Hirdetés
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egér probléma
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
2000Martin #79898 üzenetére
Nem lehet hogy kevés a táp?
-
BogyóBP
addikt
válasz
2000Martin #79896 üzenetére
Játék fut?
-
BogyóBP
addikt
válasz
2000Martin #79892 üzenetére
Akkor a slottal semmi baj. A render lefut?
-
BogyóBP
addikt
válasz
2000Martin #79890 üzenetére
Ha az nem lenne jó akkor képet se kapnál. Én másra tippelek. Egy 3D mark se fut le? Ha esetleg a GPU-Z nél megprobálhatod megnézni hogyha az Aida64 el ráteszel egy GPU stressz tesztet vagy furmark hogy a pci 1.1 ről felmegy e 3.0 ra stb.
-
BogyóBP
addikt
válasz
2000Martin #79887 üzenetére
Display porton kapcsolodsz?
-
2000Martin
csendes újonc
válasz
BogyóBP #79883 üzenetére
ASUS B150M PRO GAMING alaplap volt
semmi jel nincs az eszközkezelőnél
https://kepkuldes.com/image/AUzLt4[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb helyen kérdezem, de hátha.
Van egy RX580-as kártya a gépemben, amire most végre rákötöttem egy tv-t másodlagos kijelzőnek. (Elsősorban film nézésre, néha játékra)
Minden pöpec megy a HDR meg minden, viszont a hang egy nagyon kicsit késik a géphez képest. Fejhallgatón hamarabb hallom mint a tv-ről. Mit lehet ezzel kezdeni?
Köszi előre is! -
Fisherhun
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne.
Nemrégiben vettem a videokártyámhoz (gigabyte gtx1080 g1) egy ventilátort mert csapágyas lett az egyik.
Ugyan azt a típust vettem 4 pines csatlakozóval.
Viszont észrevettem h a fan stop funkciónál nem áll le a cserélt új venti .
A többi venti szabályozásnál is ugyanúgy egy sebességen pereg.
vga bios frissítés megtörtént de semmi előrelépés
Valami ötlet mi lehet a baja ?
Előre is köszi a választ. -
BogyóBP
addikt
válasz
2000Martin #79882 üzenetére
Egy GPU-z képet mutass. Windowst gondolom nem telepitetted újra. Esetleg a Display driver uninstallerrel töröld le a drivert és rakd fel újra. Eszközkezelőben megfelelően felismerte a gép a VGA-t? Nincs esetleg mellette valamilyen jel? Milyen alaplapról cseréltél erre a gigabyte ra?
[ Szerkesztve ]
-
2000Martin
csendes újonc
válasz
2000Martin #79881 üzenetére
Lehet alaplap hiba ?
volt egy r9 290-es kártyám azzal is ezt produkálta
de csak az után hogy le cseréltem a processzort és az alaplapot -
2000Martin
csendes újonc
Sziasztok!
Az alkalmazás számára nem engedélyezett a grafikus hardver elérése
ezt írja ki a játékoknál+opera is
ryzen7 1800x
16gb ddr4 2133(2hyperx 2gskill)
gtx 1070 g1
B450m ds3h v2
Chieftech a-135 1000w
valaki tudna rá valami megoldást ? -
C4mp3r
addikt
válasz
Hegyirabló #79870 üzenetére
en meg mindig 21.3.1-en vagyok, mert az osszes kesobbi driverrel random crashel a horizon zero dawn. en megbantam mar nagyon, hogy amd-re valtottam, a hardver nem lenne rossz, de a szoftver kutyaszar.
-
omfgk
veterán
válasz
BlackHawk25 #79875 üzenetére
Nem lesz cpu limited. Max multiban low grafika mellett.
Warzone például. De ez azt jelenti ,hogy nem lesz fix 170 fps-ed, hanem csak fix 130.
-
omfgk
veterán
válasz
BlackHawk25 #79873 üzenetére
A legfontosabb részlet kimaradt.
Felbontás.1440p-ben ultra grafikán vagy 4K-ban nem lesz sehol gond.
-
BlackHawk25
újonc
Sziasztok :)
Kérdéssel fordulnék hozzátok .
I9 9900K alap òrajelen mennyire tudna kihajtani egy Asus rog RTX 3090OC modellt ?
Mobo : Asus rog strix Maximus HerobXI
Cpu : I9 9900K
Ram : 2x16gb G-skill Trident z 3600mhz
Táp : BQ Straight Power 11 1200w 80+PlatinumElőre is köszönöm a válaszokat !
Petya
-
válasz
topikjában kérdezted?
-
Viktor77
titán
válasz
Abu valami olyasmit írt annó, hogy mert nem szabványos valami.
Azért az Nvidia csak megoldja valahogy. -
Hegyirabló
veterán
válasz
Viktor77 #79869 üzenetére
Meg sem merem kérdezni, hogy miért váltottál.
Videót köszönöm, sikerült.
De!
Ez megint mókányolás, amit én ú - tá - lok.
Nem is érrrrtem, hogy miért nem tudja az AMD megoldani ezt a dolgot...
Még egyszer köszi!
Szerk: Működik, viszont így nem lehet 6 bitesnél nagyobb színmélységet beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz
Hegyirabló #79868 üzenetére
Már nem AMD kártyám van, videót tudok mutatni.
-
Maloy02
friss újonc
Sziasztok ! Adott lenne egy Nvidia GTX 1650 Super kártya és annak driver frissítése. Sikeresen véghez vittem a frissítést az GF Experience-el,majd miután újra indítottam a gépem és elindítottam hőn szeretett játékomat (WoW) meglepődve tapasztaltam hogy 30FPS fölé nem bír menni a dolog. Volt már ilyen problémám de akkor az egyik ismerősöm segített megoldani a problémát.(Sajnos már nem emlékszem hogyan volt és ezt az ismerőst sem áll módomban felkeresni
)
A létező összes lehetőséget próbáltam már amit itt a neten meg lehet keresni de semmi nem használt.
Olyan mintha a kari a Driverrel belőtte volna magát 30 FPS-re és abból nem enged még akkor sem ha én azt mondom neki.(Nvidia Control Panel,STB MINDENT próbáltam ! )
Valami olyasmi rémlik amikor az ismerősömmel csináltuk ezt a dolgot hogy nem is ezekben kellett állítani,hanem valami (számomra) jóval bonyolultabb helyen volt elrejtve ez az FPS korlát.
Segítsetek kérlek !!
(1 Éves a gépem,nem melegszik túl,soha semmilyen dolgot nem produkált még.) -
Viktor77
titán
válasz
Hegyirabló #79860 üzenetére
Ez még mindig van? Még 570-en szencedtem vele.
Látom, 165hz-es monitorod van. Csinálj egy 160hz-es profilt. -
válasz
Hegyirabló #79863 üzenetére
Nyugodtan felrakhatod az opcionálisakat szerintem, az összes whql driver hírben ilyesmit ír a prohardver (pl), ez nekem arra utal, a whql egy korábbi opcionális driver aláírt verziója. Annyi, hogy nem mindegyik driver verzióból lesz whql, de mivel ugyanaz a driver, így elvileg nem gond. Én mindig a legfrissebbet rakom fel, amikor drivert váltok, nem nézem h opcionális e vagy sem, de nem vagyok nagy driver szakértő, ritkán cserélem, IGP-n nyomulok.
Ugyanakkor ha bárki telepítette már a korábbi, 21.3.1-es kiadást, akkor teljesen felesleges frissíteni, mivel pontosan ugyanaz a WHQL-es verzió is.
[ Szerkesztve ]
-
C4mp3r
addikt
válasz
Hegyirabló #79860 üzenetére
a legujabb adrenalin elvileg javitotta ezt a problemat, legalabbis nalam 6700xt-n. 21.6.2
-
Hegyirabló
veterán
Helló!
Itt van most nálam kölcsönbe egy Radeon RX 5600XT.
Nincs még mindig semmi mód rá, hogy ne pörgesse maximumon a memória órajelet? Ha van megoldás, hol kell beállítani?
Köszi!
-
gabesszor1
tag
Sziasztok!
EVGA eu oldalról rendelt kártyákra csak 27% áfát kell fizetni? EU raktárból jön, tehát nem vámolják?Több kártyára is feliratkoztam, mondván hogy nagyobb az esély, hogy kapok. Ez csak értesítésre megy ki, nem minősül egyből foglalásnak/rendelésnek, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Minden játékból kidobál random,ilyen üzenetekkel.
(A(z) nvlddmkm forrásból származó eseményazonosító 13 leírása nem található. Az eseményt kiváltó összetevő nincs telepítve a helyi számítógépre, vagy a telepítés sérült. Telepítheti vagy kijavíthatja az összetevőt a helyi számítógépen.)
Túlmelegedés nincs,legújabb driver,mindig frissítem.Pár hónapja csinálja.DDU-val gyalu is volt csökkentett módban.
-
-
burtione
tag
Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni.
Van egy RX 560 EVO OC 4Gb-os Asus kártya. A probléma az, hogy a drivert egyszerűen nem tudom úgy feltelepíteni, hogy működjön a kártya. Amint feltelepül a driver, a kártyára "code 43"-at ad ki és nem használja a rendszer.Próbáltam a legújabb és régi driverekkel, a legújabb windowsnál és régebbi verziójú windowsokkal (win 10), illetve régebbi hardverrel (i7 2600) és újabbal (ryzen 5 1500).
Mindenhol mindig ugyanaz a hiba állt elő. Valakinek van ötlet, hogy hogyan lehetne ráerőszakolni a drivert a kártyára?
-
omfgk
veterán
válasz
killbull #79843 üzenetére
Lesz ilyen áron +8% áfa és a forint miatt még az apró. Csak ahhoz be kell lőnöd itthon is a distill-t.
Hiszen a pár darabos készletet hasonlítod a pár darabossal.
Olyat hasonlíts össze amiből most épp van készlet és mondjuk 5 perc múlva is van. Ott már nem lesz 50%-os eltérés. 133k vs 199k.
Tehát például most megnézem a foramax-ot.
3060-3060Ti-3070-3070Ti-3080
240k-300k-330k-360k-500k. Ez így kb 15%-al drágább talán mint a legolcsóbb német ár.
2060 gyártás átmenetileg (és állítólag) felfutott, de a hírek szerint azoknak kampec szép lassan.
[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
killbull #79834 üzenetére
A királyi valutánk miatt mindig hátrányban leszünk, tehát ugyanannyi sose lesz.
Ha viszont tovább csökkenek a német árak, akkor mi is megyünk utánuk.
De nekünk a reális német ár, a caseking féle drágább webshop árak, 27% áfával. Tehát ne az alternate meg társai féle 19%-os árat szorozzuk fel.
[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
Livius #79829 üzenetére
6 hónap alatt felhúzol egy új gyárat és gyártósort?
Bebizonyosodott az elmúlt hetek tapasztalatai alapján ,hogy kb mi a helyzet.
A bányászláz gyakorlatilag felszippantotta az RTX30-as kártyákat, szinte bármilyen áron. Emiatt alig volt készlet belőlük és ami volt az is kurva drága volt.
Most ,hogy jelentősen visszaesett a kereslet elárasztották a boltokat az RTX30-as kártyák. Szépen mennek lefelé az árak. Május közepén még 700 felett mentek a 3080-asok aprón, most 500-ért se nagyon viszik őket. 3070 kb 500 körül ment, most 320-340.
Jelenleg NV oldalon nem igazán látszódik az a nagy chip hiány. Egyelőre keressük az árakat. Be fognak állni szépen. A januárban ugye volt egy emelés a büntető vámok miatt, tehát MSRP +10% a cél kb. Lehet ,hogy MSRP +20% körüli árakig visszamehetünk. Akkor lesz egy kis hiány elméletileg.
A probléma ,hogy a magyar nagykerek/beszállítók áremelésnél gyorsak, árcsökkentésnél baromi lassúak. De azért mennek szépen lefelé az új árak is. De ha valaki látni szeretné ,hogy mi lesz itt 2 hét múlva, csak nézzen szét a német webshopokon.
AMD oldalon viszont egyértelmű a hiány. Még most sincs elég készlet belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
-
Livius
őstag
Viszont ha chiphiány van, azt 6 hónap alatt orvosolni lehet és megteremthető az egyensúly. Jelenleg már a 6 hónapon túl vagyunk, de semmi árcsökkenés, nah most vagy orvosolták ezeket, és keményen bezsebelik a pénzt a kamura, vagy nem is foglalkoztak azzal hogy visszaálljon a termelés. Ha lenne valami igazság a dolgok mögött, akkor most törvényszerűség lenne, hogy hirtelen minden vissza megy kb arra az árra mint volt novemberben, de nem látom a jelenséget, szóval ez itt nagy kartell biznisz lesz, olyan dolgokra hivatkozva, amik csak egy általános semmi behatást nem meghatározó világ események nekik.
-
-
Pkc83
őstag
válasz
Livius #79826 üzenetére
A 2xxx-es gen gyártását és forgalmazását le is állították csak
miután kiderült,hogy az új genből nincs elég és ami van azt is megveszik
a bányászok meg a scalperek így újra forgalmazni kezdték a 2060-at például.
De mostanában lehet kapni 1650-et,1660(super)-at is csak kb dupla áron
mint előtte. Ahogy te is írod nekem is büdös picit ez a chiphiány szöveg,
szerintem a gyártók direkt nem gyártanak többet mert a hasznuk így is
ugyanakkora vagy több mintha többet gyártanának. Persze a covid
miatt drágább lett a szállítás is és az is akadozik. Tehát sok minden
egyszerre jött össze.hogy az árak így elszabaduljanak. A bányászat meg
valóban felnyomta az árakat mert pár hónapja még az egekben volt az
árfolyam,csak mostanában kezdett picit nyugodni a piac.[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Bitcoin az már 2018 óta jelen van, a chiphiány is necces érvelés a világsajtótól, miután pont hogy a consumer piacra kezdtek el állítólag kapacitást átallokálni a nagy félvezető gyártók a COVID alatt, mivel gondolták az autóipar majd úgy is belassul, és hát persze ott volt is tényleg chiphiány e-miatt. VGA piacon ezt egyszerűen nem tudom felfogni milyen chiphiány lenne, amikor pont a consumer piacba tartozik. Max a legújabb chipeknél lehetne ezt mondani, de a +2 éves GPU-k és azokhoz való GDDR RAM-ok piacán ez szerintem egy nagyon egyszerű kartelezős pénz lehúzás, ami most megy. Nem mellesleg az is érdekes, hogy a +3 éves GPU-kat még mindig gyártják? Normális időkben 2 év alatt kitermelték az összes GPU-t, aztán ami volt még raktáron eladták köv 3 évben, és már jött is az újabb generáció és gyártási problémák így nem adódtak, volt kapacitás a régiek helyett gyártani.
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi időkben (1.5 éve) nagyon nem nézegettem a VGA kártyák árait. Akkoriban azt néztem, hogy egy RTX 2060 kb 110-120 ezer HUF-ért lehet megérni majd talán nekem, de most nézem és halottam innen onnan hogy elszálltak az a árak.
[link]
Itt egy RTX 2060 árdiagramján látszik, hogy 2020 novembertől röpke 2 hónapa alatt a 110 eze HUF-os VGA ára felugrott 270 ezer HUF-ra. Csak hogy kidühöngjük magunkat, tudna valaki írni egy rövidített kis esszét, hogy most ez mi, mitől jött ez gazdaságilag? Mitől lett ez a tendencia hírtelen, olyan VGA-aknal is amik már lassan +3 éve létező nem új kártyák? -
uwu
csendes tag
Sziasztok!
ASUS DUAL-RTX3060-O12G-V2 kártyám van Asrock B550M-ITX/ac alaplapban.
Nagyon hangos a ventillátor. Hogy lehet visszafogni? A 3000 RPM normális?
Sajnos az ITX házban szűk a hely, felfelé jön ki a kártya alól a levegő, oldalt 2 db 120-as ventin tud kimenni.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz
BogyóBP #79814 üzenetére
Valaki aki nem turkálta a VGA biosát az tudna küldeni ehhez egy érintetlen romot?:
Fontos hogy az ID (10DE 1C03 )és a subsystem id (1462 3281 )is ez legyen. Adok egy snapshotot is hátha valakinek pont ilyen kártyája van.
Biost menteni az nvflash el lehet parancssorból futtatva: nvflash --save <filenev>
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Ha maga az MSI nem hajlandó kiadni/nemtudja a VGA alap gyári biosát amivel szállították akkor honnan lehet leszedni? Csináltam egy Nvflasht valamit megnéztem rajta és szeretném visszaállitani rá az alap biost de nem találom sehol. Ugyan csináltam előtte NVflash el egy backup ot az akkori biosról de nem emlékszem hogy előtte nem piszkáltam e.
-
Egon
nagyúr
Üdv!
A gyerek gépében levő (még garos) Gigabyte 1650 Super egyik ventije elkezdett zörögni. Nem túl hangosan (még?), egyelőre nem túl zavaró, de azért bántja a fület.
Garanciális javításra érdemes beadni, vagy felejtsem el? Esetleg lehet ezekre valami custom hűtést kapni? -
törölt tag
válasz
Sondi1986 #79798 üzenetére
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/7k6u7x/how_exactly_does_warranty_work_with_sapphire_gpus/
ennyit találtam. gondolom a weboldalukra kell regisztrálni egy fiókot és azon belül van valami almenü h vga regisztráció stb. nekem nitro van de nem érdekelt a product regisztráció igy nem néztem még utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PayPal
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...