- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
kennystyle #198 üzenetére
pár kép a kártyáról bevetés előtt
valakinek van tippje, hogy mivel tudnám monitorozni a gpu hőmérsékletet?
-
kennystyle
aktív tag
válasz
#19617792 #191 üzenetére
nem az a kérdés, hogy lehűti vagy nem, hanem hogy rá lehet tenni vagy nem, mert gyanúsan lent van a mag a nyákon, lehet hogy a heatpipe nem fér el emiatt
szerk: összehasonlítva a 4850el csak kb. 2-3 millivel lehet lejjebb a magés arra rámegy simán, talán ezzel se lenne gond
-
barnam_
nagyúr
válasz
kennystyle #189 üzenetére
Úgy tűnik megörökölte a Sapphire 2600XT/3650 hűtőjét, szóval nem lesz hűvös és halk (az elején halk, egy idő után hangosabb lesz.) Remélem lesznek alternatív hűtési megoldások is.
-
medium84
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy kapott-e valaki a kártyája mellé DVI-HDMI átalakítót? Ha igen milyen típusú volt?
-
törölt tag
válasz
kennystyle #184 üzenetére
Accelero S2 szerintem elviszi passzívan.
-
pronyó
tag
válasz
kennystyle #189 üzenetére
Haver most rendeli, de nemhiszem, hogy van Accelero S1-e
-
kennystyle
aktív tag
Iponban 18 588 Ft
[link]Ha tudnám, hogy rámegy az Accelero S1/S2 akkor már rendelném is, de nem találok erre semmi infót, valaki kipróbálhatná helyettem.
-
Tamarel
senior tag
-
Tamarel
senior tag
PowerColor 4650 passive (DDR2)
Gyári passzívhűtéses, de 4650 és csak DDR2.
Fórumokat nézegetve sokan várják a 4670-es passzívot, rengeteget el lehetne adni belőle. Biztos lesz, mert csak 60W-ot fogyaszt és 100-110W-osokból is volt bőven. -
kennystyle
aktív tag
Most látom csak mennyire lent van a gpu a nyákon. Nem vagyok biztos benne, hogy rámegy egy accelero s1 vagy s2. Ez csak azért baj mert így még tovább kell várnom a karira, hogy jöjjön egy gyári passzív belőle.
-
attiLANte
tag
A 80°C nem vészes, figyelembe véve a hűtőt és a ventilátor vezérlést.
Én inkább az ár miatt aggódom: ne legyen igazam, de nem lesz ebből egyhamar "olcsó" kártya.
A tesztek elég vegyesek, de úgy tűnik, nagy átlagban hozza a 3850 teljesítményét, kisebb fogyasztás és jobb HD-képességek mellett.
Az új technikák mindig drágábbak, főleg a megjelenés környékén - ráadásul elég kedvezőtlen folyamatok működnek: lassú terjedés, erősödő USD, közelgő karácsonyi őrület...
Eddig 16-18k közötti árakat vizionáltunk, de egyre valószínűbb a 19-20+ ezres árcédula, és tavaszig talán már nem is lesz számottevően olcsóbb. -
Tamarel
senior tag
Még egy teszt:
hardwarecanucks -
Chaser
legenda
válasz
djbahool #170 üzenetére
Az. Fogyasztást nem tudok, de ha kikapcsolt állapotra gondolsz max pár W, mivel teljesen hideg. Persze van rajta sata, 2db, pcie csati nincs, a 400-ason sokkal hosszabbak a kanócok, meg azon asszem több sata van, használtan 1ébként igaz nem PNF-et, hanem tán HLN 400-ast árul egy srác, azon már van pcie csati is, jobban belegondolva most "csak" új van neki, tán 4.5k-ért. Jó választás még újan a GB 460superB tápja, abban 400-as GLN bél van, minden csatival, 8-9k újan 2 év garral, szabályzott ventivel. Ez a GLN bél is nagyon jó, én a PNF-et azért szeretem, mert teljesen puritán, a PFC is passzív, elpusztíthatatlan egy dög, sajnos egyre nehezebb beszerezni, ha még lehet..van helyette PNR, meg CTG..azokat nem komálom. De ne offoljunk itt tovább, vannak ezekre akérdésre specifikus topikok
-
Chaser
legenda
válasz
djbahool #168 üzenetére
A cache vajmi keveset jelent
A 250HJ, ami még nem F1-es volt, de 1 tányéros, a nagyon gyors vinyók közé számít, pedig abban 8 mega cache volt. A PMR tech meg sztem a 320-as F1-ben is megvan, azért F1.
Nem pwm-es a szabályzása, de szabályozza magát állítólag, ha nagyobb terhelést kap feltekeri a ventit, nálam még ilyen nem volt. De 2-3k-ért teszel bele egy Noctuát és úgy szabályzod ahogy akarod, én szereztem olcsón egy ADDA ventit, lehet azt teszem majd bele. -
Chaser
legenda
válasz
djbahool #163 üzenetére
Ilyen konfigba legalább illik tenni egy 350 FSP PNF tápot, az a deer nem életbiztosítás..de te tudod
Annyit azért elárulok, hogy sztem alapból is kisebb a venti hang mint ezekben a tápokban, csak nekem hangos
A 320-asban 1 tányér van, azért is kicsi a hangja, a 750-esben sztem 3...
#164 gerrog: Arra még rádobsz kis szállítási ktsg-et, esetleg 1-2 vámot, és megvan a 15-17k-s ára nálunk. Ennyi lenne reális.
-
djbahool
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
djbahool #161 üzenetére
Hangját tekintve enyém is lehetne HTPC, a táp ventit még nem szabályoztam le, csak a méretekkel van gond
Vinyóból ha 320-as samsung F1-et veszel, annak minimális minden zaja, vagy notivinyó de az lassabb, vagy SSD de az qrva drága...msi26xt passzív, én is olyat akartam venni, de aztán ráálltam a3850 csodaszép zafír ultimate verziójára, de kijött a 4670, és letörölte mind2-t a listámról
-
Chaser
legenda
válasz
djbahool #159 üzenetére
Biztos hogy lesz passzív....gondolom ilyenkor tesztelgetik őket, hogy mekkora az a borda méret/felület, ami elég neki. A PCB maga nem túl nagy, nem árt kitesztelni hogy mivel dobják piacra, ha nem akarnak maguknak öngólt rúgni. Ez lesz az a kártya ami HTPC-be ideális, ha valaki azért játékra is szeretné használni, még az is lehet hogy kidobnak belőle egy LP változatot
-
Chaser
legenda
válasz
Red_Bull #144 üzenetére
Nálad valami nagy gebasz volt
Insane mai napig a kedvenc autós játékom, igp-vel fullon tolom, intel g31...haveromnak 690g-s lapja van, ott is full 1280-ban..pedig egy "kicsit" gyengébbek mint egy 26xt.
#150 gerrog: Nem feltétlen drágább, neweggről szoktam nézni az árakat, ott dollárban van az eladás, ft-ra átszámítva kb nálunk is annyiért lehet kapni a cuccokat, ha nagyobb eltérés van valahol, az 1-2 pénzéhes kisker/nagyker manőverje...
-
válasz
Red_Bull #147 üzenetére
A 4670 egy 3850 teljesítményével lesz egy vonalban, csak fele akkora memória sávszéllel. A régebbi játékok azért a 3000 sorozatnak nem jelentenek kihívást, ez biztos, de a 2600 XT-mmel is toltam én Doom3-t, FEAR-t, FarCry HDR-t és társait elég magas beállításaokkal gond nélkül. Én nem leszólni akartalak, csak nekem a 2600 XT és a 8600 GT közötti párhuzamról más tapasztalataim vannak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Red_Bull #144 üzenetére
Játszottam 2600Pro -val (XT órajelen, GDDR3 szal kvázi XT) GTA SA-t a te beállításaidban, 2X-es élsimítást simán vitt, arra már nem emlékszem, hogy 3X-en próbáltam -e. Esetleg megnézhetem, mintha meglenne még a játék.
Postal2-őt is toltam ilyen felbontáson maxra állítva, nem tapasztaltam lassulást.
Mindig friss driver volt a karihoz feltéve? -
diegho
nagyúr
nettó nagyker árak:
VGA MSI PCIe R4650-D512 12 250,00
VGA MSI PCIe R4670-2D512/D3 15 400,00 -
Red_Bull
aktív tag
Na jó az tulzás hogy nem vitte, de Minden maxon, 1280x1024 felbontásba nem volt szabad rátenni az élsimítást egyáltalán mert megfeküdt a kártya, és nem csak nálam volt ilyen hanem más is írta anno a topicba. 8600GT-n pedig 3x élsimitással is tökéletesen megy.
Meg más régi játékokkal is szaggatott Pl. Insane (8éves játék !!) vagy Postal2 is keményen akadozni kezdett ha füst volt. -
pronyó
tag
Szerintem jövőhéttől már itthon is lehet kapni mert külföldön már osztogatják bőszen.
-
Sundesz
addikt
Lehet már tudni, hogy mikor lehet megvenni a kártyát itthon is? Múlt heti megjelenés csak "paper launch" volt?
-
-
Chaser
legenda
válasz
attiLANte #132 üzenetére
Biztos lesz 4670-ből is, 3850/70-ből is van, 4850-ből is....azért jó, ha a kártya fonákjára HP-okkal kivezetik a hőt, mert 1részt nem fűti agyon a PCB-t, másrészt egy elöl levő 12-es venti és egy hátsó, vagy a táp 12-ese lazán kiviszi a hőt. Nekem meg ezen kívül azért is jól jön, mert mATX lapom van 2 pci slottal, amik a vga alatt vannak, így megmarad mind2.
szerk: Nagyon drágán nem jöhetnek, mivel 3850 már van 22k-tól. Azt hitték sokan az E5200-re is, hogy hú de drága lesz, most olcsóbb az E2220-nál, ami bárhogy nézzük gyengébb nála, meg sok 4xxx-nél is, amik kisebb órajelűek nála, az a proci is annyiért ért ide mint amennyiért ígérték kb. Ennek a 4670-nek meg igen olcsó az előállítása a 3850-hez képest, szóval reméljük a legjobbakat.
-
fagy53
nagyúr
Ha szükséged van arra, hogy ezen a gépen is menjenek jobban a játékok, akkor ne tétovázz! A régi játékok különösen jobban fognak menni mint a 3650-en, mert a 2600/3600 sorozat a pixel shaderekkel mostohán bánt, a vertexben viszont jó volt. A 4600 jelentősen javított ezen és ez meglátszik a 3DMxx teszteken.
Az ár persze nem mindegy, de ha 20k alatt meg lehet kapni, megéri. -
fagy53
nagyúr
Szerintem simán lecserélheted, 3GHz-es A64 elég neki, s bár a mai játékok 2 magot használnak, a különbség biztosan jóval kisebb, mint a 3650 és a 4670 között.
Ez azt jelenti, hogy gyorsabb lesz a géped a 4670-nel.
Sima A64 3800+ volt és vettem helyette X2 3800+ a 2007-es játékoban szinte semmi gyorsulást nem tapasztaltam, vedd meg majd a 4670-et szerintem. -
attiLANte
tag
4650-ből van/lesz(link): sztem nem gond a 4670 sem - az a 10-15W nem olyan nagy különbség. Sapphire is készít biztosan passzív hűtésű kártyát, mondjuk személy szerint inkább az egyedi ventis megoldásokat kedvelem- ezt a " vigyük át a hőt a kártya hátoldalára" koncepciót sosem értettem igazán...
Jó lenne,ha már itthon is elérhetőek lennének. De félek, az lesz, mint a HD3650-nél: amíg ki nem koptak a 2600XT-k, addig nem sok jött, és azok is drágán. Még az is kérdés, hogy ezek a 3650 vagy a 3850 helyére jönnek?!
Ráadásul a HUF árfolyam is romlik és közeleg a karácsonyi szezon -
Chaser
legenda
Hát figy, ha nekem meglesz esetleg meg tudom nézni, haveromnak LE1620-a van, az is 1 magos, 1 MB L2-vel, csak am2-ben, 3G-t is tudja
De nálam kb 2 hónap múlva esedékes a vásárlás..mindenképp passzívat akarok, ebből nem engedek. Ahogy elnéztem a ventis megoldásokat, egy HP nélküli normálisabb bordának is elégnek kell lennie, akár a GB féle silentpipe 2 v 3, vagy ki tudja hol tart most.
-
Chaser
legenda
Egyre több gyártó dobálja a 4670-et, passzív még nincs köztük
"Az ATI Radeon HD 4670 ajánlott fogyasztói ára 79, a HD 4650-é pedig 69 amerikai dollár. A napokban az ASUS, a Club3D, a Diamond Multimedia, a Force3D, a Gainward, a GeCube, a Gigabyte, a HIS, a Jetway, az MSI, a Palit Multimedia, a PowerColor, a Sapphire és a VisionTek termékpalettája egészül(t) ki RV730 magos kártyákkal." De jó lenne ha ilyen áron lehetne itthon is megkapni -
Chaser
legenda
Sztem Sandiego mellé fölösleges ilyen vga-t venni
Sok játék már 2 magot használ, ott esélye sincs, jó az a 3650 mellé.
szerk: #123 stevve: Az a gebasz, hogy fogyasztásra mindenütt mást írnak
Tuning tesztet néztél már? Meg lehet hajtani rendesen a kis dögöt
A gyorsaságához sztem még az is hozzájárul, hogy a shaderclock is a gpu-val 1ütt mostmár 750mhz-en jár, de megnézném ugyanezt a cuccot 256 biten.
-
pronyó
tag
Nagyon gondolkozom, hogy lecseréljem e a másik gépben a HD3650-emet egy HD4670-re, csak félek, hogy a 3700+ nem fogja annyira kihajtani...
-
Azért jócskán van különbség...
Látszik, hogy a 3850 előnye a 256 bites memória, viszont a 4670 javára írható a 32 textúrázó egysége (még ha a ROP fele is lett), a kissé megváltoztatott shader processzorok ([link]), valamint áldásos az a kis plusz órajel emelés is.
-
Chaser
legenda
válasz
CPT.Pirk #121 üzenetére
Ahogy szerencsére az utóbbi időben vannak a dolgok, külföldi premier után 2-3 héttel nálunk is itt szoktak lenni a cuccok, és az esetek többségében nem lesz a dollárból ejuró az átszámításkor, reméljük a legjobbakat
Én már biztos kivárom, ha ennyit tudtam várni pár hét már nem vészes, azt se bánnám ha decemberben venném, de akkor számtech cuccot hajkurászni nem egy élmény
-
Nem értem, mi történt a Club3D és a Powercolor háza táján....
PowerColor PCS HD4670 1GB DDR3
Mindkét kártya 873 MHz-es memóriával érkezik... 1000 helyett.
Ráadásul 1 GB?De legalább a Powercolor ad ki ref 1000 MHz-es karit is 512 MB memóriával:
PowerColor PCS HD4670 512MB GDDR3De a club3D... most nagyot csalódtam bennük.
-
Komplikato
veterán
Szerintetek lesz LP-s HD4670-en? Az oké, hogy 4650 tutira lesz, de ha már van nyák, és ugyan az a GPU ... Bár a 9600GT-t (Galaxy Slim)még akkor se érné be, ellenben egy ultrapici házban nem is fűt annyira.
-
Chaser
legenda
válasz
CPT.Pirk #112 üzenetére
Nézd meg az AMD oldalát
fagy53, gbors: 512 gddr3-as karim lesz, 1 giga minek? főleg 32 bites xp alatt "mutat jól"
Remélem már jövő hónaptól lehet kapni őket idehaza, ha tényleg igazak a fogyasztási adatok, esetleg egy normálisabb bordával felszerelt változat is jó lenne, az az asus elég értelmesnek tűnik, 12-es venti rendben tartaná talán gyári hülyeség nélkül is.
-
gerrog
aktív tag
hali
kis hazánkban mikor kerülhet a boltokba ez a kari?
jól olvastam, hogy november körül?
lehet, hogy 3850 helyett inkább megvárom ezt, olyan szimpinek tűnik -
Chaser
legenda
Végre meglett a hiányzó láncszem is a gépemből
Már majdnem beleugrottam egy 3850-be, de megérte kivárni, pedig novemberre terveztem a vga-t, csakhát a kisördög
Ebből kell nekem egy sapphire ultimate piros pcb-vel
Most már kivárom azt a novembert, hátha...
Tán még az lehet a válasz a gyorsaságára, hogy ugyan a ROP egységek felére csökkentek 38xx-hez képest, de a textrúrázók duplázódtak . 1et nem vágok még pontosan, most gddr3-mal szerelik a 4670-et, vagy ddr3-mal, vagy azonos órajelen és késleltetéssel nincs is köztük különbség?AMD oldalán ddr3 és gddr3 is szerepel, akkor valszeg gyártó függő dolog lesz ez. Anandtechen többek között ezt is írták ktsgcsökkentő tényezőként.
4650 sztem nem lesz ddr3-mal, annak mi értelme lenne?
Keveset fogyasztó, de teljesítménnyel bíró vga olcsón, ezt megcsinálta az AMDszerk: #63 Sundesz: semmilyen kártyával nem tud ilyet a 780g
szerk2: látom, a duplatextúrát már más is észrevette előlem
-
törölt tag
Sőt, ha újabb driverek kijönnek a kártyához, akár picivel gyorsabb is lehet a 3850-nél. De ami e kártya mellett szól, hogy már most majdnem olyan gyors, mint 3850 (pici a lemaradás tőle), ráadásul kisebb méretű, jóval kevesebbet fogyaszt. Mondhatni ua. a teljesítményt kapnád meg kisebb méretben, kisebb fogyasztással, bár én szvsz nem cserélném a 3850-et 4670-re, inkább valami nagyobbra. Bár Nálad egy nagyobb kártyánál már procilimited lenne, bár ha 2,7-re húztad, akkor az már elég lehet.
-
törölt tag
-
Én egy kicsit húztam a procin (szintén 4000+) és így használom egy 3850-nel. Nekem megfelel, de kérdés, mennyire hajtasz a játékokban a max. beállításokra és nagy felbontásra... Az UT3 motoros játékokat maxon 1440-ben tudom tolni, a Grid-ben még élményjavítókat is lehet alkalmazni, úgyhogy nem aggódok. A 4670 teljesítménye közel áll a 3850-hez, így hasonló eredményekre számítok, ha cserélek valamikor.
-
Lampi87
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy ezzel a processzoral AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2,10 Ghz melyik videokártyát érdemes megvenni a kettő közül a 4670-et vagy a 4650-et kitudnám használni tejes tudását a 4670-nek? ja meg van még 2gb ramom és ezzel a konfigurácioval a mai játékokkal milyen részleteségel tudnék játszani?
-
-
fagy53
nagyúr
Nem tudom most újat mutatok-e, de ez a kedvenc tesztoldalam és itt a 4670, jól összehasonlíthatóan a többi tipussal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest