Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
Aktív témák
-
karakpecze21
senior tag
válasz
Klemens #23899 üzenetére
A Gtx természetesen gyorsabb mint a gs.A gtx nek magasabbak az órajelei stb.
A gtx ről itt olvashatsz adatokat.A gs-ről pedig ezeket találtam:
Grafikus motor: Nvidia 7900GSMemória mennyisége: 256MB
Memória típusa: DDR3
Pci-E foglalat: 16X
GPU órajele: 450Mhz
Memória órajele: 1320Mhz
Memória busz: 256 bit
Monitor csatlakozók: 2x Dual Link DVI
HDTV támogatás: van
Pipelines: 20
-
Klemens
őstag
Egy Leadtek PX7900GS Extreme TDH és egy Gigabyte 7900GTX között mi a külömbség?
Tudásban. -
huancarlos
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Sajnálatos módon belefutottam egy problémába, és némileg meghaladja a képességeimet, ezért szükségem lenne a segítségetekre!
Van egy régi gépünk szüleim használják lett beléje egy hihetetlen csúcsminőségű nvidia fx5500 kártya szerű képződmény ami nem támogatja az 1680*1050 es felbotást, no most lehúztam a legújabb drivert és be lehet állítani egyedi felbontást csak nem annyira vágom hogyan kellene mert másik fórumon amit találtam kipróbáltam az nem annyira működött...
előre is köszönöm a segítséget!
-
tzsolesz
nagyúr
Adva vagyon egy P4 2.6Ghz-es HT-és prockós PC.
Ehhez hozzájön egy hajthatatlan haverom, akit nem tudok meggyőzni arról, hogy ne VGA-t vegyen bele, hanem vegyen egy másik gépet.
Na már most, úgy döntöttem hogy benne leszek a pénzpocsékolásban.
ez van...
Megkérlek titeket, hogy árazzátok be a következő VGA-kat, a szerint, hogy az Ő helyében Ti mennyit adnátok érte, ha már más kiút nem lenne, és AGP-és karit kellene vennetek.
Fontosak az árak, mert e szerint nézelődök majd a PH!-án.
ATI 9800Pro
ATI X800XT
NV 6600GT
ATI X1650Pro
ATI X1650XT
NV 7600GT (ezt valahogy drágállom itt a PH! aprón, valaki 14K-ért adta el, nevetséges kategória, hisz pont felette volt egy 2600pro 12K-ért)
és, esetleg X1950 Pro (de szerintem ezt valóban felesleges lenne)Jah, és aki nagyjából szeren van erőviszonyokkal, az sorba is rakhatja nekem. Én próbáltam, de nem biztos jó helyen mind.
Én egyébként a 6600GT-re voksolok maximum, vagy egy X1650Pro.
Előre is köszi.
-
Klemens
őstag
válasz
karakpecze21 #23891 üzenetére
Persze...nézegessem 1 évig a falon...1 év múlva már szeretném a VGA-t lecserélni, mert most még úgy ahogy elég...de 1 év múlva kevéske lesz a gémeknek.
Hát...am tényleg lehet nem veszem meg. Igazából tényleg nincs értelme, csak tetszik nagyon.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van egy Sapphire HD3870 Toxicom, és a hűtője elkezdett rendetlenkedni, azért azt tervezem, hogy teszek rá egy másikat, milyet tudnátok rá ajánlani? -
karakpecze21
senior tag
válasz
Klemens #23890 üzenetére
Még mindig ezen rágódsz...
Van egy tippem.
Megveszed, de amíg garis nem teszed át a hűtést.
Addig felteszed a falra és ott tudod nézegetni.
Viccet félretéve, ezt neked kell eldönteni.
De én a helyedben nem költenék feleslegesen rá, főleg ha nincs is gond a gyári hűtővel. -
Klemens
őstag
válasz
karakpecze21 #23856 üzenetére
Most néztem meg, 2008.02.28-tól számítva van rá 2 év gari az Alien-be, tehát még 1 év van rá.
Az a baj, hogy több dolog is azt mondja, hogy ne vegyem meg, de én meg akarom venni.
Utálok ilyenkor dönteni!
Valakinek még ötlet? -
bazsee83
tag
Igaz (#23874) joi29 leírta melyik oszlop mire való de nem találtam még pontos leírást melyik clock info-ba kell írnom az emelt órajeleket. (#23871) hozzászólásomba van kép, hogy pontosan miről is van szó.
Azt szeretném ha GPU 700/ Mem.1050 -en menne a kártya.
Ha valaki tud pontos (ha lehet magyar) leírást, vagy le tudja irni, küldje el nekem akár privát is.A venti probléma megoldódott, leszedtem a legfrissebb RBE-t.
Köszi az eddigi segítséget. Nem volt haszontalan!
-
bubuka71
aktív tag
Hali ! Van olyan video konvertáló progi ami a videokarit használja és nem a cpu-t ?
-
brd
nagyúr
A közel azonos képességű kártyákkal ez valószínűtlen. Ha ilyenekről van szó, akkor valami beállítási hiba lehet a gond (Textúrák részletessége, Aniso szűrés szintje stb.) A már írt élénkebb színeken könnyen lehet segíteni (ATI-n legalábbis, mert nvidia terméket többet nem veszek, de valószínű, ott is van valami ilyesmi, pl. az Avivo Colors-hoz hasonló beállítás).
-
Myers
senior tag
Hi!
Volt a gépemben egy 4850-es kártya. 8.12-es driverrel. Ehelyett belekerül majd egy x1650xt.De a 8.12-t elfelejtettem leszedni. Ha belerekom az x1650xt-t, akkor egyből felismeri, vagy le kell szedni a 8.12-t és új drivert felrakni?
-
joi29
őstag
válasz
bazsee83 #23881 üzenetére
-Fentebb már céloztam rá (#23874) de ha pontosabb magyarázatra vágysz
akkor kérdezd meg a Nvidia / ati vga-k bios frissítése / cseréje topicban. -
bazsee83
tag
Helló
Sapphire Radeon 4830-am van és 4 eres kábel megy rá.
Amúgy most tesztelem 700/1050- en és jól viselkedik, nem is melegszik olyan 65-70 fok főlé nem megy furmark alatt sem.Igaz kicsit hangos amikor felpörög 85%-ra de elviselhető és nem zavaró.
Ha stabil marad be akarom írni a BIOS-ba, csak nem tom még mindig melyik mezőbe kell átírnom az értékeket az RBE-ben. Szóval ha valaki tudja akkor ossza meg velem légyszi.
Előre is kösz.
-
jaja1981
addikt
válasz
halasiwillyk #23879 üzenetére
Szerintem sem függ össze a venti vezetékeinek száma, és a ford szabályozás.
Házi tuningban is lehet 2 vezetékes ventit szabályozni, a plusz kanócok az érzékelő vezetékei. -
joi29
őstag
válasz
pzs0315 #23870 üzenetére
-Diagnosztikai program ami infóval lát el a konfigod paramétereiről.
(#23871) bazsee83
-A Clock info 1/2/3 a kártya alap órajelét jelenti, a 4/5/6 pedig a videó gyorsítás
vagyis 2D-s üzemmód paraméterei, a 7/8/9 pedig a 3D-s üzemmód órajelét jelenti.
-A adott bios verziót valószinüleg hibásan ismeri fel a program vagy nem alítható
a venti fordulat száma. -
KrAt
veterán
Előfordulhat, hogy Ati VGA-val szebb a HL2 mint nVidiával? Eddig nvidiám volt, most ati, de atival részletesebbnek, szebbnek tűnik a gém..
-
BoGyo[ME]
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: ha egy noteszgépben 4GB RAM + 32 bites OS + turbocaches videókártya van, akkor a turbocaches megosztott rendszermemóriát is az OS kezeli, azaz ugyanúgy csak 3GB-ot lát?!? (azaz 3 GB-nál több RAM így is "felesleges" ?!?)
-
pzs0315
csendes tag
Sziasztok!
A közelmúltban felregisztráltam a gepigeny.hu-ra. Ott a rendszer olyan adatokat kér tőlem amiket nem tudom, hogy hol keressek és mit jelentenek, ezek:
A videókártya:
- GPU órajele MHZ-ben,
- memória órajele MHZ-ben,
-GPU magok száma(egy kártyán) darabban (1 v.2)
- legújabb, támogatott pixel shader-verzió (dot3/T&L vagy 1.x vagy 2.x vagy 3.0 vagy 4.x)Ha valaki tud, kérem segítsen.
Köszönöm előre is.
Pzs0315 -
dokee78
félisten
3.75GHz-re húzott E8200 kihajt egy GTX280-at?
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Radeon HD4850-es HDMI kimenettel (DVI nem jó) rendelkező videókártyát kell vennem ma egy ismerősnek.
Tudnátok pontos típust mondani, mert csak dvi-ost találtam eddig?Köszi előre is!
-
joi29
őstag
válasz
rolixyz #23835 üzenetére
-Igen a jel kimenetek felvannak osztva egy bizonyos sorrend szerint és
amelyiket előbb érzékeli a vga az lesz a driver indulásáig a elsődleges megjelenítő.
-Vagyis az a megoldás hogy a monitort a másik D-sub vagy Dvi-re dugod.(#23829) voicegab
-Ha lehet minél olcsóbban szerezd be ha ugyan most kell mert nem sokára jönnek
az új Radeonok és akkor szinte biztos hogy egy hónap alatt 15-25% esik az áruk.
-Egyébként a mai játékokban az 1GB-os változat előnye még alig érezhető,
de ez a jövőben változhat. -
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy gép csak internetezésre:
P3-as lap, PIII 850Mhz, 386MB RAM, és egy GeForce 2 Mx400 64Mb vga.
Eddig semmi bajuk nem volt, vele ám karácsonyra vettek mellé egy LG - LCD 23"-os (22,6") monitort. A múlt héttől kezdve, a képernyőn zöld és piros apró csíkok és egyes helyeken, foltok jelentek meg.
De ha egy ilyen zöld-piros csíkra vagy egy nagyobb területen lévő pacára ráviszem az egeret, akkor az egér színe szép fehér, kontúros, de mögötte ugyan úgy megtalálható a színes mosódás.
Kérdésem az lenne, hogy VGA behalt? Vagy gariba cseréltessem ki a monitort?
Az LCD elött egy 17-es CRT, volt azzal semmi baja nem volt. A gépen XP van és ~ 1440x900 (aztszem ez is natív) felbontásban van, 60Hz-en. (Próbáltuk a ki majd bekapcsolást a monitoron újra megjelenik) Monitor topicba már írtam, de hátha a vga a gond ezért ide is beírtam.
Előre is köszönöm. -
xrvman
őstag
válasz
littlelion21 #23789 üzenetére
Akkor mit érdemes venni most? Ugyanis azt még tavaly vette. E4600 as procija van, 2gb ram.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
csimmasz #23852 üzenetére
Szerintem egy ati x1950 jó választás lenne.Ezt használtan láttam itt ph-n 15K-ért.
De meglehet próbálkozni az ati agp-s csúcskariával is a 3850-el, csak kérdéses hogy milyen proci van a gépben, mert ha nem túl nagy akkor felesleges.Mondjuk annak az ára valamennyivel több 18K-nál.Apone33: Hát akad egy pár.
-
Apone33
őstag
válasz
karakpecze21 #23856 üzenetére
Milyen fura szokások vannak!!!!
-
karakpecze21
senior tag
-
Klemens
őstag
válasz
karakpecze21 #23853 üzenetére
Hogyne nézegetném!
Plexi oldallapon keresztül simán! -
csimmasz
aktív tag
Hali.
Egy ismerősnek kellene választ adnom hogy milyen vga-t ajánlotok agp felülettel kb 18000 ft körül!
Játékokhoz! -
Klemens
őstag
-
szaki87
csendes tag
válasz
karakpecze21 #23845 üzenetére
a driverek már a délután foilyamán frissítve lettek mert én azt hittem h az a hiba
Everest meg a 4.60.1500-as nem tudom h van-e ettől újabb... -
karakpecze21
senior tag
válasz
szaki87 #23844 üzenetére
Ha nem éget akkor valószínűleg nem az a hiba.
De próbáltad a legújabb everest-el is?
Próbálj frissebb drivert beszerezni, hátha az a gond.Mondjuk az integrált vga-k nem igazán játékra lettek kitalálva.
Maximum nagyon alap gamékre.
10K-ból szerintem be tudsz szerezni egy 7600gt-t.
Azzal megoldódna ez a problémád is. -
szaki87
csendes tag
mármint segítség,hogy 10k körül mit érdemes venni...
-
szaki87
csendes tag
sziasztok!
van egy codegen házban(400Wvan ráírva) egy asrock 775i945gz lapom E4500al,2 giga ram
integrált videókarival próbáltam játszani a battlefield vietnammal de 1 perc után meghal a gép,recsegni kezd a hang és képernyő keresztbe csíkozódik és kifagy az egész...
kérdem h a vidókari lehet a gond?ha az akkor 10k-ig kellene
köszi a válaszokat
Attila -
rolixyz
tag
Hy,
Megvettük az lcd tv-t és úgy akarom összekötni, hogy utána ne kelljen ki-be dugdosni, szóval folyamatosan be van dugva a videókariba is meg a tvbe is a kábel (dvi-hdmi) és majd átváltom a control panelböl ha kell.
Na most annyi a probléma, hogy mikor újraindítom a gépet, valamiért először a tv-re küldi a jelet, aztán mikor bejön a Windows bejelentkező képernyője akkor jön vissza a monitorra a kép, így pl bioshoz a tv-n át kell váltanom a sz.gépes csatlakozóra mert monitoron semmi sincs. Ezt lehet állítani esetleg valahol, vagy számít a videókártyán, hogy melyik csatlakozóba teszem a monitort meg melyikbe a tv-t? -
voicegab
csendes tag
Hi.
Az a gondom hogy nem tudom eldonteni hogy ATI 4850 bol melyik megoldas lenne a legmegfelelobb...
Sapphire 512MB-al netto 36-ert
GIGABYTE 512MB-al netto 33500-ert
vagy van a Gigabytenak egy passziv ventilator nelkuli megoldasa 1GB-rammal 38-ert.
Szerintetek melyik lenne a legjobb valasztas?
Erdemes egyaltalan egy HD4850-re 1GB -ram???udv
-
Zsubi
őstag
Lenne egy olyan problémám hogy nv4_disp.dll hibaüzenettel kékhalálozik a gépem, de csak SP3-as XP alatt, 64-bites Vistával sohasem csinált ilyet
Teljesen új rendszer van fent és a legújabb nV driver. Valaki tud erre valami megoldást
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van egy Leadtek PX7900GS Extreme TDH karim és egy 7900GTX/GTO hűtőt szeretnék rárakni.
Ráreéehet rakni a hűtőt rendesen?
A 7900gs-nek 2 pines csatija van (a hűtőnek), de a 7900GTX-é pedig 4 pines, ezt hogy lehet összehozni, hogy rendesen menjen?
Egyáltalán megérné rárakni (2K lenne a hűtő)?
A 7900GS még bőven garis és ez a művelet garivesztéssel jár, bár ha ügyesen visszavan rakva a gyári hűtő, akkor nincs baj, de...ha nem sikerül úgy, stb...
Neketek mi a véleményetek erről?
Előre is köszi!Hozzáteszem, igazából nem a nagyobb hűtőteljesétmény miatt kellene hűtő, hanem azért, mert baromi jól néz ki.
Jelenleg sincs semmi baj a hűtéssel.
-
zaja8
aktív tag
Hello!
Azt hogy tudom meg nézni h hány százalékba tudom kihasználni a videókártyám (meg esetleg mást is)?
Mert Amd 5000+ om (windsor) van és ez sztem nem elég egy 9800GT (GDDR3 1024MB) karinak.előre is kösszi
-
Mantin
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #23817 üzenetére
a physx az NVIDIA karikon a fizika gyorsítását végzi (ha támogatja a játék) pl. Mirros EDGE-ben az ATI-nál nincs ennek megfelelője
rendes fűködéséhez legalább 9800 GT kell -
aero.
veterán
válasz
Süni 1985 F #23817 üzenetére
lehet nem vagyok a megfelelő infók tudatában, de én úgytudom nincs megfelelője. mivel a physx önálló cég volt és megvette az nvidia.
-
Süni 1985 F
senior tag
Az NVIDIA kariknak van a physx program.
Mi az ennek megfelelője ATI kariknál?
Remélem nem kérdeztem hülyeséget most! -
Mantin
aktív tag
válasz
littlelion21 #23809 üzenetére
köszi itt úgy látom a radeon jobb + olcsóbb valamivel
szerk: + a fogyasztása is jobb
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kutya topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- sziku69: Szólánc.
- Yettel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest