- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi aspirev3-572g laptopom ami nem akar tölteni.
A töltőt bedugva a gép elindul és üzemel. Az akkut 49%os nak írja a gép, de nem tölti menet közben, és amint kíhúzom a tápkábelt le is kapcsol a gép..
Megadhatta magát az aksi annak ellenére, hogy alig volt használva élete során?
Ki lehet esetleg mással zárni a hibaforrást házilag? (Lehet ez töltő gond?/bár akkor gondolom be se kapcsolna/? Vagy valami más alaplapi zűr?) Érdemes új akkut rendelni vagy inkább szervizbe nézzék meg?
(Ilyen akku kivétel majd gép lekapcsolás, majd power gomb nyomvatartása, aztán pár perc után visszakapcsolás nem segített, valamint a telep driverek törlése és újrafeltelpítése sem.) -
beach head
senior tag
böngészőből ha youtubeozok egy idő után a hang pár másodpercre elhalkul és utána vissza. Van ötlet mi lehet az oka?
-
beach head
senior tag
Sziasztok, tud valaki Pecsett olyan notebook szervizt ahol helyben javitanak? ( tehat nem pestre kuldik fel)
-
beach head
senior tag
válasz amdathlonxp #28380 üzenetére
lrhet de nem sok kedvrm van megint kibelezni a gepet, sajnos szet kell kapni az egeszet h kiperalhassam a procit. egyebkent a regi proci mellett is volt olyan gondom mostanaban, hogy nem mutatta neha az eger kurzort, csak ha kies bedugtam ujra az eger usb stickjet (wlan eger). de azt hiszem elviszem szervizbe vmikor. koszi a srgitseget azert.
-
beach head
senior tag
válasz amdathlonxp #28378 üzenetére
Szia probaltam ugy is, es lefagyas a vege. Igazabol minden variaciot vegigcsinaltam a rammal es a slotokkal, es fagyas van, kiveve ha az emlitett kingston ram van az alsoba, akkor el sem indul. arra gyanakodtam meg hogy procicsere utan csak pasztat hasznaltam thermal pad helyett es hogy emiatt nem olyan jo a hutes de eddig se mutatott tul magas homersekletet, hacsak lefagyas pillanataban nem ugrik meg annyira de akkor ki kellene kapcsolnia nem? Ami gyanus meg h a vinyo is eleg forro.... az lehet h a proci okozna? 2 magos helyett 4 magosat zettem bele ami 10 wattal eszik tobbet... igen amd chipset.... amut soha tobbe nem veszek
-
beach head
senior tag
Sziasztok, a gépem mostanában login után pár perccel lefagy, semmire nem reagál, csak kikapcsolni lehet gombbal. A speedfan nem mutat kiugróan magas hőmérsékletet sem cpu sem hdd sem gpu tekintetében. Noha elég sütősnek érzem tapintásr a hdd- ram területét alul ezután a pár perc használat után is. A vinyót átraktram másik gépbe, bootol róla. 2 ram modul van 2 slotban. Ezeket próbálgatva azt tapasztaltam, hogy a kingston ramom az alsó slotba téve nem bootol a gép, bekapcsoláskor fekete képernyővel megáll, de ha pl a felső slotba teszem a kingstont és az alsoba a hynix modult akkor elindul de lefagy. Illetve több ilyen kombinációt végigpróbálgatva is kifagyás a vége a dolognak. Alaplap hiba lehet? egy pár hete cseréltem procit benne, de ez a hiba csak nem rég jelentkezett. Van ötletetek? Ez egy packard bell easynote tk 81es masina.
-
beach head
senior tag
-
beach head
senior tag
-
beach head
senior tag
Sziasztok. Melyik "üzemmódban" érdemes használni az olyan gépeket amikben van dedikált és integrált videókártya is? Automatikus (átvált dedikáltra ha komolyabb teljesítmény kell) vagy inkább mindig dedikáltra állított-ban?
-
beach head
senior tag
Sziasztok. Nemrég hűtőventillátor cserélt notebookból miért jön nagyon halk ciripeléshez hasonló hang? (videochip és proci tájékáról kb)
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11665 üzenetére
Hali, pontosítok!
Tehát eddig csak komolyabb terhelés alatt (konkrétan játék közben fagyott le, a játékindítástól számítva 10-20 perc után) Ha csak böngészek, netezek, skypeolok akkor amint mondtam, csak felkúszik a hőmérséklete egyből 70 fok körülire, egyébként alapjáraton 65 fok körül megy ha nem nyúlok hozzá. Ha le fagy és újraindítom akkor egyből van kép, nincsenek se csíkok semmik. Olyan sem volt még, hogy valami eszközt nem talál, max az usb szokott néha gyagyázni, vagy lassabban felismerni a dolgokat, de ez mindig is ilyen volt... és ezen kívül mást nem tapasztaltam.
Nemtudom érdemes-e megint visszaküldeni... vagy hogy mit írjak nekik...
Ha tényleg meghibásodott a chipset az konkrétan mit jelent? Kuka?
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11641 üzenetére
Hello, visszaírtak a szervízből! Szerintük a hiba:
"A ventilátor cserével nem áll kapcsolatban.
Meg kellene vizsgálnunk hogy mi okozza ezt a hibát, mert ennek több oka is lehet. Elképzelhető hogy a hibás ventilátorral való használat alatt az elégtelen hűtés miatt tönkrement az alaplap chipsete." -
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11641 üzenetére
valószínűleg ez történt szerintem amit mondasz... a furcsa még az, hogy ilyen nagyon vékony, halk ciripelést még most is hallat a venti ha ráhajolok a fülemmel a billentyűzetre.... de lehet, hogy ez normális és csak én kezdek becsavarodni ettől az átkozott géptől már... Remélem válaszolnak holnap és akkor majd megosztom... Köszi mindent addig is.
[ Szerkesztve ]
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11636 üzenetére
Nem tudom hogy le kell-e szedni, az hűtőbordát vagy csövet vagy mi a nevét a venti cseréjéhez... Mert én konkrétan csak annak a cseréjét kértem. De tény, hogy eddig a legnagyobb nyári kánikulában sem nyekkent meg a gép így.... Ha nem futtatok semmit csak bejelentkezek akkor is 65 fok körül van alapjáraton a hőmérséklete a progi szerint... Szombat este történt a második ilyen lefagyás, írtam is nekik akkor mindjárt, nem tudom, hogy milyen választ kapok holnapra.... gondolom nem olyat ami nekem kedvez.
-
beach head
senior tag
válasz Dell XPS #11617 üzenetére
Szia! Kösz, hogy írtál!
Az hogy lehet, hogy eddig nem csinált ilyet, és pont kezdett rá, amikor csütörtökön érkezett vissza a szervizből, ahol kicserélték a ventit mert iszonyat kerregésbe kezdett pár nap leforgása alatt? Én nem nagyon értek hozzá de akkor ott nem kellett volna ezt lepasztázni? Sajnos mivel ki kell belezni az egészet, hogy hozzáférjen az ember én merek rá vállalkozni, ez a szar ventillátor csere is 16 ezer forintba került. És ez a notebook maga a típushiba! Perelni kéne az acert, hogy ezt anno akkor rámsózták.. Gyári szerviznek nem tűnt fel anno, hogy az egyik ram slot valamiért hibás...., úgy felforrósodott ráadásul, hogy megolvadt a tápkábel csatlakozónál a burkolat. A bedöglött videochipről meg a gyenge anyaghasználatról nem is szólok akkor már...[ Szerkesztve ]
-
beach head
senior tag
Sziasztok. Istenverte acer aspire 5530asom 4 napja ért haza a szervizből ahol a kerregő ventillátorát cserélték ki. Azóta többször is tapasztaltam, hogy 10-20 perc játék után a kép elszáll,azaz a háttérvilágítás megy, csak fekete a kép, a hang is elmegy, s nem reagál semmire csak kikapcs bekapcs segít rajt. Bekapcsoláskor viszont normálisan van kép és hang is. Ha csak netezek, filmezek akkor nem jelentkezik a hiba. (eddig legalábbis nem). Próbáltam másik monitort is rádugni, és mikor ugyanúgy elment a hang meg a kép, a külső monitoron is elszállt a kép és csak a check signal cabel felirat virított rajt. Mi okozhatja ezt? Gyenge lehet a venti? (azt mondták eredeti gyári)... Nem tudom mennyire relevánsak az ilyen hőmérő progik (speedfan pl) de egy a google chrome és skype futása közben 70-80 fokot jelez....
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001