Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Aktív témák
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy hogy kell konfigolni egy Windows 2003 server webes szolgáltatási részét úgy, hogy egy bizonyos kiterjesztésű file le lehessen tölteni?
Ugyanis csak a standard file kiterjesztéseket engedi (*.txt, *.doc stb)
Remélem értehtő voltam...Köszi, Zoli
-
Cloud
tag
Sziasztok!
Kérdés 1: A logouton volt két írás a mcdonalds-cal kapcsolatban, egy ottdolgozó srác írta le az élményeit. Miért lett törölve?
Kérdés 2: Régen volt egy kedvenc viccem, amin nagyon sokat nevettem, de most az istenért sem jut az eszembe. Egy kígyó volt benne akinek talán valamilyen másik állat mond valamit azzal kapcsolatban, hogy a kígyónak nincsen lába vagy keze (a poén valami olyasmi lehetett, hogy a kígyó azt úgysem tudja megcsinálni, mert nincs keze/lába)... sajnos csak erre emlékszem, na és persze arra hogy mindig jókat röhögtem rajta. Ha valaki ismeri az ossza meg velem újra.
Köszi!
There is no difference between eternal birth, restoration from the fall and the finding of the philosopher's stone.
-
mcroberto
tag
válasz Titok Levi #2495 üzenetére
megoldás: portok: 1: pc 2: pc 3: pc 4: switch: ezt a kábelt bele a switch 1es portjába, vagy ha van akkor upload portba, majd a maradék 3 portba [ha 4portos a switch] azokba mehet a többi pc, a router dhcpén kifogja azoknak is osztani az ipket. nálam így van.
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
fero02
nagyúr
válasz Titok Levi #2495 üzenetére
Akkor abba a gépbe amelyik a legtöbbet megy tegyél be még 1 hálókártyát és vegyél vagy csinálj egy kerszt kötéses lan kábelt a 2 gép közé és oszd le a netet. Ennyi.
-
Titok Levi
tag
válasz mcroberto #2474 üzenetére
Tső.
Na nekem UTP-s kérdésem lenne. Az van, hogy a routerből jön egy utp kábel ami bemegy a gépembe és netezek. Ez eddig oké, csakhogy most van egy másik gépem is és rémesen unom állandóan hol egyikbe hol másikba dugdosni a kábelt. Hogy lehetne elosztani a kábelt. Persze nem másik routerrel vagy ilyesmivel csak valami mezitlábas kábel elosztóval már ha van ilyen. Hallottam ilyenről: UTP T ADAPTER vagy mi. Namost tudom, hogy kétfajta upt kábel (ill kötés van) van amelyik két gépet köt össze, meg ami routert géppel. Szal most milyen elosztót kéne vennem és két darab milyen kábelt?
Köszimcroberto: routerben már nincs több hely
-
wolf2
csendes tag
Sziasztok!
Lehet lézernyomtatóval mindkét oldalra nyomtatni?
Úgy értem, hogy nem teszi tönkre?
Berakom a papírt-nyomtat-berakom ugyanazt a papírt a másik oldalával-nyomtat. -
n-tek
aktív tag
hali
hogy tudnám színessé tenni a neveket az msn-emen? mert látom h csillag meg szám meg minden karater van a neve elött pár embernek, azok gondolom színkódok, de feketék nem pedig színesek. mit tegyek? köcceEscape is Just the Begining
-
Krissz22
senior tag
válasz TriackFeri #2489 üzenetére
Hogy fagy? Ha kiveszed a lemezt, akkor "észhez" tér a gép? Ha igen, akkor a lemezt nehezen tudja már olvasni...
-
TriackFeri
aktív tag
Hali!
Az mitől lehet hogy ha berakok egy cd-t vagy dvd-t, (mindegy hogy melyik meghajtóba) akkor néha fagy tőle a gép. -
lsc
nagyúr
válasz spyduck #2486 üzenetére
Hali
Hát ha vírus volt, akkor a Nod 32-t kidobom.A Qru kolléga által leírt módon próbáltam észrevetetni a winnel a két magot,ezért kiegészítettem a boot ini-t erreújraindításnál az előbbit írta ki. Újra tettem a wint,de a folyamatoknál egy procit lát, az eszközkezelőben meg kettőt. Most akkor melyik az igaz?Az élet kegyetlen .
-
éN79
addikt
Alapon, azaz nem tuningolva (vagy kevesebb túlhajtással) is így viselkedik?
Nem linkelek, inkább bemásolok, egy próbát megér:
"Ha megnyitod a win rar-t betallózod a kibontáskor hibásként kijelzett rar fájlt ,bal kattal kijelölöd majd a javitás opciót választod lefuttatja a hiba keresést, mentsd abba a mappába, ahol a hibás fájlod is volt.Win rar -t bezárhatod,megnyitod a mappát ahol a rarjaid vannak megkeresed a fixed rar fájlt,ha meg van az eredetit törölheted, a fixedböl átnevezéssel csak a PL.:rar 08-at hagyod,bal nyomva tartott egér gombbal a helyére huzod(hogy sorba kerüljön).Most a megszokott módon katt rar01 és kibontás."
Merthogy általában ramra vezethető vissza a dolog, de nálad csak nagy állományoknál van.[ Szerkesztve ]
-
netboy
senior tag
A minap egy monitor jött hozzám egy nagy almával az elején
A csatlakozója az alábbi (sajnos elég rosz) képen látható:
[link]Kérdésem, hogy ez normál pcre nem dugható rá valahogy?
+Van egy ps/2 csati is a kábel mellet. az mire való?
Előre is thx
-
total90
veterán
Hi!
Milyen az hogy hardveres tűzfal?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
addikt
Siasztok.
Már több, mint egy éve az van, hogy nagy file(ok) kicsomagolásánál crc hibát jelez a gépem. Ugyanaz a file másik gépben tökéletesen kicsomizható...
Ráadásul ez még AMD koromban kezdődött, azóta már több alaplap, proci, ram csere is volt, másik vincsivel, optikai meghajtóval is próbáltam.
XP-vel kezde, most Vista alatt ugyanaz van.
TC-vel, 7zip-el is csinálja.
Csak ritkán jön elő, és csak több gigás fájlok esetén. De ha előjön, akkor azt stabilan nem tudom kicsomagolni. Mi lehet a ludas?
Köszi, üdv: csiginofene
-
mcroberto
tag
válasz Titok Levi #2473 üzenetére
Hy. Nem lenne érdemesebb csak utp kábelt venni? Majdnem minden routerre min. 4 gépet rálehet kötni. Ha kötsz még rá egy switchet, akkor mégtöbbet. Szerintem.
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
Titok Levi
tag
Tső.
Na nekem UTP-s kérdésem lenne. Az van, hogy a routerből jön egy utp kábel ami bemegy a gépembe és netezek. Ez eddig oké, csakhogy most van egy másik gépem is és rémesen unom állandóan hol egyikbe hol másikba dugdosni a kábelt. Hogy lehetne elosztani a kábelt. Persze nem másik routerrel vagy ilyesmivel csak valami mezitlábas kábel elosztóval már ha van ilyen. Hallottam ilyenről: UTP T ADAPTER vagy mi. Namost tudom, hogy kétfajta upt kábel (ill kötés van) van amelyik két gépet köt össze, meg ami routert géppel. Szal most milyen elosztót kéne vennem és két darab milyen kábelt? (Ilyen jó, meg mi ez: [link] ?
Köszi -
Blue@X
senior tag
Kérdésem az lenne az egér témával kapcsolatban, hogy van-e olyan program, vagy módszer, ami egy gomb lenyomására egyszer vagy kétszer kattint?
Tehát az egér gombjait ne kelljen lenyomni, hanem mondjuk a crtl-t és akkor kétszer kattint bármire, amin az egér áll. -
bandus
veterán
hali!
tudnátok mondani egy olyan widget-et, ami csak egy sima cetli az asztalon, és lehetőleg minél kevesebb ramo-ot zabál. nem kell semmi extra, csak hogy beírkáljam a nem elfelejtendő dolgaimat.
köszi"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok:
Van egy kb. 3-4 éves Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0A - am
ami 2 napja elég furcsán viselkedik.
Sokszor a szimpla 1 kattintásomat DUPLÁNAK veszi (a gomb is egyet kattan).
Ez elég zavaró, mert a windows alat sokmindent kinyit amit nem is akarok,
meg worldbe stb. is elég idegesítő.
Érdekesség, hogy most 1 napja nem csinálja...- Elromlott az egerem és vehetek másikat?
- Vagy esetleg más lehet a gond?Nagyon megköszönöm a segítségeket, mert nem szeretnék feleslegesen újat venni, mert nagyon szeretem, de ha rossz akkor megy, legfejebb veszek ugyan ilyet, asszem ujra forgalmazzák
KÖSZI SZÉPEN!
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
-
mcroberto
tag
Köszönöm mindenkinek a gyors helpdeskelést. Mükszik eddig, mind2 mag muzsikál. Többpocesszor os ACPI is feltelpült. Most kicsit tesztelgetem. Van valami Dual core optimalizer vagy mi a tök. Azt érdemes felrakni, vagy valami már progit, hogy 2magra váltottam? Mégegszer köszönöm a segítségeket!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz mcroberto #2464 üzenetére
Működni fog, (ha csak procit cserélsz, deszkát nem) csak nem biztos, hogy észre veszi a win a másik magot is. (Én 3200+ -ról váltottam X2 4200+ -ra anno és azt is csak egymagosnak látta de...
Ilyenkor kell egy kis trükk:
"A processzordriver főleg az ACPI támogatás miatt fontos A64 esetén. A megoldás valószínűleg nálad is az lesz, hogy kézzel szerkeszted a boot.ini file-odat a rendszerindító meghajtón (általában C, mégpedig úgy, hogy az XP indítására szolgáló sor (ez a default, ha csak egy OS van telepítve) végére hozzáírod ezt:
/KERNEL=ntkrnlmp.exe /HAL=halmacpi.dll, tehát, ha eddig mondjuk ez volt:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=''Picipuha Windows Tapasztalat Professzionalis (?)'' /fastdetect /NoExecute=OptIn /usepmtimer
akkor ez lesz belőle:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=''Picipuha Windows Tapasztalat Professzionalis (?)'' /fastdetect /NoExecute=OptIn /usepmtimer /KERNEL=ntkrnlmp.exe /HAL=halmacpi.dll
Ennek hatására valószínűleg indítás után az XP fel fog ismerni egy új hardware-t, ACPI többprocesszoros PC néven. Ha ez megtörtént, akkor már ki lehet szedni a boot.ini-ből az extraként odaírt 2 opciót, ill. ezek után a többprocesszoros kernel fog futni, azaz használni fogja a második magot is."Ezt úgy tudod ellenőröizni, hogy bele mész a taskmanager-be és megnézed hány grafikon van a cpu használatnál.
#nincsbennetarcsi
-
mcroberto
tag
válasz Adrian Mole #2465 üzenetére
oké, köszi az infót. pár perc és kiderül. majd írok. még1x thx
-
Adrian Mole
senior tag
válasz mcroberto #2464 üzenetére
Hogy annak idején milyen ACPI-val lett telepítve a gép. Nekem pl hasonló szituációban (egymagosról kétmagosra váltás) újra kellett telepítenem . Tehát elindult, látta a két procit, de mindenféle hülye probléma volt. Másoktól viszont azt hallottam, hogy nyugodtan csereberélték az egy és többmagos procikat a gépükben, de semmi gond nem volt.
42
-
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
Kérdésem: 3700+ os 939 procit cserélek 4200+ X2 [939] re, windowst emiatt újra kell raknom? Még soha nem cseréltem müködő rendszer alatt. Erre lennék kiváncsi. KöszönömIBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
Krissz22
senior tag
Szia!
Nem írsz rossz helyre, mert ez egy "vegyes" topic.
A Logitech jó választás. A Logitech MOMO az nem rossz de szerintem újonnan már azt nem érdemes venni. Szóval használtan, garival ~18k-t ér. Akinek meg G25-je van az nem igazán adja el. Ritka a használt piacon a G25.[ Szerkesztve ]
-
Traky
tag
Szasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e.
Kormányt szeretnék vásárolni még az NFS Pros Street előtt és ebben kérnék segítséget, tanácsot. Ha rossz helyre írtam, megköszönném, ha útmutatást adnátok a helyes lokáció kapcsán.Eddig billentyűzetről játszottam az autós játékokat, és mindig is idegesített, hogy nincsen átmenet sem a gázadás, sem a kormányozás során (vagy nyomod, vagy nem). Így elég nehéz kanyaríven tartani az autót, illetve nem mindegy, hogy padlógáz, vagy közepes.
A kormányvásárlással az a célom, hogy ezeket a problémákat megszűntessem.
Meg tudtok nyugtatni, hogy a kormányokkal ezek a dolgok orvoslásra kerülnek ?Illetven ézegettem a Logitech G25-öt (kb. 45-50K), Logitech Momo Racing (kb. 25-30K), Logitech Driving Force PRO (PS2 + PC) (20-25K).
Kézi váltót valószínű, hogy nem nagyon preferálnám. Esetleg tudtok ajánlani a fentiek közül, vagy más kormányokat. Én 20-25K-ig tervezem a vásárlást, de ha annyival jobb a drágább ... -
Adrian Mole
senior tag
válasz Adrian Mole #2383 üzenetére
Hé ember, písz!
Nem kell felkapni a vizet. Hogy milyen sértődős hangulatba lehet fórumban kerülni. Persze, bele lehetett volna írni a hozzászólásomba, hogy "egyetértve tanult kollégám megállapításával", stb. Nyílván prociban lehet fejleszteni, akár tuninggal, és akkor 0 Ft-ból megoldható a fejlesztés, de én úgy éreztem, hogy a kérdés nem erre vonatkozott, hanem a pénzköltés bizsergető érzésére.
Én véleményeket szoktam leírni, nem másokat fikázok.42
-
SzalaiG
addikt
Ezt a progit probálom leszedni, de még a google barátom se ad ki rá normális linket...
DVDDecrypter
Tudna hozzá valaki valami működő linket dobni? -
-
MoonST
tag
válasz Krissz22 #2451 üzenetére
Hátulra adtak lemezt ilyen karton is rá van ragasztva (gondolom hogy ne sértse meg az alaplap hátulját... De előre meg semmit csak a hűtőt, de ha azt a fekete keretet rajta hagyom akkor a hűtőborda alja hozzá se ér a procihoz, mert a hűtőborda nagyobb mint a foglalat (fekete keret vagy mi).
-
04ahgy
nagyúr
Azért a toldásnál majd vigyázz, alaposan szigeteld le, mert ott 200-300V is szaladozik, igaz kis áramerősséggel. De ha átüt esetleg, az alaplap, vagy egyéb alkatrészek érzékeny elemei lehet, hogy nem örülnének neki!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
MoonST
tag
Tehát azt a fekete keretet a proci körül leveszem és úgy rakom rá a hűtőt a procira és az alaplap hátuljára rakott fémlappal csavarozom össze közvetlenül?
-
MoonST
tag
Lenne egy kérdésem:
vettem egy Spire DiamondCool II.-es proci hűtőt és az lenne a kérdésem hogy az lehetséges hogy egy 939-es lapra ezt ugy kell felrakni hogy a socket foglalatot leszedem és csak az alaplap hátuljára tett fémlapra csavarozom rá a hűtőt? Jól értelmeztem?
-
V.ki
aktív tag
válasz PazsitZ #2437 üzenetére
codec: wmvnel is lehet codec gond? az jo ha a sajat formatumat nem tudja lejatszani
virus/spy: NOD32 itt figyel, de most atvizsgaltattam vele a WMP konyvtarat, semmit nem talalt
am most meg teljesen jo, viszont aszongya, hiba tortent vmi beepulo cucc miatt, es helytelenul lett leallitva wtf?
kem: thx, megnezem ha megin szarakodna... -
kem
addikt
Ajánlanék egy rendes video lejátazót, a mediaplayer a legszarabb ami van.
innen letölthetedKöszi!
-
poffsoft
veterán
-
Typhoon21
csendes tag
válasz poffsoft #2362 üzenetére
Üdv
újra raktam a chipset drivert nem használt leszedtem az nvidia.comról a legfrisebbet az használt neki végig néztem az usb portokat egyikben se müxik....az mp3 lejátszóm az müxik ...szal az usb portoknak semmi baja....akkor vehetek másik bluetoothot?
"Nem a gyermek a még tökéletlen felnőtt, hanem a felnőtt a már tökéletlen gyermek"
-
V.ki
aktív tag
hy emberek,
az mi a harantcsikolt bubanat, h a videoim pixelesek mint az allat? :S
Minden mas teljesen rendben van, kepek, jatekok(amivel probaltam: CS, HL, GTA:SA), stb, de a videok nezhetetlenul szarok? vonalak mindenhol, meg minden ami meg kellhet..(mintha vmi negyzetracson keresztul neznem :S)
Windoz Media Plejer 9, taskmgr szerint CPUbol 99et eszik
CPU homerseklete 56C, alaplap 37C...GPUt nem tudom, se a memet.[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
válasz Dr. Romano #2434 üzenetére
a saját kezűleg írott CD írásminősége nem éri utól a gyári CD-k nyomási minőségét ...
- Árad -
-
Dr. Romano
veterán
Hali Mindenki!
Miért van az, hogy a CD íróm a gyári CD-ket simán prögeti 52x-es tempóval (ilyenkor van helikopter jelenség ), de azokat a lemezeket amiket én írok általában csak max 40x-esen?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy ez mi lehet, a routerem küldi.SMCWBR14-G2 Alert Information
Time: 10/28/2007, 17:34:00
Source: 192.168.2.101, 1467
Destination:86.101.108.205, 6881 (from PPPoE1 Outbound)Üdv. Kommy
-
Lacafi
tag
válasz kicsitomi88 #2395 üzenetére
Hi.
A hoszabb ideig tartó erősebb húzástól mindig tartottam, a nagyon idő előtti kipurcanás esélye miatt. Nem is erre terjedt ki a kíváncsiságom, de senkitől nem kaptam eddig eredendő kérdésemre választ. Hümmm.
[ Szerkesztve ]
Itt amatőr, egyéb téren sokoldalú.
-
zsámoly
tag
Köszönöm a gyors válaszokat
Az illető táp egy 400W-os Feel modecom, és fél éves
''Rohadjon meg az is,aki behoz ide még...egy...brazil sorozatot. José don Padrafos''(Hofi)
-
STC Speed
őstag
válasz zsámoly #2424 üzenetére
Catalystot rakd újra(lehetőleg újat)
ha nem megy szedd szét a gépet,vedd ki a videókártyát,majd vissza.
ha még mindig rossz szerezni kell másik videókártyát és kipróbálni a gépedet.
Ha pl haverod kártyájával is rossz a géped valszeg tápos problémád lesz.
Ha jó a haverod kártyájával akkor rossz a videókarid.
Remélem érthető -
zsámoly
tag
Sziasztok
Lenne egy kis probléma egy x1950PRO kártyás konfignak.Bármelyik játék inditása közben ujraindul a gép. Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm''Rohadjon meg az is,aki behoz ide még...egy...brazil sorozatot. José don Padrafos''(Hofi)
-
replay007
tag
üdv nem tudtok egy olyan progit amivel mem feszt lehet emelni? mert sajna nekem s2-t hoztak és annaka biosabannincs ram fesz emeles jamegy egy olyan progi is kéne amivel cpu feszt lehet nöövelni a crystal cpuidvel tudok növelni csak restart után az vissza áll
help pls
gigabyte ga-ma69gm-s2h[ Szerkesztve ]
-
-
STC Speed
őstag
Hali!
Tudtok olyan progit amivel a zene subhangokat kilehet emelni vagy erősebbre "tekerni"? -
csongi
veterán
lol you got to see this ez az én nagy problémám. Msn-en beszélgetek és ezzel a felirattal üzenet jön lol you got to see this és egy NOKIA Jpg file jönne vele. Amit ha megnyitottam a NOD leállított mert vírusos. Viszont a beszélgető partnerem nem küld semmit. Mi lehet ez? nod32 nálam lefut és nem talál semmit. Mit lehet tenni ez ellen?
spyduck: Vsodvd converter. Asszem ez aneve a proginak. Holnap este visszakapom a másik vinyóm akkor privibe leírom a pontos nevét.
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
sziasztok!
olyan fogós ravasz kérdésem lenne, hogy divix-es felíratos filmet át akarok konvertálni dvd formátumban de ú h a felírat is menjen vele! ilyet egyáltalán lehet? esetleg nero7? -
netkoo
senior tag
-
tupacamaru
veterán
A karanténba tett fájlokat nem lehet a NOD-dal töröltetni?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
mcwolf79
veterán
Megoldottam!
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
T_Tißi
tag
Sziasztok,
Van egy UV-neonom, és az lenne a kérdésem vele kapcsolatban, hogy a neon és az invertere közti drótot lehet e toldani, vagy megdeglene tőle?
előre is köszi
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Segitség kellene.
Induláskor ez a hibaüzenet jelenik meg:
DNSFailed to load control "SocketXctl' from Socket.OCX.Your version of SocketOCX may be outdated. Make sure you are using the version of the control that was provided with your application.
Windows telepités után már elkezdte ezt kiirkálni,és a gép is lelassult a Win telepités óta.
HELP PLEASE!!!!
THXIntel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
ocsi19
senior tag
hi,
E2140 vagy P4 D925?
előre is köszi
üdv.: ocsi
-
kpista
tag
válasz tupacamaru #2404 üzenetére
Köszi az útmutatást
-
tupacamaru
veterán
[link]Ebben a fórumban keresd a választ.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
kpista
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek Tőletek, hátha valaki találkozott már ilyen jelenséggel, üzenettel...
Pár hónapja újratelepítettem a gépet ugyanazokkal a driverekkel, szoftverekkel, amiket évek óta használok (annyi a változás: a memóriát 256-ról 2x256-ra növeltem), és egészen tegnapelőttig hibátlanul (se lefagyás, se akadás, semmi rendellenesség) ment a gép.
Pár napja nem indul. A gép bekapcsolás után a nem hajlandó a winchesterről bootolni, hanem végig keresgéli a benne lévő összes DVD, floppy meghajtót, majd a következő üzenet jön:Hiányzó NTLDR
Újraindítás: Ctrl + Alt + Del(Mit jelent a fenti üzenet? NTLDR?)
És újraindítás után is ugyanez az üzenet jön.
A BIOS-ban Pri Master helyen az a HDD, amelyen az XP van/volt, nem látszik: Not installed van.
Mi a fene baja van szerintetek?
A HDD halt meg?
Vagy az alaplap? Tavaly pár kondenzátort cseréltek rajta, azóta jól ment.
Vagy az IDE kábel?
Vagy valami más?Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Üdv.: kpista
-
tupacamaru
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest