Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
válasz
lautnermark #59999 üzenetére
Oké nem gondoltam át a dolgot.
Szóval egy fejegységnek van lejátszási minősége.
A JVC-ével meg vagyok elégedve szépen szól.
Kérdés, hogy ez a Pio milyen hozzá képest.
Nemrég kipróbáltam egy SONY mechanika nélküli fejet, de az kb. puffogot tompa volt szólt az mindenhogy, csak szépen nem.Tehát RCA van rajta közben megnéztem, azaz rá tudom kötni az erősítőre, hogy a csövet megszólaltassam. Ez pipa.
De maga a szerkezeet mit tud minőségben, erősen belépő szint, nem stúdió hangzásra számítok, de ha olyan tompa lesz mint a SONY volt akkor el se megyek kipróbálni.
-
rob210
nagyúr
Sziasztok ez a mechanika nélküli szerkezet egy erősítőt ki tud hajtani illetve hangminőségre elfogadható.
Csak szimpla zenehalgatásra lenne, egy JVC-t váltana, csak elegem van a lemezírogatásból.
-
rhonin
senior tag
válasz
lautnermark #59996 üzenetére
Szia,
3555-ös, ez elvileg combosabb mint a 3550-es. Kacsa is ajánlotta ezt az erősítőt így belevágtam.
Próba, tapasztalat után kiderül majd, hogy milyen hangja lesz azoknál a zenéknél amiket hallgatok.
Az ajtókat közben STP-vel befejezem. Azzal tudok haladni míg valakivel meg nem csináltatom a bekötést.Akkusarukból, biztosítékházakból milyen márkát favorizáltok?
Connection best gondolom már normális minőségű lehet, vagy jó belőle a first is? Esetleg Dietz egyéb márkát inkább?Kacsa7: Köszi. Akkor maradok az STP silver-nél. Elvileg 7-8k-ból meglesz a két ajtó belső fele ha jól saccoltam.
-
Lite
őstag
válasz
Sub-ZeRo #59982 üzenetére
Aktív vágás: a fejen vágod sugárzókra kerülő hangot (nem kell használni a hangszórókészlethez adott hangváltókat, vagy tudod venni külön a magasat és a középmélyet). De ez csak akkor okés, ha van elég csatornád az erősítőn. (Vagy 1 db 5-6 csatis erő, vagy 1x4 csati+1x2 csatis erő, vagy 1x4+monoblokk)
Fejnek azt a Kenit felejtsd el, ha visszaolvasol a fórumban, vagy rákeresel, (mert régen volt már,) pont én futottam bele és szidtam, mint a bokrot, hogy egy nagyon gyenge fej. Helyette a Pioneer FH-X 730 BT a javasolt, az lejátszik mindent (96/24-es flac-et is!), van aktív vágás és időkorrekció (mert ha már összehozol ennyi csatornát, akkor nem sértés, ha össze is tudod hangolni és a végén egészen nagyon jó hangot kapsz, színpaddal).
Erősítő: a többiek már adtak tippeket, de alapvetően a hallgatott zene eléggé meghatározza, hogy milyen irányba indulj. A költséghatékonyság jegyében használtat keress. Ha kiszemelt, majd segítünk.
-
kacsa7
őstag
válasz
rhonin #59991 üzenetére
Én személy szerint azt mondom, ha az egyik oldala már normális anyaggal meg van csinálva, akkor a másik felét is zárd le STP-vel. Én Hannoval szigeteltem, de ha mégegyszer elkezdeném, jobb, rugalmasabb anyagot használnék. Egyszer kell jól megcsinálni. Nyáron szép és jó a Hanno, nem nehéz vele dolgozni, de télen, amikor bejönnek a hidegek, borzasztó rideggé, kopogóssá és keménnyé válik. Olyan érzésem van, hogy ez télen hallatszott is a hangján. A drágább anyagok jóval rugalmasabbak és arányaiban, hogy csak a felét kell megcsinálni, nem kerül annyival többe.
-
rhonin
senior tag
válasz
lautnermark #59969 üzenetére
No vannak hála isten fejlemények.
Úgy néz ki sikerült megfognom ezt a 3550-es Alpinet úgyhogy alakulunk.Előző hsz-emben említettem az ajtó kárpit felöli oldalának a szigetelését ahol gyárilag fólia van.
Erre korábbi hszekben többen említik ezt a típust ami költséghatékony:
Hanno Protecto PF 830Az ajtó utca felöli belső oldala STP silverrel van kibélelve. Belső oldalra jó lenne ez az anyag?
Zala megye környéki szakit úgyszintén keresek aki segítene a bekötésben, ha tudtok valakit akkor pm-ben keressetek meg légy szíves. Köszönöm.
-
pengusz77
senior tag
válasz
Akkor hegesztek még 2 kábelt
-
Mivel nem akarnám elvenni a helyet a csomagtartóból, akkor inkább maradnék a belevaló ládánál.
Oké a második pontnál elakadtam. Aktív vágás.
3. pont stim. Az még megy. Talán. Kérdés hány csatornás legyen?
4. Megnézem, de most olaszban vagyok, nem nagyon tudok lógni egész nap a mobil neten.
Amúgy meg milyen erősítőt ajánlasz hozzá?
2 din-nél egy Kenwood dpx-5000BT lenne a kiszemelt, de ez még változhat.
Ez szimpi, de nagyon nem akarok vele elszálni. USB-t tudjon leginkább. Csili vili nem kell nagyon. Nincs kedvem már cd-vel rohangálni... -
sza.sa
tag
sziasztok!
Peugeot 307-ben cserélem majd kezdésnek a hangszórókat Pioneer TS-170CI szettre, a leírásában egy SUUNI004 5mm-es keretet ír az autómhoz a beépítéséhez, ezt viszont itthon nem is találtam...
Létezik ebből univerzális is? -
Lite
őstag
válasz
I'am Dony #59973 üzenetére
Gratula! Én nem az A4, hanem a SubP DB sorozatot nyúzom (az érzékenyebb elvileg, de duplatekercses).
Tény, hogy itthon elég drágán adják őket, külföldről hozatni jelentősen olcsóbb.
Mondjuk a tömés érdekes dolog, én a 30-as ládáját túltömtem, ott befulladt a motyó. A kúpszivacsot azonban meghálálta... A 25-ös még járatódik... De jó hangjuk van, az tény... -
I'am Dony
őstag
válasz
Sub-ZeRo #59966 üzenetére
Én úgy kezdeném, hogy mennyit szánok az egészre. 50 60 ból nem fog menni minden ha jót szeretnél. Ha tudsz egy kb. keretet írni össze tudjuk itt a többiekkel legózni hogy jó is legyen. A kis hangerőn is tiszta... dinamika ahol írtad nem a filléres kategória. Egy elfogadható 16os komponens szett 35 környéke. A sub szintén ennyi körül van, az erő is alsó hangon 20 25 használtban stb..
-
I'am Dony
őstag
Szia Uram! Igen én is a lehető legkisebb térfogatot szerettem volna elbukni ezért is lett egyedi doboz -amiben jó fajta kábel van
- én pont ezért választottam a Focal 25 A4 subot. Ez is már 15L től mehet a gyári ajánlás szerint. A töméssel úgy vagyok, hogy egy jól eltalált ládába nem kell semmi. Persze ha kicsi lett a térfogat akkor a töméssel lehet igazítani némileg.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Túl vagyok ezen. Végigjártam. Hasonló árban lenne az is. Cserébe az autót a készítés idejére nélkülöznöm kellene mindemellett egy dög nehéz dobozt kapnék. Pont ezért csináltam magamnak egy dobozt méretre. A gombhoz kabátot nem értem... Szerintem tök mindegy hogy a meglévő hsz hoz tervezel ládát v. a ládához választasz hozzáillőt. Főleg ha a méret is korlátoz.
-
Lite
őstag
válasz
Sub-ZeRo #59970 üzenetére
Ha a csomagtartó szent, nyugodtan vedd azt a dobozt. Ismerős a szitu, ha az én autómhoz is lenne, én is azt vennék. Amit javasolok, hogy vedd figyelembe:
1. a doboz csak 15 l - nagy valószínűséggel tele kell tömni vatelinnel, attól olyan 20-30%-al többnek fogja "látni" a dobozt a hangszóró
2. olyan fejet válassz, amin aktív vágás van, ugyanis ha fázishiba/kioltás lesz, ezt a dobozt nem fogod tudni elforgatni, máshová helyezni, a fejen történő vágási meredekséggel tudsz rajta segíteni.
3. elég bivaly erősítőt nézz, hogy legyen benne tartalék és kontroll - szükséged lesz rá...
4. hangszórók közül ajánlom figyelmedbe a Kicker CVT szériát, ez a lapos sorozat (shallow mount) és elég kicsi zárt ládában tudnak már működni (konkrétan a a CVT10 gyárilag 22l-től ajánlott, a ládádat kitömve 15 l+30% = 19,5 l körülire tudod tuningolni, ott már azért lesz bugi...)Milyen 2 din-t szeretnél?
#I'am Dony: Ez neked is érvényes...
-
válasz
Oltani tudod az embert az már biztos.
Azért jöttem ide hogy segítsetek, se ha ennyire telik, akkor inkább nem jövök ide. 🙃 -
lautnermark
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #59962 üzenetére
Egy komplett mélyládát meg egy kisebb erősítőt kapsz ennyiért használtan, akkor miért akarsz egy üres dobozért ennyit adni? Amúgy gombhoz a kabátot? Az üres doboz térfogatához fogsz majd megfelelő értékekkel rendelkező mélysugárzót keresni? Sok sikert kívánok hozzá. Mielőtt megveszed, nézz utána, hogy milyen mélysugárzókhoz ideális ez a doboz."Úgy gondoltam, hogy menne a láda, egy erősítő bele, egy mélynyomó, és valami csipogó bele" Ezek szerint mégsem olvastad végig az összefoglalót!
I'am Donny
Mint fent. Amúgy ennyiért talán tudsz is csináltatni a saját autódhoz valót. Nézz utána!Pengusz77
Nem, ezzel csak azt tudod kapcsolni, hogy a rear/sub rca és/vagy a hátsó hsz.kimeneten teljes frekisáv vagy csak a lpf-zett subtartományod jöjjön ki. Amiről írtam, azt inkább a felső kategóriás fejekben kell keresni, uh.nem hiszem, hogy meg tudnád úszni a subnak a sztereó rca kábelezését.Rhonin
Igen, kábeleket már akkor kell venni, amikor tudod, hogy miből mennyire lesz szükséged. -
rhonin
senior tag
válasz
lautnermark #59955 üzenetére
Köszönöm neked is.
Maradok a hegesztőkábelnél 25-ös tökéletes lesz az első szettnek, de azt hiszem első körben beszerzem az erősítőt és meglátjuk, hogy odafér-e az első anyós ülés alá, ha igen akkor aszerint számolom majd a kábelek méretét.Remélem azért még meg lesz ez az alpine. Szimpatikus, szolid kis erősítőnek tűnik.
Első ajtó belső burkolata és a fém közötti részen nem lett leszigetelve. A többi részen STP-vel csináltatta az előző gazdája.
Ezt a részt is ezzel kellene vagy van erre valami olcsó/jó minőségű megoldás?
Igazából ezt magam is meg tudnám csinálni az interneten látottak alapján. Nem tűnik vészesnek.
Kb. 2db 50x75cm lap elegendő is lenne hozzá. -
rhonin
senior tag
válasz
kacsa7 #59954 üzenetére
Szia!
Rákérdeztem az erősítőre, talán még nem lett eladva, bár február közepén lett felrakva a hírdetés...
necces.
Holnap körbenézek a piacon, hogy mi férne bele a keretbe még ezen kívül és majd jövök zavarni ide a fórumra.
Köszönöm a segítséged! Ezer hála az eddigiekért. -
bnagylajos1
tag
sziasztok következő hibajelenség az alpine 193 bt nl ma a zene elhalkul majd torzul és újra indul a fej.. na ez mi lehet lehetett küldeni akarom gariba,csak érdeklődnék hátha valaki belefutott ilyenbe frimware frissitést próbáljak vagy hagyjam?
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59958 üzenetére
2 pár rca van, de az egyik kapcsolható a fenti szisztéma szerint : rear/rear,sub/rear,sub/sub. Ezek szerint ha sub/rear -ra állítom, akkor csak mono jel jön ki azon az rca-n? (a másik lenne a hátsó hangszóróké) ha sub/sub-ra állítom, gondolom akkor sztereo sub.
-
-
válasz
lautnermark #59942 üzenetére
Szia
Elolvastam.
Mit tudsz mondani az ügyemmel kapcsolatban?
A láda azt drágának találod? Vagy nem jó? -
HIJ
őstag
Én ebayen találtam gyári egysegeket kb 200 euro -tól, de nem tudom h ennek mik a feltételei. Tehát hogy fogadja e az autó vagy össze kell e őket párosítani vagy pl ha megvenném, akkor van e megfelelő kábelezés a komolyabb fejegységhez. Nem tudom mert a Stilom még nem volt ilyen okos...
-
BBéci
legenda
Octaviába keresgélek fejegységet a gyári Swing helyére, nem lesz olcsó, ha a hangminőség is számít. Pénteken vettem át az autót és csak formában odaillőt fogadok el, mert tetszik a látvány. Ami a gyárival megegyező kialakítású, abban navigáció is van, ezért piszok drága, 850 eurónál kezdődnek. Van mire gyűjtenem.
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy '15 -s Seat Leont, amiben a gyári kissebb kijelzős fejegység van. Szeretém körbejárni a kérdést, hogy hol és mire lehetne ezt lecserélni. Akár a gyári nagyobbra vagy egy akármilyen gyárinál jobb megoldásra. Először inkább a gyáriban gondolkodnék, de nem tudom hol kéne ennek utánaérdeklődni vagy mi lenne az irány...
A cél nem feltétlen a jobb hangteljesítmény, csupán egy nagy kijelzős, kényelmesebb fejegység lenne. Kínai androidos rádióm már volt és nem igazán voltam tőle elragadtatva, mert mindent tudott, de főleg semmit...
Tudtok valamit ajánlani? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
pengusz77 #59948 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a fej sub kimenete
- fixen mono, ezért csak egy sub rca aljzat van rajta (elég egy kábel)
vagy
- fixen sztereó, tehát mindkét csatornát be kell kötnöd (mert, ha csak a balt kötöd be, akkor csak a bal oldali sub hangok fognak megjelenni az erősítődnél)
vagy
- kapcsolható sztereó és mono közöt (ekkor ált. a bal lesz a mono aljzatod és ilyenkor a fej végzi a monosítást/csatornák közösítését, amit alapesetben az erősítőd végezne el) -
lautnermark
aktív tag
válasz
---Lasali--- #59951 üzenetére
Egy új gumiharmonika "kiépítéséhez", a fúráshoz le kell szerelni az ajtót, nem? Akkor lehet kicsit egyszerűbb a gyári harmonikával szarakodni. Ha nem tudod megfúrni a csatit, de van benne üres hely, akkor saruzhatod is.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
rhonin #59949 üzenetére
Szia
25 qmm-s hegesztő testkábel 1120 ft./m Zajosodás az rca kábelnél fordulhat elő. Azért linkeltem a 1,5-s hangszórókábelt, mert Kacsa azt ajánlotta. A hangszóró kábel keresztmetszetének "mizériájáról" van egy privát, szubjektív véleményem, amit nem merek leírni,mert biztos fikázásnak fog tűnni. -
kacsa7
őstag
válasz
rhonin #59953 üzenetére
Jó lehet a céljaidnak, de kb. a felét éri, mint amennyiért hirdeti. Ennyiért adok 2 db 2 csatis, 35-ös szériás Alpine-t, aminek a hangja jobb, a teljesítménye nagyobb (van benne kellő tartalék) és jobb állapotban vannak.
3555
Akkor már inkább ezt venném helyette, ha még megvan. Megbízható ember hirdeti. -
rhonin
senior tag
Erről mi a vélemény?
Alpine v12
Pio ts-q172c szettet kötnék rá egy alpine w235-ös fej-el.Elektronikus zenéhez kellene, vagy ehhez inkább másik márkát kellene keresni?
-
BBéci
legenda
válasz
---Lasali--- #59951 üzenetére
Jó lesz az harmonikának is!
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok, egy kérdés!
Ha valaki feladta hogy az ajtókábelt a gyári gumi harmónikában akarja átvezetni, nem jutott még eszébe hogy fúr egy új harmónikának lyukat? Mert nekem most ez jutott eszembe.. Viszont nem nagyon találok hozzá megfelőlő vékony harmónikát, amit kicsi furatba bele lehet pattintani. Csinált már valaki ilyet?
-
kacsa7
őstag
válasz
rhonin #59947 üzenetére
Elektro boltban, mindenes barkács boltban, vagy hegesztéstechnikai szaküzletben, vagy rendelsz neten. Hegesztő kábelből is ugyanolyan vastag kell mint hifi kábelből. A test legyen ugyanolyan vastag mint a pozitív.
Dugó 6-700 Ft körül már teljesen mind1 melyik, nem lesz jobb a drágábbal sem kb. Az a kérdés, mennyi helyed van a fejegység mögött, mert ha kevés, akkor érdemes minél rövidebb dugóval szereltetni.
2,5-ben benne van a tartalék, ha nagyobb erősítő vagy első szett kerül be, akkor nem kell cserélni. Egyébként szerintem a 1,5-essel is vígan elvan (én sokáig használtam azzal még a batár terhelhető Kicx 6020 PRO mélyközepét is). Ökölszabálynak a mélyközépben 2,5mm2, magashoz 1,5mm2-t szoktuk emlegetni.Táp egyik oldal, RCA és hangszóró vezeték másik oldal és akkor a legkevesebb az esély a zajra. Műszerfalon át teljesen jó. A hangszóró vezetékkel az ajtóba bejutni kérdés. Ha szakműhely csinálja, akkor valószínűleg megoldják. Ha magadnak, hát akkor lehet jobban jársz, ha az ajtó átvezetőig viszed, mert az ajtó csatijában kb. nem lesz hely. Megfúrni meg vagy sikerül jól, vagy nem.
-
rhonin
senior tag
válasz
lautnermark #59946 üzenetére
Ez a cordial kábel csak 2x1,5-es a KCE-LS25 amit linkelt Kacsa7 az pedig 2x2,5-es.
Vagy kisebb keresztmettszet mellett jobb a cordial?
Paradox-nál nem láttam, hogy lehetne szerelten kérni az RCA-t vagy ez is ilyen megbeszélés kérdése? -
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59943 üzenetére
És ez pontosan mit jelent? JVC KDX330BT. Ez a rear/rear rear/sub sub/sub állítás lenne?
-
rhonin
senior tag
válasz
kacsa7 #59945 üzenetére
Igen, nekem is jó árnak tűnt. Mondjuk ugyanez a Best sorozatú kábel 25-ösben már 2k métere. Az már kicsit húzós. Hegesztő kábel gondolom elektro boltban kapható. Hegesztőkábelből is ugyanolyan vastagságút keressek mint a hifikábelből? Testkábelből is ugyanolyan vastag fog kelleni?
Azt hiszem maradok a Kácsánál ha már ajánlottad az RCA-t + a hangszórókábelt is onnan.
E kettő RCA csati között mi a különbség? Van előnye a drágábbnak?Hangszórókábelből 16,5cm-es első szetthez mekkorát ajánlanál? 2x2,5mm-es fog kelleni vagy elég vékonyabb is?
Ha már számolgatom a szükséges mennyiséget úgy gondoltam ki, hogy vezető oldalon húznám hátra a tápkábelt/testkábelt és az utasoldalon menne előre hangszórókábel mindkét oldali és a vezető oldalit áthúznám a műszerfalon keresztül. A zaj miatt érdemes így vagy mehet a vezető oldalon a tápkábelek mellett a hangszórókábel?Nagyon szépen köszönöm a segítséged és bocsánat a sok kérdésért, de alap hozzáértéssel próbálok nem hülyeséget csinálni... nem tudom mennyire fog összejönni...
-
kacsa7
őstag
válasz
rhonin #59939 üzenetére
A tápkábelt azonnal vedd meg annyiért, mert annyiért hegesztő kábelt nem lehet venni, viszont ha akarsz benne egy kis tartalékot a későbbiekre, akkor 16mm2-es vagy 25mm2-es hegesztő kábellel jobban jársz. Olcsóbb mint a hifis kábel és nem rosszabb, rézből van. A 10-es a létminimum ahhoz az erősítőhöz.
5m-nek kb elégnek kellene lennie. Testet ha húzol direktben az akkutól, az a legtutibb (kevesebb esély a zajra, stabilabb táp), de nem feltétlenül van rá szükség. Ha hátul keresel normális test pontot a kasztnin, akkor 1m test kábellel kb. megúszod.A BT már elég lehet, de ha ennyit rászánsz, akkor én már inkább a Neotech KHS321-ből csinálnék vagy csináltatnék kábelt. Kácsáék ráforrasztanak Neked dugókat, ha nem vagy jártas benne. Kell belőle 5m és 4 dugó. Az kb. 7eFt. Nem tudom a dugókat mennyiért forrasztják rá.
[link]
A másik opció, ha vissza keresel, próbálgatnak Van Damme kábeleket, amiből van elég jó ár/érték arányú, az kb belefér ebbe az árba.Hangszóró kábelből ha Hififutár akkor már inkább ezt, mondjuk ezzel nincs tapasztalatom.
Kácsánál abból is vannak megfelelőbbnek tűnők: [link] [link] [link]
Esetleg valahonnan Coridal CLS215, még az sem annyira drága. -
törölt tag
válasz
lautnermark #59942 üzenetére
Mi ezzel az árral a gond? Teljesen vállalható. Mindegyik típus azonos itt körül van
-
kacsa7
őstag
válasz
pengusz77 #59934 üzenetére
Meg kell nézni a leírását, olyankor hogyan működik. 1 csomó erősítő mono módban alapból csak az egyik RCA bemenet jelét használja. Ha mindkettőt, akkor pedig közösíti. Vannak viszont erősítők, amik ha csak az egyik RCA-ba dugod, de ő mindkettőt használja, akkor halkabban szólnak, mint ha mindkettőbe van jel. Most egy Steg K12-t raktam be szubra, amin nincs mono mód vagy bármiféle előválasztó. Aggódtam is miatta, hogy lehet kell majd Y elosztót gyártani/gyártatni az RCA-hoz. Meglepetésemre simán megy 1 RCA-val és nem halk.
Egyébként ha a kérdés az F130-ra irányult, annál ha mono-ban van, akkor a bal(L) RCA jele számít csak.
-
rhonin
senior tag
válasz
rhonin #59925 üzenetére
Kicsit továbbgörgetve az ügyet.
Néztem ki kábeleket az erősítőnek, próbáltam nem a leggyengébbeket kiválogatni, de azért az ésszerűség határán maradni.
tápkábel:
[link]ebből ha csomagtartóba szeretném elhelyezni akkor kell gondolom 5m kb. a pozitívnak és 5 méter a testnek.
Connenction bt2 550 RCA-t néztem az erősítő és a fej közé:
[link]Hangszórókábelnek pedig ilyent néztem:
[link]Jók lennének ezek vagy érdemes mást választani valamelyikből?
-
Sziasztok!
Régóta gondolokozom rajta, hogy kellene valami jó kis hangrendszer a kocsiba.
Egy 2003-as kombi fókáról lenne szó.
Nem értek hozzá, tök hülye vagyok, előre szólokde azon gondolkoztam, hogy egy ilyen [link] kellene nekem berakni hátra. Sem mélynyomót, sem subot nem raknék be hátra. Kell a nagy csomagtartó na.
Szóval egy ilyet kellene belerakni, lehet még jó is lenne. 1 darabot, nem kell kettő szerintem.
De itt meg is akadtam hogy hogyan tovább. Milyen fejegység, milyen erősítő. milyen mélynyomó, kábel stb...
Ebben kérném a segítségeteket, hogy legalább el tudjak valamerre indulni.
A hangzás az annyi legyen, erősségre, hogy a kasznit ne vágja le a padlólemezről.
Komolyra fordítva a szót, kis hangerőn is szépen, tisztán szóljon a mély,dinamika, legyen benne közép és magas tartomány is. Nem kell 1000 watt meg ilyenek.
Gyárilag egy 4 hangszórós rendszer van benne, gyári 2 dines egységgel.
Fejegység az inkább 2 din, flac-ot is tudjon lejátszani usb, meg ami a 21. században már alap. Van egy Kenwood kiszemelve, DPX-5000BT a típusa a fejegységnek. Itt meg is állt a tudomány. Milyen márkájú legyen a hangszóró, ha nem jó a fejegység, akkor valami mást ajánljatok légyszíves.Tudnátok ebben segíteni, hogy mi lenne ezek után a megoldás a hangrendszerre?
Persze ha nem jól gondolom, akkor javítsatok ki, csak ezt úgy magam kezdtem el "összerakni"
Szóval ebben a dologban szeretném kérni a segítségeteket! -
Lite
őstag
válasz
bnagylajos1 #59924 üzenetére
Ha nem tévedek, az a DAB-ban különbözik csak... (Legalábbis a prospektusukban együtt szerepelnek+ az 580 is).
-
pengusz77
senior tag
válasz
kacsa7 #59933 üzenetére
Direkt nem írtam kommentet, mert vártam ki szól be elsőnek
Az rca-t volt főnökömtől kaptam ajándékba, régen sq rendszere volt neki (aktív 3 út), vastagabb, mint a Gladen Alpha, eddig is erről ment a sub. Majd hegesztek neki Starquad kábelből rca-t (a szettnek is abból van). Ha az erő tud mono "üzemmódot", és subot hajtok róla, akkor elég egy kábel?
Tápkábel: 10mm2-es kábel elég hozzá, villanyász boltban vettem, és ott nem az autóhifis színkódolás van, és ez legalább réz. A föld is direktbe van húzva akksitól (az a piros). A képen nem kivehető, de a remote kábel meg lila
(ilyen volt itthon)
-
kacsa7
őstag
válasz
pengusz77 #59929 üzenetére
Azért írta amit írt, mert attól még, hogy a gain poti nincs maxon, le van tekerve, attól még ki tudod akár maxra is vezérelni. A gain poti arra van, hogy a bemeneti jelszinttel összelődd az erősítőt. Adott hangerőn ha le-fel tekered, akkor azzal a kimenő teljesítményed változik, de attól még, hogy le van tekerve, nem feltétlenül korlátozod. Tehát ha 1/4-en áll a gain poti és le tud adni 100 wattot az erősítő, az nem azt jelenti, hogy 1/4 gain állás mellett max 25w lehet a kimenőd.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59919 üzenetére
Nekem az A50x4-es van, csak arról nem találtam mérést, gondolom az is kb. ugyanezt tudja arányaiban a névleges értékhez képest.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
bnagylajos1 #59927 üzenetére
Nekem ute92 bt-m van eddig nincs vele baj.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
bnagylajos1 #59917 üzenetére
Mi volt vele a baj?
-
rhonin
senior tag
válasz
kacsa7 #59922 üzenetére
Szia,
STP-vel akkor meg kellene csinálni a fólia alatt is egyértelműen. Ez lesz az első + kábelezést kellene megcsináltatni valakivel.
Ha viszont a szerelőnyílásnál is le lesz zárva akkor hogy lehet szerelni az ablakemelőt később ha gond adódna?
Levehetőek ezek az STP-k és visszaragaszthatóak?Erősítő márkákból mit lenne érdemes nézni?
Én mondjuk újban néztem a hertz hcp 4-est ami 40k lenne és hidalva 2x 170w-ot tudna.
Nem gond a használt sem, csak szakértelem nélkül félek belevágni egy használtba. Kipróbálni meg sajnos csak az eladó autójában tudnám ha lenne rá lehetőség.Ülás alatti elhelyezés lehet nem lesz tényleg jó ötlet mivel nálam is ott van a szellőző nyílása + a potikhoz sem lehetne utána már hozzáférni... :S
-
Lite
őstag
válasz
bnagylajos1 #59920 üzenetére
Teljesen vállalható. Nekem a mechanikás verziója (5900) van, az árát megéri (104 Eur, ha jól emléxem).
-
kacsa7
őstag
válasz
rhonin #59916 üzenetére
Szia!
Adott hangerő felett azért torzul a hang és a gondjaid egy része abból fakad, mert a fej valós 15W RMS-es csatornáiról van hajtva az első szett. Erősítő ezen segít. Ezen valamennyit segíthetsz, ha állítasz HPF-et a szettre, és akkor nem fogja a 20Hz-et is ráengedni.
A szigetelés így csak félig kész, pedig normális anyaggal van csinálva. A fólia helyén is kellene 1 réteg szigetelés, ami lezárja a szerelőnyílásokat. Így lesz a hangszóró mögött egy zárt doboz, és nem fog a szerelőnyílásokon kifújni. Most a hangszóró mögött keltett légmozgás lobogtatja a fóliát és az ajtókárpitot is. Nekem G Astra van, a H ajtaja kb. ugyanaz. Szigetelés nélkül is elég jó a mélytartomány, de sok idegesítő rezgéstől lehet megszabadulni, ha normálisan le vannak zárva a nyílások.
Erősítőt a G-nél pl ülés alá nem nagyon lehet befaragni. H-nál nem tudom mennyivel jobb a helyzet. Itt nincs elég hely, alacsonyan az ülés, hátul a lábtérben meg ott a levegő kifújó. Pici erősítő lehet befér. 30-40eFt-ból használtan nagyon jó erősítőket lehet venni, újban kidobott pénz. Az a szett már egész normális szint. Viszont az erősítőhöz kell tápkábel, normális pár RCA, normális hangszóró kábel. Ha veszel 2eFt-ért egy RCA-t, meg 100Ft/m áron hangszóró kábelt, akkor szar lesz a végeredmény. Ha ülés alá befér, akkor legalább rövidebb kábelek kellenek. Elektronikus és hip-hop vonalra használtan mindig van pár Alpine erősítő ami ár-érték arányban bestbuy. Nekem is van 2 is eladó, régi 35-ös széria, aminek normális hangja van.
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #59919 üzenetére
Igen, mondjuk a 2 között óriási direkt összefüggés tényleg nincs, de szót tényleg nem ér, mert óriási jelentőséggel nem bír.
-
bnagylajos1
tag
PIONEER MVH-X580BT erről vélemény?
tapasztalat egyeb köszönöm
-
Amarth
aktív tag
Valami ötlet arra,hogy miért szünik meg a mély hang?
Magasabb hangerőn csinálja,lehalkul aztán visszajön 8-10 mp múlva. -
bnagylajos1
tag
sziasztok tudnátok ajánlani 40 50 k közt pioneer fejet 3 pár rca val?megy gariba vissza a alpine 193 bt
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Készítettem pár képet a jelenlegi helyzetről ami uralkodik az ajtóknál:
[kép]
[kép]
[kép]Laikusként nem sokat mond nekem, hogy mennyire van szakszerűen megcsinálva a szigetelés, de sok helyen láttam, hogy az ajtóburkolat és az ajtó közé is tesznek szigetelést. Nálam ott csak a gyári fólia van...
Gyári helyre van szerelve egy pioneer ts-q172c amit egy alpine cde-w235bt-re van rákötve.
Jelenleg ennyiből áll a rendszer, de számomra elég kevés a mély és egy adott hangerő felett eléggé kezd torzulni a hang is, középhangok is eléggé vérszegények...
+ most, hogy levettem a burkolatot kicsit hallgattam így és észrevettem, hogy amit eddig hallottam zörgést az a hangszóró által keltett légnyomás csinálta a fóliával ami látszik a képen. Lenne értelme ezt a részt kompletten burkolni?Erősítő szerintetek milyen kellene ehhez a szetthez? Ülés alá megoldható lenne a beszerkesztése?
Amúgy egy csapott hátú H astráról van szó.
Mondjuk a gyári kábelekre van rákötve az egész, gondolom normális kábelezéssel ez is javulna.Légy szíves ajánljatok ehhez erősítőt ha van értelme ehhez a szetthez és lenne előrelépés. Vagy legalábbis, hogy milyen márkákba gondolkodjak főleg elektronikus zenére/ hip hop -ra.
A keret az erősítőre mondjuk 30-40k + kábelek stb.ui.: pár hsz-el korábban érdeklődtem, ha tudtok szakértőt aki foglalkozna vele azt nagyon megköszönném Zalaegerszeg és környékén.
-
pengusz77
senior tag
-
pengusz77
senior tag
válasz
---Lasali--- #59906 üzenetére
Engem tegnap a 100w-os/18cm-es mélynyomó miatt meszeltek el, mert bántóan erős volt (búgott)
-
Tiger.
nagyúr
Miért van az hogy az alpine tunel appnál amikor csinálok egy fiókot aminek előnye annyi hogy eltudja menteni a beállításokat valami baja van az emailommal, akár melyiket adom meg.
-
opeter70
senior tag
válasz
TheProb #59904 üzenetére
Olcsóbbak, gyengébbek, rosszabbak. Az általad kinézett Blaupunkt erősítője pl kb 60-70 wattos, ami még viccnek is rossz egy mélysugárzó esetében.
Ha nincs rá elég pénzed, akkor inkább várj türelmesen, gyűjtögess még hozzá!
Nem kell túl sokat, ha össze tudsz dobni nagyjából 30 ezret, abból már ki lehet hozni egy tisztességes belépő szintű mély szekciót használt cuccokból ( plussz kábelezés).
Ez alatt szerintem minden más pénzkidobás. -
opeter70
senior tag
válasz
TheProb #59902 üzenetére
Miét pont aktív ládát keresel?
Van valami különös indokod arra, hogy miért aktívat keresel?Merthogy az aktív láda nem más, mint egy passzív láda + az oldalára szerelt erősítő.
Semmiben nem tud többet, sőt általában kevesebbet, mint a külön-külön megvásárolt láda + erősítő.Kábelezés szempontjából pedig pont ugyanannyi kábel kell hozzá, mint a nem aktívhoz, ráadásul ha valamiért ki kell venni a csomagtartóból, akkor kötözgetheted ki az összes kanócot.
-
TheProb
veterán
válasz
opeter70 #59901 üzenetére
Normális aktív ládát mennyiért és milyet ajánlotok? Nem kell nekem semmi extra, csak legyen mély a kocsiban. Nem akarok már költeni erre a verdára semmit a kötelezőkön kívül, a hangcucc meg ebből fakadóan vele együtt kerülne majd eladásra.
Melyik csoportban láttad azt a Phoenix Gold-ot, mert van egy pár?
u.i.: Ezért a remek ládáért mit lehetne kérni szerintetek? Jó, ha kapok érte 5k-t, nem?
-
opeter70
senior tag
válasz
TheProb #59900 üzenetére
2 perc volt megtalálni
Hát a mágnes méretéből ítélve tényleg jó nagy hazugság az az 500W.
A mélyközepeimen nagyobb mágnes van.
Az RMS terhelhetőség csak 250 Watt, ami még mindig ordas nagy hazugság így ránézésre.
Szerintem a valós terhelhetőség úgy 100-150 Watt körül lehet.Az a helyzet, hogy ez elé köthetsz bármilyen jó minőségű erősítőt, akkor sem lesz jó hangja.
10 ezer alatt szinte lehetetlenség bármilyen használható erősítőt találni, de ha mégis ez a kritérium, akkor én a Facebook csoportban eladó Phoenix Gold Sapphire erősítőt javasolnám 8 ezerért.
Az 120 Wattot tud hídban, és a PG legalább nem hazudik.
Az is elég lehet hozzá.Bár ennek a subnak a minőségét elnézve veheted akár a Renegade-ot, is, sokat nem ronthatsz a helyzeten.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest