- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztrofotózás
Aktív témák
-
tibz03
őstag
Lehet már Mo.-n valahol kapni a 4870 X2-t?
-
feka007
veterán
Nekem nem nagyon jön be a 4870 X2 így első tesztek szerint, szvsz bőven nem éri meg azt a 100k-t, amiért most árulják.
Nem rossz, nem rossz, de csak olyan játékban domborít a sima 4870-hez képest, ami vagy nagyon jól fut azzal is (CoD4, Mass Effect), vagy régi és már senkit nem érdekel, hogy hogy fut (Fear), a többiben viszont nincs nagy előnye, Crysisban még lassabb is átlag felhasználói felbontásban, szóval szerintem nem éri meg.
-
laci06
senior tag
Nah az auras fridge végre a karin figyel...
Egyelőre gyári pasztával, és baromi szar helyen van, de igy is már szépen hüt...
Viszont mivel 11db memó hütőt adtak hozzá, igy a hátsó VRM-ekre nem jutptt belőlük, és igy gondolom azért mert azok túlmelegedtek az előbb volt egy resi...
Mit ajánlotok a VRM-ek hütésére? Vegyek memóhütőket? -
XoZ
aktív tag
Van új RBE: TechPowerUp Radeon Bios Editor v1.13
Változások az előző verzióhoz képest:
* Added the checksum calculation method WinFlash uses because for some files, the checksums differ. See built-in-FAQ for more on this.
* Improved checksum balancing algorithm to capture this. This is a completely new method, so there might be some minor bugs, but it is guaranteed to not corrupt any file. Notify me on any strange behaviour.
* Added one-click update functionality for some 48x0 cards which corrects a well known "spin-up bug" and improves powerplay (power saving functionality).
* Added method for overdrive limit increasing. Still experimental, read built-in help text before using this. Power users only!
* Fixed bug with not properly displayed overdrive limits. -
BemAnyó
senior tag
Itt van egy elég részletes teszt az X2 ről, a Guru3D -n, ha még nem lett volna linkelve...
-
HSM
félisten
válasz
body007 #20583 üzenetére
Ha megnézed az originál, süni nélküli képet, akkor ott van egy vonalban 4 nagyobb szürke négyszög, azok kicsit magasabban vannak, mint az a 8 pici fekete négyzet alakú valami.
Azért is választottam a sünis módot, amúgy én is PII hűtőt raktam volna rá....
Ja, és a négy nagyon lévő 3 süni között is van néhány mm szabad hely!!! 4 nem fér el egymás mellett. -
tgulyas
senior tag
Holt tutdok ilyet veni Accelero Twin Turbo ??
-
west
őstag
crysis benchmark nincs meg az x2 rol?
Toms hardveren nincs errol szo. -
HSM
félisten
Az a baj, hogy amíg az ALT+TAB kidob a játékból, az a 3-4 mp bőven elég, hogy akár 10-15 fokot essen a VGA hőmérséklete. Én folyamatosan monitoroztam játék alatt is, mint írtam, TDU alatt 5 fokkal maradt csak hűvösebb, mint a szőrös fánkkal, cserébe sokkal nehezebb úgy megmérni. Amúgy nem tudom, miért kell egyből ilyen dumával jönni, hogy te játszani vetted... Én is arra vettem.... A szőrös fánk csak egy eszköz, amivel ellenőrizheted könnyen, hogyan viselkedik a VGA erős terhelés hatására. Amúgy meg nem értem, ha ennyire ez az álláspontod, hogy te csak játszani vetted, akkor miért nem hagytad a gyári ventivezérlés mellett? Szerintem ha valaki beletúrkál egy ilyen fontos paraméterbe, akkor az az alap, hogy kipróbálja, hogy működik-e az, amit kitalált, és megfelelő módszerekkel.
Szerintem próbáld csak ki a szőrös fánkot, és rájössz, miről beszélek.
Ha meg ennyire a játékoknak hiszel, futtass egy everest diagnosztikát, az tudja játék alatt jegyezni a VGA hőfokát, még átlagot és maxot is számol neked. -
CptBoby
csendes tag
Nekem 50%-on nem megy furmarkkal 80fok fölé , 60%-on pedig 74 volt a max (mind2 10 perc után)
-
-
HSM
félisten
A pasztázás tökéletes volt, a ragacsos memó-kontakt padok is. A GPU-t 100%-ban és vékonyan fedte egy egész jó minőségű paszta.
Ami esetleg nálam hátráltató tényező lehet, hogy nem valami nagy a gépházam, kb épp annyi hely van a VGA széle és a ház oldala között, hogy az AC S1 lelógó része beférjen.
Viszont ez annyiból nem valószínű, mert max 4-5 fokot lett jobb a helyzet nyitott oldallappal.
-
Nova2191
csendes tag
köszi Setiec és Tomate
-
JanR
addikt
Miert ne jateknal ellenorizzem?
En nem 'a' tesztettekel nyomom egesz nap.
Azert vettem ilyen vga-t, hogy szep grafikan es akadas nelkul tudjak jatszani. Igy melegedest nem tapasztaltam. De szoljon aki azert veszi meg ezeket a remek kis vga-kat, hogy szoros fankot nezzen egesz nap...
Amit en irtam, annak az a lenyege, hogy JATEK KOZBEN NEM MELEGSZIK ANNYIRA, AMENNYIRE TE ALLITOD - egy jol szellozo hazban ( AeroCool Extreme Engine 3T ).
De mind1, ha nezegetni akarod a szoros fankod, az a te dolgod. En a crysisbol indultam ki, ami meg szokta izzasztani a vga-kat, es igen ALT+TAB-oztam es 62fok fole nem ment.En sem vitatkozni szeretnek, de az emberek tobbsege eleg magasrol lesz*rja a teszteket, inkabb a jatekokat nezi. Aki nem igy gondolkodik, azt csak sajnalni tudom.
-
tgulyas
senior tag
Milyen hütést javasoltok ere HD4870
-
HSM
félisten
Szerintem azt elég neccesen lehetne 4850 kompatibilissé tenni...
Csipszet/P2 procihűtő az tuti....
Vagy elég a Zalman memóriasüni is, ha jól van összerakva, és van felette légmozgás.
+megcsináltam paint-be, kb hogy néz ki most a cuccom. A kék Thermaltake sünit nem forgattam el, túl sokat kellett volna esztergálni rajta, hogy beférjen, de ott a szélen szerintem nem gáz, hogy úgy van. [kép]
-
fanti
addikt
válasz
Beowulf_78 #20524 üzenetére
persze, alapban a windows xp nem teszi bele, neked kell a sor végére írnod manuálisan hogy "/3GB"
-
HSM
félisten
Nekem Gigabyte, [link ez a típus]
Amúgy nem hiszem, hogy egyedi lenne a dolog, mert nálam rendesen fújta ám ki a forró levegőt, de úgylátszik nem eleget....
Próbáld meg te is a furmarkos+gpu-z-s dolgot, kíváncsi vagyok.
(Ja, és 5-10 perc TDU után is majdnem annyira felmelegedett, mint a furmarktól, csak úgy nehezebb mérni.)
-
fanti
addikt
válasz
schwartz #20514 üzenetére
Hát, tudod amikor fönt van egy kopasz XP SP3 (csak driverek), és ha a boot.ini-ben bent van az ominózus "/3GB" kapcsoló és 10%-ot csökken mindkét 3dmark.
Ha meg mindösszesen csak annyit csinálok, hogy kiveszem a sor végéröl a "/3GB" -t majd rebootolok és ettöl visszajön a 10% mindkét markban.....
Ezt az urban legend-et, ahogyan írod, akkor elmagyaráznád nekem, hogy mitöl van?
Mert ez ugyebár itt egy fórum, és nekem nem szégyen tanulni az okosabbaktól.
Úgyhogy várom a logikus magyarázatodat.Amúgy az egyik ATI demóval, nevezetesen az ati-demo-toyshop-v1.2 -vel is kipróbáltam, és szépen mérhető a csökkenés a /3GB miatt, az ati demo szemre is nevetségesen belassúl, bizonyos részeken még 30%-ot is esik az fps.....
Úgyhogy kérlek magyarázd el nekem, hogy lehet ez, de a fentiek függvényében!
Azaz CSAK A "/3GB" AMI VÁLTOZIK, AZ XP AZ TÖKUGYANAZ! -
HSM
félisten
Pedig kénytelen leszel elhinni, nekem nem érdekem másoknak halláskárosodást okozni....
Nálam ez volt, meg is voltam döbbenve, mondjuk screenshotom nincs róla.Nekem amúgy nincs 4870-em, egyszer üzembe helyeztem egyet egy barátomnak, nála az MSI OC verzió 50-60% között volt 80 fok körül, igen jól szellőző házban. (CM stacker 690) Ebből indultam ki. Amúgy ne játék+ alt-tab-al nézd, tölts le egy furmark 1.4-et [link], indítsd el ablakban, 1280*1024-ben, élsimítás nélkül, és közben GPU-Z-vel [link] nézd, hogyan melegszik. Arra figyelj, hogy úgy rendezd el az ablakokat, hogy látszódjon a szőrös fánkos ablak, mert ha eléhúzol valamit, akkor nem olyan hatékony.
Kíváncsi lennék egy screenshotra, kb 6-8 perc furmark után. (Valami hasonlóra, mint amit én is csináltam. Nem vitatkozásként, csak kíváncsiságból.) -
west
őstag
teszteket tudunk az uj x2 rol?
-
Atla
senior tag
-
JanR
addikt
Mi az, hogy 50% korul huvos marad?
35% mellett egy jol szellozo hazban crysis (veryhigh - 4xAA) sok ora jatek utan is csak 59-62fokos. Ez egy 4870-es. Nemtudom az 50%-os ipari hajszaritora minek lenne szukseg. A 35% meg nem zavaro, a 40% elviselheto, de 50% - teljesen felesleges.Azt valahogy nem vagyok hajlando elhinni, hogy egy 4850-es 80-85fok korul mozog 80%-os venti szabalyzas mellett...
-
HSM
félisten
válasz
Cagm^c #20552 üzenetére
Én a 4850-ről beszéltem... A 4870 bőven hűvös 50% körül is.....
Nekem a Gigabyte referencia 4850 Furmark alatt 1-2 perc alatt felszökött 95 fokra 40%-os ventivel, nem véletlen írtam, amit írtam. Még a gyári, automata szabályzás is tovább emelte, mint 40%....
Sőt, 80%-os ventivel is épphogy megállt 80-85 fok között. Igen, akkor már nagyon hangos volt, ezért másnap vettem rá egy AC S1-et.(#20553) RtK: "... vagy hagyd automatán..."
(#20551)body007:Az S1-hez 8 szürke borda volt,a kékek Thermaltake-bordák.[link]
-
xNemesisx
csendes tag
Valaki megtudna dobni egy linkkel hogy kell a venti profilt megcsinálni mert kicsit sok hsz van
40% akkor elég? -
Nova2191
csendes tag
hali
mai nap fogok vásárolni egy ien csodát: HD 4850
a kártya melegedéséről olvastam már, elkerüléséről is: hűtő csere... ezt nem akarom, más módon hogy lehet a celsiuszokat kordában tartani?
kszi
csá -
HSM
félisten
válasz
xNemesisx #20490 üzenetére
Na megosztok néhány képet, hogyan lehet a rakoncátlan 4850-eket hatékonyan lehűteni, AC Accelero S1-el!
A képek minősége pont annyi, ami egy jobb kamerástelótól elvárható, rossz fényviszonyok között.
Az alany: kép
Én naív + a gyári+thermaltake sünik: kép
A módosított thremaltake sünivel: kép1kép2
A végén megkínálva egy 12cm-s, 1200-as ventivel: http://kepfeltoltes.hu/080812/DSC01448_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA módosítás után rájöttem, hogy a memóriahűtők elzárják a levegő útját és túlmelegszenek, ezért fordítottam rajtuk 90 fokot, de erről sajnos nincs kép, épphogy felfér úgy a RAM modulra, de sokkal jobb!
Amire még figyelni kell: a VRM hűtős rész feltétlen kapjon a 12cm-s által keltett légmozgásból, mert passzívan hűtve igencsak átmelegszik!!!
A végére 5 perc Furmark: kép
Ja, és aki hasonló akcióra szánja rá magát: fontos a sünik felragasztása előtt tiszta alkohollal letisztítani a felületet, majd a sünik 10-15 másodpercre határozottan rányomni. Úgy nem esik le. (Legalábbis nálam 3 napja bírja, pedig már egy leszedés/felrakáson túlvannak... )
És a legfontosabb: akinek referencia kártyája van, és nem akarja kinyírni, az vagy hagyja automatán, vagy tegye fel legalább 70-80%-ra a ventit, a 40% nem elég!!!
Aki bevállalósabb, az válassza az AC S1-et, úgy könnyen lehűthető a kártya.És a VRM hűtő, amit az S1-hez kaptam, egy hosszú, X1900-hoz való volt.
-
proof88
addikt
válasz
Bluegene #20547 üzenetére
De mire alapozod, hogy az nV és ATi kártyák hogyan kezelik a VRAM-ot ? Mert én ezekről még nem találtam dokumentumot ...
Egyébként egy X1950 Proval néztem úgy a Grid-et, és rájöttem, hogy 512 megás verzióval jobban jártam volna ...
Nem tudom, hogy merre mennek el a játékfejlesztők ebben a témában, de egyelőre csak nő és nő a vram igény. Lehet, hogy mindenféle játékba integrálni kéne egy megatexture-féleséget. -
proof88
addikt
válasz
$p@rr0w #20504 üzenetére
Ezen egyébként én is csodálkoztam, hogy miért csak annyi VRAM van rajta... az elég gáz, amikor van egy nagy számítási teljesítménnyel rendelkező kártya, de nem tudod a játékot a kívánt beállításokon futtatni, mert kifut a VRAM-ból.
Héé, nem azt mondom, hogy most rossz kártya! Jövő héten én is veszek egy 70-est.
Csak azt, hogy 1-2 év múlva, már valószínűleg nem lehet a játékokat elég nagy felbontásban, élsimítással és egyebekkel játszani, mert vagy a felbontáson kell majd csökkenteni, vagy az élsimítást kikapcsolni. Ami egyébként normális, hogy mint minden hardver, úgy ez is elavul, de a tény szomorú, hogy az 1-2 év múlva már kevésnek számító VRAM miatt kell majd alacsonyabb beállításokat használni. Pedig lehet, hogy a számítási teljesítmény meglenne hozzá bőven.
2 évvel ezelőtt még nagy szám volt, hogy 256 mega vram van a kártyán, ma már pl grid-nél is kifut az ember belőle 1280x1024-ben, élsimítással és magas beállításokkal. -
menalcas
őstag
Itt 1 kis ízelitő az Sapphire X2 ről:
-
Atla
senior tag
Hali!
A még nem létezö Sapphire HD4850-em hütését szeretném lecserélni,
csak azt nem tudom eldönteni h a Coolink Gfx Chilla,vagy az Auras Fridge lenne-e
a jobb választás!
Az Auras Fridge-hez még venti is kellene,de lehet h még halkabb és hatékonyabb lenne a Chillánál egy 120as ventivel!?Ti melyiket ajánlanátok?
Ja és jól tudom h a venti szabályzás mindkét hütönél eltünne,mert
egyiket se lehetne a VGA csatlakozojára kötni?Brumi : s1-et is fel lehet tenni meg még ezt a kettöt.meg talán a Zalman vf900!
-
Brumi˘
addikt
Udv all!
AC S1-et fel lehet rakni egy msi hd4850-re? Milyen alternativ hutesi megoldasok vannak meg?
-
arpi6k
addikt
Üdv!
Tegnap én is vettem egy MSI 4870 OC kártyát. Eddig nagyon elégedett vagyok vele. Sokkal gyorsabb mint a régi 2900XT-m.
A Venti vezérlése viszont valami botrányosan rossz. Hol felpörög, hol pedig elhalkul. Van valami progi amivel lehet szabályozni?
-
Tails111
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #20530 üzenetére
Ezért lát csak 3gb-ot........
És keményen használ belőle 2GB ot.
-
leviske
veterán
Több órája nem néztem a topikot, ma jelent meg a X2... és nincs 600hsz az utolsó hsz-om óta? Mitörtént veletek?
-
Speed
addikt
Az első fecske lehet rendelni
[link] -
Beowulf_78
addikt
válasz
Komplikato #20529 üzenetére
Nézd nálam 3gb-ot lát fizikálisan...
Mivel 4gb ramot meg tud címezni az Xp... abból jön le pl. a VGA ramja is. Az az ha 512mb ramja van a VGA-nak akkor 3,5gb lát az Xp. Ha 128Mb akkor 3,8-at... Nekem 1gb. Ezért lát csak 3gb-ot.
-
Komplikato
veterán
válasz
Beowulf_78 #20528 üzenetére
Ha 128MB-os lenne, akkor se látna 3.25-nél többet, nem de?
Nem mellékesen 32 bites program a fizikai ramból max. 2GB-ot láthat. -
Tomate
veterán
válasz
Beowulf_78 #20526 üzenetére
Akkor abból kb 3giga ramot címez meg csak a géped és nem használod ki mind a 4 gigát!
-
Tomate
veterán
válasz
Beowulf_78 #20524 üzenetére
És 32bit-es OPrendszer?
-
schwartz
addikt
válasz
Tomate #20521 üzenetére
Azok a parnak ragadnak? Eddig amivel talalkoztam, mindnek valami gumiszeru allaga volt. Ragadni nem nagyon ragadtak. Igaz nem tudom mlyen van a 4850-en mert nem szedtem szet.
Ketoldlas ragaszto csik? Lehet kapni kulon is valahol? A Zalman-tol tudok ket komponenses hovezeto ragasztot (tubusokban) de utana a bordat legkalapaccsal sem lehet leszedni.
-
raskolnikoff
őstag
Sziasztok!
1. 8.7 drivert érdemes felrakni? (nem a bétára gondolok)
2. Van már vmi brutál megoldás a 4870 VRAM hűtésére (szilárd halmazállapotú anyagra gondoltam)
-
Tomate
veterán
-
Henryk
aktív tag
válasz
cowboy_bebop #20511 üzenetére
Én úgy értem hogy a 2 gpu-s megoldás miatt nem-e úgy működik mint egy Crossfire, mert ott nem lehet használni. ha az x2-vel se lehet akkor sima 4870 lesz, de az meg lehet kevés egy 19es meg egy 26os monitor alá. meg az a fél giga ram is kevés szerintem ennyi pixelre, lehet jobban járnék egy 1 gigással.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
cowboy_bebop #20512 üzenetére
Ez most irónia akart lenni? Amikor én vettem és most is jó árnak számít, főleg hogy feljebb is ment az ára, ha kell a pendrive akkor meg bőven megéri...
-
front3r
őstag
Sikerült beruháznom egy Gigabyte 4850-re 34-ért. Nagyon szépen teljesít, úgy ahogy a teszteken láttam, elképesztő különbség van az X1950 Pro és ez között.
-
schwartz
addikt
Ha probalnad megmagyazazni (legalabb magadnak, ha masnak nem) még logikusnak is tunhet. De igy? Csak egy ujabb urban legend lesz belole.
(Ellenpelda: Bizonyos jatekokban gyorsit, drivertol fuggetlenul. Pl. Gothic3)
Kiprobalhatnad magad is, hogy mindket driver verzioval ki be kapcsolgatod s ugy mérsz. majd azt hasonlitod. Lehet 8.7 betaval semmi hatasa nem lesz.
-
Sicilian
addikt
Hy!!
4850-hez, vami normális hűtés létezik már, amit nálunk kapni is lehet??
S1-nél, mi a megoldás a vram kérdésre?
Barkácsolni nem akarok.... -
hunter2006
tag
válasz
hunter2006 #20503 üzenetére
?
-
Tomate
veterán
Elég durván felmentek a 4000-es széria árai
A Forint miatt?
-
Henryk
aktív tag
Hali!
A 4870x2 vel lehet 2 monitort használni egyszerre? -
$p@rr0w
őstag
válasz
Csiborbogár #20489 üzenetére
Nagyon rossz tesztalanyt választottál! a Stalker közismert memóriafaló, a Crysis sem igényel annyit mint a Stalker, nem kell aggódni, elég az 512mb, a Stalker pedig a rendszermemóriából tudja magának pótolni. Nézd meg mit írt (#20497) Rayyy, nála sem szaggatott. Ne írkálj ilyen hülyeségeket egy program alapján, a többi okos meg mindjárt rémeket lát hogy "jajj mi lesz később", nem egy játék alapján kell következtetéseket levoni...
-
hunter2006
tag
Bocs az offert, tudom hogy ez nem idetartozik, de nem talaltam a topicjat. Szoval az lenne kerdesem hogy HD46x0-rol lehet mar vmit tudni?
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Last Epoch
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Gyúrósok ide!
- Google Chrome
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6950XT Black Gaming 16GB GDDR6 - Beszámítás: OK
- Inno3D GeForce RTX 4080 iChill X3 16GB - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 OC 8GB GDDR6 256bit X8T-GAMING Led Videokártya
- ASUS PRIME OC GeForce RTX 5070 O12G - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASRock RX 7800 XT Challenger 16GB OC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest