Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Badi82
tag
Értem. Akkor azt hiszem maradok az 512-es verziónál. Még egy kérdés: Elég lehet egy ilyen kártyának egy 400W-os Codegen táp? Régóta olvasgatom itt PH-n a teszteket, és úgy láttam, a teljes rendszer fogyasztása kb. 230-250W, ennyi kijöhet stabilan a tápomból? Jó lenne, ha nem kéne tápot is vennem.
Köszi! -
Badi82
tag
válasz
diablo1984 #25096 üzenetére
Értem. És a több memória megéri kisebb felbontásban is? Mármint ha nem akarok mondjuk 1920x1200-ban játszani, csak 1280x1024 - ben? Akkor is érdemes?
Köszi! -
Badi82
tag
Sziasztok!
Radeon HD4870 512 MB, vagy Radeon HD4870 1 GB? Melyiket vegyem, jó valamire a több memória? Megéri a plusz 5-6 k-t?
Előre is thx!
-
diablo1984
veterán
válasz
Storms #25090 üzenetére
nem rossz a 2900-as sorozat, csak ott a hiba benne, hogy későn jött ki, de bivaly karesz az is, csak sokat eszik, meg egyből rátolta az ati a 38xx-es sorozatot, ami kisebb étvágyú és teljesítményben is jobb!
a 8800gts az is öreg technika, a gta 4 viszont nem azt nézi, hogy mid van, hanem, hogy mennyi memó rajta, a többi nem lényeg neki....
nvidia memóriája a gta4-ben szarul skálázott, 512-es 9600gt memóriája tele volt vele, ugyanazon beállításokkal az atimnál olyan 412mb-nyi foglalt csúcson....
GTA4-hez ne alakíts a gépen, a 320mb-os gts-es, egy 512-es gts-re cseréld, a 2900pro@xt-ről megvan a véleményem, mert vga az manapság magától is hal, pláne meg ha húzzák..... -
Storms
őstag
válasz
No-kia #25089 üzenetére
Nem hanem itt a PH!-n. nekem egy Gainward 8800GTS G80 320MB van. 4,5K-t kellene a Sapphire 2900PRO@XT 1024MB GDDR4 512Bit-re fizetni. Hát nemtudom szerintem azért a 320MB és az 1024Mb között is ott a különbség, meg az 512Bit, a 2900xt valamivel ujabb technológia is, 8800GTS 96SP, ez meg 320SP( igaz ATi-nál hiába a 320SP mert más a felépitésük)( gyengébbek)... Én leginkább GTA 4-el játszom oda meg a 320MB kevés.
-
No-kia
addikt
válasz
diablo1984 #25088 üzenetére
igen , én is ezekre gondoltam, bár ha mondjuk egyik haveerjával akar cserélni és nincs más választás akkor tényleg inkább a 640-es
-
Storms
őstag
válasz
diablo1984 #25084 üzenetére
Köszi. Egy két tesztben a 2900 1024MB gddr4 jobb. És a 320MB-os 8800GTS is jobb?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
diablo1984 #25081 üzenetére
értem, nem tudtam,mivel nem szoktam tüzetesebben vizsgálni őket.
de már ennyivel is többet tudok -
z0d1AK
nagyúr
válasz
diablo1984 #25079 üzenetére
én a kis keretre gondoltam, ami van körülötte erre a célra. de mivel nem ismerem, így nem is tudom, h csak reklámfogás, vagy van is haszna...
-
fagy53
nagyúr
válasz
Dr. Romano #25075 üzenetére
Ez kell hozzá!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Dr. Romano #25075 üzenetére
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Unokaöcséméknek van egy Asus Radeon 3450 AGP karija. Sajna az új játékok textúrahibásak.
Tudnátok adni egy linket ahonnan le tudnék tölteni valami friss AGP-s ATi drivert?Előre is köszi.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
djadji #25072 üzenetére
hát ilyenkor kérném ki a panaszkönyvet(bár ha messze van a bolt, akkor ugye nem lehetséges), és megmondanám neki, hogy ha ismét jónak minősítik, akkor megyek a fogyasztóvédelemhez. Ha ezek után nem foglalkoznak vele, akkor majd a fogyasztóvédelem fog.
de hát így utólag már késő... -
djadji
senior tag
válasz
z0d1AK #25069 üzenetére
POstáztam a cégnek 4szer. Gondolhatod hoyg volt egy kis levelezés, meg telefonálgatás meg miegyéb, ahhoz, hogy azt modjam most már nem érdekel.
Persze ... kötelesek... Én nem tudom mit műveltek vele de szerintük működik... Még akkor is működött szerintük , amikor nálam már bekapcsoláskor is kaka volt. Szval.. ennyit erről a cégről..Joi: Kösz szépen.. megnézem a GT BIOSát hátha rámegy...
-
joi29
őstag
válasz
djadji #25068 üzenetére
-Mivel a Pro-d az x1950XT futószalag fojtott változata, így nincs rajta mit letiltani
merthogy a GT csak órajelben lett vissza fojtva, vagyis az x1950-böl nincs 8 pipás
változat tehát bios sincs hozzá.
-A maszek módolt bioszokkal pedig jobb nem kockáztatni viszont egy GT bios-át megpróbálhatod felgyúrni rá.
-Annak ugyanis jó 15%-al alacsonyabbak az órajelei vagyis az esetleges
melegedés vagy feszültség ingadozásból származó hibákra így
nem reagál olyan érzékenyen a kártya.
-De előtte nézd meg a hőfokokat és próbáld meg win alól csökkentet órajelekkel
terhelni hogy hogyan reagál a dologra. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
djadji #25068 üzenetére
leginkább az itt a gond, h "letojtad" mikor visszaküldték a szervizből. ha 2 gépben sem megy jól, akkor valami baja csak van, márpedig kötelesek kivizsgálni. Így elsőre az jutott eszembe, h nincs-e lesarkazva, de az ellen ugye védve van az ati, szal az nem lehet. Memória hiba meg inkább csak pöttyözés, csíkozás formájában szokott előjönni
-
djadji
senior tag
HAli!
Van egy Sapphire X1950pro vga-m, 512 MB. Az a bajom vele hoyg a gép azonnal lefagy ha 3D gamet indítok, meg egyébként is fagyogat, ha kicserélem a régi VGAra akkor minden ok. Garivba visszaküldtem 4szer, minidg visszadobták a szemetek hoyg ez teljesen jól működik.
Másik gépben is teszteltem abban is szar volt.
Szval... letojtam, lejárt a gari (ugyse volt semmi haszna) de most ,megint elővettem szeretnék csinálni vele valamit.
Mikor lefagy és a gép újraindul akkor a képernyőn zöld kockák jelennek meg, szépen sorban. Ilyet akkor láttam mikor egy régebbi VGAmon MODDOLT biosszal bekapcsoltam a plusz futószalagokat "hátha működik" alapon és akkor lesz egy PRO kártyám sima árán.
Ezt csak azért mondom mert arra gondotam hoyg ha ennek a VGAnak is ilyen baja van hoyg nem megy 12- futó, akkor azt érdemes lenne kikapcsolni.. kicsit lassabb lenne, de azért menne.
Szval...
Tud valaki olyan módszert hogy ezt hogy lehet megtenni?VAgy van valakinek ötlete más, amit kipróbálhatok a VGAn?
Köszi előre is!
-
lala42
őstag
válasz
AMD Power #25061 üzenetére
Bocsi én a CCC-ben az owerdriverre gondoltam. Hogy az nem megy. Mert a 6 tűsök azt nem látták.
Más. Win reinstall, teljes particiótörléssel.
De előtte próbáld meg a rendszerleírót kézzel is kitakaritani.
Temp könyvtárban lévő összes ATI. C-ATI support kukába. És ezek után a rendszerleírót kézzel is átbogarászni, onnan minden korábbi bejegyzést törölni.
Ha ezek után sem megy fel, akkor marad a Winreinstall.
Persze ha ezek után is x@r, akkor a kari lesz a hunyó. -
AMD Power
titán
-
lala42
őstag
válasz
powerstate #25004 üzenetére
Próbáltál BIOS-t frissíteni a lapon?
-
Storms
őstag
válasz
z0d1AK #25048 üzenetére
8800GTS 320MB 320Bit</=8800GTS 640MB 320Bit< ? 2900PRO 1GB DDR4 512Bit< 8800GTX 768MB
Valami ilyesmi lehet?
Árban a 8800GTS 320MB-ról melyikre érdemes váltani? a 640MB-osra érdemes-e?( kb.5-8K-t kellene rádobnom) vagy 2900 1GB 512Bit-re 4,5K-t kellene rádobnom.a gtx-re még nemtudom mennyit kellene.
-
Ybron
senior tag
Hi.
Most akkor ennyivel jobb lenne sima 9800GTX mint GTX+ ?
[link] -
lala42
őstag
válasz
Storms #25047 üzenetére
Nekem volt -még a múlt évben- ilyen karim. Ment minden vele, annak ellenére,hogy csak 512-es volt. Egy másik konfigban a mai napin jól müxik. Igaz a GTA 4-et nem láttam vele, de minden más pl. Cod-4, Cyris, meg valami autós NFS valami változata is döcc nélkül ment.
Nem ajálás, csak a tapasztalat. NV-t nem nagyon ismerem, mert utolsó NV-s karim GFMX voltUgyan rakok be konfigokba NV-t de nem szoktam megnyúzni őket. Talán legközelebb azt is megteszem.
-
AMD Power
titán
20K-ig mit érdemes venni? 4670-t?
-
Storms
őstag
Jó reggelt!
Gyors kérdés:
egy sorrendet valaki tudna gyors összeállitani gyorsaság szerint ezekből? Mert 320MB-ról szeretnék váltani.
-Sapphire Radeon HD 2900PRO 1GB DDR4 512Bit
-Gainward 8800GTS 320MB 320Bit - Ez van most nekem
-Gainward 8800GTS 640MB 320Bit
-XFX 8800GTX 768MBKöszi.Tomi
-
taaz
tag
Sziasztok.
Van egy csodakártyám ami Ati x800 aiw pcie. Nem a tudása miatt csoda hanem amit csinál.
Az alaplapom GA p35. A kártyát beledugom a 16x pcie-be nem kapcsol be a kártya, ha pedig a 4x pcie dugom bele "ami 16x de csak 4x mod van" abba meg tökéletesen müködik a kártya.
Probáltam NF4 chipset-es alaplapban is ,meg valami low end Asrock lapba is de eggyikbe sem indult el a kártya.
Mi lehet a hiba?
A válaszoklat, ötleteket elöre is köszönöm. -
whited
addikt
54000 a 4890?
-
Bordoi
őstag
gaby666 Megtisztelnél vele, ha kicsit összeszednéd a gondolataidat és használnád a szerkesztés gombot.
Ezt pedig olvasd el légyszíves. -
-
szacsee
nagyúr
válasz
AMD Power #25027 üzenetére
Driver Sweeper-t futtasd csökkentett módban uninstall után és utána dobd fel az új katát..
.Net fel van téve?gaby666: Catalyst nem jó más kártyákhoz...
-
AMD Power
titán
Kénytelen vagyok ide is feltenni a kérdésemet.
Eddig nekem a 9.1 Catalyst volt fönt. Letöltöttem a 9.4-t de előtte uninstalláltam a 9.1-t... Feltolom s 9.4-t de valami nem smafú. CCC-t pl föl se rakja..
-
gaby666
tag
olyan problémám lenne , hogy van egy msi 7950gt vga-m. shader 3 van a kártyán? mert azt kéri ez egyik játék! ( vagy rá lehet tenni valahonnan?) elöre is köszi!
gaby666
-
sss
őstag
Üdv!
Az miért lehet, h a vga-ra rá tudok kötni 2 monitort, vagy 1 monitort + 1 tv-t a tv outon, de egyszerre 2 monitor + a tv nem megy.Amúgy egy 7300 gt, 2 dvi-s + tv outos.
-
h_zolII
csendes tag
Sziasztok,
ati X1950 pro kártyám van, rajta egy 19" TFT 1280*1024-es felbontással. Vettem egy fullHD TV-t, és dvi-hdmi kábellel kötöm össze:
- ha theater mode-ban használom (tft az elsődleges, itt indítom a filmet), akkor a TV-n a film csak a monitor "felbontásában" jelenik meg, körülötte nagy fekete kerettel.
- ha kikapcsolom a theater mode-ot, áthúzom a tv-re a videolejátszó progit (zoomplayer) akkor ott ki tudom rakni full screen-re, de ekkor minden esetben a TFT monitorra is kirakja a filmet szintén full screen-reAz lenne a jó, ha a monitoron elindított 1080p-s filmet kirakná a TV-re full screen-re ha be van állítva a theater mode! Erre van-e lehetőség, vagy pedig az elsődleges megjelenítő felbontása korlátot jelent?
Esetleg a 2. esetben ha a másodlagos megjelenítőn elindított film nem kerülne ki full screen-re az elsődleges kijelzőn...
Köszi
-
_Toka_
senior tag
BTW én arra gondoltam, hogy sajnos találkoztam olyan esetekkel, mikor egy játék néha akkorát akadt, hogy na... Pl. akár egy teljes másodpercre megállt. Ezután a min. FPS érték véletlenül se 0 volt ... holott ugye ...Nos, ennek viszont egy elb@szott algoritmus lehet az oka, aminek éppen az adott FPS-számolás lenne a feladata. Ezt nem értem, adott esetben miért ..sszák el ennyire.
Magyarán még minimum FPS összehasonlítás esetén se biztos, hogy látni ezirányú különbséget a két megoldás között az algoritmus tökéletlensége miatt, érzésre viszont jelentős a különbség nagy felbontáson a két megoldás között. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
whited #25010 üzenetére
Ahogy _Toka_ kolléga írta, átlag FPS-ben lehet jobb (tesztekben álalában ezt adják meg), de eléggé rontja a játékélvezetet ha időnként berángat a játék, meg ha pl mész és az objektumok későn rajzolódnak ki.
_Toka_: Nem csoda, hogy berángat, egyrészt van némi sávszélesség különbség a DDR2 meg a GDDR3 (pedig ugye a GDDR3 az DDR2-vel rokon ram és semmi köze a DDR3-hoz.) között. Arról nem is beszélve, hogy a C2D/Q memvezérlője is harmatos (legalábbis az AMD-hez mérve). Nem véletlenül költözött át az i7-ekben a prociba a memvezérlő az NB-ből.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hoffman187 #25012 üzenetére
Terhelve 50 fok, vagy játék közben? Amúgy az 50 fok még bőven jó ha 3D-ben annyi. 80 fok is belefér még.
-
hoffman187
csendes tag
Sziasztok!
Korábban volt egy kérdésem amire azt a választ kaptam hogy valószínű túl melegszik a GPU, megnéztem. Az eredmény 50 C amiről nem tudom hogy magas e, a kártyám egy ati x1900 GT. Tudnátok segíteni ? Egyébként a speedfan kis tűz ikont rakott a mérési eredmény mellé.
Hoffman187
-
_Toka_
senior tag
válasz
whited #25010 üzenetére
Mert átlag FPS-e magasabb, viszont a minimumok a játékok többségében ezen a felbontáson már az 1GB-os kártyán magasabbak. Bár igazából azt se tudom, melyik esetben hogy reagál egy-egy FPS-számláló azokra az esetekre, mikor a rendszermemóriából átlapátol egy csomó textúrát a kártya memóriájába, azaz kb. beáll, de legalább is akad. Ez is nyilván algoritmusfüggő lehet... Bár, a kifejezés maga - FPS -, az, ami...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
whited #25003 üzenetére
Hosszab távra 4850 1GB. Egy kis OC-vel nagyon közel leszel a 4870 órajeléhez, fizikailag meg azonos a gpu. Igaz ramban lassabb (GDDR3 vs GDDR5) de az nem vészes hátrány, mert a Radeonok memkezelése sokkal fejlettebb/gyorsabb mint az nV kariké. Viszont az újabb játékokban sokkal jobb lesz a 1GB miatt (pl GTA 4, Crysis, FC 2, stb).
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
powerstate #25007 üzenetére
az gáz
gondolom akkor több drivert is próbáltál, nem?
ha úgy sem jó, próbáld ki más gépben, ha ott is rossz, akkor a karinak van baja, gondolom én -
powerstate
csendes tag
válasz
z0d1AK #25006 üzenetére
Már vagy háromszor söt most fent van a vista meg egy xp külön merevlemezen,feltelepítem a drivert ujra indítom és elkezd tölteni a vista aztán kéne jönni a logónak és fekete képernyő viszont csökkentett módban viszont látja a két gpu-t és mutatja hogy fent van!ja meg driver nélkül használom most!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
powerstate #25004 üzenetére
windows újra telepítést próbáltad esetleg?
-
powerstate
csendes tag
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni,van egy P5b alaplap,meg 9800GX2 videokártya Q6600 porci,2gb RAM
olyat kezdet el csinálni hogy a Vista nem bútól be,csökkentett módban elindítom leinstallálom a videokártya drivert, akkor viszont rendesen elindul,az eszköz kezelőben megnézem és a 2 gpu közül az egyiket felismeri a másikat ismeretlen 3d eszköznek látja!jah utána fölraktam az XP ugy semüködik! -
whited
addikt
hy
mit vennétek?
4850 1gb vagy 4870 512mb
1600*1200as felbontáshoz kellene -
nelz
csendes tag
Hali!
Kérdezni szeretnék vmit ami elég hülyén veszi ki magát de nagyon fontos:Melyik az a videókártya ami most a legnépszerűbb és tényéleg veszik az emberek mert elérhető áron van és jó?
Köszönöm előre is!
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED világítás a lakásban
- LG LCD és LED TV-k
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mobil flották
- Elemlámpa, zseblámpa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
- Inno3D RTX 4070 Ti iChill X3 12G
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest