Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Nyomtató topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Hörpi
tag
válasz
Zozzant #10099 üzenetére
ez az ftp-s lesz a nyerő
köszönöm szépenEgyébként mi a véleményetek erről:
Abit Kr7A alaplap + AMD 1,6 GHz, GeForce MX440, 256 MBFormat, majd Windows reinstall után furcsán viselkedik...
Van hogy bekapcsol szépen és tökéletesen megy!
Vannak esetek, amikor nem hajlandó elindulni és összevissza sípol!
Megnéztem a hibakódokat a sípolás alapján; hol memória, hol processzor, hol HDD...
Bios frissítés volt a hiba továbbra is fennált...
Alaplapi elem csere volt a hiba továbbra is fennált...
Lehúztam róla a floppy meghajtót, (ami tökéletesen működik a mai napig egy másig gépbe) és a probléma megoldódottElképzelhető szerintetek, hogy a floppy gajdította meg, vagy csak szerencsém van és most szépen megy, de holnap reggel újra jelentkezik a hiba???
-
Zozzant
addikt
-
GrandeP
addikt
-
Hörpi
tag
Valaki nem tudna nekem egy Abit KR7A nevű alaplaphoz manual (user guild)-t ?
(Természetesen néztem az Abit honlapján de ott nincs...) -
GrandeP
addikt
válasz
Sk8erPeter #10092 üzenetére
NA de ne vicceljél már...... boltban 50 ft az eu dugvilla és 2 perc alatt megcsinálod..
Qrva drága... meg lehet kapni simát ami a G-ből csinál eu-st!
Én 500ft-rét vettem anno, de vmiért mindig zárlatos vagy kontaktos lett aztán meguntam és barkácsoltam normális dugót a végére! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
ész ventura #10073 üzenetére
Ez az átalakító nem jó? (ld. AC 01 utazóadapter, 3450 Ft) Elvileg ez univerzális, tehát a legtöbb szabványt "támogatnia" kell.
Mint azt a Wikipédián megtudtam, Írországban "G" típusú csatlakozók vannak (jó hülye formája van...). Ezt kell átalakítani F típusúvá (vagy C), ami a nálunk elterjedt szabvány.
-
gogle
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10082 üzenetére
Hát nem jó de mindegy azért köszi hogy próbálkoztál!
Ez egy p2 es lap ami p3-as procikat be tud venni ha biost frissíted,de ez így .... -
Sátán44
addikt
3 hete jelentkezett egy olyan problémám,hogy a letöltésem a wlan-on keresztül maximálisan jó,de a játékoknál 999-es pingem van.Nincs ruoterem.Cfost is használok,de most az sem segít.Miért magas a pingem?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ne már, hogy ez az egyetlen megoldás (ezt már egy másik kolléga is javasolta)... Ha másnál nem fordult elő ilyesmi, akkor csak kell lennie valami oknak, ami miatt nálam előfordult... Ha bővítmények nélkül megy az IE7, akkor kell lennie valaminek, ami bezavar a működésben. Csak tudnám, mi az, amikor csak az alaplapi drivereket, videokártya-drivert, Update-eket tettem fel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Példa:
A:\>awdflash AB9_14.BIN /py /sn /cd /cp /cc /cks /R
Ez pont egy abit alaplapra vonatkozik. Egyébként a BH6 lapod BIOS-frissítései itt találhatók.
Ezen az oldalon meg részletes BIOS-frissítési tájékoztatást kapsz. -
gogle
aktív tag
Sziasztok.
Tudna nekem segíteni valaki?
Régen frissítettem biost Abit Bh6-ra.
Már régen volt és elfelejtettem hogy is kell.
Arra emlékszek hogy valami bin fájlt kell leszedni meg még valamit amit át kell rakni flopi lemezre.
De volt még valami amit be kellet írni....
Ha valaki tud segítsen.
Köszi.
Ja esetleg egy link-et stb..
-
R
senior tag
hogy lehet kideríteni hogy egy program milyen porton futott?
hogy tudom megváltoztatni az alapértelmezett portját? ("C:\(name of dir)\game.exe" +set ilyesmi?)
XP -
GrandeP
addikt
válasz
ész ventura #10076 üzenetére
Azzal ne foglalkozz.... illetve kellenev de nálunk nem fogod hasznát venni és nem is tudod be operálni ...
Nekem a konyhában minden angiliai cuccos,(illetve van még tv/dvd..) mind így van megcsinálva... van átalakítom is, de egy idő után mind zárlatos lett, pedig minőségi.. azért mondtam h inkább eu dugvillát tegyél a végére.
-
GrandeP
addikt
válasz
ész ventura #10073 üzenetére
Üdv!
Bemész a bótba és kérsz 220v-os mezei dugvillát a többi meg értelemszerüen...
EGy átalakító 500 ft-ol kezdődik a dugvilla meg 50 ft-tól, melyikkel jársz jobban?! Hekkeld meg a madzagot.
-
Lenry
félisten
válasz
Sk8erPeter #10072 üzenetére
akkor használj más böngészőt...
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Írországban vásárolt elektromos terméket szeretnék nálunk használni - ott ugye más a konnektor kialakítása - de sehol sem találok olyan adaptert ami használható!
Tudtok segíteni?Köszönettel
VenturaSzerk: Egy kis biztosíték is van a konnektor fejében, át lehet tenni az európai dugvillába?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
poffsoft #10060 üzenetére
Picco, buherka, poffsoft: "örülök", hogy a beszélgetés ismét majdhogynem flame-war-ba torkollott...
Jó ez a PH!, soha nem unalmas...
Nos, akkor ezek szerint ha pl. segítek több embernek, nekem sem kell ezentúl figyelnem arra, hogy összevonjam a hsz-eket, ennek örülök. Csak ezért kaptam már egyszer beszólást. Meg az alapelvek is kimondják, hogy "Ha 1-2 szavas választ akarsz adni több hozzászólásra, akkor azt az átláthatóság érdekében lehetőleg 1 hozzászólásba hozd össze." Igaz, ez 1-2 szavas hsz-ekre vonatkozik. Egyébként szerintem is jobban áttekinthető, hogy ki melyik hsz-re válaszol, ha ott van konkrétan, és nem minden egy hsz-be van gyűjtve.
Szóval a végére azt hiszem, kompromisszumra jutottunk, úgyhogy ismét világbéke van. Respect everybody!Nos, senki nem tudja megmondani továbbra sem, miért van az, hogy az Internet Explorer 7 XP-újratelepítés, a driverek felrakása és Update után CSAK bővítmények nélkül hajlandó elindulni?
(Más böngésző gond nélkül megy.)
-
net84
őstag
-
van egy vincsim, amire vista van (volt) telepítve. Egy másikra xp. XP-vel bebútoltam, és le akarnám törölni a vistát, de sok filest nem enged. Gondolom a jogok miatt! Hogyan, mivel tudnám letörölni?
-
poffsoft
veterán
Kérem a segítségeteket :
Lejárt hírdetés kereshető(található keresővel) valahogy? -
buherka
addikt
válasz
poffsoft #10061 üzenetére
Mindenhova már ezt kentem...8800GT, CPU, NB.
Átlagban 5-6 fokot esett a hőmérséklet a fehér pasztához képest.
Főleg terhelésnél látható az eltérés...idle-ben annyra nem (1-2fok).
Annyi a titka, hogy gyorsan kell vele dolgozni...tehát itt már nem lehet pöcsörészni, mert ez hamar szárad.Ha 3-4 percig nem rakod a coolert a bekent cpu-ra, már megszáradt a teteje.
Meg az elektromosságot sem vezeti, mert nem ezüst alapú. Egy tubus nagyon sokáig elég.
Bátran ajánlom -
poffsoft
veterán
válasz
Sk8erPeter #10049 üzenetére
bmeg, megbuktam, igazi született hsz vadász vagyok. Megyek is a modkerbe, banoltatni magamat
szvsz túlreagálod a dolgot,[link] kolléga ráérzett a lényegre, továbbá a modkerben már kifejtettem ugyanezt is, régebben, és még mindig itt vagyok.
szerintem -főleg szakmai topikban - nincs hsz. összevonás, pontosan a threadok követhetősége miatt. Akinek ez nem tetszik, nyugodtan jelentse a modkerben.
Visszaolvastam, részben igazad is van, többet kaptál mint amit érdemelnél, de ezért szép a világ, mert nem vagyunk egyformák.
Másrészt meg ha visszolvasol, számtalan esetben azért háborognak a kollégák, hogy 'és az én hsz-em, mi lesz, nincs válasz? /én is
/', ezért próbáltam jelezni, hogy olvastam, értettem, de sajna nem tudok segíteni. Ennyi...
-
buherka
addikt
válasz
Sk8erPeter #10057 üzenetére
Nem vettem én ezt adolgot magamra...
hsz. gyüjtögetés...hihi
Foglalkozok én ilyennel...hát nem igazán.
Ha problémám van úgy is beírok több helyre, hogy minél hamarabb vélaszt kapjakAmúgy faxa lett a lap, nem sarkaztam le
...viszont esett 6 fokot az NB-em.
MX-2 rulez -
Picco
addikt
tegyuk hozza h en 2 kulon embernek valaszoltam, ha egy embernek irok egy reagalasara es megtehetem akkor en is MOD-gombot hasznalok...sztem leri valakirol h hsz-t gyujt vagy van valami mondandoja is....ennyi off eleg mara, osszegyult az eloirt hsz-mennyisegem
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
buherka #10056 üzenetére
Majd olvass egy kicsit vissza, és látni fogod, mennyit oltogattak engem amiatt, hogy hsz-vadász vagyok, mert egy oldalon több hsz-em is volt...
Egyébként nem akartam senkit sértegetni, csak én is kaptam már eleget. De mi, hsz-gyűjtögetők, tartsunk össze!
Szóval csak azt mondtam az imént, hogy az olyan jellegű megnyilvánulások, mint a "Bocs, nem tudom." és hasonlók tényleg hsz-gyűjtésnek, vagy legalábbis értelmetlennek látszanak, és ezzel NEM rád céloztam. Nem is értem, minek vetted magadra. -
buherka
addikt
válasz
Sk8erPeter #10055 üzenetére
Most én is hsz-t gyüjtögettem...mert külön köszöntem meg a segítségét a fórum-társnak?
Na fasza...Most inkább azon reménykedek, hogy működjön a deszka
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát én ezért már kaptam rendesen... Pont ugyanilyen gondolkodásmóddal segítettem több embernek is, és külön-külön hsz-be raktam a válaszokat. Ezért leoltott valaki, hogy miért nem EGYBE gyűjtöm a hsz-eket. Azóta megpróbálok erre odafigyelni, és jobban feltűnik, ha valaki rajtam kívül is ezt csinálja...
Én is utálom amúgy a hsz-gyűjtögetős megjegyzéseket, de mostanában már annyiszor láttam ezt a szót más-más emberek által leírva, hogy már engem is megfertőzött...
Mondjuk az tény, hogy én figyelmességből sem írom le senkinek azt, hogy "Nem tudom mi a franc baja lehet a gépednek."Remélem érted mire célzok...
-
buherka
addikt
egyedül vagyok a melóhelyen
Már ráraktam...
Úgy csináltam hogy jó alaposan bekentem MX-2-es pasztával majd ráraktam a bordát és felülről finoman bekocogtattam a pöcköt egy alkoholos filcel, mert az pont felfeküdt a pöcök tetejére. Az újjam sajnos nem fért oda
Először az egyiket, majd a másikat pattintottam vissza.
De nem nyagyon volt megbillenve borda. Magára a bordára nem gyakoroltam fizikai hatást így szerintem nem sarkaztam le.
Addig kocogtattam finoman a pöcköt, míg be nem pattant. Maga a rugó remélem elnyelte kocogtatás nagy részétReménykedem
-
Picco
addikt
válasz
Sk8erPeter #10049 üzenetére
tudod en is sokszor szarok a mod-idore foleg ha 2 kulombozo embernek valaszolok, de nekem meg sem fordul a fejembe hogy ezzel hudejo 1 hsz-el tobbem van...az a baj h neked igen...pedig szvsz csak a figyelmesseg jele volt
mod: off
-
buherka
addikt
Sziasztok
Adjatok tippet, hogy miként pattintsam fel az Északi hídra a passzív bordát.
Itt a lapom és a képek, ahogy rajta van a passzív borda : [link]
Azokat a kis rohadt fekete pöcköket nem tudom bepattintani a helyükre...viszont parázok ha erősen rányomom, akkor jól lesarkazom. -
L!NK->Q3
senior tag
nah lefekvés előtt még leírom mi a parám
:
szaggat a gépem
nehezen is bootol, soxor egy alap alkalmazásnál szaggat az egér meg a feladatkezelő is lassan jön be és a proci kihasználtság is ugrál fel 100%ra
az első windows sp2 telepítéssnél ha elíndítottam az msnt akkor bekészült a gép
ez a kb a 6. windows itt már ritkábban szaggat, de itt is csinálja kisebb alkalmazásoknál( pl wingomb+pausenél is) is meg fájlcsere programnál mindig elkezdi
mehnéztem az irqkat is se a hang se a videókari nem ütközik semmivel
a lankari viszont azonos irqn van a miscrosoft ACPI szabványnak megfelelőrendszerrel, lehet ez az oka?
vagy vmi hardver? esetleg a lapom? amiről nem ír semmit az everest szinte...proc intel dualcore d930
lap ??? ati chipset int vga int hang+lan
ram 1gb samsung ddr2 533
vga noname 6600 128/256 pcix
winyók: sata és pata samsung
táp: enermax 370W -
poffsoft
veterán
válasz
Sk8erPeter #10045 üzenetére
Nem sokat segíthetek, nekem simán felmet az ie7, nem tapasztaltam ilyesmit
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #10043 üzenetére
Használj mozillát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9961 üzenetére
Erre valaki??
Kipróbáltam az IE-t bővítmények nélkül (a Rendszereszközöknél lehet ezt a funkciót megtalálni), és úgy működött, de ez hosszú távon nem megoldás.
Újratettem az XP-t, és csak az alaplap drivereit tettem fel, és utána már nem ment az IE 7. Nem értem az okát, mert az oprendszerrel önmagában nincs gond, más gépen működött gond nélkül az IE. Újrainstalláltam, az se oldotta meg. Mi a frászt csináljak? -
Divi
aktív tag
Egy 24-es méretű bringát tud kényelmesen hajtani egy 185 centiméteres 80 kilogrammos férf?
-
STC Speed
őstag
válasz
Winner_hun #10038 üzenetére
Ott is stimmelt minden.
Amúgy ilyet nem is láttam még,hogy vmi tud működni ha van kedve -
kiszu
senior tag
válasz
Winner_hun #10035 üzenetére
Köszönöm.
-
sgergi
veterán
Sziasztok.
Egy kis segítség kéne: Gépfejlesztés volt (ga-p31-ds3l, e2180, 2Gb ram, 2600xt), adott volt 4db ide-s eszköz (2 vinyó, 2 dvd író). Beszereztem egy ilyet: Silikon image 0680A nevezetű raid kártyát, hogy majd innen mennek a dolgok. Drivert legfrissebbet honlapról leszedtem, win telepítése közben beadtam, szépen fel is ismerte. Következő újraindításnál szépen kilistázza a rajta lévő eszözöket. DE, ha a raid kártyán van a bootvinyó, akkor elindul a win, de az üdvözlőképernyőnél újraindul. Ha a bootvinyó az alaplapon van, akkor pedig: BOOT DISC FAILTURE... lesz. Próbáltam jumperekkel szarakodni, máshogy rendezni az eszközöket.
Mi lehet a gond, mit tudok ellene tenni? Valami biosbeállítás?
Előre is köszi: sgergi
-
STC Speed
őstag
válasz
Winner_hun #10031 üzenetére
Igen, már megtaláltam,hogy vga hiba,de vmi megoldás biztos van,mert sokszor jól kapcsolódik be a gép.
Videókártya ellenörző program létezik 1általán? -
kiszu
senior tag
Sziasztok.
Az xp mellé felraktam a Vistát. Ilyenkor megjelenik bootolásnál egy választó képernyő,hogy a KORÁBBI WINDOWS VERZIÓ-t vagy a WINDOWS VISTÁT választom e.
Alapértelmezettként a vistát inditja ha nem csinálok semmit.Viszont az a gond,hogy erre a választásra csak 2-3 mp van összesen. Hogy lehet ezt az időt többre rakni? És hol?
-
STC Speed
őstag
Üdv all!
A következő a gondom:
A gépem kb 10 indulásból 6x úgy kapcsol be,hogy 1 hosszú majd 3 rövid csipogást ad le ilyenkor pl CoD4 ben 100fps helyett a gép 25 fps-t produkál.
Sokszor normálisan indul ilyenkor fut minden ahogy kell.
Mi lehet szerintetek a gond?
(Én a vga hibára gondolok,csak nem értem,hogy 1x hol jó 1x nem,esetleg a biosban kéne vmit átállítani?)UI:megnéztem a kézikönyvben a csipogást és vga hibát ír.de ha hiba van akkor sokszor jiért indul be rendesen a gép?
Szakik nekem már semmi nem jut eszembe HELP -
bubuka71
aktív tag
hali . videó cd(filmeket) dvd lemezre lehet írni ? ha lehet mivel ? köszi !
-
Romeo23
tag
válasz
greatchaos #10027 üzenetére
Tudom, de olyat is hallottam, hogy valaki átvette a nevét.
A lényeg, hogy él, csak ezt akartam tudni. -
Romeo23
tag
válasz
greatchaos #10025 üzenetére
Pár éve azt mondták meghalt. Akkor örülök hogy mégsem! Én akkor elhittem.
-
poffsoft
veterán
válasz
greatchaos #10023 üzenetére
namost, vagy együt élnek (és tud valamit, amit a wiki nem tud, tehát nincs is), vagy rosszul aludt
-
Romeo23
tag
Gigi D' Agostino meghalt vagy sem?
-
-
netboy
senior tag
-
cuko#
tag
Helló!
Segítség kéne!
Összeraktam egy gépet (gigabyte ma69gm-s2h _ his x1650xt _ 4800+ G1 _ 2x1gb geil value _ seagate 80gb pata) egy hete magamnak, nem is volt vele semmi probléma, egészen máig: egyszerre csak nem működött a net és a hálózat, valamint fagyott is picit - gondoltam egy vírus, és nem szarakszom irtóval, úgyis most formatáltam a vinyót, megteszem mégegyszer: először csak windoz javítást nyomtam, de továbbra sem működött, pontosabban még a windoz betöltése előtt egy fehér kurzor szokott volt előjönni 5-6mp-re, ennél most befagyott (driver install utáni első resinél)..
Formatáltam a vinyót szóval, reméltem már működik - driverek felmentek, resinél is jó volt, net is működni látszott, de ekkor leállt a net egy szokásos hiba miatt (Generic host process...) - gondoltam sebaj, resi után újra működik (amúgy valami peccsel már javítottam ezt a hibát, de nem tudtam még letölteni ugye) - most pedig megint lefagy a kurzor előtt.
A legelején, amikor a net nem működött kiírt valami hibaüzenetet: msdos 16, meg hogy dl.exe leáll, de sajnos nem emlékszem többre - ugyanezt kiírta mielőtt utoljára resiztem windoz reinstall után is (tehát csak másodjára, amikor a windozra csak javítást nyomtam, akkor nem).
Mi a baja a gépemnek?
Köszi a segítséget előre is: -
IreN!CuS
őstag
üdv!Nem találtam a megfelelö topicot azért irok ide!Azzal kapcsban érdeklödnék h nekem volt(van de már nem sokáig
) 1 Genius SW 5.1 5000 HOME THEATER amiben a erösitö és a mély elszált,ez 1 "dobozban van benne"
de az 5 hangfal tökéletesen üzemel!Nha és a lényeg h esetleg megoldható az h veszek 1 uj erösitőtt meg 1 mélynyomot és az erösitőre rákötöm a réggi genius hangfalakat!?!?Meg ha rákötöm a több watt amit az erösitö leadd nem foglya megölni a hangfalakat?
Köszi elöre is!bocs a fogalmazásért!
Üdv. -
mazda626
addikt
Sziasztok!
Apunak szüksége lenne egy Magyarország térképet magában foglaló autós térképkereső programra. Útvonalat akar tervezni. Létezik ilyen progi? Régen a Vandort használtuk, most is ilyesmi kéne, könnyen használható és elfusson egy P3 800MHz-en 128MB RAM mellett.
Köszönjük!
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- felújított karcmentes Iphone 13 mini 256 GB, kártyafüggetlen zöld
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest