Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
name
csendes tag
Helo.
Hardveraprón vettem egy gtx 1060 6gb-t.
Tudom hogy nem egy félmillás rtx, de a kis játékaimnak ez is bőven elég.4gb terhelés felett minden kifagy. 4gb-ig bírja hibátlanul, de utána simán kifagy.
-
törölt tag
válasz
titanium_100 #80198 üzenetére
hali. szerintem nem éri meg, kb ugyanott van a kettő.
az h 144hz-es a monitor az maximum olyan értelemben "terheli" hogy 141-144 fps-t kell kicsikarni a kártyából hogy teljes mértékben kitudd használni a monitor képfrissitését. nyilván ha csak 100 fps-ed van akkor a gsync hozzáigazitja a monitort.
fps progira nem tudok nagyon semmit. steamen alapból van mással meg nem játszom ezt majd a többiek megmondják. -
titanium_100
tag
Hali!
1. Szerintetek megéri az rtx 2070- esemet lecserélni 100.000 Ft ráfizetéssel egy rtx 3060ti-ra? Kb.190.000 az rtx 2070 és kb 290.000 az rtx 3060 ti.
Jelenleg inkább csak codozok rajta 1440p-s 144hz-es monitoron, nem érzek akadást.
2. Önmagában, az hogy 144hz-es a monitor jobban leterheli a videokártyát?
3. Tud valaki ajánlani, egy nem csicsás, nem reklámokkal telepakolt ingyenes FPS mérő progit?
-
swiftyhu
újonc
Hej! RTX 2060-ból létezik LHR változat vagy azok mind nem-LHR-esek?
Bónusz Q: ezekből melyik, ami igazán halk/hangos?
1000 köszönet és hála! -
pandras83
őstag
válasz
szitilevi #80185 üzenetére
Talán egy nálam nagyobb szaki tudna biztosat mondani, de ahogy itt olvastam párszor, a memóriahiba általában a kártya végét jelenti. Hacsak nem találsz egy ügyes szakit, aki valóban ezt a hibát azonosítja és le is tudja cserélni a hibás chipet vagy chipeket és hogy neked ez megéri-e árban. ennél az arcnál láttam több hasonló ügyet.
De persze azért a kötelező körön szaladj végig előtte: kártya kivesz, más gépbe betesz, másik hdmi vagy dp kábel próbája.
-
szitilevi
csendes tag
Sziasztok!
Hónapok óta tapasztalom (használtan vettem egy Asus rx 580 8gb TOP kártyát) időnként szimmetrikusan rózsaszínen bekockásodik a képernyő és újraindul a gép... Én videókártyára gondolok
És mindig ezt az üzenetet kapom utána:
( elötte egy 2070 Super volt benne akkor nem csinált ilyet, akkor olyat tapasztaltam hogy minden játéknál néha beakad a kép egy pillanatra) -
törölt tag
válasz
LGG555 #80179 üzenetére
a kettőnek mi köze egymáshoz? freesync/gsync arra van hogy ha pl 144hz-es vagy nagyobb monitorod van de a vga-d nem birja kiköhögni a 144fps-t akkor se csússzon szét a kép horizontálisan. de ha neked csak 40fpsre van szükséged akkor állitsd be fixen 60hz-re a monitort és kapcsold be a vsyncet ami lefogja korlátozni az fps-t 60-ra.
-
LGG555
aktív tag
Hali! Tudja valaki mit történik az AMD Chil funkciójával mert egy ideje nem működik csak a globális, ha külön játékra akarom bekapcsolni akkor nem történik semmi, viszont ha felteszek egy régebbi drivert akkor az kiválóan működik, katasztrófa hogy mindig kell legyen valami bug.
-
varmi2
nagyúr
válasz
titanium_100 #80168 üzenetére
Szedd szét, és a veti tengelyére pár csepp parfin olaj, vagy műszerész olaja kell. ÉS megszüánik a probléma.
-
törölt tag
válasz
titanium_100 #80168 üzenetére
mea culpa then
-
törölt tag
válasz
titanium_100 #80166 üzenetére
hi. ne fújj bele wd40-et semmiképp. csapágyak sincsenek benne. szétkell szedni, kikell pucolni. szervizben lehúznak, keress hardveraprón olyat aki ezzel foglalkozik.
ha szar a venti akkor pedig replacement ventit kell venni. arra is vannak árusok aprón. -
titanium_100
tag
Üdv!
Van egy ASUS RTX 2070 TURBO-m aminek a ventilátora elkezdett hangoskodni, zörögni, milyen megoldások jöhetnek szóba?be lehet fújni valamivel, pl wd40? Autó belső ventilátornál ez működött.
szét kell szedni és csapágycsere?
ha javíttatni kell szervizben az mennyibe kerülhet kb?minden megoldás érdekel
-
vanek
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy amikor a fiam gépét alvó állapotból felkeltem , akkor a másodlagos monitor nem kapcsol be, viszont, ha kihúzom és visszadugom, akkor bekapcsol.
Másik portban és másik monitorral is ugyan ezt csinálja.Valamint, az elsődleges monitoron zöld pöttyök jelentek meg..viszont számuk csökken, vagy teljesen eltűnik, amikor a monitor magától kikapcsol 1ms-re majd vissza(a kikapcsolás is egy tünet).
Elsőre vga memóriára gondoltam, de futtattam egy memória tesztet és minden oké..a program szerint
1050 ti a problémás hardver.
Ebben kérném a segítséget, hogy mással lehet a probléma, vagy tuti valami nincs rendben a vga-val? Esetleg mit nézzek még meg? Milyen tesztet futtassak?
Ha kártyagond, akkor meglepném egy másik kártyával, mert hétvégén lesz a születésnapja.
Előre is köszönöm!!
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #80157 üzenetére
lol ha komolyan lenne véve akkor megoldaná neked az IT. ellenben marad a DIY. az meg egy szar munkahely ahol retorzió érhet téged azért mert megoldasz egy problémát saját magad.
-
válasz
#72688384 #80156 üzenetére
Köszi, de nem szeretném kirugatni magam, ez komolyan van véve nálunk. Az IT-től segítséget kérnem pedig még úgy nem sikerült, hogy közben ne akarjam a seggfej faszt leköpni.
Találtam DVD-D -> 2xDVI-I Y-kábelt, de nem tudom, hogy ha egy DP->DVI átalakítóval csinálok DVI-t az még DVI-D és osztható, vagy szimpla DVI-I?
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #80155 üzenetére
a multi monitor setupokhoz nem értek, sose volt rá szükségem, de a biost feltudod oldani úgy ha kiveszed az elemet egy pár percre és hagyod h resetelődjön.
-
Sziasztok!
Melóhelyen lenne egy gép, Nvidia Quadro kártya 3db miniDP csatlakozóval.
Van alaplapi vga is 2 DP-vel, de nem működik, biosba nem tudok belépni, le van tiltva.
Nekem 4 monitort kéne meghajtanom róla (2 saját + 2 remote desktop)
Van valamilyen mód arra, ha nem speckó Daisy Chaines monitorok, hogy 3 dp-ről 4 monitort hajtsak, tehát egyet valahogy megduplázzak? Még a DVI lenne jó, mert az is van a monitorokon. Talán kettőn van HDMI de egy darab hdmi kábel nincs a cégnél, inkább DVI-oznak. Létezik 1DP -> 2DP vagy 1DP->2DVI kábel? -
Bajgunar
senior tag
válasz
Melorin #80150 üzenetére
Játék alatt, meg win-ban is, inkább világos képnél cicereg jobban?
Tehát ha eget lesed pl cod-ban, vagy win-ban is világos a háttérkép?
Nekem pl ugyanaz a táp (850), vga(1070).
S amikor a 990fxa lap volt, fx8350-el, akkor cicergett. De olyankor, amikor világos kép volt.
Aztán lett b450 lap, 3600-al, s ugyanaz a táp, meg a 1070 maradt.
S eltűnt a cicergés. -
CyberDude
lelkes újonc
Rossz forum
nem ide akartam írni! Bocsi
-
törölt tag
válasz
Melorin #80148 üzenetére
várj akkor most ez a corsair ez új? akkor nem kéne ciceregjen szerintem. legalábbis én betudtam annak a dolgot hogy az az evga táp amit használtam az bányagépből lett kivéve szóval gondolom lelett lakva rendesen.
milyen procival használod a 3080at? lehet te is inkább nézhetnél valami 1000w-osat.egyébként a tápgyártók oldalán mindig van kalkulátor, kiszámoltatod h mit ajánl és hozzáadsz 30%-ot.
nekem 5800x és 6700xt-re kb 850w elég lenne de úgy voltam vele hogy mindenképp titanium tápot szeretnék mert azokra hosszú garancia van és megbizhatóak viszont abból csak 1200 meg 1500w-os volt, a kisebbik nemv olt készleten igy maradt az 1500w. de legalább igy nem kell pár év múlva új táp amikor 5080 meg a 8800xt kártyáknak ilyen 600-700w-os étvágya lesz. -
Melorin
addikt
válasz
#72688384 #80147 üzenetére
Nincs ismerősöm akitől kölcsön tudnék kérni tápot. Így marad a 14 napos elállás az új tápnál. Milyen tápot lenne érdemes első körben? Mivel a Corsairról sem találtam ilyen jellegű panaszt mielőtt megvásároltam. Ebből kiindulva az új tápot sem fogom látni előre, hogy ciceregni fog-e tőle a VGA. Van olyan típus ami bizonyítottan anti-cicergős?
-
törölt tag
válasz
Melorin #80146 üzenetére
ezért mondom h táp lesz. nekem a gtx1080-nál nem volt semmi, majd amint cseréltem egy 6700xt-re azonnal elkezdte a nyávogást, a táp csere után pedig abbamaradt.
nyilván mielőtt tápot veszel érdemes kölcsön kérni egy ismerőstől és kipróbálni, de úgyis táp lesz.edit: persze ez nem jelenti azt hogy a corsairod fos, csupán az új kártyához kevés.
-
Melorin
addikt
válasz
Grave_444 #80143 üzenetére
Visszavettem 500-ra de továbbra is cicereg. 1080Ti-vel nem csinálta, néhány napja van 3080 és ma vettem észre először. Corsair 850W tápom van, eddig nem volt ilyen jellegű panaszom.
Ja, és az USB hangkártyámra kötött aktív hangfalaimból is jön a coil whine, de ott "csak" játék közben, egér mozgatáskor nem.
Amikor 1080Ti volt akkor is cicergett a kártya, de az egér nem szólaltatta meg -
Melorin
addikt
Sziasztok! Amikor mozgatom Win10 desktopon az egeret, coil whine hallatszik a VGA-ból. Van erre valami gyógyír?
-
duckload
aktív tag
Sziasztok!
Egy fura kérdésem lenne!
Ha nem lenne ez a nagy túlárazott baromság az RTX 3060/70/80 árát kb hova lehetne belőni?
120/180/250 reális lenne? Tudom hülyeség csak elméletben érdekelne!
Várható, javul a helyzet nemsokára? -
gjung44
tag
válasz
pecccccccca #80124 üzenetére
de az a valami ami nem ér semmit az bizony semmi
-
gjung44
tag
válasz
#72688384 #80121 üzenetére
megtörtént. bár ott nem villogtak a tápcsatlakozok feletti piros led-ek, de ott sem adott semmi képet. a monitor nem talál jelet. holnap érkezik a futár és visszaküldöm garanciába, ha addig esetleg lenne ötlet hogy mit lehet megprobálni akkor megprobálom de kezdem azt gondolni hogy meghalt a kártya a semmitöl
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
VGA stabilitás teszthez mi az ajánlott játék jelenleg?
-
gjung44
tag
válasz
perfegor17 #80119 üzenetére
corsair hx750i
-
gjung44
tag
üdv! történt egy probléma a videokártyámmal, kis segitséget vagy tippet szeretnék kérni. játék közben minden elöjel nélkül lekapcsolt a gépem és azota nem ismeri fel a VGA-t a gép. emellett a videokártya tápcsatlakozojánál lévö 3 piros led elkezdett villogni. probáltam a tápon másik helyre dugni a kábelt, probáltam az alaplapban másik pci express helyre rakni a kártyát de ezek nem segitettek. a jelenlegi konfigurácioval megy honapok ota a gép, eddig nem volt semmi gond. rog strix rtx 3080-as a kártya.
-
CyberDude
lelkes újonc
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. GTX 1070 a kártya.
Eddig nem volt ilyen ezért meglepett. Indítom a gépe, szeretnék a biosba belépni de nincs kép. Ha hagyom, hogy simán induljon a gép akkor is csak azután van kép ha már a win10 bejelentkező képernyője jön be.
HDMI-n van a monitorra kötve és mindig is azon volt.Valakinek valami ötlete van?
Köszi
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron 3537 (i3, Intel HD, Radeon 8670M).
Mind a kettőnek megvannak a driverei mégse engedi a fényerő csúszkát!
Driver hiba, kijelző nem lehet mivel 7 éves és gyárilag is így jött.Win 10 alatt van ez, Linux alatt nyilván nincs.
Ötletek? -
törölt tag
válasz
Scarletiel #80109 üzenetére
rofl
-
Scarletiel
senior tag
válasz
#72688384 #80107 üzenetére
Már hogyne lenne értelme... Én eddig ami játékot próbáltam DLSS-el 1080p felbontáson a bánatba nem tudtam megmondani, hogy menet közben milyen külömbségek vannak minőségben natív 1080p és DLSS 1080p között. Amikor megálltam egyhelyben akkor vettem észre csak, hogy egy hangyafacnyit recésebb az éle a hajszálaknak. Nyugodtan próbálja ki 1080p-ben is a DLSS-t mindenki, aztán lehet a 70%-a boldog lesz, hogy minimális minőségromlás mellett kap +20 fps-t mondjuk. Sőt van videó ahol elmagyarázzák, hogy az AI miatt még van amit szebben is mutat DLSS mellett, mert tudja mi kell oda. Ez a minden csak 4k-n szép dolgot felejtsük már el.
-
DeaTHeX
tag
fekete és utána el se indult már
-
DeaTHeX
tag
egy lesérült 1050 ti mennyit érhet szerintetek? 1-2 perc játék alatt megállt...és lekapcsolt a gép gondolom túl melegszik vagy nem tom, csak nem akarom tovább tartogatni...nah meg nyilván elkótyavetyélni sem
-
Pörp
senior tag
válasz
pandras83 #80097 üzenetére
Én ezt a Cyberpunk-ban próbáltam ki, a játékban van képkészítési lehetőség, de az MSI Afterburner-el is megoldható. Natív módban és DLSS módban is készítettem képeket, és összehasonlítottam. Minimális elmosódás látható a távolabbi tárgyakon DLSS quality módban, de jelentősen enyhítette a VGA dolgát, számomra még vállalható megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest