- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Még mindíg nincs olyan passzív hűtés, ami rámegy a kártyára és magasságban nem nagyobb nála?
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #1189 üzenetére
ezen a linken mindig megtalálod a legfrissebbet. amit utoljára próbáltam, abban a tuning működött, csak nem ismerte fel teljesen a 4670-t.
-
tzsolesz
nagyúr
Mikor lesz már működő ati tray tools?
-
tzsolesz
nagyúr
Na itt vagyok újra. Nekem most 850/1180-on megy a kis vacak.
Itt a CPU már 2.9Ghz-en ment. Szépen skálázódik egyébként az eredmény ahogyan húzzuk a procit. a 2600XT-nél nem számított ennyire.
-
sysrq
őstag
válasz
tzsolesz #1178 üzenetére
Vantage teszt, szerintem már volt teszteredmény írva, csak nem linkelt senki képet. Talán, nem vagyok benne biztos.
-
tzsolesz
nagyúr
18K-ért sztem jól jártam a sapphire-el. És még tuningos is. Most 850/1160-ál tartok, remélem lesz ez még jobb is.
A memók elvileg mennyit bírhatnak??Amúgy nekem nagyon tetszik ez a gigabyte. Kár hogy amikor én vettem a sapphire-t akkor még nem volt ilyen, mert úgy látom az árát, hogy tán ez még olcsóbb lett volna abban az időben.
Egyébként mért mondja mindenki hogy már nem lehet kapni 4670-est 18K környékén?
-
barnam_
nagyúr
ipon-nál már van Gigabyte HD4670, 23k. az MSI már 24, Asus 26k...
-
tzsolesz
nagyúr
Itt egy vantage eredmény.
VGA: 850/1160
CPU. 10x280 (csinálok egyet majd 2.9Ghz-en is)
memók: 5-5-5-18 (na ez szar azt tudom...)Az, hogy ez mit jelent nem tudom, mert még nem rakott be ide senki vantage tesztet.
-
robesz99
csendes tag
Sziasztok! Tud valaki olyan boltról Bp-en, ahol kapható Sap 4670es és nem csak az árlistán szerepel?
-
kisza25
félisten
csak 2 vezeték van egyiken veszi fel az áramot a másik a föld
különben arrol12Vot kapna szabályozás nélkül
nekem 2óra FarCry2után sem megy 55fok fölé hangja semmi alapon35fok akkor minek szabályozni minden áron
SpeedFan nálam még soha sem működött
ja és amúgy is le van foglalva az összes venti csati -
ATI
senior tag
válasz
barnam_ #1153 üzenetére
Köszi a képeket, megcsináltam én is az asusomon, de sajnos annyira magas lett így a kártya, hogy nem fér ba a házamba
Viszont adott egy ötletet. A te ötleted továbbgondolva a gyári ventinek is lehet 5v-ot adni. (továbbra is az Asus 4670-esről van szó, ja és ez csak elmélet)Le kell húzni a kártya nyákjáról a venti kábelét és eltávolítani a fehér csatit a kábelről. Kell még egy régi cdrom audio kábel.
Az audio kábel végén lévő fehér csatiba bele kell illeszteni az asus venti hűtő két kábelét a megfelelő lyukakba, majd az audio kábel fekete végét rá lehet dugni az usb port 5v-os ágára.
Bonyolultnak hangzik, de eccerű, de felelősséget nem vállalok, ha valaki lekúrja a biztit
Így nem kell másik ventit felrakni a bordára, bár kérdéses, hogy mennyire csökken a hangja.
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
igazából az ötlet kisza25-től származik, én csak megvalósítottam
(#1155) tzsolesz:
Csinálj majd pencil-es tesztet
ez még odébb van... gpu-hoz még nem találtam meg a pencil modot.szerk.: egyébként FC2 hogy megy neked olyan gyorsan?
nálam 1024*768, 2x AA, very high, XP 64bit -> átlag 30 fps körül megy. -
barnam_
nagyúr
Elvileg ugyanazok a fesz. szabályzók, mint ami HD 4850-n van. HD 4850 vmod
ha megegyeznek, akkor a forrasztós mod szerintem jó lenne HD 4670-hez is, a pencil modban nem vagyok biztos. vgpu mérőpont: [link] nincs multiméterem, ezért nem tudom megnézni hogy jó-e. -
barnam_
nagyúr
tegnap éjjel alig tudtam aludni a vga hűtő miatt, ezért muszáj volt valamit kitalálnom
az usb kivezetésről kapja az 5V-t, és íme az eredmény: [link]
ez fur benchmark alatt volt, játékokban kevesebb pár °C-al.
ja és így már szinte semmi hangja sincs.szerk.: szoba hőm: 23 °C
-
tzsolesz
nagyúr
Tudom, hogy nem így a hivatalos, de nem kinlódtam gpu-z-vel, meg ilyenek.
Alapon a VGA, vistán. Ez még a gyári CD-én lévő driverrel volt lefuttatva. A 8.10-el jobban teljesít, de még azt nem mértem 3dmark-al.
-
fagy53
nagyúr
A proci terhelése, ez látszik a Riva-val felvett idődiagramon, a legkisebb felbontásban a legnagyobb. A 3DMxx procitesztek, a legalacsonyabb felbontásban és a látványjavítok mellőzésével készülnek és nem véletlenül.
Normál játéknál mindenki a játszhatóságon felül a lehető legjobb képi megjelenítésre törekszik, ezért a VGA szerepe az, hogy ezen célok elérésénél ne csússzunk le jelentősen a legalacsonyabb felbontásban elért FPS-ek alá.
Fontos dolog, hogy az alacsony felbontásnál kapott FPS-ek már csak maradnak, ill. csökkenni fognak a felbontás és a grafika növelésével és nem növelheti a legkiválóbb VGA sem. -
Chaser
legenda
Én kb ránézésre
Ez ugye felbontás függő is, talán már 1680-ban nem lenne cpu limit x2-nél 3G-n, 1280-ban meg már necces, de 2.5G biztos kevés. Még egy E2xxx széria is kevéske lenne 1280-ban, pedig azonos órajelen jóval erősebb. Sajnos elavult architektúra már a K8.
#1133 TripleM: Fentebb láthatod.
szerk: #1135 rumkola:Lehet nem jó szó a "kihajtja" ide, de végülis helytálló. Kérdés adott felbontáson mennyire befolyásolja a cpu teljesítménye a 3D megjelenítést, feltételezve, hogy a vga-n nem múlik semmi.
-
fagy53
nagyúr
Nem számolják ki!
A proci soha nem hajtotta meg/ki a VGA-t és fordítva sem történik meg ez soha. A program hajtja meg mindkettőt, ezért a helyes kérdés az lenne, de így soha nem teszi fel senki, hogy a procim ezen az órajelen elég lesz-e ehhez a játékhoz?
Azt, hogy elég lesz, egyszerűen az illető játékkal kell letesztelni úgy, hogy a legalacsonyabb felbontást állítjuk be és a lehető legjobban lebutított graf beállításokat alkalmazzuk. Teszünk egy próbakört a rémesen kinéző játékban és Fraps-szel monitorozva ha azt állapítjuk meg, hogy soha nem ment a min FPS 25-30 alá, akkor az a proci nem lesz akadálya az akadásmentes játéknak. A multizoknak ez az FPS érték legalább 100 legyen!
A VGA a továbbiakban szól a dologba, amikor növeljük a felbontást és a grafikai beállításokat. Értelemszerűen minél erősebb a VGA, annál nagyobb felbontásban játszhatunk és a növelhetjük a grafikai beállításokat. -
TripleM
tag
A konfigom:
giga 780g lap
amd 4850e 2,5ghz
2*1gb csx 800 mhz ramEgy ASUS 4670-et fogok majd venni.
Kihajtja a procim a vga-t ugye? -
barnam_
nagyúr
3DMark06-t próbálta valaki? Proci 3Ghz-en, a vga alapon, 7031 pont... kicsit kevés, nem?
-
ATI
senior tag
Mellesleg így kellene kinéznie az asus 4670-es hűtőjének:
A venti a képeken 3 eres, szemben az asus 2-jével
Gondolom az Artic-Cooling az L1-et OEM piacra szánja, így ne is keressük a boltok polcain.. -
ATI
senior tag
Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy az Accelero S2 felmegy a 4670-re? Valaki rakott már fel S1 rev2-t 4670-re itt a fórumon, gondolom a felfogatásban nem különbözik a két hűtő egymástól. Nekem pont beférne a házamba az S2...
Én sem bírom elviselni az asus hangját
hosszútávon megőrjít. Ha nem meg fel az S2 az asusra, akkor keresek én is valami halk 8cm-s ventit, azt csá.
-
as_Rock
őstag
Fijjug!
Van most olyan passzív hűtő ami rámegy a 4670-re és nem nyúlik túl a kártyán semelyik irányban? Esetleg előlre mehet néhány centit, de felfelé semmiképpen. -
tzsolesz
nagyúr
-
kisza25
félisten
basszus kettős látásom van
[link] -
-
romeo155
csendes tag
Ma nekem is sikerült beszerezni egy ASUS-os 4670-est. Aki erre a kártyára gyúr 22500 Ft.
http://hardver-bazar.hu/shop_artdet.php?shop_id=5868&cikk=hbkft251948
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest