- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Maotun #23126 üzenetére
Szerintem meg nálunk ennél sokkal többe fog kerülni, ahogy anno a 40k-s 3870 is 60k felett volt.
Processzor 47k-ért. Kell még a Phenom? Az adataikat biztosan ismered.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Kelvin
őstag
válasz Maotun #20562 üzenetére
[link]
Sőt ahogy látom nem is csak pc van márgombcomp
Én nem mondtam,h mo-n lehet kapni!
Az,h 3dmárkban mit kap a proci az egy dolog de játékok alatt is f×s x2-n?[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
katt777
félisten
válasz Maotun #19742 üzenetére
Az is szar. Nekem 2470 körül voltak a CPu score-jaim 3,2GHz-en, de más AMD procik is ekörül hoznak ezen a sebességen. Lefuttattam +1 tesztet:
9334 pont (4442/4857/1745) CF!!! nincs meg az 1 VGA-s eredmény a 8.3-assal!
És megnéztem a feladatkezelőt, nem fut semmi szarság, tűzfalat, és egyéb kis segédprogramokat is mind kilőttem egytől egyig!
Nálatok sem mozognak a szmájlík?
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz Maotun #19742 üzenetére
Na ez most mit jelent pontosan?
A cf bibi-hez meg tuti tolnak egy gyorsjavítást v visszarakjátok a 8.2-est egy hónapra azt szevaszBali27Neked meg mi a bajod, egy kártyád van csak nem?Azokkal meg nincs gond a 8.3 alatt!
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Anthony28
őstag
-
katt777
félisten
válasz Maotun #18714 üzenetére
Igaz, elkeveredtem a sok hsz és pü között.
Nézd meg olyan game-mel, amely igénybe veszi a VGA-t. itt, és a tesztoldalamon is van pár teszt, (pl. 3D06 maxban és játékok).
Egyébként nem akarok képet feltölteni. Mondjuk DVD méretű tömörítésnél perceket jelentett nekem a dupla cache, persze az nem játék. Mindegy, mert ettől nem lesz 2x olyan gyors a grafikai megjelenítésed.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Maotun #18602 üzenetére
Aki CoD4-ezik, szívjon! Úccar, ahogy van (nem multizok, csak a single toltam a vackot), de még mindig 4x jobb a MOHA-nál. De nem hiszem, hogy a VGA fogná meg, ha sokan vagytok, ott inkább a hardver más része a probléma. Nálam 1950XT-n full grafikával futott a single mód akadás nélkül (igaz, 1024x768-ban), pedig ott is volt pár ellen, főleg, amikor Pripjatyban rossz irányba mentem, és csak jött a sok terrorista, hogy egymásba értek, és ellepték az egész teret (a főnököm meg még mindig élt és lövöldözött rájuk). Na, pl. ezért is ócska game.
WinXP használ 3-at, viszont megy a dual channel, ami nem árt. Vista alá meg pont jó a 4GB, hogy elfeledhesd a lapozófájlt. Azért vagyok előnyben, mert én a 9000 fölötti mem értékeket 400MHz-es sebességen kapom, te meg jóval afölött, a tuning miatt. De mondjuk a cache-sebességet több értelme lenne összehasonlítani.
Mondj egy autót, amelyik 1000km/h-val megy! A leggyorsabb, feltuningolt X2-es képes kihajtani maxmax grafikán és felbontáson 1db 3870-est. Már írtam. Én is a jövőre tekintettel ruházok CF-be, mert cserélek vsz. X38+E8400-ra, és akkor már reménykedhetem, hogy 4 GHz környékén, erős grafikai beállításokkal, nagy felbontásom elérem a VGA-k határait. És akkor majd szerényen megnézek egy 8800GTS tesztet.
6400+BE-hez kell egy szorzó-unlockot támogató lap/bios (a DFI-d talán ilyen, vagy van hozzá, mert az elég minőségi cucc), aztán próbálkozhatsz ezzel. FSB-t nem nagyon fogsz tudni emelni, legföljebb szorzó visszavétellel, akkor meg ott vagy, ahol a part szakad (ezt 6400+BE-s kollégáktól tudom), mert akkor is végproci, ha a szorzója fel van oldva. De ha nem kerül sokba a váltás, érdemes befektetni. Csak akkor még mindig 10%-kal lassabb egy azonos órajelű C2D-nél.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Maotun #18512 üzenetére
kieg.: 3300-as eredményt nézd. Ha elkerülte volna a figyelmedet, visszavettem a RAM-ok időzítését 3,2-n, de rosszabbak lettek az értékek, szóval maradtam a mezei Kingmax-aim cl5-ös beállításainál. Ja, és amúgy 4200+-szal 944MHz-en is vígan szaladtak. Az a sebesség kicsit hiányzik a 6000+-ból, mert 14X szorzóval a szar MSI lap nem indul el, 13X szorzóval meg hiába viszem fel az órajelet, RAM-okat már vissza kell osztani, szóval maradtam 15-nél.
Nálad, ugye, a tuningból kifolyó extra RAM-sebesség is játszik (és még mindig előnyben vagyok a dupla cache-sel).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Maotun #18505 üzenetére
Milliószor megvitattuk már a konzol-PC kérdést és csak ismételni tudom magam; szerintem a konzol szuper dolog, főleg ha egy kicsit meg van hekkelve és tud egy-két extra dolgot is, de a PC egy vallás. Szerintem akik itt írják-olvassák ezt a fórumot egyikünk sem a Tuskóban vagy az Ócskányban vásárolta a gépét, hanem maga rakta össze és tuningolgatja csinosítgatja. Büszkék rá, és szivesen osztják meg a sikereiket és kudarcaikat másokkal. Szóval a PC dolog erről szól, nem arról, hogy belököm a lemezt és nyomom a gamepadot...
PC-re meg mindig lesznek játékok, amíg lesznek PC-k. Azért a Crysis sem lett veszteséges, pedig mekkora huhogás volt vele kapcsolatban, mikor megjelent, hogy így-úgy halott a PC-s játék piac. Aztán már nyomják is a FarCry2-t a "halott" piacraTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
katt777
félisten
válasz Maotun #18504 üzenetére
Hogy egy pl-t mondjak, a lapom topicjában újabb biosok-kal mindenkinek drasztikusan leesik a memóriakezelési sebessége a 2x512MB-os cache-sel, 4GB RAM-mal, míg 6000+-okkal nincs gondunk. És az bizony az egész rendszernek betesz. És a CPU-terhelőbb progik alá is kell az a gyorsítótár, különben a lassú RAM-okból fog adatokat olvasni a proci. Ha meg abból sincs elég, akkor jön a csiga HDD a virtuális memóriával. Szóval inkább nem teszek szűk keresztmetszetet gépembe.
-
-
katt777
félisten
válasz Maotun #18466 üzenetére
Nem feltétlen a maximum a lényeg, hanem hogy gyengébb procival gyengébb lesz a 3D teljesítmény. Jó példa erre 3D06-ot CnQ-val futtatni, ahol nem megy maximumon a proci, mivel a VGA dolgozik. Több száz pont mínuszt is kaphatsz.
Witcher tesztem-nél 54FPS volt a CPU limit 3GHz-en, 3,2-n már 58. Ha belegondolsz, ez a különbség valamivel lejjebb egy játéknál már a játszhatóság rovására is mehet. Pl. Witcherben csak egy üres (ok, állatok, emberek voltak, de nem harcoltam, stb.) tesztszakaszt jártam be, de egy komolyabb összecsapásnál simán leeshet 30FPS alá a kiegészítő effektekkel (nagyobb felbontásban könnyen), és ez még csak nem is a legigényesebb grafikájú játék terhelés tekintetében. Szóval nem árt a cpu-power, CF alá meg főleg.[ Szerkesztve ]
-
Birsinator
tag
válasz Maotun #13227 üzenetére
Ha minden igaz, akkor a DX10.1 nem játékfüggő dolog lesz, hanem a DX10 valódi képességeinek a felfedése, valamint elég komoly optimalizálás. És ez a lényeges benne, hogy a 10.1-et lehet futtatni a 8800-as kártyákon is minden gond nélkül, de amint felrakod a 10.1-et, akkor az Ati kártyáknál (pontosabban a 10.1-es Ati kártyáknál) komoly sebesség és minőség beli javulás várható, ami reményeink szerint legalább a konkurens cég kártyáinak a DX9 alatt nyújtott teljesítmény szintjére hozza majd az Ati kártyák DX10.1-es teljesítményét. Bár ki tudja...
A gombázás olyan mint a vallás, vannak hivők és hitetlenek, én hívő vagyok! (valaki szerint egyszerűen bolond :t)
-
pisti
őstag
válasz Maotun #12936 üzenetére
Crysis alatt problémák vannak a Crossfire-el, ennyi a probléma forrása.
Persze ha az ember kifizeti két 3870-es árát akkor elvárható, hogy ne legyen probléma. Más kérdés, hogy a többkártyás rendszerekkel mindig több a probléma mint az egykártyásokkal, attól függetlenül, hogy SLI-ről vagy CF-ről van szó. -
Kelvin
őstag
Ezen már nem érdemes vitázni,szerintem innentől mindenki gondolja azt és tegye azt amit jónak lát.Én még nem láttam a te gts-es eredményedet,h megnézhessem az sm2 sm3 eredményeid(köztudott,h az határozza meg a grafikai teljesítményt nem kell az okítás)
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Bocsi , hogy beleszólok , de ebben a topicban a háromlábu lőtéri kutyát sem érdekli az nvidia , az egy másik topic .Aki valamennyire is tájékozódik , az tisztában van a mostani erőviszonyokkal , hogy később mi lesz , azt majd meglátjuk .
Nem sértésnek szántam , csak egy egyszerű megállapítás .[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Kelvin
őstag
válasz Maotun #12918 üzenetére
Tudom,h ugyanolyan rendszer mellett tesztelted a két kártyát(ami nagyon kevés).Azt mondom.h két 70-est az életbe nem hajt ki a procid,kevésbé mint egy gts-t.(két 70es alá több proci kell mint egy gts alá.így nem lehet hasonlítgatni semmit)Nem is értelek!Senki nem mondta,h nekem überfasza rendszerem lenne...(ha kicsit többet járnál ebbe a topikba tudhatnád,már azt mis kiveséztük h kicsit kevés a 70-es karihoz)Ugyhogy nem tudom mit fikázol itt!
[link]
tessék itt a link
Amúgy nem tudom mi ez a felfogóképesség-es duma.Ez nem az a topik!.Lehet otthon a kis szaros lófaszjóska haverjaiddal így beszélsz de itt nem ez a szokás.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz Maotun #12906 üzenetére
Ez elég fura mivel nekem egy 70-es kari e2160@2.9G procival 11000p fölött teljesít.
itt meg egy nagyobb procival 70-es cf [link]
pöttyökre nem gyúrok csak mikor azt látom,h neked a70-es cf 11058p akkor tudnék mert fáj![ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz Maotun #12892 üzenetére
Ezt meg én nem hiszem mivel elég sok 70-es cf-es teszt van a neten és azokból nem ez derült ki....játékok alatt mind 3dmárk6-ban.(hol kapsz te 20.000pont felett sima 8800gts-el??????
[ Szerkesztve ]
-
-
TTomax
félisten
Nem értem hogy jön ide a Phenom,hiszen még nincs a gépedben a Procihütöd gondolom csak azért áll igy mert nem fér be a RAMoktol,és ugye most igy sziv a ház hátulja felé?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Motion_Blur
félisten
-
TTomax
félisten
nagyon kemény procilimited van... ki is veheted az egyik karit akkor is kapsz ennyit....
[Nekem most igy teljesit] nincs rongyosra huzva semmi.....★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Foxmulder89
senior tag
Riva tunerrel nem megy pedig azzal kéne, ati tool asszem csak XPn megy, hogy melyik azt nemtudom mert ATi Tray Tools-t használtam de az még nem ismeri fel a kártyát.
btw milyen verziót használsz? nekem megy 3870-nel , meg még sokaknak (2.06), igaz elég nagy léptekbe tudom csak állítani..30% 60% 80% stb
[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
-
Gaboman
nagyúr
Az a teszt a 3870CF-ről ott annyira lehet igen hogy sehogysem!
Hogy a 3870Cf nem éri be a sima 8800GTX-et azért a valóban kicsikét dúrva lenne,mert hogy valójában a 8800SLI vs 3870CF tesztben meg a CF nyert több progiban.
Akkor a 8800GT SLI se hozná a sima 8800GTX teljesítményét?
Ez ott úgy nem igaz ahogy van,körülbelül ezt az egész tesztet is így lehet hitelesnek felfogni.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest