Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
foreveryoung #10395 üzenetére
Ha mindent úgy csinálsz ahogy előtted leírták és nem megy, az érdekes.
(Keress rá a CCC szóra a keresőben és nézd át még egyszer mi merre..)tom_tol
Leginkább matricázásban\körítésben térnek el egyelőre a különböző verziók. -
foreveryoung
tag
válasz
Speed® #10392 üzenetére
Igen így csináltam. Engedélyeztem az overdrive-ot, profil lérehozás, mentés, Application Datában megvan, de csak pár sor. Kiegészítem, elmentem. Menti is. Aktiválom a profilt, és már vissza is írja az elmentett xml fájlt az eredeti pár sorosra. Erre:
Profile>
<Caste name="Graphics">
<Groups />
<Adapter name="PCI_VEN_1002&DEV_9440&SUBSYS_05021002&REV_00_4&16A387FF&0&0008A" />
</Caste>
</Profile>Ez alá másolom be ami pár oldallal ezelőtt voltl. Kb 20-szor próbáltam, és visszaírja!!!
-
tom_tol
addikt
Hali
van különbség a 4870-ek között vagy mindegyik ref és u.az ?
Giga, His és Sapphire -
eisento
addikt
válasz
foreveryoung #10390 üzenetére
csinálj egy saját profilt és azt próbáld átírni.. mondjuk én még nem tartok ott. mert lehet hogy a default profilt írod át és azt automatice visszaállítja alaphelyzetbe.
-
Speed®
titán
válasz
foreveryoung #10390 üzenetére
Először hozz létre egy egyéni nevű profilt, aztán majd lesz mit módosítani.
nepszter1
Szerintem a procihoz közelebbi és a 3. slotba pakold, ez az alapértelmezett.
Ha nem DCben hajtod, azt alaposan megérezheted bizonyos helyzetekben.
De ha hibázik valamelyik memó, akkor jobban jársz tényleg ha cserélteted.
Egy akármilyen 800/CL5ös 2x2 kitt megteszi, ha a procidat 9x400on tolnád.
Persze lehet 1066os kittet is kérni, de azokat megfizettetik és feleslegesek. -
eisento
addikt
válasz
nepszter1 #10388 üzenetére
próbáld meg először a 2 fekete slotban... ha nem jó akkor a 2 sárgában és végül a 2 külsőben
ha a 2 belsőbe rakod megint egymást fütik majd nem tudnak szellőzni sztem rakd a 2 külsőbe az a legisztább nekem is ugy van de megprobálhatod a 2 sárgába utána a 2 feketében..... sztem ugyanaz lesz mint nekem volt hogy amik bent voltak ramok kezdenek behalni megfőttek... :S én lecseréltem őket 2x2gb-os kitre meg megspékeltem egy ocz xtc memohűtővel
-
foreveryoung
tag
Tudom, hogy egymillió hsz volt, de vergődök ezzel a CCC venti beállítással. Nekem az xml fájl 2 sor. Nincs mit átírni. Ha bemásolom ami nálatok van, elmentem, de profil aktiválás után visszaírja az eredetire. Nem értem!!!!!!!!
-
Mappa
addikt
nepszter1 THIS IS SPARTAAA
-
janos666
nagyúr
Eddig nem volt időm filmet nézni. Nade ezt nem hittem volna hogy ennyi különbség lesz ha nem is hardveres dekódolást támogató szoftver és kodeket használok, csak Bsplayer + ffdshow + vidows media renderer 9 YUV módban.
A kis felbontású divx-es filmek sokkal kevésbé blokkosodnak, sokkal élvezhetőbbek nagy képernyőn mint 8800GTS-el voltak. Az 1080p-s x264 ripek ellenben mintha életlenebbek (zajosabbak), és fakóbbak lennének (nem! ez nem az új fícsör, ffdshow-val méreteztetek újra gauss lágyítással, semmi hardveres upscale, esélye nincs...) mint voltak (direkt olyan filmekbe tekertem vele amiket nem rég néztem meg) Lehet az ami elmaszatolj az 1080p-s anyagot az jóttesz a divx-nek, de nekem így nem jobb.Már próbáltam állítgatni mindenhova a CCC-ben a deinterlacet, és a zajszűrést, de ránézésre nem is működtek (gondolom nem is kell nekik mert nem olyan szoftverrel videózok ami hardveres gyorsítást használ, a különbség szimplán a directx-en alapuló videórenderelésben lehet...)
-
nepszter1
addikt
szoval probálgattam a ramot az egyik biztos rossz mert ha az egyiket berakom teljesen hibátlanul fut minden ha a másikat akkor pedig rossz akad st stb
most probálom a slotokat melyikbe jó melyikbe nem -
eisento
addikt
válasz
nepszter1 #10371 üzenetére
4x1gb-os modulod van? ha igen akkor sztem vedd ki a belső kettő a slotbol. nekem ballistixeim voltak 4x1gb 1066-os és 3-4 honap alatt meg is sültek, vettem egy ocz xtc memcoolert azota nincs bajom. probáld ki ugy hogy a 2 szélső slotba rakj memot csak lehet amik belül vannak tulmelegszenek...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
nepszter1 #10377 üzenetére
Vidd vissza, ez a legegyszerűbb. Ha rendelted, akkor esetleg kereshetsz egy normális számtekboltot, ahol korrekt, hozzáértő emberek dolgoznak. Kókányolós helyre ne vidd, akkor max. ugrik a gari. De szerintem elég itt az offból, van egy rahedli topik, amiknek pont ilyesmi a témája. Pl.: [link] [link]
#10376 Speed(R): Hagyjuk...
-
nepszter1
addikt
válasz
VaniliásRönk #10374 üzenetére
5 napja vettem a gépet fogalmam sincs mi tévő legyek még jó van ha 5 éves kidboom de 5 napja idegembe nem tudom már mit csináljak
#10376 már irtam az alaplapnál de basznak ott segíteni a biosal kapcsolatban is
-
Speed®
titán
válasz
nepszter1 #10371 üzenetére
Ha azóta sz4rakszik, annak oka van. Ki kell deríteni. Memóriákat egyenként MemTestelni, aztán ha jók, párosával, végül mind a 4et betéve.
Innen távolról nehéz segíteni, járj utána a megfelelő BIOSbeállításoknak, lehet, hogy az asszinkron hajtásból (FSB-RAM) ered a hiba 4 modullal.
Akármennyire is friss a 4850, azért már viszonylag korrekt a 8.6os driverrel.
Szvsz máson bukik a dolog, legyen ez akár memótéma, akár oprendszer, akár táp.
A számítástechnika szépségei ;)VaniliásRönk
El. Azt írtad, hogy a MemTest csak a hibás modult szúrja ki, GM megbízhatóbb.
Holott mit várunk a MemTesttől? Hogy a memória hibátlanságát csekkolja, nem?
A memvezérlő esetleges nyomoréksága más tészta, ahhoz nem is kell MT\GM.. -
Calibos
addikt
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Speed® #10370 üzenetére
Elolvastad te a hsz-t?
Azt írtam, ha nem fizikailag sz@r valamelyik cella (bár nem szó szerint ezt írtam), akkor a Memtest nem túl esélyes, ettől még lehet a memória a gond forrása.
#10373 forceberg: Na igen, csak nepszter1 nem is sejti mi a hiba, azt se tudja hova nyúljon.
#10376 Speed(R): 4x1GB? Az még a gyártó által ajánlott feszültséggel sem biztos, hogy megy duálban.
-
válasz
raskolnikoff #10365 üzenetére
hogy lehet megadni, hogy mettől meddig hány % legyen a venti?
-
Speed®
titán
válasz
Calibos #10366 üzenetére
Olyan nincs, hogy full Pass után memória a hibás. Olyan igen, hogy utána variálva van a beállításokon és elkezd hibázni, de az nem memó, hanem userhiba..
A WinRARos móka is bukhat csomó mindenen, akár egy egyszerű kábelen is.VaniliásRönk
A GoldMEM kiszűri, ha nem a memó a hibás? Nee..mindkettő memóriateszt.raskolnikoff
Ezt CCCs buherálással állítottad be így sávosra vagy van valami titkos progid? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Calibos #10366 üzenetére
Értelmetlen ennyiszer futtatni, a Memtest86 csak a hibás memóriát szűri ki, bármi másból adódik a probléma (kevés fesz, inkompatibilitás, stb.) ált. nem fogja meg, GoldMem megbízhatóbb. (nekem legalábbis ez a tapasztalatom)
#10367 nepszter1: Fogsz valami bazinagy fájlt, betömöríted WinRAR-ral, aztán kicsomagolod valahova, mindegy mit, hova, a lényeg hogy hiba nélkül végigmenjen. Bár Windows alatt memóriát tesztelni... szerintem előbb rendes bebootolós tesztprogrammal próbálkozz.
#10371 nepszter1: Lehet hogy nem kapnak elég feszt a RAM-ok, 1066-osnak biztos nem elég 1.8V a néveleges órajelhez, min. 2.1V kell, vagy több.
-
raskolnikoff
őstag
Na asszem megvan a fan beállításom. 35 foktól 70 fokig 50%, 70 fok fölött pedig 60%. Így a 800x800as szőrperec 8X élsimítás alatt nem megy 72 fok fölé.
Így idle 57.
Jöhet a tuning? -
Speed®
titán
válasz
eisento #10362 üzenetére
Mert sz4r? ;p
nepszter1
Én nem vindózos MemTestre gondolok, hanem MemTest86ra.
Ha lefut 1 passig hiba nélkül, utána lehet a tápon agyalni.
Esetleg chipsetdrivert frisset kutatni a laphoz, hátha.
De lehet, hogy egy XP SP3 kéne Cat 8.6al simán..Csákk
Írjál jobbat ;p XP/Vista 32bit is kezel 4Gt, csak nem használható ki teljesen.
Levonódik a VRAM, a cacheek + pufferek, és folyamatonként 2GBot oszt ki.
Ettől függetlenül még mindig nyűgmentesebben használható mint a winpityu. -
RockHaRD
addikt
válasz
nepszter1 #10357 üzenetére
Baze, de jót szakadtam ezen. Mármint nem írtá semmi hülyeséget, csak nem aludtam kb 35 órája, és azt olvastam először, hogy "a f/\sz be lett állítva ahogy kell"
Speed: Az a fos cpu-z írta hogy ddr3, és mint mondottam álmos vok, ezért nem néztem utána jobban. Elnézést
sajna nemtok segíteni, csak alvás után
-
Speed®
titán
válasz
RockHaRD #10356 üzenetére
Sima DDR2es Reaperek 1066/CL5ön.
nepszter1
Tényleg nem ártana utánanézni, MemTestelni\Primeolni estébé.
Mellesleg az SPDben 1066/CL5re 2.1V van írva, próbáld ki úgy..Calibos
32bit ilyen zűrt nem okoz6, egyszerűen csak nem fér hozzá a full 4Ghez.
Nem egy nem két ember használ XPt 4Gvel gond nélkül. Más lesz a gáz. -
nepszter1
addikt
válasz
RockHaRD #10356 üzenetére
nézd csak adatlapom , nem ddr3 om az
ddr 2
mod : a fesz be lett állítva ahogy kell : 2,20 V ra
vagy is ezt tanácsolták nekem
mod : tudom hogy nem a 32bit az ideálís de a 64 bites vista
nem valami stabil mert elsőnek azt hittem az utána még se az volt a baja fogalmam sincs mi teendő legyek
-
RockHaRD
addikt
válasz
nepszter1 #10352 üzenetére
bazeg
nem tudtam, hogy ddr3-ad van
ehez nem nagyon értek. kb 70% esélyt adok rá, hogy a memókkal van a baj. Igy most anyit tok javasolni, hogy azonnali ramos kérdésekbe linkeld be ezeket, és kérdezd, h mi lehet a baj, majd amig a válaszra vársz, szedd ki a ramokat, és egyenként probáld
-
Speed®
titán
válasz
nepszter1 #10346 üzenetére
Kell neked szutyok Vista64el szenvedni. XP SP3 bőven jó még, akár kezeli a 4Gt rendesen akár nem. 3.5G mihez nem elég? DX10 meg..mwuhahaha.
Persze szenvedhetsz míg mások gondtalanul játszanak, idővel majd jó lesz..
Valószínű, hogy a driver miatt szívsz, második körben tippelnék memóriabeállításokra (kevés\sok fesz) aztán tápra (nem egy hűha darab 12Von).slett27 Ilyesmi egyelőre nincs, a'la hajrá homemade ;)
-
nepszter1
addikt
válasz
RockHaRD #10349 üzenetére
tessék
remélem meg felel
Alaplap ASUS P5Q PRo
Processzor INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
Memória OCZ 4096Mb DDR2 1066 Mhz ReaperX KIT
Merevlemez SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
Ház THERMALTAKE VI1000BWS M9
Táp CHIEFTEC GPS-550AB
Proci hűtő: XIGMATEK Achilles S1284
VGA ATI RADEON 4850itt
am nem tudom hogy kell kitölteni az adatlapot vagy is hol
mod: VISTA 32 BIT
-
Bluegene
addikt
válasz
VR6-Fan #10336 üzenetére
nem szidtam, csak azt mondtam felesleges
alapon nincs gondja, lehet nem is veszek csak elgondolkodtam rajta(VGA hűtést még nem cseréltem, kipróbálom esetleg)aztán kitudja valami faxa biossal lehet elérem a 750mhz-et
akkor már talán nem sokkal marad el a 4870től(gyári hűtővel ezt nem merném)
-
nepszter1
addikt
a szokásos problémám játék közbe kikapcsol a monitor lefagy a gép .
-
philipe
tag
A 4870 re valaki látott már valaki valami hírmorzsát hogy lessz e hozzá vízhűtőblokk és mikor ?
-
Speed®
titán
A hangerő\hőfok arány azért nem mindegy. Amúgy S1 AC PWMes ventivel 5k.
slett27
Igazából a GFXChilla bordaszettje befedi a RAMokkal együtt a VRM\FETeket is.Calibos
Akkora méretben\hőleadó felülettel oly mindegy, hogy alu vagy réz..nem számít.Angelo69
Ha SpZnek meglett XP alatt, akkor nálad van a hiba valszegbishopx2
Kereső(de az elmúlt 2 blokkban is erről volt sz..) Írd be, hogy CCC és
-
RockHaRD
addikt
Mikor várható driver az uj kártyákhoz?
Mármint rendes, nem béta, amivel megy is a kártya rendesen
-
bishopx2
tag
Érdekelne hogyan is kell a ventiket magasabb fordulatszámon hajtani ?
CCC profil ?
Valaki elmesélné ?Üdv : Bishop
-
Angelo69
senior tag
Valaki arulja mar el hogy Xp alatt pontosan hol van ez a file amit at kell irni mert en sehol nem talalom.
Itt ugyanis nincs (C:\Documents and Settings\"User"\Application Data\ATI\ACE) -
slett27
addikt
Akkor ezekszerint nincs kimondottan 4870-re való hűtés ? (Persze olyan ami VRM-et is és a RAM-okat is hűti.)
Jah, nekem is AC S1 van Rev. 2.-es.
-
Speed®
titán
válasz
Calibos #10330 üzenetére
Bőven, Chilla mellett a legjobb választás. Főleg ha a VRM részt is bebordázod.
Bluegene
A TMG-AT1ről láttam anno 1900XTXes tesztet, 75°C alatt tartotta , ami nem tűnik nagy számnak, de az XTXen befigyelő R580 durván melegedett.
Manapság meg már nem eltúlzott az ára, egy próbát megér szerintem is. -
Bluegene
addikt
válasz
Speed® #10281 üzenetére
igen ez jónak tűnik
kevesebb mint 4K, reméljük rámegy
mondjuk valószínű ha összevetjük a csupasz 4850-es nyákjával, nincs ott semmi kondi ahová ezt fölfogatjuk és nem is túl hosszú[link]ha a furattávolságok jók és az áramcsatoló ugyanolyan szvsz semmi gond nem lehet, fizikailag sztem rámegy, ha rámegy mehet a tunning ezerrel
-
Calibos
addikt
Ki milyen hűtést tesz a kártyára, van egy Accelero S1 Rev2 hűtőm. Elegendő lenne rá?
-
SpZ
senior tag
Nos sry a csúszásért, de eljátszogattunk kicsit
. Itt a várt HD4850 teszt Amd szemszögből.
config:
Asus M2n
Amd X2 6000+ 3.01 ghz
Shappire HD4850 512mb Gddr3
[link]
2x 1Gb kingmax ddr2 ram
450w coolink táp de 300w –os chieftec-el is elmegy a config
oprendszer Win Xp.
CCC 8.6 -ot raktunk a gépre. [link]Aki most keresi a mentett CCC profilját annak üzenem, hogy rejtett,de ott lesz ahova kollegák írták…
CCC-profil átírva 65% os ventrifoldulatra. Így 51-52fok között ugrál 2D –s alkalmazásoknál.
CCC 8.6 -ot raktunk a gépre. 8.7-et nem ajánlom mert béta, sem a riva tunert mert nem ismeri a 4xxx szériát.
1.Race Driver Grid 1280x1024 minden fullon (nem vettük feljebb mert már nagyobb felbontáson már tesztelték) 20perc játék után: 60ok a vid kártya hőmérséklete 2óra játék után sem megy nagyon fentebb max 66fok[link]
Természetesen szaggatásmentes tökéletesen futott a játék. 65fps megvolt szépen, több is.
Itt van 1-2 izzadósabb jelenet a játékból : [link] [link] [link]
2. Cod 4 multipalyer
szinte minden maradt 1280x1024 hőfokok hasonlóak. 125fix fps. Az 1ik mapon Crossfire-n megejtettünk 1-2 screenshot-ot [link] [link]
Ma estér vagy holnap reggelre 3D mark 2006 -
vltr
csendes tag
Jól jön a melegedés télen. Legalább befűti a 8m2-es szobát.
-
Speed®
titán
válasz
Sárpac #10317 üzenetére
"We were hoping that ATI’s PowerPlay would achieve the same thing but at this point it seems to be poorly implemented or not working at all. We hope that this situation can be rectified in the near future with a driver release."
Ugyanazt írja amit én is írtam. Még gondok vannak az energiagazdálkodással.
Hogy terhelve miként hozták ki az 50Wos különbséget azt ne tőlem kérdezd..VR6-Fan
4 fázis is melegedik. + a FETek tüzelnek még, bár 125°Cig vannak hitelesítve. -
vltr
csendes tag
-
vltr
csendes tag
Van itt még valaki aki 5000+ Black Edition alá teszi/tette a 4850-esét vagy csak én?
Esetleg valaki hasonló konfiggal?
3.2 Ghz-n megy a procim, tuti nem hajtja ki....?! -
T.Peter
őstag
válasz
Sárpac #10311 üzenetére
Itt van a teszt, és itt van a hőmérséklet és a fogyasztás mérésének az eredménye.
Idleben lehet, hogy azért, mert a gddr5 többet fogyaszt, vagy mert nagyobb az órajel. Mondjuk gondolom az órajelet visszaveszi idleben (igen, visszaveszi, a ph-s tesztben írta fleSs ezt: A Radeon HD 4850-es is két visszaskálázott órajelet ismer, ez az 500/750 MHz és a 300/600 MHz), a gddr5-nél nem vagyok benne biztos, hogy többet fogyaszt. -
Speed®
titán
Valakííí, tarkólövést, légyszí, légyszííí
Sárpac
Szerintem a powerplay nem működik még rendesen.
20%al magasabb órajel 20°al magasabb fogyasztás.VR6-Fan
Én is ezt hallottam a DigiPWMekről, de a QuadGTn és az 1950emen is tüzelt.
Ha lenne itthon 4850em már nem lenne kérdés a jó homemade hűtés -
válasz
Angelo69 #10302 üzenetére
Valószínűleg az AppData környékén lesz, de az biztos, hogy rejtett könyvtárban van az ATI könyvtár is. Keress rá a profil nevére .xml kiterjesztéssel.
hoffman_: Bocsánat, ha érezhető az él a hsz-ben, csak már lassan szemetelni járnak az meberek ide. Menjen inkább mindenki egy nV topikba vagy inkább az origo-ra, ha csetelni akar.
Szóval az alapjárat néhány százalék 2D-ben, de pontosan nem tudom. 50% fölött már jól hűt és kb. 65%-ig nem hangos.
Rivatuner mg nem ismeri fel a 4800 sorozatot. -
-
GazRic
senior tag
400-as FSP táp elég egy 4870-esnek? (Semmi extra a gépben)
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 5
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nyomtató topik
- Milyen routert?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest