- Projektor topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket szeressem:
Asus 8600GTS 256 DDR3 - 15k
avagy
Radeon HD 4650 512 DDR - 16kNem tudom melyik irányba induljak...
-
-
Ice_Man22
senior tag
Hello!Szerintetek eleg eros egy 450w tap, egy His 4670 es kartyahoz??Pcie1.0
-
Ice_Man22
senior tag
Hali.Szerintetek jo HIS 4670 512Mb video kari??Es az IceQ hűtő jó halk??
-
janati
őstag
Holnap a gépben röfög a 4670!!
Majd írok eredményeket, konfig az adatlapomon. WinXP SP3-as rendszerrel...
8.12-es Cata-t tegyek majd fel?
-
Zoli975
tag
Sziasztok! A következő kérdésem lenne. 1680*1050 felbontást (natív, 20'-os monitor) mekkorára érdemes csökkenteni egy Crysis grafikájú játéknál? Hogy a kép élvezhető legyen teljes képernyőn. Persze a videokártya sem csúcsmodell (ATI 4670). Esetleg melyik topicba nézzek körül? Még keveset olvastam a fórumba, és rengeteg az infó.
-
joy77
csendes tag
Sziasztok!
ASUS-ba vagy MSI-be tervezek egy 4670-est venni a napokban.
Írjátok, hogy mindkettőnél át kell kötni 5 V-ra a ventilátort, hogy halkabb legyen. Erre vonatkozna a kérdésem, hogy tudom majd megoldani? Mire van szükség az átalakításhoz? -
Speed®
titán
Hali!
Használd a Válasz gombot mikor valakinek írsz, átláthatóbb így
VNF100 beszerzése még hátravan, viszont szereztem egy HIS 2600XTt amin VNF102 van! Ez abban különbözik a 100astól, hogy szürke színre van eloxálva és csak két hőcsöve van, a VNF100 3jával szemben.
Első körben ezzel fogom letesztelni a karit, állítólag az XTt olyan környezetben ahogy kérted a tesztet, 50°C alatt tartotta. Kicsit kétkedve olvastam ezt, mert nekem anno az S2vel felment az XTm 70°Cig, igaz, tuningolva.
Mindenesetre ha az XTvel elbír, szerintem a 4670el is el kell, majd kiderül. Ha jó vele, VNF100al már biztosan okés, hiszen az komolyabb egy picit.
Amúgy van pár leírás neten túrva 4670+VNF100ról, terhelt állapotban 60-65°Cokat írogatnak. Szerintem tutira elmegy passzívan ha felette van egy házhűtő venti meg pláne..de majd írok eredményeketGh0sT
Érdekes egy megoldás..bár nem zárja ki amit én is írtam, legfeljebb nehezíti ;)Dare2Live
Aggregátornak igazat adok, de tessék egy link, épp bambulom: HIS iSilence
Van ilyen állatságuk is: 4670 iSilence 1GB. -
Dare2Live
félisten
passzív 4650/4670 létezik? kiktől?
-
szacsee
nagyúr
Ha vízhűtés lesz rajta, akkor csakis Fullcover blokkot tégy rá, de mivel a kártya tetején is vannak memóriák, oda is kell valami. Nem hinném, hogy középkategóriás kártyára terveznének olyan blokkot, ami a felső ramokat is hűtené, így még maradhat jó alternatíva a GPU blokk és ramsüni alacsony fordulatú ventivel megtámogatva.
-
dan390
aktív tag
hello
igaz hogy a 4670-esen nics külön tapcsatlakozo? -
Gh0sT
addikt
A második képen láthatod a GPU blokkot szétszedve. A lefogató lemez a blokk alja és teteje között foglal helyet, ezért is fontos a jó szigetelés.
-
UdVi86
aktív tag
Üdv!
SpeedR, ha jól emlékszem te terveztél egy hd4670 + vnf100 tesztet a közeljövőben. Kíváncsian várom. Ha lehet csinálj már egy tesztet úgy is hogy egy-egy 12-es venti hűti a házat elöl és hátul.
Az továbbra is érdekelne, h egy Ninja 2 mellett elférne-e a vnf100?
Köszi
-
-
Speed®
titán
Biztosan van rá való blokk, ami jó a 2600XTre, az jó erre is. De ha más nem, mennyit tart egy\két lemezdarabot szabni és megfúrni a megfelelő pontokon..?
Ami a teljes passzivitást illeti: ha tápból is vízhűtésest veszel, nem lehetetlen, de egy vizezett gépben a sima passzív tápok kidőlnek. A helyedben keresnék egy pöpec halk tápot (Seasonic belű Corsair VX400 vagy Enermax Pro82+ 425W) és a gép aljába előre betennék egy halk befelé fújó ventit (olcsóban AC 12025PWM leszabályozva 500rpm körülre, 3k körül SFlex\Noctua, hangjuk semmi), ezáltal már simán elmenne S1el a kari.
-
Gh0sT
addikt
válasz
barnam_ #3749 üzenetére
Szerinted találok tesztet valahol kifejezetten HD4670-re ezekkel a hűtésekkel? Mivel nem vagyok benne a léghűtéses témában feltenném a nagy kérdést: melyiket érdemes vennem, ha egy darab ventilátor sem lesz a gépemben? Se házventi, se semmi. Csak víz mindenütt...
Természetesen nem szeretném megfőzni a kártyát, de a hangra nagyon kényes vagyok.
Szóval melyik a legjobb alternatíva egy Chieftec Dragon toronyba, tudva azt, hogy semmi sem szállítja a levegőt a házban? Ugye nem mission impossible? -
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Egy HD4670-es kártya vásárlását tervezem. Csendes házat akarok és ezért a videókarit és a cpu-t is passzív hűtéssel akarom megoldani (így nem kell hangszigetelni). Úgy gondoltam, h veszek egy kevésbé melegedő (írtátok h a sapphire 3°C-al melegebb) videókarit és rá egy vnf-100-as zalman hűtőt. A házban elől és hátul menne egy-egy 12 cm-es S-Flex venti (800rpm v.1200rpm) valamint egy Corsair cx400-as táp hűtene még. Szerintetek a Zalman bordának elég lenne ennyi légáramlat, ahhoz h megfelelő hőmérsékleten tartsa a kártyát? (Elvileg a kari felett jobban "benne van" a légáramlatban, ezért is próbálkoznék ezzel). Ja és egy Ninja 2-t tennék a cpu-ra. Ettől elférne a Zalman hűtő? A ház még kérdéses, - kicsit off - erre is várnék tippet.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Gh0sT
addikt
Vízhűtésről lenne szó, azért nem akartam itt nagyon belemenni a témába.
A blokkomon akarok lefogatót cserélni, de nem tudom, hogy milyenre lenne szükségem. Konkrétan nem találtam ehhez a kártyához lefogatást, ezért keresek alternatívákat.
Egyébként erről lenne szó, de ez az alábbi kártyákkal kompatibilis:
Nvidia GF 6800/7800/7900/8800(G92)/9600/9800
ATI HD2900/HD38xx/HD48xx/X1800/X1900Persze elképzelhető, hogy a HD4670-el is, csak nem írtál oda, de szeretnék biztosra menni, mielőtt megrendelném.
-
RexpecT
addikt
Ez a kártya: GIGABYTE GV-R467D3-512I HD4670 512MB PCIE referencia értékekkel rendelkezik?
-
janati
őstag
Jól láttam, hogy a leendő asus 4670-es kártyámon a köv. csatik vannak:
dvi, vga, hdmi
Tv-out-nak a hdmi-t lehet majd használni? Adnak hozzá átalakítót?
-
RaiDani
tag
Az idegeneknél se biztos hogy annyi már a HIS 4670, nem mostanában volt frissítés a weblapon
-
gyiku
nagyúr
cimlap: xfx 4670, 512mb 60eur, 1gb 70eur. mai arfolyamon 15.949.- / 18.607.- ... szep is lenne...
ja lol, ddr2
-
zed juron
aktív tag
válasz
barnam_ #3723 üzenetére
Ohh, hát igen, az ember azt gondolhatja egy-egy márkánál hogy korábbi termékükből kiindulva az megbízható minden téren.
Akkor marad az MSI ami még árban jó - azon legalább nem HDMI a másik natív kimenet hanem DVI. És ahogy láttam sok díjat is kapott az MSI ATI 4670, remélem nem azért mert fizetett értük
Köszi az infot!!!
-
-
zed juron
aktív tag
Melyik a leghalkabb 4670-es? Az Asus vagy az MSI? Mert hallom hogy a Sapphire kártyák hangosak.
-
-
válasz
Khelben #3711 üzenetére
Fraps benchmark, 1280x1024, high/high, 20/20/50/0:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
12367, 416011, 21, 64, 29.728Most eléggé tele van a vinyóm, több hely és töredezettség mentesítő javítana még pár %-t.
ja a vga 830/1160 Mhz, a proci 3.2Ghz-n ment.Gh0sT: A 2600XT furattávolságával egyezik meg.
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a HD4670-es hűtésének lefogatása melyik másik kártyáéval kompatibilis? Konkrétan az érdekelne, hogy a négy lyuk távolsága melyik másik kártyán ugyanekkora?!
-
Khelben
nagyúr
Nekem is volt AC S1, x1950pro-t vitt passzívan, 12 centis ventivel meg jóval a gyári hőmérsékletek alá hűtötte.
GTA4 hogy megy a gépeden? Ilyesmi konfigot tervezek, mint a tiéd és ha gta4 megy rendesen, nem vennék +x ezerért 4830as kártyát, elég lenne a 4670 is talán.
Szerk: 1280x1024 és persze mástól is szívesen várom, hogy ha tud, reagáljon
-
Chaser
legenda
-
Kabu
tag
Nekem először egy MSI 3850-em volt OC, de csak 256MB Ram-mal, majd 1 hónapra rá, lecseréltem egy szintén MSI, 4670-re...Nem bántam meg, pedig +6 ezerbe volt a váltás COD 4-ezek sokat, és itt is látom a különbséget / lehet a +256MB Ram is /, a 3850-nél soha nem tettem fel 1280-1024, mert akadt ha esett az eső, vagy ha nagy tűzharc volt - pedig nem volt minden max-on - , a 4670-el minden maxon van 1280x1024-ben, és nem akad meg, egy pillanatra sem....Nagyon elégedett vagyok vele, ráadásul a hangja is sokkal elviselhetőbb, jóval kisebb....Szóval nagyon jó kis kari, egyedül a 3D Mark06-ban veret el nálam a 3850, mondjuk ott 1000 pöttyel majdnem...
Nekem egy 5400+ Black Edition mellett van, a te prociddal még jobb is lehet, szerintem van még benne tartalék, ha nem is sok.... -
RaiDani
tag
Hát nem irigyellek. Iponban nem a legegyszerűbb a gariztatás
Én a 400 gigás Samsung vinyómmal szívtam, nem nagyon akarták kicserélni, ki akarták vinni a gyártóhoz és mondták hogy fél éven belül megcsinálják, aztán másnap felhívtak hogy 2 nap múlva küldik mert kicserélték...
De remélem neked simábban fog menni! -
MaTTeS
senior tag
Hát, én mióta megvettem az Asus HD4670 512MB GDDR3 kártyámat (december eleje) rákövetkező napon már kékhalálozott a gépem. Újraraktam a Vistát hátha jó lesz, az se segített. Levettem a tuningot a prociról hátha amiatt csinálja, de nem. Mível akkor kezdődött mióta megvan az új kártya ezért az lesz a ludas. Átlag 10-40perc folyamatos játék után fagyott mindig (naponta 1* mível alig volt terhelve).
Holnap veszek egy x300-as lowprofile kártyát 3.000ért, hogy azért mégse szakadjak el az internetről, azt viszem vissza legariztatni az Iponba (remélem 1-2 max 3hét alatt kész lesz, de jobb lenne ha küldenének egy újat).
-
Laslow
senior tag
Full HD video lejátszásánál van egy kis problémám. A video paraméterei: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.98fps. A lejátszóprogram: MPC Homecinema a beépített Matroska szűrővel.
Attól függően, hogy az MPC-ben mit állítok be Kimenetnek, 5 vagy 50% körül dolgozik a proci lejátszás közben. Feltételezem, hogy amikor 5%-on, akkor a videokártya dekódolja a képet, amikor meg 50%, akkor a proci csinálja az egészet.
Az MPC feliratot csak akkor enged megjeleníteni, ha Kimenetnek VMR7 (renderless) vagy VMR9 (renderless) van beállítva. A gondom az hogy ennél a két kimenetnél folyamatosan akad, szaggat a kép, de csak ennél a filmnél, a sima xvideknél teljesen jó. A többi Kimenetnél teljesen folyamatos a lejátszás, viszont azoknál meg nincs felirat.
HIS 4670-es kártyám van E5200-as procival, sima DSUB monitorcsatlakoztatással. Catalyst verzió: 08.11. Mit próbáljak, hogy összejöjjön felirattal az akadásmentes filmlejátszás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest