Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
TJLavin #25397 üzenetére
Mit takar az, hogy "melegebbnek tűnik"? Kézre, vagy progival mérve? Ha kézre, akor lehet hogy most jobban átadja a bordának a meleget ezért tűnik melegebbnek, ha progival, akkor lehet, hogy sok a paszta, vagy szar minőségű (bár nemtom ez mennyire számít).
MOD: Tessék fagy53 megelőzött és Ő profiként válaszolt, ellenben velem!
-
fagy53
nagyúr
válasz
TJLavin #25397 üzenetére
A régit le kell szedni mindkét felületről, a felületeket ne fogdosd össze és leheletvékonyan kell az egyikre felkenni a pasztát. Felrakásnál a hűtőt kicsit körkörösen mozgatni, hogy a felületek közül a levegő kipréselődjön! Csavarokat átlósan, egyenletesen kell meghúzni.
-
TJLavin
tag
Sziasztok. Van egy ref hűtős 8800GT-m és egyik nap kíváncsiságból leszedtem a hűtést és gondoltam ha már leszedtem akkor nyomok rá egy kis pasztát. Azóta melegebbnek tűnik a kari. Azon gondolkozok hogy nem-e annyit tettem hogy nem tud rendesen érintkezni a hűtéssel a GPU és ez az oka a nagyobb hőfoknak. Persze lehet hogy hülyeség de azért gondoltam megkérdezem. Illeszkedést ellenőriztem kicsit meg is nyomkodtam a hűtését csavarokon húztam de nem változott a helyzet. A választ/segítséget előre is köszönöm!
-
válasz
tzsolesz #25382 üzenetére
Tőlem
nincs kocsi ezért elég nehezen szajrézok... szülőknek is kéne egy-két holmi, fáj is mikor látom a jobbnál jobb hűtőket/mosógépeket/mélyhűtőket az utcán heverni... dehát mit van mit tenni megyek tovább...
amúgy ezen a lom bazáron Én is gondolkodtam, csak ehhez egész nap kéne járni a várost meg a megfelelő helyeket, meg utánajárni, hogy hol és mikor vannak a hivatalos lomtalanítások, bejárósnak kell lenni lépcsőházakba, mert sok helyen a tömbök alagsorában vannak lerakók így volna igazán érdemes nyomni... van itt minden bútortól kezdve hifi-ig minden szar.... Nekem az egész berendezésem a kéróban szajrézott cucc, nem költök sokmindenre (jó a 22"-os ACER tft-t az vettem, meg egy-két alap pc alkatrészt(utóbb kiderült, volt amit feleslegesen)...
nomeg most a lombiznisz is visszaesett, hiába krízis van bazé... -
lancer77
tag
A gpu Vrrm mi is pontosan mert a vidkarin ez a rész a legmelegebb.
-
válasz
vergilx #25378 üzenetére
köszi, asszem ezt a lehetőséget már kitárgyaltuk... és ha hazautazok nem biztos hogy ez lesz az első dolog amit megteszek sőt talán még az utolsó sem.... hanem a családommal leszek vagy a csajommal....
de talán otthagyom az asztalomon a kütyüt egy driver-rel és aszondom, ha kell valakinek elviheti ajándék... és még csak ki sem próbáltam... és ha valaki most aszondja, hogy ez ezmeg ez a modell akkor megköszönöm a segítséget és levette e terhet a vállamról, segített Nekem (neki szinte semmibe sem kerlüt) és talán közvetve valaki másnak is aki utána örömmel fogja pörgetni....
lancer77: Dánia, itt sokminden jó cuccost kidobálnak, nagyon sokmindent... 8x-es dvd írót, 15"tft panelt, marha sok 17"os crt-t, volt eddig egy 2500+os athlonom meg egy 2600+os, meg most egy A64 alapú Sempronom is, 1giga rammal... kidobja vett laptopot... hülye parasztok... Én meg nem vagyok rest összeszedemazt ha hazaviszem lepaszsolom olyan embereknek akiknek szükségük lehet rá... vagy megtartom magamnak
-
Arpee78
senior tag
Üdv!
Egy 1600x1200-as monitort picivel alacsonyabb felbontáson szeretném használni(1600x1040) méghozzá natív felbontással, azaz lent és fent fekete(ha lehet szürke) csíkkal.
Próbáltam powerstrippel, de az egyedi felbontást kijelölve 1600x1200-ra torzul a kép, annak ellenére is hogy a catalystban a "use centered timing" van kijelölve.
-
válasz
lancer77 #25367 üzenetére
nem pont ugyanaz, de nem csak azt néztem hanem még kutatgattam google segítségével és kb ugyanerre jutottam, csak gondoltam bedobom, hátha valaki tud konkrét dolgokat (mivel az angolomon van még mit javítani, és az ilyen ősi holmikat inkább külföldi lapokon lehet fellelni)
azért nem próbálom ki, mert itt pci express-es gépeim vannak (2 darab), meg egy olyan amivel elég sok macera lenne... minden alkotó eleme külön és mind-mind máskor máshol kukázott cucc, így még azt sem tudom mi működik és mi nem...
majd ha hazamegyek akkor talán lesz lehetőségem egy tesztre, de addig is jó lett volna megtudni micsoda ez a cucc, arra gondoltam lehet valakinek jó lenne... odaadom ajándékba egy olyasvalakinek aki tud vele mit kezdeni, de majd kiderül...elajándékozni meg driver-rel és tudását ismerve kéne sztem... -
lancer77
tag
Nézd egyáltalán nem isteníteni akartam,félreértésbe ne essünk. Általános használatra a legtöbb megfelel,legalábbis ezt tapasztaltam. Én is fsp 350 Gtx et használok,de nyilvánvalóan aki igényes hardvereket használ,vesz táppal sem érdemes fukarkodni,de ha már itt tartunk akkor,az x1950xt-m codegen házban "gyári 400w"codegen cuccal is gond nélkül ketyegett az előző tulajnál.Részemről ennyi.Megkérlek hogy a továbbiakban ne írj le engem elhamarkodtan,hisz nem ismersz Köszönöm.
-
lsc
nagyúr
válasz
lancer77 #25372 üzenetére
Véleményed lehet, csak előtte olvasd át az említett topicot . Csak egy kis történet :Lc Power 420-as táp, 4200 x2 proci, 2 giga ram, 6800-as videokártya, nekem sem volt semmi gondom/úgy gondoltam/, majd vettem egy 1950 pro kártyát . Bekapcsolásnál a ventik felpörögtek és se kép se hang , onnan nem is ment tovább . Egy 300-as fsp simán vitte utána a konfigot . Tehát a "márkádról" ennyit, a többit az említett topicban .
-
lancer77
tag
Ha a tápos kijelentésemre gondolsz,akkor azt hiszem jogom kifejteni a véleményemet,sok mindent láttam már munkám során és nem a levegőbe beszélek.
És nem akarom a táp témát feszegetni,de soha nem volt semmiféle gondom,valamint az általam ismert cég által használ tápokkal gond.
Az én tapasztalatom ennyi.
Tudod én nem az az ember vagyok aki mások véleményén él.
Pl:lehet megnézem a Titanicot és azt mondom neked az egy szar,ám lehet megnézed és neked tetszeni fog.nem pont ugyanaz de felületesen kb. -
Narancs
őstag
válasz
lancer77 #25368 üzenetére
Ebbe ne menjünk bele mert nem ide tartozik, inkább itt vesd fel ezt:[link]
Röviden csak annyit válaszolnék: nagyon nem mindegy, hogy valamit csak kínában gyártanak, mert ott olcsó, vagy maguk a kis kínaiak tervezik meg (muhahaha) a terméket.
Codegen, LC Power, M-Tech, Mercury, stb tápok minősége igencsak kifogásolható, olcsó irodai gépeken kívüli felhasználásuk nem javasolt. -
Narancs
őstag
válasz
Kicsiguszti #25356 üzenetére
Ez hibás VGA lesz, vidd vissza gariba, előtte esetleg próbáld meg másik gépben is ha van rá lehetőség. Ha nem garis már akkor akitől vetted átkúrt.
Szerk: 550-es táp milyen márka? Ugye nem valami kínai dzsunka fos LC power vagy hasonlók?
-
válasz
lancer77 #25361 üzenetére
sajna nem sok számomra használható találatot adott a google, valami forumon valaki 7200-nak vélte... de semmi konkrét...
MOD:ha képre keresek konkrétan hogy radeon 7200 akkor viszont sok ugyanilyen kari van, gondolom az :S de nemtudtam pontosan... de jó sügér vagyok, hogy csak most jutott eszembe, hogy kép-re keressek... namind1
MOD2: a 7200-ra meg 64megát ír a hivatalos oldal, szal valószínűbb, hogy azaz amit lsc kolléga linkelt be... köszi! -
-
Egzee
őstag
válasz
Kicsiguszti #25356 üzenetére
próbáld megmég1x bedugni, de arra tippelek, hogy rosz a kártya...
-
Szaakasvili
csendes tag
17 colos syncmasterről váltottam 22esre. Az LCD-n 1360x768as felbontáson ment.
Köszi a segítséget.
-
Kicsiguszti
tag
Hali!
Most vettem egy 8800 gtx kártyát és hozzá egy 550W-os tápot. Összeraktam, és minden megy rendben, de már a boot képernyőnél sárga pöttyök és csíkok jelentek meg a képernyőn. Később teljesen szétesik a kép, majd a windows bejelentkezés után már csak vibrál, és itt-ott szürke téglalapok villognak a képernyőn...
Csökkentett módban eldöcög a windows, de harántirányú sárga csíkok vannak kb. 1 cm-enként a monitoron.
Átvertek, és szar kártyát sóztak rám? A régi karim már nincs meg, úh nemtom berakni, hogy azzal is próbálkozzak -
zed1983
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyiben tér el a Zotac GTX260 Synergy
a referencia GTX 260-tól? -
taaz
tag
-
derg
csendes tag
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy régebbi gépem (P4 Celeron 2,4GHz; Gigabyte 8IPE1000 alaplap; 1024MB DDR RAM; 2 ata hdd + 2 dvd olvasó) és vettem bele egy INNO3D GeForce 7600GT-t, és a gépembe 300W-os táp van, és a videókártya eléggé gyengélkedik (mármint sok régebbi játék is akad rajta, aminek nem lenne szabad. az előző videókártyám GeForce5200-as volt. Elképzelhető hogy gyenge a tápom, és amiatt rossz a teljesítménye a videókártyámnak? Köszi.
derg
-
Godmax
tag
Sziasztok !
Segítsetek plíz! Keresek egy kis fogyasztású, passzív hűtésű PCI-E kártyát HTPC-be. Van valakinek ötlete, melyikkel járnék jól? 3D teljesítmény egyáltalán nem fontos, csak hogy ne melegedjen, ne fogyasszon (kicsi a táp (150W)).
ATI? NVidia?
Csak azért kérdezek ilyen hülyeségeket, mert olvasom pár helyen, hogy a passzívos kártyák némelyike önkéntes radiátorként járul hozzá a globális felmelegedéshez, és nem szeretnék egy ilyenbe belefutni.
Előre is köszi ! -
taaz
tag
válasz
Storms #25334 üzenetére
Szia!
Ha van HD2900xt 1gb DDR4 Bios akkor szerintem ki lehet probálni, de ha csak DDR3 akkor nem lesz jo mert más idözités meg stb .
De jobban jársz ha felhuzod xt orajelre, teszteled, ha frankon megy akkor lehet az eredeti biosát modolni és mehet rá fel. Esetleg +feszko is mehet ha kivánja. De vigyáz mert az XT gyári bordája full réz, a PRO meg alu-réz. Figyeld a hömérsékletet is. -
_Toka_
senior tag
válasz
Szaakasvili #25337 üzenetére
Ugyan nem írtad, mekkora monitorról váltottál, de feltételezem, hogy nagyobb felbontáson játszol most, mint nemrég. Namost, a "néha megakad" simán lehet azért, mert vannak esetek, mikor most már az 512MB kevésnek bizonyul, ezért töltenie kell a memóriából a VGA memóriájába, ill. erre a felbontásra már maga a 9600GT sem egy fenevad. A "kis csíkban megfolyik" jelenség pedig nagy valószínűséggel a v-sync hiányában fellépő dolog lehet, mi szerint a kép felső része - a "megfolyás" feletti - még az előzőleg elkészült 3D-s képernyőtartalom, míg a "megfolyás" alatti az új.
-
lancer77
tag
Vagy a hűtését érdemes még megnézni esetleg,illetve hogy mennyire melegszik.
-
lancer77
tag
válasz
Én is vidkari hibára gyanakszom.két próba után pláne.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
hát vagy a driverrel van valami gond, vagy ami valószínűbb, az az, h szar a vga.
-
Szaakasvili
csendes tag
Sziasztok! Egy ASUS en9600 gt silent 512 Mbos kártyával kapcsolatban lenne kérdésem. Gigabyte ep35 ds4-re van szerelve q6600 procival.
Lecseréltem a monitorom egy samsung t220ra és azóta játék közben néha megakad a kép másik játéknál egy kis csíkban megfolyik a kép. Tegnap átraktam az lcd tv-re ott is csinálja ezeket a jelenségeket úgyhogy tuti nem az új monitor a baja.
Az lenen a kérdésem hogy mitől csinálja ezt és lehet e valamit kezdeni vagy vigyem vissza a boltba??
előre is köszi
Üdv
V -
J4N!
tag
Srácok valaki nem tudja véletlenül hogy honnan lehetne szerezni Hővezető ragasztószalagot?
-
Storms
őstag
üdv
Sapphire HD2900PRO 1GB 512Bit GDDR4-re milyen BIOS-t érdemes tenni amivel XT szinten lesz? PRO BIOS Vmod-al XT órajelekkel vagy leszedjem A Sapphire 2900XT 1GB BIOS-t és tegyem rá?
-
kicsiogre
tag
Köszönöm a gyors választ. Azt nem értem hogy miért megy tönkre a kártya ha visszavesszem az orajelét. Miért kell olyan magas orajel ha netezem? A cpu-nál müködik a videokártyánál nem?
-
Undoroid
őstag
válasz
Narancs #25318 üzenetére
Szia!
Sajnos már nem garanciális a vas!2007.első negyedévében lett vásárolva...
Riva Tunerrel semmi hatás!
Most azon gondolkozom,hogy lementem az Én kártyám BIOS-át és áttöltöm az övébe!Mindkét vas ugyanaz a gyártmány és egyforma méretű memória van,csak az enyém gyárilag "OC"-s verzió!Lehetséges ez?
* * *
Vigyázz az UNDERCLOCK-al,mert azt az ATI-kártyák jó része nemigazán honorálja!Nekem egy kifogástalanul működő HIS Ati-Radeon 9800Pro-m halálozott el így!!!Sajnáltam,mert akkor a felső-közép kategória volt!Olyan,mint most a Tiéd!Csak óvatosan vele!
Üdv: Undoroid
-
kicsiogre
tag
Sziasztok. Van egy gigabyte 4850-es kártyám. Arra gondoltam hogy az gpu és a memoria orajelét a kártyához kapott gamer hud nevü szoftverrel visszaveszem a legalacsonyabb értékre. Egy darabig jo aztán lefagy a rendszer és szemetel a kártya, amint visszaállitom a memoria orajelét megjavul. Probáltam többször állitani de csak fagyás lett a vége, ezért most csak a gpu orajelét vettem vissza 250mhz-re. Most tökéletesen müködik. Én szúrtam el valamit vagy ilyen a kártya?
-
vergilx
őstag
hi all
egy 3870X2 nek elég egy giga superb 460 igaz?
e8200 1 vinyó 1 dvd író,meg 4 giga ram lenne mellette.
ahogy néztem teszetkben quad al eszik 320w körül.
elégnek kell lennie nem? -
Narancs
őstag
válasz
Narancs #25318 üzenetére
Ha meg már nem garis, akkor két lehetőség van: vesztek rá egy másik hűtőt, vagy ventit átkötitek molex-ra, és poti beiktatásával kézzel szebályozzátok a ventit. Ezt lehet mondjuk úgy egyszerűbben is, hogy 3pines cuccost forrasztotok a venti madzag végére, és egy előlapi panelre dugátok (abban alapból van poti, és persze sokkal jobban néz ki mint a házi barkács megoldás.)
Szerk: elfelejtettem a thermistort, azzal meg tudnátok csinálni, hogy ne kézzel keljen tekergetni, hanem magától állítódna a venti fordulatszáma a hőmérséklet függvényében. De ez már igényel némi elektronika tudást, meg kókány készséget.
-
Undoroid
őstag
válasz
lancer77 #25316 üzenetére
Az nVidia driverben is van lehetőség erre!Természetesen egy nTune-nevezetű program segítségével!Ott két beállítást használhatsz:
Közvetlen és autómatikus...
Ha kiválasztod az egyiket,akkor -értelem szerint-kikapcsol a másik.Nos az ismerősömnél ez nem így van!Nála olyankor mindkét fület be lehet kapcsolni egyszerre!
Nem értem,hogy pontosan mi okozta/okozza ezt!
Lehet,hogy a driverben van valami?Nálam a kártyához adott driverrel(ForceWare 175.16) megy,nála pedig a legfrissebb WHQL-aláírású van fent!Hallottunk már félresikerült,de WHQL-aláírással rendelkező illesztőprogiról,ami érdekes dolgokat művelt!
szerk: " Sajnos radeonos vagyok ... " Miért baj az?Nekem is volt(HIS Ati-Radeon 9800Pro) és teljesen meg voltam elégedve vele!Sajnos egy UNDERCLOCK végzett vele.
-
Undoroid
őstag
válasz
lancer77 #25314 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
" Ezeknél a kariknál már normális ... " Nekem EZ van a gépemben,de semmi ilyet nem produkált még sohasem!
Ráadásul a két kártya majdnem egyidős.Rendszeresen ki vannak porolva és újra vannak pasztázva!
Mint írtam is: A Rivatuner és a driverből való fixálás nem működik...
Más ötleted nincsen?Most erősen az nBitor-ban gondolkozok!
-
lancer77
tag
válasz
fekeandras #25311 üzenetére
Hm az x1950xt is melegszik rendesen,és gyárilag 70nél kezd el 40%pörögni a venti az már szintén nem kevés.
Egyébként az asus kártyák is szeretnek melegedni. -
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Volna egy problémám!Feltettem már EZT a kérdést máshová is,de még nem kaptam rá választ...hátha itt megkapom!
A válaszokat előre is köszönöm!
A kártya nincs/nem volt tuningolva!
-
lancer77
tag
Hello!
Szerintetek mostanság a játékok még elfutnak egy Radeon X1950Xt n? -
Storms
őstag
üdv!
Winflash-el vagy ATiflash-el tudom a 2900PRO 1GB 512Bit-es karira 2900XT BIOS-t tenni? Ha DOS-ban akkor milyen kapcsolókat használjak hozzá hogy engedje?
Előre is kösz a választ
-
whited
addikt
hy
sikerült megoldanom a 4870 problémát!!
Expert tool-al
köszi mindenki
esetleg ha kell valakinek -
taaz
tag
válasz
Joke63 #25301 üzenetére
Szia!
Probáld meg ezzel Atitoll 0.27
Ha ezzel sem megy akkor passz. Én is ilyen problémával kinlodok. -
süttyő
tag
hy!
Van egy geforce fx 5500 as videókártyám és nagyon melegszik nem tudnátok megmondani mi lehet a naja? néhe maamikor hozzáérek a hűtőbordákhoz leégeti a kezem olyan forró :S -
Joke63
csendes tag
Sziasztok !
A régi s754-es lapomban az ATITool-lal húztam az x800gto vga-t.
Most újitottam egy Gigabyte 770UD3 am2-es lapot AMD x2 procival és nem akar működni az ATITool. A progi indításakor pl. 0mhz core sebességet ír és semmit nem tudok állítani, ill a tesztet elindítani Az angol tudásom szinte nulla, Ezt az üzit írja:
The video card you selected for overclocking in ATITool does not seem to be used by Windows.
Visual testing has been disabled.
To fix this, go to Display Properites, Setting and enable the monitor output of the card.Próbáltam másik driverrel is, de egyébként mindent ugyanúgy csináltam, mint a régi konfigban.
Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen !!!Köszi !
Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest