- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Billentyűzet gondom van
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Nyomtató topik
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Mappa
addikt
hát melóbol - haza azt közel 300 hsz hát olvassa a halál végig már a szemem fáj basszus
majd lehet engem kérdezgeti hogy 2 év múlva mi lesz a 4800 seriás ati-al mert én tutko most bevásárolok azt jó pár évig nem nyulok hozzá...most is bírtam ezzel 6 évig azzal is fogom ha nem is addig azt akkor lesz mindig vátozás muhahahaa
-
Hmm. Lehet nemsoká megint kapunk egy új beta drivert, ezúttal tényleg 8. havit:
(tudom hogy kilóg a kép, de épp annyira hogy az utolsó számokig el lehet olvasni a lényeget...)
-
NKing
tag
válasz
-Solt- #19291 üzenetére
Hmm, szintén Dominator, azt pedig támogatják... Tehát akkor BIOSba lépés még mindig nem megy? Esetleg lehúzol minden meghajtót és egy próba úgy? Ha képet ad, akkor VGA-val olyan nagy gond nem lehet, valami más lesz azok közűl, amik Post közben tesztelődnek le. Próba meg 1 RAM-al, más más foglalatban, meghajtók nélkül...stb
Nekem EP43-DS3L-em van, és F2 volt rajta gyárilag, de simán vitte pöccre a Dominatorokat. Igaz az időzítéseket be kellett lőni neki, mert nem volt automatán.
-
TTomax
félisten
válasz
-Solt- #19287 üzenetére
P45 DS3-ad van????Tutti F4-es BIOS-od van bakker...nézd csak itt a support oldal.Nekem is ilyen lapom van...de még a memóriakezelést is most javították,az F7-ben..nincs mese szerezned kell egy PCI vga-t....ez van BIOS frissítés kell a lapnak...
BIOS-ba lépje be ha tudsz.. de bakker álljunk csak meg egy sor led van a lapodon,kapd csak elő a kis könyvet és tessék megnézni hogy mi a hiba!!!
-
-Solt-
veterán
-
TTomax
félisten
válasz
mclaren-d #19288 üzenetére
Igy állítsd be a commandert.
Jut eszembe azt hiszem ilyen fájlod akkor van ha a kulcsot CCC-ben már benyomtad,de nem vagyok benne biztos. -
-Solt-
veterán
-
pilu01
senior tag
Egy kis érdekesség: mikor levettem a gyári bordát egy lógó ventillátorcsavar nézett velem farkasszemet!! [link]
Talán túl gyorsan rakták őket össze?
Lehet hogy ezért hangosak és melegek ezek a karik, mert kalimpál benne a venti?
Egyébként minden csavar elég lightosan volt becsavarva! -
-
mclaren-d
aktív tag
Meg csinálltam azta ccc szart de nem tom hova menti a profilt .......... dokumentumokba nincs:S
-
Isti-11
csendes tag
-
Bluegene
addikt
-
TTomax
félisten
válasz
dave93 #19264 üzenetére
Ha alapon van a VGA akkor jó...
Na hát belenéztem a COD4-be a 8.8-as béta Cata-val...úgy látom szinte mindegy is neki,hogy mit adok rá meg mit nem csak a max fps-ek növekednek. 3.6-os wolfival alapon mindkét kártya 1680X1050-es felbontásban..150-350fps...namost ez egyanannyi ha extra textura ha 4X élsimi ha full aniso,csak a minimum fps lesz itt ott 100,amit tapasztaltam a texturára nem érzékeny az aniso-ra se...eléggé ugrál amúgy az fps,szóval nem stabil sehol sem.video is készült,de 700M-a lett
ugy érzem javult mert eddig 4ghz-en húzott kértyákkal se hozott ennyit... a min fps be-be zuhant 100alá...a max se volt ennyi... jó lesz a 8.8-as driver szerintem mindenkinek.Vakaródzhat az nvidia azt hiszem...
-
Gyerekek ez jó eredmény? Gigabyte P35-DS3,E6750@3,2ghz,2GB Kingmax 800mhz,Gigabyte HD4850 11560 pont
mod: 3Dmark06 -
Bluegene
addikt
válasz
Vasinger! #19257 üzenetére
szerintem nem segít a c format se csak veszi el az idődet de te tudod, vagy cseréld le egy 1950pro-ra vagy valami hasonlóra ezek a régi játékok azokon futnak faxán, az újak már a crysisre és társaira vannak belőve
bár lehet a későbbi driverek egyikén gondolnak erre is, szal reménykedj
-
MarioAna
senior tag
Akkor szerintetek hagyjam az auto venti szabályzást, és egy 70%-os és egy 20%-os profilt váltogassak inkább?
Játék-közbeni hőfokot ti Alt-Tabos módszerrel néztek? -
-
Vasinger!
nagyúr
Kicsit q*va ideges írok ide! Ha az ember elég sokat játszik, a kari mintha felmelegedne, lemegy az FPS, akadozik a game! Megnézem GPU-zt 70 fok sincs!
300 FPS-em van a játékba, de mégis olyan mintha 5 lenne annyira akad, mitől van ez?
-
NKing
tag
válasz
-Solt- #19245 üzenetére
Hát sajna amíg nincs kép, addig nehéz lenne. De ha megnézed Giga honlapon, van is hozzá bios ami bizonyos VGA issues ellen van, az F5ös. Bár az én EP43-DS3Lemhez is volt, ezen még az F2 volt gyárilag, mégis simán vette a Sapphire 4870et egyből.
Lehet, hogy más a gond. Amúgy PWMes a prochűtőd? Gyári intel?
Más is találkozott olyan gonddal pwm-nél, hogy a gép bekapcsoláskor nem indítja el a ventit, és nem hajlandó bootolni? Csak egy barátom gépénél volt ilyen, és egyik reset után csak úgy megjavult, de lehet hogy a CMOS clear miatt -
Bluegene
addikt
egyébként erről az a véleményem h mikor megjelenik egy csomó legyártott 65nmes gt200-zas chip lesz amit olcsón kiszórnak, mint anno a 2900pro-kat akkor filléres áron adták(egy 8600GTS-nél olcsóbban 2Xolyan gyorsat), szal abszolút nem érdemes 90K-t se kidobni a gtx 280-ra mert 3-4 hónap múlva lehet 40-50K-ért kiszórják a raktáron lévő chipeket(és az atitól elvesznek piacot), tudom nem számít csak idegesítő lehet
egyébként is sok megy közülük tönkre szal mellélőttek a zöldek
-
A profilos ventiszabályzásra most írtam nem rég: keresés "CCC profil" és meglesz.
A CCC beállításaiban nem kell nagyon elmerülni, egyértelműek a menüpontok, csak át kell nézni őket.
Szőrős fánk feleslegesen főzi a kártyát, nem is értem, miért használjátok (és főleg miért kell elengedni 103 fokig!). Ha játékok alatt tesztel valaki hőmérsékletre, bőven elég az is. Egy ALT+TAB váltásnyi idő alatt nem esik le túl sok fokot úgysem, ha ez lenne a kifogás.
CPU limit témában már ezerszer jártunk. Nem kell túlragozni. Nem fog kevesebbet enni és kevésbé melegedni attól, mert nem képes a CPU kihajtani...
-
NKing
tag
válasz
-Solt- #19241 üzenetére
Hát akkor bizony megeshet, hogy a BIOS nem szereti. Milyen Giga alaplap? Amúgy a dobozán rajta kell, hogy legyen, hanyas BIOS van rajta... PL F3 vagy ilyesmi
Ha biost kell frissíteni, ahhoz kell egy másik kártya, amivel működik. És ellenőrizd le azt is, hogy nincs e valami rosszul összerakva, vagy valahol rövidzáras valami.
Egyik ismerősöm, úgy rakta össze a gépét, hogy az alaplap alá nem szerelt távtartókat... szerencséje, hogy jó tápot vett -
hoffman_
nagyúr
Nem akarok türelmetlennek tűnni, de valaki #19228-at tudna nekem?
-
zuchy
őstag
A procilimit ezt jeleni de nem tenne jót a teljesitménynek ha nagy procilimitet "csinálnál". inkább csinálj rendes hütést a házba. Lelimitelni egy procit alufeszeléssel lehet meg azzal hogy kicseréled
(gyengébbre) De ne tedd.
-
NKing
tag
válasz
MarioAna #19232 üzenetére
Attól, hogy proclimited van, még ugyanúgy dolgozik a VGA, csak kevesebb FPSel jeleneik meg a kép, kétlem, hogy ettől kevésbbé melegedne. A kép számolása akkor is terheli a GPU-t --- De javítsatok ki, ha nem így van
Solt: Nem lehet, hogy BIOS-t kéne frissítened? Giga honlapon vannak bizonyos lapokhoz biosok, amik újabb vga gondokkal küzdenek. Ha a kari hibás lenne, folyamatosan világítanának. Ja és csekkold azt is, ha PWMes a prochűtő pl, mert az is szokott ilyet csinálni a géppel, ha nincs jól beállítva (mondjuk nem tom, ez ment e már, vagy új gép teljesen)
-
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19235 üzenetére
én egy külön particióra fölraktam az XP-t, ha lassú valami onnan indítom szvsz és nincs problemo
-
pilu01
senior tag
válasz
TTomax #19209 üzenetére
A régi bordát amit adnak a S1 csomagban azt fabrikáltam a VRM-re.
Innen puskáztamHogy tegyük fel az S1-et 4780-ra
Most alapon Everest szerint 60 fok, terhelve 85-fok körül alakul aVRM -
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19231 üzenetére
javaslom neki egy windows reinstall-t vagy inkább egy XP + crysis patch fölrakását ha nagyon akar crysisolni, persze rendbe is lehet tenni az oprendszert(CCleaner, adaware, vista manager, firewall...stb.) a vistás topicban segítenek
mod: nagyon szaporodnak a 4850-es tulajok
, magyar embernek való ára van biza
EVGA GTX 280-asnak svájci embernek valómarioana: a szőrösfánk VGA-killer inkább egy vantage-ot futtass és ott mérd a hőmérsékletet, a szőrösfánk miatt már ment tönkre VGA nvidia és ati is szerintem hanyagold, 90-95 fok fölé egyébként szerintem nem szabadna mennie alapon, alap órajelekkel
-
MarioAna
senior tag
Figyi, nekem 15perc szőrösfánk után 103foknál megfogta a venti (7600RPM, ami már nagyon nem csendes). Mindezt zárt házban, nyáron melegben. Szvsz játék közben sose lesz ennyi remélem
.
To mindenki: az, hogy processzorlimitem van, azt jelenti, hogy a GPU sose fog 100%-on dolgozni, mert a CPU nem képes annyi adatot továbbítani neki? Ez nekem jó lenne, ergo nem melegedne túl a kari
.
-
KOKO5
csendes tag
Szevasztok!
Saját véleményem:
A futár ma hozta a vidikártyát 4850-est!Doboz jól fest van benne minden ami a használatához kell.Egy nv 9600 gt cseréltem vele!
Nv driver le-ati driver fel DC-vel simán ment minden amd oldalárol frissitve a driver,baba minden!
A vidikártya nagyon meleg, alapon 70, játék közben 83 fok ezt valahogy meg kellene oldanom!
A két kártya közti különbség drasztikus 4850 megkajálja a 9600 gt-t(ki hitte volna)Pl:fsx-ben nagy a különbség minden hagyva az elözző beállitásokkal a 4850 -es 18fps-el több,crysis kb 10 fps-el ,ez pont arra jó hogy elérje a 33 fps-t 1440x900 ban ami már nekem jó!
Röviden ennyi!.Szerintetek ha a vidikártya tetején a müanyag fedőt leveszem(a bordát nem bántom) és rámahinálok egy 12cm ventit+a saját venti az ugy már jó nem?Hali! -
Bluegene
addikt
válasz
DarthPeeter #19226 üzenetére
hát ez érdekes, lehet valamit elcseszett a gépén, vagy vírus, nincs karbantartva
az összes teszt szerint gyorsabb a 88GT-nél tehát ez nem mérvadó
milyen kártyája van? -
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Most raktam be újdonsült MSI 4850-emet. Kismillió kérdésem van.... CCC-t nem is tudom használni, ControlPanel után
De csak néhány fontos... Hogyan tudom állítani a venti-fordulatot?(ofcourse - idle 72) Mindenhol keresem, de nem akar meglenni. Ezt valaki leírhatná
Nameg a profil-mahinálás is. Hogy működik? Ha létrehozom a profilom és belecsinálom a beállításokat, akkor az tiszta sor, azok lesznek érvényesek globálisan az összes alkalmazásra? Hogyan tudok egy célzott játékra beállítani? Márha tudok.Azt hiszem, hogy ami fent van, az 8.5... egyenlőre nincs jobb. Holnap úgyis OSreinstall lesz, akkor jön a 8.7 de addig is tanulmányoznám
pls help
-
DarthPeeter
aktív tag
XD
Hát ez jó volt.
Am az voltam amíg meg nem untam a sok parasztvakító újabb és újabb Gxx-es kártyákat.A 8800GTX óta nem tudtak alkotni... És pont ezért váltottam. De furcsa mód haveromnak is ugyan ez a kártyája van egy E8400-al kísérve 4Gb rammal és Crysis 18-25fps dx10-ben.... A 8800GT-mel az én konfigommal 23-30fps.. ÉN CSAK EZT NEM VÁGOOOM
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #19216 üzenetére
Laraxior: jah ne felejts el CPU-Z képet mellé rakni a screenshot-hoz ha lehet úgy tuti, bár elhisszük neked
#19114 Oliba: reális szvsz, ha emelsz a venti fordulaton szerintem kijön a 690/1XXX mhz CCC tunninggal, meg játék/teszt előtt kapcsolj ki minden alkalmazást ami a háttérben fut az is számít picit
-
válasz
-Solt- #19217 üzenetére
A linkelt leírás szerint folyamatosan kellene égniük a 47870-en hiba esetén. Az a kettő, ami felvillan, az lesz a két kraftcsatoló ledje. Ha valóban újraindul időközben gép, akkor fel kell villannia. Már csak az a kérdés, mitől fagy ki. Régi VGA-d megvan még? azzal mi a helyzet, le tudod tesztelni?
-
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #19097 üzenetére
Bluegene: Meglesz mivel fórumozni is tudsz tehát ráérsz, miért nem teszteled le már végre? max 10 percet venne el az életeből(amíg bios-ban átállítod és kábé 7 perc a teszt), addig elmész a klotyóra vagy lezuhizol, szal nem értem miért halogatod, ha kiderül h a 4850 a gyorsabb akkor kábé 0 forintból válthatsz sőt az Ultra szerintem drágább, arről nem is beszélve h kevesbb áramot fogyaszt és picit jobb a képminősége(ezen ne vitázzunk valaki szerint igen vki szerint nem, sztem igen, bár sztem ez attól is függ kinek milyen a szeme+látása)
abszolút nem arról szól h kinek nagyobb, csak tényleg kiváncsi vagyok, mondom egy rossz szót nem szólok és senki se fog
-
luw2win
őstag
Már a köv. héten itt a 4870X2
Am érdekes h hamarabb itt volt a driver mint a kari -
Hmm. Újrateszteltem az edgedetect szűrést az új beta driverrel, és még lassabb lett a 12xCFAA a 8xMSAA-hoz képest. Viszont a 8x-es érték nőtt egy picit az előzőhöz HL2:Ep1 engine alatt.
-
Skizz
addikt
válasz
DarthPeeter #19203 üzenetére
Mert berögzült NV fanatikus vagy és lassabbnak akarod érezni, ergo lassabnak is fogod érezni.
A pólód színéből indultam ki.
-
-Solt-
veterán
-
válasz
-Solt- #19205 üzenetére
Érdekes egy kártya... Ha ennyire halott, vidd vissza inkább és kérj egy Sapphire-t helyette. Kevesebb fejfájást okoz a gariztatás, csak sok időt vesz el, amíg ülnek rajta. Mindnesetre a ledeknek induláskor kell csak felvillanniuk és azt követően nem kellene szórakozniuk.
-
TTomax
félisten
válasz
pilu01 #19207 üzenetére
és még drágán is vetted
a CCC is mérvadó, aGPU-Z is meg az újabb béta everestek is...sőt a gpucv is helyesen irja...ugye a VRM-et is lehűtötted???
(#19203) DarthPeeter
CCC be van állítva??? eszközkezelöben megnéznéd a drivered dátumát????(#19205) -Solt-
Ha bejön a gigabyte logo akkor nem a vga a hibás... -
schwartz
addikt
válasz
Mert ugyetlen vagy?
-
pilu01
senior tag
Sokat beszélünk a karik hőmérsékletéről, DE mivel méritek?
A Catalyst Control Center a mérvadó?Más, feltettem a 4870-re az s1-et egy 12 cm-es nexus társaságában.
Hát besz@rtok, alapon 48 fok Catalyst szerint, gyárival 85-90 volt!
És mennyivel halkabb!!
4150 Ft volt a hűtő + 2400 a venti.
Szerintetek, megéri kinlódni a gyári hűtővel? -
horvathkrisz
addikt
válasz
az kizárt dolog mer' nemtudom!
-
-Solt-
veterán
válasz
stevve #19192 üzenetére
Bekapcsolásnál kettő felvillan... aztán veszettül pörög a venti... a monitor nem reagál... megint felpörög a venti és közben egy pillanatra kivillan 3 led... ez megy kb 2-3 percig, aztán nagy nehezen bejön a gigabyte logó, majd ki is fagy az egész... nem reagál semmire, de közben néha a vga venti maxon felpörög...
(
-
DarthPeeter
aktív tag
Na esetleg valaki tudna valami okosat mondani arról, hogy miért lassabb nálam a 4850, mint a 8800GT?
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Billentyűzet gondom van
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX GAMING RX580 8GB videókártya
- XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6950XT Black Gaming 16GB GDDR6 - Beszámítás: OK
- Inno3D GeForce RTX 4080 iChill X3 16GB - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 OC 8GB GDDR6 256bit X8T-GAMING Led Videokártya
- ASUS PRIME OC GeForce RTX 5070 O12G - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest