Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Csak nekem még nem volt 26xt-se
, de már biztos hogy nem is lesz
#795 diegho: Köszönöm mester
Akkor némi csavarozás árán el lehet tüntetni külsérelmi nyom nélkül a fedőburkolatot, ha jól látom. Innentől kezdve megoldom a halk hűtést
Ventiből azért egy ADDA került rá, érdekes lenne burkolat nélkül is megnézni a hangát, 5V-on. Lehet nem bírom ki novemberig a vásárlást
-
kisza25
félisten
válasz
Hegyirabló #786 üzenetére
tuti méri everest4.6...béta ott van a képen:
[link] -
glutamin
őstag
Erre én is kiváncsi leszek.
-
Chaser
legenda
Sapphire tulajoktól kérdezném: az a takaró lemez a bordán leszedhető esetleg? Az érdekelne lepattinthatós megoldás vagy fix.
-
Chaser
legenda
válasz
firo0525 #779 üzenetére
Valaki írta, hogy lehet szabályozni manuálisan a ventit, idle-ben mennyi a legkisebb, ami lehűti?
Ha egy 12-es ventit merőlegesen a kártya mellé állítanék, az javítana szeritetek valamit a hűtésen? Passzív megoldásról letettem 1előre, ilyen áron nem bejövős.szerk: #773 CPT.Pirk: Fenn van az AMD oldalán, hogy készül 1 giga ramos, 900mhz-es normál ddr3-as verzió is. Az 512-es gddr3 1000mhz.
-
-
kisza25
félisten
everest4.6 2hőmérsékletet is mér dispIO és memIO
-
zotyesz66
őstag
válasz
Hegyirabló #780 üzenetére
Én tegnap vettem egy MSI 4670-et, annak semmi hangja a gyári hűtőjével. Legalábbis semmi különbséget nem tapasztalok a gép hangjában az előző passzív 2400XT-hez képest. Csak teljesítményben
Amúgy gyári MSI driverrel megy, az méri a hőmérsékletet, idle-ben 44-45 fokot mutat.
Akartam futtatni a mák06-ot, de nem indul vmiért. Ehhez is kell vmi peccs? -
diegho
nagyúr
válasz
nálam a rivatuner olyan gyönyörűen méri a hőmérsékletet, hogy öröm nézni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Szerintem AMD Gpu Clock Tool legfrissebb verziója képes rá. Amennyiben igazam van, annak az értékeiből még excell táblázat is készíthető, mert tud fájlba menteni megadott időközönként.
-
-
firo0525
csendes tag
Na meglett a kártya...
elöször beraktam a 1950pro után semmi driver piszkálással egyböl ment rendesen csak nem irta ki hogy milyen kártya van a gépben persze utána letöröltem és ujraraktam 8.10betaval
játék eddig csak crysis volt fps-t nem mértem de 1280ban magas beállitásokkal folyékonyan megy
a hütö hangja egyáltalán nem zavaró sapphire létére, de lehet csak megszoktam az 1950pro sivitását
egyszóval idáig nagyon bejön a kártya az árát mindenképpen megéri -
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #771 üzenetére
Oh, bocsánat, nem tudtam, hogy fel lett téve
, mindig Ati Tray Toolst használok, ahhoz nem kell semmi.
Catalyst Control Centernek vannak rigolyái, már "megszokhattuk". Azért kicsit irónikus (meg emellett kicsit égő), hogy AMD csipes lapban, AMD/ATi videokártya néha nem megy...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt az 1GB-s verzió. Külön érdekessége (inkább butasága), hogy memóriája csak 900MHz-es, az ára meg valszeg magasabb lesz, álá nagy számok törvénye.
[link]TheChos3nOne: Jönni fog, de még picit várni kell rá. Viszont topic már van.
-
kisza25
félisten
na gyerekek megtaláltam a megoldást az ASUS karimra szépen kerestem neki 5V-ot a lapon
találtam is az USB csatik 5V-ot adnak megkerestem a hozzávalóGND-t az alaplap könyvecskéjéből és most gyári hűtő 5v
[link] -
válasz
#19617792 #766 üzenetére
Erre a hozzászólásra lehet azt írni, hogy ha hallgattál volna, akkor bölcsebb lettél volna. Mert ugyan is, én is régebben, de aki ugyan olyan problémával jelentkezett, ő is, írtuk, hogy fel volt rakva a .NET keretrendszer.
Annál is inkább, hogy a Catalyst driverek fel is rakják maguknak azt, mint az közismert!
-
Chosen
addikt
4830 létezik/ jönni fog? csak híreket hallok róla....
-
freeapro
senior tag
Szerintem passzivbol csak az a jo ami a kartya hatoldalara vezeti a hot. Egyebkent megreked ho a kartya alatt majd felmelegiti az egesz gepet. Nekem volt passziv 7600gs-em, de nem valt be. Hangtalanul indult, de fel ora alatt felfutotte az egesz hazat, aztan minden ventillator (cpu, tap) elkezdett zajongani. Most egy powercolor x1950pro-m van gyari AC Accelero X2-vel es abszolult zajtalan meg jatek alatt is.
Ezt akarom majd cserelni hasonloan csendes 4670 vagy 4830-ra.
-
törölt tag
Van passzív hűtők között is jó.
CM CoolViva Z1
Avagy AeroCool VM-103
HIS HD4650 iSilencen lévő hűtő. Zalman VNF100. -
törölt tag
válasz
Hegyirabló #738 üzenetére
Control Centerhez .NET 2.0 kell, XP alatt telepíteni kell azt, Vistaban benne van.
-
Chaser
legenda
Közben megtaláltam, ilyesmire számítottam
De ezen a bolton kívül mindenütt 6-7k
Nem 1xű ez...
-
Chaser
legenda
Ha már veszek valami hűtőt hozzá, mindenféleképp csak olyan jöhet szóba, ami nem foglal el + PCI helyet, pl ez is tökéletes lenne. 4650-re tudnak ilyet rakni, 4670-re mért nem?
Ez az aerocool csoda úgy nézni ki, hogy a lamellák merőlegesen lennének a kártyára felfelé? Ez nem is lenne rossz. Be is kéne szerezni, itt még rájön 1.7k a csomagra -
Gabis
őstag
szerintetek mennyi az esélye, hogy mostanában újra visszaáll 17-18-ra az ára
-
firo0525
csendes tag
Sztem ez inkább nem hardver gond hanem vmi driver hiba ha a 8.10.b vel megy a régiekkel meg nem
az viszont tényleg fura hogy gyári cd-kel rosszalkodik -
deniro2
senior tag
válasz
Hegyirabló #752 üzenetére
Én egy tényt közöltem, ami ráadásul nem is indifferens, mert Giga lapokról volt szó, ha nem tévedek. Ha én leírom, hogy nekem nincs gondom, az önmagában nem jelenti, hogy bárki hülye lenne.
Tehát eddig: amd chipset + amd proci és intel + intel proci => volt probléma, nforce chipset + amd proci => nem volt probléma. Hátha valakit érdekel. Kérdés lehet még a kártya gyártója is.
-
kisza25
félisten
akkor visszabizniszeled a hűtőt ő is jól jár meg te is
nem hinném,hogy elhalálozna meddig használnád max 2évig annyit gyári hűtővel is kibírna nem,hogy egy jobbal a régi kártyáim 2év szénnéhúzás után még bírtak legalább 2 évet fater gépében
valaki tapasztalta már,hogy húzta a karit és utánna alapra rakva powerplay 200/1000-re állt be 165/250 hejett
úgy lehet orvosolni nálam,hogy legalább 5Mhz-et emelek a GPUn és akkor már jól áll vissza -
-
deniro2
senior tag
Amúgy most úgy tünik, hogy kivételesen a türelmetlenek jártak jól, mert az új bazáros árlistákat nézegetve a 17-18k-s árakból mostanra 20-21k lett. Gondolom a dollár kegyetlen erősödésének köszönhetően...
Hegyirabló: nézd az én tapasztalatom pont annyit ér, mint a tiéd.
-
-
deniro2
senior tag
válasz
Gigabyte GA-M57SLI lappal és 4400-as procival semmi problémát nem tapasztaltam, simán megy gyári driverrel.
-
XeeN, Te nem én vagy véletlenül?
Ugyan ezeket tapasztaltam én is, ráadásul ez előtt nekem is egy 8600 GT-m volt. A CD-n lévő driverrel nekem sem ment a CCC.
Egyébként jobb is, hogy nem próbálkoztál a 8.9-el, nem ment volna fel, én próbáltam. Az egyetlen valóban használható driver a 8.10b hozzá.
Én sem nagyon értem, hogy milyen júzer gond lehetne!!??
-
XeeN
senior tag
Lehet "júzergond" is, de mivel ebből élek, nem ez volt az első gép amit összeraktam életemben. Természetesen szűz Win, DX9c, Net 2.0 alaplapi driverek fent voltak a gépen a Catalyst telepítése előtt. Láma "júzerként" a gyári CD-ről telepítettem a kártyát (DriverVer=08/08/2008, 8.523.0.0000). Már ekkor is gondok voltak, lévén, hogy a CCC "nem működik ezzel a driver verzióval". A 8.9-cel nem is próbálkoztam, azonnal letöltöttem a 8.10-et és azt raktam fel, alapos takarítás után.
Más. Eddig egy 8600GT volt a gépben, de nem bántam meg, hogy lecseréltem. Így legalább a feleségem is végigjátszhatja a Crysis Warhead-et, mert összehasonlíthatatlanul gyorsabb a játék ezzel a kártyával (7,6 vs37,6 FPS) ua beállítások mellett. CS-Source alatt cirka 30% a különbség az Ati javára.
-
-
diegho
nagyúr
válasz
Hegyirabló #744 üzenetére
most már minden okés a cuccal? nálam így a sokadik kártya sokadik drivere után is stabil maradt a rendszer egy beta driverrel, ezt nem vártam az amd-től, kellemes meglepetés, ráadásul elég gyors is.
-
-
lsc
nagyúr
Akkor ez "júzergond" lehet, hétfőn raktam össze egy giga ep35 ds3, 5200, sapphire 4670 gépet, tökéletesen ment, feltettem a .net 2.0-t majd a gyári cd-ről a catalystet, semmi gond nem volt vele . Azt már párszor olvastam, hogy a gyári driver a jobb a 8.9 sem az igazi hozzá még .
-
firo0525
csendes tag
Egyébént a fogyastása jól gondolom hogy kevesebb lessz mint az x1950promnak ?
-
XeeN
senior tag
válasz
Sajnos nem csak az Ati/Nvidia-s lapokkal csinálja ezt hanem az intelessel is. Tegnap raktam össze egy kis gépet a feleségemnek (GIGABYTE GA-EG31MF-S2, E5200, Sapphire 4670) és ugyan ezt tapasztaltam. Először kép sem volt Win alatt, aztán jöttek a Függőleges csíkok, majd sokadik próbálkozás után "simán" csak szétesett a kép. Kb két órát szenvedtem vele, mire sikerült életre keltenem a 8.10-es bétával.
Ui: elég firss a kártya, ha 2008.09.18.-ai a BIOS-a.
-
-
firo0525
csendes tag
Heló mindenki
én ma délután megyek egy sapphire-ért
az olvasottak alapján nem fogok benne csalódni .
nekem is ijen alaplapom van(giga 770ds3)
akkor én is tegyem fel egyböl a 8.10 beta-t ? -
Szép napot!
Leírnám a tapasztalatomat a 4670-esről, okulás gyanánt másoknak.
Elmentem vadászni, megvettem, hazahoztam és betettem a lapomba (Gigabyte MA770-DS3). 256 színben még ment, de ahogy feltettem hozzá a CD-ről a drivert, meghalt, csak fehér alapon, függőleges, párhuzamos vonalakat láttam. Pár napig vacakoltam driver le- és felrakással, Windows újratelepítéssel. Azután fórumozó társunk tanácsára felpakoltam a legújabb alaplapi drivereket. Nos, ekkor hajlandó volt elindulni nagy felbontásban, és 32 bitben, de az ATi Contol Center még ekkor sem!
Feltettem hát hozzá a 8.10 beta drivert, és végül ezzel tudtam működésre bírni.
Mielőtt más valaki szenved még vele, ezeket próbálja meg. Egyébként úgy tudom csak ATi és nVidia csipszes lapokkal van gondja.
-
danih
veterán
válasz
tzsolesz #729 üzenetére
Ha az ASUS hűtőjét szentségelik, akkor a Sapphire hűtőjét viszont fotonbazookával dezintegrálnának ami néhány atom meg megmaradna egy párhuzamos univerzumba teleportálnának legtöbben (köztük én is). A zalmant kívánja, de hát ki vesz egy 18e Ft-os kártyához 7-ért hűtést????
-
tzsolesz
nagyúr
Üdv.
Csak érdeklődök. melyik verzió most a befutó a három gyártó kariai közül. Öcsémnek MSI van, és azzal nincsenek gondok, de sajnos az nekem nem jó, mert nincs rajta s-videó kimenet, márpedig az nekem kell.
Az Asus hűtőjét azt már látom, hogy szentségelitek, de mik a tapasztalatok a sapphire-ról? -
Gabis
őstag
találkozott már valaki ezzel az oldallal, esetleg tapasztalat
-
Gabis
őstag
valaki esetleg letudná pü-ben írni, hogy hol lehet a legolcsóbban egy ilyen kareszt beszerezni
néztem már én is több helyen de hátha elkerülte valami a figyelmem
egy buta kérdés, ebből esetleg várható Gainward verzsön ? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bluespirit #704 üzenetére
A NYÁK többé-kevésbé megegyezik a HD2600-akéval, a GPU körüli furatok legalábbis igen, szerintem rámegy az a hűtő.
-
diegho
nagyúr
hétvégére lehet itt lesz az új procim, majd azzal is tesztelgetem kicsit, lehet egy 3dmarkot is futtatok majd, bár egy új win se ártana, mert ez szegényem már olyan szinten meg van halva, hogy 2 perc mire leáll, boot-ot nem is mondom
-
kisza25
félisten
nálam a 8.5ös drivert eröltették re gyárilag azok még a 4850-re se voltak kihegyezve nem,hogy erre amit a 8.9-se ismer még fel,
gondolom a 8.10 már teljesen a 4xxx szériára van kihegyezve és ez még csak a kezdet
amugy most alapon 35fokos a kari max56-ig ment gondolkoztam már kiprobálom venti nélkül paszívan, elég nagy ez a bordade most egy kicsit kiélvezem,hogy minden tuti
-
kisza25
félisten
-
Mit gondoltok erről a hűtőről? CoolViva Pro SE
HD2600-ra rámegy, akkor talán HD4670-re is, 4.3k-ért tudnám beszerezni. -
sysrq
őstag
Szerintetek melyik hűtőbe érdemes beruházni?
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo vs. Accelero S1 rev2 . (felfér-e?)
Vagy tud valaki hasonlóan olcsó hűtőt ami kapható is itthon? -
gerrog
aktív tag
ezek szerint nem kell aggódni, csak meg kell várni a normális drivert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flották
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- SzoftverPremium.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest