- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ohh most latom, hogy irtal
Hat igen, most, hogy mar nagyjabol megertettem, hogy mire is jo az idokorrekcio, elgondolkodva nem tudok rajonni kinek is szanjak a fejet? A dsp arakbol kiindulva, akinek van az valoszinuleg nem ezt a fejet valasztja majd. Akinek meg nincs kulon DSP annak meg kell, hogy legyen a fejben. Szoval kinek is gyartottak ezt
Mi ugy voltunk vele, hogy ne pont a legolcsobbat vegyuk, mert ugye mindig kijon az olcso husnak...... Szoval azert vettuk azt eloszor, mert ugye gondoltuk, ha nem also kategorias akkor jo lesz, ha kesobbiekben kellene tobb tudas amivel vasarlaskor meg nem voltunk tisztaban. Pont ezt akartuk elkerulni az olcsoval, ha valami fontos lesz a jovoben, akkor ne kelljen ujat venni. Erre pont megtortent, hogy uj kellett
Szerk: Tompie, a mienk pont ott indul, ahol kikapcsoltuk, szoval nem a szam elejerol. De nekunk nem ilyen a fej, hanem ddx4018. Szoval azert ne vedd keszpenznek
-
válasz
Tompie #64896 üzenetére
No erre nem nagyon tudom a valaszt
Valoszinuleg gyari hangszorokhoz mindegy, vagyis gondolom. Igaz, hogy a mi hibank is volt a pioneer vasarlasnal, de mi akkor is csalodtunk benne, szoval legkozelebb, /ami remelem jo sokara lesz
/ nem pioneer keresgelessel fogjuk kezdeni az biztos
-
Tompie
őstag
Köszönöm
(#64895) fojtviki
(#64894) Sub-ZeRoMost már csak a kérdés hangzás szempontjából Pio vagy Kenwood? Melyiknek van "természetesebb" hangzása? Vagy 2 gyári autóhangszórón úgyis mindegy ?
Az esetleg még számíthat, hogy melyik újabb kiadás??
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Champipi #64888 üzenetére
Test kábellel kezded(negatív) mert ha lazítás közben testre zárod,nem történi semmi,hiszen egy potenciálon vannak. Ha fordítva csinálod,és letesteled,jó esetben a kulcs elolvad,rossz esetben akár fél is robbanhat az Akksi. Visszarakásnál értelem szerűen először a pozitívot rögzíted,majd a negatív sarut.
Amúgy lehet kapni jobb minőségű gyorscsatis akku sarut is,ilyenre érdemes lehet lecserélni,de tényleg csak a jobb minőségűre. Ott elvileg mindegy melyikkel kezdesz...
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy leginkább megbízhatóság szempontjából melyik ajánlott?
Pioneer MVH-S300BT
Kenwood KMM-BT304Ami számomra fontos azt mind a kettő tudja: USB, BT (zenelejátszás, telefon kihangosítás) DE tudást tekintve ahogy látom Kenwood többet tud és emiatt inkább az ajánlott?
Akinek van ilyen Kenwood, tud gombnyomásra némítást? (Pion ott van a bal felső sarokban a mute gomb, Kenwoodon ilyet nem látok)
Csak egy Skoda Fabia gyári hangszóróira lenne kötve.
Köszönöm
-
s4tch
veterán
válasz
fojtviki #64873 üzenetére
Fura egy fej ez... Talán a 4V miatt lehet drága, másra nem nagyon tudok gondolni.
Mindegy, végül egy X5900-at rendeltem öcsémnek. Az "csak" 2,5V, de olcsóbb, van benne aktív keresztváltó, időkorrekció, szintén játszik flacet, van benne kihangosító, usb, szóval komplett csomagnak tűnik.
-
Champipi
aktív tag
Akkusarut hogyan illik leszedni és visszarakni, ha babrálok vele? Van sorrend, hogy előbb a mínuszt szedjem le meg ilyesmi?
Inkább csak az autót vezetném, nem az áramot
-
B-enji
tag
Ha Twingo és hifi, nekem mindig ez a régi debreceni acr-es jut eszembe. Azért anno ezt szívesen meghallgattam, megnéztem volna.
-
V8engines
tag
válasz
shaggy #64882 üzenetére
Én az elsőre kötném, ha már elől van hangszóró, és beállítanám a fader-t előre. Állítólag (én így tanultam, HIFI-s emberem javasolta) így kíméli a végfokot.
Nem értek ám hozzá, de én mindig így teszek. A garage-ban is autórádió. Szintén ezzel a módszerrel használva.Tőlem okosabbak majd kisegítenek.
De várom erről az igazságot amúgy. Ez tényleg így van, HIFI-sek?!
-
flash-
veterán
üdv
szerintetek rock/metál/komolyzene (tehát hangszeres zene) milyen hangszóró passzol 20-25 ezer forintig?
Kicx ICQ 6.2 például milyen zenéhez való?
esetleg más? -
shaggy
aktív tag
Ha csak egy hangszoro par van akkor a fejegyseg melyik kivezetesere kellene kotni?
-
Agostino
addikt
sziasztok
elsősorban budapestiekhez fordulnék. [ilyen] kábelt keresek, de csak online találtam. van bolt budapesten szerintetek, ahol személyesen is meg tudom venni?
-
KLacee
újonc
sziasztok! 2002-es Twingo ajtajába szeretnék 16-os szettet a 13as helyére. Van valakinek tapasztalata, hogyan lehet ezt beépíteni kiemelő nélkül? Ha megvágják a műanyagot az ajtón belül, nem fog belefolyni a hangszóróba az ablakon lecsorgó/lecsapódó víz?
Itt azt állítják, hogy viszonylag egyszerű.
Előre is köszönöm! -
troll81
addikt
ez valakinek ismeros?Helix E40 Esprit velemeny rola?hangja erdekelne mihez hasolithato?
-
flash-
veterán
üdv
olyan megbízható cd lejátszós fejegységet keresek amiben van kártyaolvasó (úgy gonodlom a behelyezett kártya kisebb helyet foglal mintha usb-t rácsatlakoztatnám az eszközre...),beépített erősítő.semmi más extra kívánság nincs, esetleg flac lejátszás
2 hangszórót kötnék rá, valami szép hangzásút nem kell nagy hangerő se erős basszus...
-
Hat tenyleg nem olcso, mondjuk amikor vettuk, azt se tudtuk mi az a DSP
Na de akkor is, azert mar beletehettek volna, ha mar a konkurencia sokkal olcsobb keszulekeibe is belekerul
No de mindegy mar, tul vagyunk rajta. De most hallgatva beallitas utan a kenwood-ot, hat a DSP csak kell mindenkeppen.
-
Tul sok benyomas ugyan nincs rola, mi hibaztunk, hogy megvettuk
El is adtuk azota. A DSP hianya miatt nem volt megfelelo sajnos
Ugyan ez volt nekunk csak a DAB verzio. FLAC-et ha jol remlik nem jatszotta cd-rol. Sot volt, hogy par AAC-t sem usb-rol, pedig nem volt serult file. Szoval annyira nem jott be sajnos
szerk: 64GB-os pendrive-val hasznaltuk es nem volt gond vele
-
s4tch
veterán
Pioneer DEH-X8700BT tulajok vannak itt? Lenne néhány kérdésem, amire a kézikönyv nem, vagy csak részben ad választ.
- iPhone 6s gond nélkül kapcsolódik bt-n keresztül?
- Pendrive-ot mekkora méretig kezel? (32GB gondolom, nem jelent gondot.)
- Ha csak az egyik RCA kimenetre csatlakoztatok interconnect kábelt, ugye azt be lehet állítani, hogy oda vágatlanul menjen a jel? Úgy látom a kézikönyvben, erre szolgálna az SW control egyik állása, de rég volt már Pio fejem, nem vagyok benne biztos.
- Flac tényleg csak usb-ről megy?Ezen kívül általános benyomások is jól jönnének. Köszi!
-
G.Zs.
senior tag
válasz
fojtviki #64867 üzenetére
En pedig koszonom a Punk IPA-t, a hallgatozas es allitgatas pedig egy elmeny volt.
A hifi kapott egy jo alapbeallitast, de kell majd meg egy alkalom, hogy kicsit elidozzunk a reszletekkel is. Osszessegeben jo rendszer lett kellemes, hosszan hallgathato hanggal.
A fejegyseg meg eleg beta allapotban van, egy firmware frissites nem art, ha majd elerheto lesz. A DSP resze ennek a multimedias fejnek is kb. pont ugyanazt tudja, mint most kaphato 1 dines testverei a JVC-Kenwood kozepkategoriajabol.
A Steg K2.01 kellemes lagy hangu, meroben eltero karakter, mint az elodei. Nekem a regi jobban bejon, szerintem az AQ/QM szerian ugyanzezzel a hangszoro szettel tobb reszlet lenne hallhato.
A melytartomany viszont csillagos otos. Az a JL Audio lada a a Mosconi 120.2-vel nagyon szepen teszi a dolgat. Gyors, pontos, szinte nem is kellett idokorrekciot allitanom, annyira szepen belesimult az elejebe. Igazan megerte az arat. -
Eloszor is megkoszonnem G.ZS forumtarsnak, hogy Vasarnap a szabadidejet rank aldozta es beallitotta a rendszert
Masodszor pedig, teljesen hihetetlen szamomra az egesz dolog
Nem ervenyes igy, hogy a vezeto elvezi a legjobban. Egyebkent meg felfoghatatlan, hogy ekkora kulombseg van, hogy ki hol is ul
Most mar ertem, miert is volt fontos a DSP meg hasonlok. Nagyon szuper ez igy
-
törölt tag
Sziasztok!
Ajánlott vétel lehet ez középkatágoriában?
https://www.sony.hu/electronics/autos-vevok-lejatszok/xsp-n1bt -
shaggy
aktív tag
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Megkértek h traktorba tegyek egy rádiót és két hangszórót a kérdésem az lenne milyen hangszórót lehetne belerakni ami szépen tisztán és hangosan szól?
A helyét ahogy néztem maximum 17cm fér el és ha lehet ne a legdrágább legyen 10e környékén ennyi volt a kívánság a fejegység egy pioneer MVH-S100UB. -
V8engines
tag
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Újdonsült autómban szeretném a mostani fejegységet cserélni.
Jelenleg egy pioneer deh1730r van, az autó egy 2005-ös opel astra g, twinport, 1.4.
Főként Bluetooth csatlakozásra és USB pen drive támogatásra lenne szükségem. Stílusban trance főként. A jelenlegi hangszórókat nem tudom, hogy milyen van az autóban. Később azokat is fejleszteném.
Extrem digital-ban vásárolnék, mert van 20% kedvezmény.
Néztem az összefoglalót, viszont a két ajánlott egység az kifutott.
A kérdésem az lenne, hogy van olyan ajánlott egység, ami most az edigital kínálatában kapható?
Kedvezménnyel olyan 25 ezer forintot szánnék rá. Tehát kedvezmény nélkül 30-32 ezer forint árban.Ez a típus esetleg ajánlott? Blaupunkt Dresden 230bt
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Nincs véletlenül valakinek Budapesten
szerelhető rca mama csatlakozó
vagy
1db rca mama 2db rca papa y 1m kábele
vagy
rca mama -> rca papa 1m kábele
rövid 1db rca mama 2db rca papa y kábele -
Tdizsolt
senior tag
válasz
MunezXBK #64851 üzenetére
Igen,ha van előkészítés,akkor egyszerűbb a dolog,de több helyről is hallottam,hogy most már úgy gyártják le rendelésre az autókat,hogy csak azt az extrát rakják bele,amit kérsz,utólagosan már nem bővíthető.Ezért kérdéses,hogy meg van e az Octáviában ez a lehetőség,vagy sem...
-
dmad
aktív tag
válasz
kavics325i #64831 üzenetére
Nekem van egy Helix HXA20X erőm, ami szerintem teljesen alkalmas erre a célra.
Ha gondolod...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest