- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Apple MacBook
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #2491 üzenetére
Hát jah, csak 60km választ el a bolttól..és nem feltétlen van benn, ezt is rendelésre hozták nekem, időközben változtak az árak is, én pár napja 22.8k-ért vettem, most meg ennyi..asusra így 900 pézt kéne rádobni, annyit még talán ér is. Van itt valaki aki HDMI-n is használja az asusát?
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #2486 üzenetére
Monitor DSUB-ról megy, TV meg menne HDMI-ről..kipróbálnék másikat ha lenne, de nincs
2 26xt-re nem CF miatt cserélném ha erre gondolsz
Az egyiket megtartom, a másikat meg eladom..itt van minnyá' karácsony
#2487 ham_: Thx, akkor ez xar, nehogymár driverfüggő legyen hogy ad-e HDMI-n képet, pedig reménykedtem
Viszem vissza...teljesítménye fasza, a többiről inkább ne beszéljünk
-
Zin
őstag
Sapphire 4670-et neztem ki magamnak.Az jo valaszas lenne?Most is sapphire vga-m van,de mar regi konstrukcio!XP-t hasznalok,dx10-be nyilvan edeskeves ez a vga,de fel evig ki akarom huzni gep csere idejeig!
-
Chaser
legenda
Senkinek nincs LCD tv-je HDMI-vel?
Kipróbáltam hogy megfordítottam a kábelt, hátha..nem vált be, másik bemenetre raktam akkor se, viszont arra rájötte hogy tarthatom meg a gyári low 165/250-et
Csak be-ki kell kapcsolni a kiterjesztett módot és visszaáll. De ez így nem jó, hogy kábelt huzigáljak ha tv-t akarok használni hozzá.
Egy gyors kérdés, a HDMI vajon már BIOS szinten is ad jelet, vagy csak win alatt? Mert nálam csak win alatt jön jel, anno a sima tvoutos kártyák adtak BIOS szinten is jelet..ha HDMI-n kellene jelet adnia, nem-e az van, hogy nemes egyszerűsségel hibás a HDMI kimenet? -
Laslow
senior tag
Sziasztok!
HIS 4670-es kártyám van, meg egy problémám: csendesebb a gép a FurMark teszt közben, mint simán csak Prohardverezéskor. Megoldható valahogy, hogy 2D-ben ne forogjon a kártyán a venti, vagy csak valami roppant minimális fordulaszámon?RivaTunerben próbáltam a Fan fülön a csúszkát állítani 0-100% között, de bármire is rakom, ugyanolyan a hangja, hiába jelzi a GPU-Z is, hogy FAN Speed 0%, meg 1RPM... Viszont ha elindítom a FurMarkot, kellemesebb és halkabb lesz.
-
-
Elantris
csendes tag
válasz
bejmuller #2479 üzenetére
köszi a választ, én simán 2 crt monitort akarok rákötni, szóval az minden ellenállás nélkül lehetséges akkor, köszi
és azt olvastam még, hogy PCIe 2.0-át ír a foglalatra (egyes oldalakon csak annyit, hogy támogatja a 2.0-át), a sima PCIe-be is be tudom rakni gondolom, de nem csökken a teljesítmény?
és az örök kérdés(gondolom), 1gb DDR2, vagy 512 DDR3 a jobb? -
bejmuller
aktív tag
válasz
Elantris #2477 üzenetére
ket monitort ra tudsz kotni. de ez nem feltetlenul jelenti hogy tv-t is
mivel van rajta HDMI ez azt jelenti h olyan LCD tv-re ra tudod kotni aminek van HDMI csatlakozoja.
tehat hogy a kerdesre valaszoljak, ket monitort ra tudsz kotni, de normal tv-out nincs rajta, csak HDMI -
Elantris
csendes tag
Hali, lenne egy kérdésem, bár lehet hogy kettő lesz.
MSI R4650-D1G 1GB DDR2 PCIe DVI HDMI-videókarit szeretnék vásárolni, a kérdésem hogy érdemes e, és hogy rá tudok e kötni két monitort szóval van e rajta tv-out. Naiv vagyok a téren, szóval nem igazán vágom a dolgokat, remélem segítetek. Köszi előre is -
Nzothan
tag
sziasztok!
1.
megérné-e lecserélni az msi 8600gt oc dd3 256mb-os karim egy 4670-esre?
2.
e kettő közül melyik a halkabb ill.jobb kártya?:
-http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=16606
-http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=16608
tuning nem lesz!
konfig:amd5000+x2,2gbram.
kösz a válaszokat.. -
sqaddy
tag
Üdv!
Nekem 1 gb-os Sapphire van, és 2D-ben az órajel 165/300, 3D-ben 750/873, de ez egy kis tuninggal felvihető az 512 mb-os szintjére...
-
Chaser
legenda
Pontosabban ahogy csatlakoztatom a HDMI kábelt, akkor vált át és marad is ott 2D-ben, persze 3D-ben felkapcsolja a gpu-t 750-re. Akinek van HDMI-s tv-je megnézné nála hogy viselkedik? Jó lenne tudni ez 4670 betegség, vagy csak a GB-nél van.
-
Chaser
legenda
Megvan a gond, ahogy kihúzom a HDMI kábelt, úgy ugrik 200/1000-re az órajel..qrva f@sza, nem is áll vissza, tegnap is ezért váltott át.
-
Chaser
legenda
Vista x64 alatt is marad a 2D 200/1000
Ezen pedig nem volt még driver se, csak az inteles igp. Csak belepiszkált a BIOS-ba valami
HDMI itt se működik úgy ahogy kellene, csak kábel ki-be után ad képet, ha bármit is állítok..kezdem bánni hogy lecseréltem a 3850-es MSI-t...
szerk: Mire ezt leírtam, visszaállt a 165/250
Rosszul emlékeztem, nem 200/250 a 2D_1.
-
barnam_
nagyúr
az elképzelhető (valami oknál fogva), hogy egy másik pp módban megy.
nálam van 2d, még1 2d, meg 3d.
mondjuk nálam csak ritkán vált a második 2d módba, ami 300/500 Mhz.nézd meg mégegyszer milyen módok vannak a bios-ban.
ha nincs olyan mint amennyin megy, akkor valami szoftveres gond van.
drivert nem frissítetted azóta? -
barnam_
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #2465 üzenetére
Rosszul tudom, hogy a gpu és ram is ugyanazt a feszt kapja? Legalábbis állítani nem lehet külön őket. Ha igaz az elmélet, akkor 0.9V-on menne az 1000-es ram? Nálam meg nem tudom mi a f@sz lehet, az RBE óta baromkodik, belepiszkált volna a BIOS-ába?
szerk: én gpuz-vel néztem előtte is az órajeleket, most is
-
Chaser
legenda
Tegnap óta mióta megnéztem a karit a RBE-vel, a ram fix 1000-en marad, gpu pedig lowvban 200 a 250 helyett, mi a f@x van?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2458 üzenetére
Értem. De a RAM-okat is megrángatom 2170 környékére. Hátha.
A 2600XT tudod, unokaöcsémnél van kölcsönben. Nem tudom még lesz-e pofám kivetetni belőle.
MOHA kivéve.
Jaaaajjjjjjjjjjj, várjámán, öcsémnek viszont ot porosodik a GDDR4-es Sapphire 2600XT-je. Jó lesz az is. Sőtt.
Na akkor fel kell készülnöm a tesztre, mert nem lesz meg fél nap alatt. Olyan lusta vagyok mindent 3-szor mérni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #2457 üzenetére
Az elméleted (4670 15% OC = 9600GT) ott bukik meg, hogy 15%-os tuning sok esetben nem egyenlő 15%-s teljesítmény növekedéssel.
A játékok jók, talán a MOHA (Airborne?) nem kell, az a 2600XT-vel is simán ment.
Jut eszembe, ha még megvan a 2600XT-d, akkor azt is belevehetnéd a tesztbe. -
tzsolesz
nagyúr
Lehet hogy készítek egy tesztet, ha kijön a 8.12-es driver. Úgynevezett szemléltetőnek, hogy mik rejlenek ebben a kariban még, akik tuningolni szeretnék.
Windows SP2-őn, alapórajeleset, és tuningosat is. Kiderítve ezzel, hogy nagyjából (%-osan kifejezve persze) megközelíti-e tuninggal a 9600GT, vagy a 3870 alapórajeles teljesítményét. Persze ehhez kellene egy 3870, és egy 9600GT is.
Mivel 15%-ot bír a 4670-esem, így eszerint a táblázat szerint lehetséges hogy egy két játéknál ez megvalósulhat, de mindez csak elméleti síkon karik hiányában.
Ötleteket kérek, játékok melyek szerepeljenek benne.
Amikre én gondoltam: Fallout 3, FC2, UC, COD5, BIA HH, GRID, MOHA
De ez csak decemberben.
Kérdés miket vegyek ki belőle, miket rakjak bele?
-
Chaser
legenda
Elvileg műxik, de 3850-nél nem kellett állítgatnom semmit. Még egy érdekesség..ha klónról kiterjesztett módra váltok, a HDMI nem ad jelet, csak ha újracsatlakoztatom a kábelt..na ilyen se volt 3850-nél. Lehet megvárom a 8.12-t, annyira nem sürge. Remélem csak a driverek miatt van kavar....
Kipróbáltam az UC-t, 1280 minden max, 6x AA, és repül..nincs ilyen szaggatásféle amit írtak páran, E5200 alapon, xp.
#2453 Aggregátor : Ha türelmetlen leszek ezt fogom csinálni
-
-
Chaser
legenda
Nincs hang a HDMI-n, 3850-nél egyből volt a HDMI driver után. Újra kéne tenni?
8.7xg volt fenn+HDMI driver, erre uninstall nélkül tettem a 8.11-et. Ma leszedtem a 8.7-et. Van 1ébként újabb catalyst? -
_L_
tag
Na még mindig nicns gpu-ra cerkás vmod?
-
kd
aktív tag
Hali
Ti mivel húzzátok a kártyát? Nekem az atioverdrive elég fukarúl bánik a beállítási lehetőséggel gpu max 778 mem 1140.
Régen volt atitool nevű progi( szőrös kockával) de ez valamiért nem műkszik. -
AtHoS
nagyúr
4670-es vidkariból melyik gyártótól érdemes kártyát venni?
MSI? Asus? Gigabyte? Sapphire?
4830-as és 4670-es között vacilláltam, de inkább veszek most egy 4670-est 22-23k-ért, mint 4830-ast 35k környékén.
17" 4:3-as TFT-vel lesz használva, de úgy hallottam nem mindegyik típusnál lehet szabályozni a venti fordulatszámot.
-
Chaser
legenda
Nézem ezt az RBE-t, de hogy műxik ez? Nem ír ki semmit. Nekem kell beállítani a gyártót és a típust?
Sava BIOS-ra valami hibát ír. Nem működne együtt a GB-vel?
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #2437 üzenetére
5:4-es lesz az
Olyan game-mel még nemigen néztem, amivel a 3850-et is, warheadet végzem ki lassan, megnéztem tegnap az undercovert is..tényleg sokkal kevesebbet kell fogyasszon 2D-ben is, mint egy 3850...tuningot még nem néztem, lehet nem is fogokMegcsináltam az egyedi hűtést a GB-hez, meg rávágtam 5V-ra, szóval duplán biztosítva van
-
diegho
nagyúr
válasz
barnam_ #2434 üzenetére
Nem vagyok veterán, csak egy idő után unalmas volt, hogy a főnököm f@szságai miatt én tartom a hátam, én magyarázkodok helyette, mert őt személyesen elérni lehetetlen és még a telefonját se veszi fel senkinek. Ráadásul állandóan olyanok találtak meg, akiknek 15ször kellett elmondani, hogy a ddr1-es alaplapba nem jó a ddr2 és a agp-be meg a pci-e kártya se tuti. Bele lehet unni ezekbe azért másfél év alatt elég rendesen.
-
diegho
nagyúr
válasz
kisza25 #2428 üzenetére
keress neten leírást róla, én már 2 hete befejeztem a számtekes pályafutásomat (magyarul felmondtam), részben a tények állandó magyarázgatása miatt is.
-
diegho
nagyúr
válasz
barnam_ #2429 üzenetére
mindegyiken csak natívban van éles kontrasztos kép, nem natívban romlik a kép élessége és a színvilága is, ha ehhez hozzátesszük, hogy a legjobb LCD-k (nem TN panelesek) vannak talán egy normális crt szintjén, akkor aki egy normális crt-hez van szokva, eléggé ki tud ábrándulni az LCD-kből nem natív felbontásban.
-
kisza25
félisten
én csak a saját tapasztalatom mondtam el segítő szándékkal a másik 100000 nevében nem nyilatkozhatok
azonos felbontásnál, miért rosszabb a kép mondjuk 1360*768-mindkét kijelzőn 24" monitor 32" LCD TV fejtsd ki légyszives kicsit értetlen vagyok
amúgy probáltál már 19"-os wide moncsin filmet nézni,hát elég kicsi a kép mit ne mondjak -
kisza25
félisten
válasz
Wendelke #2418 üzenetére
nagyobb méretű monitort is elbír a kártya csak játéknál nem biztos,hogy bírja a monitor max felbontását, nekem a 32"-os LCD TV-n is ugyan úgy megy a játék mint a 17"-os monitoron azonos felbontásnál
FILM nézésnél kellhet a nagy monitor és a full HD felbotás pl.24" 1920*1024 ezek még elfogadható áruak,de ettől még nem kell ilyen felbontásban játszani
-
barnam_
nagyúr
%-ban kifejezve azt mutatja hogy jobban tuningolható mint a 4670, pedig valójában nem, mert a 4650 csak 807 MHz-ig bírta, a 4670-ek meg általában 850 Mhz-ig.
2 ezer forinton ne spórolj már, egyszerűen nem éri meg a 4650 ddr3 ennyiért. -
tzsolesz
nagyúr
Nem arányos a 2000Ft-al a teljesítménykülönbség. Sokkal gyorsabb a 4670. Ne hogy már az a 2K toljon ki veled. Én a helyedben inkább 4670-et vennék. 19000Ft-ért nem jó vétel a 4650.
A másik: 4670, 4670CF, 9800GT, 4850 teszt
Érdekes, nézzétek meg.
-
Mops
tag
A ddr3-as Sapphire 4650-ről van már valalkinek konkrét tapasztalata? Hűtés/tuning? 19e ft-os árával ez tűnik most a legjobb ár/érték arányú kártyának.
Szintén 2600xt-ről váltanék akárcsak Wendelke kollega és nálam számít az a 2e differencia is, amennyivel a 4670 drágább.
-
Wendelke
aktív tag
Sziasztok!
Na szóval, ilyen kártyát szeretnék majd, a jelenlegi 2600XT-m helyett. Mivel gondolkodom egy TFT-n is a jelenlegi CRT-m helyett, így az érdekelne, hogy mekkora monitort szabad max. megvenni hozzá, milyen max. felbontásban, hogy ne érjen meglepetés, hiszen natív felbontásban lenne használva.
-
kisza25
félisten
minden egy konektorról megy gép, TV, házimozi. a gép mindig megy tehát nem tudom kikapcsolni a hoszabítót
,ha minden ki van kapcsolva 15W a készenléti fogyasztás
amugy kikapcsolható a hosszabító és mester és szolga funkció is van rajta+túlfeszülcség elleni védelem és villámcsapás elleni(lehet paranoiás vagyok)a hűtőhöz és mosógéphez meg nem sok értelme lenne kikapcsolhatós hosszabbítónak
-
goro1000
aktív tag
A crossfiréhez kell valami külön két vidkarin kivül??
-
kisza25
félisten
be van állítva az energia gazdálkodásnál a vinyók kikapcsolása 3-perc után, ami vinyónként további 10W-ot jelent
a moncsi 17"-os 45W-ot eszik, a 32"-os LCD TV 150W-ot zabál(régi tipusú moncsiból egy 17"-os is megzabál 150W-ot
) aki esetleg lusta lenne kikapcsolni a monitort állítsa be,hogy magátol kikapcsoljon
egy jól beállított gépnél rengeteget lehet sporolni,ha vanakinél sokat megy(alapon210W, jól peállítva 70W)
az LCD TV-n van olyan opció energiagazd.:nincs, alacsony, közepes, magas(SAMSUNG)minden lépés 30W-ot jelet nincsnél 150W, alacsony120W, közepes 90W, magas 60W azért 90W az nem piti(150Wról 60W)
visszatérve a lényegre tehát kb 35-40W-ot fogyaszt a 4670
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest