-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
Falc0nWing #7496 üzenetére
Az erősítőbe a fejegység előfokából jön a jel az RCA-kon keresztül. A fej végfoka ilyenkor nem szól bele a hangzásba. (Jobb fejeken a végfokot ilyen bekötés esetére ki is lehet kapcsolni.)
Fejegységek értékvesztése a legnagyobb... Fejegységet használtan vennék. Ha ragaszkodsz az újhoz, akkor a pioneer, Alpine, Kenwood triót célozd meg, általában ezek szólnak legjobban. (A JVC-k sem rosszak, de ami a kezembe került, botrányos volt a kezelhetősége.)
Ezeket a hangszórószetteket szerintem felejtsd el. 15e körül van Hertz DSK, 22 körül uDimension Element, ezek jobbak. (A konkrét Clariont nem ismerem, a többi Clarionból kiindulva tőlük leginkább fejegységet vennék, hangszórót csak fenntartásokkal.)
Rugaszkodj el szerintem a paradox ajánlatától, az nem volt egy jó ajánlat. Illetve nekik jó lett volna, az tuti...
Spanyolviasz következik: a ládát úgy tudod meghallgatni, hogy kipróbálod.
Veszel első szettet, fejegységet, erősítőt, kábeleket, hangszigetelőt, beépítteted, bekábelezteted a szubot, hallgatod szub nélkül, és amikor találsz egy ránézésre megfelelőt, kipróbáláshoz úgy állsz oda, hogy a ládát csak be kell tenni, és csatlakoztatni hozzá a kábeleket.
-
Falc0nWing
csendes tag
eszembe jutott még valami.. a Paradoxnál is mondták, meg itt is elhangzott, hogy ládát akkor kell belepróbálni, amikor már működik a rendszer és meg tudod hallgatni, hogy a saját autódban hogy szól. ebben az esetben hogy válasszak használt ládát?
-
Falc0nWing
csendes tag
közben felmerült ismét pár kérdésem.. a 4 csatornás erősítővel kapcsolatban az merült fel bennem, hogy hogyan is működik ez?
tehát adva vagyon egy fejegység. kiad valamilyen hang jelet, amit alapesetben a saját erősítője továbbít a komponensek felé. ilyenkor ugye a komponensbe érkező jel minőségét a fejegység határozza meg (tekintsünk el a kábelektől és egyéb apróságoktól). ha ez a jel átmegy egy 4 csatornás erősítőn, akkor minek a minősége számít jobban? a fejegységé vagy az erősítőé?
agyalgattam, elmondom, hol tartok most:
- fejegységből valószínűleg újat szeretnék venni. egérmozi, meg ilyesmi nem hoz lázba, de a kopott gombok igen.. az ajánlott Alpine CDE 111R (40e Ft) vagy JVC KD-R 411 (30e Ft) fejegységek közül szerintetek mellik lenne jobb a zenei igényeimhez?- komponensből is valószínűleg új, lévén erre azt mondtátok, hogy ezt a legkönnyebb leharcolni. Mac Audio Mobil exclusive 2.16 (20e Ft) vagy Clarion SRE 1721S (17e Ft) komponens ? a Mobil Exclusive-ról olvastam, hogy valami ár/érték díjat nyert a Car&Hifi magazinnál.
- láda és erősítő talán használt. ezeknél mire érdemes odafigyelni? miből derül ki, hogy egy mély "gyors"? típusfüggő vagy van valamilyen paraméter, amiből ez kiolvasható?
kb. ennyi. előre is köszönöm a segítséget!
-
orbano
félisten
válasz
Joe fiú #7492 üzenetére
100hz? 60hz felett könnyedén be lehet határolni, hogy honnan szól a láda. Ráadásul a 100hz-es vágás nem azt jelenti, hogy 100hz felett nem szól. egy 50hz-nél 24db/oktávval vágott láda is tud könnyedén hátulról szólni, ha rossz fázisban szól, rossz késleltetéssel, vagy éppen egy kellemetlen és erős kiemeléssel rendelkezik. érdemes az elhelyezésén változtatni, vagy ha nem megy semmi, elcserélni valakivel egy másikra, ami talán passzol a kocsiba.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
arthropod #7487 üzenetére
Első szett mindenképp cserére szorul
Más:ha valóban hátulról hallod a ládát,akkor vagy egészen speciális füled van(mély hang terjedési irányát az emberi fül nem képes érzékelni) vagy oltári módon kilép a láda a mély tartományból,teszem azt 100hz felett is szól.Szóval ha a láda nincs megvágva,akkor mindenképp vágd meg 100hz-nél.
Első szettel meg próbálkozz,habár igazán jól valószínűleg nem tudod beállítani.(esetleg így kipróbálhatod:mid:+2,bass:+2,tre:+3)->ezt csak úgy hasraütésszerűen mondtam. -
migabi24
nagyúr
Érdeklődnék, hogy az úgy nevezett generátorzajt mi okozza? mert hiába szereltettem szakemberrel a kocsit sajnos kis sípolás hallatszik néha a rendszeren, visszamennék reklamálni, de ahhoz okosabbnak kéne lennem, ahogy néztem a tápkábellel nem 1 oldalon mennek az RCA kábelek pedig azt hittem ott a baj, viszont az egyik oldal hagszoró vezetéke sajna ott fut a tápkábel mellett, ez okozhatja? és ha igen mi a megoldás?
-
paprika
aktív tag
Érdemes foglalkoznom ezzel a 16os szettel? [link]
Vagy vegyek inkább Hertz DSK 165.1 et meg valami jó minőségű hangszórókábelt?
-
hugi0
őstag
válasz
paprika #7477 üzenetére
Ha ezt venned, van nekem idehaza 2*2 meter (felaron ?).
- es van mas is
Neotech KS-1032 2*3meter
Neotech KS-2205 2*2,5meter
Neotech KS-1515M 2*2meterSzerkesztve: Jaj most jut eszembe meg nem alltalanos az a dolog, hogy az elso szett erositoje kizarolag elol helyezkedik el.
- ha nalad igy lenne akkor eleg lesz. -
arthropod
tag
Közben Én még szenvedek tovább a beállításokkal
Sajna egyelőre nincs pénz komoly első szettre, ráadásul nálam csak 13-as jöhet szóba. Szóval tudnátok abban segíteni, mi lehet annak az oka hogy alacsony hangerőn egy deka mély sincs? Gondolok itt arra van-e esetleg valami alap beállítás amit nagyon elszúrok,. A másik gondom hogy nekem -egyelőre MNC koax első hangszóróim vannak, ez is lehet gond hogy képtelen vagyok hozzájuk lőni a mély ládát? Mert ugye egy komponens szettnél külön van a hangváltó általában meghatározott értékkel, amit ha jól gondolok, elvben sem az erősítővel, sem a fejegységgel nem tudok felülbírálni? Míg esetemben úgy hallom hogy az első koaxok, bármit teszek "egyben" változnak! A legborzasztóbb az, ha viszonylagosan be is birom lőni a ládát, akkor rettenetesen hallom hogy hátulról szól. A koaxok meg visítanak, ha veszek le a magasból, akkor eltűnik a mély közép is! Szóval teljes a káosz
Ilyen a koax, ez a láda.
-
s4tch
veterán
válasz
arthropod #7482 üzenetére
"Én is bánom hogy nem hallgattam a többiekre, és nem egyszerre, inkább több pénzt rászánva, vettem meg mindnet, szépen összeválogatva! ha beszerelteted annak még van egy nagy előnye. Beállítják neked ahogy kell, összehangolnak mindent!"
Ez így van. Érdemesebb megvárni, míg összegyűlnek a komponensek, egyben elvinni az egészet egy szakihoz, és telepíttetni. Én is maszekban láttam hozzá, rengeteg mindent megoldottunk cimborával, nem volt úgy sem rossz, de ahogy hozzányúlt a mester, egészen más lett az összhatás.
-
s4tch
veterán
válasz
Falc0nWing #7481 üzenetére
Nézd, ahogy gondolod. Az a baj, hogy a paradox által ajánlott komponenseknél simán lehet jobbat kapni a használt piacon. G.Zs. itt a spíler használt fronton, szépen megkéred, biztos összeállít neked ~100 rongyig olyan szettet, ami rendesen megdörren. (Más f4szával megy nekem is...
) A maradék 50e-t pedig nyugodtan rászánhatod munkadíjra, hangszigetelésre.
- 30 centis mély is jó lehet, a lényeg, hogy gyors legyen.
- Hangszigetelés minimum az első ajtókba kell, hogy tisztességes hangdobozként működjenek az ajtók, ne csak zengjenek világba, ill. hogy a hangszórószett ne a kárpit mögé zenéljen, hanem lehetőség szerint az autó beltere felé.
- Fejegységről is meg lehet hajtani a komponens szettet, de nyilván paradoxék is tisztában vannak vele, hogy egy papíron 4*50W-os fejegység jó esetben kábé 4*20 wattot tud leadni, aminél egy középkategóriás, használt erősítő két csatornája nagyságrendekkel stabilabb , erőteljesebb lesz. Ha fejről akarod hajtani a hangszórókat, akkor nem kell ennyit szarozni, venni kell egy viszonylag jó fejet, egy kétcsatis erősítőt, egy mélyládát, oszt' jóvan az az Astra gyári hangszóróival is (amik egyébiránt nem is rosszak). Fejre kötni az első szettet, na, az aztán tényleg félmunka lenne, erre fölösleges, sőt, zöldség 150 rongyot kiszórni. (Hadd ne minősítsem ezt a tanácsot...) -
arthropod
tag
Nos...igen. én úgy kezdtem hogy kaptam egy pár új hangszórót. Utána olvastam azért, gondoltam több nem is kell nekem
Volt egy Blau Kingston mellé. Vettem 1.5-ös kábeleket, beszereltem korrektül a cuccost, örültem. Pár nap mulva már nem tetszett annyira
olvasgatva itt és máshol is, gondoltam az ajtók szigetelése segít. Valóban sokkal jobb lett, de megint csak pár napos öröm volt! Gondoltam akkor majd az erősítő segít a dolgon. Audiobank-ot (Solideaudio) javasolták az olcsóbb kategóriában, sikerült is vennem egyet. Gondoltam akkor már veszek egy régebbi de inkább minőségi fejegységet is. ez is sikerült! Itt viszont már nem akartam hogy később a kábelekkel legyen a gond, így 25 ezret költöttem minőségi kábelekre. Én vezetékeltem be, korrekten ahogyan kell. RCA-k, hangszorókábelek az egyik oldalon, 12V. kapcsolószál a másik oldalon! Majd megint egy 30 perces öröm
Hiszen az MNC-k az erősítővel, új fejegységgel már megmutatták hogy mit, illetve mit nem tudnak
Most ott tartok hogy kell keresnem valami korrekt első szettet, mert rájöttem addig képtelenség beállítani a hangzást, mély ládát, stb, amíg MNC virír, visít, az első ajtókban!
Szóval szépen lassan ott tartok hogy többszörösen túl léptem a keretet! és még mindig nincs számomra elfogadható zene az autómban! Utólag már Én is bánom hogy nem hallgattam a többiekre, és nem egyszerre, inkább több pénzt rászánva, vettem meg mindnet, szépen összeválogatva! ha beszerelteted annak még van egy nagy előnye. Beállítják neked ahogy kell, összehangolnak mindent!
-
Falc0nWing
csendes tag
köszönöm a választ!
nem igazán érzem az erőt a saját kivitelezéshez, lévén semennyire sem konyítok az elektronikához... és annyi időm sajnos nincs, hogy komolyan elmélyedjek benne. inkább kifizetem azt a 25 körüli összeget, mint hogy kárt tegyek az autóban, a hangcuccban, meg hetekig szívjak..
erősen gondolkodom, hogy ráköltöm azt a 150-et, ha az a szett megfelelő lesz nekem.
kérdések:
- te 20-25 centis mélyet írtál, hogy legyen gyors. A Paradoxnál 30 centist javasoltak, mert hogy nagy a kombi Astra légtere.
- hangszigetelés? hova?
- két csatornás erősítőt javasoltak, mert hogy majd a fejegység hajtja a komponenstnézegettem az említett helyeket már az elmúlt napokban.. arra gondoltam, hogy a mély + az erőlködő lehetne használt. mivel azonban nem értek hozzá, böngésztem a hirdetéseket és egyik sem mondott semmit, hogy mi az amit érdemes megvenni...
-
s4tch
veterán
válasz
Falc0nWing #7475 üzenetére
Szia!
Hasonló elképzelésekkel láttam neki kb. 1 éve a fejlesztéshez, és hát mit mondjak, sokszorosan túlléptem a keretet. Nem egyszerű 100 rongyból ütőképes hifit építeni. Mondjuk abban szerencséd van, hogy a zene, amit hallgatsz (hallgatunk) jellemzően kevésbé érzékeny a pozíciókra, a metal felvételeket nem úgy készítik, mint egy jazz lemezt, így nem muszáj olyan színpadképre és részletességre törekedni, mint egy jellemzően jazzre, klasszikus zenére használt rendszernél. Neked a dög kell: gyors középsugárzók, gyors mélyek, csak semmi lazaság.
A helyedben elsősorban használt komponensekre és a hatékonyságra helyezném a hangsúlyt. A költségvetésbe szerintem a következőképp fogsz szűken beleférni:
- az újrahasznosíthatatlan hangszigetelést kivéve minden lehet használt (esetleg az első szett, amit könnyű széthajtani, ill. a kábelezés, amit nehéz használtan jót találni, lehet új)
- erősítő: négycsatornás, hidalható, valamelyik első ülés alá helyezve (kábeltakarékosság!); ebay, vatera, racing-bazar, carstyling, stb oldalakon vadászni (ha van jónak kinéző vétel, fórumokon rákérdezni véleményekre)
- fejegység: használt Pioneer, Alpine, Kenwood, két RCA kimenettel
- első szett csakis passzív hajtással, a négycsatornás erősítő két csatornájáról; Hertz DSK nem rossz kiindulási alap
- mély: kis zárt láda, 30 liter alatt, benne 20-25 centis, gyors szub, az erősítő másik két csatornájáról hajtva
- kábelezés: ne hagyd magad rábeszélni méterenként több ezer Ft-os kábelekre! Amit az előbb linkeltem, jó lesz neked is. Ebből a márkából választhatsz RCA-t is.
- hangszigetelés, rezgéscsillapítás kötelező! soudaband javasolt, házilag is könnyen szerelhető
- a lehető legtöbb munkát neked kell megcsinálni. Az autómban ~50e munkadíj van, ez nem fér bele.Kemény lesz, szép kihívás, de legalább édes lesz a munka gyümölcse.
Hajrá!
-
paprika
aktív tag
Tudna nekem valaki jó minőségű hangszórókábelt ajánlani első szett bekötéshez ? A régi az hulladék is meg cérna vékony . Köszi
-
Falc0nWing
csendes tag
ja, a bátyám szettjét azért írtam le, mert nem tudom, milyen minőséget képvisel, de nekem nagyon bejött.. tehát nem vagyok szakértő
továbbá nem tervezem bővíteni a rendszert és magamnak építem, hogy a kedvenc zenéimet (számomra) jó minőségben meg tudjam hallgatni. ha erre van a fentiektől eltérő bármi más ötletetek, akkor azt is szívesen látom.
eddig csak a Paradox műhelyben voltam, szimpatikusak voltak. bátyám cuccát a Surányihi szerelte, ami ha jól láttam, azóta megszűnt..
-
Falc0nWing
csendes tag
Sziasztok!
Pár évvel ezelőtt bátyámnak szülinapjára beszereltettünk egy alap rendszert:
Kenwood fejegység, Phase Evolution komponens, Signat Fury zárt láda + Signat Onyx erősítőAmikor hoztam el a gépet a szerelőtől, hát beleszerettem a hangzásba. Ki sem akartam szállni
Akkor határoztam el, hogy ha lesz egyszer autóm, akkor lesz benne valamilyen hifi.
Kb. 100 rugó a keretem, amit a kapott ajánlat jócskán túllép:
Alpine CDE 111R (40e Ft) vagy JVC KD-R 411 (30e Ft) fejegység
Mac Audio Mobil exclusive 2.16 (20e Ft) vagy Clarion SRE 1721S (17e Ft) komponens
Clarion SW Box 3012Z zárt láda (27e Ft)
Clarion APX 2121E erősítő (20e Ft)+kábelek (10e Ft), keret + kiemelő (5e Ft), iso csati+fantomtáp(?) (6e Ft), munkadíj (kb. 24 e Ft)
vagy
Alpine SBE 12 kit (erősítő + reflex láda + kábelek) 55e Ftcakkpakkk: 137 - 150e Ft
Alapvetően hangszeres zenéket hallgatok (rock, metál, progresszív metál), de azért néha van elektronikus zene is, kb. 5%-ban. A cél nem a halláskárosodás, hanem a jó, erős. pontos hangzás- Jó ez a szett erre? Fejből az Alpine vagy a Jvc jobb erre a stílusra?
Ötlet, hogy hol lehetne spórolni? Szerelést nem vállalnám magamra.. meg azt sem szeretném, hogy a spórolás miatt legyen gyenge láncszem, mert akkor inkább hagyom az egészet.. Viszonylag sok ládát és erősítőt látni használtan együtt kb. 20-ért. Érdemes ilyenben gondolkodni?
Ja, az autó egy kombi H Astra..Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
G.Zs.
senior tag
Azért jársz rosszabbul, mert a kinézett fejegységek az ipari hulladék kategóriába sorolhatók, míg az a régi Blau egy bizonyos minőségi szintet képvisel.
Ha nem akarsz hifit építeni, felesleges kicserélned a fejet.Ha már megvetted azt a koax-ot, akkor sajna kidobtál jó pár ezer forintot, mert azt a pénzt normális hangszórókra is költhetted volna. Sorry, de sajna ez így van. Egy érzékeny komponens szettet kellett volna venned, ami megszólal a fejegységed 10W -jával is. Van néhány kifejezetten erre való darab, ha visszaolvasol, találsz ezzel kapcsolatban ajánlásokat, tapasztalatokat.
Egy normális mélyládából nem puffogás jön, hanem a frekvenciatartomány legalsó része. Egy normálisan beállított mélyláda hangja beleolvad a zenébe, általában csak a hiányát veszed észre akkor, amikor kikapcsolod. Ahhoz hogy ilyet tudjunk ajánlani, tudnunk kell az autód típusát, és akkor le tudunk írni pár darabot, amelyet érdemes kipróbálnod.
Ládát csak erősítővel tudsz hajtani, anélkül nem megy. Az erősítőhöz pedig normális kábelezés is kell, és az sem olcsó mulatság. -
-
válasz
Joe fiú #7471 üzenetére
Nyilván mélyláda, hisz ott szigetelni sem kell, a dobozból csak "puffogás" jön. De ha jól tudom, erősítő nélkül ezt sem lehet megoldani. Hogyhogy egy újabb fejegységgel rosszabbul járok, mint egy eléggé régebbivel?
A komponenst szetteket nem nekem találták ki (hangváltó beépítése, csipogó megfelelő elhelyezése, mert a magas szinte csak egy irányban előre terjed, stb...), gondolhattam volna, hogy ezek a legjobbak.
Mi a különbség a koaxiális és triaxiális hsngszóró között?
-
Joe fiú
senior tag
Először is.Ha az általad írt fejekre cseréled a jelenlegit,akkor még ennyi basszust sem fogsz érzékelni.
Autóhifinél alap dolog,hogy sürgősen elfelejtjük,ami a fejegységre van írva(legjobb esetbe 4x15W-ot tudsz kicsikarni a fejegységből).
Basszust csak erősítővel tudnál elérni,viszont ahhoz már szigetelni kellene az ajtókat+panelozás,az úgy nem olcsó mulatság.Legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás egy mélyláda lenne.Másodszor:Itt mindenféleképp a komponens rendszerek vannak előnyben részesítve(egy mélyközép hangszóró+egy csipogó)
Harmadszor:Természetesen szólnak.Viszont a pólusok felcserélésének van bizonyos hátulütője,ezt majd hozzáértők elmondják.
-
A lehető legkevesebb. Amolyan felmérés jelleggel, hogy legolcsóbban mennyiből jöhetek ki.
Kinéztem egy használt fejegységet is, egy HYUNDAI HE-CR460MI típust, ez már 4x50W elvileg. Bár lehet egy MNC Innocd vagy Innocd Express lesz belőle, bár itt hiányzik az AUX és a CD is. Evolutionra meg nincs pénz. Tehát maradjunk annyiban, hogy egy olcsó fejegységgel lenne hajtva a rendszer. Nem High-end hangzás kell, csak lehessen hallani egy kis puffogást is basszus gyanánt.Más: 2 vagy 3 utas szett a jobb? Szintén általánosan kérdezem, nem konkrétan típusra.
Még más: azt hittem nem lehet, de mégis. Fordítva bekötve is szólnak a hangszórók. Azt hittem van pozitív és negatív ág, de mindegy hogy kötöm, szól. Mi ennek az oka? Elöl nem tudom, hogy vannak kötve, mivel a műszerfal burkolata alatt vannak a hangszórók, hátul pedig ugyanúgy közöttem, a vékonyabb sarut választottam negatívnak (vezetékügyileg van egy zöld-fehér és zöld fekete csíkos bal oldalt, és egy kék fekete, kék fehér jobb oldalt, csatlakozók mindenhol nagy saruk..., nem tudom az előző tulaj mit bütykölt, de remélem a színeket egységesen kötötte. Én a feketét választottam "negatívnak".)
-
Üdv emberek,
a mai napon vettem egy ilyen szettet. Eléggé féltem tőle, mivel nem ismertem a márkát, de gondoltam németek, nem lehetnek rosszak. Beépítettem, elég jól szól (tisztán, és nem torzít akkor sem, ha gyakorlatilag maximumon van a hangerő, bár a fejegység egy régebbi Blaupunkt RIO, 4x20W RMS, 4 Ohm mellett), de a mélyet hiányolom belőle. Mert ugyan van benne, de nincs "puffogás". Mit gondoltok, egy olcsó láda, ami 10000 alatt van, elegendő lenne arra, hogy egy pici hallható basszust adjon a rendszernek? Vagy esetleg egy sima mély hangszórót beépítek, annak lenne értelme?
A másik kérdés. Egy ládához, vagy akár egy mély hangszóróhoz is, kötelező az erősítő megléte? Máshogy nem iktatható be?
Kérlek titeket, a technikai maszlagot hanyagoljuk, nem vagyok szakmabeli
-
arthropod
tag
Üdv.
Először is köszönöm nektek az eddigi segítségeteket
Túl vagyok a beszerelésen, minden gond nélkül, semmi sistiri, generátorzaj... Ajtók ki bitumenezve, kárpit alatt polifoam is van, így semmi zörgés... Sikerült úgy ahogy be is állítgatnom mindent. Modnjuk ez enyhe túlzás de így elsőre rosszabbra számítottam!
Ilyen ládát ajánlottak, illetve bírtam venni olcsón, és itt lenne egy újabb kérdésem! Nagyon kemény, kopogósnak hallom a mélyet. Ezt hogy lehet orvosolni, lehet-e egyáltalán, esetleg valahol a vágással kellene játszanom? Vagy egyszerűen csak legyek türelemmel amíg bejáródik? Valahogy úgy képzeljétek el a hangját hogy mondjuk rock zenénél nem lábdob van, illetve van, csak nem olyan lágy, telt... hanem inkább koppanós! A másik gondom az lenne hogy Ti hogy szoktátok kezdeni a beállítást? Fejegységgel, vagy az erősítővel? Mert a végére már kavartam össze-vissza mindent, annyi a lehetőség benne -
orbano
félisten
válasz
paprika #7461 üzenetére
kalibrálás, ha jó a füled: feltekered arra a max. hangerőre, amn halglatni szeretnéd, plusz egy kicsit afölé. ezekután 80hz-ről szépen lassan elkezded leengedni az első szettet addig, amíg nem hallasz torzítást. ha megvan a legalacsonyabb freki, amin még szépen szól, hozzáigazítod a ládát.
-
gabx76
senior tag
apropó!
Nem tudjátok véletlenül: gyári szettben szokott lenni hangváltó/szűrő?! (Renault Megane 2)
Nem szeretném átkábelezni az egészet emiatt. -
BBéci
legenda
válasz
paprika #7461 üzenetére
Attól is függ, meddig képes lemenni az első szett. Nálam 70 Hz-a keresztezési frekvencia, de csak azért, mert 60-as kártyát, valami érthetetlen okból kifolyólag nem lehetett kapni, 50-re meg nem mertem leengedni. Talán hiba volt, mert az Utopia mélyközepe elég emberes darab.
Szóval, szerintem minél lejjebb, annál jobb!De a saját füleidnek állítsd, ne mások véleménye alapján!
-
s4tch
veterán
Hátha valakit érdekel: JR4.300 @ ebay.de
-
BBéci
legenda
-
Az-X
őstag
válasz
arthropod #7454 üzenetére
Üdv!
Az RCA-k színjelölése csak a jobb-bal csatornát jelzik. Tehát ha az erősítőn csak 1 pár RCA van akkor próba szerencse
Max felcseréled a két csatornát.
Ha van mélyládád akkor az első szettet meg kell vágni alulról, a mélyet pedig felülről. Picit bonyolult ezt így leírni, meg nagyon helyzet függő is úgyhogy itt is a kísérletezést tudnám ajánlani
Jazz-re is mindenképp zárt láda!!!
-
Az-X
őstag
Ez az okfejtésed picit... hogy is mondjam... inkább nem mondom, csak az én véleményem.
Szóval egy erősítő teljesítménye nem úgy függ a tápfeszültségtől ahogy te azt leírtad. Ha a tápfeszültség csökken akkor az eszköz teljesítménye is csökken. Ha a terhelést ismerjük akkor a teljesítményt U(négyzet)/R alapján tudod kiszámítani. Semmiképp sem fog nagyobb áram folyni akkor ha a tápfeszültség kisebb.
A gain-t (erősítést) a bemeneti jel függvényében kell beállítani. Ha bemeneti jeled túl nagy, és a gain túlságosan fel van tekerve akkor az erősítő torzítani fog. Ez kb. úgy néz ki, hogy nem sinus (amit hangnál preferálunk) hanem négyszög (amit hangnál nagyon nem szeretünk) jön ki belőle. Valószínűleg ettől még nem fog tönkremenni, de jót tutira nem tesz neki. A hangszórók meg különösen utálják az ilyesmit.
Nagyon szomorú lenne ha egy kontakt miatt az átfolyó áramhoz viszonyítva mérhető veszteség jelentkezne. Persze ha ilyen van akkor azt azonnal orvosolni kell.
-
arthropod
tag
Üdv!
Lassan összeáll a rendszerem, szerelném össze a napokban. Vettem minőségi kábeleket, stb... Pont ez miatt vettem észre hogy az erősítőmön (Audiobank) semmilyen jelölés sincs az RCA bemeneteknek. Fejegységen értelemszerű a dolog, piros/fehér, viszont az erősítőn mi alapján tudom eldönteni a dolgot ha nincs színkód?
A másik gondom hogy nekem nincs Gain potméter, van viszont -oldalanként 1-1 poti, amivel 0.5-5V-ig tudom a feszültséget állítani. 4V RCA-k vannak a fejegységen. Kérdésem az lenne ezek a potik pontosan mi célt szolgálnak?
Első szettre az erősítő szűrőivel milyen frekvenciákat engedjek? Tehát mehet a full, vagy csak a Hpf?
Végül főleg rock zenét hallgatok, erre nekem zárt ládát ajánlottatok. Kérdésem az lenn főleg jazz-hez milyen ládát érdemes venni?
(Bocsánat a sok laikus kérdésért, és köszi előre is)
-
hugi0
őstag
A gaint (reszben) mindegy, hogy hova tekered.
Nem ettol met tonkre.Hanem attol, hogy nem volt megfelelo toltotsegu az akkumulatorod.
1000Watt kisajtolasanal jaro motornal (14,4V) egy D osztalyu erosito cirka 75-80Ampert vesz fel.
Ha nem jar amotor es meg az akksi is gyengelkedik akkor a feszultseg beesik mondjuk 10V-ra akkor mar boven 110Amper folott akar a keszulek.
- ez mar 40% al tobb mint a tervezett.Egyeb reszletek mint pl. a kontatktok ahol mindig a legtobb veszik el az arambol, meg hozza sem vettem.
-
alma88
csendes tag
Közben írt a srác, hogy 20-ért tud ilyent ajánlani, mármint a beszámítást illetően. Véleményeket várok. Köszi, és bocsi a sok kérdésért. http://www.zselehifi.hu/termek/383/audio-system-x-ion-165-komponens-szett
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest