Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Üdv!
A 4850re milyen hűtés a legjobb ár/érték arányban? Silencereket nézegettem, hogy elég olcsók, és ha jól emlékszem akkor a HIS IceQ-n is valami hasonló figyelt. Bár ez nem tom mennyire lehet hangos
eléggé olyan sipolós kinézete van. Vagy nem tom, h mire lenne elég ez a gyári kúl, mert idle 80°C a kártya, nemhiszem, hogy ez hosszútávon jót teesz a magnak....amikor meg 100% a venti akkor meg úgy süvít mint a rakáta porszívó. Lehet alá kéne néznem a pasztázás miatt, bár megfogtam a bordát és az is meleg volt rendesen.
+még egy kérdés: A 8.7-es Katát tettem fel, de a 209es Riva nem ismeri fel, az ATT nem tudja betölteni( Vista de mindegyik adminként lett telepítve, szal joga lenne rá) és ezért le is áll. Van még a GPU-z amivel meg tom lesni a hőfokokat, meg van egy AMD GPU clock tool nevű progi, az se valami hűdefasza...szal hogy lehet megoldani hogy vagy az ATT vagy a Riva vagy esetleg mindegyik működjön? Mindegyikből a legfrissebbet szedtem le( vagyis amit találtam legfrissebbet, lehet hogy van már ezeknél újabb nem tom )
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Csiborbogár #20789 üzenetére
Nekem annyi volt a gondom, hogy egy játék alapján általánosítottál. Az nem mérvadó hogy én milyen beállításokkal játszottam, mivel OL moddal sokat nő a gépigény.
Más: Újdonság kedvelő kis pandáknak némi érdekesség.
-
Tubai90
tag
fog ez még javulni
ha végre egyszer kiadják a jobbnál jobb drivereket, mert a 8.6 és a 8.7 még gyerekcipőben járnak. Az fps-eken is meg fog látszódni. Szvsz...
-
samfishR
senior tag
Jóestét!
Ma 3x beállt a kékhalál játék közben az esti órák felé. Először nem volt semmi csak egy stop üzenet, másodjára ati3duag.dll-t írta ki, harmadjára pedig irql_not_less_or_equal üzenet fogadott. Mi okozhatja ezt? Lehet hogy már a 350es chieftec kezdi felmondani a szolgálatot?
-
schwartz
addikt
A hsz-edbol (amire eloszor valaszoltam) nem ezt vettem ki; nem ilyen formaban volt megfogalmazva.
Eredetileg innen indult: Most tapasztalom, hogy a 8.7 a 8.7 bétához képest a 3dmarkok alatt igencsak lassított a kártyámon.En igy ertettem: 3Gb switch eleve bekapcsolva. 8.7 beta fenn, majd jon a 8.7 WHQL. Mertel mindket esetben DMarkot. Kevesebb pont lett 8.7 WHQL driverrel, Kerested a megoldast. Eszedbe jutott, hogy kozben boot.ini szerkesztve lett, kikapcsoltad a /3Gb opciot. DMark alatt helyreallt a rend. Levontad a kovetkeztetest, hogy 3Gb switch az oka.
Ha a boot.ini -ben a SP3-al mar bent van az opcio, akkor hogyan jutott eszedbe ezt kiszedni? Miert nem mertel mindket meghajtoval ketszer? (ki-be kapcs) Lehet egy bug is valamelyk driverben. Vagy keves memoria maradt a kernelnek.
64bites Windows, default igy kezeli a memoriat. (ha van honnan)
Gothic3ban gyorsit, ezt en probaltam. Lehet mas jatekban is. Az se kizart, hogy egyes helyeken lassulast okoz, de ha elfogadjuk, hogy ez mindenkepp rosz, startbol ki fogjak kapcsolni ezt az opciot.
Még nem urban legend. Lehet nem is lesz mert igazad van. (en nem tudom ra a helyes valaszt).
Regi user vagy, nem a velemenyed vontam ketsegbe, csak azt kifogasoltam, hogy a magyarazat keves volt ra a reszedrol.(Ha olvastad s valaszolsz ra, kerlek irj egy privit, hogy ne kelljen feleslegesen atnyalaznom holnap ilyenkor vagy 500 hsz-t. Remelem nincs harag...
)
Udv
-
Csiborbogár
őstag
válasz
$p@rr0w #20504 üzenetére
Ez nem teszt volt.
Éppen ezzel játszom, ezt tapasztaltam, gondoltam megosztom veletek.
nem kell aggódni, elég az 512mb, a Stalker pedig a rendszermemóriából tudja magának pótolni LOL, és valszeg neked nem röccen, ha a rendszermemóriából pótolja mi? LOL
Nem szoktam hülyeségeket irkálni, és ha elolvastad volna akkor látnád, hogy Ravvy sem erről a progiról beszélt.
Azt a következtetést maximum Te vonhattad le, más nem, úgyhogy légy szives ne irkálj hülyeséget.
Apropó Te mivel is játszol, milyen felbontásban, és milyen beállításokkal? -
.Oldman.
tag
válasz
alfa007 #20783 üzenetére
Szívessen!
Amúgy a 4850 es TOP kártyája bőven jó! Nagyon jó üzletet csinálsz vele! Csak vigyázz, h NE vegyél külön spec. hűtővel felszereltet, (pl. Toxic) mert semmit nem ér!
Inkább a Catalist-os buherálással (5 perc) állítsd manuálisra a gyári hűtőt 35%-ra..
És kész egy tuti kis vidkari! Jó szórakozást! -
bim
veterán
a 4870 2D-ben mennyi feszt ad az 500mhz-hez a GPU-nak?
-
hakos1987
őstag
azon gondolkozom, hogy lehetséges, a 3870 X2 felépítése megegyezik a 4870X2-jével, és a furatok is ugyanott vannak, meg a memók, crossfire chip, vrm?
szétszedte már vki a 4870X2-jét? -
alfa007
tag
Jajj,most látom csak hogy töben is hozászóltak,KÖSZZ MINDENKINEK. Már egy kicsit jobban látom a dolgokat
(Na mégcsak vadászok egy alaplapot ,és leadom a rendelést -
.Oldman.
tag
válasz
alfa007 #20773 üzenetére
Szia!
Nálam is E8400-val megy, alapjáraton minden! Fasza kis kombináció a 4870-el!
A Krízis meg már mindenki tudja, h arra optimizálták, h költsük a pénzt a CF 4870X2-re.. Semmi nem fogja elvinni fullon!
Próbáld inkább Unreal-en, COD4-en, CoJ-en és persze az Oblivion-on FULL grafikával! (kedvenc)
..és reméljük nem sokára Dio3-on, SC2-n, Fable2-n, Fallout3-n, Sacred3-on...
Ez a konfig mindent hasítani fog!! (Lásd az adatlapomon)
-
NKing
tag
Hát készülj fel, hogy lehet vissza kell venni itt ott akkora felbontásban. Főleg persze szűrőkre gondolok. Sajnos játszani vagy egyáltalán bármit csinálni natív felbontás alatt... szörnyen homályos képet ad. Úgyhogy így készülj kb. De ettől függetlenül megéri, mert tényleg szép egy 22es-en géjmelni/filmezni. (Persze hacsak nem egy nagyobb LCD TV-n
)
-
NKing
tag
Bizony meglepve tapasztaltam, hogy immáron wideon natívban (1680) highon néha megfekteti nemkicsit 4870-et a Krájzisz.... Natív alatt meg csúfos homályos az egész. Ennek a géjmnek az engineje egy katasztrófa. Egyszer elég is volt végigvinni, szép volt jó volt... kérem a következőt!
-
Brumi˘
addikt
válasz
Tomate #20769 üzenetére
Lecsaptam.
Még jó hogy reggel unalmamba nézelődtem. Elméletileg úgy volt hogy megyek le pénteken székesfehérvárra egy BFG 9800GTX OC-ért, de így olcsóbban kijöttem és a 22"-hoz jó lesz ez is.
-
alfa007
tag
Sziasztok,
a történetem röviden szeretném leírni, és megerősítést kapni....
Nézegetük a haverommal ezeket a kértyákat, mert most lett összeálítva egy gép és egy jó kis karit néztünk ki,(4870)ami végül is bekerült a gépbe.De a havernál a Crysis vistán nemnagyon rohangászik,erősön elmegy de ha felvan rakva nagyon erősre megeszi a gépet a játék(pontosan nemtudom a komfigját ,de nemhiszem hogy proci vagy más a ludas)
Másnál is így muzsikál a kari vagy csak a havernál?
Megtorpantam egy kicsit mert lassan odaérek hogy nekem is öszedobnánk egy gépet csak hmmmm merjem megvenni a karit?
Tudom ezért a pénzért nemlehet egy XXX kártya, de jólenne ha egy kicsit ütős lenne a gépem.
(Én szeretném egy intel 8400-as procival összrakni de kituggya mi lessz a házaságból)
A válaszokat előre is köszi,lehet privben is. -
nepszter1
addikt
asus x1650pro / 4850 össze lehetne rakni valahogy ?
-
Brumi˘
addikt
Üdv mindenkinek!
Mától én is tag lettem egy MSI HD 4850-nel! -
Kipróbáltam a szőrfánk vgabenchmarkot, úristen mennyire melegszik fel a 7800GTX!
Kb. 5 perc után máris 93 Celsius fokig állt meg. Mégsem annyira nem forrónak mondható, eddig nem tudtam. Akik aggódnak a túlzó melegedésre, az biza semmiség. Felvilágosodást kaptam az ilyen szőrös fánk tesztprogramtól, hogy nem kell ezért a forróságért aggódni. Akkor mindenképpen veszek majd magamnak a 4870 X2-t! Még soha a büdös életemben ekkora izgalmam nem volt a ettől szőrösfánk program miatt a GPU növekvő hőmérséklettől! Brutális volt végignézni, ahogy emelkedik a hőmérséklet és nem állt meg.
-
P00By
nagyúr
válasz
Overlocker #20737 üzenetére
Na, most már látom! A doboz nem nagy
-
Tomate
veterán
válasz
Samanbacsii #20760 üzenetére
Szerintem jó! De kérdezd meg a Melyik tápegységet vegyem?c. topicban.
-
TripleM
tag
A konfigom: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H , AMD 4850e , CSX 2*1 Gb CEC FAN KIT , 350W FSP PNF.
Ez mennyire tudná kihajtani a HD 4850-et?
-
xNemesisx
csendes tag
Ha vennék S1 et a 4850re akkor ez jo lenne a vrm re
[link]?
vagy pedig könnyen szét lehet vágni a gyári S1 vrm sünit? -
Tomate
veterán
válasz
Samanbacsii #20752 üzenetére
500W elég lenne csak a ZEN nem
(Am FSP
?)
-
válasz
Samanbacsii #20752 üzenetére
Sztem elég az 500W egy kártyához..Holnap megpróbálom kimérni..
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Overlocker #20751 üzenetére
Na, ez jó...
Lehet 500w (ZEN) nem is lesz elég? Új táp kell?
Irígylés, hogy már érintetted... -
válasz
Samanbacsii #20750 üzenetére
Hali!
Bizony, a 8-asba két hatos kell! Kipróbáltam 1-el, de nem elég..
@ Szerezned kell két db 6-os átalakítót még, csak legyen elég 4-es...
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Hali!
A két molexet hatos vagy nyolcas dugó "köti össze"? Ha jól látom a a nyolcasból két hatos jön ki... ? Nekem a tápon egy hatos van. Így kissé körülményes lesz összehoznom... -
DeSanto
őstag
Csináltam ma egy bios fan mod-ot és a kártya random kifagy.
Ezt csinálta mielőtt megcsináltam volna de most megjavult gondoltam megcsinálom a modot és megint random kifagy.
Kb 10-15perc után.
Mikor CF-ben hajtottam őket akkor sem akarta az igazságot teljesen de akkor "meggyógyult".
Hibás lenne a kártya?
Gigabyte HD4850. -
Zebu
addikt
Yess terhelve nem megy 60 fok fölé
-
Razermazer
őstag
sziasztok
Új gpu-z-nél mit jelentenek az új jelölések eddig se volt tiszta, hogy mit jelentettek de már valami derengett. Nah most aztán Dispio, memio, shadercore, több helyen van dióda ebből kiindulva. Az első szerintem bár nem tudom a első a gpu, a második a memória a harmadik a core feszültség vagy valami ilyesmi, de lehet nyugodtan cáfolni csak tipp volt. Nah és a vddc értékek? utánanéztem a googleba, és ezt talátam rá Video data collection storage and backup system, tehát valami összegző adatgyűjtő valami. Ha nem lehet cáfolni jó lenne tisztán látni mert az első értékek korrekt hőfokot mutatnak, de az utolsó három alapba 70-fokot produkál terhelve, meg felszalad 100-fok fölé. Jó lenne tudni hogy mi mit jelent hajrá kártya guruk ti biztosan tudjátok.
-
xNemesisx
csendes tag
Lehet kapni itthon valameik boltban az uj fajta AC S1 böl ameikben már rövidebb a vrm süni? (4850 hez kellene)
Profilt csináltam ,ventiszabályzás megy tökéletesen ,de 2d ben mennyire érdemes levenni a GPU-t és a memoriát vagy azt haggyam automatán?
-
dokar
addikt
válasz
Overlocker #20741 üzenetére
akkor tedd be az egészet a klíma alá, nagyon sokat jelent
-
Henryk
aktív tag
-
-
Haart
addikt
válasz
Az utcsót elnevezhetted volna 100% FUNmodnak
-
dokar
addikt
válasz
ez a 100% fanmod nem hangos?
sima léggel lesz akkor tesztelve? -
Na sikerült feltöltenem a képeket..
Asus 4870X2 2GB DDR5
Doboz
Nézzük mi van lejebb(rövidebb lett a szoknya^^)
Kártya/Doboz méret
Kártya felülről
Kártya oldalról
Kártya hátulról
Kártya+Tartozékok
100% fanmod -
Henryk
aktív tag
-
Henryk
aktív tag
Na megtaláltam valami angol fórumon. leírom hátha valakit érint még a dual monitor. Az x2-es kártyák is CF-nek számítanak ilyen téren. tehát multi-gpu módban csak 1 monitort tudsz meghajtani, hiába van rákötve 2. ha átvan kapcsolva multi monitor módra, akkor a 2 gpu külön kezeli a 2 monitort.
Ami nekem kellett volna az az, hogy a 2 gpu ne felesbe osztozzon, hiszen a másodlagos monitornak semmi szüksége egy 4870-re, és így játékok alatt 1 gpu-val kevesebb. pedig elég lenne kb 20%-a az egész kártya teljesítményéből a 2. monitorra.Esetleg az jutott még eszembe, hogy venni egy 4870x2-t a 26"-oshoz, és egy másik valami szar ócska használt kártyát a 2. monitorhoz, ami keveset fogyaszt, és nem melegszik, mert ez a 8800 is sok lenne a kis monitornak. ehhez viszont kéne egy új alaplap, mer a mostanin 1 vga hely van...
de hát ki tudta még akkor hogy mi lesz itt.
esetleg ezzel van valakinek tapasztalata hogy ilyen felállásban működhet-e a dolog? mármint 1. monitor 4870x2 2. monitorhoz valami kisebb kártya
-
Nova2191
csendes tag
először 45%-ra tettem 1 perc alatt lement 10 fokot
,
kissé hangos volt,
letettem 35%-re és ugyan olyan halk mint a 17-22% automatic -
Haart
addikt
A 4850 visszavesz az órajeleiből attól függően hogy 2d vagy 3d terhelés van?
-
-pooshy-
tag
válasz
Nagynozi #20727 üzenetére
Cserélj biost!horvathkrisz félére,és nem is fog annyit fogyasztani.
-
xNemesisx
csendes tag
állitsd 60 ra azt tutira meg kell hallani
-
xNemesisx
csendes tag
amikor kész az egész utána ccc ben a profiloknál aktiválni kell ujra!
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
-pooshy- #20721 üzenetére
Igen rejtett mappa, megis találtam, azonbelül így van nekem: Documents and Settings/user/Local Settings/Application Data/Ati/ACE itt vagyok. A CCC-ben csináltam egy fanspeed nevezetű profilt ezt szerkesztettem! Ahogy fentebb leírták:
<Feature name="FanSpeedProtocol_0">
<Property name="FanSpeedProtocolProperty" value="Percent" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="50" />ez az a rész lehet valamit elcsesztem, kérlek javíts ki mert nem megy
-
Nagynozi
aktív tag
Hát nekem nem megy
Plz vmi ötlet még! Nem akarok értetlen lenni, de nem sikerül
-
S*Tom*
aktív tag
A ventiszabályzáshoz tennék még hozzá annyit, hogy lehet több profilt is menteni más sebességekkel:
Vista alatt: a Start menü keresőjébe írjuk be: "appdata", felül válasszuk ki az "appdata" mappát, majd: Local\ATI\ACE\Profiles\profilnév.xml ezt csak másolni kell utána átnevezni majd átírni a venti fordulatot menteni és berakni egy másik profilba.
Pld. nekem van :
1.-40% 2.-50% 3.-60% 4.-100%(brutál) a tálcán két kattintással tudom aktiválni bármelyiket pillanatok alatt. Akár lehet esti letöltős és nappali játékos profilt is csinálni. -
Cagm^c
tag
Valami illetékes tegye mán be az 1. hsz-be a ventiszabályzás mentét!
-
Speed
addikt
válasz
Nagynozi #20700 üzenetére
Nem nem okoz problémát sajna ez a sorozat ilyen lett
1. A Catalyst Control Centerben az ATI Overdrive részen engedélyezzük az ATI Overdrive funkciót.
2. A Profiles Managerben hozzunk létre egy profilt.
3. Keressük meg a profil-fájlt:
- XP alatt: C:\Documents and Settings\USERNÉV\Local Settings\application data\ati\ace\profiles\profilnév.xml
- Vista alatt: a Start menü keresőjébe írjuk be: "appdata", felül válasszuk ki az "appdata" mappát, majd: Local\ATI\ACE\Profiles\profilnév.xml
4. Nyissuk meg a fájlt a Jegyzettömbbel, majd keressük meg a következő sort: <Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />
5. Az itt lévő "Automatic" szót írjuk át "Manual"-ra.
6. Lejjebb keressük meg ezt: "<Property name="Want" value="0" />"
7. A "0" helyére írjuk be, hány százalékon szeretnénk üzemeltetni a ventillátort.
8. A fájlt elmentjük, majd a Catalyst Control Centerben töltsük be újra a profiltIgy lehet állitani a venti fordulatot (én még ezt nem csibnáltam csak itt a PH-n olvastam), de működik
-
mclaren-d
aktív tag
Szasztok Szerintetek érdemes 4850-et 3870x2-re cserélni? mennyivel gyorsabb ha eggyálatlán gyorsabb
kössz a választ arcok vagytok xD
Aktív témák
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mobil flották
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest