Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
mindfreak
őstag
63K reális egy HD4870-ért?
-
RockHaRD
addikt
Mivel mostanában elpártolnak a gyártók az Nvidiátol, én nagyon remélem, hogy a warhead már nem cseszik ki ennyire velünk.
más: tegnapi hsz-emre tud esetleg vki válaszolni? Beraktam a kártyát, catalyst fel, driver folyton hibát ír ki.
Amugy nvidiához képest pl crysisban nekem jobban tetszik a kép.
mégvmi: ugy ámblokk homályosabban néz ki a tv-men a windows, dvi-rgb átalakító, aztán megy igy a tv-be a kép, de kaptam hdmi átalakítót a kártyához, megéri hdmi kábelt venni? Avagy van vmi beállítás, amivel élesebbé tudom tenni a képet?
-
m4rc!
őstag
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!
Érdekelne ,hogy a HD 4XXX kártyákra csak a Rev. 2-es Accelero S1-ek mennek-e rá?
Vagy a régebbiek is??
Köszi! -
TTomax
félisten
válasz
raskolnikoff #9285 üzenetére
Nálam a VF900 csödött mondott a 4850-en..tudom nem egy kategória...
-
$p@rr0w
őstag
válasz
janos666 #9273 üzenetére
Köszi a tesztet, de sztem meg kellene próbálni, meddig kell csökkenteni a grafot hogy játszható legyen a game...
Pl.: 1024x768 | very high | 2x AA;
1024x768 | very high | no AA; - remélem ez alá azért nem kell menni...
1024x768 | high | 2x AA;
1024x768 | high | no AA;Különben a PH-s tesztben a HD4850 is jobb eredményeket adott ennél (persze nem számottevően de akkor is hozni a kellene a 70esnek a papírformát)... Talán a proci miatt?
(#9280) gmoney: Szerintem is vinné.
-
gmoney
csendes tag
üdv!
valaki homályosítson már fel mekkora táp kellene egy 4870-nek..?? mert akarnék venni mostanság egy új vga-t, és nagyon gondolkodom egy ilyenen! csak a képeken láttam, hogy 2 olyan kis tápkábelt is rá kell tolniés megijedtem, hogy valami nagyon böszme táp kell, hogy menjen...
ASUS 450W elég lenne neki? vagy vegyek inkább 4850et?
-
TTomax
félisten
válasz
nepszter1 #9152 üzenetére
DNA ATi 8.6 Vista
ezt hogy sikerült..módosításból -
RockHaRD
addikt
Beraktam a kártyát, felraktam a guru3d-n lévő legujabb catalystot, ami a 8.7 béta névre hallgat, és a control centerben folyton ezt dobja ki:
Ez jó ez?
-
prime77
aktív tag
Köszönöm Janikám a tesztet.Ez a mocsok Crysis.
Nem hiszem el.1280x1024-be very high mellett még ezt a karit is megfekteti.Min fps 17...A max 26....Képzelem milyen lehet a havas pályán ahol még durvább...Ennyire elbasztak volna az optimalizálással?Hmm.NAgyon köszi a tesztet tényleg...Egyébként ha 1920-ra teszed nincs nagy eltérés az fpsekben.Szóval nem gáz.Dupla ilyen teljesítmény kell a Crysis tökéletes futtatásához mindenütt..Talán a 4870 X2.Acor holnap elméletileg jön a 4870 crossfirével
Kiváncsi lennék mit dobna ugyanezzel a tesztel...Egyébként a Crysis jól viszi a többi játékot meg csúcs fpsekkel.Ugyhogy ennyi pénzért bomba vásárlás
Gratula!!!
-
leviske
veterán
Igen, nForce... mert abból gyártanak normális minőségű alaplapokat. Amugy meg pont a Giga 790X DS4 lapjával fog beleütközni egy SB600 bugba ami miatt meg fog állni tuninga 2.7-2,8GHz környékén.
Tehát én két dolgot tudok javasolni: megvárni az új 790-es lapokat, amiket már SB700/750-es délihíddal szerelnek, vagy venni kell egy nV 780a-s lapot.
(#9271) daniboyle: várd meg a lap SB700-as változatát.
Több infóért érdemes ezt, vagy ezt a topikot felkeresni.
-
janos666
nagyúr
Gépem az aláírásba, vagyis mindjárt frissítem de csak a kártya már és a RAM lett ötbb de ugyanolyan...
Driver: Catalyst 8.7 - Junius 25.-ei BETA build. Beállítások a képeken, csak egyetlen egyszer variáltam próbaképp a tranparent AA-val, de azt mutatja a kép.
Nem is olyan vészes ez a CCC nchancer után. Pedig féltem tőle.1920x1200 noAA 16xAF DX9-VeryHigh - 29,41
[1920x1200 noAA 16xAF DX9-High - 29,43] - szerintem bugos a DX9-es very high... vagy kitudja...
[1920x1200 2xAA 16xAF DX9-High - 18,83]
[1920x1200 noAA 16xAF DX10-VeryHigh - 12,80]
[1280x1024 0xAA 16xAF DX10-VeryHigh - 21,13]
1280x1024 4xAA 16xAF DX10-VeryHigh - 18,26
Lehet kár volt rögtön Crysiselni, ez nem nyűgözött le túlzottan.
Amúgy most hogy 10x végignéztem a crysist, azt kell mondjam szebb DX9-ben, mint DX10-ben! Utóbbiban kicsit zajos a kép (geforceval is ilyen volt), mintha divx filmet néznék közepes bitrátával, még élsimítás mellett is ilyen. DX9-ben AA nélkül is egész éles a kép, nem zajos...Na nembaj, holnap nekiesek rendes játékokkal meg egy két 3DMarkal, aztán előguberálok pár timerpotit, meggyányolom a VGPU modot és kitűzöm célnak az 1,5TFLOP-hoz vezető órajelet (938Mhz), aztán crysis revans.
Kicsit hangosabb lett a gép mint a 9cm-es ventire átszerelt 8800GTS volt, de nem vészes. Viszint ahogy nézem erre sajnos nem lehet csak úgy rábarkácsolni egy szép nagy ventilátort mint a Gef8-akra.
De mindegy maljd beszabályzom okosan BIOS-ból a fordulatot hőmérsékletfüggőre...Amúgy: ATYAÉÉÉÉGGGGG, HŐFOK!!! Merte mondani valaki hogy forró volt az FX 5800 Ulrta? Nekem volt olyanom, fogtam kézben működés közben, de ez nem igaz.
Ki kellett vennem a kártyát, mert nem bírtam stabilra belőni a gépet 6Gb RAM-al, és nem bírtam kipöckölni a RAM foglalatot míg bentvan a VGA... A lényeg hogy a Vista bootlásáig se jutottam el azelőtt hogy megszabadultam fölög 2GB RAM-tól, 10 percet ki-be kapcsolt meg fagyott a gép, és ezután mikor kihúztam a kártyát hogy hozzáférjek a RAM-hoz megsütötte a kezem bazdmeg, forróbb mint egy FX5800. Remélem tényleg nem lesz ebből baj addig míg nem lesz rendes szabályzás. Pedig kinézet alapján elég komolya a hűtése, nagy hőcső, sűrű borda...
Jól szellőzik a ház, tevan egy rakás 9-8-12cm-es ventivel.Az utolsó teszteknél csináltam képet hőfokról, 79˙fölé sose ment, pedig mikor a G80 volt 85 fokoz az még nem égetett!
-
cizoe
őstag
válasz
#27909120 #9271 üzenetére
Az egyetlen értelmes 790x-es alaplap idehaza, szerintem jo választás. Esetleg egy jövőbeni Crossfire rendszerhez meg adott a lehetőség. Nem olyan rossz az a chipset...
Viszont a phenom és a lap árából kijön egy E8400 wolfdale és egy p35, olcsobb p45 lap is. De ez már csak ízlés és tuningszándék kérdése.
JÓéjt mindenkinek!
-
leviske
veterán
válasz
#27909120 #9261 üzenetére
Ugye nem SB600-as lapba lesz?
Vagy várd meg az SB700/750-es alaplapokat (ebben a hónapban itt lesznek elvileg), vagy vegyél nForce-ot.
(#9267): honnan vetted azt a hülyeséget, hogy jobban szerepelt??? a HD4850 a 8800GTS-t veri 10/20%-okkal!!!!
Esetenként még jóvalta többel is...
-
törölt tag
hát igen, 4850 dx10.1 és sm4.1 meg 55nm, de a 8800 jobban muzsikált a játékoknál, nekem úgy jött le a tesztekből.. Vagy én vagyok a hülye?
-
prime77
aktív tag
Mikor jön már Jani tesztje??
Nagyon várom már mit dob neki a Crysis!!!!Lehetmár csak holnap lesz valami belőle!!!!
-
törölt tag
Hali! Phenom 9850-hez 8800 GT-t, vagy HD 4850-et vegyek inkább?
-
eisento
addikt
Sapphire HD4870 512MB GDDR5 PCI-e VGA 55 900 Ft 2 év banditnál
holnaptól vihető!!!
butch3r
-
eisento
addikt
válasz
FragMaster #9251 üzenetére
ha ref kari hanem akkor is gigabyte van ráírva megmondtam anno nem veszek semmiből se gigabyte-ot se lg-t..... ez ilyen elvi dolog nálam
butch3r ha nem érzem az illatot majd visszaküldöm
-
butch3r
senior tag
válasz
eisento #9249 üzenetére
ohh pedig hányszor adnak a nagykerben bontottat, mindben. kaptam én már ramiból olyan asus vga-t ami 1000% hogy ki volt bontva és szerintem pont itt a ph-n járt teszten... de nem gond legalább nem kell attól félnem hogy vissza jön garba mert alaposan le van tesztelve
a vitrines példányokról már ne is beszéljünk és persze kedvezmény nincs mint a kiállított kocsiknálazért gondolom hogy itt járt mert bementem hogy jöttem a foglalásért, stb és mondták hogy csak 1db van ami épp vissza jött tesztről, és ez pár nappal az itteni teszt kikerülése után volt...
-
-
leviske
veterán
Csak én vettem észre, hogy a GainWard oldalán már kint van egy ATi range menü?
Csak még nem működik.
-
eisento
addikt
válasz
butch3r #9248 üzenetére
hát egy jó megjelenésű matricázással doboztervel és egy bőséges bundle cuccal könnyen meg lehet fogni az usereket. most kell ha be akar törni
jah félreértés elkerülése végett használt vga-t nem veszek csak zsir uj bontatlant
a használtbol kiszáll az a jellegzetes uj illat
-
eisento
addikt
válasz
FragMaster #9244 üzenetére
gigabyte-ot én nem "jegyzem" utálatos egy cég
nem szeretem a cuccait...
butcher rendben. majd tolsz képet bundle cuccrol és ha elég sok mindent adnak akkor lehet azt veszek ^.^
-
raskolnikoff
őstag
Nekem meg egy Zafír példányom lesz holnap
Teszt?
-
Tommer
tag
Ha jól olvasom szorul a hurok:
Nvidia to drop 280 / 260 prices
Keldor papa linkelte az "ellenfél" fórumában!
-
eisento
addikt
tényleg. osszuk meg ki milyen márkáju karit vesz sapphire-t már vettek. marad diamond force3d msi his gainward club3d powercolor visiontek jetway gecube
remélem nem hagytam ki semmit
-
Poiro7
senior tag
Összehasonlító teszt (4850/4870)
-
Poiro7
senior tag
-
prime77
aktív tag
Hú basszus,Acor..Nagyon oda fogsz tenni.
)Állati lesz.Már nagyon várom ,várjuk..
Janikám izzítsd a tesztet!! -
prime77
aktív tag
Nem gond Janikám....Dehogy...Akkor 1280x1024-ben és fullon minden plussz 16szoros anizotropik....Várom a tesztet
)Kíváncsi vagyok nagyon rá....Köszönöm előre is Jani!!!!!
-
keIdor
titán
Én nem vettem. Az új énem nem engedi, hogy ismét vegyek VGA-t 100k felett.
Meg amúgy is sok az érte, nekem nem jön be az új GeForce... meg maga az nVidia is visszataszító egy cég lett.
leviske: mondtam én már sokmindent
azt mindig elcsábulok, amúgy Palit ritka itthon, az főleg Ázsiai partnere NV/ATi-nak... Sapphire lesz. Gainwardot meg még nem kapni...
-
-
eisento
addikt
valaki vegyen már CLUB3D HD 4870-et hogy megtudjam ahhoz milyen bundle cucc jár
-
Acor
aktív tag
Sziasztok !
Flight simulator XSzerintetek egy Ati 4870corssfire vagy egy gtx280 vinné jobban a játékot?
Vettem most egy gtx 280-at és két óra után kipurcant, holnap levásárolhatom, de jöttek 4870-esek és lehet abba ruháznék be.
Mit mondtok? -
janos666
nagyúr
Hűazannya, bekapcsoltam a gépet, és BIOS-t mahinálok, mert nem akar stabil lenni hogy beraktam még 2x2 Gb-ot a 2x1 mellé (pedig ugyanolyan adata mikron d9-el és alap FSB-n menne), és közben néha fel-felbőg mint egy porszívó. Nem vicc, iszonyat. Mikor visszaveszi akkor is hangosabb mint a 8800GTS volt egy 9cm-es sufni-moddal felrakott zalman vetivel.
-
RockHaRD
addikt
Skacok, megvettem a 4870-em
egyenlőre még lusta vok berakni, de majd még ma neki állok
aztán majd közlöm a teszteket, hogy egy OC GTS után mennyi a változás
amugy sapphire, és van pendrive is benne
-
FragMaster
addikt
Ajánljatok már egy jó nagykeres havert, srácok
-
prime77
aktív tag
Jani!!!
Kérlek nézd már meg a Crysist 1280x1024-ben very highon vagy natural moddal(jobb mint a very high).Tehát minden csumán 1280x1024-ben plusz 16x anizotropikus szűréssel....AA nem kell.Főleg ott érdekelne amikor kijutsz a tengerpartra az első részben ahol már az emberek is vannak a vízen pedig motorcsónakból is lőnek.Tudod biztosan még a legelején.Azt hiszem az a benchmarkos pálya is....Előre is köszönöm....BIztosan megy az 20 fps alá:
-
-
Sz.Miki
őstag
Csatlakozom a 4870 tulajok táborába
nagyon cool ez a kártya!!!! Ma délután sikerült végre szereznem egyet, egyáltalán nem hangos a hűtő, mikor bekapcsol a gép akkor felvillan a kártyán 3db piros led, jól megforgatja a hűtőt, na akkor van hangja de utána elcsendesedik, játék közben kicsit megjön a hangja de nem hangosabb mint a Gainward 8800GT golden Sample kártyámé volt! Kipróbáltam egy két játékkal mindenhol 30-40FPS növekedés tapasztalható u.azokkal a beállításokkal amikkel a GT-m ment!
Aktív témák
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest