Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
katt777
félisten
4870-nél erre még várni kell, de sztem kicsit magasabb értékekkel be lehet próbálni.
janos666: Az tuti, hogy az E8400 a nyerő!
Nem kell vele aggódni, kihajtja-e a 4870-et, és még tartalék is van benne. Nálam alapon visz 3.7GHz-et (Ram-seb. miatt 3.6-on megy), de szükség esetén 4GHz+ is benne van. És az már a "hiányzó" (nekem ugyan nem) 2 mag jó részét is pótolja, a zömmel 2-magos játékokhoz meg ideális.
-
janos666
nagyúr
A COD mióta használ 4 magot? Mert egy E8400 sokkal magasabb órajelet sejtet magában mint egy Q6300, és 1-2 magot támogató játéknál előbbi lenne nyerőbb.
Az EAX meg megy Audigy2+al is, ha használsz Alchemyt, a creative.com-on megtalálod az Audigy4 vagy az X-fi letöltései közt. Ha nem ismeri fel kézileg kell átrakni a dsound.dll-t a játék mappájába az alchemy mappájából.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
prime77 #11972 üzenetére
Egyébként maxishine NV színeiben utazik, és hírdeti is őket, de erre a karira még ő is azt mondta hogy az "ATI lehet hogy feltámadt újra?"
Itt egyébként az ő tesztje, akit érdekel.maxi tesztje
Van píííz, vazze.
-
válasz
Nantucket #11975 üzenetére
Lezártuk. Igen, általánosítok, mert környezetemben sem tapasztalok olyan hibát, ami nem csupán megjelenés. Nekem megy kategória, ezt is ismerhetnéd programozói körökből. Szerintem nem az a jó programozó, aki ismeri a szűk körben bevett rövidítéseket, de ez szintén szubjektív. Ne haragudj, de a fórum azért van, hogy írjak, mint bárki és ha tapasztalom nap, mint nap, akkor miért keresnék a neten? Neked nincs magyar OS-ed Win98 óta, de azért óberkedsz és látatlanba is leszólsz, még a munkámban is (közvetve). Nem veszem magamra, de jobb, ha itt el is válnak hsz-eink útjai.
Köszi és szintén: no offense. -
katt777
félisten
válasz
_-Ska-_ #11986 üzenetére
1.175V és 300/700 stabil 3870-en, sztem ez alá nem nagyon érdemes menni, mert egyrészt nem jelent sok spórolást, másrészt bizonytalanná válik a VGA (pl. szépen elmegy a képe 2D-ben, vagy éppen kifehéredik, stb.). Ez is megtakarítást, és -3-7 fokot jelent 2D-ben.
Mivel viszont a 4870-nek magasabb a feszültsége és az órajele is, sztem úgy dobták piacra, hogy be sem tesztelték 2D módban.BullZeye: És régóta egy csomó helyen kilopják, mint a CF-hidat.
aya: Az szép.
-
JanR
addikt
válasz
janos666 #11985 üzenetére
es ki mondta, hogy e6420 melle tennem be?
az egy dolog, hogy most ilyen gepem van - jovoheten teljesen jon
q9300 szennehuzva csak megteszi (ramok meg 2x2gb geil ultra 1066mhz).
szoval 2x1GB Kingmax 800mhz ram elado
meg ugye a megfelelo hutes is erkezik.
amugy meg 1 kerdes 'a'jdiot kerdes' - ha veszek egy uj SB X-fi-t akkor a cod2 alatt menne az eax? - mert elegge idegesito, hogy vista alatt nem megy az eax 3.0 cod2-n belul, sokkal kevesebbet hallok sima szterejoval -
katt777
félisten
válasz
jokeman #11984 üzenetére
Amilyen lap kéne egy elfogadható (de még mindig nem mindenben működő) CF-höz, abba a pénzbe belefér egy 4870X2-is. De mihez is kell az?
Megj: P45-össel próbálkozhatsz, de az már csak 2x8X lesz CF-ben, és szépen le is marad X48-hoz képest (volt itt teszt belinkelve kb. 1000OFF-fal ezelőtt). -
_-Ska-_
csendes tag
Esetleg valakinek van tapasztalata/ötlete/ismerete, hogy "power saving" módban
mennyire lehet csökkenteni egy Sapp hire4870-es feszültség (1,263) és órajel
(500/900) értékeit, hogy minél hűvösebb legyen 2D-ben. Előre is köszi. -
janos666
nagyúr
-
JanR
addikt
válasz
janos666 #11979 üzenetére
thy - lehet, hogy megy ezerrel, de az a lenyeg, hogy dx9-be legyen meg a 250 fps stabilan.
ezert erdekel a 64 bites vista, hogy kihasznalja a 4 GB ramot. a 96gt KO-val meg dx7ben van 250, dx9-ben olyan 110-170. de azert a daralashoz kell a fpshogy olyan igazi nagyokat makkoljak
akkor mar csak az a gondom, hogy megy - akkor elkezdhetek 64bites progikat keresni :/
-
Snoop27
őstag
Hello.
Holnap jon meg a HIS 4850-esem,de csak most veszem eszre,hogy kepernyo bemenetele mas mint a mostani video karimnak,Samsung 920N tft-m van,es nem tudom hogy ez menne-e a 4850es karival,esetleg van-e valami atalakito hozza.
Eloreis bocs,ha valami hulyeseget kerdeztem -
janos666
nagyúr
Megy, valamikor felraktam a laptopomra hogy LAN-on toljuk koliban, és azon is x64-es Vista van, vitte...
Ellenben ahhoz minek 4870? A 8600GT mobilGPU is vitte 1000-rel 1680x1050-ben 4x AA, 16x AF
(igaz, nekem meg Couter-Strike Sourcera megy el a játékidőm 50%-a, de azt kell mondjam ott visszaesett az FPS 8800GTS után, elég CPU zabáló a játék, és többet eszik a catalyst mint a forceware, és ez alá a játék alá is kell azért gép ha 1920x1200, 4x AA mellett tolod, jelen gépben így más nem túl sok tartalék marad a min 66 FPS felett) -
katt777
félisten
válasz
Tody56 #11973 üzenetére
Maximus, az jó az X38-cal, de más X38-asokról ez inkább nem mondható el.
El nálam is elindult mindkét kari, csak pl. Oblivionban 0 volt a gyorsulás, meg jó pár más játékban is. Külön szekciót csináltam a teszteknek a honlapomon (és elsőre direkt megnéztem a kihajtást, hogy meglegyen, olyan grafikai beállításokkal teszteltem).
Lényegében az van, hogy 1-2 lappal beetetik a népet, az meg szív. No és ha valakinek nem az új, hanem a jó játékok kellenek, akkor aztán végképp bukta.
Amúgy egyedül 3DMark06-ban volt meg a csaknem 100%-os sebességnövekedés, annak meg is örültem, de csak azt jelezte, hogy jó a lapom a CF-re. Sajna a játékok és a driverek esetében ez nem mondható el.
CF alá a gyújtós a tökéletes. -
JanR
addikt
valaki azt arulja mar el, hogy 64bites vista alatt megy a cod2?
4870-em nemsoka megjon es gondolkodom rajta, hogy 64bites vista-t tennek fel, de mivel 90%-ban cod2-zok (multiban) fontos lenne tudnom,hogy mukodik-e alatta? -
Nantucket
tag
válasz
stevve #11915 üzenetére
Akkor ha mindent jól értek:
-Otthon nálad kifogástalanul/kissebb kellemetlenségekkel működik és ebből általánosítasz
-Találkozol egy ismeretlen kifejezéssel (ami véleményem szerint fejlesztői körökben elég ismert mondjuk olyan mint az RTFM, de ez szubjektív) és fórúmba írsz ahelyett hogy Search The Fucking Web -eznél (no offense, ez tanács)Az os alapvető működésésben is okozhat gondot, nekem win98-as időkben két olyan hardwerem is volt aminek a drivere nem működött magyar windows alatt (hivatalosan dokumentált bug volt mind a kettő). Azóta nem volt magyar windows a gépemen, és többet nem is lesz így most friss tapasztalatokkal nem tudok szolgálni, de mondjuk úgy, hogy nem lepődnék meg ha lehetne frissebb példákkal szolgálni.
-
prime77
aktív tag
Ez egy kurva jó összehasonlító.Kár hogy szar a vidi minősége.
http://www.youtube.com/watch?v=DYnXxI1UjxE&feature=user
Itt van a 4870 is.Még ezt nézzétek meg......Jó is teljesít sztem.... -
Tody56
aktív tag
válasz
katt777 #11970 üzenetére
Nekem maximus1 van, ami ugye x38. Szerencsére ez már 2x 16x.
Ennek az alap verziója az asus P5E már 25 körül megvehető használtan és tökéletes cf alá.
Én tavaj 2900pro cf-et építettem most 4850cf-et és nagyon elégedett vagyok a teljesítmény növekedéssel.
Azok a játékok amik támogatják a cf-et hozzák közel a sebesség duplázást ha nincs cpu limit, de ezt nem is irogatom, mert erről volt egy rövidke kis tesztem itt a topikban kb 1 hete.
Hozzáteszem én talán 1 játékkal találkoztam eddig aminél nem indult el a 2. kártya.
Tény hogy csak pár játékkal játszom. -
prime77
aktív tag
Kattnak:kurvára igazad van....Joke!!!!Halgass Katt-ra.Vágja a témát látom.Egyébként mindent visznek a mai karik.Kivéve a Crysis-t.
Nézzétek meg ezt: http://www.youtube.com/watch?v=8Orsk65ib5c
Nah ez már viszi a Crysist is.BárhogyanSZtem van vagy 1milla a gép.
-
Acor
aktív tag
Na egy kis infó a fogyasztásról :
beraktam egy fogyasztásmérőt2.5 óra alatt evett a gépem 0.9 Kw.-ot kiki döntse el sok vagy kevés!
-
katt777
félisten
válasz
jokeman #11967 üzenetére
Csak 16+4 a P35. Még több szívás. Na ja, támogatja.
Nekem 2x16X-ban is szar volt.
prime77: Attól, hogy az SLI még szarabb, CF még nem lesz jó. Mivel a 3870-em mindent visz ma is fullon (-C), ráérek megvárni az RV730-at. A procim meg bőven jó lesz egy 4870X2 kihajtására, ha botor módon megint multiGPU-ra adnám a fejem.
Tody56: Persze, ASUS X48-as lapokban. Bármi másban meg jobb az X2, csakhogy az "összevethetőség" miatt abban tesztelték. Csak az embereknek ál. nem 80k-s lapjuk van. Ezért aztán sokan fejest ugranak a CF-be, mert az ilyen "apróságokra" nem figyelnek.
-
prime77
aktív tag
Szerencséd volt GazRic.
Tényleg.Ennyiért hozzájutni egy 4870-hez
Jó ,hogy tönkrement akkor az a kari.Öröm az ürömben.Kattt-nak:igazad van persze de például az SLI még annyira sem műkxik mint CF.Az X48-as lap bizti jó hozzá de drága.Szerintem ha tényleg jót akarsz magadnak akkor várd meg a 4870X2-őt.Állítólag 20-30 százalékkal lesz jobb mint kettő 4870 CF-ben.Persze akkor lesz jó az is ha kb 90 ezerért hozzá lehetne jutni.Sztem egy 4850-es a legjobb vétel most.De ha van pénzed akkor 4870.De annyit az meg nem ér...
-
jokeman
aktív tag
válasz
prime77 #11962 üzenetére
Na hát pont ezért kérdeztem, mert most akarok VGA-t venni, és ugye én is azt olvastam hogy most még elég drága a 4870 a 4850 hez képest, meg nem jobb annyival.
Amúgy Giga Ep35DS4 em van ez ugy tudom támogatja a CF-et.
Azért kérdeztem végülis, mert most veszek egy 4850-et és majd későbbiekben teszek mellé még egyet, ha már kevés lesz, vagy most bele egy 4870.....és később még egy....
Na erről beszéltem le magam, ahogy olvasgatom itt a hsz-eket.
Igy hát maradok a 4850 + majd valamikor mégegy 4850 verziónál.
És köcce srácok. -
katt777
félisten
válasz
prime77 #11957 üzenetére
Hát úgy, hogy a CF egy rakás játékban nem működik, a fennmaradó részben meg elég változatos, de távolról sem 100%-os hatásfokkal. (Anno én is besz.ptam az átverős tesztekkel, de még olcsón kijöttem belőle.) És ehhez is ajánlott egy X48-as lap. Fogyasztani a 0 + teljesítménnyel is duplán fogyaszt.
4870 meg mindenben gyors. -
Tody56
aktív tag
Bocs az offért.
Ha valkit érdekel HD 4800 vizesítés majd nézzen be a topikba. Főleg a hét eljén. [link]
Mérések infók stb csak hét elején. -
prime77
aktív tag
Jah hát igen.Drágább a két 4850 mint egy 4870.De akkoris csak max 80 ezer.De ő azt kérdezte jobb-e?Gondolom arra értette,hogy jobban mennek -e a játékok.Sztem megéri beruházni kettő 4850be,főleg akinek a lapja támogatja a Cf-et.De ha nincs pénze erre akkor a legjobb választás az 1darab 4850.Mert jobb a 4870 teljesítményben, de annyival nem mint amennyivel az ára....De például egy GTX 120 ezer vagy mennyi......két 4850 meg 70-80 ezer.És jobb mint a 120-130 ezres kari.
-
prime77
aktív tag
Hogy lenne már jobb egy 4870 két 4850 ct-től...A 4850 cf-ben leveri a 280GTX-et....Jóval jobb teljesítményt produkál az ATi 4850 CF mint a 4870...HOgy többet fogyaszt-e?Biztosan.2 kártya....
-
GazRic
senior tag
Overdrive menüt hogy lehet aktiválni CCC-ben?
-
válasz
raskolnikoff #11950 üzenetére
Link
Nem is olyan brutál az ára... -
Pubszon
veterán
Hali.
Ez milyen VGA a képen?
Felismeri vki, esetleg 4850/70? -
_@TZoli@_
csendes tag
Hozzájutottam végre egy 4870-hez, olvasgatva a hsz-ket beállítottam CCC-ben a profilt,
fanspeed: 35% (kb 2300-2400 rpm) viszonylag halk, a kari 52 fokos alapjáraton (a ház
oldala nincs fenn). Durván 1 óra UT3 után (1280x1024), minden fullon, de így is csak
61 fokra melegedett!
Nagyon király, go ATI! -
válasz
_-Ska-_ #11938 üzenetére
A működés volt az alapvető probléma, nem az Excel és a felület, ebbe szálltál be.
Már értem, mire értetted és igen, a nyelvi különbségek okoznak hibákat, de elviselhetőek. Nekem egyik magyar oprendszerrel sem volt gondom, csak az utólag telepített MUI-nálmaradt néhány angol menüm. Mivel többfelhasználós a gép, ezért marad is a magyar.
-
_-Ska-_
csendes tag
válasz
stevve #11915 üzenetére
OFF
De akkor még mindig nem értem min "vitatkozunk", elnézést kérek az "alapvető"
szó használatáért, nem kellet volna, elismerem.
De kérlek mondd/írd le, hogy melyik hsz-ben írtam azt, hogy a win hibásan vagy
akár máshogy fog működni, ha nem angol, mert én ilyet nem állítottam és mégis
ezzel "támadsz".
Azt igen, állítottam, hogy a frissítések a lokalizált verzióhoz később jelennek meg.
De lokalizált win esetében működési problémáról egy szót sem ejtettem. -
speed3456
aktív tag
Na mától én is vissza tértem a PIROS oldalra!
Már az elsó játszás után (CRYSIS
) észre vettem a különbségeket.
9600GT 1280x1024 be nem volt ilyen szép és részletes de már nem 1280x1024 be játszom
-
philipe
tag
Akkor már csak egy 280SLI konfig kell ..
-
bbchris
senior tag
válasz
feka007 #11882 üzenetére
Ház kezdem belátni hogy igen . Én játszottam 8800 GTX-el a Crysis-ban és most a 4870-en . Szembeötlő a különbség . Pedig bot szemem van de tényleg azt mondom így kell kinéznie . A fák tényleg olyan szürkés-zöldek mint a valóságban amikor erősen rájuk süt a nap és nem olyan élénkzöldek mint NV alatt .A napfény is máshogy süt a hegyre , rendesen lehet látni hogy tényleg odasüt a nap . Az árnyékolás szintén szembeötlő mint ahogy a kocsik és bármi jármű . A föld is észrevehetően más mintájú , na meg a havas rész mikor kijössz a barlangból és nézed a földet akkor rendesen lehet látni hogy olyan buckás a hó . Armed Assault-ban is sokmindent észrevettem ami más , igaz abban nem annyira észrevehető de látni . Egyenlőre ennyi de még megnézünk más játékokat is és megírom hogy mit tapasztaltunk .
-
lol, átment ilyenbe a kolléga? Ilyenen így felhúzni magát valakiek... bah.
Az, hogy nem rakok fel magyar oprendszert kb. olyan, mint az, hogy nem veszek nV vagy ATI kártyát, hgy a topiknál maradjunk. Részemről ennyi. Privátot ne írjatok folytatásként, mert tiltom úgyis. Na nyugodjatok meg.évek óta otthon magyart, a cégnél agolt használok... nem havonta rakok oprendszert újra és nem is kéthavonta.
Ezen nehogy összevesszünk JanR, akkor inkább visszaszívom. -
jokeman
aktív tag
Sziasztok nincs valakinek linkje, hogy melyik jobb 4850 CF VS 4870 ?
Amúgy a Giga EP35 DS4 az tud Cf-et nem? -
válasz
Nantucket #11896 üzenetére
ha tudnád, mennyire kis appokat fejlesztek... nem azért fizetnek. Elég közelről ismerem az MS cuccokat, úgyhogy valamit azért már láttam belőlük és tudom, mennyire gányolnak. Nem az ilyenekről van szó, mint Excel. Windows nem lehet hibás funkcióval a magyar nyelvtől, max. akkor, ha az specifikusan csak angolul képzelhető el, de ilyet pedig oprendszerben nem ismerek. Oprendszer szinten nem lehet ilyet. Kész. szerintem fejezzük be.
Mi az az STFW? STFU, azt ismerem, de ez mi a szösz?Nem én tiltakozok, ti kötöttetek bele abba, amit 1 embernek írtam...so.
_-Ska-_: Most mi van? te írtad, hogy alapvető dll. Tudtommal a rendszerben a hibaüzeneteket tároló osztály nem okozhat gondot, hogy angol vagy magyar, de javíts ki, ha tévedek. Sima string mező. Alapvető például a kernel is. Abban biztosan nem lehet különbség.. Az lehet, hogy valami rosszul jelenik meg, de ettől a Win még nrem lesz hibás, csak megjelenés.
Jaj, hagyjuk már! -
_-Ska-_
csendes tag
válasz
stevve #11884 üzenetére
OFF
Kedves stevve!Szerintem Te valamit félreértessz, mert ÉN egy szóval sem említettem/írtam, hogy
bármelyik win verzió - angol, magyar, portugál vagy román netán angol + MUI - jobb,
esetleg rosszabb a másiknál.
Alapvető dll: például a rendszerüzeneteket (hibák, figyelmeztetések) tartalmazó
fájlok lokalizált esetben, az adott nyelven olvasható, míg MUI esetében az
alaptelepítés - mondjuk angol - nyelven jelenik meg az nem kerül átírásra.Szal én meg sem próbáltam funkcionalitási különbséget keresni a verziók között,
tehát ez rám nézve valótlan állítás, vagy kérlek idézd azt a mondatomat mely ezt
az állításodat alátámasztaná.Ska
-
nagyamte
tag
Valaki nem tudja, hogy a Thermalright HR-03 GT nem jó ezekre a kártyákra?
(egyszer láttam, hogy rászereltek egy ilyet egy 4870-re, de lehet, hogy kamu volt.)
És hogy a Zalman VF900-as jó e rá? -
chungee
addikt
Holnap meg fog jönni a 4850-sem. Kérdéseim lennének, mert sosem volt ATI-val dolgom azelőtt.
- Hányas számú driver-t kell felraknom hozzá
És külön beállítani kell-e valamin
- A színtelítettség beállítás hol fogom megtalálni
Pl-nak okáért Nvidia-é ilyen. Azért kell picit felhúznom, mert vaksi vok
- Hallom, hogy eléggé melexik a kari és ventiszabályozással meg lehet oldani a dolgot. Azt hogy kell
Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 1 / 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest