Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
Paladin007 #23999 üzenetére
Szerintem ezt MSI Glare EX600X-444HU
de ez nem az a topic
-
Paladin007
csendes tag
szerintetek melyiket válasszam?
MSI VR630X-042HU
Nyomtatóbarát verzió
119.999,+áfa(143.999,-Ft.)
képernyő méret
i
1440x800 Wide kijelző: A noteszgépek ma már szinte kivétel nélkül TFT-LCD (thin film transistor, liquid crystal display) megjelenítővel vannak felszerelve. A kijelző legfontosabb paramétere a képátló és felbontás, előbbi 12,1 hüvelyktől 17 hüvelykig, utóbbi pedig 1024x768-tól egészen akár 1600x1200-ig, vagy még tovább is terjedhet. Az utóbbi időben egyre terjednek a "szélesvásznú", 16:10 képarányú kijelzők, amelyek főképp filmnézésre alkalmasak. Alapigazság, hogy a kijelző a noteszgépek egyik legtöbbet fogyasztó alkatrésze, így minél nagyobb a mérete és a felbontása, a gép annál rövidebb ideig használható akkumulátorról.
16.0" WXGA 16:9 GlareType
képernyő felbontás
i
Képernyő felbontás magyarázatGrafikai munkára, mozinézésre, játékra ajánlott! Továbbfejlesztett képminőség (2004.09.)
1280x800
processzor
i
Processzor magyarázatAz AMD vállalat legújabb fejlesztése az Athlon 64, amely mobil változatban is készül. A chip jellegzetessége, hogy utasításkészlete tartalmaz 64 bites kiterjesztéseket, ezért egyes alkalmazások futtatása gyorsabb, a közvetlenül megcímezhető memória pedig 4 Gbyte-nál nagyobb. A 64 bites felépítésből fakadó előnyök kihasználásához szükséges egy 64 bites operációs rendszer is. Az Athlon 64 a processzorba integrált memóriavezérlőt tartalmaz, ami alacsony késleltetést és összességében nagyobb teljesíyményt jelent. Az Athlon 64-re épülő noteszek elsősorban akkor tehetnek jó szolgálatot, ha a felhasználó nagy számítási teljesítményt igénylő alkalmazásokat akar futtatni, például műszaki tervezőprogramokat, videoszerkesztőt, vagy szoftverfejlesztő eszközöket. Az AMD régebbi modellje az Athlon XP, a cég olcsó processzora pedig a Duron és a Sempron.
AMD Athlon 64 X2 Mobile Technology Processor QL-62 (2.0-GHz, 1024MB L2 cache).
Mobile AMD Athlon 64 X2 QL62 (2mag, 64bit)
processzor frekvencia
i
Processzor frekvencia magyarázat
2000 MHz
chipkészlet
i
Chipkészlet magyarázat
nVIDIA MCP77 MV
memória
i
Memória magyarázatA memória méretét megabájtban, sebességét pedig megahertzben adják meg. Mindkét esetben a magasabb érték a "jobb". A mai noteszgépekben használatos memóriák 64 bitesek, azaz ilyen széles az adatút a memória felé. A DDR SDRAM sajátossága, hogy órajelenkét kétszer több, azaz 128 bit adatot tud átvinni. A DDR2 SDRAM a DDR SDRAM-nál újabb fejlesztésű, alacsonyabb feszültségen működő, kevesebbet fogyasztó memóriatípus. A memória típusát és órajelét így szokták megadni: DDR333, DDR400, DDR2-400, DDR2-533, DDR2-667.
3072MB DDR2/667-PC5400
merevlemezes meghajtó
i
Merevlemez meghajtó magyarázat
250GB 5400 RPM
floppy meghajtó
i
Floppy meghajtó magyarázatA gép nem tartalmaz belső floppyt, de opcióként vásárolható!
USB vásárolható
optikai meghajtó
i
Optikai meghajtó magyarázat8x-os sebességű "pluszminuszos" DVD író/újraíró egység. Kétrétegű írást is támogat (double layer).
8x DVD+-RW DL drive
grafikus vezérlő
i
Grafikus vezérlő magyarázatA legjobb NVIDIA mobil videóchip, 256MB DDR memóriával. Verhetetlen teljesítmény!
NVIDIA® GeForce Go 9100M-GS
Tulajdonságok
billentyűzet
i
Billentyűzet magyarázat
magyar
operációs rendszer
i
Operációs rendszer magyarázat
FreeDOS
audio
i
Audio magyarázat
AC' 97 sztereo 16 bit
üzemidő
i
Akkumulátor magyarázat
4400 mAh (Lithium-ion)
kiterjedés
i
Kiterjedés magyarázat
374 X 246 X 27/35mm
súly
i
Súly magyarázat
2.8 kg
interfészek
i
Interfészek magyarázat4in1 Card reader: Négy az egyben kártyaolvasó.
56K modem: Az 56k modem telefonos fax/internet kapcsolatra alkalmas.
Bluetooth: Bluetooth rádió antenna, 2.4 GHz-en GSM GPRS és egyéb Bluetooth kapcsolatokra alkalmas. (mobiltelefon, nyomtató, headset, stb...)
ExpressCard slot: Az ExpressCard slot ExpressCard formátumú bővítőkártyákat fogad. A PCMCIA kártyahely továbbfejlesztett változata.
Gigabit LAN: Gigabites (10/100/1000) UTP hálózati csatoló adatátviteli sebessége - a villámnál is gyorsabb!
USB 2.0: Universal Serial Bus 2. szabvány. (USB1.1 kompatibilis) pl: Egér, billentyű, nyomtató, pendrive, link, scanner, digitális fényképező, és egyéb USB2 szabványon alapuló eszközök csatlakoztatásáért, pl: Videó editálás, külső meghajtók ellátására is alkalmas, mivel átviteli sebessége meghaladja a firewire-ét (480 megabit/sec).
VGA monitor: CRT kimenet, Kiválóan alkalmas külső monitor és/vagy projektor csatlakoztatására.
Wireless 802.11b/g: Vezetéknélküli hálózati vezérlő. Elméleti sebessége 54 Mbit/sec.
4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, ExpressCard slot, Gigabit LAN, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Webcamera(beépített), Wireless 802.11b/g,
garancia
i
Garancia magyarázat
24 hónap garanciavagy
MSI Glare EX600X-444HU Notebook Webshop ár: (bruttó)
146 155,-Processzor típusa : Intel Core Duo
Processzor órajele: 1.86 GHz
Képernyő méret : 15.4"
Képernyő típusa: Amazing Crystal Vision
Képernyő felbontása: 1280 x 800 (WXGA)
Memória mérete : 3 GB
Memória típusa: DDR2
Memória órajele: 667 MHz
Memória modulok: 1x2 GB + 1x1 GB
Merevlemez mérete : 160 GB
Merevlemez típusa: S-ATA
Merevlemez fordulatszáma: 5400 rpm
Optikai meghajtó : DVD Super Multi
Grafikus vezérlő : nVidia GF 8600M-GS 256MB
TV-Tuner : -
LAN: 10/100 LAN
Modem: 56K
Bluetooth : Van
WLAN : 54 Mb/s (802.11b/g)
Web kamera : 1,3 Mpixel
Operációs rendszer : Free DOS
Akkumulátor : Li-Ion akkumulátor
Akkumulátor cellaszám: 6 cellás
Tömeg : 2.8 Kg
USB csatlakozó: 4 db
FireWire csatlakozó: Van
VGA csatlakozó: Van
S-Video: Van -
diablo1984
veterán
válasz
Sk8erPeter #23988 üzenetére
lehet, csak egyrészt szerintem kb egy 2/3-ad laptop ára lehet a kütyü, másrészt csak monitorra lehet rátolni, a kijelzőre nem....
-
Qru
MODERÁTOR
Ugyan így jártam egy Asus Gefroce karival. Eladónál ment, nálam csíkozott postnál, aztán kifagyott win betöltéskor. Visszavittem az eladóhoz, nála pöpecül ment. Végül eladtam a karit, egyszerűen nem szerette a Giga lapomat vagy nem tudom.
Pedig jó kártya volt nagyon amúgy.
-
gabesz82
őstag
Sziasztok!
Tud valaki valami ötletet arra, hogy miért csinálja azt a gépem, hogy csak minden második indításra kap jelet a monitor? A Windows bebootol, csak kép nincs... (Vista64 Ultimate, legújabb ATI driver). A gép adataimnál.
Próbáljam esetleg betenni a VGA-t egy másik slotba?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
jaja1981 #23971 üzenetére
Na, hát akkor a kérdés el is dőlt, gondoltam, hogy jó drága lehet, bár még konkrét árat nem találtam rá.
Mondjuk az említett laptopban ahogy elnézem egy Express Card slot van is.
Egyébként elég komoly cuccnak tűnik, azért kíváncsi lennék konkrét tapasztalatokra... -
Apone33
őstag
válasz
Ace Ventura #23985 üzenetére
Hát ez érdekes talán próbáld meg az új everestel más most hirtelen nem jut az eszembe
-
sby75
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek hozzáértőktől. Kicsit hosszú leszek de megpróbálom a legtöbb infót adni. Vettem itt a ph-n egy eVGA 9800 gtx ko-t. Eladó reggel kiveszi a gépből a kártyát délután találka: hiányzik egy kábel, sebaj postán elküldi addig is akklimatizálódik a kártya. Másnap 6 tüs pci-e kábelt postás hozza, nekiugrok berakom a karit pár perc után merev kép, se num lock se semmi csak reset gomb. Gondoltam biztos én vagyok a tudatlan ezért elvittem a közeli számtech szervízbe: 2 óra múlva hív a szervízes hogy a kártya halott, gariztassam le. Nem tetszett hogy túl gyorsan lerázott (bár nem kért érte pénzt) ezért irány egy megbízhatóbb szervíz. Itt már 1 napig volt a gép kicseréltek benne "állítólag" mindent (más táp,ram,deszka) de a jelenség megmaradt. Na mondom ezek után irány garizni. Neves újpesti üzlet szervízében 2 hét múlva azt mondják hogy a kártyát tesztelték E8400-el húzták-vonták nekik jó. Tegnap elhozom bízva a csodában, de persze ugyanúgy megdöglik. Megpróbáltam én is cserélgetni itthon néhány összetevőt de nem nagyon jutottam semerre. 2*512 667-es rammal 25 perc után fagyott. A saját konfiggal minél többször próbálkoztam annál előbb halt meg. A 15. próba után már a win se töltődött be. Bocsi hogy ennyire hosszú post lett de már lassan 3 hónapja küzdök a karival, és már nincs több ötletem. Köszönöm mindenkinek aki tud segíteni.
-
Apone33
őstag
válasz
Ace Ventura #23983 üzenetére
Értem, próbáld meg talán még a gpuz-t hátha az jól fogja mutatni, mellesleg melyik everestet használod? 5.0?
-
Apone33
őstag
válasz
Ace Ventura #23981 üzenetére
Mivel nézed a hőfokot?
-
Ace Ventura
addikt
Nálam valami gebasz lehet, mert passziv S1-el venti nélkül is csak 74 fok volt a 3dmark 06
-
Apone33
őstag
válasz
Ace Ventura #23979 üzenetére
Jó is lesz neki majd lehűti a forró fejét
-
Apone33
őstag
válasz
Ace Ventura #23977 üzenetére
Sztem nem olyan vészes az. nagyon zárt a házad, igaz hogy nekem van mellette + 2 rendszerhűtős is
-
Apone33
őstag
válasz
Ace Ventura #23974 üzenetére
Hát az enyém 65-70 fok között volt, a tied nagyon meleg?
-
Ace Ventura
addikt
512 8800 GTS-nek mennyi a normális maghője full terhelés alatt?
-
jaja1981
addikt
válasz
Sk8erPeter #23969 üzenetére
Így van.
Ez egy külső VGA ami Express Card foglalatba csatlakozik és egy teljes értékű VGA-t ad.
A gond ott van, hogy nem minden laptopon van Express Card foglalat és kurva drága, meg csak külső megjelenítőre köthető. -
diablo1984
veterán
válasz
Sk8erPeter #23969 üzenetére
na ilyen jár az olyan notikba, amelyikekben külön cserélhető vga van!
mármint ami a felső képen van! a cikk valamiérdekes dologról szól, amiről még nem hallottam, de valami külsős megoldés, ami nem a grafikai porton csatlakozik, hanem ExpressCard sloton keresztül vagy mi...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
diablo1984 #23968 üzenetére
Szerencsére mondjuk csak alapvető célokra (netezés, szövegszerkesztés és hasonlók) vették, a játszhatóság kérdése csak utólag merült fel, hogy ha már...
Kár, hogy nem lehet cserélni, pedig az könnyített volna a helyzeten, mondjuk akkor nyilván drágább is lenne.
És mi a helyzet ezzel: Asus External Graphics Card?
Bár fogalmam sincs, lehet-e kapni, és mennyibe kerül, és hogyan lehet használni, meg ilyen apróságok, csak kérdezem...Egyébként köszi mindkettőtöknek (joi29, diablo1984), sokat segítettetek!
-
diablo1984
veterán
válasz
Sk8erPeter #23966 üzenetére
nekem is FuSi notim van, csak full amd vonal, x2-es amd procival+ati chipset+ati vga(x1200), teszi a dolgát oszt jóccakát! bár játékot anno a hp notimon próbáltam,(ugyanez a chipset, csak x1100-as vga, szinte ugyanez), na kicsit laggolva, de a Pro Street hasított rajta, tökbután meg hasított mint állat!
vga-t nem lehet belerakni, attól azért olcsóbb modell ez! azokba lehet, amelyikben amúgy is külsős vga van, nem integrált, azt a luxust nem csinálják meg a notiknál, hogy a csatit rárakják, és integráltat is hagynak rajta....
amúgy ettől is szarabbat kaphatott volna még, a via féle cucc pl még ennyire sem jó, az tényleg csak színes fényeket csal a kijelző képére....
-
joi29
őstag
válasz
Sk8erPeter #23966 üzenetére
-Ó hát játszottam én NFS Carbont 9250LE Radeon-nal...
...tudom én azt hogy nincs az a játék amit megfelelően vissza fojtva,
ne lehetne élvezhető sebességgel játszani bármilyen vga-n. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
diablo1984 #23964 üzenetére
Oké, teljesen meggyőztetek, hogy szart kapott a "téhómtól" a srác - konkrétan egy Fujitsu Siemens V5555 laptopról van szó. (ami viszont jó benne, hogy szinte egyáltalán nem lehet hallani a hangját)
Egy teljesen láma kérdésem lenne: lehet ebben cserélni a VGA-t?(#23965) joi29: megy a FIFA 2008, csak akadozva. De az is valami.
Láttam, hogy megy rajta, kb. 2 percre próbáltuk ki, többre nem volt idő, amikor a srácnál voltam. Azért annyira nem gázos a helyzet, bár persze élvezhetetlen azzal az akadással, de majd legfeljebb visszavesz a beállításokból.
-
joi29
őstag
válasz
Sk8erPeter #23963 üzenetére
-Igen na mondjuk azért a 2004 előti játékokkal 800x600 medium-on lehet
hogy elprütyög de a Fifa 2008-at szerintem meg sem mozdítja, még annak
ellenére sem hogy DX9-es chip. -
diablo1984
veterán
válasz
Sk8erPeter #23963 üzenetére
a sis-es sz@rral még az is csoda, ha valami megy vele, az inteles x3100-as még hagyjám, de tényleg inkább az ati és nvidia a jobbak, eleve azért, mert vga gyártókról van szó, míg az intel inkább csak "képmegjelenítőket" csinál, a sis meg.....hát.......maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül hitték már sokan, hogy kihaltak.....
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi, gondoltam, hogy egyik sem csúcskategória
Mondjuk az nem túl jó hír, hogy haverom pont olyan laptopot kapott, amiben Mirage 3+ van. Ő kérdezte, hogy mit "tud". Mondtam neki, hogy sz@rt se, de azért reménykedtem, hogy egy-két játék azért elfutkorászik rajta (mondjuk Fifa 2008-hoz hasonló gépigénnyel rendelkező játékok).
Szóval ezek szerint játékoknál is csapnivaló a Mirage 3+? -
bazsee83
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy el akarom inditani a winflash progit és egy pár másodpercig gondolkodik a gép aztán semmi. Az lehet a probléma, hogy 64-bites vistat használok? Vagy mi a gond?
-
joi29
őstag
válasz
Sk8erPeter #23960 üzenetére
-Olyan sok mindenre sem az egyik sem a másik nem való...
-Az Intel X3100 még csak csak mert valahol a Radeon x1200 és a Geforce
GO 6200 között evickél, vagyis az asztali vga-k között is ebbe
a kategóriába lehet beilleszteni.
-A Mirage 3+ 672MX viszont még ennyire sem jó mert ez valahol a GMA 500
teljesítményéhez mérhető, ami meg aztán 3D-s alkalmazásokkal szinte
mérhetetlen teljesítménnyel rendelkezik. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Laptopos VGA-ról lenne szó:
Melyiket tartjátok "jobb" integrált videokártyának, az "Intel GMA X3100"-at vagy a "SiS Mirage 3+"-t?
Normális tesztet még nem igazán találtam.
(Konkrétan ez a kettő érdekelne, tudom, hogy az ATI vagy nVidia kártyák jobbak.)Nagyjából szerintetek milyen asztali videokártyának felelnek meg teljesítményben?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #23954 üzenetére
GTS 512-nek jó hűtése van, nekem BFG OC volt, és még szénné húzva is rendesn hűtött. Nem véletlen, hogy ezekből a GTS-ekből egy gyártó sem adott ki nem refhűtőset.
9800GT-nél kb 8-10% gyorsulást hoz a GTS, de gondolom ezt láttad a tesztekből, amúgy egy 3GHz-re húzott Core2 Duo már elég ahhoz kihajtsd rendesen. Néztem 3,5GHz-re húzottal is azonos körülmények között nem volt sokkal gyorsabb úgy sem.
Teszt -
nahalem
csendes tag
Sziasztok!
Légyszíves mondjatok valamit erről a VGA-ról!
Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500M
max. 1759 MB megosztott rendszermemória
3D Benchmark 2006: 600 pont
DirectX® 10 támogatásEz a VGA Fujitsu Siemens notebook-ban van.
Nagyon fontos!
Köszi
-
OddMan
őstag
A "The Witcher" játékhoz "NVIDIA GeForce 7900 GTX or ATI Radeon X1950 PRO" kártyákat ajánlanak a készítők.
A kérdésem, hogy egy nVidia GeForce 9500GT DDR3 512MB RAM-os kártya felveszi a versenyt a 7900 GTX-el? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #23948 üzenetére
Elég korrekt, még tuningolva is megbírja hűteni, hangja sem vészes. Sztem nem érdemes rajta hűtést cserélni.
-
joi29
őstag
válasz
Ace Ventura #23944 üzenetére
-A 9800GT < 8800GTS-re igen, de a GTS-t GTX-re nem
.
-A GTX ugyanis a G80-ra épül ami elég erős gpu viszont a GTS-en
meg egy teljes értékű G92 van aminek 2x annyi textúrázó egysége van mint a
G80-as gpu-nak, ráadásul ugyanannyi SP-ra amit még nagyobb órajelen
is képes hajtani.
-Tehát időtállóság szempontjából a GTS a jobb választás még az Ultrával
szemben is, mert az meg egyszerűen egy kazán igaz cserébe erős is. -
Ace Ventura
addikt
Szerintetek érdemes lecserélni egy 9800gt-t, egy 8800 GTS 512-re?
Esetleg egy 8800GTS-t egy 8800 GTX-re, vagy Ultrára? -
Üdv!
Adott egy Asrock 775I945GZ alaplap. Az integrált videokártya memóriája 224mb. (Everest szerint).
Elvileg eladásra kerül, én a hirdetésben 256Mbos integrált videokártyát írtam. Gondolom nem lesz probléma, de azért megkérdezem hogy hogy lehet hogy pont 224mb? Az nem 256os? Köszi -
joi29
őstag
-Az xp official mármint eredeti,vagy valamilyen módolt Vista
skin-es hekkelt verzió?
-Mert az is okozhat gondokat, csakúgy mint ha nincs Servis pack 1,2,3
vagy esetleg .net illesztő program.
-Egyébként az nem árt ha lefuttatsz néhány diagnosztikai programot pl:
vga~ATITool,cpu,mem~Orthos. -
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus radeon HD4850-es kártyát.
Az a problémám, hogy hdmi-vel (dvi-hdmi saját átalakítója) csatlakozom egy Samsung LCD TV-hez (Hd ready), de az istennek se akar normál képet adni. Azaz be tudom ugyan állítani 1360*768-ra, de ekkor is olyan pixes képet ad, mint amikor nincs fent driver a gépen.
A pc-n vista és xp alatt is ezt csinálja.
Próbáltam már a vga-hoz kapott driverrel, illetve az ati oldaláról leszedett driverrel is, de ugyanaz a hiba.
A régi kártyával, egy asus nvidia 7300gs-sel semmilyen problémám nincs.Mi lehet a gond???
Előre is köszi a segítséget!
-
Flan
csendes tag
azért köszi
-
cochy
tag
Hi. vistát hagyd.
Én valami hőmérséklet monitorozó progival megnézném, hogy minek mennyire van melege ha elinditasz valamit jétékot. Sztem vagy az alaplap déli hidja melegszik tul, vagy a videokártyánál valami fet. az iceq hűtés jó, szóval nemtom. de egy everestet én ráengednék. -
Flan
csendes tag
Úgy látszik tényleg nagy a baj,ha már itt se tud senki segíteni
-
anolo
csendes tag
válasz
z0d1AK #23933 üzenetére
most ez van hogy leszedtem a gyári hűtő is ra tettem az artic...S1. REV. 2+12 nexus venti,nagyon jo nem akarom elhini.id. 35 c. terhelve 51c.memo.50c minden teszetben is 2 ora crysis utan is,a gyari id.46c.terh.64c.memo 74c,csak szerttem volna a kari csatiban tenni a venti,de most a nexus, a proci hűtő a AC 92 wmp ventire van csatlakoztatva szoval a cupfan szábalyza is nagyon super, nagyon széppen köszönöm hogy valaszoltal.
-
-
Flan
csendes tag
Üdv.
Érdekes problémával állok szemben,mert 10 óra írogatás és két szervízbevitel után sem tudni mi lehet a gond?
Aki tud segítsen kérem,mert még nem adtam fel.
Konfigom.
Alaplap:gygabite 7vt600
Proci:amd athlon 2500+
vga:x1950pro(HISicq3)AGP
Ram:1giga(400)
táphiftec 420w
Tehát a gond.
A kártyát 2hete vettem(szervíz szerint nincs baja)és a gond az lenne,hogy tökéletesen fut mindaddig amíg nem indítok el 3d-s alkalmazást vagy proci tuningot,tehát a játékok kifagynak,3dmark kifagy.Azt mondták,hogy VALÓSZÍNŰLEG alaplap a hibás bár azt nem értették,hogy linux alatt tökéletesen működött és volt más 3d-s teszt is ami ment rajta.Ha van valakinek ilyen kártyája az légyszi írja le,hogy milyen drivert használ.Net framework 3 kell esetleg?van értelme megnézni vista alatt is? -
anolo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus4870-es videokártyám,amiben 2 napja megállt a hűtő ventillátor.
És valamikor pörgeti,valamikor nem,és nagyon gyengén...Rákötöttem egy másik ventillátort a hűtőre,de ugyan ez volt vele a helyzet.Ha valaki tudja mi a gond,örülnék,ha válaszolna.
Köszi -
Anapolon
csendes tag
Sziasztok, lécci ne gyilkoljatok le a kérdésért, de miért van az hogy miután feldobtam az x64-es 7048-as win7-et, a 4gb ramomból az everest még minidg csak 3264megát lát, és azt írja hogy a hd3650-es kari 512megás memójához megoszt 1,2gigát (gondolom ebben virtuális memo is van, de akkor hol a maradék 800megám?) a biosban nem találtam memória megosztást.
(amugy a lap: asrockp45ts)
előre is köszi! -
joi29
őstag
válasz
OddMan #23920 üzenetére
-Szerintem nem, de HTPC-be egyébként sem szoktak a teljesítményhez
képest abnormálisan drága vga-t venni.
-Igazán nem elfogultságból írom de egy HD4650 még DDR2-es formában is
erősebb arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban tehermentesíti a procit
a videó dekódolás során no meg ugye 2D-ben visszaveszi a GPU órajelét és
még kevésbé melegszik az amúgy sem forrófejű kártya. -
Klemens
őstag
válasz
karakpecze21 #23900 üzenetére
Értem.
Am az Extreme TDH-nak 520/1400-as órajelei vannak. -
OddMan
őstag
A GeForce 9500GT GPU gyorsabb a GeForce 8600GT GPU-nál?
-
Demolator
tag
a HD 4650 ????
-
Qru
MODERÁTOR
-
Demolator
tag
Sziasztok! Tudnátok olyan vga-t ajánlani ami hasonló szinten mozog tudásban mint a jelenlegi 7900GTX-em de méretében kisebb? Mármint nem ilyen batár hosszú és nem kell neki plusz táp meg nem kell állandóan kiszednem ha a vinyót szeretném cserélni pl. ja és lehetőleg ATI vga-t mondjatok mert az ati sztem jobb...
-
munky
őstag
Sziasztok!
8800 GT-re milyen hűtőt ajánlanátok a gyári helyett?
Fontos, hogy nagyon halk legyen.
-
jaja1981
addikt
válasz
fenergie84 #23904 üzenetére
Ha nem látszik a csere a kártyán, akkor jó lesz.
Nézd meg, hogy nincs leragasztva a hűtő a kártyára, vagy nincs lefestve a csavarja. -
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Van egy 4870-em és még van rajta több mint 1 év gari.
Ha le szeretném cserélni a ref. hűtőt rajta, akkor mindenféleképpen elvész a garancia?
Vagy ha vissza rakom a gyári hűtőt, akkor az úgy jó lesz?
Előre is köszi a választ!
Üdv. -
joi29
őstag
válasz
tzsolesz #23895 üzenetére
-Ha a teljesítményt nézzük akkor az x1650xt a legerősebb csak az a kérdés
hogy találni e nem agyonhajszolt darabot mivel az x1950pro kistestvére,
így igen valószinü hogy megpróbáltak a bios-ával huncutkodni.
-Ami a procit illeti egy x1650pro pont jó választás melléje.
-Ja és a sorrend:
9800Pro,
6600Gt,
x1650Pro,
7600Gt,
x800XT ~ x1650XT nos ez a két kártya mondhatni egálban van egymással,
ugyanis az x800XT már jócskán elavult technológiát képvisel de a többivel
ellentétben ennek 256bit-es a memória vezérlője ami igen hasznos dolog ha
AA-t is szeretnénk használni a játékok során.
-Az x1650XT viszont fejlettebb mivel ebben már 24 shader proci van, ami
a jelenlegi játékok használatakor szintén nem elhanyagolható tényező. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever #23898 üzenetére
Köszi szétnézünk.
Jah, nem az én pénzem, és nem is sok van belőle.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kutya topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- sziku69: Szólánc.
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest