Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Az accelero s1 topicjában Coyot forumtársban felmerült egy ilyen nagyszerű megoldás 4870-es hűtésére kombinálva az Accelero S1-el. Gondoltam feldobom a témát mert van benne fantázia, gyárilag megoldva a fetek és ramok hűtése, az S1-et szellőztető venti hűti a lemezt is, csak "furcsán" mutatna rajta.
Ha valakinek alkalma nyílik rá, komolyabban is foglalkozhatna a gyakorlati megvalósítással.
-
Integra
titán
válasz
#65755648 #8398 üzenetére
de neked ott a 4850, szóval nem értem a vita tárgyát.
élni és élni hagyni, nem?
és hogy kisebbségben vagyok vele?
hogy egy klasszikust idézzek: "naés?"
vagy, mert te itt többségben vagy mert szüttyögsz egy kis monitoron, mert több nem lehet, akkor most jó csávó vagy vagy mi van? jól megtapsolnak a virtuális barátok egy csontig seggnyalással egybekötve?
tényleg nem értem, hogy mit kell jaszkarizni hülyegyerek módjára...továbbá van még egy lényeges dolog, mert rossz a replikázásod.
én NEM erőszakolom senkire, rád sem, hogy mi a jó.
és nem hurrogtam oda senkinek, hogy szar a 4850 etc..
ellenben feltettem pár kérdést.
most az, hogy ez a te egod zavarja, isten tudja milyen okból, hagy ne legyen már az én problémám, nem vitatkozok 20 éves gyerekekkel a kelleténél tovább -
törölt tag
válasz
Integra #8376 üzenetére
Én általánosságban beszélek. Az a 0,5-1% akinek van ma 1920*1200 monitorja (még így is biztos vagyok benne, hogy sokat mondtam) és megér neki ~10k-et az, hogy max felbontásban crysis ne 30 hanem 33FPS-sel menjen az vegye meg. De ne azért vegye meg, mert esetleg azt hiszi, hogy 30 helyett (ami helyenként tuti szaggat) 40-el fog menni! Azt, hogy 10-15-20% teljesítménykülönbség nem fog előjönni garantálni merem. Illetve előjöhet, amikor crysis-ban maxra teszed a szűrőket és 10 helyett 12FPS-sel fog menni. Máskor biztosan nem lesz ekkora százalékos különbség sem! A "szerintem" tehát csak arra vonatkozik, hogy "szerintem" nem éri meg. Ez tényleg vélemény kérdése, mert előfordulhat, hogy valaki úgy érzi, neki megéri a +20% pénzt a +0-5-10% teljesítmény. "Szerintem" meg nem
A monitorok elterjedtségéről meg pontosan azt tudom mondani Neked ami Te mondasz nekem: az, hogy Neked mid van, egy dolog. De ku**ára kisebbségben vagy, én meg arról beszéltem, hogy mi az általános, mije van a többségnek. Épp Te vagy az tehát, aki abból indul ki, hogy Neki mije van, és Te vágod az én fejemhez, hogy elfogult vagyok és a saját véleményem erőszakolom másra? Te, aki a sajátját hozza fel példának és nem néz szét a tágabb környezetében? Nem érzel ebben egy kis iróniát???Ja és hol írtam én, hogy 1280-ban játszom?
Hogy mi számít csúcskártyának az más kérdés, nem ide tartozik. A lényeg, hogy ATI nem annak szánta a 4870-et és ez az árán is látszik. És ez utóbbi a legfontosabb. -
Cifu
félisten
válasz
Integra #8394 üzenetére
Utolsó off a témában, utána inkább költözzünk át az LCD TV topicba, mert megnyúznak minket. ^^
A Sharp mivel külföldről hozza be az EU-ba a TV-it, ezért büntetővámot kell fizessen. Ezért nem versenyképesek ár/tudás terén a Sharp TV-i jelenleg az EU határain belül gyártott Samsung, LG, Philips, Sony, stb. TV-kkel (noha amúgy a tudásuk miatt semmi rosszat nem lehet rájuk mondani). A Sharp tavaly ennek orvoslására egy gyárat kezdett építeni Lengyelországban, elvileg idén már megkezdődik a gyártás, tehát hamarosan Made in Poland-ok lesznek az itthon kapható AQUOS-ok is...
-
Cifu
félisten
válasz
Dare2Live #8390 üzenetére
Megkérdezhetem, mi alapján?
No offense, komolyan kérdem. Az nV kártyáin lévő memória mennyiséget itt nem lehet rendes összehasonlítási alapnak venni, mivel ismert memóriakezelési gondjaik vannak. A korábbi 38xx széria értékei sem mérvadóak a más rendszerű memóriakezelés és a sávszélesség miatt.Vagy rosszul látom?
-
Cifu
félisten
válasz
Integra #8383 üzenetére
LCD TV topic, ha kérdésed van, várjuk, és ha tudunk szívesen válaszolunk. ;)
A Sharp jó kis TV-ket gyárt, de sajnos általánosságban igaz, hogy a felső kategóriás TV-k (amik képminőségben is ott vannak) plusz tudását (100Hz, képjavító elektronika) PC játék esetén célszerű kikapcsolni, mivel sajnos komoly input lagot okoznak. Én egy Samsung LE-40A659-est nyúzok, DVI-HDMI összekötéssel, és teljesen korrekt FPS-ekre is, legalább az én igényeimhez, pedi az EU-s Samu A65x-ek 8ms-osak. A Koreai belpiacra készült A650-es modellek 3ms-osok, azok valószínűleg még a Hardcore FPS játékosoknak is megfelelne, de az sajnos itt nem elérhető.
-
parika
csendes tag
oké köszönöm a segítséget!!
-
Integra
titán
arról nem is beszélve hogy az egyre újabb játék szoftverek is belenyúlnak már időnként a plafonba. előbb-utóbb 512mb-1gb lesz a standard és nem 256mb-512mb
és pontosan. lehet csak fps-re gyúrni, nulla szűrővel, de olyan is lesz a kép.
nagy felbontás, szép grafika sok simítással és szűrővel..én is valós 1920x1080-as felbontásúra gyúrok következő monitornak, de az tv is lesz asszem egyben, azért az már megszólal...
de gondolkodom egy sharp aquos lcd-tv-ben is.. csak jó lenne kipróbálni hdmi-s vga-val hogy milyen rajta egy komolyabb fps is -
Vasinger!
nagyúr
LoL. Adjál már külcsön, nekem 1-2 millió Ft-ot ha ilyen gazdag vagy... Én 19" monitoron gamelek! Attól h épp összegyűlt 40 rugóm egy 4850-re, az nem azt jelenti, hogy a többi cuccom hiper szupernek kellene lennie... Ez egy kicsit szánalmas hsz. volt felőled, dehát, aki megteheti hogy 40"-on játszon... OMG
-
Cifu
félisten
-
Integra
titán
válasz
#65755648 #8362 üzenetére
te most abból indulsz ki, hogy szerinted...
itt a bukta.
mi van azokkal akik meg nem szülinapra kapnak monitort meg vga-t, hanem dolgoznak és emgengedhetik maguknak hogy 22-24-es monitorokat vegyenek 1900x1200ban?
szóval az, hogy neked mid van egy dolog.
és mi számít csúcskártyának szerinted jelenleg? nv280? -
parika
csendes tag
válasz
FragMaster #8372 üzenetére
akkor vszeg veszek. ez szerinted jó? Chieftec GPS-450AA-101A Bulk450W ATX
-
Cifu
félisten
válasz
#65755648 #8362 üzenetére
1.: Attól még jelenleg elég komoly teljesítménnyel bír. ;)
2.: 3-5 FPS.... ez így marhaság, melyik játékban, milyen beállításokkal, stb... Ha 10-15%-ot jelent, az már elég komoly, mert mondjuk nem 30, hanem 33-35FPS.
2.a.: Számomra a grafika szépsége komoly tétel, nem érdekel a 70FPS, legyen 30+, és én már elégedett vagyok. De őrülnék, ha legalább 4x FSAA, 16x Aniso mellett ennyi, 1920x1080-ban.
3.: Ez szubjektív dolog, de én kissé vakarom a fejem azon, hogy 50-70e Ft-s (vagy még drágább) videókártyáknál valaki 19"-os monitorban gondolkodik még. A játékélményt a látott kép mérete is befolyásolja, nem is kicsit. Én 40"-on játszom, másfél méterről. Nemrég két hétre vissza kellett térjek a 20"-os monitorra általános használatra, játékra, filmnézésre. Hát őőő... durva volt, no...
3.a.: Én azt mondom, hogy ha valaki már szóba hozta az 1Gbyte-os kártyákat, akkor talán már reális feltételezni, hogy nagy felbontásban gondolkozik... -
parika
csendes tag
válasz
FragMaster #8368 üzenetére
szóval ha így beszerelem akkor nem fog rendesen működni?
-
parika
csendes tag
válasz
FragMaster #8366 üzenetére
codegen :S
-
parika
csendes tag
sziasztok!
Egy 4850-et szeretnék venni de nem tudom h elég áramot tud-e biztosítani a 350wattos tápom?
CPU: intel e6300 1.86 ghz
2gb ddr2 ram
1 samsung dvd író és 200gb-os winchester. Különleges világítás nincsen a gépben szóval az nem fogyaszhatja. előre is köszönöm. -
törölt tag
1. 4870 nem csúcskari. Szimpla középkategória (de annak átkozottul jó
)
2. igen, hoz gyorsulást, és ha tovább olvasod a mondatot amit írtam, akkor láthatod, hogy mennyit 3-5FPS-t...na jó, egy-két kirívó esetben hozhat többet is, de ahol hoz, ott már úgyis felesleges (értsd: nem ezen fog múlni, hogy játszható lesz-e egy adott játék a kártyán vagy sem, mert amelyik játék 20FPS-sel ment, ott hiába gyorsul 22-re, attól neked még nem lesz jó; ahol meg eddig 70FPS volt, ott minek még 10? és most nem nejünk bele PLZ hogy multis játékoknál ez számít-e vagy sem
)
3. Szerintem sok csúcsgép mellett van 19"-es LCD, mivel 1-2-3 éve megvették amikor lejött az áruk és még nem cserélték le, mivel monitort hosszabb távra vesz az ember, nem úgy mint gépet/gépalkatrészt. Nem tudok statisztikáról, ami ezzel foglalkozna, de szvsz az emberek nagy része még mindig 1280ban játszik (17-19" LCD, 17"CRT). csak a következő 1-2 évben fognak igazán elterjedni a széles, 22-24"-es LCD-k, hiszen most esett/esik az áruk. A 20"-es 1600*1200-asok meg ritkák, a 19"-es 1600*100-as CRT-k is, ezeket profi munkára használták. Úgyhogy szerintem lehet feltételezni, hogy a legtöbb ember jelenleg 1280-as monitort néz. Talán PH!-n kicsit többeknek van nagy felbontásúja, de nem sokkal. Persze lehet én vagyok lemaradva, de ahogy a környezetemben, ismerősök közt körülnézek, én azt látom, amit leírtam... -
Gyuri27
félisten
-
Dare2Live
félisten
Nézd meg még 2560nál maxon max szürökkel is elvétve kevés az 512ram.
ott már a 4850 sávszéle ami kevés. Ergo aki 2560*1600ban(esetleg 1920*1200ban) játszik az vegyen 4870t.
Aki meg 1920 vagy alatta az maradjona 4850nél és inkább rakjon rá egy jó hütőt és rántsa fel a magot 750mhzre.1GBnek énse látom sok értelmét.
-
-
törölt tag
válasz
Integra #8331 üzenetére
Könnyen meglehet, hogy kell a g92 mellé az 1GB vram, mivel a Geforce-ok memóriagazdálkodása kb. 2x rosszabb mint az ATI-ké. Vagyis azonos feladathoz, kb. azonos teljesítményű GPU-k esetén 2x annyi vram kell egy geforce-nak mint az ATI-nak. Így pl egy 3870-es 512MB-al annyira kerülhet memóriahiányba (mondjuk nagy felbontás és szűrők mellett), mint az 1GB-os 88GT.
1GB vram a 4870-re szvsz nem hoz sok gyorsulást, esetleg 1900-as felbontásban szűrőkkel, de ott is csak 3-5 FPS-t és csak pár játékban, hiszen ott már amúgy is a GPU teljesítőképessége határán lesz. Nem tudom mennyi lesz az árkülönbözet, de a GDDR5-ös memók biztos nem lesznek olcsóak kezdetben.
Persze ha te jobban érzed magad az 1GB-tól, akkor vegyél olyat. Számodra eszmei értéke lehet, ami nem lebecsülendő!
-
Sz.Miki
őstag
Én csak arra leszek kíváncsi, hogy a boltok polcain mikor fognak sorakozni a 4870-es kártyák, mert egyenlőre még senki sem tud biztosat mondani, nehogy az legyen mint a 8800GT kártyákkal, hogy kevés ér el az országunkba...
-
CabalX
aktív tag
Ha megvannak a kapcsolatai az embernek - esetleg ismer pár embert egyik-másik kiskerből akkor be tudja hozatni külföldről is.
Csak ha még ott sincs olyan, amilyet szeretne (1Gb-s, jobb hűtéssel felszerelt) akkor hiába is próbálkozik, akkor sem tudnak elővarázsolni egy kártyát ami még sehol sincs forgalomban. -
FragMaster
addikt
válasz
Danecay #8345 üzenetére
Magas felbontásban jön ki igazán a nagytesó előnye. Mivel egy 1280*1024 natív felbontású monitoron ügyködök és a szűrőket is tudom mellőzni így én úgy vagyok vele, hogy jó áron inkább megveszem a kisebbet. A 8800gt-mnél úgyis gyorsabb pedig azzal is elvagyok. Ha meg elfogy lecserélem a nagyobbra...vagy arra ami épp akkor lesz jó árban. A gépem olyasmi mint a tied, 3200mhz-re húzva.
-
Danecay
addikt
Azon gondolkodtam el nézegetvén az [www.overclockersclub.com] oldalon lévő teszteredményeket, hogy ténylegesen érdemes e egy HD 4850 megvásárolása helyett, kb. 15e Ft-al többet adni a nagytesóért, a HD4870-ért. A teszteket végignézve az tapasztaltam, hogy a nagyobb képfelbontásoknál a tuningolt HD 4850 az esetek többségében ott loholt az XFX GTX 280 sarkában, esetenként túl is tett rajta. Szóval szerintetek tényleg érdemes többet adni a 4870-esért, ha az embernek nem az a célja, hogy csak azért is egy nagyobb kártya tulajdonosa legyen? Az egyik haverom pl. tipikusan ilyen, mindig cserélgeti a VGA-it jobbra és jobbra, miközben jóformán alig játszik, vagy amivel a legtöbbet játszik, egy NV6800GT-n is FULL-on elfut, de neki akkor is a legújabbak kellenek.
Ja egy E6400C2D és 2 GB RAM mellé szánnám.
Még egy kérdés: ezekben a kártyákban akkor van hardware-s fizikai gyorsítás is, HAVOK? -
Sajna nincs a nagykerbe 4870, majd talán csütörtök fele, nagyon remélem kapni fognak.
-
Speed®
titán
Egy jól húzható GTSt bármikor hülyére ver 1680ban élsimítással, kisebb fogyasztással, jövőállóbb felépítéssel és a kezdeti driverekkel..még 4850re is bármikor cserélném ha GTSem lenne. De szerencsére nincs
nepszter1
CF felejtős, ahogy az 1GBos 4870 sem hoz igazi előrelépést az 512eshez képest.
Én vennék egy jó árban lévő 4850est, húzva közel jár a 4870hez és bőven elég mindenhez. Mikor már nem lesz elég, a 4870 sem lesz az és lehet majd venni hasonló árban 1,5-2x gyorsabb karit. -
nepszter1
addikt
vagy csináljam azt hogy most veszek egy 512es 4870 et és kb 1 év mulva pedig egy másik 4870 et
és CF
-
subpixels
tag
Akinek van 4850, és nem elégedett a kártya hőmérsékletével itt egy guide, hogy lehet fan sebességét manuálisan. ( Én próbáltam kicsit hangos, de legalább hűvős).
-
nepszter1
addikt
Alaplap ASUS P5Q PRo
Processzor INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
Memória OCZ 4096Mb DDR2 1066 Mhz ReaperX KIT
Merevlemez SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
Ház THERMALTAKE VI1000BWS M9
Táp CHIEFTEC GPS-550AB
Proci hűtő: XIGMATEK Achilles S1284ez van jeleleng szoval akkor várjam meg az 1 gigás 4870 et ?
vagy fölösleges a gép vga nélkül itt áll melletem
-
rollins
őstag
4850-nél a boot órajel lehet 150/500 ?
-
Integra
titán
-
nepszter1
addikt
az 1 gigás 4870 mennyire lesz jobb a sima 4870 512 ?
-
Cifu
félisten
válasz
Integra #8321 üzenetére
Valószínűleg úgy vannak vele, hogy még mindig többen használnának VGA + VGA, DVI + VGA vagy DVI + DVI összeállításban két monitort a kártyával, mint ahányan HDMI-vel monitort vagy TV-t. DVI-VGA átalakító létezik, de HDMI-VGA sima átalakító nem, mivel a HDMI kizárólag digitális jelekkel dolgozik, a HDMI-DVI átalakító pedig ritka jelenség. Vagyis aki DVI + VGA vagy VGA + VGA összeállításban akarná használni a kijelzőt, az problémás lenne (és ott van az extrém nagy felbontású monitorok két DVI-s bekötése).
Szó se róla én is jobban örülnék egy natív HDMI kimenetnek...
-
Integra
titán
nem lesz vele
a szájt cucc elképesztően halk és hatékony, max a vinyót hallod csöndben dolgozni
ez nem az én gépem, csak egy havernak raktam össze.én még kivárok, amíg megjelennek az 1 gigás ddr5-ös 4870ek.
de sanszosan q6600 lesz szintén, vagy erősebb, csak 4 gigával.amúgy érdekes, hogy még mindig nem nagyon raknak fel a dvi mellé hdmi-t a krátyára, hanem nyomatják az átalakítót.. ennyire sok lenne még raktáron belőle?
nem csipázom ezeket az átalakítókat. minél kevesebb töréspont, tisztaság híve vagyok -
cizoe
őstag
válasz
Ferrault #8316 üzenetére
semmi nyugi, csak az asus így nevezi el a vga-it...
Vasinger!: http://support.ati.com/ics/support/KBAnswer.asp?questionID=35298
-
Vasinger!
nagyúr
Vki küldene egy linket, 4850-hez leginkább ajánlott driveréhez? Mert az oldalon eléggé sok van. XP 32 bit-re kéne. Előre is thy.
-
Integra
titán
nah kész a gépecske
q6600
asus 4850
abit ix38 quad
2gb 1066 kingston
500gb sata2 samu
pio dvdrw sata
seasonic 500w
szájt nindzsa passzív és 2x12 centi szájt folyadékcsapágyas venti
sharkoon rebel 9 házban.milyen?
ez már nem rossz vas.
a 4850 nem melegszik igazán, nem értem a fintorgást.
rettenetesen csöndes az egész gép és nem igazán hallani hogy nagyon zúgnak a vga ventije. a leghangosabb az 5.1 géniusfos hangrendszer center sugárzója idel állapotban
nincsen húzva a vga, gyári állapotban teljesít.
méghozzá szépen, 1280x1024-ben játék közben is.
jó ház kell, jó szellőzéssel és ventikkel.
én bátran ajánlom bárkinek, tényleg jó lett nagyon! -
Ferrault
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy az ASUS EAH3870 512MB vga-nak a nevében az "EAH" mit jelöl? Mert a simában "HD" van elé írva.
Na hát elég jól megkacifántoltam... -
CabalX
aktív tag
-
cizoe
őstag
-
CabalX
aktív tag
Ha ilyen jól tudod olvasni a csillagokat, esetleg azt is meg tudnád mondani hogy mikor lesz kint a 4870-ből az 1Gb-s verzió is ?
Amúgy tuti hogy lesz a 4870-ből 1Gb-s verzió ?
Mert minden gyártó csak 512-est mutatott még csak be - vagy ez a kevés rendelkezésre álló Gddr5 mem chip-nek tudható be ? -
TESCO-Zsömle
titán
Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Könyvajánló
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 1 / 2
- LEGO klub
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest