Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#7051) Inhuman01

Inhuman01
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Van egy óriási problémám:
Beszereztem egy SHUTTLE XPC SN78SH7 barbone Pc-t (nvidia 8200 chipkészlet van rajta).
Kipróbáltam egy Athlon II x2 255 procival, és egy Phenom X4 9650-nel is , és nem tudom dualban használni a ramokat. Próbáltam 2x2 gb kinmaxal is ddr800 és Kingstone Hyperx 2x1gb 1066-s rammal is. Bekapcsolás után se kép se hang... Ha simán egy ramot rakok bele akkor megy tökéletesen, nem fagy nem sípol. A bios a legfrissebb rajta.
Jelen pillanatban a Phenom 11.5*200 n megy, HT link 1800mhz
Valakinek valami ötlet? A ramok természetesen újak, jók, másik gépben is mentek, tökéletesen dualban...
Köszönöm a segítséget.

Intel i7 920 3*2gb 1600 OCZ ,Western Digital 500gb+160gb Raptor, Gigabyte EX-58-ud3-R, Corsair TX650w, Gigabyte GTS 250 1gb OC, SB Audigy 2, Thermaltake V3 Black

(#7052) killer_04 válasza Inhuman01 (#7051) üzenetére

killer_04
(lelkes újonc)

Szia!
Mind a két ramot felismeri a gép? Külön-külön mind a két ram működik?

(#7053) vgavga

vgavga
(kvázi-tag)

AM2+ AMD PHENOM x4 9850 BE eladó!

(#7054) vgavga

vgavga
(kvázi-tag)

AM2+ AMD PHENOM x4 9850 BE eladó!

(#7055) pallasattila

pallasattila
(újonc)

Sziasztok!
Lenne egy problémám.
adott egy Asrock NF6G-Glan és egy AMD Phenom(tm) 9600 Quad-Core Proci.
ez mind szép és jó, de néha "bekattan", kékhalálozik. (valami second processor revice baja van), kép:[link]
Eleinte ritkán csinálta, de mostanában elég sűrűn, de míg nincs kékhalál, addig minden OK, a 2. mag is dolgozik (feladatkezelő azt mutatja).
Válaszotokat előre is köszönöm. :)

[ Szerkesztve ]

(#7056) ivanyi

ivanyi
(újonc)

Sziasztok!Lenne egy pár kérdésem ezzel a porcival kapcsolatban:AMD Phenom II X4 920 AM2+ 2,8Ghz Érdemes ezt megvásárolni mert én kerestem róla tesztet de nem nagyon találtam csak a 940-sről.Milyen árban vannak(AMD Phenom II X4 920 AM2+ 2,8Ghz ) vagy egyáltalán kaphatók még ezek a procik?Mert hiába keresem max 1-2 helyen láttam ott sincs raktáron a boltokban meg nem igazán tudnak felvilágosítás róla,hogy mire is jó és hogy milyen kategóriába tatozik tudása szerint mert ők nem nagyon hallottak róla.Tud nekem ebbe valaki segíteni tápszálatok vélemények?Vagy esetleg van e itt valakinek ilyen procik?Tuningolás szempontjából mennyiire jók?Segítségeteket előre is köszönöm :C :C :C

Én nem vagyok sztár, nem is akarok az lenni! Én legenda leszek!

(#7057) Cadal válasza ivanyi (#7056) üzenetére

Cadal
(őstag)

Szia!

A Phenom II X4 920 már elég koros példány, valszeg már nem gyártják. Ő még a Phenom II X4 940 BE -vel jött ki egy időben. Itt olvashatsz róluk részletesen: [link] (érdemes az egész tesztet elolvasni.)
Hogy érdemes-e ilyen procit vásárolni, nos NEM! Ennél már vannak újabbak, jobbak és mivel az AM3 tokozással rendelkező procik megfelelő bios támogatással mennek a régebbi AM2/AM2+ foglalattal rendelkező alaplapokban, én inkább azt javaslom, nézz másmilyen procit a jelenlegi kínálatból, amit támogat a lapod.

Megírhatnád, hogy milyen lapod van, és hogy mire használnád a procit, hátha tudunk jó ötletet adni a továbbiakra (esetleg tölts ki az adatlapodon a cuccok részt).

[ Szerkesztve ]

(#7058) ivanyi válasza Cadal (#7057) üzenetére

ivanyi
(újonc)

Az alaplapom GA-MA770-UD3 (rev. 2.0)
A procit játékra meg konvertálásra szeretném használni és az egyik haverom javasolta ezért ezt a procit mert szerinte jó választás.Csak szeretném ha itt megerősítenétek ebben de mindenki szerint nem érdemes megvenni de nem értem hogy miért mivel már van AM3 tokozású de ha azt jól tudom ddr3 memóriát támogat én meg nem akarok venni meg alaplapot. :C :C

(#7059) Cadal válasza ivanyi (#7058) üzenetére

Cadal
(őstag)

Nagyon jó kis lapod van. Nézd csak meg, szinte az összes AM3-as procit támogatja [link] még a a hatmagosakat is. Attól hogy AM3 procit veszel, attól még (mivel van bennük ddr2 és ddr3 memóriavezérlő is) maradhat a jelenlegi lapod és memóriád is. Szóval ez nem lehet akadály.

Ha játékra veszed mindenképp érdemes 4 magosat venni most már. Ha nem akarsz sokat költeni egy jobb négymagosra, akkor meggondolhatnád, hogy itt a apróról veszel olyan két vagy hárommagos procit, amiben fel lehet oldani a rejtett magokat Az alaplapod alkalmas a magfeloldásra. Vannak megbízható eladók.

(#7060) ivanyi válasza Cadal (#7059) üzenetére

ivanyi
(újonc)

Tudom itt vettem a lapomat a Ph egy kollégától jó árban :C :C :C
Milyen árban vannak ezek a procik mert a lényeg,hogy nyertem egy licitet Phenom II X4 920 ra.Érdemes e megtartanom vagy eladjam és vegyek egy másikat? :C
Mennyit érnek meg a mai nap ezek a procik?Phenom II X4 920 :K :K

(#7061) Cadal válasza ivanyi (#7060) üzenetére

Cadal
(őstag)

Sajnos a beárazásban nem tudok segíteni, hülyeséget nem akarok mondani. De van ennek itt topikja, úgyhogy ott megkérdezheted. bár nem nagyon pörög.

Nyertél egy licitet?? ez mit jelent, még fizetni kell a prociért is? és ha igen mennyit?
Milyen VGA-d van és milyen felbontásban játszol? Tényleg kitölthetnéd a cuccok részt az adatlapodon, mert akkor könnyebben segítünk.

(#7062) ivanyi válasza Cadal (#7061) üzenetére

ivanyi
(újonc)

19000ft nyertem meg a licitet boltba az edigitalba láttam 35ezertért ezt a procit
3870 hd radeonom van Gddr4 512 kártya
1680*1050 szoktam játszani

(#7063) Cadal válasza ivanyi (#7062) üzenetére

Cadal
(őstag)

Szerintem ha majd kicsit meghúzod a procit olyan 3,1 - 3,2 Ghz-re akkor simán elég lesz ahhoz a karihoz, és ahhoz a felbontáshoz. :K Ha továbbiakban is van a procival kapcsolatban kérdés, akkor szerintem menjünk át a proci topikjába. [link] :K

(#7064) Dani87

Dani87
(újonc)

Sziasztok.Most készülökgépet venni.És szeretném kikérni a véleményeteket.Melyik érné meg jobban.Phenom 9500-as vagy Q6600 vagy E8400-as konfig.Köszönöm.

Üdv

(#7065) moha05

moha05
(újonc)

Hali ,most cseréltem processort a gépembe eddig egy amdx2 6000 volt benne egy gigabyte-gam 57-sli -vel . Lecseréltem egy x4phenom9750-re egy asrock k10n78d alaplappal.A probléma az hogy minden teszt fele annyi teljesítményt ír.Valakinek esetleg ötlet vagy hasonló tapasztalat?

(#7066) moha05

moha05
(újonc)

Hali ,most cseréltem processort a gépembe eddig egy amdx2 6000 volt benne egy gigabyte-gam 57-sli -vel . Lecseréltem egy x4phenom9750-re egy asrock k10n78d alaplappal.A probléma az hogy minden teszt fele annyi teljesítményt ír.Valakinek esetleg ötlet vagy hasonló tapasztalat?

(#7067) Silentfrog válasza Dani87 (#7064) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Csak ezek közül lehet választani amit leirtál?

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#7068) Winne

Winne
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Egy Phenom 9600-ból mennyit lehet kisajtolni egészséges körülmények között. Alapon 2.3GHz magonként. Hűtő a gyári rajta, ez cserés lesz, ha érdemes tuningolni.

Milyen beállításokra érdemes figyelni. AMD tuningban teljesen kezdő vagyok. Voltok, FSB értéke, etc.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/ff07 Folyamatosan Frissítve! ; )

(#7069) gabesy

gabesy
(tag)

Sziasztok!

Lehet buta kérdés, de a Phenom X4 9850 BE proci, ami B3-as; nem TLB hibás. Igaz? Tehát az adott processzornál nem kell alkalmazni az alaplap BIOS-ban a TLB bug fix opciót, ill. maga az operációs rendszer (WIN7 X64) sem tölt le egy patch-et és kapcsolja be a TLB fix-et.

Várom a válaszokat!

Üdv:!

[ Szerkesztve ]

Gabesy

(#7070) ETOM válasza gabesy (#7069) üzenetére

ETOM
(senior tag)

Sztem nem kell alkalmazni a B3-as procikban már hardveresen javítva van.

[ Szerkesztve ]

(#7071) gabesy válasza ETOM (#7070) üzenetére

gabesy
(tag)

Rendben. Köszönöm a megerősítést.

Gabesy

(#7072) agressiv

agressiv
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv jónépek.

Most szereztem be egy Phenom X4 9650-es processzort ami alapban 2.3GHz-en ketyeg.
Egyenlőre egy fapados lapom van, de később beszerzek egy Asus lapot.
Kérdés, hogy mennyire lehet általában felhúzni ezeket a processzorokat, szóval mire számítsak?
A hűtővel biztos nem lesz gond (EKL), és a processzor B3 steppinges Agena magos.

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#7073) agressiv válasza agressiv (#7072) üzenetére

agressiv
(őstag)
LOGOUT blog

Látom rendesen megdöglött ez a totyik. Azért elmondanám, hogy 2.8GHz-ig jutottam vele és egész jól teljesít így. :DDD

Hát még a borz.....

(#7074) thomas791

thomas791
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! nekem is hasonló konfigom van ,mint fentebbi kollégának, én is szeretném valamennyit húzni. asus M4a79 deluxe amd phenom x4 9750
6gb ram
Köszi!
Na, de hová lett a fentebbi kolléga????

[ Szerkesztve ]

A legnagyobb számítógép az emberi agy....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.