Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- Akciókamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
rii
nagyúr
hello
van egy gép. munkatársnőmé
behozta melóhelyre, rá kellene tennem a helyi hálóra
internet van, de a helyi hálót nem látja ....mééééé? :-/
-
zsoi
senior tag
válasz
animatrix11 #4793 üzenetére
energiagazdálkodás körül nézz szét. ha jól emléxema biosban ilyen ACPI néven keresd...
+APM engedélyezés.
+Nézd meg az eszközkezelőben, hogy egyáltalán fekismerte-e az ACPI-t -
lakisoft
veterán
válasz
animatrix11 #4793 üzenetére
ez a kész átverés show!
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Szerintetek egy Inno3D 6600GT AGP megér 6k?
-
animatrix11
őstag
üdv
ilyet még nem b@asztam biostar cru51 m9 alaplap int vga-s 939-es alaplap hp 340w-os 24 tűs táppal
és ha leállításra nyomok akkor kiirja hogy mostmár kikapcsolhatom a gépet
ilyet utoljára win98 alatt láttam, ha menet közben megnyomom a power gombot egyből lekapcsol, teljen ugy müxik mint egy at-s táp, mi a szar lehet ez -
zlutor
aktív tag
Zsir uj az egesz cucc...
Kozben kiderult, hogy a VGA kartya lehet a hunyo - legalabb is, ha kiveszem es a helyere rakom az oreg 7600GT-t az en gepembol, akkor lass csodat, indul minden poccre...
Van valami kulonleges igenye a 8600GT-knek? Vagy ennek a variansnak: "Gainward BLISS 8600 GT, Golden Sample, Goes Like Hell".
Az "extra". "hatagu" tapcsatlakozo FSP BSII 500W-os tapra kotve, szoval a kakaoval nem hiszem, hogy gond lenne...
ui: Most realizalodik csak bennem, mekkora marketing maszlag ez...
-
Tomics
addikt
Hy! 25-30k-ért lehet olyan multifunkcios gepet venni (nyomtato es szkenner mindenkepp kell), ami megeri es ar/ertek aranya jo? Fontos, hogy pl. a festekutantoltes ne keruljon 10ezrekbe. Udv!
-
aluser
tag
?
Van egy Sony rdr-hx720 asztali hdd felvevőm, és egy SVHS videómagnóm. Egy VHS videót szeretnék digitalizálni a legjobb minőségben.
Kérdés, hogy melyik felvételi minőséget válasszam:
HQ+, HQ, HSP, SP, LSP, ESP, LP, EP, SLP ?
Van-e értelme HQ+-t választani VHS képminőséghez, vagy elég az LP? -
zlutor
aktív tag
Tiszteletem!
Epp egy gepet raknek ossze az ocsemnek, de nem jutok tul a POST-on. Se beep, se bootolas (meg a BIOS kepernyo sem jon be)
A gepben csak egy SATA-s vinyo van - illetve volt, mert amig az ra volt dugvam addig sipolt egyet indulaskor...
Van valami otlet? (Procit, memoriat mar kiszedtem-beraktam, nem segitett).
Az lehet gaz, hogy nincs benn floppy meghajto - ugye nem?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ígyvanferi #4782 üzenetére
Arra tudok gondolni,hogy mivel az XP(csak tippelek,hogy ez van) nem igazán támogatja a többmagos processzorokat, ezért az esetek egy nagy részében csak az egyik dolgozik vagy az egyik a dominánsabb, ezért annak egyértelmű hogy magasabb a hőtermelése. Viszont ezáltal érvényesülnie kell annak,hogy pár miliméterrel odébb lehet pár fokkal eltérő.
Jó lenne már vki szakit is meghallgatni a témában.
-
awd
csendes tag
hat ha igy ertelmezzuk a kontakthibat h nincs rendesen a helyen mer vmi miatt elall, akkor kizarhatjuk aztis mert nincs is csavar a hazban csak ien muanyag szar amit ra kell nyomni es elforditani, de "kikapcsoltam" aztis, semmi nem tartotta az eg vilagon ugy fekszik az oldalan a haz hogy meg a gravitacio is a slotba nyomja
tehat illeszkedik rendesen, es a jelenseg meg mindig fenall, sot mind2 pci-e slotban fennall nem csak az 1ikben...
valakinek esetleg meg vmi otlete? mar lassan a hajamat tepem
-
Spancer RE
aktív tag
válasz
ígyvanferi #4762 üzenetére
Köszi szépen, de ma már nem aktuális (sajnos), nincs itthon SATA kábel
-
ígyvanferi
addikt
válasz
V.Stryker #4779 üzenetére
Ez is jó kérdés, később erre is kitértem volna.
Érdekességképp, nálam Orthosos terhelés alatt azonos értéket mutat a két magra az everest is, a coretemp is. Csak alapon van pár fok eltérés közöttük. Most épp két fok...Ha coretemppel figyelem a hőmérsékletet (ami csak a magok hőmérsékletét mutatja), az is ugyanannyi, mint Everesttel. BIOS CPU hőmérséklete pedig szintén egyezik az Everestteé mért CPU hőmérséklettel. És másnál pedig azt látom, hogy azonosak ezek az értékek.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
ígyvanferi #4778 üzenetére
Ilyennel nem találkoztam. Viszont olyan kérdés bennem is felmerült,hogy két miliméterekre(vagy még annyi sem) távolságra lévő mag között,hogy lehet 4 fok eltérés?
-
ígyvanferi
addikt
Más: egy E2140-es procim van, ami bármilyen állapotában (értsd: idle-ben és orthosszal terhelve) is legyen, maga a CPU kb. 15 fokkal hűvösebb, mint a magok hőmérséklete. Most pl. a CPU-ra 25 fokot ír az everest, az 1. magra 39-et, a 2.-ra 43-at. A topicjában azt ajánlották, hogy legalább pasztázzam újra. (volt szó arról is, hogy vajh' helyesen fogattam-e fel, de ez azt hiszem jól sikerült)
A jelenlévők vajon mit mondanak erre? -
attrax
aktív tag
Hát ezt mondtam először nem?kontakthiba.De csinálhat ilyet alaplap is és kit érdekel a szupertutitáp?A merci is elromlik nem?A "mimáslenne" hsz-om némileg irónia volt de ha nem érezted akkor sorry.
-
awd
csendes tag
hat mint az elozo hsz-ben is irtam olyasmit varnek h valaki talalkozott mar ilyennel, v legalabb hallott rola, es van nemi tapasztalata ezugyben, nem csak ugy bedobja h "mi mas lenne mint a vga" aztan 2percmulva h "mi mas lenne mint a tap" erted ugye?
amugy hideg\meleg nem szempont csinalja renduletlenul
-
awd
csendes tag
jo tippelgetni en is tudok
valami olyasmit vartam h valaki esetleg talalkozott ilyennel es sikerult is megoldania, es elmondja nekem hogy hogyan... amugy a tapot is furcsallnam mert annak se volt ezidaig semmi baja, es azer 450wnak csak elegnek kene lennie ehez a confighoz plane h chieftec nem is egy noname tap, meg azt olvastam h ez a core2es 65w a regi a64em meg 89w tehat meg kevesebbet is kene kajalnia a rendszernek mint azelott, raadasul most 2vinyoval kevesebb is van a gepbe mint elotte volt
-
attrax
aktív tag
hÁT MI MÁS LENNE MINT VIDEOKARI(bocs)hiba vagy kontakthiba.
Ilyen házat vettem:[link]Vélemény? -
awd
csendes tag
Sziasztok! Kéne egy kis help! egy olyan jelenséget produkál a gépem, hogy kb 2percenként elmegy a kép olyan 1-2 secre elsötétedik a monitor, aztan visszajön és kezdődik minden előről(legkönnyebben úgy lehet előcsalogatni ezt a csodás effektet, hogy mondjuk lapozgatok explorerbe, de akár 1 winamp playlist görgetés is elő tudja hozni)... nem a monitor a hibás mert kipróbáltam másik monitorral is és ugyanezt csinálja... a gépem chieftec 450w táp, msi p35 neo2-fr alaplap, es e4500as core2duo,gigabyte 7900gt,2x1gb goodram ddr2 800 kit,(viewsonic vp930). minden alapon, nincs húzva semmi. valakinek valami ötlete h ez mi? csináltam róla 1 videót is [link] mindennemű segítséget előre köszönök
-
Thrawn
félisten
válasz
ígyvanferi #4762 üzenetére
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Spancer RE #4754 üzenetére
Talán még belefér a "gyors válaszba". SP2-es Windowsom látja a teljes 320-as vinyómat, ami nincs partíciókra osztva. (Pontosabban 298 GB-ot lát, de ez ugye az 1000 vs. 1024 problémája.) Ez alapján azt gondolom, hogy korlátlan a méret. Majd valaki biztos megerősít ebben...
-
akom
őstag
válasz
DeltaPower #4760 üzenetére
Rendben ! Köszönöm Szépen !
-
DeltaPower
addikt
ha a másik gépen win9x van, akkor leformázod a vinyót, és command promptból teszel rá egy alap dos-t:
sys c:\ d:
ahol a c:\ a rendszervinyó gyökere, a d: pedig a te vinyód betűjele. fontos hogy jól add meg!ha a másik gépen nem win9x van, akkor leformázod a vinyót (valami FATra), majd win9x telepítőről parancssorba bootolva kivitelezhető ugyanez.
-
akom
őstag
válasz
DeltaPower #4757 üzenetére
Nemismeri e az USBt !
Nincs rajta. Amugy egy Fujitsu Lifebook 635T ről van szó. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
DeltaPower #4757 üzenetére
Ha Win98-at szeretne rátenni, akkor kétséges az usb-ről való bootolás.
Bár egy pontos típus tényleg nem ártana.
-
V.Stryker
nagyúr
Itt az azonnali notis topik.Szerintem könnyebben kapsz választ.
-
akom
őstag
HI srácok !
Adott egy subnoti amibe nincs se floppy se optikai meghajtó.
Na most azt szeretném hogy kiveszem a winyot majd egy másik géppel leformázom, illetve rászeretnék rakni egy win98 at. Addig oké hogy rárakom az install fileokat, de az a kérdésem hogy nem e kell valami free dost vagy valamit rárakni hogy nekem amikor elindul a gép ne azt irja ki hogy nincs bootolhato meghajto. (arra gondolok hogy hozza be nekem azt hogy C:\>_)
Ha igen akkor mi kell ehez ? valami boot.ini vagy config.sys vagy autoexec.bat ?Vagy hogy tudom én ezt megoldani?
remélem érthető amit leirtam
-
Spancer RE
aktív tag
Hella!
Most nagyon gyors választ kérnék ha lehetWin XP SP2 hány GB HDD-t lát max. 1 partíción? Vagy ez most már korlátlan az SP1 max 120gigája után?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
lacko81 #4752 üzenetére
Sajnos az oldal sem jön be. Azt írja ki,hogy a kiszolgáló nem elérhető.(csak ez az egyetlen oldal nem jön be, az összes többi igen.)
Viszont abban a pillanatban a mellette lévő gépen simán bejön és be tud jelentkezni. (ugyanazon szerverhez van mindkettő csatlakoztatja.) Elmondása szerint nem telepített és nem is állítgatott semmit. -
lacko81
tag
Már 1 órája nem tudok bejelentkezni a gmail-be. Ti be tudto? Vagy csak nálam van a baj?
-
donpel0
aktív tag
sziasztok!
tudom, h nem hardver, de azonnali a kérdészonealarm ide-oda, beszívtam egy vírust, amely blokkolja a feladatkezelő megjelenítését (Feladatkezelőt letiltotta a rendszergazda, illetve szürkén jelenik meg).
volt-e már valakinek ilyen gondja, illetve hogy lehetne visszahozni a feladatkezelőt? (kasperski már fut, de kalap ***)nagyon köszi!
-
Romeo23
tag
válasz
SPDeluxe1.0 #4734 üzenetére
Szerintem olyan alkalmazást futtattál ami olyan memóriacímet akart használni, amit neki nem szabadna, vagy más használja, vagy csak a rendszer használhatja semmi más. Updatet az alkalmazásnak, hátha akkor működni fog.
Nem elfeledni az én kérdésem!
-
Romeo23
tag
Azonnali kérdésem:
Váltok A64-ről kétmagos X2-re. Mi a helyes eljárás?
A64 ki, X2 be, BIOS beállítás, osz' jóvan.
avagy,
A64 ki, X2 be, BIOS beállítás, Windows XP reinstall, osz' jóvan.
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
-
Pocok9b
aktív tag
Sziasztok!
Volna nekem 1 olyan kérésem h. akinek van ilyen alaplapja:
Asus M2N32SLI-dlx/wifi
Az küldjön már nekem 1 awdflash-t mert az asus oldala rosszalkodik és nemtom sehonnét letölteni
Egyébként VISTA x64 oprendszerhez kellene
Ide váram a kedves megmentőm üzenetét: "pocok9b@gmail.com" -
-=Sziszi=-
aktív tag
Üdv Mindenkinek
A haveromékhoz most kötötték be a netet.(T-Com ADSL asszem)
Nem volt hálókártya a gépükben és azt a netesek nem intézik ha nincs a gépben. Nekem volt itthon fölösleges. A gond hogy beraktam a gépbe a régi 56k-s modem helyére de a bios képerhyő után lefagy a gép. Minden máshogy elindul, de ha a hálókari benn van akkor nem. Próbáltam már minden PCI slotba, de semmi.Hálózati kártya:LNE100TX Fast Ethernet csatoló - 1.0-s verzió
Az alaplap: Canyon 9BD2AS -
supesz
aktív tag
Ne tölccsé le!
-
ádyz
addikt
Üdv.
Miért van az, hogy az Azureus a feltöltési sebességet magától visszaállítja?Beállítom, pl. 50k-ra, és visszateszi 10k-ra.
-
supesz
aktív tag
válasz
(Bundás) #4727 üzenetére
Találtam egy parancsot, de még nem tudtam működésre bírni.
Nem is a pranccsal van a baj, hanem a kapcsolóivaltaskkill /f /fi "USERNAME eq NT AUTHORITY\SYSTEM" /im notepad.exe
Ezt vhogy úgy kellene átszerkeszteni, hogy az OUTLOOK.exe processzt tudjam bezárni az éppen aktuális felhasználó alatt.
Ha ebben tudnál segíteni?!Bundás:
Ha gondolod van egy topik a batch programozásról én ott vok. Ott célírányosan folytathatjuk. -
(Bundás)
addikt
válasz
lacko81 #4724 üzenetére
Üres a fájl, van mérete?
Spybot Search & Distroy?supesz: Win XP topikban (márha erről a rendszerről beszélünk
) kérdezz rá hogy van-e egyátalán ilyen parancs, amivel Windows-os programot eltüntetsz a memóriából, de mivel egy program többszőr is futhat "egyszerre" kérdés hogy kezelné ezt egy parancs, de hátha...
-
supesz
aktív tag
-
lacko81
tag
Ha a total commanderben lépkedek a könyvtárak közt, akkor néha létrejön magától egy a könyvtár nevével azonos .exe fájl. Ez vírus lehet? A NOD32 nem csinál vele semmi
-
MR!!
aktív tag
hi
valamiért mindig újraindult a gépem (valszeg a Ram miatt) és a windows megsérült. mikor beindul , azt írja ki :
" a profil megsérült nem tudja betölteni , létrehoz egy ideiglenes profilt ami a kijelentkezés után el fog veszni. lépjen kapcsolatba a rendszergazdával"
minden beindulásnál kiírja és midnen előröl kedődik ( be kell állítani a dlgaimat , ikok, hangok , stb)
scandisc-et már lefutattam nincs hiba , töredezettségmentesítést is.
van windows telepítőm. arról valahogyan helyrelehetne állítani ? és hgyan ?
thx !
u.i. nagyon nem akarnám ujratenni az egész gépet
-
Agostino
addikt
Üdv.
OTP Direkt segítség kellene. OTP Junior kártyám van, netes utalás, számlaellenőrzés, stb. aktiválva van, azt nem tudom viszont, hogy létezik-e valami küszöb, egyszerre maximálisan mekkora összeget utalhatok? Anno amikor kértem ezt a netes lehetőséget, mondott valamit az ügyintéző asszonyság, ezzel kapcsolatban, csak eddig nem igazán volt aktuális ez a kérdés. Halp. : ((
-
Hi all!
Tud valaki olyan progiról, ami megtudja számolni pl: egy world doksiban egy oldalon hány karakter van?
Előre is köszi!
-
nrgxxx
tag
Sziasztok.
Van egy ATI X800 XL-es VGA kártyám. Akár hogy próbálom a TV-hez kötni (egy új Lg), mindenféle formában csíkos a kép. több kábellel is próbálkoztam már, mind RCA, mind S-video -val, de ugyanaz. mi lehet a baj?
-
mezis
félisten
Nekem a gmail-al semmi problémám nincs. Ma már meghívó nélkül is lehet regisztrálni. Miért ragaszkodsz annyira a hotmail-hez ?
ez a hotmail akkora egy retek sz@r fos, hogy csak na!!! Minden 10. alkalommal server busy-t ad, minden 2.-nál meg csak nincs kedve bejönni. Firefox-ot nem szereti vagy tényleg ilyen trágya?
-
ALI_G
veterán
ez a hotmail akkora egy retek sz@r fos, hogy csak na!!! Minden 10. alkalommal server busy-t ad, minden 2.-nál meg csak nincs kedve bejönni. Firefox-ot nem szereti vagy tényleg ilyen trágya?
[I]Server Too Busy
We are experiencing higher than normal volume and are therefore unable to service your request at this time. Try one of the following:* In your browser, click Refresh
* In your browser, click Back, and try again
* Wait a few minutes and try againWe apologize for this inconvenience.[/I]
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Itt van nálam az egyik haver hp530as új laptopja. De nem akar menni rajta a hp oldalról leszedett audiodriver.
Tud rá valaki valami okosságot? -
csongi
veterán
Hányasával kell rollnizni az 1; 2; 5; és a 10 forintosokat? És alá kell írni a rollnit?
n-tek: Biztonsági másolat céljából kell másolni ugye?
AnyDVD vagy dvddecrypter
-
n-tek
aktív tag
hali. van egy másolás védett dvd és le szeretném másolni. mit tegyek?
és hogyan tegyem? pls help, sürgős lenne. naon köcce -
aloa
csendes tag
Sziasztok! A napokban kaptam egy emailt, benne egy ppt file-lal és egy untitled nevűvel. Ügyesen sikerült lementenem a vinyóra mindkettőt. Aztán a totalcommanderben láttam meg, hogy az untitled nevű nulla hosszúságú rejtett file. Próbáltam törölni, de a "a file nincs meg" üzenet kíséretében nem volt hajlandó. Próbáltam intézőben, legújabb totalcommanderrel is, de semmi. Ráengedtem az xp saját hibaellenőrzőjét, majd a j16tools-t, regsupreme-t (hátha
, de egyik sem tüntette el. Tudna valaki valami tippet adni, hogyan tüntethetném el?
Help plíz! -
Szplöttyy
senior tag
Köszi mindenkinek,majd utánanézek
Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Motoros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest