- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
Kevés? Hát a Musashi-hoz adott kis sünicskék kb. harmad ennyi felülettel sem rendelkeznek és teljesen jól lehűtötték a VRM-eket, amikor még ment a kártya.
Biztosan csalóka volt a nézőpont, v. ilyesmi, szerintem megtévesztett a fotó. Ez nem egy kis vékonyka valami, ez egy brutál nagy erősítő hűtőből levágott termetes darab. Ez überbrutál lett volna a VRM-ekre.
Egyébként a fújás is meg lett volna. A Musashi eleve hűti egy 10centis ventivel (plusz lamellákkal) ezt az egész területet is, plusz egy 12cm-es házventi nyomatja pontosan ide (és a házból kifelé) a léget. Szóval nemhogy kevés lett volna, de arra kellett volna ügyelni, nehogy elfelejtsem a VRM-ekről a jégcsapokat legalább hetente letördelni.
Hidd el, az elképzelés marhajó volt....hát a kivitelezés az csapnivaló sajnos.
-
tlac
nagyúr
amikor 2D-és 3D között vált csak akkor villan be. bevallom én mondjuk szemet hunyok efelett a hiba felett
ennyit én is simán eltűrök, csak eddig azt hittem sokkal gyakoribb a villogás
mondjuk cserében ha nem dvd filmet nézel a gépen akkor simán megy a csökkentett órajeles sebességen szinte minden
dvd fim már nem megy levéve?
én inkább nézegetem a villanást aminek jelentős része nem látszódik a betöltések miatt minthogy a gyári órajeleken főjön a kártya 2D-ben is és többet egyen
persze én is
csak érdeklődök, mert nem szeretnék egy kazánt rakni a gépembe, eddig valószínűleg elég alacsony lehet a fogyasztása, és ezt nem akarom elrontani -
xrvman
őstag
Hőmérsékletek:
Alaplap 36 °C (97 °F)
CPU 23 °C (73 °F)
1. CPU / 1. mag 38 °C (100 °F)
1. CPU / 2. mag 38 °C (100 °F)
GPU dióda (DispIO) 54 °C (129 °F)
GPU dióda (MemIO) 66 °C (151 °F)
GPU dióda (árnyaló) 54 °C (129 °F)
SAMSUNG HD103UJ 30 °C (86 °F)
SAMSUNG SP1614C 35 °C (95 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 1962 RPM
2. burkolat 1089 RPM
GPU 1124 RPMEverestel csináltam, köszi :-)
GPU értékekből melyiket vegyem: 66 °C vagy az 54 °C ot? Ezek így jó értékek?
Ezenkívül van benne egy első venti is de mivel az nem az alaplapra van dugva, azt nem érzékeli. -
cellpeti
nagyúr
-
virkir
veterán
Igen mivel nekem Vista 64bit az istennek se akarja az ATT-t futattni.
Leteszteltem az órajeleket meg a feszültségeket aztán jól beleírtam a biosba a ventivezérléssel egyetemben.
Megy szépen, bár még lehetne visszavenni belőlük.katt777#39301
Na akkor részletesen
Monitorozás Everest és ATT
Ha a GPU feszültséget csökkentem nem változik az áramfelvétele az Everest szerint, marad 12A.
Ha a GPU feszt hagyom de csökkentem az órajelet az áramfelvétel szintúgy nem változik Everest szerint 12A.
Ha viszont az eddigiek maradnak alapon de elkezdem csökkenteni a memóriák órajelét a VRM áramfelvétele is elkezd csökkenni az Everest szerint.
Most akkor mit is mér az Everest GPU VRM címszó alatt -
-
katt777
félisten
Zérdekes. Próbáld meg, hogy mindent beállítasz, kilépsz ATT-ból, újra elindítod, és csak aztán mented a registry-t. Biztosan nem menti el? Visszatöltéssel kéne próbálkoznod, mert nem konkrétan az órajelet menti, hanem bekódolja. Ez pl. a 2D profilom:
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Ray Adams\ATITrayTools\Profiles\over\2D]
"inc_clocks"=dword:00000001
"vpu"=hex:00,00,00,00,00,40,6f,40
"mem"=hex:00,00,00,00,00,00,79,40
"vddc"=dword:000003ff
"t1"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00
"t2"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00
"t3"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00
"IncludeFan"=dword:00000001
"inc_gpu_voltage"=dword:00000000
"gpu_voltage"=dword:00000000
"mem_vlt"=dword:00000000
"mem_vltIO"=dword:00000000
"FanMode"=dword:00000000
"th"=dword:00000001
"tm0"=dword:00000000
"ts0"=dword:00000023
"tm1"=dword:0000002d
"ts1"=dword:00000028
"tm2"=dword:00000032
"ts2"=dword:00000037
"tm3"=dword:0000003c
"ts3"=dword:0000003c
"tm4"=dword:00000050
"ts4"=dword:00000050
"tm5"=dword:00000055
"ts5"=dword:0000005a
"tm6"=dword:0000005a
"ts6"=dword:0000005f
"tm7"=dword:0000005f
"ts7"=dword:00000064
"FanSpeed"=dword:00000022Látod, ott van fent, csak hexa. Ha betöltöm, szépen megjelenik ATT-ban, persze ahhoz is re kell startolni.
-
katt777
félisten
Órajelek mentése profilba ki van pipálva?
virkir: Ez nekem kicsit zanzás. GPU áramfelvétele bizonyosan csökken, azt valaki kimérte itt régebben. Órajelet meg szintén változtatni kell. De órajel csökkentésre aut. nem fog a fesz. is csökkenni, csak ha szintén beállítod ezt a profilban.
Minden segédprogram csak utóbb ismeri fel jól az újabb hardvereket és drivereket, ezért kell őket frissíteni Everest-től RT-en át ATT-ig.
-
virkir
veterán
Lehet hülyeséget írok de a GPU áramfelvétele független a beállított feszültségtől ott csak az órajel számít ráadásul nekem a GPU órajelre nem is változik az Everest által kijelzett érték csak ha a memória órajelét csökkentem akkor csökken.
Arról nem beszélve, hogy a szoftveres mérés nem mérés.
A GPU-Z meg ki tudja honnan veszi a feszültség értéket mert nem a kártya biosából az biztos. Nálam a 2D 1.083 a 3D meg 1.203 biosból és mégis állandóan a gyári 3D értéket jelzi ki az 1.263-at.
Az ATT meg biztosan állítja a feszültségeket mert ha moitorozod, szépen látszik ahogy változtatod a feszültséget úgy változnak a GPU hőmérsékletek. -
katt777
félisten
Számomra meg azt jelenti hogy a GPU-Z csak a gyárilag beépített értékeket ismeri fel, a RivaTuner meg nem ismeri az újabb ATI drivereket. Egyébként ma került fel friss RivaTuner, de nem olvastam el a supportját, támogatja-e már a 8.12-es Catalyst-et.
ATI azért nem oldja meg, mert akkor a gyengébb alkatrészeket kiszórhatná a szemétbe. Annyi feszt ad a cuccnak, amennyivel a gyengébb alkatrészek is hibamentesen működnek. Ezért különböző az elérhető tuning is a VGA-kon.
_Toka_: Az nyilvánvaló (legalábbis számomra), hogy napról napra változnak az összefüggések, de te is tisztában vagy azzal, hogy mondjuk egy 4200+ sosem fog kellően meghajtani egy 48xx kártyát, max. olyan nagy felbontásban, amelyben már éppen emiatt nem fog futni semmi rendesen normális grafikával.
A legtöbb usernek bolondbiztos megoldás kell, mert nem számítástechnikus, csak 1szerű felhasználó. Ebből kéne kiindulnod. Én sem rakom újra minden driverrel a rendszeremet, de ha azt látom, hogy valami gebasz van, és az nem maradéktalanul eltávolítható (lásd: törölhetetlen reg. bejegyzések), akkor habozás nélkül visszatolom a tiszta partíciót, még ha a rendszer látszólag rendben működik is, mert én már tudom, hogy van benne valami, aminek nem kellene ott lennie, és ez engem piszkosul zavar. Ennél már csak az bosszant jobban, ha egy program nem hagyja, hogy azt tegyek vele, amit akarok.
-
katt777
félisten
ATT azt engedi, amit beírsz neki (célszerű a 0.060V-os sávokat folytatni lefelé). Általában 250/300MHz-en elmegy egy HD4870 2D-ben 0.786V-on, olyan 40°C körüli hőmérsékleten, és a 3D-t is viszik 1.206V-on tuninggal, de ezt persze kinek-kinek saját magának kell kitapasztalnia.
Amúgy most csináltam egy ház-modot egy havernak 4850-hez, mint anno a régi házamban, és nála is már idle 10°C-ot vitte le a kari hőmérsékletet, és mindenféle mahináció nélkül, pusztán driverből csak 44°C-os a karija. Gondolom, 'load' ugyanúgy meglesz neki a régi-20°C is (nekem a 4870 miatt jóval magasabb volt mindkét érték pusztán driverből).
-
Nekem, mikor lehúztam ATT-ben a csúszkát 300MHz-es GPU-ra, azonnal sok színes csík jelent meg a win alatt. És beállt pár másodpercre a gép, de azután helyrejött valami képernyőillesztő hibát talált felirattal. Ekkor sikerült visszatennem 500-ra.
A másik jelenség meg az volt 500MHz-en, de alacsony feszültségen, hogy egyszerűen elsötétült a kép. Win és gép közben ment rendesen, de mintha kikapcsoltam volna a monitort. Ezt nem bírtam visszahozni, reseteltem. -
Kviky
tag
Egy 4870-es kártyám van és a hozzáadott cuccokat telepítettem, így felkerült a Catalyst Control Center 2008.0703.2236.38526-os verziója és a 8.7-es driver.
Kérdésem, ha frissiteni akarom a drivert, akkor mit töltsek le: az egész 8.11-es Catalyst Software Suite-ot, vagy csak a 8.11-es drivert? Ha a teljes Suite-ot kell feltenni, akkor előbb tényleg az egész ATI Software-t uninstall-áljam és úgy tegyem fel az újat? -
bim
veterán
időközben megoldottam.
szóval
-inditopult megnyit
-ATT mappa megnyit
-ATT mappábol ATTloader.exe jobbklikkel áthuz inditopultba
-parancsikon létrehzása itt.és már indul is a rendszerrel az ATT és lehet élvezni minden előnyét neki....
persze csak akkor ha érdekel brkit is...........
-
Brumi˘
addikt
Nálam pl azon volt a para a driver firssítéssel hogy volt fenn nvidi meg 3-4 előző ati driver egymásra pakolva. És az feküdte meg a vistám gyomrát. Lehet ha én is csak simán rátelepítem akkor ment volna, de gondoltam kipucolom már azt ami nem kell... win reinstall lett a vége.
cizoe: tudom, 8800GT-n is az volt.
De az felment 50-55 fokig is alapon.
-
Aryan
senior tag
Szia nekem is ilyen karim van
. Hőfokok ugyanolyanok mint a többi referencia 4870-nél, ventivezérlés szerintem jobb volt a Sapphire-nál,mert amíg az volt nekem akkor, csak 3d-ben indult be a venti nagyon, míg az MSI-nél már 2d-ben is és még azaz idegesitő hogy ezt összevissza csinálja, hol halk, hol hangos. Mondjuk ez meglett oldva fix ventivezérléssel. 2d-ben 29%-on pörög a venti, 3d-ben 38%-on pörög és így 70° körül van a kari, habár engemet annyira a hőmérséklet nem érdekel, de jobb lenne ha lejebb is menne, mert azért melegiti az alaplapot és prockót is. Sípolni nem sípol, ciripelni is csak Crysis alatt, de csak a játék inditásakor amíg lenyomja az INTRO-t a játék. Tunigot nem néztem. Nekem bőven elég így
.
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Asustor NAS
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged