- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Sárpac #20396 üzenetére
Pontosítva csak 286W...
és az 50X2 csak 230W-ot eszik max.
Amugy az AMD nek nem lesz 45nm-es karija... 40nm-en kezdenek az eddigi hírek szerint a HD44-esekkel és HD46-osokkal.... utána évvégén, vagy jövő év elején jön a R800-as széria full 40nm-en.
(#20399) Keldor papa :
(#20401) Keldor papa: hát akkor bizony utálom a fudzillát...
-
tresh
veterán
leviske: csinálok neked a 3 képből egyet azt ha tetszik kiteszed
-
Crytek
nagyúr
Ez off:
Mivel nemrég tettem fel a vistát tehát mondhatni friss futattam egy World in Coflict Benchmarkot.
Gépem alant látható. Vista Ultimate 32 bites renszerem van.
1280*1024 4xAA/16XAF minden amit csak lehet legnagyobbra tettem .
Eredmény:Minimum: 8
Átlag: 21
Maximum: 35 fpsEhhez a gamehez nem kicsit kell butálgép
-
D.Orion
veterán
Azon táptulajokat kérdem akiknek van 6tűs csatlakozóval ellátott ág a tápon:
Ti rádugtátok a 6tűs csatit, vagy a kártyához adott átalakítóval tápláljátok két molex-ről?leviske: Én is kerestem ilyen képet, de nem leltem. Pedig sok oldalt végignéztem.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Tubai90 #20372 üzenetére
A problema onnan indult, hogy valaki 1 azaz 1 darab teszt alapjan vont le következtetéseket.
Erre valaki azt mondta hogy a tesztben van egy 8800GT ami 1920-as felbontasban hoz x fps-t, ami hulyeseg, mert neki is 8800GT van es neki x fpst 1280-ban jó ha hoz. Semmi koze sem volt az egesznek ati vs Nvidia vitahoz, csak ahoz, hogy az a teszt szar és nem 1 teszt alapjan kellene bizonyos dolgokat tényként kezelni. -
Gaboman
nagyúr
-
leviske
veterán
-
Tubai90
tag
az Nvidia-s játékokban nyílván előnyt élveznek az Nvidia-k. Nem tudom mit kell vitatkozni. Megverte az Ati az Nvidia-t aztán ennyi. Én 8800Gt-t akartam, elolvastam 1-2 tesztet, 4850 szarrá verte, és megvettem ezt. Megnézed a műszaki adatokat, ot is nyert az Ati. Ez kb olyan h az 1.2es astra jobb egy Ferrarinál. Annyira felesleges ezen vitázni
-
-
leviske
veterán
Valaki feltudná nagyítani nekem az alábbi képet? Sehol nem találom nagyban... pedig csak ez illene a topik #1. hsz.-ába.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #20364 üzenetére
De ott van pl a World in conflict is csak a 8800GT eredményét nézzük mivel nekem is az van:
1920x1200 4xAA/46XAF mellett 31 fps átlag ja főleg hogy 1280 ba megy ennyit a 8800GT!
Szal hasraütnek az irogatnak minden faszságot. -
Crytek
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #20364 üzenetére
Hol közül valótlant??Ezekszerint te csak a sok pontot nézed és nem nézel körül a neten igaz lehet-e??
PL Company of Heroes 400 as fps értékek nézzél meg más értelmes valósnak vélhető tesztet nem igen fogsz látni ilyen számokat max ha összeadod összes értéket!
-
GuB3Ra
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #20361 üzenetére
Nezd meg a 20301-es hozzaszolast.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #20361 üzenetére
Van több 4870X2 teszt is csak azokban nem szerepel a 3870X2.
Palit Radeon 4870X2 teszt
Sapphire 4870X2 teszt
Ez is Sapphire 4870 X2 teszt -
-
Crytek
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #20359 üzenetére
Gratulálok pont leghihetetlenebb legkamubb tesztből szűrted le a dolgokat
-
Beowulf_78
addikt
A konklúzióm annyi a techPowerUp tesztjét elemezve, hogy lehet 3870 X2-ről nem kellene még váltanom.
A top 5 kártyában benne van, de van olyan teszt ahol a 2. helyet is megcsípi, ami igen dícséretes.Persze az nV-s játékoknál más a helyzet, ott a középmezőnyben van.
A Crysis meg...le van kulázva. A 4870 X2 se megy úgy ahogy vártam. Csak ezért meg nem fogok 9800 GX2 venni hogy a Crysis hasítson 1680-ban.Szóval úgy érzem hogy kicsit vakítva vagyunk...mi mint felhasználok.
Minek kell a teszteken kívül 2-300 fps?
Egyedül a Crysison kívül a WIC-ban éreztem hogy komoly vas kell. A többi JELENLEG megjelent játékokban tök felesleges még a 4870 X2 szintű kártya. Azon kívül hogy jóval több fps-t hoz a 4870 X2, a GTX280 a 2. helyen végzett, és ahhoz képest hogy 1 GPU-s, ez nagyon szép eredmény!
Szóval ha tényleg lesz árcsökkentés nV-éknél mindenképp elgondolkodtató a GTX280. Engem nem mozgat hogy a 4870 X2 190fps, a GTX280 meg 170fps. Majdnem minden tesztben olyan különbségek vannak amik még 1680 felett sem láthatók játék közben. Tehát a trónon lehet hogy az Ati ül, de aki játszani akar, bőven elég a 4850 X2, GTX280 és lejjebb, 4850 és GTX 260-al bezárva a sort. Persze 1680x1050-be. Amit már nevezhetünk standard felbontásnak is akár a 22"es monitorok best buy árát figyelembe véve.
-
rup1u5
nagyúr
kíváncsi leszek a 4850 X2-re. az 1gigás változat remélem "bestbuy" áron lesz.
-
poli27
veterán
Kiváncsi leszek a HD4850 X2-re.Szerintem az lessz a sláger a 2gpu-s mergoldások között 399$-os ajánlott árával,aki crossfire-ban gondolkodott.Csak remélem tesznek rá valami értelmes hűtést is
Ha lessz rá keretem szerintem én is lecserélem a 2 4850-emet 1 ilyenre.Legalább tudok mást is beletenni a gépem bővitőslotjaiba.
-
poli27
veterán
2 csati a a 3-as crossfire hez kell. Többen irták itt a PH-n hogy a 2. hid teljesitménycsökkenést okozott nekik.A Crossfire az az azonos vga-k egymáshoz kapcsolása pl HD4850+HD4850.A CrossfireX eltérő vga-k egymáshozkapcsolá
sát teszi lehetővé pl HD4850+HD4870.Nekem is egy van fent ( Chilla miatt a 2.dik nem megy fel.) és hibátlanul megy minden game vele. -
Crytek
nagyúr
LOL ez a techpowergenyó oldal nem is értem minek "tesztel".Én is inditok egy jól hangzó weboldalt és ugyanugy "tesztelek" mint azok a mocskos csalok.
Megyek utcán kérdezgetek emberektől 200-450 számokat azt berakom eredménynek mert kb ez a techpowerfos oldal ezt csinálja. -
HSM
félisten
válasz
BalaNce87 #20350 üzenetére
Amire ezek a kártyák használva lesznek, bőven kell a GPU-nkénti 1GB VRAM....
Az ati 3xxx széria korántsem lett harmatgyenge.... Nekem volt egy 3870-em, mindent elvitt maxon, 1680*1050-ben, még a Crysis-t is, és élvezhető sebességgel. (átlag 20-25FPS, havas pálya 15-20) Érdekes az volt, hogy bár elég alacsonynak tűnnek ezek az értékek, a játék mégis "folyamatosnak hatott". Más játékban nem sikerült 30FPS alá kényszerítenem.
Akinek ez nem elég, az úgyse 50K körül vett vidkártyát.... -
emmm
őstag
A lényeg a lényeg, tehát ezúttal már szépen be lett gyalázva a GTX 280-as....
Szerk: amúgy ez a melegedés dolog megint nem nagy szám, legfeljebb kicsit felhúzza az ember a ventit és kész. Lemegy 60-70 fok közé terhelten és kész. Ugyanaz lesz, mint a 4850-nél volt.
-
BalaNce87
addikt
Ezzel véglegesen is odapirít, mondhatnánk ez még egy rúgás a döglődő ellenfélbe. Én nem vagyok se piros, se zöld párti
Régebben inkább az ATI felé húzott a szívem, de most egy 88Gtm van és tökéletesen meg vok elégedve vele.
Most az a véleményem, h az nvidia valahol megérdemli, mert azzal, h az ATI nak a 3xxx széria harmat gyengére sikeredett, azzal elérte, h kurva magas árakon adja el a GPUkat... És ezzel most jól be is szoptuk, mármint mi fogyasztók, akik nvidiát vettünkAkárhogy hitegetjük magunkat a kártyák értéke óriásit zuhant
Mondjuk ez a 2Gb RAM ez azért most egy óriási parasztvakítás...Nem gondoljátok?
Azé hogy fog ez melegedni bazzzzzzzzElőre készüljetek a turbina hangjára
Mintha a ferihegy mellett laknál
Jah és egy észrevétel: Ha kettő ilyen 2gigás VGAt összekötsz, akkor az ugyebár 4 giga RAM és ha ehhez párosul egy 32 bites rendszer, ami 4giga ramig címezi, akkor mi van? Nyilván váltasz 64 bitre és veszel mellé 8Gb RAMot? OMFG -
-pooshy-
tag
válasz
cowboy_bebop #20347 üzenetére
"Az új ATI CrossFire hídnak magasabb a bitszélessége, mint az SLI-nek, amíg kicsit lassabb. A kapcsolódása két 12 bites párhuzamos csatlakozóra oszlik, bár technikailag nem szükséges mindkét csatlakozó a hardveres CrossFire működtetéséhez, a szoftverek jelenleg nem engedélyezik a CrossFire futtatását egyetlen CrossFire hídon."
Ezt olvastam ITT és megijedtem....mert csak egy van fenn.
szerk
resh:Itt már mindkettőt irták
-
-pooshy-
tag
CF-nél egy hidat kell feltenni vagy kettőt?
Mindkettő verziót láttam már...ha egyet kell csak,akkor mindegy melyikre teszem ?
-
luw2win
őstag
Ezek szerint egy 4850x2 lenyomja majd a GTX280-t
És akk nem sokára a 70x2 megjelenése után már jön is az 50x2? [link]
Viszont ez az érdekes táblázat... ugy van megrajzolvan mintha 2000% al verné az összes ATI kártya az NV ellenfelét
-
Tomate
veterán
Csataliszt AI-t mire állítsam? Disabled? Standart? Advanced? Advanceden van most.
-
piroskek1
csendes tag
válasz
nepszter1 #20333 üzenetére
Na nekem ugyan ilyen problémái voltak a régebbi ati kártyámnak.
1 évig tökéletes volt, utána minden játékban ezt csinalta ugyanabba a hardware környezetben minden játékoknál. (random)
Azt sem patch , sem tápcsere nem fogja megoldani, vissza kell vinni gariba, mert sz@r a kártya.
-
Drizzt
nagyúr
4850X2-t még semmelyik tesztlab nem kapott? Az nagyon érdekelne, szerintem 65-70 körül meg lehet majd kapni, veszek is egyet, amint lehet.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Superman #20329 üzenetére
Grat. a megállapításhoz.
Jócskán félreértelmezted a tesztet: a 4870X2 single = 4870 1 GPU-val (u.i. szerették volna megtudni h. mit tud egy 4870 1GB ram-mal). Ami az élen végzett, az nem 2, hanem 1 db (teljes értékű) 4870X2.
Magyarán a 4870 1GB DDR5-tel kb. olyan gyors mint egy GTX280, ami meg az árakat ismerv elég szép teljesítmény.
-
nepszter1
addikt
kép
Ilyen problémája van haveromnak tegnap vette ati radeon 4850 at
e2200 procija van és valami noname 400 W os táp
lehet hogy kevés áramot kap?8.7es driver van fent
-
nepszter1
addikt
Ilyen problémája van haveromnak tegnap vette ati radeon 4850 at
e2200 procija van és valami noname 400 W os táp
lehet hogy kevés áramot kap? -
Superman
nagyúr
Azért ez nem teljesen igaz, ne sirassuk még el. A Techpowerup tesztjében például a 4870X2 single kártya semmivel sem ment jobban a legtöbb tesztben, mint a GTX280, vagy a 9800GX2. Amikor Quad-SLI-be kötötték, akkor végzett az élen.
Na meg ennyi csekély előnyért szerintem csak a legmániákusabb fanatikusok fognak rohanni megvenni, igaz, vannak itt páran a PH-n lottónyertesek..
-
D.Orion
veterán
Miért van az az érzésem, hogy az ATi-nál a mai nap egyfajta népünnepély?! A 480xx család minden tagja, 4850(x2/CF), 4870(x2/CF) maga mögé utasítja az adott kategóriában lévő NVIDIA kártyákat! Egyszerűen szinte hihetetlen, hogy az X800 óta folyamatosan lemaradó ATi most ilyet tudott dobbantani. Ez kb. akkora jelentőségű, mint amikor az nV túllépett az FX szériája betegségein.
Ha végre a driverek is rendben lesznek, és megjön a várva várt rivatuner és egyéb monitorozó/tuning program, akkor lesz aztán jó világ! Az az érzésem, hogy ez még csak a kezdet.
NVIDIA-nak bizonyosan szüksége lesz még 1.5 hónapra mire ki tud adni valamit. Egy teljesen új chip(ha még nincs végleges szakaszban) akár 3 hónapig is eltarthat. Ez az időszak pont elég lesz az ATi számára, hogy most már végre újra profitot is termeljen!
-
luw2win
őstag
Ma van az x2-es napja
400Euró lesz annyira nem is rossz kezdőárnak4870 X2 and 4850 X2 gets official
399$ a 4850x2 -
P00By
nagyúr
Fűt rendesen az új kártya
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
T.Peter #20301 üzenetére
úristen.
A GTX280 SLI nem tudja mefogni a 4870X2-őt? Mi lesz még itt ebből.
Egyáltalán lesz az NV-nek ellenszere ezellen? Akkorát fordult a kocka, mint annó amikor az intel előrukkolt a conroe-val. Az AMD még mai napig nem tudott rá válaszolni, sőtt a távolság csak nő nő a két rivális között, azt nem is mondom kinek a javára.
Ha az AMD rendberakta a VGA-it, nekikezdhetne csinálni valamit proci téren is...
-
D.Orion
veterán
válasz
banderasz77 #20315 üzenetére
Ez nem teljesen jó megoldás mivel a CF nem dupla gyorsulást okoz, hanem egy bizonyos %-ot, ami játékonként és driverenként is változó.
CF alatt az egyetlen korrekt megoldás, az órajelek vizsgálatára a monitorozás lenne. Ha lesz ilyen progi, akkor azzal kell megvizsgálni a kollégának a rendszerét
-
banderasz77
addikt
Még az is lehet, hogy Fraps-el mért FPS-t game alatt 1 és 2 kártyánál.
-
-pooshy-
tag
válasz
banderasz77 #20311 üzenetére
Csak meg kellett volna nézni ttomax mit irt...mivel arra válaszoltam...
"Hogy tudom ellenőrizni hogy 2 illetve 3d-ben vannak-e a kártyák játék alatt?"
Ezen mit nem értettél??
-
-pooshy-
tag
Ha tud valaki olyan progit ami monitorozza a core clock-okat játék alatt,az is jöhet...
Riva gondolom nem látja....
-
-pooshy-
tag
válasz
banderasz77 #20308 üzenetére
Kártyákról van szó,és nem egyről...
Igyál egy kávét...
Valaki?
-
banderasz77
addikt
-
T.Peter
őstag
válasz
Bluegene #20302 üzenetére
Nem tudom. Olvasd a Guru3d-t. Amúgy meg olyat szerintem, amiben újabb játékok vannak (és természetesen hiteles). Az Anandtech-en még nincs kint. Egyébként nagyon durva lett a kártya. A gtx 280 sli sem tud mit csinálni (computerbase alapján, az egykártyás eredménynek a dupláját számítva), kivéve az nv-s játékoknál (crysis, stb).
#20307 -pooshy-: Ilyen nincs, hogy ellenőrzöd, játék alatt 2d-ben, vagy 3d-ben van-e a kártya. Játék alatt csak 3d-ben lehet, kint az asztalnál meg 2d-ben (persze a beépített játékoknál lehet 3d-ben). A lényeg, hogy nem tudod ellenőrizni, mert ilyen nincs. Ha játszol, biztos, hogy 3d-ben van, és ennyi. -
T.Peter
őstag
4870x2 tesztek:
Guru3d
Tech report
Tweaktown
Hothardware
Computerbase
Pc perspective
Driverheaven
Extremetech
Firingsquad
Hexus
Neoseeker
Techgage
Techpowerup
(Elnézést, ha már bármelyik is volt. A legtöbb cikk mai dátumú egyébként)
Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest