Hirdetés
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz bgergo1984 #3397 üzenetére
Előveszed a géped telepítő cd-jét és felrakod a az usb2.0-ás drivert!
-
bgergo1984
csendes tag
hello, az lenne a problémám, hogy a külső mobilracket nemtudom usb2.0 ra csatlakoztatni. mindig kiikrja, h csatlakozatassam szabad usb2.0 porta, de egyszerűen nemakar. a winyo 80G maxtor, 2 particio, ntfs formátum, próbáltam notebookon és asztalin is. mind a kettő fel van szerelve usb 2 vel, tehát biztosan nem ez a baj. vmi mód van, h ne 1.1 re menjen? merre induljak el? a pendrivok mennek faszán, de ez a **** vinyo nemakar. előre is kösz.
-
doc
nagyúr
válasz .:Kristian:. #3394 üzenetére
megkeresed az alaplapon a power switch csatlakozóját, és összekötöd őket egy pillanatra mondjuk egy csavarhúzóval (a tűsor valamelyik két tűje)
localhost: akkor passz...
próbáld ki hogy egyesével kiveszed őket abból a könyvtárból, és megnézed megy-e a gép
sőt, elvileg ha azt a könyvtárat használja, átmozgatni sem engedi[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz .:Kristian:. #3394 üzenetére
Az bizos, hogy be lehet kapcsolni mert amikor szerelték a gépem akkor az enyém is ki volt pakolva egy asztlra és ment! De sajna én sem tudom!
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de gépet gépház nélkül hogyan tudok bekapcsolni? A házam most megy vissza szervízbe és nincs még egy házam. Ezért asztalon a lap, a vinyó, meghajtók, táp.. minden. Csak azt nem tudom, hogy kapcsoljam be -
-
doc
nagyúr
válasz localhost #3389 üzenetére
nem volt egy reinstallod, ami utan az elmentett cuccokat visszamasoltad?
nt domain-ben akkor szokott ilyet a mocsok, visszarakom a user konyvtarait, o belep, erre nem az odamasolt konyvtarat hasznalja az a szar, hanem csinal egy ujat, .domain vegzodessel. ha olyat is csinalok, akkor meg .000-valMOD: nezd meg a konyvtarak datumait, abbol tudod hogy melyiket hasznalja
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
Az XP-ben
All users és All Users.Windows
Default User és Default User.windows
valamint
localservice és localservice.NT Authority
networkservice és networkservice.NT Authorityusereimből melyik törölhető?
Egyszerűen'DEL" és kész?
És mitől vannak ezek...?¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Apophis
őstag
Tegnap óta az egerem 5-10 percenként kikapcsol pár másodpercre. MX 518, már újraraktam a SetPointot, de semmi; nem hiszem, hogy az USB a ludas, más perifériák tökéletesne mennek. Döglődik az egér?
All was naught but to serve the void...
-
qMAGICq
tag
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Van egy nemrég vásárolt Razer Deathadderem.
A probléma a következő továbbra is:
Ha nem restartolok, hanem kikapcsolom a gépet, a következő bekapcsolásnál
a windows logo alatt kifagy úgy 30 másodpercre, de aztán tovább megy.
Biztos az egér a hibás, és már arra is rájöttem melyik része.
Ha 500 Hz en megy, akkor nem csinálja, de ha felrakom 1000 Hz re akkor IGEN.Az egér teljes mértékben a hibás, és vigyem vissza? (Egyébként remekül működik)
Vagy valami hardveremmel nem fér össze az 1000 Hz es USB átvitel?
Kérem segítsetek!Nagyon köszönöm!
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz IIIstIII #3377 üzenetére
Inkább vmi magas szorzojú C2D +2GB 800/667-es olcsó ram + 8800GT.
Pl E2160/E2180, 3GHz körül futnak alapfeszen ami bőven kihajt egy 8800GT-t, 2GB ram meg kell a mai játékokhoz.
Vagy vegyél E4400-et ahhoz elég 667-es ram (ami olcsóbb is ráadásul), alapfeszen az is megy 3GHz-et. Amúgy egy teszt a 667 vs 800 -ról.#nincsbennetarcsi
-
tupacamaru
veterán
válasz IIIstIII #3377 üzenetére
Én mindenképp a második variációt választanám, mert később esetlegesen tudsz még bele tenni 1 GB RAM-ot.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
IIIstIII
senior tag
Ki melyiket választaná?
C2D 6550 + 2 giga memó + 8600 GE 512 vagy
X2 5000+ 1 giga memó + 8800GT 512Játék szemszögéből
[ Szerkesztve ]
-
-
Márton
nagyúr
Ha van egy ps2-es egerem és rádugok egy usb-set is, akkor megy mindkettő.
Ugyanez igaz 2 billentyüzetre is? ps2+usb? müxik?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Halihó!
Nemrég szert tettem egy HP OfficeJet D135-ös multifunkciós készülékre. Minden pöpecül működik, egyedül a nyomtatással vannak gondjaim: a sárga és magenta nyomtatófejek nem működnek. Automatikus nyomtatófej-tisztítást elindítottam többször is, illetve kivettem, áttörölgettem a nyomtatófejeket, de még mindig a "change printheads" kiírás jelenik meg a kijelzőn. A fekete-fehér nyomtatás működik.
Kérdésem: létezik valami hatékony nyomtatófej-tisztítási eljárás (alkoholos, vagy bármilyen tisztítás), vagy kuka és szerezzek be újakat?<< Heimdal >>
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném. Az egerem kb 1 hónapja veszem észre, böngészés, vagy Wordbe szerkesztés közben egyszercsak "eltűnik". Tehát maga a nyíl megmarad, egy helyben áll mozdulatlan(ha ilyenkor filmet nézek megmarad-tehát nem tűnik el automatikusan) viszont ha mozgatom az egeret és rámegyek pontosan egy gombra akkor és rákattintok azt engedi. Táhát ugyanúgy tudom továbbra is használni csak nem látszik a képernyőn a mozgása(vagyis csak a nyil látszik egyhelyben van ugyebár az mozdulatlan). Próbáltam már USB-s és sima egereket is(többet) tehát nem azokkal van a gond. Valakivel előfordult már ilyen, mi lehet a probléma???
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
-
dantes
tag
Ha minden igaz, egy wuauclt.exe nevű process volt a ludas. Kitöröltem, és most jónak tűnik. Ha nem még jelentkezem. Amúgy nem tudom miért nem találja meg az ilyeneket a vírusírtóm. Van fent Avast, ZoneAlarm meg Lavasoft Ad-Aware. Ti mit használtok?
Van még egy gond a gépemmel, hogy ha kikapcsolom start menüből nem áll le. Reset kell nyomnom, és utánna kikapcsolni. Ez is a legutóbbi Windows install utántól. Nem tudom, honnan szedem össze az ilyen vackokat.
''Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.'' - Mark Twain
-
dantes
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy miután bekapcsolom a gépet egy ideig rendesen megy a hang, aztán egyszercsak bármilyen programot elindítok, ami használná a hangkártyát (winamp, mediaplayer, vagy akárcsak a hangerőszabályzó) lefagy a program. Alaplapra integrált hangkártyám van.
Amikor újraindítás után a winampot bekapcsolom, közben nem romlik el. Viszont miután leállítom egy idő után előjön a probléma.
Van valakinek ötlete?
Én vírusra is gyanakodtam, de az avast nem talált semmit.
Azóta újrainstalláltam a rendszert és megint ezt csinálja.
''Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.'' - Mark Twain
-
total90
veterán
Hi!
Mit kell és mit nem kell kipipázni a Nod32 felrakásásnál?Ha nem csinálok semmit csak felrakom akkor nem enged netezni Vagy esetleg magában a vírusirtóban kell állítani?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Apollyon
Korrektor
Üdv!
Régebbi típusú (2 éves) gépem van, ASUS P4P800 SE alaplappal [link]
Most egy 512-es Kingmax 400Mhz-es memória van benne, és szeretnék venni egy ugyanilyet mellé. Elvileg működik dualban.
Az alaplap specifikációjában az szerepel a mem. leírásánál, hogy non-ECC DDR SDRAM memory.. Mi az a non-ECC?
Amit kinéztem ugyanolyan 512-es Kingmaxot [link], a 400Mhz mögé oda van írva, hogy PC3200. Az mit jelent?
Működni fog egyszerre (dualban) a két memória?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Hani
aktív tag
válasz Memphis #3356 üzenetére
A router IP-je általában 192.168.1.1 vagy 192.168.2.1 (ha nem lett átállítva) - ezzel nincs is probléma, oda lesz írva a router aljára, a default jelszóval együtt, amit a resetelés után használhatsz.
Viszont! több router allergiás arra, hogy http://192.168.... vagy https://192.168..... címet adsz meg. Próbáld meg mindkettővel, hátha ez a baj.
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
-
tothm
őstag
És abból az alap kb mennyibe kerül és azt mihez kell csatlakoztatni?
[ Szerkesztve ]
-
tothm
őstag
Sziasztok!Én egy wifis laptopot szeretnék venni hogy az egész házba tudjak netezni! Arra lennék kíváncsi hogy mit kell vennem hogy otthon is legyen wifim?! Most egy sima modemes netem van!Köszi!
-
PazsitZ
addikt
válasz Memphis #3357 üzenetére
(#3356) Memphis: ilyen gondom régen nekem is volt. Úgy rémlik, hogy megoldotta, ha kihúztam az áramból meg a gépből is majd visszadugdostam.
(#3357):
A routerek hátulján szokott lenni egy sülyesztett gomb amivel resetálni lehet az egész routert, ekkor a jelszó is visszaáll az alapértékre.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
Memphis
tag
lhet valahogy egy router jelszavát resetelni?ha esetleg nem emlékeznék rá?
Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
Memphis
tag
sziasztok!
az mitől lehet hogy szeretnék belépni a routerem menüjébe,de hiána írom be explorerbe a leirásban szereplő ip címet, nem hoz elő semmit.
előre is köszi
Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Hogyan kell csinálni total commanderbe ezt a csoportos átnevezést? -
Relisys
senior tag
AC97-es hangkarival lenne olyan gondom hogy ha ujrainditom a gépet akkor nincs hang csak akkor lesz amikor megnyitom realtek sound manager progit és ott a jack sensingre megyek. Mért van ez?
-
Papesz01
tag
igen ne haragudj eléggé hülyén sikerült össze szedni a gondolataimat... probáltam más iró progival is clonedvd, neronak 3 verziójával is egyikel se akarja de dvd-rw-t ir lehetséges, hogy az idó és ez a fajta dvd lemez nem szereti egymást? mert akkor minden féle képpen kiprobálok valami másik lemezt, csak ehez a +tdk-hoz vagyok szokva ezt szeretem
Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.
-
föccer
nagyúr
válasz Papesz01 #3346 üzenetére
Na, 3x olvastam el, amire megértettem, hogy mit írtál...
Kezdjük:
1 lépés: Próbálj ki másik író programot. Végső kétségbeesésként használd a Win beépített íróját. Ha azzal sem sikerül az írás, akkor lehet máshol keresni a probléma megoldását.
Ilyen lehet pl a lemez hibájának kiszűrése (ugyanabból a csomagból másik gépben való írás). Ha a lemezek is jónak tünnek, akkor lehet szoftweart-t frissíteni (vagy inkább visszatérni egy kicsit régebbi, de biztosan működő verzióra.
üdv.: föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Papesz01
tag
sziasztok!
nem rég vettem egy 112-es pioneer dvd irót, és ir olvas szépen cd, ujrairhatós cd, ujrairhatós dvd-t de sima dvd lemezt nem akar egyszerüen irni neroval probáltam, felraktam a legujabbat is azzal is a legelején már kiirja a cd irás hibát, + tdk lemezzel csinálja ezelött egy minuszosat megirt, a firmwaret felraktam az ujjat nem om jól e elinditottam kidobot egy kis ablakot és ok rem ennyi csak?? meg olvasgattam, hogy 112D-ről át lehet alakitani 112L-re ez sgeitene a dolgon? és ha igen hogy kell ezt csinálni? bocs a sok kérdésért de nem vok valami jártas ezekben a dolgokban!Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.
-
-
föccer
nagyúr
Daemon tools-ban nyisd meg az iso-t. TC-ben megjelenik kölün meghajtóként az iso tartalma. Ezután bármely íro progival készítesz egy iso filét, amit adatlemezként készítesz, úgy, hogy +-ba belemásolod a nfo filét.
üdv.: föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Nem, mert a vinyók is lefelé kompatibilisek. A lap nem fogja kihasználni a SATA2-t.
-
VW
aktív tag
üdv
egy dvd méretű iso-ba szeretnék berakni egy nfo fájlt
van winiso 5.3-am,de úgy látom csak cd-t kezel ,dvd-t nem
van valamilyen program amivel meg lehet oldani? (egyszerű,free,magyar ha lehet,de nem feltétel)20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
Hani
aktív tag
(A windows beépített töredezettség-mentesítőjénekannak ellenére, hogy gány eredményt kapsz, megvan az az előnye, hogy a végén a kis táblázat alján kiírja, hogy hány darab(!) töredék van, és a megmaradt töredékek melyik file-hoz tartoznak - azaz meg tudod nézni, hogy mozdíthatatlan, rendszerfile, swap, satöbbi-e. Ha igen, nos, kellemetlen. Ha nem, akkor át tudod mozgatni valahova (előbb átmásolni (hogy máshol foglaljon el helyet), majd törölni az eredeti helyről!), töredezettség-mentesíteni egyet (betömni a lyukakat), majd visszamozgatni az eredeti helyére.)
(Persze lehet, hogy a többi progi is kiírja, passz, régen nem töredezettség-mentesítettem (A DisKeeper automatikusan megcsinálja))
szerk: offba
[ Szerkesztve ]
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az AC Freezer 7 Pro coolert le lehet-e valahogy fixálni, hogy ne billegjen jobbra-balra, vagy ennek így kell lennie?
Üdv.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Hani
aktív tag
Luighi: Igen, nyolc proci mellé elvileg elengedhetetlen.
zsoi: persze attól függ, hogy milyen kábelt használtok 100 MBiten. A Gigabithez Cat 5E / Cat 6 kábel kell (használni fogja mind a négy érpárt, azaz mind a nyolc kábelt)
-
zsoi
senior tag
2 gép, mindkettőben hálókártya(gibabit): ha a 2 gépet összekötöm crosslink kábellel...megy az 1gigabit? ((=a "síma" utp kábel -amit használunk 100-as hálón- az megfelel erre a célra,vagy vlmi spéci kábelezés kell?)
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
04ahgy
nagyúr
Nah, ezzel már én is jártam pórul. Akkor használtam utoljára a FlashGetet. Normális progi legalább megkérdezi, kikapcsolja-e a gépet, és elkezd visszaszámolni. Például a Nero.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Synaptics Touchpad Pointing Device. Nagy valószínűséggel van a vezérlőpultban. Talán még tray ikonja is van, ott is elérhető, de ez beállítástól függ, nem biztos.
Ha külön ilyen nincs a vezérlőpultban, akkor nemes egyszerűséggel az egér beállításainál lesz, ugyanígy Synaptics. Nekem pl. Synaptics Touchpad Device on PS/2 port.HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Winner_hun
titán
Nincs laptopom, nem is ismerem azokat, szóval nincs. Lehet, hogy a megfelelő helyen előbb választ kapsz
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Hani
aktív tag
Ilyet találtam, hátha segít:
"Cache Accelerators are required when five or more processors are used or when processors are placed on separate buses."
illetve egy másik helyen kicsit több infó, képpel, árral.
Nagyon úgy néz ki, hogy szükség van ilyenre, ha több, mint 4 procid van.
-
ocsi19
senior tag
válasz Winner_hun #3309 üzenetére
x800gto-val sehogy sem akar menni, holnap kipróbálom egy 6600gt-vel :/
-
bugi69
tag
válasz Winner_hun #3308 üzenetére
Az a baj már nem emlékszem
Te nem tudod véletlenül ? -
bugi69
tag
Sziasztok!
Laptopon hol lehet állítani a beépített egér beállításait? Sikerült elállítanom kicsit...
THX !!
-
ocsi19
senior tag
na megvan a problem, most egy agp-s karit tettem bele
Sapphire X800GTO-val nem indul
5let? -
AtHoS
nagyúr
válasz chungee #3296 üzenetére
A Tools (Eszközök) lenyíló menüben.
A gombsorra is beleteheted a leállítós gombot, amivel kapcsolgathatod a funkciót: gombsoron jobbklikk, gombok .....
Arra azért figyelj, hogy a következő indításánál is élni fog a leállítás. Okozhat kellemetlenséget, mikor dolgoznál a géppel és a Flashget emiatt szépen lekapcsolja legközelebb is a gépet
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Luighi
senior tag
Hali!
Szerver téma:
Compaq ProLiant DL760 G1 - OktoXeon gép - cache accelerator mit csinál, mire jó? Érdemes költeni rá?
Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest