Bios is támogatja? Táp?
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Bios is támogatja? Táp?

A biost azt nem tom,a táp 400-as Delta (vagy 450es?).
Azt honnan tudom meg h a bios jó-e hozzá?

Mikor bekapcsolod a vasat nyomsz pl egy delt (vagy amit kell a lapodnál) és kiirja.
400 delta elég neki, ha nincs meghalva.

Ennyi van legfelül Phoenix Award BIOS CHOS Setup Utility Soft Menu Setup.
Nekem ebből semmi nem derül ki.

Már azon felül h meik fajta van fent.
Esetleg egy frissítés megoldaná a dolgot?

lehet, nézz rá a hőfokokra, hogy nem-e túlmelegszik a proci! jól ráraktad a hűtőt, paszta van szépen alatta! biosban sasold az értékeket, lehet az lehet a gond!
SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

paszta ,hűtő rendben,a hőfokot nem néztem de 1 próbát megér!
Thx.

a 4200+-os az még a régi windsor magos volt, a 4800+-os meg brisbane szerintem, a brisbane-ek csináltak furcsaságokat melegedés terén, vagyis az érzékelőjük valahogy furcsán működött főleg nvidiás lapokban, lehet itt is az a helyzet vele!
4800+ van többféle maggal és többféle steppinggel is: [link].
G1 és G2 Brisbane, 89W és 65W TDP-s F2 Windsor. (És akkor ezek még csak az AM2-esek
).
HGyu
[ Szerkesztve ]
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

erős tippre birs, azoknál volt leginkább ilyen gond!
nekötekeddgyé!

Jólvan na. Azt azonban még nem tudjuk, hogy az AN78-as lapjában hanyas BIOS verzió van. Pedig jó volna, ha közölné.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

na vettem a fáradságot és utánanéztem, csípőből rátüzeltem hogy ati 78-as chip van rajta(a nevéből), de tévedtem, mert nvidia 8200-as, abitéknál ilyen félremérés nvidia fronton mondhatni tipushiba, anoo nekem is az 520-as nvidia chipes abitomhoz vadászni kellett a procit amit megeszik(asszem a g1-esekkel volt teljesen kuka, a g2-eseket meg alulmérte), a windsorokkal ha jól rémlik, nem volt bajuk, 99%-hogy itt is ez a probléma! ezen bios frissítés nem segít, az enyémen és másén sem segített, vadászni kell hozzá procit, vagy a proci alá deszkát..... 
mod: ahogy elnézem, a 10-es bios támogat mindent, az meg szerintem az alap volt, 11-es javít pár dolgot, de leírásban proci hibát nem írnak! szerintem ezen nem gyógyítana az sem...
[ Szerkesztve ]
Igen, az Abit kései lapjaival, mint ez is, elég sok gond volt már. A leszállóág már akkor borítékolható volt!
HGyu

A nevéből egyértelműen látszik, hogy nFosos. Az ATi chipsetes Abit lapok ATakármennyi számmal jöttek (illetve az AT9-32X csak jött volna), plusz az AX78. Az AN, illetve akármiN az minden esetben nFos-t jelentett.
A Brisbane-ekkel meg nem csak az Abit lapoknak volt problémája, hanem magukban a procikban volt elbaltázva a hőmérő szenzor. A G1-ekben totálisan, a G2-kben meg alulmértek. Ezen senki sem tudott BIOS-frissítéssel segíteni. És nem függött a chipset gyártójától sem, AMD chipsetes lapoknál ugyan úgy jelentkezett.
Si vis pacem, para bellum.

jó, de a 8200-as nforcera a 78-az miben hajaz? nem néztem a termékpalettát, csak azért a 78-ból könyveltem atisnak, de tény, hogy az abit lapok jók voltak, csak ideje korán elfelejtették őket bios utánpótlással! ati chippek még a g1-es birsekkel elvoltak, de az nforce-osokhoz válogatni kellett a procost takarosan, ha megvolt a tuti, akkor még húzni is lehetett őket!

nForce 780a volt a neve a chipsetnek. Innen az AN78 típusjel. A GeForce 8200 volt a benne található IGP. Ennyire egyszerű.
Az Abit fénykorában pont arról (is) volt híres, hogy a konkurenseinél jóval hosszabb ideig támogatta a termékeit. A vége felé ez már persze nem volt igaz.
Si vis pacem, para bellum.

je, pedig a végén is épított olcsó tunninglapokat, de fél év után már bios nem jött hozzá és lemaradt aproci támogatottság terén, pedig a benne lévő cuccok elbírták volna az újabb procikat is! 

Egyik ismerősömnek van egy 1 magos am2es processzoros gépe, nem egy világszám, azaz tetűlassú. Az MSI alaplapról nem találtam kb semmit, szerintettek mi a legjobb proc, ami belemegy? illetve mit lenne érdemes bele venni? nekem ránézésre athlon x2 tűnik optimálisnak de érdekelnek ennél jobb javaslatok.
kivágtam a CPUZ riportból a lényegeset:
Name AMD Athlon 64 LE-1640
Codename Orleans
Specification AMD Athlon(tm) Processor LE-1640
Package Socket AM2 (940)
CPUID F.F.3
Extended CPUID F.5F
Brand ID 2
Core Stepping F3
Technology 90 nm
Core Speed 2600.1 MHz
Multiplier x FSB 13.0 x 200.0 MHz
HT Link speed 1000.1 MHz
Stock frequency 2600 MHz
DMI System Information
manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
product MS-7302
version 1.0
serial To Be Filled By O.E.M.
UUID {00000000-0000-0000-0000-0021851F7935}
DMI Baseboard
vendor MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
model MS-7302
revision 1.0
serial To be filled by O.E.M.
DMI System Enclosure
manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
chassis type Desktop
chassis serial To Be Filled By O.E.M.
DMI Processor
manufacturer AMD
model AMD Athlon(tm) Processor LE-1640
clock speed 2600.0 MHz
FSB speed 200.0 MHz
multiplier 13.0x
[link] - ezek közül valamelyik a haverod lapja. Ki kellene deríteni melyik, mert nem ugyanaz a BIOS frissítésük. A legfrissebb BIOS-ra frissíteni, aztán a megfelelő (legfrissebb) BIOS-szal két-három-négy magos Athlon II / Phenom II is belemegy a lista legtöbb tagjába.
HGyu

Üdv
Köszi a válaszokat,
Ez a bios van fent : Phoenix-Award BIOS v6.00pg. (aida 32 szerint)
Kerestem hozzá újabat,de nemigazán találtam.
Amit az aida kidobott mint frissités lehetőséget (Abit )oldalát onnan nem tom letölteni.
Am a 4200+os is brisbane magos meg a 4800+ os is.
Ha tudtok ujabat pls 1 linket!
[ Szerkesztve ]

Vagy inkább hadjam a fenébe a bios frissítést?
Nagyobb proci- újabb vagy más fajta deszka?

az a bios fajtája, nekünk az alaplapi bios verziója kell, nem az, hogy award!
4200+-os birs magos? van egy tipusszámod a prociról?

kösz mindkettőtöknek, 780Gs a chipset rajta. ha Phenomot nem is de egy athlon IIes kétmagosat megpróbálok felhajtani.
Előtte a BIOS frissítés szükségességét ellenőrizd, nézd meg a linkelt lapok közül melyik van neked, pl. CPU-Z-vel, és az a jelenlegi BIOS verziót is kiírja. Akkor a linkelt lapok CPU támogatási listáján megtalálod, hogy melyik BIOS-tól támogatott az Athlon II-es. Ha neked újabb van a lapban, akkor csak CPU csere, és már megy is. Amúgy meg frissíteni kell előbb, mert nem fogja a lap ismerni az Athlon II-es mikrokódját.
HGyu

és?
TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

Helló! Annyit szeretnék kérdezni, hogy egy amd phenom x4 9650 és egy msi k9a2 cf együtt megérhet-e 30.000 huf-ot? Köszi!
15e CPU - 10e lap a reális érte, szerintem. Alkudnék a helyedben.
HGyu
[ Szerkesztve ]

egy nappal újabb a lapon lévőtől, gondolom nagy csodákat ez sem tud, egy próbát megér!

Thx.

Sziasztok!!
Ma frissitettem biost ga-ma 770ds3 gigybyte alaplapn a @bios segédprogramal! letöltöte a legfrisebb biost "telepitete" majd kért egy restartot és azota se kép se hang csak pörögnek a ventik és ennyi!!! elemet kivettem stb stb de semmi ! valakinek valami ötlet? vagy ez kuka?
a virtual dual bios hogy müködik ? nem ilyenkor kéne megjavitani magát?

nem javít, hanem a tartalék biost indítja.....
ne aggódj, mostanában nekem is visszamagyaráz a bios, hogy ráférne egy kis igazítás, mert 2 éve egy beállításon megy a gép, most meg nem akar úgy indulni.... 
Ebben a topikban már rég válaszoltunk, nem is egy ember: [link].
Nincs értelme több helyen copy-paste-olt kérdést feltenni, mert valaki jelzi, vagy akár automatikusan is felhívod magadra a moderátorok figyelmét. Nem nézik az ilyesmit jó szemmel. Én most nem jeleztem, mert van elég bajod a lapod miatt... 
HGyu

Most nem jelezted?
Most nem is tudom ezt megkéne köszönöm
különben meg miért ne kérdezhetnék meg valamit több helyen?

Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-M68SM-S2L AM2-es alaplap. A Freezer Pro ac 64-es ventilátor sikeresen letörte a hűtőtartó keret egyik oldalát. Próbáltam megcsinálni, de reménytelen. Kérdésem az lenne, hogy beszerezhető-e ilyen keret valahonnan.
* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * * http://villa-annamaria.hu

nekem is anno egy abitról nyomta le a keretet a hűtő, szokott ilyet csinálni....

Köszönöm 
* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * * http://villa-annamaria.hu
Copy-paste módszerrel a fórum íratlan szabályainak megfelelően nem illik, egy bizonyos szint után hozzászólásvadászatnak számít.
(#13286) Imi Csabi: AM2 lefogatókeretet pár száz forintért találsz itt az apróban.
HGyu

Sziasztok!
Bocs,de ide is beírom...hátha
lenne egy Gigabyte GA-M68SM-S2L lapom
minden működik prímán...csak 1 gond van vele...........
Win-ből nem tudom leállítani!!!!!!! 
kilép belőle,de ventik,táp pörög tovább?!
Most ez mi?
próbáltam több procival,rammal,táppal és vga-val is
[ Szerkesztve ]
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
Lehetséges, hogy az ACPI ki van kapcsolva a BIOS-ban, vagy telepítéskor volt kikapcsolva.
Hanyas rev. az alaplapod, melyik BIOS van benne? Ha nem a legfrissebb, célszerű frissíteni, majd load optimized defaults után egy friss win telepítéssel megpróbálkozni.
HGyu

s1-en volt a acpi nem tudom.
már minden biost felraktam rá,most átállítottam s3-ra a acpi és reinstall win
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
Ha ezek nem segítenek, akkor majd érdemes egy Live Linuxszal is kipróbálni majd, és ha úgy sem okés, akkor még táp és laphiba is lehet, a laphiba a valószínűbb.
HGyu
Sziasztok!
Egyik ismerősöm áthozta a gépét, mert nem akaródzott bekapcsolni.
3 beep egymás után és semmi. Tápot kicseréltem, mert a mercury nem egy életbiztosítás.
Az apróban vettem LiteOn tápot (HP, Dell-be használt állítólag), ezzel beindul a masina, viszont közben fagyogat. Ramot teszteltem Goldmemmel Hiren CD-ról ( 9 óra alatt futott le 2Gb tesztje dual ch.-ben).
A konfig a következő:
AMD X2 5000+
Gigabyte GA-52L S3
2x1Gb DDR2 800 Mhz
GF 9400 512 Mb
Hitachi Desktar HDD ~500Gb
Mint írtam Goldmemmel tesztelve, HDD és VGA átrakva az én gépembe, jelenleg is így pötyögök és stabil. VGA-ra gyanakodtam a 3 síp miatt (bár beep code-ot nem néztem pontosan). HDD 100%-os, Alaplap és proci maradt már csak hibatényezőnek.
Volt már gondom rossz AMD procival (Brisbane X2 4000+), ezért nem merek alaplapot berendelni neki, viszont nincs szabad AMD-s vas a közelben amiben le lehetne tesztelni mi lehet a gond. Szerintetek mi tévő legyek?
Ha számít, a tápból 1-2 kanóc hiányzik, ami lehet befolyásolja a működést, de azt a hét végén tesztelni fogom... képen a 12 és 23-as láb a hiányzó (gyárilag ilyen a táp)
Csak úgy tipp képpen: G1 vagy G2 steppinges a CPU (CPU-Z-ben nézve). Monitorozó programmal nézz hőfokokat, esélyes, hogy irreálisak lesznek. A CPU-ban nem a legjobban sikerült a hőmérőszenzor, az nForce-os lapok meg nincsenek a vele való barátkozás magaslatán (AMD chipes lappal nincs gond).
HGyu
Kösz a tippet ezt mindenképp megnézem, de nálam a hőszenzoros birsalmák restartot produkáltak eddig "csak".
Igen, írtad is, azt láttam is. De azt nem írtad, hogy az 5000+ vajon melyik? Lehet F2, F3, G1, G2 is. 
HGyu
Volt egy kis időm foglalkozni a géppel.
G2-es a proci, feszültségek nem ugrálnak terhelés közben, csak minimálisan és a hőfokok is szerintem rendben vannak (60°C terhelés alatt maximum a legmelegebb mag) gyári hűtővel.
MCP-nek nevezett északi-déli híd bordáját levettem és kb. spaknival kellett leszednem a gyári pasztát róla. 5 perc alatt ennek a hőmérséklete 60°C fölé emelkedett üresjáratban. Jelenleg egy 1200-as S-flex van a HDD-k felett így közvetlen ráfújja a beáramló levegőt. 50°C körül így megáll terhelve is és stabilitás tesztben sem hibázik, vagy fagy. Nem restartol a masina, hanem a kép merevre fagy, amit nálam már produkált, HDD és memória hiba is.
Tápot még letesztelem, de kevés esélyt látok rá, hogy az lenne a probléma oka.
Stabilitás teszt után viszont ie-t megnyitva fagyott üresjáratban, most kivettem az egyik ramot és így pötyögök, eddig OK. 
Goldmem ezek szerint nem hiába futott le olyan sokáig.
Goldmem régi program, nem naprakész. Én a Memtest86+ 4.20-at használom. http://memtest.org.
Volt olyan hibám 16GB RAM-ban, hogy 200 órát futott hibátlanul. Azon a gépen a Prime95 blend hibázott. Az egyik RAM volt a ludas, memteszt nem mutatta hibásnak, ha több másikkal volt együtt. Egymagában el sem indult vele a gép, vagy ha elöl volt...
Mi lett a decemberi gépeddel? Ott is volt valami rejtélyes hiba, ha jól rémlik?
HGyu
[ Szerkesztve ]
Kösz megnézem!
Memtestnek volt hibás rilíze, azóta használtam vagy a Goldmem-et vagy pedig magát a gépet valós alkalmazásokban nézegettem.
Azóta 1 modullal megy frankón a gép, viszont valamelyik update nem szeret feltelepedni valami miatt. Ha nem csinál hülyeséget, akkor megnézem a másik modullal is ugyanebben a ramfoglalatban és a "jónak" vélt ramot a másik foglalatokban. Lehet hogy maga a modul is jó lesz, csak a DC-t nem szereti, majd kiderül. Remélem nem a prociban szállt el valami az IMC körül itt is.
Blendet jó, hogy megemlítetted, mert az yCruncher után még talán az volt az a program ami használható ramhibák és északi híd hiba detektálására. 
Előző viszont nem indul a gépen.
Decemberi gépet még használja a gazdája, nem tudja nélkülözni, remélem kis idő múlva lesz némi "szabadideje" a gépnek és visszaküldöm a procit garanciába. Szerintem a Sandy Bridge IMC-je hibás. 1 modullal használja a gépet, így működik hibátlanul.

Sziasztok!
van egy gigabyte ga-m685m-s2l alaplapom és az a gondom vele, hogy nem tudok képet csikarni a pci-e foglalatra.működött egészen addig amíg egy program telepítése után újra nem kellett indítani a gépet.bekapcsoláskor már nem volt kép, csak az alaplapi vga-n.Próbáltam cmos resettel is de az sem használt. van esetleg valakinek valami ötlete? vagy valószínű, hogy elszállt a foglalat? a kártya más gépben működik. másik vga-val is ezt csinálja.
Májusig nem vagyok elérhető az oldalon vizsgák miatt,várhatólag májusban jövök

biosban kutakodtál, hogy mi van belőve neki? vagy a biost sem hozza be pci-e-es karival? tv-out van a kareszon? az sem ad képet?

biosig sem jut el sajna. ha visszarakom alaplapira,és bemegyek a biosba ott van egy lehetőség hogy pci-e lássa először de sajnos akkor sem megy, mellesleg ha benne van a kártya a gépben akkor kb 20-25mp-el később kapcsol az alaplap is.úgy értem felpörög minden, de csak később ad képet még az integrált is ha bent van a gépben a kártya.ha kiveszem minden jó.tv kimenettel még nem néztem. félek alaplap csere 
Milyen VGA van a lapban? Más gépben nézted-e már?
HGyu

más gépben megy "sajnos" , egy Gf 9600gt ről van szó.de egyre inkább hajlok az új alaplap felé, mert cmos clr után sem megy, és más gépben jó... ez van :S
Ha már mindegy alapon, akkor cmos clear jumper áramtalanított állapotban és ráadásként az elemet vedd ki és 2-3 mp-ig érintsd össze pl csavarhúzóval az elemtartó érintkezőit.
Ha a bios idő is visszaáll alapra, akkor okés minden.
Init Display First vagy miképp van a VGA beállítás pedig tedd át PEG-re.
Ha így sem működik, akkor valószínű deszka, de tutira akkor mehetsz, ha egy PCI-E-s hangkarit pl beteszel a foglalatban és akkor sem nyikkan meg.

sajnos a cmos rese is megvolt és semmi 
köszönöm a válaszokat 
Lehet a deszka PCI-E feszellátó áramköre ment világgá, volt már ilyenre példa.
Ha jól emlékszem a fórumon volt akinek "külső tápos" VGA-val ment minden flottul, de olyan VGA-val ami a PCI-E slotból volt etetve delejjel már nem ment.
Esetleg külső tápos VGA-val megpróbálhatnád hátha....

külső tápos. eleinte mikor ment már akkor is csinált olyat, hogy néha indult néha nem
Akkor már csak másik VGA-vel kellene a lapot megpróbálni. 
HGyu

az is megvolt
de sebaj elvileg holnap érkezik az új 
No lezárult a buli egyik rammal fagyott a vas csontra, másikkal prime blend stabil, úgyhogy ment vissza gazdihoz újabb megbízhatóbb táppal, kevesebb rammal. Ha lesz fölös pénzmagja, akkor majd vesz ramot, addig elketyeg 1Gb-al is. 
No, és a Goldmemory nem is jelzett hibát. Nekem is volt, asszem írtam is, hasonló mostanában! Mondjuk ott Memtest86+ volt a tesztprogram.
HGyu
Lassan már úgy vagyok vele, hogy a tesztprogramok nem is fektetik meg a rendszert mindig, valós alkalmazások alatt viszont hamarabb előjön a hiba. Nálam IE alatt több lap megnyitva és csak híreket, fórumot olvasgatva jön elő simán, semmi extra nincs ráengedve.
Win Update is jó erre, viszont nem minden gépnél lehet elsütni, mert frissítve van már az OS.
I3-as vason pl ha felmegy csont nélkül az update nem is gyanakodtam volna semmire.

Sziasztok.
Tudna nekem segíteni valaki, olyan kérdésem lenne, hogy van egy AM2+-os alaplapom (MSI K9a2 Platinum) És processzort vennék bele újabbat. Jelenleg egy Phenom 9600BE van benne. Ezt cserélném le.
Mit ajánlotok amit még ez a lap elbír és jó teljesítményt nyújt?

Elvileg az athlon II x4-s procik mennek benne. [link] Használtan az áruk se vészes. Jó vga-l még játszani is lehet vele. Persze ha van lé mehet bele Phenom II is.
Biost frissits, proci csere előtt a régi procival.
És még a Phenom II X6 1090T-t is kezeli!
HGyu