Aktív témák
-
zakroland
tag
Nem tudom melyiket vegyem
( 9800gx2 vagy gtx260+ 216)
2magos ugye a 9800gx2, de win7 a legújabb driverrel csak-csak kihasználja már, nem? -
cskriszt
csendes tag
válasz
Alister71 #35492 üzenetére
Aha. Na az nem is az én gépemben van hanem a gyerekekébe ha erre vagytok kiváncsiak!
Nekem ddr3-as 3650-em van
Azzal minden rendicsek
A legújabb everest ultimate editiont használom.
Tehát ez a kártya 3650-es csak ddr2 miatt everest meghülyül??
ja és nem rv650 hanem 635!!!! -
kangoo
tag
Ha két különböző Windows verzió van telepítve a gépemen, akkor mindegyikre ahhoz igazodó vga driver kell? Nem lesz ebből probléma?
-
Alister71
nagyúr
válasz
fagy53 #35493 üzenetére
Sajnos ez így van, pedig nekem is sokkal szimpatikusabbak az Ati kártyák, mindig is azok voltak, de az nV-vel tényleg kevesebb a bajom, akármit felrakok, 99%-ban gond nélkül játszok, és a GTX+ teljesítménye még elég a 19-es monitoromhoz.
Egyik haveromat fűzöm, hogy adja már kölcsön 1 hétre a 4870-esét, hagy tesztelgessem egy kicsit, lehet hétvégére össze jön. -
fagy53
nagyúr
válasz
Alister71 #35492 üzenetére
Megnéztem a BBC2-öt a Te beállításaiddal, csalódás volt...nem értem el a kártyád szintjét valamiért alacsonyan szálltak az FPS-ek.
Van már megint olyan játékom, ahol madarak repkednek ott is ahol nem kéne...Rémes ez az alultámogatottság az ATi drivereknél, a prím játékoknál próbálnak feljönni az NV mellé, de a periférikusabbakkal nem foglalkoznak.Ezek persze az NV-nél már alapból mennek. Nagy kár, hogy ezek a jó felépítésű kártyák ilyen mostoha környezetben dolgoznak. Most örülök egy kicsit, hogy nem neveztem be egy újabb AMD/ATi kártyába, rohadtul ideges lennék.
-
-
cskriszt
csendes tag
Boltnevet lehet ide írni??
Lehet.
Green pc
Budapest Astoria mellett! -
cskriszt
csendes tag
Szia Stirbi!
Nézd meg légyszíves picit fentebb amit írtam a 3650-ről!
Szted is átvertek engem?? -
szoti27
tag
Bocsi ezt kihagytam HD 5770 :[link]
-
cskriszt
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy shappire radeon 3650 ddr2 ultimate kártyát pcix.
Passzív hőcsöves hűtésű.
A catalyst 3600-as szériának ismeri fel.
Viszont itt is fura a ram csak 300mhz?Az everest nagyon sok helyen a gpu-ra azt mondja hogy 2600pro!
DX10 10.1HELYETT!
+Gyártástechnológia is érdekes 65nm.!
Mit vettem én a boltba??
HELP ME PLS!!Legújabb catalyst van fenn neki!
65nm?
dx10? -
KRi2
aktív tag
Csúcsteljesítményhez képest, melyik videókártya fogyasztja a legkevesebbet üresjáratban?
Játék alatt nem izgat mennyit eszik. Azt akarnám megtudni hogy melyik VGA az ami a leginkább kitudja tolni a karmait. Melyik a "legrugalmasabb"? Nem a játék közbeni teljesítmény/felvett energia hányadosra vagyok kiváncsi. (1280*1024)
4670,4770,5750? -
Overclocked
tag
Üdv!
Állítólag egy Szaki szerint az a baja az ASUS En9800GX2-őmnek hogy anno valaki frissítette a bios-t és elk*rta.
Esetleg valaki megtud dobni egy eredeti Nvidia ASUS EN9800GX2 biost?
Előre is köszönöm!
Üdv:
Dani
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Érdekelne az a dolog, hogy miért van az, hogy csak csökkentett módban tudok gépezni, és normál módban pedig nem.
Mégpedig az van h a normál módnál(win 7 van) be kellene lépnie, meg kellene jelennie a kék háttérképnek a windows 7-es felirattal, ehelyett csak fehér fekete vékony csíkok vannak a képernyőn.
A videókártya egy Geforce 7300gt.
Videódrájver nincs fent, mert eddig nem tudtam feltenni, de még nem is igényelte.Várom válaszaitokat, amiket előre köszönöm.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
RootRulez #35468 üzenetére
Ahol van rendes SLi profil ott jobb a GX2. Legutóbbi LAN-on srác gépébe GX2 volt az enyémben GTX260 (216SP) OC és több fps-e volt azonos beállítások mellett (konkrétan COD-oztunk). Jah és egyikünknél sem volt proci limit (i7 rulz
). Nem kötekedés képpen, csak úgy érdekességként.
Ennek ellenére én is GTX260-at vennék inkább mint GX2-t.
-
Alpachino
veterán
válasz
Silencer83 #35465 üzenetére
7900GT-ről váltottam 8600GT-re, pl. Crysisban, már ennél a váltásnál is érezhető volt a 8600GT fölénye, még ha nem is számottevően. de pl. az utánna következő 3850 már mindekettőnél gyorsabb volt, az összes általam mért játékokban.
Tehát elég nehéz így belőni, pláne ha viszonylag újabb játékokra szertnéd használni a karit.
-
joi29
őstag
válasz
Mivel felépítésében különbözik a jelenlegi kártyáktól így igen nehéz
tesztek nélkül belőni a teljesítményét.
A mai játékok DX9-es módjában max. a GT220 és a HD5570
környékén evickélne. -
lsc
nagyúr
válasz
-
Silencer83
addikt
hi!
kerdesem : egy 7950Gt 512Mb-al kb a mostani vgak kozul hol van eroviszonyban?
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Win 7 64bit + Galaxy 7900GS = link
Pontosan ezt csinálja nálam is...de láttam már tőle kékhullát is.
A driver nem megy fel rá, mert telepítés közben is elszáll a képe.
Most addig trükköztem míg sikerült felraknom egy drivert neki, de csak csökkentett órajelek mellett nem hullik el.
Ötletek? -
zakroland
tag
Üdv újra mindenkinek!
Szerintetek melyik a jobb vga?gtx 260+ oc 216
vagy 9800gx2 ?a gtx260-hoz 12k-t
a 9800gx2-höz 13k-t kellene hozzátennem -
törölt tag
Vettem ma egy Sapphire hd5750 Vapor-X-et, Ruse béta alatt próbáltam ki, és GPU-Z log szerint végig marad 400/900 mhz-en a mag ill memória órajel, pedig a gpu kihasználtság felmegy 100%-ra. Igaz a játék pöpecül futott,de forcsállom. Elcsesztem valamit?
-
screamy2
csendes tag
egy kis helpet kérnék...
adott egy inno3D 8800gt
vmilyen oknál fogva nem tudom húzni a kártyát. minden rendben van a karival, nem hibázikn nem fagy, jó minden.
de ha mondjuk egy rivatunerrel akarok gpu-t és mem. órajelet emelni, beállítom az új emelt órajelet, majd apply és mindig visszaáll az alap, gyári beállításokra.
próbáltam más overclock progival, szintén ugyanez.
HELP! mi lehet a gond? -
adam1
aktív tag
Hp laptop geforce 8600M GS vga hdmi kimenet plazma tv-vel összekötve hdmi kábellel legfrissebb audió és vga driver és nincs hangom,miért?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #35452 üzenetére
Erősen felbontás függő is de 3GHz az tuti kell. P4-ek nem túl combosak. AMD-ből elég lenne egy 3200+ -os is pl.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #35450 üzenetére
3-3,5GHz-re rántva tuti elég lenne.
-
Ace Ventura
addikt
Mekkora proci kell egy agp-s 7600gt kihajtásához? S478-as 2.4-es prockónk van.
-
Krisinto
őstag
Üdv
megéri lecserélni a 4670-et egy 3870x2-re?
várható teljesítmény növekedés?
vagy inkább szedjek össze még egy kis pénzt,és akkor egy 4870-re ruházzak be?Kérlek válaszoljatok!
Üdv
Krisinto -
dxlr
csendes tag
dobj egy restartot normalba
en csokkentett modbol szoktam drivert torolni >.< akkor nem huzza be
-
Cimbooora
aktív tag
Win 7 Ultimate van fent 64bit,de nem jó.
Lehet azért mert nem normál módba nyomatom hanem csökkentettbe?
-
dxlr
csendes tag
GF 7 xp 64bit driver -> http://uk.download.nvidia.com/Windows/196.21/196.21_desktop_winxp_64bit_international_whql.exe
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy valaki ha tudni linkeljen be legyen szíves egy geforce 7300 gt 64bit-es driver-t.
Most éppen találtam, ezt a videókártyát, és sajnos alig tudok írni szövegeket bármelyik webböngészőbe állandóan bezárul, vagy valami hibát ír ki. Így is csoda hogy betudtam másolni. Hálás köszönetem annak, aki belinkelne egy ilyet.
Megtudnám keresni, de mivel ilyen a webböngésző(nem tudom miért "rosszalkodik) ezért sajnos így tudnék, csak drivert keresni.Ja és majdnem elfelejtettem, az eredeti videókártyám földobta magát egy hd 5750-es és gariba adtam be és szeretnék gépezni.
Előre köszönöm!
-
dxlr
csendes tag
Sziasztok!
A minap vettem egy Intel E6750es processzort, amit a 2,8GHz,s Intel Celeron D-mre ki is csereltem.
Alaplap: ASRock ConRoe1333-D667 -- BIOS (1.80, frissitve szerdan)
RAM: Kingmax KLCC28F-A8KI5[512MB/DDR2] + Kingmax KLEE88F-B8KU6[2048MB/DDR2]
VGA: Gigabyte GeForce 9600 GT [512MB GDDR3]
Táp: 400Wos HKC, házhoz.AVP 1280×1024 full graffal 2perc utan elkezdett szaggatni, texturak feketen vibraltak, fagyott majd ujraindult. Crysis 1280×1024 fullon(DX9), 15percig tokeletesen futott 40-60fpsel, utana kekhala, ujraindult, WoW pedig futastol szamitott 0. masodpercben fekete texturavibralassal jutalmazott meg, bar nem fagyott.
Csinaltam egy processzor tesztet, merthogy hasznaltan vettem, 1evig porgott 2,66helyett 3,55GHzn hiba nelkul. OCCT es IntelBurnTest linpackje is 100%os hatekonysagrol tanuskodott 1ora teszteles utan, szoval szerintem processzor kizarva.
OCCT VGA tesztje 1280×1024 error checkkel tele hibaval, 30sec alatt 4,9k volt. es ugyanugy lathato volt a fekete vibralas.
Egy ismerosom tanacsara visszahuztam biosban az FSBt 333rol 283ra, igy a PCI-E freki is lement 100MHz-re, (az alaplap felhuzta alapbol 115re..valami OC mode vagy ilyesmi, fogalmam nincs miert csinalta).
A processzor most 2,26GhZ-n porog, a jatekokban a vibralas megszunt, de az OCCT VGA tesztje meg mindig nyugtalanit, 1024×768 fullscreen 0 error, 1280 viszont 1perc alatt 10k.
itt a teszt .png kepekben .zipbe csomagolva -> http://ul.to/rxyfv4
Csokkentsem tovabb az FSBt? mit javasoltok?[tudom hogy retek az alaplap, az lesz a kovetkezo amit cserelni fogok, utana tap.. de jelenleg nincs ra keret es mukodo vasat szeretnek osszeconfigolni, amennyire ez lehetseges]
-
Teszla_
senior tag
válasz
jaja1981 #35426 üzenetére
Hmm.. a tápos topicban meg azt mondták, hogy 120wattot ad le a tápom a 12V-os ágon, így elbírná. Nem tudom akkor mi legyen
Sajnos nincs most pénzem, hogy vga vásárláson gondolkozzak. Most ez a csere lenne lehetséges számomra (vga-t egy mobilért). Nem sokan akarnak mobiltelefonért jobbacska vga-t adni -
droti25
őstag
kösz a tippet!
Én is a 4850 felé kacsingatok amúgy! -
droti25
őstag
Sziasztok!
25.000ft-ért milyen karit érdemes venni?1280/1024 felbontásban játszanék főleg!!
nvidia vs Ati? -
Rasiel
senior tag
válasz
zakroland #35428 üzenetére
Szia!
Az nem igaz, hogy egy HD4850 jóval erősebb kártya, mint egy 8800 GTX. Ez az nvidia kártya közel egy szinten van egy 9800GTX+-al, ami ugye azonos teljesítményű egy 4850-nel.
A 8800 GTX-nek magas a memóra sávszélessége, illetve 384 bites...
A GTX260 már erősebb ez előbb felsorolt kártyáknál, főleg a 216 stream proesszorral rendelkező, de én nem venném meg 12k ráfizetéssel. Inkább gyűjtenék még és később beruháznék mondjuk egy HD4890-re (amivel már jó darabig ellennél), vagy egy DX11-es kártyára. -
Krisinto
őstag
Üdv
azt szeretném kérdezni,hogy ha lecserélném a 4670-emet,egy 3870x2-re mennyi teljesítménynövekedés várható plirt2-nél SHift nél COD4-nél?
vagy esetleg visszafele csökkenne?Előre is köszi a választ
Üdv
Krisinto -
zakroland
tag
üdv. mindenkinek!
Ismét lenne hozzátok 1-2 kérdésem, mégpedig:3nappal ezelőtt lecseréltem egy XFX 8800GTX videokarit egy MSI HD4850 1GB OC karira, eddig minden stimmel!
Mindenki azt mondta, hogy a 4850 jóval erősebb egy 8800gtx-nél...
Namost a helyzet a következő:
játékokban több fps-sel kevesebbet kapok, 3dmark tesztekben is jóval kisebbek az eredmények!
Ebbe beletörődnék, de miért van az hogy a vga-m win7 alatt "jól" működik, xp alatt pedig ha felrakom a drivert és betölt, akkor azonnal összeugrik a kép!!??(pár másodpercig bírja)
Úgy gondolom, hogy mivel win7 alatt jó, ezért nem lehet hardveres hibája a vga-nak!
Ebből adódóan 12k ráfizetéssel elcserélném egy gigabyte gtx260+ vga-ra!Szerintetek megéri?Erősebb az a videokártya mint ez, vagy akár a 8800gtx?
köszönöm előre is a válaszokat!
üdv. mindenkinek -
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Lenne most lehetőségem szerezni egy Geforce FX5900XT vga-t. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek meg tudná hajtani egy 200wattos Delta táp? Az adatlapomon lévő konfigot tökéletesen viszi a táp, de az Fx5900Xt-nek már kell plusz tápcsati is és nem tudom, hogy menne-e úgy a gép. Elvileg a Delta jó márka, de azért kevéske lehet neki a 200watt.
Jah és Inno3D márkájú lenne. Valakinek van ilyennel tapasztalata?
-
gmiki
csendes tag
Sziasztok!
Egy fura problémába ütköztem tegnap este. Van egy jó régi, de eddig tökéletesen üzemelő ASUS P4C800 alaplapom p4 2,8GHz procival. Már nem igazán használom, de időnként teszteléshez stb tökéletes. Kaptam egy Radeon9800pro kártyát ami próba során hibásnak bizonyult. Bekapcsolás után valami rögtön büdös lett. A gépet kikapcsoltam, a kártyát kivettem a gépből. Azóta viszont az alaplapba hiába teszek jó agp-s videokártyát vagy nincs kép vagy zavaros. A radeon 9200-as ad képet de szétcsúszik, a GF 7600GS sötét. PCI foglaltba helyezett ősrégi s3 működik. Ilyenkor mi van? Tönkretette az alaplapot a kártya? Vagy az is lehet, hogy csak a tápot nyírta ki és a kis áramigényű s3 még tud működni , de a nagyobb igényű agp-sek nem? Hátha valakinek volt hasonló tapasztalata. Köszi az infókat. -
Qru
MODERÁTOR
Nem a negyedét fogod kapni. Akkor kapnád ha a GTS250 100% kihasználná a x16 sávszélt. Az nem csak gpu de játék függő is, hogy mennyire használja ki.
Viszont az fix, hogy tök felesleges GTS250-et venned ebbe a lapba, mert visszafogná a x4 sebességű port. Max egy 9600GT-t érdemes venned bele. -
XuChi
addikt
Sziasztok. Lenne egy hülye kérdésem.
Ha veszek egy alaplapot (j&v minix amd780g+sb700) amin van pci-e 16x slot, de csak 4x módban megy. Ha ebbe belerakok egy gts250 kártyát, akkor a valódi teljesítményének a negyedét fogom kapni? Tehát pl tdu 16x-en 100fps akkor a 4x sebességgel csak 25fps lesz?
Tudom hogy hülye kérdés, de még gyakorlatban nem volt ilyen tapasztalatom
-
Qru
MODERÁTOR
HD-re azért már nem árt a 5770. Gondolom nem túl sűrűn cserélgetsz vga-t, ha most is 7900-el tolod, hosszabb távra meg ha belefér jöhet az 5770, az ilyen 4870 szinten van (csak ugye DX11-es már).
mod:
Márka kb mindegy is lényeg, hogy sok gari legyen rajta, ezek többnyire ref karik.
-
ToBeY
nagyúr
Szeretnék egy új vga-t mert a mostani 7900-em talán kevés lenne 24" Full hd-ba.
Nem igazán játszom pc-n csak nagy ritkán, pl startégiával amit xbox-on nem tudnék.
Szóval nem tudom hogy 5770-et vegyek vagy elég lenne a 5750 is? -
simon7012
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van agy Gigabyte 5770 1GB DDR5-ös kártyám egy új gépben (a kártya is új) először szürke halálozott most pedig kék halálozik, összeomlik a mozilla, fekete képernyő jelenik meg (csak az erőltetett kikapcsolás segít) .Minden létező dríver feltettem rá de semmi eredmény.Mi lehet a gond szerintetek?
A gépem Gigabyte GA-P55-US3L 1156 alaplap,Intel Core i7-860 2,8GHz proci, 2GB 1333MHZ DDRIII Buffalo memória,Gigabyte táp 550-es.
Az alaplapi Bios elég friss néztem már... -
Benyaking
aktív tag
Hali!
Szerintetek 2db 280gtx hez mekkora táp kellene? -
fugo1
csendes tag
válasz
Alister71 #35403 üzenetére
CPU típusa Intel Celeron D 346, 3066 MHz (23 x 133)
Rendszermemória 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Videokártya NVIDIA GeForce 6200 (256 MB) DDR AGP 8x
Gigabyte GA-8I865GME-775-RH (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
asszem (rev1.0x)350W Model AP-2350 Mercury
én egy ilyenre gondoltam ASUS Radeon AH3450/DI/512MD2 512MB DDR2 AGP 8X Low Profile
-
cheatergs
senior tag
A függőleges csíkozást valamilyen VGA-hiba okozza? A második boot-képernyő rendesen jelenik meg, viszont az első és az egész XP függőlegesen csíkozott. Kurzor körül is egy nagy, sarkainál nem összeérő négyzet van.
X800GTO-nál jelent meg, azt cseréltem egy S3 Trióra, ami pár napig rendben ment, aztán annál is elkezdte ezt. -
Atesz4
csendes tag
Van egy 8800GTS kártyám mely bootoláskor a videóbios megjelenítésekor már a videókari megnevezésben is hibázik és egy csomó felkiáltójelet tesz! Majd az nvidia driver feltételekor teljesen elmosódik minden! Mi lehet a gond? Videokari BIOS?
-
fugo1
csendes tag
Hellosztok milyen videókártyát vegyek és hol nem drága AGP 8x videó kártyát 10-15 ezer forintért segítsetek várom a jó ötleteket.jó lenne ha 512MB-os lenne
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest