- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Eladtam az MSI 8800GTS 640MB OC-t és 13 ezer forint ráfizetéssel rendeltem egy Sapphire 4850-est.
Jó üzlet volt szerintetek?
mennyit gyorsúl a régihez képest az új karival a gép?milyen drivert hozzá?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
HarryPotter #11391 üzenetére
na közben megjött a válasz.
kösz!
32bites XP-m van. -
válasz
HarryPotter #11385 üzenetére
A 4800 + 3800 CF-re én egészen addig a hivatalos választ fogadom el, amíg több ember nem cáfolja (mondjuk hitelesen).
Vagyis:
ATI álláspontja
és amíg ezt nem frissítik, semmi nincs megerősítve:
kompatibilitási listaNyilván nem ökölszabály, de én azért adok a kártyát készítő mérnökök véleményére.
-
BPFeri
senior tag
Zsupssz gyorsan töröltem a hszt...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
stevve #11380 üzenetére
nem egészen világos ez nekem.
a 8.6-os catalyst és ez a hotfix ez két külön dolog?
ezt töltsem le?
ennek hotfix a neve de nem látom hogy 8.6-os catalyst lenne.depzoo: BE-s 5000+-ok ha jól tudom olyan 3000Mhz környékére rángathatók. úgy azért már nem rossz de "agyfasz" vagy nem az valóban cpu limited lesz 1280*1024 tájékán.
-
depzoo
tag
Na most hogy megint előjött a téma és ismét sikerült elbizonytalanítani megkérdezem megint: asus m2n-e nf570ultra lapba ha belerakok hd4850-et (vagy akár 4870-et) és egy 5000x2 BE procit az úgy jó lesz? gondolok itt pci csatolóra, sávszél korlátra procilimitre akármi (bár a procilimit egy külön agyfasz-műfaj, én annyira nem vagyok megáldva vele) NINCS pénzem alaplapra és nagyobb procira és nem is lesz, mielőtt még kitalálja valaki hogy cseréljem az egészet.
-
HarryPotter
őstag
köszönöm mindenkinek a választ. én a cpu limitet tartom igazi problémának, valahol ugyanis olvastam, hogy 3870 és 4850m cf-ben egész szépen megy. De a cpu limit az cpu limit.
Mondjuk magasabb felbontáson elvileg kevésbé kellene gondot okoznia a cpu limitnek, mert ott már a vga is dolgozik rendesen. Kipróbáltam trackmania nations foreverrel 1680*1050-ben, szépen megy, átlag 45-70 fps-t, igaz, a 3870 is ment 35-50-et, szóval igazán nagy ugrás nincs, de azért érezhető.
Fogyasztást kimértem, a gép a phenom procival és a 4870-el load-ban (3dmark alatt) sem evett többet 270w-nál, ami szerintem nagyon jó. idle-ben 210 w a rendszer fogyasztása.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Sárpac #11381 üzenetére
A hd4870es pedig 40W idle 70W load+
Igen, a két kártya teljesítménye még csak nem is hasonlító össze egy táblázaton sem, mert semmi értelme, akkora különbség van köztük. A fogysztást se hasonlítgassuk már össze ezek alapján.
Vagy most én is ideírjam hogy mennyit eszik a 2600XT-m a 8800GTS-hez képest. Szerintem a két kártya nem öszehasonlítás tárgya ebben a tekintetben. De mivel tudom (gondolom) hogy csak a segítő szándék vezérelt, így végül is semmi baj nincs ebből. Lehet hogy a táp-ja miatt kérdezte, hogy elbírja, feltételezem. -
Sárpac
nagyúr
válasz
rup1u5 #11379 üzenetére
10W idle 20W load eszik többet. A hd4870es pedig 40W idle 70W load+.
[L:http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=192&Itemid=1&limit=1&limitstart=10][/L]
[link]Mivel igaz itt csak 9800gtxek vannak, de mivel a 8800gts kevesebbet eszik mint a 9800gtx. Így kb. áll amit írtam.(érdekes más oldalakon sokkal többet eszik egy 9800gtx-nél..a hd4850
)
-
rup1u5
nagyúr
már úton van a sapphire 4850-em
fogyasztásban hogy viszonyúl a 4850 egy g92-es gts-hez?mi a helyzet a 4850 ventivezérlésével?
érdemes használni azt a drivert ami a kártyával jön vagy töltsek le másikat? -
Osynho
addikt
válasz
oettinger01 #11377 üzenetére
Ott még lehet kis cpu limit, de a 3,3ghz már elég jó. Amugy 1280ban mindenképpen bőven elég fps-t kapsz egy 4850el
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
HarryPotter #11370 üzenetére
Gondold el hogy a phenomod már 1db-hoz is mennyire de mennyire kevés, akkor mit fog küzdeni két ilyen brutál kari megszólításán.
Egyébként elnéztem, én azt hittem hogy te két 4850/70 összeállítását kérdezted, ezzel kapcsolatban meg már kaptál választ fenntebb a kollegától.
-
butcher eu
senior tag
válasz
szia én úgy tudom hogy sehogy nem fog működni, mert nem egy családba. tartoznak.
més a chip rajtuk.a 4870 csak egy másik 48xx kártyával fog működni. de az mindegy hogy x1 vagy x2 azok kompatibilisek egymással. -
válasz
Ha jól sejtem, sehogy, mert más architektúra (pl.: memória busz 4850 esetében 32x8, 3870 esetében viszont 64x4), de azért kipróbálhatod, legalább látnánk, mit produkál egy 670 és egy 770 egymás mellett.
-
válasz
HarryPotter #11363 üzenetére
Igen, sajnos a nem BE procik eléggé behatároltak és az Intel amúgy is előnyben van. A 4850 és 4870 kihajtásához jelenleg nem tudok elképzelni AMD procit, ami jól ki is hajtaná megfelelően magas felbontáson.
Kár.
-
válasz
Sárpac #11349 üzenetére
Miért lenne a 2.0-ás csatolófelület csak az 1.1-el kompatibilis? Simán tudja az 1.0 is kezelni, csak alacsonyabb lesz a sávszél.
Egy HD 4850 specifikációból:
• Interface Type: PCI Express 2.0 x16 (PCIe 1.0 Compatible)oettinger01: Épp az előbb írtam a Phenom kapcsán. Ott csak azért írtam 3GHz-et, mert az tovább nem igen megy, de ahhoz, hogy jól ki legyen hajtva, 3.3 - 3.6 GHz azért nem árt, ha 16xx felbontásban vagy fölötte ki akarod hajtani. A tied limites lesz a 2.2-vel, ez biztos! És itt nem egy végletekig húzott CPU-ra gondolok, mert az nem tesz jót. De azért ne aggódj, eldöcög valahogy
hoolla: Ha már megvan a 8800GT, akkor nem kell cserélned, de gondolj bele: szénné húzod a 8800-at és azzl is csak közelíted a 4850-et, ami alapon szalad. Ezzel válaszoltam is.
-
oettinger01
őstag
az én procimmal ki lehet hajtani a 4850et?
-
hoolla
aktív tag
Azt hallottam, hogy az MSI 8800GT elég keményen húzható, ami felveti azt a kérdést, hogy ha húzva vigan hozza a 4850 teljesitményét, akkor miért is kéne atit vennem?
-
HarryPotter
őstag
válasz
stevve #11362 üzenetére
sajnos nem tudom tovább húzni, alapórajele a phenomnak 2,2 (már az enyémnek), most 2,5-ön van, de nem megy tovább. a 3dmark nem izgat, sőt, a vantage-ra sokkal többet adok, mert az vista specifikus (ellenben a 3dmark xp-re írt), de akkor is: állítom, hogy egy bika intellel a 3870 menne 20000-et a 3dmarkban.
ami igazán zavar, hogy az amd nem tud a phenomnál erősebb procit most felmutatni, ez pedig egyértelműen kevés a szintén amd-s csúcs VGA-hoz. ez azért bosszantó -- ezek szerint az AMD a 4870-et intel procival képzeli el??
-
válasz
HarryPotter #11360 üzenetére
A Phenom jó CPU, de órajelet kell emelni a 4850-hez benne. Min 3 GHz-re fel kellene tolni és láthatod, hogy hogyan skálázódik. Nem olyan rosz, csak alacsony alapból az órajele.
Másrészt a 3Dmark eredményekre ne adj, a valós progik, játékok alatt nézd meg a jvaulást. szembetűnőbb, mint a 3trémárk.
-
HarryPotter
őstag
4870 benn van gépben, egy phenom 9600 (@2,5 Ghz) mellett, első tapasztalatok:
Tények:
A kártya sajnos masszívan proci limites a phenom mellett. Előtte egy 3870-em volt, az 891/1215-ben
3dmark06-ban ment 11200-at,
3dmark vantage-ban ment 5200-at (8.6-os catalysttel).A 4870 alap órajelen megy
3dmark06-ban 12500-at,
3dmarkVantage-ban 7700-at. (szintén a 8.6-os catalysttel+hotfix)(képeket most nem tudom felrakni, mert a munkahelyen vagyok - keményen dolgozok - de majd felteszem a screenshotokat).
Következtetések:
Egyrészt: egy kicsit csalódás, hogy a phenom ennyire visszafogja a VGA-t. Az még inkább, hogy az AMD-nek jelenleg nincs erősebb procija.
Másrészt: azért van gyorsulás, nem is kevés, főleg a vantage eredmény javulása látványos.Másnak mik a tapasztalatai 4870-el?
-
KDavid17
aktív tag
És itt 1 3dmark vantage teszt:
[link]
A kártya alapon ment... -
tzsolesz
nagyúr
-
tomargus
csendes tag
válasz
oettinger01 #11345 üzenetére
Sziasztok
A 4850 pci-e 2.0 ás csatlakozójához lenne egy kérdésem. Egy Gigabyte k8n ultra9 es lapom van (tudom, régi, hagyjuk
) ami 1.0 ás, párhuzamosan megkérdeztem egy web-üzlet eladóját és a Gigabyte ot, hogy bele tudok e passzinta egy GB 4850 est 2.0 ás csatlakozóval
Természetesen mindketten üzleti érdekeiknek megfelelő választ adtak, én meg most teljesen kétségek között vagyok.
A bolttulaj szerint "persze, semmi gond a 2.0 az 1.0 val oda vissza kompatibilis, még sebességveszteséged sem lesz...."
ezzel szemben a GB "ansver-e":
sorry to let you know that K8N ultrs-9 was old model onboard PCIE slot is 1.0 only not compatible with ATI HD4850 2.0 PCIE .Na most akkor melyiknek higgyek?
-
Bagira01
veterán
Itt is van egy teszt ha esetleg még nem linkelték volna
-
lsc
nagyúr
-
Mappa
addikt
válasz
foreveryoung #11341 üzenetére
én is valami szellős házat keresek de nem ilyen 20+ árakon
de inkább passzoljuk a ház témát itten
-
aya
addikt
Az uj msi bios-sal már csak 44 fokos a kártya s1 hütövel
-
Mappa
addikt
válasz
foreveryoung #11338 üzenetére
ja azthittem valami kisebb, az egy toronyház
-
foreveryoung
tag
-
Mappa
addikt
válasz
foreveryoung #11335 üzenetére
milyen házad van,
-
foreveryoung
tag
válasz
Hókusz Pók #11330 üzenetére
Nekem semmi bajom a driverekkel. 8.7 beta a 3DGururól, nálam teljesen jó. CCC profilos venti átírás nekem nem sikerült, de nem melegszik túl. Gridet toltam 1680x1050-ben fullon. Simán lement xp-n a 3Dmark06, vistan a Vantage.
Igaz, nem tuningolok, és jó szellős a házam. Ja ez Sapphire 4870-es. -
Dubmaster
aktív tag
Nah, már miért lenne felesleges a hűtőcsere?
Azért aban egyezzünk meg, hogy minél hűvösebb egy hardver, annál jobb, min. meghoszbítja az élettartamát, nem fűti a környezetét. Gondolom nem minegy, hogy idle 80, vagy 38 fokos a vga
Az "amatőrök " pedig úgysem vállalkoznak arra, hogy maguk cserélenek hűtőt, ha pedig korrekt módon van ez elvégezve, akkor a gariztatáshoz simán visza lehet tenni a gyárit.
-
WiZARD
addikt
válasz
Hókusz Pók #11330 üzenetére
driverek annyira nem kiforratlanok. működnek, nagyon bugokról se tudok. csak arról van szó, hogy további optimalizálás, és ezáltal sebességnövekedés várható.
hűtés se olyan vészes, csak át kell írni a CCC-hez tartozó config file-t.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Még meg sem vettem a kártyát, de már most aggaszt a magas hőmérséklet és kiforratlan driverek. Segítsetek dönteni legyetek oly kedvesek.
-
Mappa
addikt
egy darab 4850 egy 22" wide monitort elbírna
-
tzsolesz
nagyúr
A pcx-en tényleg ennyire lökött valaki, miért nem lehet elhinni hogy egy GDDR5 1.8 Ghz-en szaladgál (ami így 3.6Ghz effektív) és a 1.8 Ghz nem az effektív, és így 900Mhz. Sok ész hová mész.
-
Skizz
addikt
válasz
oettinger01 #11319 üzenetére
ez az everest már támogatja.
-
aya
addikt
Biost cseréltem az msi 4850 karin, antituningbol hirtelen 690-re lötte be a core-t az overdrive
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
oettinger01 #11319 üzenetére
mert az everest és a rivatuner sem támogatja még az RV770-es vidkarikat!
-
oettinger01
őstag
4850esem van és everest meg riva tuner nem látja a magot, teljesen vak everestben is az az ablak. miért van ez?
-
aya
addikt
válasz
chungee #11315 üzenetére
dmc4 4850 teszt
Üti a 9800gtx+ karit is. -
chungee
addikt
4850-ssel Devil May Cry 4 futni fog rendesen
Úgy értem, hogy ATI nem naon kap támogatás a konzol portokhoz. Pl. Lost Planet stb..
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Interceptor #11307 üzenetére
Ismerem az ilyen érzést
A Gainward kártyák meg mindig is jók voltak...kíváncsi vagyok milyen a kártya.
-
Skizz
addikt
miért tök felesleges?
a garancia pedig nem feltétlenül ugrik, csak nem szétbarmolni kell a hűtőt, hanem leszedni...
annyi a titka, hogy a gyári kenceficét rajta kell hagyni, valamint a memókon (illetve feteken) ne látszódjon az a ragacsos cucc, ami a süniket ragasztotta oda... ennyi.a kitiltásoddal pedig semmi bajom nincs. inkább örülök, hogy kicsit rendbe raktak...
-
Hunter2
addikt
Ha cod4 meg race driver grid maxra tolva megy egy avg 40-50Fps-t akkor már maximálisan örülni fogok, ha végre hozzájutok egy 4850-hez.
-
vers
tag
-
Skizz
addikt
hm...
4 csavart behajtani valóban elég szopatós munka, ráadásul 100%, hogy megöli vele az ember a VGA-t...de pusztuljak el ha 10 percig rámeri engedni a fánkot a tuninghutöbajnokok 90%-a a gyári hütéssel simán , akár 1 napig is
ennek a mondatnak semmi értelme, csak az elborult elméd gondolkodásmódját tükrözi. egyszer már tán' bannolva lettél innen, hidd el, nem véletlenül.. -
Interceptor
addikt
válasz
raskolnikoff #11304 üzenetére
naja csak volt egy kis gond anyámék gépével a win reinstalltól kezdve alaplapi gondokig minden volt van,most inkább nem részletezném mert szétvet az ideg.Alig várom hazavihessem kártyát.
-
vers
tag
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Interceptor #11303 üzenetére
Akkor viszont látni szeretnénk mit tud!
-
NovaBlue
aktív tag
3hete igy mennt tökéletesn uh jól volt összerakva sajnos
!
eisento: mi az h az ilyen emberek vegyenek boxot?azért mert pcit meglökte egy venti a bordát attól lett sztem baja nem azért mert szarul lett feltéve!Nem a pc-tehet róla nem arról van szó csak idegesitő/
Na mind1 viszem vissza boltba jövő héten megy vissza garba ugyis nyaralaok és cirka 3-4 hét is meg is tudom mi a stájsz!
Ha cserélik fasza!
Ha nem akkor igy jártam buktam 32ropit -
raskolnikoff
őstag
válasz
NovaBlue #11296 üzenetére
az a baj hogy ha visszarakod a gyárit és ha már a pasztán látják hogy más...nekem anno a 8800 GThez megmondta a srác milyen pasztával rakjam vissza a stock hűtőt ha baja lesz...
drukkolok én is...és hát az óvatosság mint láthatod soha nem lehet elég...MOD de igen, az is lehet hogy akár sokkal több pasztát raktál a kelleténél vagy rosszul van rajta...
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest