Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
Nem rosszak ezek a hűtők, csak azt kell megoldani (mint ahogyan több háznál is megtették), hogy egy téglatest alakú légterelőt tesznek a kártyához, aminek az egyik oldaláról fújja a levegőt, a másik gégénél meg szívja a venti Így nem a többi alkatrészt melegíti fölöslegesen és nem kavarogtatja a levegőt.
(persze nem arra gondoltam, hogy állj neki kartonpapírból és vágd ki.
)
-
-
Jiced
csendes tag
Az az egy biztos, hogyha ezt a blowert 100%-on járatot, megőrülsz. Maga a venti még a 2900XT-n lévőnél is erősebb.
-
Jiced
csendes tag
Nem tud valaki egy olyan dual slot-os hűtőt vga-ra, ami kifele fújja a meleget? Mindenhol csak az S1, GFX Chilla, stb. félék vannak. Olyat keresek, mint a HD4870-é, csak jobb hatásfokú.
-
Jiced
csendes tag
válasz
juliabrilke #8583 üzenetére
Én úgy látom, hogy valóban nagyon jól sikerült ez a 4800-as sorozat (teljesítmény szempontjából), de minden másban nagyon elmaradt... a HD4870 üresjáratban 44W-al többet eszik, mint a GTX280
-
Szatesz
őstag
válasz
juliabrilke #8591 üzenetére
Ennek a karinak az ára jo csak
Ami pont elég
-
Hedgehanter
őstag
válasz
juliabrilke #8588 üzenetére
Azt szerintem mar mindenki latja hogy egy jobb hutot kell ra venni azonnal...
-
cizoe
őstag
ATI readies OEM special: SuperRV770 to challenge GeForce GTX 260, 280
mod: nem értem ezt a hűtés miatti nyígást. Nálunk sokkal okosabb, hozzáértőbb mérnökök fejlesztették ki a cuccot. Miért lett volna érdekük, hogy megsüttessék a saját vga-ikat? Ugyanez volt a 4850 esetében is, és hopp, el is múlt a probléma, csak a ventit kellett feljebb tekerni. -
Szatesz
őstag
válasz
juliabrilke #8588 üzenetére
Mind1 hova rakod sehol nemkéne 100 foknak lennie....
-
juliabrilke
veterán
válasz
Bluegene #8584 üzenetére
Hát ahhoz képest, hogy menniyre mondják, hogy milyen kicsi a mag (mondjuk a GTX-hez képest), azért engem nem nyugtatna meg ez a 100°C fölötti érték. Kérdés, hogy ezt az értéket sztalra lerakva kapták vagy benne a házban. Mert ügye nem mind1.
Szerintem meg a hőfok akkor is sok(k). -
Szatesz
őstag
Hát annyira nem lett nagyszám IDLE 89fok....load 95 fok...Ez is hütöcseres lessz...És alig hzutak a processzoron 5% ot és mar 100 fok felett van..Hát ez azért durva...Ahogy nézem a 3870x2 is majdnem ugyan azt tudja mint a 4870 es...ez az uj driver meginditotta az x2 t...
-
cizoe
őstag
Tesztkonfiguráció:
VGA: Radeon HD 4850, 625MHz gpu 1986MHz ram
CPU: 2.93GHz Nehalem
MB: Foxconn X58nepszter1: Rendelhető már régóta. Csak max nem kapod meg...
-
nepszter1
addikt
azt hittem arra ébredek hogy rendelhető a 4870
-
Bluegene
addikt
válasz
juliabrilke #8583 üzenetére
ez gép nem ember
én se örülnék neki ha 95 fokon kéne dolgoznom, de ez egy gép ezt kéne megtanulni
megint jön a sírás hogy milyen magas a hőfok, a 3800-asoknál is ez volt, mégis mindenkinek működik, ha meg túlhevülne bekapcsol az önvédelme(VPU recover), szal ne aggódj, a gyárban jobban értenek hozzá mellesleg nem Magyarországra hanem Brazíiliára van belőve a hűtő szal simán lehet h 120 fokon is jól elvan -
Jiced
csendes tag
-
Bluegene
addikt
Bluegene
A gigabyton ref. hűtés volt.... gondolom elfelejetted a kánikulában feljebb tekerni a ventijét tunningolás közbe, ha alapon használod baja nem lesz, vagy ha tunningolod akkor a venti fordulatszámot föl kell nyomni. Egyébként tehetség kell tönkretenni ugyanis van beépített védelme(VPU recover) gondolom azt is likvidáltad -
-
emmm
őstag
Nem tudom, volt-e, de ezen tökéletesen látszik, hogy mennyi a különbség a két Radeon kártya között:
Sajna nem fér ki az egész kép, ott látszana a különbség AA AF-fel is, a végeredmény: 27,12 %
-
TTomax
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
MarioAna #8574 üzenetére
Nem olvastam vissza, de ezen megakadt a szemem...
Ha így van, akkor miről beszélünk?
Talán arról, hogy egy 4850 kb. kétszer annyiba kerül?CPU-limittel is több FPS-t hoz
CPU-limittel ugyanannyit hoz. Amiről te beszélsz, az max. vegyes limit.
Szép grafikájú, modern játékoknál azért persze inkább ez jellemző. -
Crytek
nagyúr
4870-ről mikor lesz teszt itt a ph-n?
-
MarioAna
senior tag
Emberek, nyugiii
. A kihajtásról egy utolsó és döntő kérdés, mert ha bejön szegény újonc és meglátja, hogy a HD4850 1280-ban procilimites (3-3,2GHz és lejjeb), akkor szívinfarktust kap, és elmegy a boltba venni egy HD38xx-et, mert a hsz-ekből nekem ez jött le, hogy "akinek 3GHz-es C2D, X2-je van, (ami húzva megy ennyit
) és 17-19"-os monitora, és 1280*1024, vagy alacsonyabb felbontáson akar játszani, az NE vegye meg a kártyát, mert hűde procilimit lesz és lehet a 38xx több FPS-t hozna", sőt szegény tudatlan (nem személyeskedés, nem megsértődni senki
) azt hiszi, hogy most akkor neki nagyobb felbontásban kell játszania, mert amugy játszhatatlan lesz
. Eddig viszonylag OK. DE a FŐ kérdés: 3GHz+HD4850, vagy 3GHz+HD38xx hoz több FPS-t? Van egy olyan gyanúm, hogy a 4850 lesz a nyerő. Ha így van, akkor miről beszélünk? Sztem egy HD4850 CPU-limittel is több FPS-t hoz a játékban, mint egy 3870 kihajtva. Amennyiben így van, akkor már megér váltani, de ha ez nem igaz, akkor egy szót sem szóltam
.
ui: Bocs, egy kicsit hosszű lett, de ezt ki kellett adnom. Na csá, a baglyoknak meg jó kockulást -
technicolor
csendes tag
hiinye...
-
LK
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz
Beowulf_78 #8568 üzenetére
Szerintem a 4870ára nem csökkenni fog hanem min helybenmarad. Ha nem lesz belőle hiány és nem jár úgy mint a 8800GT. GT260áráig nyugodtan felmehet. [link]
-
LK
addikt
Köszi,nem is hosszú. A bajom annyi,hogy valaki le akart beszélni valakit
hogy 4850-et vegyen. ÉÉÉs az a valaki
3dmark 06-eredményeire alapozta. Ezt kifogásoltam. Vagy esetleg a GTX280 X3 is azonos pontszámot adna? Na ne már.
Ilyen alapon minek a videokártya tuning nem? Adott a CPU teljesítmény oszt kész,mindegy mit teszel mellé? -
Beowulf_78
addikt
válasz
eisento #8563 üzenetére
Sokat fog esni az elkövetkező 1-2 hónapban a 4870. Ha lemegy 50k környékére eladom a 3870 X2-öt és lehet csinálok egy 4870 CF-et. Feltéve ha lesz olyan játék ami kihasználja és igényli.
Mert amíg a 3870 X2 szűrőkkel együtt bírja az 1680x1050-es felbontást addig nem cserélek, mert nincs értelme. 4-5k 3d06-Vantage pontért tuti nem.Egyenlőre pedig más szerepe nincs a 3870 X2-vel szemben. -
WiZARD
addikt
-
LK
addikt
Az egész kihajtja nem hajtja duma nem valós. És hogy hihettek olyasvalakinek aki 3dmarkban méri a teljesítményt??? (Okoskák mérjék már le a 3850-et és a 4850-et a legújabb 3dmarkon aztán írják be az eredményt.) A videokártyába beleintegrált technológia nehogy már ne működjön,mert gyengébb a proci! Ez az egész blődség,csak azért mert nem változott a 3dmark eredmény!!!?? LOGUOT-ban is tesztelt valaki és az alapján azt írta,hogy nagy átlagban elég 3GHz x2. (Ha valaki 4magos intelt vesz az esetleg extrém teljesítményt ki tud hozni) Azért mert ez a PH!,attól még nem kell kézpénznek venni mindent.......
-
eisento
addikt
Club 3D CGAX-4872DD 61990,.
Gainward Hd4870 63900,-
PowerColor HD4870 63400,-
Sapphire HD4870 Full 62200,-nándikánál. kicsit drágának találom viszont jó hír az a GAINWARD ott a listában
-
TTomax
félisten
válasz
VR6-Fan #8561 üzenetére
A 3850en samsungok voltak...őszintén szólva ugyanott haltak meg mint a qimonda azt az 1125-öt bírják hibázás nélkül.Viszont a samsungok melegebbek voltak.Azt nem tudom mik az időzítések mert nézegettem de a sorozatszámból nekem nem volt egyértelmű... 1ns-ra gyanakszom..a 8800GT-n meg mintha 0,8as lenne
de az is lehet a GTX-el keverem...
Valöszinu ilyenek vannak rajta
HYB18H512321BF-10 512Mb, 16Mx32, 1.0GHz, 2.0V PG-TFBGA-136
sajnos én már nem tudom megnézni az S1-töl -
TTomax
félisten
válasz
VR6-Fan #8556 üzenetére
Igen ez a legnagyobb baj,nem értem miért kell a hűtőnek a RAM-hoz érniük:A GPU meseszépen 60-70 fokosra fűti a a RAM-at amik amúgy semmit sem melegednek...amúgy ha valaki hűtőt cserél simán lehagyhatja a a RAM bordákat ha véletlen nincsenek kéznél...Gondolok itt azokra akik átrakják a hűtőt,nem kell problémázni a 4850en a általában Qimonda VRAM-ok vannak ,nem melegszenek.
rollins
Az E6750 véleményem szerint mindenképpen elég lesz nem nagyon futhatsz CPU limitbe (persze megcibálva) a kis Pentium azért nem egy kategória vele
Azért a 6750 elég volt a 9800GTX-hez is,és a HD4850 is hasonló teljesitményü. -
Bluegene
addikt
válasz
rollins #8552 üzenetére
[link]
tessék crysisnál a kártya dolgozik, ellenben a MASS effect alig gyorsult nálam(nem sokat, persze így is elég gyors a 3850eshez képest, szal ott már kéne a wolf)nincs olyan hogy mi hajta ki, mi nem mert felbontás/részletesség/játék-függő, max olyan van hogy mi illik hozzá
#8554: mennyit gyorsult?
-
TTomax
félisten
válasz
rollins #8552 üzenetére
De van... én E2180rol váltottam E8400re amikor megvettem a HD4850et...a kis pentium kevés volt...mondjuk én csak 1024be meg 1280ba játszok...
Bluegene
A gigabyton ref. hűtés volt....
Bluegene
Hát pl Oblivion nagyon sokat,meg a GRID is... de pl UT3 nem nagyon hatotta meg..nem sokat teszteltem amúgy a E2180al..megnéztem a 3Ghz-en aztán 3,4-en ...láttam gyorsul..másnap mentem prociért... most 3,6on megy a E8400 szuperul elég neki.. hiba rakom 4Ghzre nem nagyon profitál...HA a kis pentium ment volna stabilan 3,4Ghz-et nem veszek wolfit..de ezt nem tudta..illetve tudta csak 1.55 Vcore-val,gyorsan meghalt volna... -
rollins
őstag
Nem akarjátok játékok alatt mutatott átlag fps-sel is alátámasztani ezt kihajtja-nemhajtja féle "elméletet"? Mondjuk aki 1440x900 vagy 1280x1024 felbontásban játszadozik (legyen élsimítás nélkül) és péld. E6750 kaliberű cpu-ról váltott például E8200-re a HD4850 vételekor. Ilyen ember itt nincs?
-
Bluegene
addikt
válasz
hitman, #8544 üzenetére
1920-ban már gyorsul, ott a VGA dolgozik többet
#8543: jah most olvasom gigabyte, ciki azon pont nem gyári hűtő van hanem zalmi, gondolom a védtelenül hagyott memóriák hevültek túl, a gyári hűtő úgy van kitalálva hogy ha eladnak 10 millió 4850-est ne kelljen 8 milliót gariztatni, gondolom ez evidens
-
TTomax
félisten
válasz
Integra #8547 üzenetére
No comment
Hedgehanter
Jo ám bizony,ennél komolyabb terhelést nem ismerek,mert akkor azt kapná.Viszont passzívban meg se kell próbálni.Bluegene
Igen szőrös fánkkal...és nem volt rajta S1.A Zalman VF900 ami azért még 95fokon megfogta 950-en 1,65VCore-val a HD3850et...na az is kritikán alul teljesített,,,,Mondom ez nem RV670 ,piszkosul tud fűteni... -
TTomax
félisten
válasz
Hedgehanter #8540 üzenetére
Szerinted???
Bluegene
Azért én már visszavittem egy Gigabyteot....Ez mos nem az RV670 -
Bluegene
addikt
válasz
Hedgehanter #8539 üzenetére
hát egen azt lespórolták
azért fontos megjegyezni hogy a 3850es hűtésével is pampogtak hogy jujj 90fok meg 95 fok jajj mi lesz, azt a mai napig senkinek se ment tönkre, nekem se, higyjétek el a gyárban jobban értenek hozzá, hűtéscsere garanciavesztéssel jár
egy srácnak tönkrement a 4850-ese, igen mert a legnagyobb kánikulában órákig izzasztotta a föltunningolt kártyát a GPU caps vierrel órakig emelt órajeleken járt folyamatos 100%-os terhelésen
, megérdemelte
sztem aki aggódik simán rakjon a tetjére egy 1000 forintos ventit (8cm-est), vagy 20 fokkal esik a hőmérséklet ami bőven jó(vagy szórhatja a pénz mindenféle kacifántos hűtőre, nekem8 )
mod: ha tunningolod persze tegyél rá valamit pláne nyáron, de őszintén egy 4850-est abszolút fölösleges tunningolni, lehet de minek? a 8600GT-t kell
Vr6fan: nem csak a 3dmark pontszámból, a mass effect se gyorsult sokat, a kiajtás dolog pedig játékprogramonként, felbontásként, részletesség-től függ, tehát max azt lehet mondani mit "illik" melléjetenni -
VR6-Fan
veterán
válasz
Tithian #8532 üzenetére
"Csak szóltam, nehogy egy erre járó azt gondolja, hogy egy alacsony felbontás prociigényesebb, mint egy magas..."
sírjak, szakadjak a röhögéstől vagy mit csináljak most úgy igazán őszintén
?
ez a legviccesebb dolog a mai napomon, tudom sivár az életem...
Bluegene:és ezt a következtetést főként mind a 3D mark összpontszámából vontad le?ezt a kihajtás dolgot meg ne kezdjük el mert már hányok...
-
TTomax
félisten
Helyzetjelentés...
1280X1024ben Oblivion...az összes értelmes látványjavítóval... HDR, ultra high, simán játszható...az más kérdés hogy bementem az arborétumba és nyílt terepes 100-120 fps 40-60ra esett a sok sok mozgó bokortól és a high árnyéktól...kb 2 perc után ki is fagyott 700-on amit eddig nem tudtam elérni... szóval szívesen fogadnék minden olyan ötletet amivel plusz feszt lehet adni szoftveresen.Vmodhoz nincs szivem...
swoody
Szuper lesz az,nézd meg az adatlapom...a RAM 1066-os?Azt vegyél mindenképpen,mert akkor simán megy 1:1be és nem gond 500FSB -
swoody
senior tag
Egy ilyen konfighoz elég lesz mindenböl a gyári hütés? Nem akarom huzni a gépet.
Gigabyte P35 DS3.
Intel E8400.
Ati 4850.---Melyik márkát ajánlottab venni? Asus( 3év gar. ) vagy Sapphire ( 2év gar. )
Kingstone HyperX 2*1gb ram.
Corsair 520HX.
Coolermaster 690.
Szeretik ezek igy egymást?Irjátok hogy melegszik a kártya de ebböl nagyobb probléma lehet?
Köszi.
-
Bluegene
addikt
válasz
technicolor #8528 üzenetére
mondjak valamit nekem egy 3.0 ghzes core van alatta(ami azért gyorsabb a 5600+-tól)
1280-ban alig gyorsult a 3850-estől
3dmark 10500 3850-nel
10800 4850-nel
persze krájszisznál gyorsult az amúgy is a VGA-t gyilkoljade az összes többiben nem ég és föld a kettő ha csak egy 3 ghzes kétmagos van alatta
hidd el visszafogja én is érzem
a te procid mellé egy 3850-es passzol pont. ez a max vagy 3870, hiába teszed mellé a 4850-est nem lesz gyorsabb(csak pénzt dobsz ki ill úgy befűti a házadat h le kell venned az oldaldeknit), szal nem ajánlom, ha egy 4ghzes E8400 mellé tennéd akkor ajánlom, és nagyobb felbontáson tolod
hiába raksz egy 2600XT AGP-t egy 1.5 ghzes PIII-mas mellé, lehet de minek? visszafogja
amellé egy 3,2 ghzes P4-es a jó
a 4850-t pedig nem tud gyorsulni egy 5600+ mellett, sajna alig vagy semmivel nem gyorsabb lenne mint egy 3850-es hidd el, az én procim se hajtja ki alig gyorsultam játékokban(persze majd ha 4gz-es peryn lesz mellette), de hát te pénzed, vagy lecseréled az egészet vagy mellérakod de gyengébben fog teljesíteni sokkalmod: persze ha crysis akkor vegyed meg az újabbat(crysis nem tekeri a procit annyira inkább a VGAt izzasztja), meg ha neked az tetszik
, de ne legyél meglepődve ha nálad lassabb a kártya mint akinek wolfdale-es processorja van
-
Thrawn
félisten
válasz
beatkeksz #8533 üzenetére
Kezdésnek olvasd el a PH! tesztet...
-
Tithian
őstag
-
VR6-Fan
veterán
válasz
technicolor #8528 üzenetére
vedd meg a 4850-est, egy jó hűtést rá (ezt mindenképp) és ha kis házad van akkor a procira is ha még nem tetted volna meg, meghúzod a procid amég csak tudod, mert 800x600 elég durván proci gyilkoló felbonts.
jah igen és egy jó tápra is újítsál be, ha nincs eksztra teljesítmény igényed, csak csend is stabilitás akkor corsair VX450-est meleg szívvel ajánlom.
-
janos666
nagyúr
Volt 1440x900-as monitorom, és elég döcögős (átlag 20 FPS) volt a Crysis 8800GTS-el úgy hogy minden veryhigh, csak az árnyék medium AA nélkül (persze Vista alól, XP-n tudom hogy gyorsabb), és ahogy néztem kb 25-20%-okon tekerte a magokat mikor ezt produkálta.. Szóval szerintem 50FPS-nél még nem procilimites.
De mindegy. -
technicolor
csendes tag
válasz
Bluegene #8522 üzenetére
őő miért? Amd/Ati??--vagy már ez is a múlt, most már intelt vegyek az Ati kártya alá? ..... Beteszem ezt a kártyát a 4850-est. Kicserélem a tápot egy erősebbre, akkor az úgy működőképes lesz? Esetleg egy plusz hűtés még a gépbe. Így károsodás nélkül, használható lesz a rendszer? Élvezhető sebességel, magas grafikai megjelenítéssel (élsimítás) tudom használni?
miért vegyek egy előző szériabelit? Úgy gondolom hogy 40e tudok elkölteni videókártyára, és most ennyiért ez a legtöbbet kínáló megoldás. Semmilyen előnyt nem nyújtana a 4850? és ha a késöbbi fejlesztésekre is gondol az ember?
-
Nekem már van egy Sapphire 4850es kártyám
Féltem nagyon tőle hogy 2D-ben hangos lesz a gyári cooler, de abszolute nem, szinte nem is hallom a hangját.
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #8522 üzenetére
Nálam úgy néz ki a dolog hogy a kártya alá fúj egy 12 xigmatec a kártyára egy 12es Antec-et raktam s1-el ami a proci felé fúj HyperTX2-röl lecseréltem a venit egy silverstone 92mm-re ami 800 on megy (ez valami brutális venti),ezzel szembe meg a a ház hátuljában ugyancsak 75%-on szív kifelé egy 12es xigmatec,és akkor ez az egész egy semmitmondó nagyon régi Antec házban van amit fillérekért vettem
A proci Orthos alatt nem megy 60fok föle 1,28fesszel 4Ghz-en negyed óra után a VGA meg 15 perc szőrös fán utén 47C fokos amúgy 31CZso2
Látszik hogy nem toltad végigIgen az elején jók a dzsungelharcok... aztán majd hegyben gyengül.. a havas pályákon meg diavetit...aztán a hajon meg atomkamu...ott már elfogyott az ötlet,meg a kreativitás...
Casoli
Hát persze hogy nem hallod...folyamat 20%on megy -
Speed®
titán
válasz
janos666 #8483 üzenetére
Az oviban kifestőzz.
1440x900 gyengébb vasat igényel mint 1280x1024, és ebben a felbontásban csökkentett árnyékrészletességgel tolta (a legerőforrás-igényesebb opció).
Ilyen beállítással a 4850 biztos vagyok benne, hogy nem futotta ki magát.
De hagyjuk már a krájf0st, agyf@szt kapok a vele kapcsolatos baromságoktól -
Bluegene
addikt
válasz
technicolor #8520 üzenetére
viszont jó hír hogy a 3870-es kifújja a házadból a meleget és olcsóbb
tudom nem ő a "szerelmed"
a másik értelmes megoldás venni inteles gépet alájamás: nekem alulról nagyon fűti a processort a 4850 es, vagy 10 fokkal emelkedett a hőmérséklete a procinak a 3850eshez képest, nálatok mi történt? persze az is lehet elmozdult a hűtő, ezért vagyok kiváncsi
#8521: a hűtés halk, én kellemesen csalódtam benne,
én úgy gondolom ha nem tunningolod lehetetlen kinyírni ezt a kártyát a két éves garis perióduson belül, a 3850-es hűtőjén is aggódtak az emberek h 90 fokos így meg úgy aztán senkinek se ment tönkre nekem se -
SpZ
senior tag
Üdv 4850 vásárlást tervezem
Képességeivel nagyából tisztában vagyok
8800 gt -volt 1 hónappal nálam a favorit és még gondolkozok rajta. Ha beszerzek egy Asus HD 4850 512mb kártyát akkor elvileg konvektornak is használhatom, mivel 2D alaklamazások ritkábban mennek a gépen mint az izzasztó 3D -k Cod4 -re gondolok kocka vagyok és 1 kocka bármire képes
Lényeg: Mennyire rossz a 4850 -en a hűtés 40k körül ugye már lehet kapni de ott áll vele szemben a kicsit gyengébb 8800 gt amit 35k -ért zalman hűtővel szerelve lehet kapniKomment megírása 4 percet vett igénybe
-
Bluegene
addikt
válasz
technicolor #8514 üzenetére
az esetek nagy részében visszafogná a kártya teljesítményét a processor, de kérdezz meg bárkit ugyanezt mondaná
a 4850es mellé egy intel core illik 3,2-4 ghz en sajna
szal az amd proci mellé rakhatod de nem biztos hogy gyorsabb lesz mintha csak egy 3870 lenne mellette, túlságosan visszafogja a procilaraxior: egész jól néz ki, véletlenül lemaradt az FPS szám
-
Laraxior
titán
válasz
Neoteric #8508 üzenetére
Noh a kért adatok:
Crysis 1920*1200
grafika
egy screenshot
monitoring és VGA-tuning
Tervezem a váltást.... 4850re...kettőt -
a crysis kitűnő demonstrációja annak, hogy mit lehet kihozni a DX9-ből - és rögtön azt is megmutatja, hogy ennek milyen ára van. ebből következően (bár szerintem a játék is teljesen rendben van) sokan csak benchmarkra használják - ezért jön elő mindig, és szerintem nem is fog addig kikopni, amíg el nem kezdenek nagyobb tömegben jönni az újabb generációs játékmotorok.
-
technicolor
csendes tag
válasz
Bluegene #8510 üzenetére
Most én ezt nemértem. Szinte most vettem a gépet, ne mond már hogy nem vehetek bele egy 4850-et, mert nem lesz jó... Én beleszerelmesedtem ebbe a hd4850be, nem tudok szabadulni a gondolattól hogy lesz egy ilyenem, mert minden paramétere nagyon impozáns, egyedül a magas hőmérséklete riasztó.
-Nem lesz jó a procimhoz? -miért, már kiment a divatból, vagy..?
-Szerintem nem olyan pici a ház, elötte egy normál házam volt, az anyival volt külömb, hogy magasabb volt, így több optikai meghajtó fért el benne...A Projectoron játszom, (és nagyon élvezem
) a natív felbontása 800*600. De mivel a késöbbiekben egy monitor is kellene, így figyelnem kell, arra is hogy a kártya magasabb felbontásban mit produkál.
-
eisento
addikt
válasz
Bluegene #8510 üzenetére
már válaszoltak .
szerk. ujabb érdekesség a Diamond háza tájárol:
Diamond working on 950MHz 4870
Exclusively for Smoothcreations
Diamond is prepping its ATI Radeon HD 4870 XOC Black Edition graphics card that will be available exclusively with Smoothcreation's systems. The new card is designed with a custom firmware that enables this card to reach a rather impressive core and memory clocks.
The default clocks for the new HD 4870 XOC Black edition card are 800MHz for the GPU and 1,100MHz (4.4GHz effectively) for 512MB of GDDR5 memory. Diamond's custom firmware unlocks the GPU and memory clocks so that they could be raised to 950MHz for the GPU and stunning 1,200MHz (4.8GHz effectively) for the memory.
The new card should available tomorrow, exclusively at Smoothcreation's website. It is still not clear if this card is made only for Smoothcreation's systems, but we hope that this card will make it to store shelves as well.
You can check out the Smoothcreation website HERE
-
janos666
nagyúr
válasz
technicolor #8509 üzenetére
1280 már kis felbontásnak számít.
Projektoron játszol?(8508) - Nem tőlem kérdezted de elég jó tűri amíg nem akarsz AA-t használni, 2x még itt-ott elmegy, régi játékokban 4x is, de pl. az NFSPS 2x-el bírta, de 4x-el sokat lassult, UT3, COD4 alatt is bírja a 2x-et, de AC alatt már a 2X-el is kezd belssulni. (ezek persze mind 1920x1200, minden veryhigh meg full...) Szóval újabb játékokkal már nem nehéz kifuttatni a memóriából egy kis AA-val.
(8510) . Frissíts everestet, friss GPU-Z...
-
Bluegene
addikt
válasz
technicolor #8509 üzenetére
őszintén szólva én egy 5600+ x2 mellé egy 3870-est raknék max
raadásul az kifelé fújná a levegőt
a 4850es túl forró abba a kicsi házba, és visszafogná a processor a videókártyátnekem volt/van 3850/4850-esem volt AMD X2 processorom is és 1280/1024 be játszok én is, szal azt mondom vegyél egy 3870-est belé
mod: mivel lehet a kártyahőmérsékletet mérni? a GPU hőjét? az everest nem mutatja
#8507: szépen megy low-onmedium-lowon najó
-
technicolor
csendes tag
De játékra szeretném. Ha nem arra kéne, akkor nem is vennék bele, mert a barbone pc integrált kártyája sem rossz (kategóriáján belül). Azért a projectoron lehet tolni 1024-es felbontásban is, vagy 1280-ban. De tervbe lenne egy monitor is idővel.
-
Neoteric
addikt
válasz
Laraxior #8507 üzenetére
full hd-n hogy megy a gts 320addal?
esetleg tudsz mondani pár adatot, hogy az általad játszott játékokban adott grafon mennyi fps-el muzsikál?csakmer tervezek tesómnak egy kisebb újítást, egy 6600-os nvről váltana, szal 88gts 320 is bőven jó lenne neki, de lehet h 3850 is oké lenne...
köszi
modofff...
-
Laraxior
titán
én még a mai napig nyomom....mégsem ugrálok összevissza fullHD-s Crysis képekkel,pedig hidd el szépen megy.... aTi topik..megint takarítás lesz gyerökök...
-
Macka
veterán
Miért kell erőltetni a Crysis-t? Lejárt lemez, novemberi game, már szinte mindenki végigvitte. Akkor meg?
Ráadásul egy kifejezetten nv-optimalizált sz@r..
-
Gabás
addikt
válasz
technicolor #8502 üzenetére
ha nem játékra kell, bőven elég lesz egy 3850-es is (na meg olcsóbb is)
+ akkor tápot se kell cserélj -
TTomax
félisten
válasz
technicolor #8502 üzenetére
A tápot szvsz cserélni kell...mivel játszani nem akarsz a géppel ,így szerintem egy egy kis hűtővezérléssel 60-70fok kőrül tudod tartania kártyát.
Egyébként...egy projektorhoz hát nem is tudom..de lehet elég egy fele ilyen tudású kártya is...persze tudom,ez most időtállóbb választás. -
technicolor
csendes tag
Hy!
első hozzászólásom, nem ér piszkálni!
Van egy Asus V3-M2A690G nevű barbone pc-m. (Cikk róla a Prohardveren: http://prohardver.hu/teszt/asus_v3_htpc-k_reszkessetek/belulrol.html ) nagyon jó kis masina egy 64 Athlon X2 5600+ procit tettem bele, meg 2*1GB Kingmax 800 Mhz memóriát. A tápról az alábbi adatokat lehet megtudni szintén a cikkből:
"Szerencsére a V3 áramforrásának a címkéjén a Delta Electronic Inc. feliratot találtuk, ami a Chieftec egyik megbízható beszállítójára utal. Igaz, hogy csak 250 watt a teljesítménye (300 wattos csúccsal), de ez bőven elegendő egy ilyen kategóriájú gépecskébe."
Ez a tápegység kifogja szolgálni a HD 4850-est, vagy azonnali csere javasolt?
Nem akarom tuningolni a kártyát, akkor elég rá a gyári hűtője, úgy hogy hosszú távon ne károsítsa a magas hőmérséklet a számítógépet?Igazából nem szeretek semmi fölösleges adatot átállítani (MHz; Volt; Szorzó; stb.), csak egy jó kártyát szeretnék amivel leginkább egy projectort hajtanék, de ott iszonyat szép grafika mellett. Szereljek be valamilyen további hűtést a gépbe, hogy ezáltal hangosabb, de hűvösebb legyen? Végül is ha az ATI mérnőkei így álmodták meg a ventilátort a kártyára, ami legalább 80 fokos (nem én mértem, olvastam...) akkor nem lehet hogy jó az úgy ahogy van? .... Vagy ez tök hülyeség, és "szétég" minden a gépben, vagy most mi lesz....?
Ezek a kérdések foglalkoztatnak a 4850 megvásárlása elött, és visszaolvasva a hozzászólásokat, többnyire találtam is hasonló témájúakat, de igazán összeszedve sehol sem kaptam választ erre. Mindenki rövidítve ír mindent, nem győzöm kapkodni a fejem, hogy nyomon tudjam követni. :-D Kaphatnék ezekre a kérdésekre egy 'kicsit hosszabb választ valakitől?
Kérném, hogy olyan valaki válaszoljon, aki még nem veri a falba a fejét, ha egy kérdést többször lát egy fórumon. :-D
-
Bluegene
addikt
Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest