Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Sapphire Radeon 4670
2D-ben 300/1000 38C°-os, és 3%-on jár a venti, ami abszolút nem nevezhető hangosnak. (az FSP tápom ventije simán elnyomja)
3D-ben 750/1000, és felmegy egészen 68-70C°-ig is, ekkor a venti a hőmérséklettől függően változtatja a fordulatot. 68-70C° környékén a venti 70-80%-on jár.
Ekkor már van hangja, kb olyan mint amikor DVD-ét írunk, egy nem túl hangos íróval úgy 8X-oson.Asszem mindent elmondtam róla. 18.000 ft volt a kari, és nem is vártam tőle jobbat. Azt hiszem jobban jártam vele mint egy 9500GT-vel, mivel ugye NV fronton kb. az a kari van ezzel pariban árban. Az ATI ezzel a karival, az alsó szegmensben is király ár/érték-ben.
Egy normális 9600GT ami 10-15%-al erősebb csak 28-30000-nél kezdődik. Ráadásul ami nem megy ezen a karin (4670), az nem megy az 9600GT-én sem.
Ami ezen megy 45fps-el, azon megy 50fps-el, tehát erről ennyit. -
CHIPman
nagyúr
Na, asszem várok januárig a cucc megvételével, és addig eldöntöm, hogy milyet vegyek, és jól átgondolom, hogy biztos kell-e ez nekem
Ha 1gigást veszek+1GB ramot(összesen 3x1GB ram lesz), akkor elviszi még a 32es Pista? -
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #3078 üzenetére
Ha vissza lehet venni kisebbre, vegye mán' vissza, én így vagyok vele.
#3079 stevve: Nekem nem elég
Nem értem mért nem tudnak ebből a kártyából 1 slotost kiadni, amin működik a ventiszabályzás, halk, a PP is megfelelően működik..vagy egy passzívat végre. Az asusomat nem tudtam kipróbálni, az jónak nézett ki, de 2 slotos...megvárom én a 40 nanosat, addig marad igp.
-
Speed®
titán
Megjött a Sapphireom, de hétfő\keddre tolódik a beüzemelés (laphiány)
Első látásra igényes doboz, második ránézésre hülyeségeket írnak rá (400W PSU recommended
), ami a karit illeti, borzasztó a szemüveges bula a hűtőn, szerencsére hamar lecserélődik, csak tesztre marad rajta.
Ami még így rögtön szemet szúr és negatív (számomra), az a 8 RAM IC, amit 4-4re osztottak oldalanként, hogy még véletlenül se érhesse őket direkt légáram. Az enyémen Hynix 1nsesek vannak, valszeg 1200 előtt elhasalnakRégi szép idők, DDR2es 7300GTm 666ról 1000re simán felszaladt, 50% OC
Jelentkezem majd a vidkari\hűtőteszt eredményeivel, remélem minél hamarabb.
-
bandiie
aktív tag
-
-
bandiie
aktív tag
PCX-től most először rendeltem, de minden bizonnyal utoljára!
Hétfőre hozzák csak a kártyát. Kedden rendeltem.
Az majdnem egy hét. -
RaiDani
tag
A HIS 4670 1GB órajelei:
2D: 165/300 Mhz
3D Low: 300/500 Mhz
3D: 750/873 Mhz
-
CHIPman
nagyúr
A Sapphire mennyivel melegebb mint az MSI vagy az ASUS 3D-ben? Mert e 3 között filózok(zafírból az 1gigásat gondoltam...).
szerk.: ASUS sztem nem éri meg a +4k-t az MSI-hez képest, az zafír 1gigáshoz képest meg a +2k-t pláne nem. -
Khelben
nagyúr
üdv!
az asus-gigabyte-sapphire hármasból melyik 4670-est ajánljátok? főleg a hűtés hangereje érdekelne.
-
válasz
barnam_ #3076 üzenetére
Nem rossz ötlet, így legalább lehetne még egy szempont, amit figyelembe lehet venni vásárláskor.
Akár el is lehetne kezdeni gyűjteni az infókat.
A hőmérsékleteket valóban kicsit nehezebb összehasonlítani, de alaplapi hőmérséklet fényében talán lehetne valamelyest látni a hűtők hatékonyságát, nem?
Amúgy néztem, hogy van külön érzékelő a memóriáknál is, ami szerint a bordák jól teljesítenek, mert 33 fokosaknak írja őket alapon, GPU meg 35.
Chaser:
nekem pont elég, hogy ennyire veszi vissza. fogyasztásban és hőmérsékletben is alig jelentkezik.A Sapphire 3850 PowerPlay a memóriához hozzá se nyúlt. Ez legalább azt is leveszi.
Mindenki:
Ha lennétek olyan szívesek és beírnátok a 4670-eitek milyen órajelekkel (PowerPlay is érdekelne) rendelkeznek, megköszönnénk. -
barnam_
nagyúr
Szvsz annyira nem nagy baj hogy csak 500-ra veszi le a 2D órajelet. 850/1150MHz-en is csak 34°C nekem idle... az az 1-2 °C nem számít.
stevve: Alaplapi hőmérséklettel az a gond, hogy ahány chipset/szenzor, annyi érték. Meg az alaplapi hőmérséklet nem jelenik meg pontosan a házban lévő hőmérsékletben. Pl. nálam a déli híd forrónak tűnik ha ráteszem az ujjam, de a levegő az csak langyos.
Meg szerintem minden háztartásban előfordul egy egyszerű szobai hőmérő. -
barnam_
nagyúr
5V-n megy a venti, és 2D-ben 0.9V-n a gpu:
idle: 30-32°C körül, szellőzés nélkül
load: 50°C körül szellőzéssel. ha nem annyira megterhelő a játék, vagy nincs tuning, akkor 45°C körül.egyébként múltkor eszembe jutott hogy össze kellene gyűjteni hogy az különböző gyártók 4670-ei milyen órajelekkel, és hőfokokkal rendelkeznek. utóbbinak persze csak akkor van értleme, ha a környezeti hőmérséklet is adott.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Bander78 #3070 üzenetére
Ott valami gubanc lesz. A tuningolt 2600XT-ém csinált 5300 pontot.
Az a gyanúm, hogy a procid fogja vissza a 3Dmark pöttyöket. CPT.Pirk kollega is így járt a 2600-al anno valami hasonló procival. Miközben a játékok ugyanúgy mentek mint pl nekem. Ne méregess 3Dmark06-al. Inkább Vantage-t használj az összehasonlítás céljára. -
Bander78
tag
Üdv!
Vettem egy asus 4670-es kártyát, majd 3 hét garanciális csere után végig is nyomtam rajta egy 3dmark06-ot, és gyanúsan alacsony (5850) pontot dobott. Valakinek hasonló?
Ezzel a konfiggali is kb 6500-7000-et vártam. (Nagy jelentősége nincs, de azért megkérdezem.) -
gyiku
nagyúr
egyre jobban tetszik a gw4670
-
Spirit
őstag
válasz
CHIPman #3002 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolni driverből kényszerítéssel a Vsync-et, mert az a 60fps az egyértelmű,hogy emiatt van. A másik lehetőség,hogy játékok alatt is megoldod,hogy magasabb frissítéssel menjen a monitorod, mondjuk 85hz-en, akkor az fps-ed is stabil 85 lesz. Szerintem azonban többet ér egy vsync-es 60fps fix-en,mint egy 200fps, ahol szétesik a kép.
-
Speed®
titán
A FullHD szó körül lévő ""-k azt hivatottak jelezni, hogy a marketing ezeket a HDready megjelenítőket is FullHDként kínálja sok helyen. Ami a távolságot illeti, sajna túl jó a szemem, nem tudok elég messze ülni
A 20"os 1680x1050es monitorom 0.254mmes pixeljei is bökték a szememet
Ami a dilemmádat illeti, szerintem Sapphire 4670/4830 között dönts, a jobban működő órajelvisszavétel miatt. 19/28k ez esetben a kérdés. Ezek után szerintem azt célszerű végigondolni, hogy milyen felbontáshoz kéne. Ha azokhoz amiket most írtál (1366x768), akkor bőven elég a 4670, főleg a jelenlegi prociddal. A spórolt pénzből valóban átállhatsz 2x2re, ill. vennék a helyedben egy hűtőt is a 4670re. Hétvégén azt is megmondom melyiket javaslom a Chilla\S1 közül
-
gyiku
nagyúr
na sracok, itt a dilemma:
GW 9689 HD 4670 512MB PCIe DDR3 20979Ft
GW 9863 HD 4830 512MB PCIe DDR3 DVI 33010Ftha 4670, akkor lecserelem a ramokat 2x2-re + veszek vmi bill-t
ha 4830, akkor masra nem lesz $.1440x900-ra kell + 720p tvout.
-
-
korcsi
veterán
-
Speed®
titán
válasz
goro1000 #3059 üzenetére
Számtech mértékben lehet, hogy koros már, de gond nélkül lehet vele élni.
Elleszek vele még a Win7ig bőven98SEről XPre is csak soká váltottam.
Hegyirabló
Ja, bár DivX felbontásban hozhatja a DVDt, más a képminőség-veszteség oka.
Amúgy ez az egész HD mizéria visszás..nézz meg egy 80+centis 1366x768as "FullHD" TVt közelről, ~okádék a képe még 720ps HD anyaggal is, kicsi a felbontás akkora mérethez. A ~100 centis 1080asokért sem vagyok oda..számomra egy ~80 centis képátló 1080p-vel az, amire azt mondom frankó a képe. -
goro1000
aktív tag
Nekem sokkal gyorsabb a vista mint az XP.
XP-t már nem tennék fel soha az életbe!
Az XP mán elvan öregedve: -
Speed®
titán
válasz
barnam_ #3050 üzenetére
Amíg szignifikánsan lassabbak Vistával a játékok (esetenként komoly mértékben), addig nincs miről beszélni. Elméletileg arról kéne szóljon a dolog, hogy dejó a 64 bit és a DX10, merthogy ezek segítségével csomó minden gyorsabban oldható meg. Hát nem igazán tartunk ott, hogy ez így legyen..kivételek nyílván vannak.
-
barnam_
nagyúr
Hát nem tudom, jellemzően azok állítják hogy nagy a gépigénye a Vista-nak, akik nem használták huzamosabb ideig.
Nekem csak 2 magos procim van, és 2GB rammal se fogta le a gépet, 4-el meg főleg nem. Látogasd meg a vgaspeed.hu oldalt, ott a napokban jelent meg egy ezzel foglalkozó írás. -
Speed®
titán
válasz
barnam_ #3047 üzenetére
Nem az XP igényét várják\om, de azért a Pista gyalázat, gondolom egyetértesz.
Amikor 4 mag meg 4GB memó röpköd HDgyorsítós VGAkkal, ne fojtsa le egy nyamvadt oprendszer az egész gépet. Amúgy én tökéletesen elvagyok XPvel a mai napig, és szerintem kibírom míg igazán befut a Win7 is.gyiku
Nem csak -512, mellé még az alkalmazásonként kiosztható memória mérete is megáll 2GBnál. De jellemzően nincs is baj ezzel, bőven elég.
x64 jó driverek és optimalizációk hiányában nálam abszolute kilőve. Ahhoz képest, hogy hány éve vannak 64bites procik desktop szinten, szégyen amit eddig villantott a kihasználásukhoz kedvenc picipuhánk. -
Speed®
titán
Ha mazochista vagy és szeretnéd a játékok nagy részét kitörölni a "flottul fut" listáról, hajrá. 32bitessel is van bőven szívás, nemhogy x64el..szvsz el kell felejteni a Win7ig már mindenféle Pistát. Annak kultúráltabb igényei lesznek, állítólag..
Mellesleg 4 modullal valszeg a tuningban is igencsak vissza kéne lépned. -
Speed®
titán
Ja, ott figyel középen, de néha kijön a textúrázási előnye és veri a 70et is.
Csodát nem kell várni az újtól sem, lehet meglépik ugyanazt mint a 3650nél, fejlettebb egy-két dologban a 26XTnél, de lényegében ~ua. csak picivel kevesebbet kajál\fűt. Szvsz ha nem számít nálad 5-10W, akkor válts most, még értelmes áron el lehet adni az XTt. 10k körüli ráfizut megér a ~2xes kakaó amit a 4670 hoz.Aggregátor\Chaser
Igen, eleinte elviszi a profitot az átállás, aztán a kihozatal javulásával árat csökkentenek, nagyobb eladásokat és összességében több hasznot generálva -
Chaser
legenda
Ha ugyanaz lesz mint a 4670 csak 40nm-en, jelentkezni fog a fogyasztás különbség és a melegedési difi is sztem rendesen..a c2d-k is 45nm-en lettek az igaziak
szerk: #3037 Speed(R): Sztem a kisebb gyártástech kevesebb félvezető használatát jelenti, ami nem olcsó ugye. Az új gyártósorok árát kell megfizetni.
szerk2: #3041 gyiku : 75W-ot ad le a PCIx16 1.0..az AMD 70W-ot adott meg max fogyasztának..én akárhogy is számolom, ez már a tuninggal 1üttlévő fogyasztás lehet, különben ha loadon enne anyit, nem igazán lehetne tuningolni, mivel a slot nem bírná kraftolni. 4670 saccra 50-55W-ot ehet tuning nélkül loadon, 40nm-en cirka 35-45W közé saccolnám. 10W is sokat számít pl passzív hűtésnél..bár a 4670-nél sincs gond ezzel, amim most van 26xt msi heatpipeos, bőven fasza a hűtése, 4670-re istenkirály lenne...40nm-en meg aztán pláne.
-
Speed®
titán
2009/q1, de még nem erősítették meg hivatalosan, pontos specifikáció sincs.
Eleinte biztos megkérik az árát, valszeg belövik a 38x0ek fölé a sebességet.
Szerintem a 20ks sávba fog érkezni a kezdeti hype után, oda is illik végülis.
Engem elsősorban a melegedés miatt izgat, tavaszra áll össze a HTPCm..Aggregátor
Nem csak a csíkszélesség csökkent 2600->3650nél, fejlettebb lett a HD rész is, a belepakolt újítások meg könnyen elvihetik a gyártási eljárás profitját.
Mellesleg attól, hogy kisebbek a vezetősávok, az előállítási eljárás nem kisebb, sőt, ugye épp ellenkezőleg, minél kisebb, annál komolyabb\drágább technika. -
Speed®
titán
válasz
barnam_ #3023 üzenetére
Szerencsétlenül fogalmaztam.. Tehát RV740 = RV730->40nm.
Régebben mentek a fejtegetések, hogy ez 55nmes 256bites megoldás lesz, de egyre több helyen van már infó arról, hogy TSMC kész a gyártásra és 40nm-re átültetett RV730 lesz az új jövevény. Logikus lenne, tekintve, hogy a kevésbé bonyolult chipeknél lehet gyorsan jó kihozatalt elérni. Bár igaz ami igaz, én az eredeti feltételezésnek, illetve ahhoz hasonlónak örülnék, ami egy 4830 szerű kari lenne 40nm-en..az már tetszene..A ~850es korlátot nem furcsállom, a 38x0ek is akörül álltak meg amíg ki nem jöttek az unlockolt BIOSok. Türelem, látsz majd még 1+GHzes példányt
Hegyirabló
Mindenki != minden hozzáértő. Laikusnak lehet, hogy bejön 3-4m-ről az overscaleelt kép, de ha megnézed tüzetesebben, elmosódott böszme röcéket fogsz látni.
Ez olyan, mint a digitális zoom, vagy mp3maknál a feleslegesen nagy mintavételezés. A kép nem lesz szebb attól, hogy 1 képpontot 4 fizikai képpont jelenít meg..
Nyílván vannak eljárások amik az élsimításhoz hasonlóak, de az eredmény is olyan lesz egy böszme megjelenítőn..éles vonalakat ne várj. Nézz meg egy DVDt és egy 720p HD anyagot..blokkosodást utóbbinál nemigen fogsz tapasztalni. -
-
Hali!
Nos, nem hiába vadásztam és vártam a Club 3D HD4670-re.
Már említettem, a club3D mindig is a szívem csücske volt és megint bizonyították, hogy minőségi termékeket adnak ki a kezükből.A doboz nem túl nagy, benne a kiegészítk sem hemzsegnek. egy DVI átalakító és némi kábel, cd, gyors leírás található. A lényeg maga a kártya.
A kártya maga pontosan úgy néz ki, mint a 2600XT. Egyedi, +1 slot-ot elfoglaló hűtését is onnan örökölte, hiszen már azokon is nagyon bevált (link nagyobb képhez lejjeb, a gyártó honlapján). alapon 37%-on pörög a treff jeles venti és így tartja 36 fokon a kártyát (32 fokos alaplap mellett). szabályzása automatikus, Far Cry 2 alatt a max. 56 fok volt. Mondhatom, szinte tökéletes. A Sapphire 3850 54-ről indult és sokszor a 80-at is átlépte.
A GPU órajelét 750-ről 500-ra, míg a memóriát 2000-ről 1494-re veszi vissza a PowerPlay. ez is rendben van. A 3850 csak a GPU-t vette vissza.
Hangja is alig van a hűtésnek amellett, hogy hűvösen tartja a kártyát. A 3850 50%-on hangosabb volt jóval.
A Far Cry 2-ben mértem össze a 3D teljesítményüket és elfogultság nélkül állíthatom, hogy a 4670 győzött itt is. Ugyan a max. fps-ek nem mentek sokkal feljebb, de a min. fps nem nagyon esett 20 alá, míg a 3850 1-1 nagyobb robbanásnál vagy hasonlóknál eléggé tudott drop-polni és laggolni. A 4670 esetében ilyennel nem találkoztam.
HD filmek lejátszásakor is tapasztaltam különbséget, bár ez az UVD 2 és nem a Club3D előnye. 720p lejátszásnál a GPU kihasználtsága 7% volt, míg a CPU magjai 17 és 8% között mozogtak. 3850-nél a GPU szintén 7% körül mozgott, de a CPU magok 20% környékén ugráltak. (1080p cucc most nincs nálam
)
Összefoglalva: a Club3D 4670 (abból is a CGAX-4672DDM) minőségi, erős, hűvös és halk kártya. Minden szempontból ideális számomra.
Remélem, elég infót adtam a kártyáról.Honlap (és nagyobb kép):
Club3D -
Speed®
titán
válasz
Hegyirabló #3020 üzenetére
Ha DVDt nézel, a forrás DVD, tehát azt a felbontást küldi ki a TVre, ami aztán majd megoldja ahogy tudja az 1080ra húzást. Jellemzően gyatrán sikerül..nyílván fele annyi sorból nem tud kétszerannyit csinálni semmilyen trükkel. Szóval FullHD méretben pixelcsata DVDforrással, tessék minimum 720p anyagokat sasolni.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hamarosan jönnek a 40nm-re ültetett RV730ak, további fogyasztás\melegedés-csökkenés várható, illetve valszeg masszív órajeltornászás. Alig várom
-
tomy_cz
senior tag
uhh..bocs rossz topikba ment az egész
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Ha veszek egy Full HD tevét (márpedig veszek, csak napok kérdése), s rája dugványozom a kis VGA-mat, akkor ha beteszek egy DVD filmet, a kártya automatice felkonvertálja 1080-ra, vagy ehhez kell valami szoftver, lejátszóprogram, stb?
Remélem érthető volt a fogalmazás, előre is köszi a válaszokat!
-
CHIPman
nagyúr
Hát sajnos +10 FPS-ért nem volt érdemes kikapcsolni, így vissza is teszem. De azért köszi a segítséget!
-
Speed®
titán
válasz
djbahool #3016 üzenetére
A monitorod frissítési értékéhez (Hz) igazítja a kirajzolás sebességét (FPS).
Adott esetben ha TFTt bámulsz és abból is 60Hzest, bekapcsolt VSync-kel fix 60FPSed lesz (persze ha ezt tudja a vidkarid produkálni).
Magának a funkciónak az a lényege elvileg, hogy ne láthass a képben bufferelési problémák miatt vonala(ka)t néha, tehát képjavító eljárás.
Nyílván az FPShuszárok nem használják, mert nem lehet 800FPSel repkedni..Amúgy gugli->Wiki..
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3003 üzenetére
A 2D-és hangja egyáltalán nem zavaró. Az FSP tápom teljesen elnyomja. 3D-ben meg ugye nem hallani, mert az ember akkor játszik, és a játékra figyel, nem pedig a venti zajára.
Ezt a VGA-t a lehető legolcsóbban kell megvenni, mert így is túl van már egy kicsit árazva. 18000ft-ért én jól jártam az enyémmel. Ráadásul a Sapphire-hoz jár DVI-Dsub, DVI-HDMI, s-video-RCA(sárga), s-video-RGB átalakítók. Plusszban van rajta TV kimenet.
Ezek a kütyük így egyben legalább 3-4000 ft-ot érnek(ha nem többet), mert mind eredeti ATI minőségi cuccok.
Öcsém MSI-éhez én adtam oda a DVI-HDMI átalakítót. Miközben tudjuk, hogy egy mezei fod átalakító is 1400Ft-nál kezdődik, és az sem biztos hogy működik a hang átvétele.Egyébként valóban jobb az MSI hűtője, de nem minden felhasználó meri csak úgy lehuzigálni a venti kábelét, és különböző helyekre csatlakoztatni. Egyébként néztem öcsémnél, a hangja 2D-ben nagyobb, mint a Sapphire-é.
Speed(R): Várjuk...
-
CHIPman
nagyúr
Pffff.... Mégse lesz kártyám, mert 1 óra óta elfogyott raktárról... Esetleg AQUA computert nem tudjátok mennyire megbízható? Mert elég olcsó...
-
CHIPman
nagyúr
Itt a Zalman... Ha zavar a hangja, akkor talán rárakom...
Ha meg öcsémnek odaadom a 7300-at, akkor a 7600GS hűtése lesz felhasználatlanul, ami pedig hasonlít az MSI-éhez, és elég csendes. Még az is lehet egy megoldás
[link] ilyen a 7600GS, csak szürke ALU hűtője van, és AGP-s.Gondolom ez a hűtés is rámenne a 4670-re kis barkácsolással... -
CHIPman
nagyúr
Lejárt a szerkesztési idő, de még lenne egy kérdésem...
CS 1.6-ban, ami nem túl gépigényes játék, nem tudok kicsikarni a 7300-ból 59-60FPS-nél többet, akármilyen felbontásban próbálom... fps_max 100-on van, így az mehetne még tovább, de nem. Stabil 59-60 FPS akárhol...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest