Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Hani
aktív tag
Fura.. Ha a másodlagos monitort átállítom 1024x768-as felbontásra, akkor szereti a 85 Hz-et, ami ugyan még mindig nem az igazi, de a 60 Hz-nél sokkal jobb.. ha visszateszem 1280x1024-re, akkor újra csak a 60 Hz marad.. dráma. Dualview-határ, eddig bírja a videokártyám (lsd. adatok)? Elfelejtette a monitor a régi felbontást/frekit, amin évekig használtam? Driver-gond? Nem értem én ezt.
-
Hani
aktív tag
Köszönöm a segítséget.
Újraindítottam a gépet, és így valóban már két monitort lát ( eddig csak egy darab volt, nvidia nevű, gondolom vmilyen szoftveres móka), amiket be is állít automatikusan. Majdnem minden remek: a felbontások, az asztal kiterjesztése, stb.. de a másodlagos monitor (19" CRT) továbbra is csak 60 Hz-en hajlandó menni, amint átállítom másra, csak az elsődleges képernyőn marad meg a kép, a crt monitoron "out of range" - üzenet, majd feketeség. Ezt vajon mi okozhatja? -
mazda626
addikt
Sziasztok!
Barkácsolós kérdéssel fordulnák hozzátok.
Mostani gépemre így, ahogy van rádughatok nyugodtan 2db Revoltec neont? (2x2 cső inverterrel) vagy az már sok? Ha rádughatom és később veszek egy 8800+ kártyát, és egy 4 magos CPU-t, akkor is rajtamaradhat? Mérsékelt tuning lenne csak.
Másik kérdésem:
Régebben volt nekem egy Thermaltake Silent PurePower 480-as tápocskám. Ahhoz volt 2 db ventiszabályzó, egy hátra szerelhető és egy 5.25-ös helyre való. Most van egy TT Big Typhoon 120VX hűtőm, amin van egy poti, lehet szabáolyzni a fordulatszámot. Mindhárom szabályzó csatlakozója ugyan olyan, de a potik hátulján más "?adat?" áll.
A TT BigTyp ventiszabályzón: 4-es négyzet: bal felső sarok B1, alatta üres, jobb felső sarok: 03, alatta HD.
A másik kettő, táphoz kapott szabályzón: csak B1 és 03 szerepel.
Kipróbáltam mindegyiket, működik, de a tápos szabályzóval csak bizonyos tartományig megy a venti, utána hibáa csavarom nem pörög tovább (ennyi baj legyen, kényelmi szempont a lényeg), vagy ez így nyírja ventit?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
rii
nagyúr
havercsajnak nyáron palkoltam ujra a gépét, XP-ven
valami fujitsu asztali gép.
elkeztde azt, hogy irdalmatlan lassó lesz
epdg icsak- 2 intőző
- 1 firefox
- itusnes
- windows media player
- MSN megyés fél perc egy task váltás
CPU hasznlat 0-10%mi lehet a gond?
ill mit lehet csálni? -
rii
nagyúr
XP-ben ez annyi, hogy
jobb gomb az asztalon
tulajsonságok
uccsü fül - beállítsokkiválasztod a 2es monitort, és be kell pippantani, hogy "Az asztal kiterjesztése erre a monitorra is)
utána, ha kiválasztod valamelyik monitort, és a speciális gombra rányomsz, akkor it t adapter fül alatt monitoronként lehet meghatározni a frekverncát, meg a felbontás
akármilyen vid.car is van, mi minden gépen (15 db) állítottuk be ...
-
Hani
aktív tag
Hello mindenkinek.
Egy kérdés a többmonitoros módról: Van egy 22"-os wide tft-m, 1680x1050-es felbontással, 60 Hz-es frissítéssel. Van mellette egy 19"-os CRT monitorom, 1280x1024-es felbontással, 100 Hz-es frissítési frekvenciával.Össze tudom valahogy hozni ezt a kettőt úgy, hogy az XP úgy kezelje, mintha lenne egyetlen nagy monitorom, de az egyes monitor-részek a saját felbontásuknak és frekijüknek megfelelően látszódjanak? Kb. így:
Ha Clone módba teszem ugyanis, mindkét képernyőn ugyanazt látom, az egyes képernyőkön a megfelelő felbontással (bár mindkettőn 60 Hz-en), de nem "terjeszti ki" a képernyőt. Ha a Span módot választom, egy nagy képernyőként kezeli a két monitort, de mindkettőt berakja azonos felbontásra (ráadásul olyanra, ami egyik monitorhoz sem passzol) és 60 Hz-re .. gyász.
-
tothm
őstag
Sziasztok! Dreamweaver-hez létezik magyarosítás?
-
törölt tag
Szia!
Az excel a "+ü"-re azért ír érvénytelen nevet (szvsz), mert: Az Excel a "+" jelet alapértelmezésben matematikai műveletként értelmezi. Ha neked arra van szükséged, hogy "+ü"-t mint szöveget akarod beírni, akkor a +ü-t (vagy amit akarsz írni, de elején + (Pluszjel); - (Mínuszjel); *(Szorzásjel); / (Osztásjel) van) idézőjelbe (nem a kétszeres " jelbe, hname az egyszeresbe ' kell tenned: Pl.: '+(és amit írsz mellé, de utána nem kell ' csak az elejére)... Így szerintem jó lesz.
Példa: '+ettem a mama sütijét
-
Möhe
addikt
Mivel nemtaláltam a problémámnak megfelelő topikot itt tenném fel!
Miért van az hogy oldalirányú villogást látok filmnézés közben (sima dvd film+crt 72-es tv),de nem mindegyiken?!?!?!
-
akom
őstag
1 kis gondom lenne az office 2007 excel be.
ha azt irom be hogy : +ü akkor valami név valamit ir be és akarhogy is csinalom csalom nemakarja siman kiírni a +üt.
Hiba:Érvénytelen név.
-
Cloud
tag
Sziasztok!
Pár nappal ezelőtt megvettem az original THIEF - DEADLY SHADOWS-t kemény 990 forintért. A probléma a következő: a játék elindul, beadja az intrót és az istenért sem tudom lelőni. Amint vége az intrónak és be kéne lépnie a menübe akkor egy pillanatra felvillan a menü és újrakezdi az intrót. Próbálkoztam a legújabb patch-el, de semmi és átnéztem a konfig fájlokat, itt az összes loop=true bejegyzéseket loop=false-ra állítottam. Átnéztem az nvidia vezérlőpanelben mindent, sőt teljesen gyári beállításokkal is próbálkoztam. A gépem leírása a profilomban megtalálható. A feltelepített forceware 162.18-as.
Valaki légyszi segítsen!!
-
tothm
őstag
válasz
Blackhole13 #5680 üzenetére
Köszi! A neumant esetleg nem ismered?
-
tothm
őstag
válasz
Blackhole13 #5678 üzenetére
Köszi! Ez egyébként gimi, ad valamilyen képzést vagy az hogy van?
-
tothm
őstag
Sziasztok! Tudtok ajánlni valami jó kis számítástechnika i középiskolát vagy gimit Budapesten? Köszi! Máté
-
borg315
aktív tag
a szokásos sz0pásos...
a helyzet: egy gép megdöglött, az ntfs-es vinyója átkerült az új gépbe, és nem lehet elérni azokat a mappákat, amelyek saját használatba lettek véve (xp home). biztos, h volt már ez a probléma, de nem tudtam elég jó keresési kifejezéseket találni (minden sz4r kijött, csak ez nem).
ami kéne:
- működő google keyword-tippek, és/vagy
- linkek, és/vagy
- megoldási javaslatok, és/vagy
- működő trükkök.(amúgy találtam egy nagyon hasznos cuccot, ami igaz rajtam nem segített ;) de az xp home-ban elérhetővé teszi a gui-s ntfs access right edit dialogot. [link] nb. itt megpróbáltam a tulajdonost megváltoztatni, sajnos sikertelenül.)
pls halp!
thxalot.
-
Jégkokó
veterán
válasz
Blackhole13 #5671 üzenetére
Hát a cs nem igazán gépigényes játék, még a legujabb változatai se. Szóval lehet szoftwares probléma is.
-
dantej
tag
most vettem egy pioneer dvr-212d-s sata-s dvd írót de nem ír dvd-t valamiért
mindig elkezdi írni aztán kiírja ,h váratlan hiba és vége az írásnak
visszavittem ott tökéletesen írt haver gépébe is tökéletesen írt
azt mondta rakjam újra az xp-t újraraktam most már csak olvasni tud se írni cd-t se se dvd-t se semmit még törölni se tud
haver gépében tökéletesen megymi lehet a probléma?
sata-s winyóm van, lehet ez probléma?
próbáltam többféle író progival is?segítsen valaki mert megbolondulok ,h nem bírok vele írni
-
törölt tag
válasz
Blackhole13 #5671 üzenetére
Ennyire.
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Segítenétek abban, hogy egy Intel P4 524+ 3Ghz-s procc-al, 2Gb Super Talent ddr2 800-assal, ASUS P5K-E-vel és egy 7600gt-vel CS:S-ben mért van 30-40fps körül - minden beállítás lowon?
3dmark05: 5500pont
Video Stress Test 175fps
Sok ismerősömnek fele ilyen erős konfiggal sokkal gyorsabb a játék.
Gondolom, hogy a procc a gyenge pont, nade ennyire -
pszihó
aktív tag
Most nézem annyi hülye kérdést tettem fel, hogy "tag" lettem!
Na ez megér 1 """""Éljen a PH felkiáltást""""""
-
pszihó
aktív tag
Szasztok
Táp egység cserénél jó ha ujra rakom az xp-t? Szerintetek nem fontos?
-
Wezo
csendes tag
Megvan az új gépem, összeraktam, elakartam indítani régi xpvel és nem indult, az xp telepítő lemezzel sem, ezután összeraktam a régit
és azon működik a telepítő. Azt mondták, hogy az újabb alaplapok csak a vistat ismerik fel, ez lehet? vagy valami más a gond?
PLS HELP -
attrax
aktív tag
Valaki dobna infót PSP Downgradre?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Nekem egy apróbb, de zavaró hibám van.
Nem lehet hátteret változtatni az XP-n. Mindig egy sima kék hátteret látok, akármit állítok be.
A gép kikapcsolásakor, amikor kilépek a windowsbó, akkor van egy pillanat amikor már eltűnt az összes ikon + start menü. Ekkor látni egyedül a igazi hátteret.
Valami megoldás van erre?
köszi
-
sanyibá
tag
Sziasztok, ha elindítom a gépemet először egy hosszút, majd három rövidet sípol, ez mit jelent?
Segítsetek legyetek szívesek, mert sürgősen kellene a gépem! Kösz
-
Jégkokó
veterán
Nem tudja vki, hogy a t-com ügyfélszolgálatot , hogyan lehet elérni?Mert a 1412 re egyszerüen nem reagálnak, akár fél óráig is csörög a telefon, de csesznek felvenni.
-
rii
nagyúr
a deafragolás átrendezi majd
lehet hogy hibás sector-ban van
de lehet, hogy logikai particio hibamondjuk e kettô uccsón kellene, hogy segtítsen, vagy figyelmeztessen a scandisk
norton disk doctor-t probáld meg
kicsit komolyabb mint a scandiskdefraghoz meg a norton seepdisk-et (norton utility-es)
vagy OOD defragZozzant: köszi (:
-
rii
nagyúr
hello
100mbit-es háló mp-enként kb. 12.5 megát (megabyte-ot) kell, hogy tudjon áttolni?
-
tomcsi
őstag
válasz
spyduck #5636 üzenetére
A képfeltöltésponthus oldalon miután feltöltödted a képed a "direkt link a képhez" felírat felett található www.kepfelt....stbt másolod és itt a forumban a kép kockára böksz (ahol hozzászólást írhatsz) és előugrik 1 kis ablak és oda bemásolod a kepefeltöltésröl másolt linket..
Mod: Mint ahogy itt is látható nem árt elötte méretezni a képet.
Remélem jól sikerült elmegyarázni, ha nem akkor ne haragudj de 2órát aludtam..
-
Gabboo
tag
Helló!
Megoldottam a problémát egy VGA kábellel és egy analóg->DVI átalakítóval.
VGA ment az integrált videóportba, DVI a monitorba. Franc essen a pofájukba az alaplap kivitelezőinek, akik ott hagytak egy AGP helyet parlagon pihenni (mert csatlakozót nem raktak rá...)!
Azért kösz annak aki segíteni próbált!Bye: Gabboo
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok! Tudom láma kérdés de tőlem már meg lehet szokni
Hogy tudok barakni egy képet pl hozzászólásokhoz? Mert amit be akarok rakni a helyett egy piros X jelenik meg! Rossz a formátum? Vagy mi a ...........? -
Sátán44
addikt
Mondjatok már nekem egy jó partícionáló programot vista alá!
A beépítetten kívül!
-
morceaux
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne:
Gépet összeraktuk, beindítjuk, bemegyünk a BIOS-ba, csak bootszekvenciát meg efféle apróságokat állítunk, kilépünk, leáll a gép, majd újraindul.
Ezt követően majd véletlenszerűen teszi ezt, ki-be kapcsol.
Megnéztünk minden csatlakozást, jók.Cucc:
Abit IP35-E, C2D E4500, Geil Ultra kit 2048M DDR2, AC Alpine 7, Chieftec 420W, Powercolor X1950Pro 256M, Samsung HDD-k, Pioneer DVD író.Mi lehet a gáz?
Előre is köszönöm.
-
th3woodman
csendes tag
Hello! 1 érdekes problémám lenne!
4 portos usb kártyám minden eszközt felismer kivéve az új mp3-lejátszómat(Creative zen Stone)A furcsa az hogyha gépindításkor rádugom akkor az egész bootolás alatt szépen tölti(beépített akksis),de amint a windosban létrejön a helyi kapcsolat,egyből ledobja magáról!A lankártya és Pci-os szóval valami ütközés lehet a hattárben.Valaki tudna segíteni?Sajnos az irq-s dolgokhoz nemnagyon értek:S(Win alatt rádugva nem reagál semmit!)
Előre is köszi -
tomcsi
őstag
Valaki megtenné, hogy a bios frissités mikéntjét megírja nekem...
és a másik kérdésem pedig az, hogy az elözö példányokat is fel kell rakni a biosból vagy csak elég a legutolsót.
Most a gépen a 3-as van és a legújabb a 11-es vagyis elég ha egyböl a 11est teszem fel vagy kell a köztes többi is?
-
Fboy
aktív tag
0 byte-os rejtett fájlt hogy tudok törölni? intézőben nem látszik, pedig engedélyezve van, hogy a rejtett fájlok látszódjanak. Pedig ha itt látszódna akkor tudnám törölni az unlocker nevű progival, de így sajnos nem. Illetve, jobb klikkhez is berakja magát a program, de tc-be, ahol legalább látszik a fájl, jobb klikknél nincs ott az unlocker. Az attribútumain se tudok változtatni. Total commanderbe se lehet csinálni vele semmit (átnevezés, áthelyezés, semmi). Valakinek valami egyéb ötlet?
-
Sátán44
addikt
Sziasztok!Most telepítek (windows) éppen egy Acer Aspire 5720Z-1A1G16Mi laptopot és vmiért nem tudom használni az egeret nem reagál a tácspad
Mit lehet tenni ilyenkor?Most telepítem 2-jára és most sem változott
-
Jégkokó
veterán
Nem tud senki se megoldást a problémámra?
-
fero02
nagyúr
válasz
Speeedfire #5613 üzenetére
Ha a Linux egy Live cd, akkor első körben vinyóra tippelek.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Olyan problémám van h elment az áram nálunk, miután visszajött beakartam kapcsolni a gépet de bejött a kékhalál! ezt többször is eljátszottam vele de mindíg ez jött be! ezután próbáltam felrakni egy új win-t! de megint ez jött be! gondoltam megpróbálom a linuxomat is hátha az bejön! érdekes módon a linux simán bejött semmilyen hardveres problémát nem jelzett ki! mi lehet a probléma? valaki tudna nekem segíteni? -
attrax
aktív tag
Szia barátnőmé is csinált ilyet és addig nyomogattam amíg elindult és most megy.Próbáld ki úgy hogy mielőtt beteszed az elemet nyomd be hosszan valamelyik gombot(PLay vagy stop)Utána ha kiír valamit pc-n formázd le.Ha nem hajlandó bejönni a diszp akkor passz.
Bár egy másik tipusú 1 hét után bedöglött No memory üzivel azt garba kicserélték.Azóta jó.Ezek ilyenek. -
Vicoo
senior tag
Megéri 35000 Ft -ért ez a gép?
ASUS A8N5X
AMD Athlon 3200+ (Venice)
2GB Kingston -
Liba76
csendes tag
Sziasztok! Van egy Odys S-7 1 Gb mp3 lejátszóm, egy kicsit több adatot szerettem volna feltölteni rá, amikor kiírta, hogy megtelt megszakítottam a másolást. Azóta be sem tudom kapcsolni, és a gépem sem látja. Kerestem az odys lapján valami infót a resetálásról, vagy új firmware-t de nem találtam semmit. Légyszi segítsetek, Köszi.
-
Relisys
senior tag
Sziasztok!
Mostanában a gépem olyat csinál hogy bekapcsolom és no signal-t ír ki a monitor 10-15 percig majd eltünik ez a felirat és rendesen elindul a gép úgy, hogy hozzá sem nyulok.
Olyan mintha bekéne melegednie ahoz hogy menjen
Régebben is volt ilyen és akkor a tápra gyanakodtam, ki is lett cserélve aztán egy ideig müködött rendesen az új táppal, de most ujra jelentkezett a hiba.
Lehet megint a táp romlott el? Vagy valami más ötlet? -
The DJ
addikt
Sziasztok!
Van egy tárhelyem FTP eléréssel, domainnel, subdomainekkel, az alap domain alatt megy az én oldalam, de szeretnék létrehozni egy másik subdomaint, amit ha valaki bepötyög a böngészőjébe akkor azt tudja látni lista szerűen felépítve, amit az FTP tartalmaz. Több helyen láttam már ilyet. Egy hosszú lista könyvtárakkal, mappákkal és ezeket szépen le lehet tölteni. Remélem érthetően tudtam megfogalmazni
A subdomain már megvan, amit nem tudok az az, hogy ezt az FTP tartalmát hogy tudom kilistázni. -
Jégkokó
veterán
Nem tudja vki, hogyan tudnám elérni a t-comot?Mert probléma van az adsl megrendelésemmel, és azzal az indokkal dobták vissza, hogy nem lefedett területen lakok.
De miközbe a település rajta van az adsl el lefedett települések listáján.
Igy kicsit dühös vagyok, mert az ügyfélszolgálta a t-comnak egy vicc, és soha nem veszik fel a telefont. -
doc
nagyúr
válasz
Devastator #5601 üzenetére
szerintem kérdezd meg a wii-s topicban, ott fognak tudni válaszolni a tulajok
-
Devastator
tag
Plízz, erre valaki. [link]
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Motoros topic
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest