Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
leytner
csendes tag
Valaki [erre] válasz?
-
sirzollee
tag
Hali!Érdeklődék,miért írja ki a monitor,hogy:SYNC. OUT OF RANGE???A Vga sapphire radeon HD2600pro 512 AGP.Nincs buhera,tunning,minden eredeti.A monitor melós-kb100éves-15" Samtron.Én a monitorra,illetve annak kábelére gyanakszom,de Ti mit gondoltok???
Everest szerint átlagban 50-60fok között melegedik a vga. -
joi29
őstag
-Hát igen jól mondják a srácok a gépre ráférne egy kis frissítés, mint erősebb
proci no meg 1GB ram sem árt, de attól hogy egy kis nyavalyás Northwood
Cerka van benne 512MB rendszer memória társaságában, attól a korabeli
játékoknak még menniük kellene rajta.
-Épp ezért is van jelentősége annak amit írtál vagyis hogy "az eszközkezelőben a videokártya fülnél egy bejegyzés állandóan:"ATI Technologies Inc. 3D RAGE PRO AGP"-sárga kérdőjel,kód.10,hiba,az eszköz nem indítható el"
-Ez azért van mert a régi kártya által használt driver bizonyos paraméterei
beragadtak a regisztribe olvas, erre az a megoldás hogy Driver Cleaner-el vagy
Catalyst Uninstaller-el leszeded a régi meghajtó maradványait.
-Persze mivel egy a réginél 4x erősebb vga-t raktatok a gépbe így nem ártana
megtisztelni egy új win-al mert az a tuti, no meg mert egy tiszta érzés.
-Ugyanakkor ez még nem jelent 100%-os garanciát arra, hogy a 9600XT-t
nem fogja vissza itt~ott a lap 4x-es AGP portja. -
bogyozoli
csendes tag
Sziasztok! Van egy olyan problémám az Asus EN8800GT 1GB egy hete használtan vett kártyámmal, hogy 3Dmark06-ban gyakran kiír egy hibaüzenetet: Direct3D Divice Lost, vagy lefagy. A memóriák úgy tűnik redben vannak (OCCTPT-vel tesztelve). A GPU Caps Viewer egyik demója alatt(Cel-Shading), viszont nyekergő-sípoló hangot ad ki. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv
-
Gavin
csendes tag
Na azóta megoldódott... Kiszedtem a vga-t és visszaraktam, azóta minden műkszik. Viszont a ledekkel kapcsolatos kérdésem továbbra is fenn áll. Most ha bekapcsolom a gépet kettőt villannak pirosan és utána elalszanak, ekkor kap jelet a monitor; amikor a hiba volt, akkor kb. 4-et villogtak elaludtak és nem kapott jelet a monitor (de a windows betöltődött).
Van erre valami szabály vagy leírás, hogy a led villogások mit jelentenek? -
Gavin
csendes tag
Hi!
Akadt egy kis problémám és a segítségeteket szeretném kérni. Tegnap este csinált egy olyat a gépem, hogy amikor bekapcsoltam nem volt kép és a monitor led-je folyamatosan villogott, de amúgy hallottam, hogy a windows betölt és működik is, mert az egér és bill. parancsokat fogadja. Gyors újraindítottam, lett kép és minden tökéletesen működött, amíg használtam a gépet. Ma este akarom bekapcsolni és megint a fent említett hibát produkálja, de hiába indítom újra, a helyzet nem változik. A kábeleket és a monitort leellenőriztem meg a csatlakozásokat, minden okés. Ha elindítom a gépet, akkor a vga 2 led-je pirosan villog egy darabig, majd elalszanak; nem tudom, hogy ez így helyes-e, mert eddig nem figyeltem. A vga egy kb. fél éves msi ati 4850-es nincs húzatva, nem is volt. A ventije alapból 30%-ra volt állítva catalyst-ből (9.3-as van fenn). Eddig még semmilyen hibát nem produkált.
A kérdésem az, hogy a led villogás természetes vagy valami hibára utal, illetve tudnám-e valamivel szűkíteni a hibaforrás lehetőségét a vga szempontjából. (csere alkatrészt csak holnap tudok szerezni.)
Előre is köszi! -
leytner
csendes tag
Üdv!
Van egy kis problémám. Ma ránéztem GPU-Z-ben, illetve az Nvidia Control Panelben a "dolgokra" és észrevettem, hogy valahogy, valamikor átkapcsolt a PCIE x4 módba, holott mindig is x16 módban ment. A driver verziószáma: 181.22. Felraktam az új drivert (182.08) és azzal is ugyanezt csinálja. A biosban nem találtam meg, hogy lehet-e valahol állítani. A konfigom az aláírásomban, illetve az adatlapomon olvasható.
Valakinek valami ötlete esetleg van?
Eléggé sűrgős lenne, mivel érezhetően gyengébb a játékokban így.
Előre is kössz! -
piusz
csendes tag
válasz
Narancs #24463 üzenetére
Köszi!Na,megpróbáltam 4féle driverrel is(Catalyst 7.7, 7.9, 9.3,+Omega 4.8.4)de sajnos ugyanaz a helyzet...Ja, és az eszközkezelőben a videokártya fülnél egy bejegyzés állandóan:"ATI Technologies Inc. 3D RAGE PRO AGP"-sárga kérdőjel,kód.10,hiba,az eszköz nem indítható el,stb stb.??? ehhh...
-
-
vergilx
őstag
hali!
van egy gainward 9600gt hdmi vga-m,és bizonytalan időközönként játék alatt kifagy,a ventije 100% ra pörög,a gép meg sípol.Gariba vissza lett küldve,ott nem találtak semmi hibát.Nálam lehet valami inkompatibilitási probléma?
a gép:EVGA Nforce 680i SLI
2x2Gb Kingmax 800MHz
Intel Core 2 Duo E8200
Gigabyte superb 460w
meg a gw 9600gt hdmimielőbb várom válaszotok.
-
gooool
őstag
válasz
zUlU53 #24474 üzenetére
Helló!
Ezek közül mindegyik nagyon jó VGA,de én a GTX280 és a HD4850X2 közül választanék.A Geforce talán több játékban támogatott még,mint a a Radeon,mert ugye szimplamagos,de az AMD hosszú távon sokkal jobb.
Egy Geforce GTX285 nem fér bele a költségvetésbe?Mert ha igen akkor azt vedd! -
zUlU53
tag
Sziasztok!
Egy gyors körülkérdezés: melyiket szeressem?
Címszavakban:
4850 X2
260
280Véleményeket előre is köszöntem!
-
Narancs
őstag
válasz
vikcsi #24468 üzenetére
Ennek elméletben nem szabadna előfordulnia, hiszen mint mondtam a játék sebességét (idejét) nem befolyásolhatja, hogy hány képkockát dobál másodpercenként. Tehát ha egymással szemben álltok, és egyszerre lőttök, és neki mégis előbb betalál, tehát az ő golyója gyorsabb mint a tiéd a nagyobb fps szám miatt (ha jól értem), akkor nála felgyorsul az idő (mert sebesség egyenlő megtett út osztva az idővel), tehát a játékban igen komoly hiba van.
Ez olyan, mintha TDU-ban (én ezt tolom) legyorsulnám az Alfával mondjuk a Ford GT-t, csak azért mert nekem több fps-em van.
-
vikcsi
senior tag
válasz
jaja1981 #24469 üzenetére
Lehet az is számít, de fps-t már próbálgattam és számottevő különbség van.
Elmegy a játék 30-40 fps-sel is, viszont ha lentebb állítom a garfikát, és felugrik 150-re az fps, akkor jobb a találati arányom, meg amit fent említettem, nincs olyan probléma.
Egyébként ping általában mnidenkinek 30-50 között mozog. -
vikcsi
senior tag
válasz
Narancs #24462 üzenetére
Csak elmagyarázni nem tudjuk...
Próbáld ki.
Játszol egy játékkal multiban, 25fps-ed van... Lősz valakire, ugyebár hamarabb lősz, hallod is a lövésed hangját de az övé valahogy mégis hamarabb betalál. Visszanézed killcamban és akkor még nem is fordultál oda, nemhogy lőttél volna az ő szemszögéből.
Neki legyen csak 200 az fps, de van akinek sokkal több. Arról nem is beszélve, hogy adott idő alatt többet lő ki, mint te, ha kevés az fps-ed...
De igazából akkor mnodjuk cod4-el vagy hasonlóval játszik, annak nem kell elmagyarázni
Most attól, hogy nme értesz hozzá, vagy nme érdekel és nem foglalkozol vele, nme kell a másikat megszólni...
Ezt fogadd el így tényként, ennyivel is többet tudsz mostmár -
persil
nagyúr
válasz
Narancs #24465 üzenetére
Igazából egy bizonyos fps szám felett, már gyorsabb a játék mint a normális. Tehát pl egy mostani középkategóriás, vagy jobb gépen betöltenéd a quake 3at, menne vagy 300 fps-el, és sokkal gyorsabb lenne, mint a normális eredeti sebesség. Talán ez kő nekik, bár ki tudja.
Mondjuk ettől független 1 másodperc, az akkor is 1 másodperc
-
Rekkencs
csendes tag
válasz
szombatitomi #24460 üzenetére
Ezt már 6x eljátszottam de semmi eredmény...
-
Narancs
őstag
válasz
vikcsi #24443 üzenetére
Ha te mondod...bár sosem gondoltam volna, hogy 25 fps (azaz képkocka másodpercenként) az hosszabb ideig tart mint mondjuk 125 fps. Azt hittem a kis naív fejemmel, hogy mind a kettő egy másodpercig tart, de ezek szerint bizonyos fps szám felett meggörbül a tér és lerövidül az idő. Jó tudni...
-
persil
nagyúr
Hali!
Szerintem ott valami további probléma is lehet(talán driver?), ugyanis nekem anno a régi gépemen tökéletesen ment az általad említett underground 2. Proci az 1900+ athlon xp, egy radeon 9600 pro-val.
Valami régebbi catalyst-et probálj meg feltenni, hátha javít a helyzeten.
Sok sikert azért -
jaja1981
addikt
válasz
Rekkencs #24455 üzenetére
Biztos, hogy driver gondod van.
Próbáld régivel, újjal, és mindig driver cleanerrel szedd le.
Ebben nem tud senki segíteni, mert a Te géped egyedi hibája.
Nekem ugyan ez volt ATI-val, de az új driver, régi catalist megoldotta a problémát.
Új catalisttel nekem is elment a kép. -
Rekkencs
csendes tag
Üdv!
A következő problémával állok szemben:
19" monitorom több mint egy év hibátlan müködés után No signal felírattal fogad XP betöltést követően.
Csökkentett módban eltávolítottam a drivert (NV GeF 7600GS), újraindítás után driver nélkül bármilyen felbontással müködik.
Ha megpróbálom feltenni a drivert telepítés közben megint NO Signal-ra vált és kikapcsol.
(Megnéztem az eredeti driverrel, régebbi illetve újabb driverrel is. Ugyanazt produkálja.)
Próbáltam más monitorral sikerült felrakni a drivert, másnap megint behalt a saját monitorommal. Ebből azt következtettem, hogy monitor hiba lehet.
Szereztem egy harmadik monitort azzal megint nem lehet feltenni a drivert, de ez a monitor bíztos, hogy jó mert teszteltem más gépen.
Ebből azt következtettem, hogy vid. kártya hiba lesz.
Átpakoltam a kártyát egy másik gépbe ott viszont müxik és a driver is felment.
Tehát kártyahibát is kilőttem.Mi lehet a gond esetleg alaplap?
-
Voalá
csendes tag
memória jó ugyanis gy régit tettem vissza gépbe ami már volt és használtam vele a gépet igazából mivel nincs kép logo után és mivel már a logo is grafikailag nem tökéletesen mutatkozik a monitoron ami annyit jelent hogy csíkos meg pixeles így én mindenképp a videókarira gyanakszok
ja és ami még fontos és elfelejtettem meg írni a gép csökkentett módban müködik tehát betölt és lehet használni -
kriszbon
őstag
Mint ahogy írták már a proci az kevés hozzá, de amit vettél az sokkal jobb lesz, főleg ha olyat teszel vele mint amit jaja1981 kolléga leírt! A másik hogy 512 ram az meg aztán végképp harmat gyenge! Legalább 1 giga, de inkább 2 lenne jó bele, csak az a gond hogy drága, de azért 512-őt még tennék bele, és hidd el sokkal jobban fog menni
-
Voalá
csendes tag
-
Voalá
csendes tag
sziasztok
egy kicsit hosszú leszek és nem is tudom hogy jó helyre írok-e de megírom
memória csere volt a gépembe és vistáról vissza akartam váltani xpre míg nem jön a 7 és a lényeg annyi hogy miután felraktam xp telepítettem alaplapi drivereket majd a videokártya drivert és telepítés közbe elmegy a kép de nem jön vissza volt hogy vártam majdnem fél órát de nem jön vissza de ez hagyán újraindítom a gépet már az xp logo nem tetszik mert egy kicsit csíkos majd miután végig ment a logo a töltő csíkkal és kéne jönnie a login képernyőnek de semmi elmegy a kép a monitor kiírja no input és kész és megy a gép de kép semmi ezt 3x játszottam el xp re installal vajon mi lehet a baj a video kari beszart vagy mi?
driver nem hiszem hogy szar lenne mert előtte 2.5 évig használtam ezt a drivert persze többször volt rakva azóta gépem és ezáltal a driver is
minden segítséget köszönök -
whited
addikt
sziasztok
1 kérdésem lenne:
19es moncsit lekötöttem a gépről felbontása max 1280*1024 ezen is használom, rákötöttem helyette 1 tv-t ártaktam VGA-ba és ugyanazt a felbontást irta maxnak mint a monitoron.Ujrainditá kell neki h lássam a tv max felbontását?26"-os a TV -
piusz
csendes tag
válasz
Narancs #24442 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából tervbe van véve (sőt már úton is van) egy p4 2.8-as proc(nagyjából ez a max,ami ebbe a fapados lapba még belemegy), én is sejtettem,hogy a cel inkább könyvelőprogramokra van optimalizálva...Szóval a tápot nem kéne babrálni?(bár 5e-ért volna egy Chieftec GPS-350EB,meggondolandó).Az Omega driver nem tudom mi fán...bocs,csak kezdő szinten vagyok.A legfrissebb Catalyst van fenn.Lehet, hogy régebbi kellene? -
piusz
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Gondom akadt egy vga-kártyával(de lehet, hogy nem is azzal van a gond?!),és ezügyben kellene egy kis segítség.A kölök kapott nagymamától egy gépet:Asus P4VP-mx lap,512mb ram,40Gb HDD,és egy Celeron 2Ghz az agya,Codegen 300w táp (...tudom,dehát ez van,ne tessék kuncogni).Szereztem bele egy Sapphire Radeon 9600Xt-t 128mb rammal,úgy néz ki el is indult,de borzalmasan lassan megy minden,a játékok(nem a legújabbak,pl egy NFS Undergrond2 és kortársai)élvezhetetlenül mennek még 800X600-ban is.csodát mondjuk nem vártam,de ez így nagyon gyanús...Mi lehet a gond?Beállítás(bios,egyéb)?Kevés a táp?Gyenge a celeron?-mondjuk vszleg mindhárom,de ennyire?Vagy gond van a kártyával?
Ha esteleg volna tipp,megköszönném!Üdv!
-
robee19
tag
Sziasztok! Kellene egy kis gyors segítség:
A gépem windows bebootolásakor vertikálisan becsíkozódik, majd betöltés után csak ugrál a kép...azaz előjön-eltünik.
Kipróbáltuk a gépet más kártyával tökéletesen megy, más gépben a kártyám (7600gs) ugyanezt csinálja. Kuka?
Ha igen mit tudtok a 9500GT-ről? érdemes megvenni? Előre is köszönöm! -
whited
addikt
ja és hogy pontosan mien 1 monitor meg h mit tud azt gépen hol tudom megnézni?
-
whited
addikt
sziasztok
gts250 1gb elég a mai játékokhoz részletesebb grafika mellett?1 26"-os monitoron? -
vikcsi
senior tag
Azt hol lehet kapcsolgatni? Mert nem találom...
Egyébként a 60fps a multiplayer miatt zavar
Eddig 8600gt-m volt, és azzal is hozta ezt a szintet, néhmelyik pályán még 70 is volt.
4670-el viszont többnek kellene lenni, valami tuti letiltja, mert 59-60 között ugrál a számláló. Ha ennyi lenne a kártya tudása, akkor nagyobb lenne a kilengés
Különben gyári cd-n ami volt driver, azzal megy... -
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Adatlapomon levő konfiggal játszok cod4-et és az fps 60-nál megáll. Ez vajon miért lehet? Proci 2ghz-en megy, fps limit nincs a játékban, valakinek van valami ötlete?
Igazából mióta beraktam a karit, ez az első teszt neki... de ez már nem jóköszi előre is
-
persil
nagyúr
Király ez az ati tray, amikor indítom újraindul az egész gép, ráadásul (tökéletes, hibamentes) install után vagyunk és mégsem jelenik meg a programok közt, mikor uninstallálni akarom...
Asszem marad a rivatuner, csak abba nem nagyon merek belekontárkodni, mert láttam van vagy 10ezer beállítás.
-
persil
nagyúr
Hali!
Csak egy gyors kérdésem lenne. Hd 3850esen szeretném szabályozni a venti fordulatszámát.(idle-ben 0 helyett lassúra, terhelve meg gyorsabbra).
Milyen sallangoktól mentes programmal tudnám ezt megtenni?
(nem akarok egy mhz-et sem húzni, se biosban turkálni, meg semmi ilyen, csak szeretném 5 kattintással magasabb fordulatszámra venni)
-
Pyzoo
aktív tag
Szia!
A kártyán lévő csipogó akkor jelez ha a kiegészítő tápcsati nincs rádugva a karira! Valszeg kikapcsoláskor az történik hogy a kieg. tápcsatibol egy fél pillanattal hamarabb kimegy a cufla mint a karibol és ezért bepittyen. Nem hinném hogy gondot okozna. Hogy birja a 400-as táp egyébként? -
mmdms
addikt
Hali!
Van egy 8800gtx-em, kábé egy hetes, és kikapcsolásnál, amikor minden leáll a kártyán lévő speaker bippenik egyet. Ez mitől lehet? -
portoky
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdésem volna: Adott 2 gép mindegyik analog VGA-s, de csak egy monitorom van..megoldható-e az valamilyen úton-módón, hogy a 2 gép egy monitorral menjen? Állítólag a KM switch megfelel erre a célra, de nem tudom, hogy hogyan működik, meg egyáltalán, hogy ez megvalósítható-e?
-
fagy53
nagyúr
válasz
111111 #24406 üzenetére
Bele, de kérdés milyen procid van és mekkora órajellel használod?
Ehhez a VGA-hoz min 3GHz-es órajellel kell használni a procit, másképp nincs értelme ezt a kártyát megvenni. További kérdés, hogy milyen monitort akasztasz rá, mert csak 1650x1050 felbontásban vagy felette érdemes a fenti feltétellel használni a 9800GTX-et, 1280x1024-hez kisebb teljesítményű vga is megteszi. -
111111
tag
Üdv!
Kérdésem lenne:
Videokártyát szeretnék a gépbe.
Alaplapom: Alaplap neve Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammerbeleilleszkedik egy 9800GTX?
Köszönöm!
Üdv!
-
jaja1981
addikt
válasz
KDavid17 #24403 üzenetére
Ezt a problémát csak úgy tudod orvosolni, hogy sima PCI-os karival betöltöd a win-t és visszaírod a BIOS-t.
Vagy leszeded a BIOS- IC-t és valaki megírja. Ezt nem igazán ajánlom.
Vagy ha garis, próbáld gariztatni, hátha valaki megszán.
500+pk-ért küldök PCI-os VGA-t ha gondolod.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest