Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
liqquid
tag
Ezt írták az új driverről: " A CrossfireX konfigurációk esetében további újítás, hogy mostantól elérhető a PowerPlay technológia, amely a többkártyás rendszerek használaton kívüli tagjait alacsony fogyasztási szintre állítja, ezáltal pedig energiát spórol meg. Ez a szolgáltatás a Radeon HD 5900-as, Radeon HD 5800-as és Radeon HD 5700-as kártyákkal működik együtt. "
Ez a funkció alapból bekapcsol és nem lehet vezérelni? Vagy nekünk kellene bekapcsolni valahol? Mert én ezt nem találtam meg a driver-be. (2db 5750esem van)
-
Boxi88
őstag
olvastam erről a ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" dologról, és arra lennék kiváncsi hogy ez egy HD4870X2 kártyával is működhet, tehát nem okoz problémát az hogy az egyik kártya "db GPU-val rendelkezik a másik meg csak egyel?
-
kriszute
tag
köszönöm szépen király vagy
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az MSI RX1650 PRO (512MB) videókarit hogy a ...ba lehet feltelepíteni WIN 7 alá? Napok óta szenvedünk vele de nem megy...
-
kriszute
tag
Sziasztok látom itt very prok vannak akkor anyit kérdeznék 25 körül milyen videokarit ajánlotok pci e legyen anyira nem értek hozzá remélem ti tudtok segitenni nekem!! elöre is kösszönöm ph kockák
-
jegenye77
addikt
Most cseréltem vga-t.5850 van a gépbe.
Amikor nézek valami kis videót videa youtube akkor mikor teljes képernyőre váltok teljesen bekockásodik a kép.
Mi lehet a baj? -
lbalog01
tag
Sziasztok!
a lenti problémában valaki????
"A forceware topicban már érdeklődtem, de elég tetszhalottnak tűnik az a hely, szóval inkább itt próbálkozom, kis help kellene:
A fölállás: XP SP2, 8800gt. Egy ideje nem menti el a gép az nvidia vezérlőpulton beállított 3d beállításokat /AA, aniso, egyéb/. Hiába állítom be a nekem megfelelő értékeket, a következő újraindításnál visszaáll az alapbeállítás! Nem értem mitől lehet. Most a 195.94 vant fent de a 195.39-el is ezt csinálta és az azelőttivel is /azt már nemtom mi volt/. A rivatuner 2.24 is fent van, de nem indul automatikusan, szóval az szerintem nem szól bele / ua. a beállításokat tolom ott is, mint a sima vezérlőpultnál/. A programokhoz hozzárendelt profilok sem maradnak meg, 1-2 beállítás megmarad, de a többi átveszi az alap beállításokat a global settingsből az újraindítást követően...
Mi lehet az ok és főleg a megoldás, hogy megmaradjon a global settingsben belőtt érték az újraindítás után is?"már próbáltam az nHancert is, de az is csak egy más felület 1-2 plusz finomhangolási lehetőséggel, újraindítom a rendszert és a global settings ugyanúgy az alap trágya beállításokkal köszön be. De itt legalább a progi profilok megmaradnak...
köszi
L -
ToBeY
nagyúr
Nem tudja valaki hogy nvidia-nak létezik-e DX11-es VGA-a már? Engem az alsó szegmens érdekelne,nem a top 100k kártyák.
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Az a problémám,hogy lányom gépében rossz volt a videókártya./gf5600/
Most raktam bele egy használt ati 9200se-t.Windows betölt,aztán kikapcsolja a monitort.A win fut tovább közben.Csökkentett módban nem csinálja ezt.Mi lehet a gond? -
Martintailor
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI 9800gt 512 ramos kártyám, ami ugye 2 helyről veheti fel az áramot, viszont nekem csak azt a kábelt kötötte be a cimborám, ami a kártyára közvetlenül csatlakozik (6 tűs), azt ami az alaplapon (MSI P45 NEO2) keresztül látja el (4 tűs) nem. Jó ez így, vagy bedugjam az alaplara is a megfelelő tápcsatlakozót?
-
nahalem
csendes tag
válasz
jaja1981 #34170 üzenetére
Hali!
Véletlenül elküldtem privatban is neked.Sorry!
Megpróbálok pontosítani!
A progit ma telepítettem fel.
küldök egy képet arról, hogy mit szeretnék renderelni.(áló tető néven)
rákattintok a renderelés parancsra, s a következő kép jelenik meg, amit küldök (fekete ablak)Szerintem, ahogy te is írtad, csak driver támogatásra van szükség.
-
Izzé
őstag
Sziasztok!
Egy ddr2-s 256mb-s 7600GS erősebb egy 128mb-s ddr3-s 6600GT-nél? -
nahalem
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, nagyon fontos!
ATI Mobility Radeon X2300-as videokarim van. Egy 3d-s progit használok, ahhoz hogy lássam a renderelt képet az open gl-re van szüksége.
Honnan tudok hozzá open gl-t letölteni? (Vista fut a gépen)Köszi
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne!
Rá lehet kötni Plazma TV-re úgy számítógépet, hogy egy VGA-komponens kábellel kötöm rá a gépet a TV-re?
Ha igen, van valam trükk? Mert sehogy nem akar kép megjelenni a TV-n!
A gép: IBM T60, a tv Panasonic FullHD Plazma.
-
liqquid
tag
Valaki írja le plz. aki már írt át bios-t, hogy a venti sebességeket átállítsa, hogy hogyan tette meg lépésről lépésre pl. crossfire-ös kártyáknál, vagy akár 1db.-nál, már átírtam meg minden de pl. a winflash kifagyasztja a gépet... több verziót is próbáltam, van valami másik mód rá, stb.?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #34162 üzenetére
A 9800GT GP, 67 wattot fogyaszt terhelve és az 1.0, 75 wattot tud leadni. Kicsit feszegeti a határt.
Teszt.Próbáld a kártyát még tovább downclock-olni (lejjebb venni a gpu és a stream órajeleit), hátha sikerül még lentebb szorítani a fogyasztását. Ha így se megy el kell cserélned egy + tápcsatis verzióra.
-
Alister71
nagyúr
válasz
uszkart #34157 üzenetére
Lehet hogy jó helyen kapizsgálsz a PCIE 1.0-ánál:
A teszt ideje alatt két Green Edition volt elérhető a 9800GT-ből, az egyik a Gainward kínálatában található, a másik a Gigabyte istállójából érkezett. Mikor megjelentek az első hírek a kártyáról, már akkor azt tartalmazták, hogy hála az alacsonyabb fogyasztásnak, nem lesz szükség tápcsatlakozóra. A Gigabyte kártyáján mégis van (a Gainwardén nincs). Mint a fenti képen látható mi az előbbihez jutottunk hozzá, de makacsságunk által vezérelve úgy döntöttünk kipróbáljuk, mit szól hozzá, ha mégse kap plusz egy vezetéket. Az eredmény meglepően jó volt, a PCI-E 2.0 bírta a terhelést. Ettől függetlenül a fogyasztás méréseket elvégeztük plusz táppal és a nélkül is, és az eltérések 2-3W-on belül voltak, így nincs értelme lespórolni a kábelt, ha nincs útban. Egy érdekesség a VGA-val kapcsolatban, hogy a GPU-Z szerint 65nm-es GPU-t kapott, pedig azt hinné az ember, hogy egy Green Powernek illik 55nm-esnek lennie.
-
levi1108
aktív tag
válasz
seawolf570 #34158 üzenetére
Akkor nem szóltam, bocsi
-
Alister71
nagyúr
válasz
tzsolesz #34139 üzenetére
Gef2Ti-vel próbáltam az tudta az 1440x900-at. Sőt a 32 megás TNT is.
j.bravo: anno egy 9200-es újonnan produkálta ugyanezt, annak csere lett a sorsa. Egyik driverrel se volt jó.
Próbáld meg korabeli driverekkel 3.xx, vagy 4.xx-el. Itt van jó sok.
Csak paneles verziót próbálj, 5.8-ig, CCC-st ne rakj rá. -
j.bravo
addikt
Mi okozhatja, hogy hiába állítom át a monitor frissítési frekvenciáját, ugyanúgy 60Hz-en marad? (kiírja hogy átállította 100Hz-re, de ugyanúgy villog...)
Szóban forgó eszközök: egy régi Trinitron képcsöves csoda (ment már 1024x768@100Hz-en anno), Radeon 7000, winXP SP3.(Sima winXP driverrel és "friss" catalyst-tal is ez a helyzet. Pedig még az integrált vga-n is ment 85Hz-en emlékeim szerint. )
-
seawolf570
aktív tag
levi1108, igen azért van a + jel mögötte, mert ennyivel több. Igaz fogalmazhattam volna szebben is.
Eddig 104xx, most kb. 116xx. -
uszkart
tag
válasz
levi1108 #34156 üzenetére
Nálam gyakorlatilag mindíg magas hangerőn megy! De csak egy ideje pattog!
Tesztelni kéne, de nem igazán tudom vinni sehova! Sztem visszaviszem gariba!
Nem tudom, előtte egy 2600xt-m volt azzal nem volt semmi baj, de akkor meg volt egy olyan, hogy az mondta a gép bekapcsoláskor, hogy bios hiba, visszatöltött egy régit, (mondjuk, hogy honnét azt nem tudom!) eljátszotta még ezt kétszer kb. 1 éve, azóta egyszer sem, aztán fél éve beleraktam az új kártyát, azóta sz*r az egész! Szétszedtem, kipucoltam, összeraktam, nem szorul, nem feszül semmi! És a deszka is csak 2 éves!
Amire még gyanakszom, hogy esetleg a foglalatból nem kap elég villanyt, mivel az sima pci-e, a karin meg ugye nincsen tápcsati. -
levi1108
aktív tag
válasz
seawolf570 #34138 üzenetére
"3dMark06-ban több mint 1000 pont + lett így."
Ez nem 10 ezer akar lenni? -
uszkart
tag
Hi!
Vettem egy 9800gt greent!
Játszom, megáll a kép, ctrl+alt+del, utána vissza a játékba és megint megy! Ha leszedem az nvidiás drivert (visszamenőleg vagy 10 verziót kipróbáltam) és csak a sima win 7-est használom kevesebbszer csinálja! Meg olyat is csinál, mint amikor a vga ramok megadják magukat (csak játék közben)!
Ja, új tünet, néha pattanást hallok zenehallgatás közben!Cseréltem tápot (520-as coolermaster), gondolván majd az megoldja a problémát!
Hát nem oldotta meg!Szóval az alaplap kezdi beadni a kulcsot, és a vga már a kezdetektől szar?
Csak az egészben az a poén, hogy a 3d mark, vantage hiba nélkül lefut, egymás után többször is!
-
-
szfeeca
csendes tag
Sziasztok.
Videokártyát szeretnék vásárolni 30-40 e Ft értékben.
Nem igazán vagyok otthon a kompatibilitással.
Szóval nem tudom hogy egy ddr5 -s kártya működne e a gépemben avagy sem.
Ezért leírom az adatokat és szeretném kérdezni, hogy egyáltalán mi működne benne.A konfiguráció:
Athlon64 x2 Dualcore 5200+ 2.71 Ghz
Kingston DDr2 800mhz 4x1gb
ASRock AN61 PW-11 alaplap integrált vga-val.
PCI exp 16x
Windows 7 op rendszerrel.Nagyából ennyi ami fontos.
Második kérdésem a táppal kapcsolatos. Mekkora tápegység szükséges mondjuk egy
XFX 9800GT 512MB DDR3 256 bit es kártyához. Ami bírja és nem ég le.
Még 1x nagyon alapfokon kenem az ilyesmit. Pls ne ilyen olyan bitrátával magyarázatok
előre is köszi.Szfeeca
-
kosarob8
aktív tag
Erre valaki? Köszi.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok Innno3D MX400 tud wide felbontást? Nagyon fontos lenne.
-
seawolf570
aktív tag
Köszi a válaszokat, megoldódott a probléma.
A Windows és a játékok újratelepítése után mind a kettő szakít maximális beállításokkal. DIRT 2 átlag 51 FPS, NFS Shift átlag 70-80 FPS, és megszűnt a szaggatás.
Egyébként a Shift-en fent volt a javítás, és a decemberi drivert használtam. Úgy látszik sem az OP rendszernek, sem a két játéknak nem tetszet a VGA csere.
Általában évente cserélek VGA-t, de még soha nem tapasztaltam ilyen problémát. A jó pap is holtáig tanul.
3dMark06-ban több mint 1000 pont + lett így. -
fagy53
nagyúr
válasz
seawolf570 #34135 üzenetére
Kérdés melyik drivert használod? Mindkét autós játékhoz kiadtak hotfixet, mert az ATi 4xxx-ek lelassultak ezekben. Ennek nézz utána!
A DiRT2-öt simán viszi a 4830 a 9/12-es driverrel, a SHIFT viszont nem megy úgy, mint ahogy az NV kártyákkal. -
levi1108
aktív tag
válasz
seawolf570 #34135 üzenetére
Én vhogy akkor is arra gyanaxom, hogy az ati kari miatt van vmi...
Félre ne érts, de elég sok helyen lehet hallani, ati driver problémákról. -
seawolf570
aktív tag
PH-User, természetesen igazad van, ez már egy sokkal fejlettebb kártya. MW2-ben a textura minőséget high-ról extrára emeltem, és szinte így is megduplázódott az FPS szám. Ezért is cseréltem a karit (meg azért mert így 3e Ft +-ért kaptam 2 év garit). A szintetikus teszt nekem nem mérvadó, nem is azért írtam. Az említet játékoknál is emelkedet az FPS szám, de mégsem folyamatos a kép, mint a régi VGA-val, ugyanezzel a beállítással. Ezt nem értem, miért van.
levi1108, nem hiszem, hogy játék kompatibilitási probléma lenne, mert egy régebbi konstrukciót cseréltem újabbra, és mind a két gamma viszonylag új játék. Szerintem az inkompatibilitás ebben az esetben inkább a régi VGA-val lenne, mivel az új játékokat, az újabb VGA-khoz optimalizálják (szerintem).
Egyébként annyira tanácstalan vagyok, hogy már megfordult a fejemben, hogy ATi fan létemre, lecserélem egy GTS 250-re.
-
PH-User
addikt
válasz
seawolf570 #34132 üzenetére
"Tudom teljesítményileg nem nagy különbség van a két VGA között,"
Igencsak van azért...
-
levi1108
aktív tag
válasz
seawolf570 #34132 üzenetére
Ez lehet egyszerű játék kompatibiltási hiba...
-
seawolf570
aktív tag
Üdv!
A következő probléma megoldásában, szeretnék segítséget kérni. Adott konfigba lecseréltem a ref. 3870 DDR4-es VGA-t, egy 4830 DDR3-ra. A csere után kellemetlen meglepetésben lett részem, amire eddig nem volt példa, ha nagyobb VGA-ra váltottam. Az első az volt, hogy a 3dmark 06-ban, szinte ugyanazt az eredményt kaptam. Tudom teljesítményileg nem nagy különbség van a két VGA között, de furcsának tűnt. Ez még nem is lett volna probléma, mert CPU limitre gyanakodtam. A második meglepetés az NFS Shift, és a DIRT2 volt. Magasabb FPS mellett (előtte a DIRT 2-ben átlag 25 FPS, utána átlag 45FPS, a DIRT 2 tesztjével), szaggatnak a gammák, ugyanazokkal a beállításokkal. Erre ellenpélda a MW 2, és a Wolfenstein 2.-ben sokkal magasabb FPS értékek, magasabb beállítások mellet, és simán mennek. Na, erre nem tudok gombot varrni. A kártya cserét, a szokásos módon hajtottam végre: ATi driver le -> régi VGA ki-> új VGA be-> ATi driver vissza. Próbáltam drivert cserélni, de semmi javulás. A két autós játékban, a szaggatás, nem a megszokott (néha beakad), hanem szinte folyamatos (hullámzó).
Előre is köszönöm.
-
szavapapa
csendes tag
HELP
-HELP
ATI 3650-ES DRIVER HA ESTLEG VALAKINEK VAN!?MEGKÖSZÖNNÉM!!
-
válasz
Kalandor87 #34112 üzenetére
lehet, h tulmekegszik a vga, es azert dob ki
Lehet, hogy a fallout nem terheli annyira a vga-t mint a stalker, es igy nem is melegszik fel annyira.
GPU -Z vel meg kene nezni a vga terhelest, es a hofokokat.
En elso korben erre gondolnek -
Kalandor87
csendes tag
Tunning nincsen, hozzá sem nyúltam...
Táp: meg nem mondom, haver áthozott egy tápot, amire azt mondta hogy eléggé jó... kb 3-4 órát volt bent, míg teszteltük... -
lsc
nagyúr
válasz
Az a mercury nem biztos hogy terhelésnél stabil feszt ad, mire cserélted próbánál ?
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
tuning van? lehet vissza kellene venni belőle picit.
-
Kalandor87
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas gondom:
több játéknál előfordul (pl Stalker, Borderlands stb), hogy 10-30 perc után képernyő szétesik, és megkapom az "nv4_displ.dll meghibásodott" hibaüzenetet. (De pl a FALLOUT 3 max grafikán semmi hasonlót nem produkál)Amit kipróbáltam már:
-Más vidikártyával (8600GTS) - ilyenkor minden szép és jó
-Összes létező driver kombinációval (MSI,nvidia,alternatív) - helyzet változatlan
-Prime, memtest stb lefutattva - elméletben minden szép és jó
-Oprendszerek (XP/Vista/Win7 32 és 64 bites verziókkal) - helyzet változatlan
-Más gépben a videókártya - ugyanazt produkálja
-Más memóriával tesztelni - helyzet változatlan
-Tápot cserélni - helyzet változatlan
-Visszavinni a kártyát az eladóhoz - állítólag tesztelték, és szerintük jóA configom:
Alaplap ASUS p5ql-se , CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz, RAM 2xKingmax 2GB DDR2-800, Videókártya MSI N9600GT- T2D1G, Táp(per pillanat) Mercury 450W Hálózati kártya Realtek RTL8168C(P), Hangkártya Realtek ALC662Aki tud vmit mondani erre, örömmel fogadom, mert nekem már lövésem sincs...
Ezer köszönet!
-
fagy53
nagyúr
válasz
crazyzozy #34104 üzenetére
Nem azt írtam, hogy a tuningot csökkentsd, hanem olyan értéket adtam meg, nem véletlenül, ami a gyári alatt van. Ezt downclocking-nak hívják, alulórajelezés. Ha így rendesen megy a kártya, akkor vagy vissza a feladónak, vagy mehet gariba.
Ez úgy a GPU-ra, mint a vmem órajelére igaz. -
szavapapa
csendes tag
Szia.Bocsi' de a mailodra küldtem a kérésem.3650 esnek a driveréért esdeklek!!Köszi. Hello!
-
levi1108
aktív tag
válasz
crazyzozy #34102 üzenetére
Hát én már arra is gondolok, hogy vmiért a (te) 4850-el nem szeret menni a win7, mert ha lefutott minden teszt a karival, akkor a kártya nem hibás.
A tápod elég neki, az tuti. (bár attól függ mi van még a gépedben)
Bár az első mondat 1. része igen hihetetlenül hangzik -
crazyzozy
tag
válasz
levi1108 #34098 üzenetére
Ja és azért gondolom hogy hardware hiba,mert tegnap többször is próbáltam feltelepíteni a win7 32 bites változatát,és a telepítés végén kiírta,hogy a gép újraindult egy váratlan hiba miatt,és így nem tudja telepíteni.Viszont a másik kártyával pedig elsőre feltelepítette
Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest