Aktív témák
-
vfeco
aktív tag
válasz
juhi07 #18197 üzenetére
Elolvastam a tesztet Toxic 4850-ről! Ezt kell megvenni. IDLE 38 fok, teljes terhelés 60-65 fok és szinte semmi ventizaj. Gyönyörűen húzható, és számomra ami még fontos volt: 1280*1024 (a monitorom natív felbontása) CoD4 megverte az alap 4870-et.
(4870 alapon: 121 fps, 4850 Toxic OC: 124fps)
Jájj, erre vártam már rég!
-
TTomax
félisten
Majd sirtok ti még a VF700/900-as hütökkel egy pár ora játék után,el vagytok alélva de majd kiváncsi leszek az elsö furmark teszt után kinek nem lesz 90fokos a GPU..
Más....
Érdekes dolgot vettem észre,felraktam a crysist,1680X1050 highon éppen játszhato.Viszont egy csomó villogó texturába botlottam és hát elég csunyán festett a dolog...elkezdtem álligatni a drivert,és amint kikapcsoltam a catalyst AI-t a crysis-t mintha kicserélték volna...és még valami driverböl nem megy benne az élsimitás se...
Nade mai igazán megdöbbentett,hogy azok a kis fehér pontok amik vista latt szoktak látszani...eltüntek...sehol nem látom ami eddig hiba volt,márpedig uj driver nem jött ki... -
vfeco
aktív tag
Jepp.. Iponba van TOXIC! Na az kő nekem! Lényeg, hogy nem visít
pár ezerrel drágább, de legalább normális hűtés van rajta.
-
D.Orion
veterán
válasz
MPowerPH #18184 üzenetére
Zalman:
VF700CU és FS-V7 <> öreg róka, nem vén róka.
VF900CUCooling GFX Chilla <> Ha jól rémlik ehhez is adnak VRM hűtést.
AC:
Accelero S1 Rev. 2
Accelero TWIN TURBO <> Ehhez már adnak VRM hűtőt. Az Installation Instructions említik.A legtöbb Cooler-hez nem jár VRM hűtő, az amolyan csináld magad, vagy vegyél THERMALTAKE CL-C0026D BGA1 illetve ZALMAN ZM-RHS1 bordákat.
-
Tomate
veterán
-
MPowerPH
félisten
HD4870 -re adtak már ki normális hűtőt?
-
-
TTomax
félisten
válasz
-pooshy- #18173 üzenetére
Látom nagyon ajánlgatod ezt a VF900-al szerelt toxicot,kiprobáltad?Mert én ugyan a toxicot nem de a VF900-at átraktam a HD3850-röl,és bizony alig volt hidegebb mint a stock cooler,lehet a toxic-ba nem ugyanazok az alkatrészek vannak és nem melegszik annyira,de nem sok esélyt látok rá...
(#18181) boogie84
-
Termi16
őstag
válasz
boogie84 #18178 üzenetére
Nekem zalman-vf-700ALCu van, plussz a szükséges helyeken réz bordák, így a kari egész tűrhető hőmérsékleten mozog. (terhelés nélkül 52 fok, terhelve még nem néztem...)
Őőő, ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy meg lehet oldani simán a kari hűtését, csak néhány plussz bordára lesz szükség.
-
D.Orion
veterán
válasz
-pooshy- #18173 üzenetére
Olcsóbban kijön egy Gainward(szintén ipon) + AC, mint ez a Toxic.
Jut is eszembe: MIért olcsóbb ez 6.000-el más márkáknál? Gainward is fajin márka, leszámítva anno a 7900GT-s Golden Sample halálozási rátát
Tomate: VRM hűtést megoldom, van itthon pár P1, P2 borda és egyéb apróságok. Anno az AGP-s Inno3D 6600-ra én is csináltam home made hűtést, sztem ezt is megoldom. Rivatunert meg várom majd szeretettel, úgy is rég használtam
-
Tomate
veterán
válasz
D.Orion #18171 üzenetére
Érdemes lehet, bár a VRM-hűtéssel kicsit el kell bajlódni, de ha kijön a rivatuner lehet majd tetszőlegesen állítani a ventifordulatot, szóval ez csak átmeneti állapot.
boogie84: Azért nem kell rögtön win csere, Azért ez nem akkora probléma. Catalystban a frissítés hány HZ? Ez mégis csak egy ati kártyam előtte meg NV-d volt. Drivereket jól leszedted?
-pooshy-:Egy Gainwarddal és egy AccS1-el még mindig 6.000-el olcsóbban kijönnek. 45ért meg mér Gainward 70-eset lehet kapni...
-
D.Orion
veterán
Tiszteletem mindenkinek!
Jó ideje nyomon követjük a topikot öcsémmel és gyűjtünk a 4850/4870 valamelyikére(a konfig többi részével együtt). Most kölcségvetés miatt a 4850 mellett maradunk öcsémmel.
Annyi a kérdésem, hogy egy AC Accelero S1 -et, akkor érdemes dobni a kártyára?
Olvasgattam itt olyan °C értékeket és venti szabályzás gondokat, hogy sokat látott tuning lelkem is beleremegett. -
samfishR
senior tag
válasz
boogie84 #18165 üzenetére
nem tudom h melyik része nem volt érthető, így leírom az egészet. tehát: vettem minap egy 4850-et, előtte 76GT-m volt. 76gtvel cod2-t cod4-et simán, azonnal le lehetett tenni tálcára az alt+tab billentyűkombinációval, ha megegyezett a játékban használt, és az asztalon használt felbontás és képfrissítés(hz).(ha nem egyezett meg, akkor meg kellett várni míg a monitor átállítja ezeket)
Mióta 4850-em van, ez az időtartam 4-5mp-re növekedett és ennek az okát szeretném megtudni. Monitor nem vált felbontást, csak elfeketedik a kép az említett 4-5 mp-re.
Remélem ez már érthetőbb. -
samfishR
senior tag
Üdv!
Az mitől lehet h mióta az új vga-m van, minden jatekot sokáig lehet "alt+tabolni"? Hiába ugyan az a felbontás és a képfrissítés. Régi vga-val nem volt iylen=/ Előre is kösz!
-
anrab2
csendes tag
nekm akadozik a szőrös fánk ,nem tudja valaki h miért
4850, e8400proc -
janos1988
addikt
válasz
mert_csokis #18148 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy ez mar jobb?
Csak ennek meg az ara nem tetszik
Fele ennyibol gyarilag tuningolt 9600gt-t tudnek venni. -
lsc
nagyúr
válasz
Csiborbogár #18154 üzenetére
Igen , nem kell .
-
JanR
addikt
Nem hiszem,hogy hibasak lennenek ezek a karik. Legalabb is nalam is van egy, es semmi hibam nem volt vele eddig. A ventit szabalyzom. 40%-on porgetem mikor jatszok es meg crysis-nal sem eri el a 60fokot jatek kozben. Inkabb a driver-ekkel lesz gond, mivel a crysis.exe-m folyamatosan megadja magat - minden 1es checkpontnal, a GRID, meg egy kis ido utan ujrainditja a gepet, vagy nemtom mi. De a tobbi jatekonal semmi problemam nem volt a vga-val. A crysis is megy veryhigh-on nagyon szepen, akadas nelkul, csak hat az a franya crysis.exe.
-
Csiborbogár
őstag
Ugye jól emlékszem, hogy a 8.7 mellé már nem kell semmiféle hotfix?
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Ez lenne a problémám. [link]Gigabyte EP45 DS3R
Intel E8400
Ati HD4850 512 Sapphire (A probléme ugyan az 8.7,8.6,8.6 hotfix,Gyári driver)
CSX 2*1gv OC 800
Corsair 520HX
Samsung T220Minden alapon.
-
NKing
tag
válasz
janos1988 #18147 üzenetére
Tessellation szerintem csak akkor működik, ha már úgy írták a progit.
A hűtő alulméretezett, de ezzel a 4870 is küzd. Sajnos az új Ati forrófejű, de így tervezték, ki kell bírnia. Amíg nem lesz jobb driver, addig a venti speed manuális beállítása ajánlott.
A DX10.1-nek ha nem is, a brutális számítási teljesítménynek van értelme -
mert_csokis
senior tag
válasz
janos1988 #18147 üzenetére
Alapvetően úgy szar a kártya hűtése gyárilag,mintha kötelező lenne. Még ha most a stock hűtéses HD4850 tulajok vicsorognak is
Sajnos marketing,de ebbe az árba egy normálisan megtervezett hűtőrendszer már nem fér bele. A gyártót nem érdekli,mondván ennyi pénzért mit vár a felhasználó. Aki akarja,úgyis lecseréli alapon
Már idle alatt is nagyon forrófejű,teljes terhelés alatt meg tojást lehetne rajta sütni. Sajnos. A nyitott ház itt már kötelező,ahogy a hűtő manuális fordulatszám állítása is. De akkor meg hangos
Én ezt már egyszer eljátszottam a 8800GT-vel. Csak kínlódtam,60%-os venti olyan volt mint egy mini TU154-es hajtómű. Szal a hűtésen nem érdemes spórolni,én még egyszer tuti nem játszom el
Szal szerintem ez a HD4850-es történet ugyanaz,mint anno a 8800GT. Csak most pirosban... -
janos1988
addikt
Hellosztok.
Gondolkodtam en is ezen a kartyan.
De van 3 dolog meg nem igazan tiszta ezzel illetve magaval a referenciaval.
1.) Tesszelatort ( vagy mit
) minden jatek tamogat? (ujabbak kozul), vagy csak nehany mert ugy kell megirni ra?
2.) Mi ez a melegedesi gubanc a 4850-esnel?
3.) Van ertelme az elkovetkezo 1-2 evben a dx10.1nek?
-
Tomate
veterán
válasz
HarryPotter #18144 üzenetére
Egyszerűen le kell tiltani az alaplapi VGA-t és utána mintha ott se lenne...
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok, egy kérdésem lenne: adott egy 4870, és lehetőségem van egy új alaplapra, amin integrált vga van (amd). Nem üti egymást a kettő vga (valami azt súgja, hogy cf-ben nem nagyon mennének)? Együtt tudnak ezek valahogy működni?
-
mert_csokis
senior tag
Sapphire Toxic HD4850 tulajokat kérném,hogy egy kis mini bemutatót írjanak már. Biztos más is szívesen venné
Nézegettem külföldi teszteket,az ott közölt hőfokok és túlhajthatósági mutatók parádésak voltak. Engem a hűtés hűvösségén túl még a zajszint is érdekelne. Mivel ehhez sem adnak külön venti vezérlő szoftvert,így a CCC-en belüli manuális rpm beállítás gondolom itt is működik
Talán van már itt pár emberkének. Mivel a stock HD4850 hűtője mindenre jó csak HŰTÉSre nem,és sokan amúgy is cserélik,ez lehetne egy gyárilag jó alternatíva. Megérheti az árkülönbözetet a sima HD4850-eshez képest?
Várnám a tapasztalatokat vagy bármit... -
juhi07
senior tag
hy
nem rég feltettem a 8.7 es drivert de ugy vettem mintha inkáb visza vett volna a vga teljesitményéböl.Melyik driver a legjobb ?
Mikora várhato egy friss driver az amd-töl ? -
Tomate
veterán
A bekeretezett rész méreteit le tudná valaki írni nekem?
-
Tomate
veterán
Van itthon egy ilyen régi procihűtő bordám.
Méretei: 5cm x 5cm x 1cm
Sajnos csak a színe réz.... Szerintetek jó kiindulási alap? -
Tomate
veterán
Ez nem jó a 4850-en VRMjére? Első blikkre úgy tűnik...
-
eisento
addikt
van már vmi uj hír mikortól lehet venni az accelero twin turbo-t illetve a thermalright t-rad2 hűtőjét?
-
Eagl3
veterán
válasz
Csiborbogár #18117 üzenetére
Túlmelegedés nemhiszem, mert szőrös fánk 1280x1024-ben 8xAA-val 15perc uán sem ment 90 fölé a GPU. Szal sztem ez kizárható. 8.7-es catayst van fent... remélem a Grid nem az igazi ilyen téren, tudnám nélkülözni
-
Daert
őstag
Hali!
Várható hogy végre előrukkolnak a gyártók valami normális hűtéssel?
Szerintem a 2900-as sorozat óta az ATI nem tudja rendes hűtéssel ellátni a kártyáit.
Bár ITT van egy próbálkozás de lehet vajmi kevés lesz.Valahol láttam hogy a Force3D az új AC hűtéssel látja el a 4850-et,de lehet ezt a márkát szerény hazánkban kapni,mert szerintem nem.
-
nepszter1
addikt
1 kérdés új riva tuner mikor várható ?
-
NKing
tag
válasz
halleck #18058 üzenetére
Való igaz, hogy borzasztó sok az a 82 A. A 4.50.1330-as everestben van egy ilyen pont az érzékelők között: Áramerősség értékek: GPU VRM - 29.31 A ---Ez alapjáraton ennyit mutat. De ha ki van lőve driveres vsync és elindul a szőrős fánk 1024x768-as ablakban AA nélkül, akkor ez az érték felugrik egyből 82-83 A-ra, és a kari kb 10-15 sec után fekete képet dob és reset kell neki. Ha vsync be van lőve, akkor meg max 64 A-re ugrik fel és gond nélkül fut a fánk. Ja és a venti nem pörög följebb automatán se 30%-nál, lehet a GPU 99C-os is
Szóval szerinted ez a kártya hibás, és gariztassam?? Mindez gyári beállítás mellett történik, semmi tuning. A VRM hőfok a fagyás előtt eléri a 126C-t is
Iponban vettem a karit, még az elsők között, valószínű, hogy hibás az első széria
-
Hunter2
addikt
válasz
Csiborbogár #18101 üzenetére
A gigabyte matrica felhólyagzott a nemegész 1 hónapos használat során (gyárilag nem volt ilyen).
-
[basler]
csendes tag
a COD4 70%-os ventivel (ami idle-ben 55 alá nyomta a gpu-t) ugyan úgy szétesett a szokásos hibaüzenettel
érdekesség, hogy a hibaüzenetekkel párhuzamosan pillanatokra kimaradt a venti is (nagyjából egyszerre, a hiba picit előbb, szóval nem az, hogy venti megáll és hiba)
a fánkkal nem volt gond
...bolt
-
-pooshy-
tag
Én találkoztam ezzel,talán 3szor eddig,crysisnál asszem,viszont nem tom akkor épp milyen karim volt,8800gts,vagy 9800gx2 asszem.
Ugyanez...semmi hibaüzi,lövöd az ellent,és egyszercsak desktop.
Nem akarok találgatni,kisérletezni kell...új driver,patch,új windows,ha meg akkor is,akkor bele kell nyugodni,hogy nem érthetünk meg mindent.
Mindig kidobott,vagy csak néha? -
[basler]
csendes tag
válasz
-pooshy- #18098 üzenetére
b.ki tényleg 5mp alatt 100->83 fok, ezt nem gondoltam volna
a fánknál egyből beindult a hajszárító, 1440*960-ban 15 perc alatt max 100, 98-99 a jellemző; 1680*1050-ben hamarabb eléri a 100-at
játékoknál mintha nem pörgött volna fel a venti hm..., szóval most jön az xml berhelés
-
Eagl3
veterán
#18099 találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? COD4-ben játszottam olyan 20percet, ott nem dobott ki szal remélem a GRID hibája.
----------------------------------------------------------------
A sok hibát olvasva egyre jobban úgy tűnik, h. ezeknek a kártyáknak a fele selejt.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged