-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
arthropod
tag
Üdv!
lenne még egy (reményeim szerint, utolsó láma) kérdésem.
Az miért van hogy a rádió sokkal "tisztábban" szól? Pl: szebbek, lágyabb... basszusok. -
arthropod
tag
Először is köszönöm az eddigi segítségeteket
Az ajtók bitumen lapozva vannak. Belül mivel az üveg nem lett kiszedve, ezért kisebb darabokból van megoldva. A kárpit alatt, tehát kívül is bitulapozva van, és a kárpit aljára van ragasztva még polifoam is! Nem állítom hogy tökéletes, de szerintem nem is a gagyi kategória! Tegnap próbáltam belőni a tanácsok alapján, valamelyest javult is az eredmény. Bevallom fogalmam sincs Ti hogy állítjátok be az erősítőt, pontosan, mondjuk a ládánál 60hz-re, mert nálam csak ilyen süllyesztett műanyag potméterek vannak, 30-500hz-ig. Viszont csak ez a két érték van, így a ládát most kb 60-80hz-re lőttem be! Abban egyre biztosabb vagyok hogy ennyit tud a szettnek magasztalt mnc koaxomÉrdekes hogy mondjuk Tankcsapda, Quuen, iszonyatosan szól, míg Jesse Cook-nomad meg meglepően remekül
Most egyelőre 15K környékén keresek valami elfogadható komponens szettet a koaxok helyett, és rettenetesen bízom benne hogy hihetetlen lesz a változás
-
arthropod
tag
Még egy kérdés. Milyen "teszt lemezt" használjak, Ti milyen zenével szoktátok állítani a cuccost? (konkrét előadó)
-
arthropod
tag
Köszi
Próbálkoztam több féle vágással, sajnos sokkal jobb nem lett. Egyelőre úgy hallom, hogy az MNC vackokkal van a fő gond. Gyakorlatilag nulla mély közepet adnak, hallok. Gondolom ez is közre játszi a katasztrofális hangzásban. Tehát egyelőre, most vadászgatok valami jobb használt első szettet. Egyelőre a Hertz DSK 13 az esélyes, de még változhat. Sokan JBL GTO szériát ajánlják, állítólag erőteljes mély közepe van még a 13 méretben is! Egyébként így hogy már van láda, milyen frekvencia tartományú első szettet érdemes keresnem? -
arthropod
tag
Közben Én még szenvedek tovább a beállításokkal
Sajna egyelőre nincs pénz komoly első szettre, ráadásul nálam csak 13-as jöhet szóba. Szóval tudnátok abban segíteni, mi lehet annak az oka hogy alacsony hangerőn egy deka mély sincs? Gondolok itt arra van-e esetleg valami alap beállítás amit nagyon elszúrok,. A másik gondom hogy nekem -egyelőre MNC koax első hangszóróim vannak, ez is lehet gond hogy képtelen vagyok hozzájuk lőni a mély ládát? Mert ugye egy komponens szettnél külön van a hangváltó általában meghatározott értékkel, amit ha jól gondolok, elvben sem az erősítővel, sem a fejegységgel nem tudok felülbírálni? Míg esetemben úgy hallom hogy az első koaxok, bármit teszek "egyben" változnak! A legborzasztóbb az, ha viszonylagosan be is birom lőni a ládát, akkor rettenetesen hallom hogy hátulról szól. A koaxok meg visítanak, ha veszek le a magasból, akkor eltűnik a mély közép is! Szóval teljes a káosz
Ilyen a koax, ez a láda.
-
arthropod
tag
Nos...igen. én úgy kezdtem hogy kaptam egy pár új hangszórót. Utána olvastam azért, gondoltam több nem is kell nekem
Volt egy Blau Kingston mellé. Vettem 1.5-ös kábeleket, beszereltem korrektül a cuccost, örültem. Pár nap mulva már nem tetszett annyira
olvasgatva itt és máshol is, gondoltam az ajtók szigetelése segít. Valóban sokkal jobb lett, de megint csak pár napos öröm volt! Gondoltam akkor majd az erősítő segít a dolgon. Audiobank-ot (Solideaudio) javasolták az olcsóbb kategóriában, sikerült is vennem egyet. Gondoltam akkor már veszek egy régebbi de inkább minőségi fejegységet is. ez is sikerült! Itt viszont már nem akartam hogy később a kábelekkel legyen a gond, így 25 ezret költöttem minőségi kábelekre. Én vezetékeltem be, korrekten ahogyan kell. RCA-k, hangszorókábelek az egyik oldalon, 12V. kapcsolószál a másik oldalon! Majd megint egy 30 perces öröm
Hiszen az MNC-k az erősítővel, új fejegységgel már megmutatták hogy mit, illetve mit nem tudnak
Most ott tartok hogy kell keresnem valami korrekt első szettet, mert rájöttem addig képtelenség beállítani a hangzást, mély ládát, stb, amíg MNC virír, visít, az első ajtókban!
Szóval szépen lassan ott tartok hogy többszörösen túl léptem a keretet! és még mindig nincs számomra elfogadható zene az autómban! Utólag már Én is bánom hogy nem hallgattam a többiekre, és nem egyszerre, inkább több pénzt rászánva, vettem meg mindnet, szépen összeválogatva! ha beszerelteted annak még van egy nagy előnye. Beállítják neked ahogy kell, összehangolnak mindent!
-
arthropod
tag
Üdv.
Először is köszönöm nektek az eddigi segítségeteket
Túl vagyok a beszerelésen, minden gond nélkül, semmi sistiri, generátorzaj... Ajtók ki bitumenezve, kárpit alatt polifoam is van, így semmi zörgés... Sikerült úgy ahogy be is állítgatnom mindent. Modnjuk ez enyhe túlzás de így elsőre rosszabbra számítottam!
Ilyen ládát ajánlottak, illetve bírtam venni olcsón, és itt lenne egy újabb kérdésem! Nagyon kemény, kopogósnak hallom a mélyet. Ezt hogy lehet orvosolni, lehet-e egyáltalán, esetleg valahol a vágással kellene játszanom? Vagy egyszerűen csak legyek türelemmel amíg bejáródik? Valahogy úgy képzeljétek el a hangját hogy mondjuk rock zenénél nem lábdob van, illetve van, csak nem olyan lágy, telt... hanem inkább koppanós! A másik gondom az lenne hogy Ti hogy szoktátok kezdeni a beállítást? Fejegységgel, vagy az erősítővel? Mert a végére már kavartam össze-vissza mindent, annyi a lehetőség benne -
arthropod
tag
Üdv!
Lassan összeáll a rendszerem, szerelném össze a napokban. Vettem minőségi kábeleket, stb... Pont ez miatt vettem észre hogy az erősítőmön (Audiobank) semmilyen jelölés sincs az RCA bemeneteknek. Fejegységen értelemszerű a dolog, piros/fehér, viszont az erősítőn mi alapján tudom eldönteni a dolgot ha nincs színkód?
A másik gondom hogy nekem nincs Gain potméter, van viszont -oldalanként 1-1 poti, amivel 0.5-5V-ig tudom a feszültséget állítani. 4V RCA-k vannak a fejegységen. Kérdésem az lenne ezek a potik pontosan mi célt szolgálnak?
Első szettre az erősítő szűrőivel milyen frekvenciákat engedjek? Tehát mehet a full, vagy csak a Hpf?
Végül főleg rock zenét hallgatok, erre nekem zárt ládát ajánlottatok. Kérdésem az lenn főleg jazz-hez milyen ládát érdemes venni?
(Bocsánat a sok laikus kérdésért, és köszi előre is)
-
arthropod
tag
Üdv!
Alpine 9827xx-hez keresnék beépítőkeretet. Hátha van valakinek elfekvőben?! Úgy tudom más típusoké is jó lehet?!
-
arthropod
tag
Üdv!
Vettem egy Alpine 9827RR fejet. Nyugatssatok meg hogy jó választás volt ebben az árkategóriábanAmivel Én most találkoztam először, hogy külön van RCA(?) a mélyládának. Na most gondolom akkor a 4 csatornás erősítőbe ennek kell mennie?! Tehát első szett: RCA-erősítő-front, SUB-RCA-erősítő-rear-mélyláda?
-
arthropod
tag
Ti milyen CD-re írjátok, és milyen formátumból, programmal a zenei cd-ket?
-
arthropod
tag
Sokszor olvastam hallottam hogy mnc, sal... hangszórói milyen rosszak! Ok, én laikusként ezt elfogadom! Viszont érdekelne a miért! Tehát mi az amitől, miatt ennyire hulladék kategóriába sorolandók?
-
arthropod
tag
Üdv!
Keresgetem magamnak a mélyládát, közben eszembe jutott egy nem elhanyagolható apróság. A rögzítése! Ti hogy szoktátok megoldani? Gunipók -
arthropod
tag
Igaz
Viszont most már járjuk körül a témát, csak hogy jól tudom-e? Tehát egyszer a szigeteléssel csökkentem a légnyomás által keltett rezonanciát, lemez zörgést, hibogást...
Másrészt szigetelve nem tudja átvenni a kasztni, lemez, a hangszórók által keltett rezgéseket!? Illetve egy korrekt szigeteléssel gyakorlatilag egy ládát alakítok ki a hangszóróknak!? Mondjuk itt megint érdekes a dolog, mert sokan teszik, csavarozzák a hangszórókat simán lemezcsavarral a gyári helyre, lyukba. Mondjuk én tettem alá körbe ilyen giliszta bitumencsíkot
Tehát itt megint felvetődik a kérdés. Ha nem lehet az ajtóborítást belül szigetelni, bármi miatt, van-e értelme kizárólag a kárpit alatt bitumenezni?
-
arthropod
tag
Ez így nekem világos, csak láttam a neten képeket,hogy belül nem szigetelik! Csak a kárpit alatt! Ezért kérdeztem van-e értelme! Mármint hogy csak a kárpit alatt lehet beborítani teljesen! Egyébként most meg nem mondom milyen autónál, de láttam már olyat hogy csak a zárnál volt egy fikarci hely. Szóval onnan nehéz benyúlni. Arról nem beszélve hogy érdemes az ajtóról a dzsuvát is előtte letakarítani, zsírtalanítani...
-
arthropod
tag
Olyan autónál, ajtónál, ahol lehetetlen a belső bitumenezés (annyira kicsik, szűkek a helyek, hogy képtelenség benyúlni) van értelme csak a kárpit alá tenni?
-
arthropod
tag
Köszi szépen
Sajnos nem megy. Gyári hely csak 13-as. Ráadásul kiemelni sem lehet sehogy. Aggatna a műszerfal oldala. lentebre tudnék tenni 16-osokat, de iszonyatosan szét kellene nyirbálni az ajtót, kárpitot. Ezt semmi képen nem szeretném. Talán annyi szerencsém van hogy ez egy Pug 309 teljesen eredeti, gyári állapotban. Az ajtók is még anyagból vannak rendesen. és szinte teljesen zártak is. Ez egyben gond is, mert gondolkodom az MNC cseréjén. Viszont lehet értelmetlen lenne egyelőre. Kezdő lévén beérem most egy darabig ennyivel: Elöl a 13-as MNC Sunset szett, hátra egy jó láda, minőségi kábelek... Aztán későbbiekben meglátom, hallomhogy egyáltalán érdemes-e tovább lépnem. Ergo: most ennyiből kell kihoznom a legjobbat.
Akkor nyilván zárt láda lesz
Kábelből pedig irányított.
Köszi még egyszer -
arthropod
tag
Üdv!
Mi a különbség a 3 említett ládatípus közöttKözben én is haladok a dolgokkal. Sikerült vennem egy 4 csatis Audiobank erősítőt. Lassan megvenném az RCA kábeleket is. Itt megint gondban vagyok. Mit jelent hogy irányított kábel?
Illetve láda ügyben is kérném a segítségeteket. Most még elöl csak a 13-as MNC Sunset hangszóróim vannak. (Későbbiekben szeretném majd nyilván 13-as u-dimensionokra cserélni) Erősítő a fent említett. Főleg rock zenét halgatok, milyen típusú ládát javasolnátok?Táp, testkábel -vastagsága, tiszta ügy. Viszont hangszórókábelből milyen méretűt érdemes vennem, ami biztosan jó lenne? Gondolom inkább méretezzem túl kicsit mint hogy szűk keresztmetszet, gyenge pont a kábelek legyenek!?
Köszi előre is
-
-
arthropod
tag
Üdv!
Megvagyok az ajtók bitumenezésével. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon meglepő a változás! Még az én kis virsli MNC Sunset 37813 5 inch hangszóróimmal is, ráadásul egyelőre csak ezek vannak, erősítő nélkül.Azt szeretném kérdezni hogy lenne érdemes beállítanom őket! Blau Kingston MP35-ben van lehetőség a bass és treble értékeket állítanom. Ha jól emlékszem a treble 0-17 között a basszust pedig emlékeim szerint 50-120 között. Tehát mi lenne az ideális tartomány? Sajna ahhoz még nagyon kezdő vagyok hogy fülre belőjem
-
arthropod
tag
Üdv!
Újabb amatőr kérdésem
RCA kábelből is érdemes rövidebbet választani? Tehát nekem kb 2x2m kellene de a 2x6 métert jóval olcsóbban tudnám megvenni. A felesleggel nem lenne gondom, el tudnám rejteni. Ami érdekel hogy a hosszával arányosan romlik-e a "minősége"?Esetleg tudna valaik ajánlani valami megbízható márkát, céget, ahol nem vernek át, és weben is lehet rendelni kábeleket.
-
arthropod
tag
Srácok, köszi szépen az eddigieket
Nem szeretném bontogatni, fúrni-faragni az ajtókat. Mindenképpen szeretném megoldalni a legkevesebb gányolással. A bitumenezés szerintem menni fog, már olvasgatok a témában egy ideje, majd meglátjuk.Joefiu. Neked milyen cuccok, láda van bent? Konkrét bevált típust esetleg tudnátok ajánlani. Ládát, csövet, erősítőt...
-
arthropod
tag
Egy 309-es peugeot. Munkás autó, sokat ülök benne, ezért is kellene az elfogadható cuccos. Sajnos muszáj maradnia a 13 cm-nek mert gyári helyen van, kiemelni sem lehetséges, beleütközne a műszerfalba. Azért is gondoltam hogy tanulni, kezdésnek jó lesz ez (alapnak) mert új a Blau, és a hangszórók is. Én bontottam ki őket. Öreg Papáé volt az autó Hollandiában vette pár éve a motyót és bele sem rakta még
Blaupunktokat egyáltalán nem ismerem, lesek is hogy hol az RCA a hátulján
Tahát maradna egyenlőre a már említett motyó. Hátul szinte soha nem ülne senki, ezért sem szeretnék a kalaptartóba hangszórót tenni. Most hirtelen kb 50K lenne rá csak. Természetesen használt dolgoktól sem zárkózom el, sőt!
-
arthropod
tag
Üdv!
Pár napja vásároltam autót. És szeretnék bele ha nem is hifit, de elfogadható minőségű cuccost. Persze egyelőre olcsón, és főleg úgy hogy két dolgot kaptam az autóhoz!
-Blaupunkt Kingston MP35
-MNC Sunset 37813 5 inchEgyelőre ezek adottak. Vannak 1.5 mm-es sodrott réz hangszórókábeleim is már. Tudom a Blau sem mai darab, és az MNC sem csúcsminőség de most kérlek tekintsetek el ettől!
Kezdő lévén abban kérném a segítségeteket hogy milyen típusú, tudású... erősítőt keressek vegyek? Illetve jól tudom-e azt hogy bőven elég az MNC első szett, és inkább egy mélyládát, szubcsövet vadásszak, mintsem telehánnyam a kalaptartót, hátsóajtót hangszórókkal. Ha ezt sikerülne -megoldanom, akkor menne a másik kocsiba, és remélhetőleg már tapasztaltabban fognék majd neki egy komolyabb rendszernek később!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- E-roller topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- OLED monitor topic
- Esik a hóóó!!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest