPU típusa: DualCore AMD Athlon II X2 240e, 2800 MHz (14 x 200)Pontosan melyiket javasoljátok és pontosan honnan töltsem le?
Jó volna, ha be is tudnátok linkelni.Köszönöm szépen előre is
-
Csupingo
veterán
Ha még sípol, akkor meg kéne nézni a beep kódokat, hogy mi lehet a baj. (Nem tudom, hogy cpu hibánál sípolna e. Alaplap hibánál talán eddig se jutna el.) Ilyenkor kép sincs? A bios reset érintkezői nem maradtak összezárva? Bios reset volt már, vagy elemkivétel? Milyen alaplap? Nem lehet a biost akár hiba esetén is pen-ről frissíteni?
-
arni1
aktív tag
válasz
Csupingo #78180 üzenetére
Fejlemeny: most mar el sem jut odaig hogy bekapcsoljon, tickel az alaplapi hangszoro, ujraindul tobbszor de semmi. Elotte viszont masik tappal(1000w-os evga) volt probalva, egyszer sikeresen bejott, utana mar nem, ramot felvalta probaltuk, egyenkent mindket slotban. Alaplapi vgaval, dedikalt vag-val, most mar semmi reakcio csak az elso mondatban levo esemenyek. Egyszer egy rammal elindult, de azota mar ugy sem. Tanacstalan vagyok, alaplap lenne?
-
-
arni1
aktív tag
-
tasiadam
veterán
1660S mennyire birja a 1440p-t? Es a 1080P 75hz?
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #78173 üzenetére
Milyen kártyád van most? Azzal megy az 1440p 165 Hz-en? Ha igen, akkor meg kell nézni, hogy azon milyen csatlakozók vannak és akkor már lehet válogatni az olyan csatlakozós amd kártyákból. (Hacsak nem a legújabb kártyád van most a legújabb kimenetekkel, mert akkor nem leszünk sokkal okosabbak. Persze látatlanban be lehet vállalni egy rx 550-et, azon már 1.4-es DP van, annak bőven elégnek kéne lennie.
) Ha nem akarsz annyit költeni, akkor tovább kell nyomozni, hogy melyik 1.4-es kártyák olcsóbbak, vagy elég e az 1.2 is. (Használt rx 460, rx 560. Ezeken is már 1.4 van.)
(#78172) arni1: az nem olyan rossz táp. Esetleg használhatod 1 memóriával pár napig, ha több van a gépbe. Így talán a memóriákat tudnád tesztelni. Persze memória tesztelő program is van.
-
-
Csupingo
veterán
Milyen tápegységed van? Ez szintén érdekes. Attól, hogy a win összeomlik, még a biosnak nem kéne furcsaságokat művelnie, hacsak nem valami bios, alaplap, tápegység, vagy egyéb hardveres gond okozza az egészet. Nem esett egy marék csavar a házba?
(#78170) Hegyirabló: most van valami kártyád, vagy a prociban igp? Wiki alapján 1.2-es DP-től, vagy talán hdmi 2.0-val működne. 1.2-es dp már van a 100 éves kártyákon is. Gyakorlati tapasztalatom sajnos nincs.
-
Sziasztok!
1440p, 165Hz-hez mi a minimum AMD? Csak desktop, Windows, böngészés. Tesztelném a monitort AMD-vel, de ha nem muszáj, emiatt nem veszek valami drága kártyát.
Köszi!
-
arni1
aktív tag
válasz
Csupingo #78167 üzenetére
Egy chrome futott 4-5 tabbal illetve mellette Hearthstone. Semmi extra.
A gép nem volt mozgatva szinte hónapok óta, átnéztem őket, nincsenek szétcsúszva elmozdulva
Így néznek ki az értékek.
A hdd-re ezt írja a hd sentinel:
A rendszer maga az ssd-n van, az hibátlan.
Illetve ez fogadott a fagyás utáni indításnál:Szerk.: a hardveres gyorsítás be van kapcsolva a chromeban.
-
Csupingo
veterán
Az már érdekesebb, ha vga nélkül is csinálja. Még a végén kiderül, hogy nem is rossz a videokártya. Böngészőt használtál éppen? Olyan már volt, hogy hibás vga driver tudott komolyabb fagyást okozni, ha a böngészőben be volt kapcsolva a hardveres gyorsítás. Esetleg tud ilyet csinálni hibás, vagy csatlakozóknál elmozdult sata kábel is. Hibás háttértár, vagy rossz memória. Ritkább esetben betegeskedő alaplap, vagy tápegység.
Processzor hőfok rendben van? -
arni1
aktív tag
válasz
Borisz76 #78162 üzenetére
Ismét megtörtént ez a fagyás, az integrálttal használtam, egyszer szintén vízszintes csíkos kép, második alkalommal pedig megállt mint a cövek, kép maradt, nem reagált semmire semi(resetre sem) csak a bekapcsológomb hosszú nyomására kapcsolt ki. Újraindítás jó 1-2 percbe telt mire megjelent a bejelentkező képernyő. Míg töltődött pedig a pár másodpercenként tickelt egyet valami. Nem tudtam megállípatni hogy mely alkatrész adhatta.Azóta nincs gond.
Van esetleg tipp, hogy mi lehet? Event viewerben is csak azt hozta kritikusnak, hogy nem rendesen lett áramtalanítva/kikapcsolva.
Előre is köszi!
-
sittes79
addikt
Hi,
Adott egy evga 3080 ftw3 ultra felraktam beta biost az evga automata update.exe programjával ami nvflasht használ, de szeretnek vissza menni a gyári Stock biosra, valaki leirna a pontos parancs sort?
Köszönöm
-
arni1
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne, adott egy konfig: i5 4460 ati r9 280 8gb ram
2 hete kifagyott a gép vízszintes színes csíkos képpel, utánaolvastam gpu probléma(ez alapján). oké, integrált kártyáról megy a gép. Újrahúztam a windowst, ismét ment a dedikált gpu. Aztán nemrégiben ismét problémába ütköztem. Friss windows ismét, telepíteném a gpu-nak a driverét, próbálkoztam a legfrissebbel, régebbivel, mindegyik verziónál 66%-nál egyszerűen lefagy a windows, csak a reset segít. Sokadik alkalom után már csak a windows javítás lehetséges. Futtattam cpu diag toolt az inteltől, hibátlan, memtestet hibátlan. Windows jogtiszta.
Szerk.: visszaállítottam a windows, és most már egy chrome telepítésnél is lefagyott.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Viktor77
titán
válasz
AsakuraDave #78158 üzenetére
Display Driver Uninstaller.
-
AsakuraDave
őstag
Üdv,
AMD GPU/VGA szoftver-t mivel lehet a leghatékonyabban eltávolítani GPU csere előtt?
Olyan progi kéne ami az AMD chipset driver-hez nem nyúl csak a grafikai meghajtót szedi le csutkára!Köszönöm
-
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan, aki nem natív felbontáson játszik?
2560x1440-en milyen lehet 1920x1080-ban? -
Csupingo
veterán
válasz
nyul105 #78150 üzenetére
Ordas cpu limit kéne szerintem, hogy ne vedd észre azt, ha ki, vagy ha be van kapcsolva a ray tracing. (Mondjuk a cpu lecövekel 50 fps-nél, a kártya tudna százat is, majd bekapcsolva a ray tracing-et 60-ig zuhanna, de mivel a cpu 50-et tud, nem látod fps-ben a változást.) Persze ez csak az én elméletem és nem hinném hogy nálad ennyire szélsőségesen lennének összeválogatva az alkatrészek.
Milyen procival, milyen felbontáson, milyen beállításokkal nézted?A te esetedben 144 környékén van vége a cpu-nak, de a vga tudna többet is, azért van 50%-on, aztán a többlet terhelés már látszik a vga-n és a cpu-n is bekapcsolás után.
-
nyul105
senior tag
Remedy's control game, rtx 3070 gpu.
Miért van ez:
Ray tracing off: 144fps lazán, gpu load 50%
Ray tracing on: 100 fps, gpu load 80%.Ugy tudom a ray tracing a gpu-t terheli.
Mivel lehet a fentit magyarazni? Köszi -
tasiadam
veterán
felig meddog off: egy laptop 1660 Ti lehet olyan combos,mint egy asztali 1660 super? Vagy a hutes az ami keves a laptopban?
-
-
-
ToZala
csendes tag
Sziasztok!
Be szerettem volna kapcsolni ma a gépet és nem ad képet. Volt már egyszer ilyen akkor egy memória ki-be dologgal megoldódott a probléma. Próbáltam alaplapi vga-val nem ad képet, próbáltam alaplapi másik videó bemenettel azzal sem, a videókártyán is próbáltam a dvi és a hdmi csatlakozókat is ott sincs kép. Kivettem megint a memóriákat megint, de semmi....csináltam bios resetet, de így sem csinál semmit....Megpróbáltam mit csinál, ha nem rakok bele memóriát, de nem kapok sípolást, amit ilyenkor szokott (legalábbis úgy tudom). Mi lehet a probléma? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Csupingo #78136 üzenetére
Erre a hűtésre igen. Szerintem is, viszont az összes videóban teljesen szétszedik.
Én pocakos emberest találtam.[link]
Még nincs nálam a kártya, majd megpróbálom, ahogy írtad.
Elvileg csapágyas az egyik venti, hangos kicsit. Lehet erőlködik csak és egy WD40-es tisztítás is megoldja, bár a szagát nem szeretem lakáson belül..
Volt már nálam ilyen hűtés elég sok típusból, de nem emlékszem hogy van.
Remélem nem kell bontani. Ha mégis gap padokat honnan érdemes beszerezni? Akkor már cserélném őket, feltételezem úgyis szétszakadnak. -
Csupingo
veterán
válasz
Grave_444 #78135 üzenetére
Erre gondolsz? Szerintem lejön a műanyag keret a bordáról akkor is, ha az még a kártyán van. Ha jól láttam, a kártya hátuljából kell 2 csavart kitekerni hozzá. Az talán hozzáférhető. Elvileg a ventit is le lehet húzni szétszedés nélkül. Kis fogóval, késsel, csavarhúzóval a dugót letolni a tüskékről.
-
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan, aki cserélt már ventilátort Gigabyte Windfocre / G1 kártyán?
Muszáj leszedni hozzá a bordát is? Ahogy látom magát a ventit könnyű kicsavarozni, a csatlakozó miatt kell megbontani az egészet. -
adam320
senior tag
Hali.
Vettem egy új konfigot, Gigabyte b460M aorus pro alaplap egy intel i5 10400al. Vettem hozzá használtan egy RX 580 8GB-ot ami az előző gazdája szerint biztos jó. Nos bekapcsolom vele a gépet és az alaplapi vga error piros led világít. Belerakon az előző vga-t, GTX 760, hibátlanul működik, ad képet. Mi lehet a gond?
Az előző gazdája vissza is adná a vételárat szóval nem vagyok benne biztos hogy hibás a kártya.
Szerk.: Forog mind a két venti a VGA-n, kék led világít ami szerint a táp is OK.
-
nyul105
senior tag
Sziasztok,
Adott egy rtx 3070 gainward phoenix kártya.Msi afterburnerben custom fan curve esetén 30%-nál van egy citromsárga csík. Ha az alá húzom a görbét, akkor is 30%on tartja a ventiket. Konkrétan 0%ra szeretném beállítani 60 fok alatt.
Utána olvastam neten, ez az AB -be beállított védelem, hogy hülye értéket beadni (pl 25%), ha a ventik minimum pörgése pl30%.
A kártya auto módban tud fanstopot.Kérdésem, hogy ki lehet e ezt játszani valahogy? Nem akarok Gpu biost változtatni.
Köszi.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78120 üzenetére
Örülök,hogy ennyire is sikerült leszűkítened a valószínűsíthető problémát. Mint írtam,ha időd engedi, érdemes lenne egy tiszta Windows telepítés. Mert feltételezhető,hogy a korábbi driverekből,akár szoftverből maradt a registry-ben,ami az aktuális verziókkal tud ám némi kavarodást/konfliktust okozni( pl vga driver). Első sorban azt próbálnám meg: a helyes módon eltávolítani és az újat feltenni. (Ha ezzel kapcsolatban kérdésed lenne vagy segítségedre lenne szükséged,írj nyugodtan privátban és leírom lépésről lépésre)
A torrent kliensek tudnak szép dolgokat művelni.
-
Csupingo
veterán
válasz
pentium4 #78129 üzenetére
Gyakorlati tapasztalat nélkül, wiki-re hagyatkozva azt tudnám mondani, hogy olyan gt 1030, vagy rx 550 jó lehet, amin DP és hdmi van. Persze akkor, ha a monitorokon is van ilyen csatlakozó. Ezek 1.4-es DP-t használnak, ha minden igaz. Tehát ha nagyon spórolnál, olyan 100 éves használt vga is jó lehetne, amin 1.2-es DP van. Viszont ezeket wiki alapján írtam, érdemesebb gyakorlattal rendelkezők válaszát is megvárni, vagy több topikban kérdezni.
-
válasz
Csupingo #78127 üzenetére
Hm... remélem... igazából menjen a supertuxkart, a java alapú minecraft, meg az openttd - akadásmentesen, azt' annyi.
Munkára, office-ra meg olyan mindegy...Windos alatt meg a régesrégi/ősrégi NFSU2 az, ami egyedüli játékként még használatos idehaza - de úgyis csak karácsonyi szezonban, mert akkor van rá idő (és most ez következik hamarosan).
Köszi a segítséget, és hogy felhívtad a figyelmemet a driver kérdésre. Jövő héten kipróbálom (egyelőre titkos küldetés az új gép).
-
Sziasztok!
Lehet, hogy furcsa lesz a kérdés....
Szóval van egy Dell Optiplex 7040 sff, amiben ugye egy Intel hd 530 videókártya van.
Ha jól láttam, akkor egy bővítési lehetőség van a gépben, az is low profile (8cm magas a takarólemez).
Érdemes lehet ebbe egy nVidia nvs510-et beépíteni (2GB RAM-os verzió), vagy a hd530 is simán tudja azt, mint az nvs510?A sztori az, hogy a 7 éves itthoni hangos gépet lecseréljük egy másik asztalira, ez lenne az Optiplex 7040.
A régi asztali gépben nVidia GT 220 van, 1GB RAM-mal.
Az új ugye hd530, akár 4GB-ra beállítható.
Ha az új gépbe egy nvs510 kerülne, akkor az nagy melléfogás lenne?Vagy másképp kérdezve: tehát a régi gt220 után a hd530 vagy az nvs510 a jobb választás?
Egyelőre azért nVidia, mert a gépen Linux fut, és az nVidia saját meghajtójával megfelelően működnek a játékok is a jelenlegi gt220-szal.
Köszönöm.
-
Most építünk PC-t a 0-ról. Full HD 144Hz monitorhoz milyen videokártyát ajánlotok?
-
Staradder
tag
válasz
Selynelar #78111 üzenetére
Van egy gyanúsított program ami okozhatja ezt a qbitorrent-et is most telepítettem fel és utorrentről váltottam rá. Eddig 2 alkalommal futott a gépen de mindkétszer kifagyasztotta a win-t, egyszerűen lefagyott az intéző. És a lassú kikapcsolás is ekkor volt a leghosszabb.
Most törlöm és vissza egy régebbi utorrent, mert az új kiadásról ott is olvastam rosszakat.A mikro lag meg valószinű gép specifikus, vagyis valamelyik driver-em a ludas.
Igy is sokat segitettél a tanácsaiddal, mert le szükitetem a kört. -
pentium4
senior tag
Sziasztok,
Olyan videokártyát keresek, ami meg tud hajtani 2db monitort 240hz-en FullHD felbontáson.
A cél nem játékra való használás, hanem szoftverfejlesztés.
Mi a legalja ha tudtok típust írni nekem azt nagyon megköszönném.
KöszönömP4
-
Attila2019
tag
Üdv. Nem tudja valaki hogy miért nem működik az rgb fusion 2.0 ?
Aorus rtx 3070 az alany asus b450e lapon .
Felraktam az aorus enginet meg a rgb fusiont de ahogy megnyitom a fusiont, a kérem várjon feliratnál lefagy . (Windows 10/64) -
Csupingo
veterán
válasz
Zsotyi #78113 üzenetére
A milyen tápegységet topikban kérdezz rá. Nem tartják a legjobbnak ezt a tápot, viszont ha csak a teljesítményeket nézed, akkor bőven elégnek kéne lennie. 1 ágas, ami szintén pozitívum, bár egy ilyen gép mellé szerintem minőségibb táp illik. (Ettől függetlenül valószínűleg gond nélkül működne.)
-
Zsotyi
csendes tag
Sziasztok!
A Chieftec Element 500W tápegységem elég lesz egy EVGA 2060 Super-hez?
Semmi nincs húzva a gépemben (ASRock B450M Pro4; AMD Ryzen 5 3600; Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator; WD Black 500GB M.2 SSD; Chieftec 500W Element), minden gyári beállításokkal fut és a 2060 Super-t sem tervezem húzni.
A kártya hivatalos oldala 550W-ot ír minimumnak, de úgy tudom, hogy általában inkább nagyobb teljesítményt javasolnak a VGA gyártók, mint amire ténylegesen szükség van és több oldalon is elegendőnek írják az 500W-ot.Ti mit javasoltok?
Tudom, hogy a tápegységem nem prémium kategóriás, szóval szükséges másik tápegységet vennem, (és ha igen, milyet), vagy jó lesz a mostani?Előre is köszönöm!
-
nyul105
senior tag
Sziasztok,
Itt is felteszem a kérdést, hátha itt tudja valaki:
Rtx 3070 gainward phoenix karihoz raktam fel az Expertool2 programot, hogy RGB- t kikapcsoljam. Ez a gw saját cucca.
Arra gondoltam, ha már fut, hogy itt állítom a fan curvet, egymás mellett van két darab fan curve is.
Ez mit jelenthet, külsők/középső venti?
Gyárilag 3 ventinél szinkronban érdemes állítani, vagy van értelme aszinkron? Gyárilag szinkronban vannak?
Ha gyáeilag aszinkron a jó, tudom úgy módosítani, hogy ezt az aszinkront megtartsa? -
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78109 üzenetére
Most már fogalmam sincs mi okozhatja a gondokat. Hátha van itt fórumtárs,akinek van több ötlete. Én most húztam újra a gépet a legfrisebb windows verzióval és az ajánlott vga driverrel. Eddig semmi problémám nincs vele.
Esetleg próbálj meg valakitől beszerezni vagy valahogy letölteni egy vagy két verzióval korábbi windows-t. S az ajánlott Vga drivert is feltenni. A lényeg,hogy a windows ne legyen 1809-nél korábbi. Gondolom csak ráfrissítettél a régebbi verziódra. Ami lehet,hogy nagy ugrás volt és az lassította be a géped. Vagy a legopcionálisabb megoldás,hogy innen [link] letöltöd az aktuális hivatalos verziójú windowst(windows media creation tool). Pendrive be a gépbe(formázod) elindítod a letöltött fájlt -kiválasztod a pendrive meghajtó betűjelét,melyet használni akarsz. A windows letöltődik és automatikusan létrehozza a kiválasztott pendrive-ot egy windows telepítőnek. S csinálsz egy komplett friss telepítést,célszerűen friss driverekkel. (Itt már akár mehet a legfrissebb vga driver is,mert ha jól emlékszem nem tudtad rendesen leszedni az előzőt). Jah igen egy tanács! A windowst és a drivereket net nélkül telepítsd,mert amint feltelepült,s netet észlel, akkor automatikusan letölti a vga driverét is,ami 99%-ban nem a legjobb.Ha végeztél minden driver feltelepítésével,akkor ráengedheted a hálózatra. Engem már szivatott meg így a windows
Ennyi ami perpill eszembe jut.
-
Staradder
tag
Szia itt talán jobban tudnak ebben segiteni ha megadod a géped adatait és hogy kb mennyit szánsz rá:
milyen videókártyát? -
Staradder
tag
válasz
Selynelar #78108 üzenetére
Remek, mert most már más gondom is van.
Snowrunner alatt (most 60 fps-re van korlátozva a monitorom miatt (60hz) ami fixen meg is van mindig, tehát itt ilyen gondom nincs. De alkalmanként 1-2 percenként olyan mikro kép vibrálás van a kijelzőn hogy szó szerint hányingert okozott a folyamatos monitor nézés.
Tehát nem fény vibráció és nem is kép szétesés. Nem tudom mi lehet ez?
Ja és mellette a win 10 frissités óta ha hosszabb ideig játszom vagy torretezek 2-3 perc mire leáll a gépem miután kilép a win -
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78101 üzenetére
Most olvasom az Nvidia Reddit-jén,hogy a legfrisebb Nvidia driver nem szereti az új windows frissítést. S sokaknak okozott Fps dropot. Próbáld meg DDU uninstallerrel csökkentett módban leszedni a mostani. És próbáld meg feltenni ezt: 457.09. Volt akinek megoldotta.
Remélem tudtam segíteni.
-
pckownz
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajanlani valami megbizhato monitoring szoftvert vga loadra?
Streamelesre hasznalok egy 2070supert, es nem gondoltam volna, de tegnap encoder overloadba futottam, szeretnem latni, hogy milyen beallitasoknal kezd el kohogni a kartya nvenc alapon, jatek mellett.
Ha esetleg processenkent tudna mutatni, hogy milyen engine-t mennyire terhel, az megjobb lenne! -
Staradder
tag
válasz
Selynelar #78083 üzenetére
Na utána olvastam és most már értem hogy miért írtam h.lyeséget a Dx12 és legújabb vagy újabb win 10 verzió ellen. Mivel a Ray Tracing dx12 azaz microsoft fejlesztés a videókártya gyártok csak "megjelenitőt" és ahhoz a drivert fejlesztik hozzá. Én meg azt hittem hogy ez Nvidia találmány. Pedig az Rtx az övék amivel a gpu-juk megjeleniti a dx12 Ray Tracinget .
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest