Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- Akciókamerák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Draut_HeV
tag
válasz
fastleslie #24099 üzenetére
Szerintem nincs akkora szórás az aloe-verás kézkrémek között, bár túl sok fajtát nem is ismerek.
"szerves anyagokat tartalmaz(hat), ami oxidálódva savvá lesz..."
Itt majdnem leestem a székről.
Bizony azok a kémia órák...
A kézkrémet, mivel az emberi bőrre szánják, ezért igyekeznek pH semlegesre elkészíteni. A sav-bázis reakciók protonátmenettel járó folyamatok, nincs szó oxidációról. Mellesleg, ha el is tolódna valamilyen irányba az ion-egyensúly, nem hiszem, hogy akkora károkat tudna okozni, mintha pl salétromsavba dobnád. -
fastleslie
senior tag
válasz
Draut_HeV #24091 üzenetére
Ne halgassatok rá! Kézkrémmel én semmiképpen nem próbálkoznék!!!
Egyrészt, mert mind más-más össetételű, másrészt mert szerves anyagokat tartalmaz(hat), ami oxidálódva savvá lesz... Ecseteljem tovább, mit jelent sav a gépben???
Én a szilikonpasztára esküszöm, a fémes szemcséset kerülendőnek tartom, mert ha rossz helyre kerül (vezeti az áramot) kellemetlen dolgokat okozhat! -
Crax
csendes tag
Sikerült...
-
Crax
csendes tag
Remélem ti látjátok a 2 képet, amit felraktam, mert én nem. :S
-
Draut_HeV
tag
válasz
havast #24092 üzenetére
Az ezüstpasztában meg ezüst van, mégis használják... pedig annál nincs jobb elektromos vezető szobahőmérsékleten.
Egyébként azokat a lézerrel átvágott hidakat még szándékosan is nehéz összekötni, emlékszem, amikor a 2800+ -os Bartonomat bügyköltem anno grafitceruzával.
Szerintem az ég világon semmi baja nem lenne, de megértem az aggodalmaidat. -
havast
aktív tag
merthogy elmeletileg van bennuk viz,es en 2500+sempronra tennem,nem akarom a hidakat osszezarni vele...
-
-
havast
aktív tag
igazan?inkabb orulnek azert,ha valaki mentokotelet dobna,es adna nekem at 1 picit.
-
Draut_HeV
tag
válasz
street.art #24078 üzenetére
Egy frissen felhúzott rendszer (friss driverekkel) minden bizonnyal megoldaná
-
havast
aktív tag
Segíts nekem!
Szükségem lenne hővezető pasztára. Debrecenben vagyok a Cívis utcán. Próbáltam venni, de nem tudtam, mert a boltok zárva voltak. Nagyon fontos lenne!
Köszi!
-
sztyui2
őstag
Hello, nem tudom hogy jó helyen kérdezem-e, de valaki válaszolhatna nekem ez ügyben, mert elég sürgős lenne. Naszóval kölcsönkértem egy külső házat, benne egy dvd íróval(adataim kiírására, pont ezért lenne sürgős, mert nemsoká viszik a szervízbe a gépet).
Egy ilyen házról lenne szó, ha ez segít valamiben.
Na a lényeg, hogy van a tápkábel, amiről kapja az áramot, ugye két részes. Egyik a sima, ami a 220-ba csatlakozik, ez csatlakozik egy kis fekete dobozba(mint a laptopoknál), és az ebből kijövő kábel megy a dobozba. Namost tegnap még működött a cucc, ma viszont valamiért nem. A lényeg, hogy a kis fekete dobozon van egy kis LED, aminek világítania kéne, ha áram alatt van, és akkor bekapcsoltam, és minden jó volt.
Ma viszont csak villog a kis ledecske, de nem is olyan erősen, és be se tudom kapcsolni a cuccost? Mi lehet a baj? Megpróbáltam a 220-as részét kicserélni a laptopom kábelével, de azzal is ugyanúgy csak villog a kis led.
PLS help! -
Haminyó
csendes tag
Ebben a dologban esetleg valaki... [link]
-
Draut_HeV
tag
válasz
toth_janika #24058 üzenetére
Megoldható, csak egy kicsit máshová kell tenni a kapcsolót. Tehát ne a Molex-nél szakítsd meg az áramkört, hanem keresd meg, hogy a LED-ek honnan kapják a kraftot, és oda iktass be egy kapcsolót.
-
Draut_HeV
tag
válasz
Speeedfire #24057 üzenetére
Jól látom, hogy Vista van fenn? Vagy csak valami konverziós csomag?
Mert ha az előbbi, akkor szerintem egy XP megoldaná elég sok gondodat, és biztos, ami biztos, egy nagytakarítást is lehet végezni a gépben!
-
Draut_HeV
tag
Amit te írtál, hogy "Kingston DDR 400 Mhz PC3200", az még nem egy típus. Ezek csak a fő irányadó paraméterek. A pontos típust meg tudod nézni Everest-ben (Alaplap->SPD), ami pl nálam így néz ki: Kingmax KLEE88F-B8KO6. Ez már egy típusszám.
Attól, hogy ugyanolyan márka és ugyanolyan sebességű a modul, még lehet, hogy teljesen mások a paraméterei az éppen felhasznált IC-knek...Bocs, tényleg le volt írva az, amire rákérdeztem, de éjfél környékén már nem olyan friss az ember.
Vagyis az alaplapé le van írva, de a memóriák pontos típusát továbbra sem tudom...
-
Crax
csendes tag
válasz
fastleslie #24076 üzenetére
Hello,
nekem is ugyanilyen rendszerem van, de a ramok nem bírják egymást.
3 darab lenne benne: 256MB, 512MB, 1024MB
A méretkülönbséggel van a baj?
256+512= jól ment eddig is, semmi baj.
256+512+1024= be se lép a Windowsba, hiányzó fájl hibaüzenet, újraindulás
512+1024= megy a gép kb. 10 percig, aztán fagyi játéknál, videónál, program "abnormal"
de a Windows nem fagy le, csak a programok.
1024= külön jól megy, semmi baj.
Erre nincs valakinek épkézláb ötlete, hogyan lehetne "kibékíteni őket egymással", hogy menjen min. 1,5 GB RAM stabilan? Segítség!... -
street.art
csendes tag
Sziasztok! Van egy Xerox monitorom és az lenne a problémám, hogy mikor indításkor a windóz logónál tölt akkor elsötétül a képerőnyő egy pillanatra(nem kapcsol ki) aztán miután elérte a windózos felületet és tölti a rendeszer cuccokat kb 3x ugyanezt csinálja, olyan mintha felbontást állítanál de nem történik semmi csak fekete lesz a képernyő 1 pillanatra. Sőt ha az óra mellett az envídíjás logóra kattintok akkor is ezt csinálja minden egyes alkalommal. Vajon miért lehet ez?
-
fastleslie
senior tag
válasz
Csabee. #24073 üzenetére
Floppy már a múlté... Én egy régi winyóról szoktam BIOS-t frissíteni (a szokás eléggé nagyzoló, mert mindössze egy párszor volt rá eddig szükség...) És az is azért kell, mert FAT fájrendszerű, és indítólemezről BOOT-olva látja a rendszer (NTFS-t nem, bár lenne FreeDOS meg hasonlók is CD-n, de inkább a Win98-as lemezt használom erre a célra... Vagy lehetne PEN-drive-ról is elméletileg...)
Köszönöm az észrevételeket, további tapasztalatokat is várok Asus a8n SLI SE alaplap tulajdonosoktól is!
Hol égetik újra a BIOST, ha elcseszem??? És mennyiért??? -
fastleslie
senior tag
Nekem is egy 2500+ procis gépem van Abit nf7 alaplap és 2*512MB DDR RAM, Dualban!
Nekem semmi gondom a rendszer sebességével. Minimum tuning van rajta, mivel nekem DDR400-as memóriák vannak a gépben, nem 333MHz-en mennek hanem 400-os, viszont csak 10x szorzóval (2000MHz) Elviekben menne az eredeti szorzójával 2200MHz-en, mint 3200+, de erre már semmi szükség. Ezt azonban egy jobb, tuningolható lapban tudod csak megcsinálni. És egy jobb lapban ugyanazok a komponensek is gyorsabbak lehetnek. Több változtatást nem érdemes csinálni, átütő eredményt nem ad, ha sokkal többre vágysz, egy nagyon jó ár-érték arányú kétmagos AthlonX2 proci-alaplap csere hozzna csak eredményt... ("kicsi" 256MB memóriákat én már elajándékoznám, és min. 2*512 vagy 1GB-os modult javasolnék... XP mellett 1 GB már elegendő.)
-
Blue@X
senior tag
Hy,
Rendelkezek egy a Google által biztosított .blogspot.com bloggal. Közben vásároltam egy .hu-s domaint hozzá. A .hu-s domain átírányítása csak IP címre lehetséges. Ezt a .hu-s domaint írányítottam át a .blogspot.com-os domainre. Az átirányítás a Google CNAME-s ghs.google.com címére történik.
Eddig jó is volt, mert megtudva a ghs.google.com IP címét, átirányítottam a .hu-s domaint. De mivel a ghs.google.com IP változik (havi rendszerességgel), ezért havonta újra bekell állítani, ami nem jó, mivel így ha nem ér rá a domain szolgáltató, akkor akár 2-3 napig is áll az oldal, nem lehet elérni.
Erre szeretnék megoldást találni, hogyan tudnám a ghs.google.com változó IP címét hozzárendelni egy statikus IP címhez.
A válaszokat előre is köszönöm! -
sNORh
addikt
válasz
fastleslie #24072 üzenetére
bár én az sp3 vs A8N kompatibilitási mizériát én hüjeségnek tartom, de a bioszfrissítés mindenféleképpen jóljöhet.
Szinte esélytelen elrontani, ha mindent jólcsinálsz, de ha elrontod is újraégetik a bios eprom-odat. -
Csabee.
nagyúr
válasz
fastleslie #24072 üzenetére
ha az asus honlapjáról szeded le a bios frissítést az elég valószínü hogy jó! maxium akkor lehet belőle gondod ha áramszünetet kapsz közbe, akkor elég nagy bajok lehetnek
egyébként ha van floppy-d akkor szerintem neki állhatsz nyugodtan!
-
fastleslie
senior tag
Asus a8n SLI SE és WINXP SP3...
Egy PC-s újságban olvastam, hogy e kettő nem igazán fér meg egymással, de a problémát megoldhatja egy BIOS frissítés.
Ez nagyon érdekel, mert nekem is ez a párosítás van és megmagyarázhatatlan újraindításokat produkál. Viszont az új BIOS is 2006-os, ami pedig még SP3 előtti. Létezik, hogy valóban erre van szükségem? Asuséknál mekkora a kockázata egy BIOS frissítésnek? Ha nem sikerül, életre kelthető-e még valaha az alaplap?
Van valakinek még ilyen alaplapja és hasonló problémái? Esetleg már megoldotta?
Ha igen, várom az építő javaslatokat, akár priviben is! Vagy mindenki okulására itt...
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a gép amint áramot kap bekapcsol, de kb 5 másodperc múlva kikapcsol? Ha utána bekapcsolom, akkor probléma nélkül megy.
Valami ötlet? -
Csabee.
nagyúr
attól függ mire szeretnéd használni, ha a gyorsasággal/lassúsággal van a gond, akkor ha veszel bele memóriát akkor egyszerre több dolgot tudsz csinálni a gépen, több alkalmazást futtatni, a 256mb memória nagyon visszahúzza a gépet! a processzor órajelét szintén feltudod húzni szerintem egy 2-2,2ghz-re és az is javítana valamit!
viszont ha már gépet cserélsz akkor érdemes winchestert is hisz a sata-sok gyorsabbak már!csak ugye egy gépcsere 60-70ből jön ki, míg egy memóriával megúszod rossz esetbe 10.000ft-ból
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Szüleim régi gépét kellene kicsit "feljavítani". Az alábbi főbb paraméterekkel rendelkezik:
AMD Athlon(tm) XP 2500+ - 1.83GHz - 512MB DDR
Memory Bus Speed : 2x 166MHz (332MHz)
Memory Module : FF 256MB DDR PC3200U DDR-200 (2.5-3-3-8 2-0-0-0) (ez kétszer)Érdemes ebbe 1GB DDR400 RAM-ot még venni, vagy már az egész cseréje jobban megéri? (vinyó, gépház, DVD író még menthető).
-
Rockybro
tag
az baj, ha az xfx 9800gtx+ kártyám pci-e 16x helyett pci-e 8x-os slotban van?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
norbee2244 #24063 üzenetére
Menüsoron- Előzmények-> Előzmények megjelenítése-> Előzmények importálása, mentése!
-
norbee2244
senior tag
mozillából hogy tudom úgy kiszedni a kedvenceket hogy utánna berakhassam ie-be is?
ergo inernet-parancsikonként kellenénekköszöntem
-
Csabee.
nagyúr
válasz
toth_janika #24058 üzenetére
elvileg nem oldható meg, mert a ledek akkor világítanak ha forog a ventilátor! de próbáld ki hogy lefogod a ventilátor lapátját, és ha úgyis világít a led akkor megoldható a dolog
-
No-kia
addikt
hello! nekem az a gondom hogy a sleep mód, se xp-n se vistán, se win7-en nem működik, sleepel kikapcsolom aztán be , a gép megy, de a monitor nem kap jelet, mi lehet a probléma?
-
SimS
senior tag
Üdv
Nem tudom van-e már valaki ébren így év elején, azt szeretném megtudni, hogy már telepített frissítést (a windows sajátját) lehet-e visszavonni, illetve egyet / összeset és aztán újra fel amit szeretnék. Történt egy sajnálatos baleset, még megy a gépem, de nagyon zavaró. XP SP3-ról van szó.
Köszi
p.s.: kérdeztem a Windows-os kérdezős topikban is, ahonnan hamarabb jön válasz azzal élek, sajnos hamar kell
SimS
-
toth_janika
őstag
Hello!
Kérdésem lenne: adott egy ledes ventillátor, aminek a kábele egy molex csatlakozóban végződik. Ha szemből nézzük a molexet, úgy, hogy a vágott sarkak lefelé legyenek, akkor a piros kábel a bal szélsőbe, míg a fekete a mellette lévőbe csatlakozik!
Na már most, ha áramot kap a venti, akkor forog is meg világít is, ami nem jó! Azt szeretném megtenni, hogy egy kapcsolóval lehessen be és kikapcsolni a világítást! Ez megoldható?
-
Crax
csendes tag
válasz
Draut_HeV #24054 üzenetére
Hello, azt hiszem sikerült egy picit félre értened, amit írtam.
Ugyanis nem véletlenül hangsúlyoztam, hogy a RAMok típusa egyforma:
Kingston DDR 400 Mhz PC3200, mivel én is tudom, hogy memoból mindig ugyanolyanokat érdemes berakni, én is ezt tettem, ezért lepődtem meg, hogy mégse müxik (stabilan), pedig kéne neki elvileg! A méretet illetően igazad volt, de CSAK az a különbség. Gondolhatod, hogy manapság már nem vesz az ember 256-t vagy 512-t, hanem inkább nagyobbat, ha már pénzt szán rá.
Ja, és picit talán felületesen olvastad az írásom, ugyanis abban pontosan leírtam az alaplap paramétereit, de azért leírom még egyszer: Asus A7V600-ba mennének a memók, (256/512/1024!), 2500+ Barton proci és egy GF7600GT AGP mellé. Szóval az 1GB-s nem hajlandó együttműködni a kistestvéreivel...
Máskor picit olvass figyelmesebben, de azért köszönöm, hogy reagáltál...
Üdv! -
Draut_HeV
tag
válasz
Speeedfire #24053 üzenetére
Ez azért van, mert egyre kevesebben tudnak "normálisan" programozni...
Viccet félretéve, az nfs széria legutóbbi tagjai például rendszeresen kilépkednek hibaüzivel néhány óra után, azokkal nem lehet mit csinálni. (Még akkor is, ha akármilyen über-brutál izzasztó progi sem tud hibát generálni a konfigodon, pl. IntelBurnTest).
Neked mi a pontos problémád? Az, hogy már indításkor, szisztematikusan, mindig ugyanannál a pontnál dob ki a játék, vagy csak bizonyos idő elteltével, játék közben ér a végzet?
-
Draut_HeV
tag
"...A memokat néztem AIDAval és tökéletesen egyformák..."
Még a méretük sem egyezik meg, hogy lehetnének már egyformák
Mellesleg használj Everest-et ilyen célra! (Ez az AIDA utódja)Sokszor szokták javasolni, hogy ugyanakkora méretű RAM-okból se tegyünk különböző típusút/márkájút egymás mellé, hát még ha nem is egyforma a méretük...
Minden esetre érdemes szétnézni a BIOS háza táján, lazítani a memória időzítéseken és hasonlók. (Ha leírod a memóriák és az alaplapod pontos típusát, akkor tudok többet mondani.)
-
Speeedfire
félisten
olyan kérdésem lenne h miért van az h egyes játékok elindulnak más játékok meg nem?
ut 3, cod 4, the witcher, sacred 2, bioshock, red alert 3 elmennek
cod 5, grid, colin dirt, nfs undercover meg hibaüzivel kilép?
cod 4 csak moddolva indult el /1ik file kiterjesztését át kellett írni/
én a hangkártyára gondolok de nemtudom h mi lehet pontosan, igaz nem mai a vas de elvileg el kellene h menjen rajta
3200+ barton 6600 gt 1 gb ram abit nf-s2 /alaplapi hang/
mindenből a legfrisebb driver van fent, dx 9 stb -
Crax
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy az új 1GB-s Kingston RAMom nem kompatibilis a régi (szintén Kingston) RAMokkal, amiknek mérete 768MB, egy 512-s és egy 256-s. Azok továbbra is jól működnek, de amint belerakom az újat, el sem indul a rendszer, és azt írja, hogy hiányzik a Windows system/config fájl, meg kéri a telepítőlemezt, meg magától újraindul a gép. Ha csak az 1GB-sat és az 512-est rakom be, akkor feláll a rendszer, de 10-15 percen belül ismét, lefagy/kilép/újraindul. A memokat néztem AIDAval és tökéletesen egyformák, szóval azzal nem lehet gond, de akkor nem értem miért nem bírják egymást?! A új RAMot most vettem nemrég, és már mindenhogyan próbáltam berakni, de sehogy sem volt jó. Lehet a régi rendszer miatt van a probléma? (Asus A7V600 alaplap, 2500+ Barton proci, GF 7600GT AGP vidikari) Ja, és az új, 1GB RAM is tökéletesen megy, ha csak az van bent.
Szóval nem nagyon tudok mit kezdeni ezzel, írjon valaki, ha tud segíteni, vagy csak van ötlete/javaslata. Bocsi, ha hosszú voltam, köszi előre is... -
zsolesz010
senior tag
Valamit tényleg nagyon összekeversz.
Először is nincs az általad többször említett "ACHI", a neve AHCI.
A szintén általad említett "ACHI suspend mode" sem létezik, maximum a kolléga által említett "ACPI suspend mode", de annak nem sok köze van az AHCI-hez.
Szerk.: Közben tárgytalan, mire a tvnetwork hajlandó volt elküldeni, már megelőztek
-
Draut_HeV
tag
Sokat segítene, ha elárulnád, hogy pontosan milyen lapról beszélünk.
ACPI -> Advanced Configuration and Power Interface (ez nem kell nekünk, felejtsd el)
AHCI -> Advanced Host Controller Interface (ez a miénk)
A SATA vezérlő módjai között kell ezt keresni. De ha elárulod az alaplap pontos típusát, megmondom, hogy hol! (Talán Intergrated Peripherals?)
-
rii
nagyúr
válasz
Draut_HeV #24042 üzenetére
az advanced chipset features-ban csak az alábbiak vannak:
errata 94 enhancement : disabled
CPU spread spectrum : disabled
SATA spread spectrum : disabled
PCIE spread spectrum : disabled
SSE/SSE2 INtruction : enabled
CPU- thermal-thottling: 50.0%
MAC PHY IEEE Test : BypassSET
Memoryx Hole for PCI MMIO : disabled
System BIOS Cahceable : disabled -
rii
nagyúr
válasz
Draut_HeV #24042 üzenetére
szia!
sajna ACPI-t csak a Power Management-ben találtam ...
ott volt két beállítási lehetőség
ACPI Function : Enabled-Disabled - (disabledre rakva resetel a XP)
ACPI Suspend mode (S1, S2, S2_and_S3).Ha az ACPI Funtion-nál Disabled van, és resetel az XP, akkor csak XP reinst segít? )))-:
a többi menüben nem találtam ACPI menüpontot :-/
-
Draut_HeV
tag
Szerintem te kevered a szezont a fazonnal!
A "Suspend Mode" mellett minden bizonnyal ACPI van. Az egészen más.
A SATA kontrollert a Chipset (vagy hasonló) nevű fül alatt lehet átállítani a BIOS-ban. Lehetséges, hogy nem megy az XP, miután kikapcsolod... nincs más hátra, újra kell húzni úgy, hogy ki van kapcsolva az AHCI. Jobbat nem tudok sajna.
-
Draut_HeV
tag
válasz
tupacamaru #24035 üzenetére
Akkor nem igazán értem, hogy a modem miért kapja meg ezt az infót.
ui: Egy barátomnak ugyanennél a szolgáltatónál van lassabb nete, megnézzük, hogy az ő accountjával bejelentkezve mi történik.
-
Draut_HeV
tag
Most már én is kérdezek valamit
Ha van egy ADSL kapcsolatom, akkor hogyan állítják be nekem a max sávszélességet?
Szerintem 3 verzió lehetséges:
1. A modemben van tárolva (ezt tartom legkevésbé valószínűleg)
2. Betárcsázáskor lekérdezi a modem, hogy mekkora sávszél tartozik a felhasználónévhez
3. Mint a 2-es, csak éppen telefonszámhoz köti a sávszélt (amire telepítve lett az ADSL)Valamelyik biztosan, hiszen a modem webes felületén nézelődve megtaláltam a kiosztott névleges sávszélességet.
Szóval melyik?
-
Petiu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI laptopom, amelynek van sd/mmc/mc olvasója, és minap beledugtam egy micro stick pro kártyát, addig toltam míg olvasta(bepattant hátra), de nem lehet kiszedni.
Egyszerűen nem lehet hozzáférni... közben rájöttem kellett volna valami adaptor hozzá...
Valaki tudna mondani egy technikát amivel kitudnám szedni? köszi! -
Tidus
addikt
válasz
Tibcee #24027 üzenetére
Nekem volt ilyen lapom, és usb problémáim is voltak vele! Ha a hátoldalra csatlakoztattam a Bluetooth-ot, v. pendrive-ot akkor nem kezelte, de viszont fényképezőt és nyomtatót igen!
Nálam csak a ház előoldali usb csatlakozói voltak jók mindenhez, tehát azok amik az alaplapra lettek csatlakoztatva! Az alaplap alján az i.d.e. mellett, a két kék aljzat, ha jól emlékszem!!
Én próbálkoztam annak idején, itt néhány driverrel de nem mentem semmire, nézz te is körül, te hátha! -
Draut_HeV
tag
válasz
Csabee. #24024 üzenetére
Szedd le ezt: DevCon (Ez tulajdonképp egy parancssori eszközkezelő)
Csomagold ki valahová, csinálj egy parancsikont (a 32 vagy 64-bitesről, amilyen oprendszered van).
A parancsikonban pedig ez szerepeljen:
"X:\***\devcon.exe disable 'hwid' "Az X:\***\ értelemszerűen az elérési út,
a 'hwid' helyére pedig a hálókártyád eszközazonosítója megy, aposztrófok nélkül
(Device Manager-> Hálókártyád->Details->Hardware Ids; innen akármelyik sort kimásolhatod, de csak azt, ami a PCI\ után van!
pl. VEN_10EC&DEV_8139&CC_0200 )Ha kész a parancsikon, akkor a Vezérlőpultban található Feladatütemezővel (Scheduled Tasks) időzítve tudod indítani a parancsikont.
-
Tibcee
tag
válasz
Csabee. #24026 üzenetére
Köszi a választ!
Minden meg lett próbálva, BIOS-ban minden usb-s beállítás enabled, összes port ellenőrizve, úgy is, hogy nem volt benne semmilyen más usb-s eszköz, usb 2.0 drivert is frissítettem, úgyhogy akkor marad az usb kártya, bízom benne azzal menni fog. Én se értem a szitut, de az Ali chipset rejt még ilyen "csodákat"....
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Tibcee #24025 üzenetére
Biosban még az usb-nél lehet tudsz állítani valamit...
nézz utána, illetve ha veszel pci-s usb kivezetést, annak vinnie kéne, de igazság szerint az alaplapinak is... nézd meg a bios-ba hátha ott van elállítva valami !: ) illetve az usb-port drivere fennvan rendesen alaplapnak?
-
Tibcee
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy vettem a konfigomhoz egy Usb-s külső winyót, (250Gb Verbatim) viszont a lapom (Asrock 939Dual-SATA2) hátlapján levő 4 usb csatlakozó közül egyik sem képes ellátni elegendő táppal, ezért nem is működik a winyó. A kérdésem arra vonatkozik, hogy egy PCI Usb 2.0 kártya megoldaná-e a gondomat az áramellátás terén vagy itt csak egy külső tápról működő hub segítene?
Mielőtt bárki megkérdezné, alaplapi USB kivezetésem sajnos nincs ehhez a laphoz, pedig haver gépén arról működött, másiknál meg a sima alaplapi csati is adott elég kraftot neki.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Csabee.
nagyúr
Hálózattal kapcsolatban lenne problémám!
Otthon van egy Router... rákötöttem 3 gépet!
Mind3 gépnek fix ip címet állítottam be !és azt szeretném elérni hogy az egyik gép a (192.168.1.102 -es gép) este 10kor lecsatlakozzon a hálózatról! ezt mivel tudnám csinálni? manuálisan routerből lehet.. de valamivel automatizálni?
-
jaaman
tag
Sziasztok!
A speedfan nevezetü progi helyett kellene nekem egy prociventi szabályzó program.
Köszi előre is! -
Kötelező
senior tag
dupla.
-
Kötelező
senior tag
üdv
Olyan problémám lenne hogy valamiért egyik böngészőm sem akar továbblépni ilyen helyzetekbe: KÉP
hiába kattintok rá akkor sem megy továb és linkeknél ha uj ablakot kellene nyitnia azt sem teszi. Mi lehet a baj? -
Csabee.
nagyúr
válasz
Rockybro #24013 üzenetére
nemlehet hogy az a baj hogy az alaplapodban az elem lemerült?? én erre gyanakodnék... esetleg ha nagyon poros a géped akkor a két memória modult vedd ki és fújd ki
és ha muszály akkor vedd ki a cpu-d és tedd be újra (bár ez csak akkor kell ha áramszünet van....) de próbálj elsősorban elemet cserélni ha az alaplap régi, vagy csak mérd meg ha megtudod
én erre tippelnék! a Bios beállításaid teljesen normálisak
-
Tidus
addikt
válasz
toth_janika #24011 üzenetére
Igen neked, csak megtévesztett a kép!!
-
Rockybro
tag
üdv új év elsején mindenkinek! lenne egy nagy problémám... 64 bites vista van fenn a gépemen... ha újraindítom a gépet, akkor semmi gáz, minden működik faszán... ha lekapcsolom és vissza, akkor sincs semmi gáz, minden működik... de ha lekapcsolás után lekapcsolom az elosztót is (pl. éjszakára), akkor visszakapcsolásnál a következő történik: először elérek addig h mutatja az alaplapom képét (ahol lehet választani h belépek-e a biosba avagy sem stb.), ezután újraindul... ezt még megismétli párszor... utána eljutok addig, h kiírja h windows failed to start blablabla, ott alatta pedig mindig írja egy .sys fájllal kapcsolatban h "Windows cannot verify the digital signature for this file"... ezután jön az a rész, h válasszak operációs rendszert vagy eszközt: mivel csak vista van fent ezért nem lehet mást választani... alul pedig az eszköznél ír vmi windows memory diagnostic toolról... jó enterezek, megint újraindul... ezután már odáig eljutok h lehet választani safe mode/safe mode with networking/stb... kiválasztom a start windows normallyt... ezután újraindul... jó már eljutok a fiókokig.. amikor belépnék kijön egy kék alapon fehér betűs cucc, ahol vmit a memoriával csinál (nem sikerült elolvasnom, hamar eltűnt)...
ez már kezdetek óta így megy, másik topicban azt mondták h a memóriával van gond, biosban át kéne állítani pár cuccot... készítettem hát néhány fotót, legyetek szívesek megmondani, hogy mit állítsak át... ja és everest azt mondja h a ram csak 2V feszt kap... lehet h 2.1V-ot kéne, nem tudom, mondjátok meg Ti!
BIOS: [kep1] [kep2]és párat a szövegben leírt dolgokról (nem lettek túl jó minőségűek): [kep3] [kep4] [kep5]
-
-
Draut_HeV
tag
Az AHCI kikapcsolásával csak az NCQ és a Hot-Swap funkciókról mondasz le a HDD-k esetében, de semmi egyéb, ugyanúgy mennie kell.
Új lapokon már szokott lenni külön RAID vezérlő, amihez kb 2-4 csatlakozó tartozik; ha nem használsz RAID-et, akkor ezeken lehet engedélyezni az AHCI-t, viszont van további x csatlakozó, ami másik vezérlőhöz tartozik, és itt külön lehet (ha lehet egyáltalán) kapcsolgatni az AHCI-t, így jó dolga van mindenkinek
-
rii
nagyúr
válasz
Draut_HeV #23970 üzenetére
a nagy rohanásban nem is vettem észre, hoghy válaszoltál, bocsánat
az, hogy "nem sikerült lelket lehetlni bele", az azt jelenti, hogy haver gépébe már a 3ik sata DL-es DVD írót próbáljuk ki, és 3%-nál minden program elszáll
már volt rendszer. reinst is.
másik sata kábel
másik alaplapi csatlakozóra tettük a DVD írót
3 féle lemez, DL, DVD-R,DVD+Rúgy, hogy nálam mind az LG,mind a Pioneer DL-es DVD író működik, és még a NERO reinstallja nélkül is egyből írtam vele DVD-R-es, meg DVD+R-es lemezt.
ezt az ACHI-t megpróbáljuk még, köszönet!!!!
de ha van benne már 3 db sata-s HDD, akkor azok működésére nem fog ez kihatással lenni? -
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a baj: hang akadozik zenelátszás közben, egér mozgatások közben meg-megakad, néha újraindul a gép, és akkor resetel egyfolytában. Hol keressem a hiba okát?
Kösz előre is! (3200+Barton, 1GB Ram, 420W táp, 7300GT,SBLive 5.1.....)
B.Ú.É.K! -
batmab
senior tag
válasz
toth_janika #23998 üzenetére
probáld szgépre felmásolni és átirni..dvdshrink,és egyéb biztonsági másolatkészitö progik...
-
B.Ú.É.K.
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Háztartási gépek
- Túra és kirándulás topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest