- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
blancpain
csendes tag
Na igen gyárilag 750mhz, csak éppen nem működik vele. Mondjuk kisebb órajelen is ugrik néha egy egy frame-et a kép. Furcsa. Szerintem olyan mintha hibázna valami (GPU vagy memória a vidkarin), és ha ezen hibák száma a magas órajel miatt meghalad egy bizonyos értéket akkor kiakad. Persze ez csak privát megfigyelésen alapuló vélemény. Vagy olyat kaptam amit már valaki megsütött és a kereskedő használtan adta el nekem.
Nem tudom hogy jól illeszkedik-e rá a hűtőborda, de alacsonyabb órajel mellett nem melegszik fel annyira (max 60 fok).
Még próbálgatom azután írok a szervíznek, hogy cseréljék ki.
Valaki akinek ugyanilyen (Sapphire 4670 Ultimate) kártyája van tapasztal még ilyet?
Köszi mindenkinek!
-
blancpain
csendes tag
Na ez érdekes. Levettem az Catalyst Overdrive-ba a mag órajelet 400mhz-re a memóriát pedig 700 mhz-re. Most tudtam az Undercoverral játszani több mint húsz percet, majd kiléptem (nem szállt el). Most fut a Furmark. Sokkal hűvösebb a CPU. Most akkor vagy a táp nem bírja a nagyobb energiafelvételt, vagy a videókari szar (Sapphire 4670 Ultimate) és túlhúzták gyárilag?
Prime95 ment fél órát és nem volt vele gond. magok max 73 fok everest szerint.
-
blancpain
csendes tag
Szia, na igen ventit raktam mellé és úgy sem jó. De valami egyéb gubi lesz, mert a 3d mark teszt vidkari tesztje végigment.
Mi az a 800/bySP a memnél. 2 voltig adtam neki. Elvileg bírja gondolom. Hűtőborda van rajta kingston 800mhz-s 6-6-6-18 cal megy spd szerint.
Próbálgatom majd a prime-ot, meg a memtestet is.A táp korábban egy P4 3ghz northwood-dal és 7800gt nvidia val üzemelt ott nem volt vele probléma. Persze az ördög nem alszik. A procit használtam vettem, nem tudom lehet-e baja. Tuninggal ki lehet nyírni procit teljesen? Az alaplap vidkari mem tejlesen újak.
-
-
blancpain
csendes tag
A táp az alul van, és felül a ventillátorok. Majd rakok egy valamilyen 8 cm halk ventit a vidkarira. Gondolom úgy, hogy a hideg levegőt fújja rá a bordákra.
A táp ezen típusában van egy 6 cm-es vészventillátor, ami csak vész esetén indul el. Nálam még nem ment sohasem, gondolom nem melegedett fel annyira.Majd holnap kipróbálom, ha leveszem a ház oldallapját, akkor nem hűvösebb-e, hogy így megoldódik-e a probléma, adiig nem szerelek rá ventit, bár ez a 90 fok fölötti hőmérésklet nagyon magas, és felfűt mindent a házon belül a környéken, bár egy nagy nyilás van a stacker oldalán. Ez még a legelső verzióju Stacker, olyan amilyet Te is írtál.
-
blancpain
csendes tag
Szia!
Hát Te tudsz valamit. Egy passzív Ninja a procin. Bár hátul 3 venti elől 1. Cooler Master Stacker a ház, de valószínűleg a lenti része ahol a vidkari van nem szellőzik megfelelően. Valamilyen ventit megoldok a környékre, vagy valahogy a karira.
30 mp után már így felmelegedhet az 1280*768 felbontással? Nem semmi.Köszönöm mégegyszer.
-
blancpain
csendes tag
Kedves Szakemberek!
na valaki most adjon nekem tanácsot.
Vettem egy új gépet, amit én raktam össze: Intel q9300 + Gigabyte GA-EP45-UD3 + Sapphire Ultimate 4670 512 mb ddr3 + 2x2gb ddr2 Kingston kit+ 400w northQ táp.Semmi nincs tuningolva a gépen. Egy 250gb SATA samsung vinyó + 2db pata dvd író + Audigy ZS2.
Minden megy jól Vista Ultimate SP1 alatt, de ha játszani akarok (NFS Undercover + Crysis) akkor a 3d-s részek alatt kb 30mp után (1280*768 felbontás 2AA) kiakad a gép (bluescreen). A kép elmegy (nem kap jelet a monitor) hang még pár másodpercig van, majd lekapcsol a vinyó és újraindul a gép. Mindig ugyanott fagy ki. Meglátásom hogy esetleg a memória megtelik és elszáll, mert gyanús hogy azonos beállításoknál mindig ugyanott kb 30mp száll el (amikor beindul a játékban a 3d, menük futnak gond nélkül). Egyéb dolgok mennek gond nélkül a gépen, csak a 3d-s játékokban lehet valami gubanc. Hőmérsékletek nem magasak Everest szerint (max 50 fok GPU, 32 CPU).
Nem értem hogy a win Vista miért csak 3,3 GB ramot lát a 4gb-ból, lefoglal 600 mb-ot a grafikának, nem lehet hogy a 600mb lefoglalt + video kari 512mb keveredik meg. HD videók mennek Windows alatt még nem volt semmi fennakadás, csak a 3d játék alatt.
Ki mire tippelne mi lehet a gond? Alaplap Bios F6. amit frissítettem. Catalyst 9.3, amit a korábbira telepítettem. Lehet ez probléma, akkor előtte uninstall ATI catalyst?
Szerintem a tápnak bírnia kéne, igaz illesztővel csatlakozik az alaplapra a 12V ( 4 => 8).
3dmark-ot még nem próbáltam este fogom.Szívesen várok ötleteket, vagy tapasztalatokat a Sapphire Ultimate 4670 ról.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- iPhone topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest