- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
subaruwrc #45747 üzenetére
Tuning nincsen úgyhogy ez kilőve, a hűtéssel sem lehet probléma ezért vettem IceQ kártyát és már egy ideje beújítottam egy CM690 házra is, szellőzés az van rendesen. Eddig max 80 C°-os volt a kártya a régi, kevésbé jól szellőző házban a radiátor mellett. Én is hardver problémára gyanakszom, bár volt akinek egy driver csere megoldotta, nekem nem.
mod.: Bár úgy vettem észre, hogy csak nagyobb terhelés mellett jelentkezik, mert pl a WoW-nál nem jött elő a hiba, az kevésbé vga igényest. Mintha nem kapna elég feszt a kártya, bár a tápnak elégnek kéne lennie, de már lassan 3 éves lesz. Lehet kezdenek elöregedni az alkatrészek? Még megpróbálok keresni valakit a közelben, akinél tesztelni tudom mielőtt visszaküldöm gariba.
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc #42463 üzenetére
Honnan szedted azt le? Nem tudnád feltenni rapidshare-re? Nekem a 1369 és a 1374 van meg az újabbak közül, de mindegyikben felezni kell a VRAM órajelét, hiába állítottam be telepítéskor a GDDR5 kezelést. Az 1.5.9-es stabil verziónál szintén. Lehet, hogy csak ASUS-nál nem műxik rendesen? Mert ATT szerint bármely nem ref. VGA-val előfordulhat.
Viszont a Sapphire-nél semmi baja nem volt egyik változatnak sem, szóval nálad is sztem csak azért műxik.
Macka: Ne Alt-TAB-ozz!
Egyébiránt valami más program kerül "előtérbe", azért szokott ez a hiba előfordulni. Elméletileg egy 1. ablakba kattintás megoldja.
dangerzone: Ez nem ATT hiba.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
subaruwrc #42156 üzenetére
Olyan 50-60%-on pöröghet, de így is már szinte porszívó hangja van, kipróbáltam 100%-os fordulaton, azt nem részletezem...(2000W-os porszívó)
Nincs esetleg olyan progi, amiben beállíthatom, h. adott hőmérsékleten milyen fordulatszámon pörögjön a venti?
A Catalystben csak fix fordulatszám állítási lehetőség van...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
subaruwrc #41184 üzenetére
Az ATT-ben hol látom hogy mennyi a beállított fesz?
Alapórajelen megcsináltam a 3DRenderer tesztet közben monitoroztam a kártyát:
GPU usager% 99.76
Vent.ford:1220Core:61
Mem:68.50
Shader:64.50Itt azért sokkal jobban igénybe veszi a kártyát ez a hőmérsékleteken látszik is rendesen,játéknál tuningolva 752/1153-on is 9-10 fokkal kevesebb minden érték,ahogy az a FC2 Benchmarknál is látszik.
-
twine
veterán
válasz
subaruwrc #41041 üzenetére
A "régi" 3870-emmel hasonló cipőben jártam mint te... azzal a különbséggel hogy én wery gyorsan szoktam túladni a dolgaimon....az összegekre már nem emléxem, de előszőr S1-el hirdettem, a legolcsóbb PH-s ár + 2 rongy S1-ért számolva(+ 12-es Nexus venti)....két napig a kutya fel nem hívott....harmad nap már majdnem levittem az árát ugy hogy, tul képp "ingyen" lett volna az S1 az uj tulajnak, de mivel annyira a szivemhez nőtt a hűtő, és úgyis ugyan azt vettem volna, gondoltam megpróbálom gyári hűtővel -2 rongy....aznap délután 3 ember akarta elvinni a kártyát, és majdnem könyörögtek....bennem ez olyan mély nyomot hagyott....itt a PH-n azt veszem észre,,1-2 ezer forint minusz rengeteget számít...még akkor is ha tul képpen az én esetemben pld...a hűtőért alig kértem valamit....szerintem szedd le róla azt az S1-et és találj rá ki valami "akciós" árat...( - S1 ) tuti hamarabb elviszik...persze azt csinálsz amit akarsz,,,csak egy ötlet a saját példámból okulva
-
Gaboman
nagyúr
válasz
subaruwrc #41005 üzenetére
Igen én egy Gainward 4850 GS-t vettem 38-ba ami gyárilag tuningolt és gyári extra hűtős.
Ez még jó ár egy ilyen kártyáért de,egy Shappirért 4850-ért nem adnék ki ennyit ha még tuning hűtő is van rajta.
És itt nem leszólom a Shappire kártyákat mert nekem is volt több is és nagyon jók.
De az új Shappire 38k +5E Ft-os hűtő az 43 újonnan,de te használtan adod 40-ért,ez nagyon nem jó,így ne számíts sok vevőre.
Az enyém 48volt újonnan és 38ba árulták na az megfelelő ár érte.
Kb neked is ilyesmi különbségben kellene gondolkodnod. -
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc #40938 üzenetére
Azért az árért ne csodálkozz, ha nincsen rá kereslet.
dangerzone: Az ott vagy VRAM-hiba (túlmelegedés, túltuning), vagy a geometria kérelmet kéne aktiválni, némelyik játék ilyen hibákat produkál, ha nem kapja meg (3870-em csinálta Witcherben). Mindkét esetben 3D alkalmazásoknál jön elő a hiba, 2D-ben RAM-hibánál esetleg pixel-hibákat láthatsz olykor. Ilyen hibás kari van nálam 2 hónapja, szóval első kézből származik az infó.
siriq: A te rendszereddel távolról sem lehet annyira leterhelni a VGA-t, hogy az túlmelegedjen
rollins: Az XG driver mindig jobb a ref. drivernél, 8.8-asnál az isten sem tudott a ref.-en javítani.
Amúgy raknék.
-
bim
veterán
-
slett27
addikt
válasz
subaruwrc #39178 üzenetére
Far Cry 2 Sapphire HD4870@1920x1200 47FPS!!!!
Khmm, azért nem olyan rossz ez a 4870.
A proci Q6600@3GHz. Kicsit gyújtogattam a réten, hogy azért legyen valami.
Nem sokat csökkent az átlag FPS 1680x1050-ről. 6FPS-t kb.
-
Bagira01
veterán
válasz
subaruwrc #39132 üzenetére
Csak te nem tudod értelmezni
Lényeg h működésbeli gondok nincsenek, teljesítmény se rossz, csak valahogy nem jön be a kártya szellemisége. Ez uaz mintha valaki hd4850 helyett 9800GTX+-t vesz 8k-val drágábban, mert az ati-t nem szereti meg az nv jön be neki. gtx260 nem lehet gagyi
-
laci666
senior tag
válasz
subaruwrc #37802 üzenetére
Már az is baj ha az ember le írja a véleményét.amúgy is írtam hogy első benyomás szvsz még változhat mivel még csak 4 órája van a gépemben.
Csak egy kicsit sok volt elsőre az 70-80C° 2D-be.Úgy hogy 2900Prom 40C° volt alapon.
Arról meg hogy nem lesz semmi baj azt majd az idő eldönti. -
proof88
addikt
válasz
subaruwrc #37314 üzenetére
Mikor elkezdem írni ezt a hsz-t, 4:14 van. Ha az óra jelenti a GTA 4-et, akkor a perc 14 fps-t jelent. Tehát nálam 14 fps. Percenként nő, de 60 sosem lesz, mert VSync be van kapcsolva és 60 Hz van beállítva a TFT-re, és persze 4:60-kor már a GTA következő részéről beszélnénk.
Bocs, de most ezt nagyon nem tudtam kihagyni! -
-
schwartz
addikt
válasz
subaruwrc #23046 üzenetére
Még nem volt szo a felbontasrol, mikor jott a nem hiszem hogy a procid ki tudná őket hajtani.
HD felbontasban tokmindegy, hogy 3.2Ghz-es X2, (C2D) vagy 4Ghz-re tuningolt C2D van a gepben. (Ezt nyugodtan ki tudod probalni, hisz megvan hozza mind a procid mind a VGA-d. Ha nincs igazam, johetsz oltani). Kisebb felbontasban meg eleve nem nagyon kell a 4850CF. Persze jatekokhoz nem a DMarkhoz.
1440x900 vagy 1600x1200-ban meg mind lehet procilimit ha nem befolyasolja a jatekelmenyt. Vagy van olyan game amihez keves egy ilyen CPU? -
Beowulf_78
addikt
válasz
subaruwrc #22833 üzenetére
Milyen jó hogy egyetértés van...
Mindenki mást mond.
Én is afelé hajlok...hogy 4850 CF. Jó a házhűtésem, eleve Chieftec Dragon toronyház, 5db 4500rpm TT házhűtővel + 2db 12cm Noiseblocker SX2 hűtővel ami az Infinity-n csücsül. De ez mindegy, ha a ház belső hőmérséklete +5-10 fokot melegedni fog. Nem szeretném... -
finest
addikt
válasz
subaruwrc #22432 üzenetére
Éjjel 11 kor az ilyen kérdések igen kimerítőek már. Az egész helyzet olyan vérpistikés. Remélem összejön nekik a 100.000 pont CF-ben 3D03-mal.
A 3D03-at nem érdemes tesztre használni, mert:
- kevés a multitexturing a GT1-ben, csak az ég meg a repcsik, kevés polygon
- pixel shadder 1.4-et használ a GT2, 3, 4-ben, ami dx8.1-es
- a mother nature teszt használ valamit a dx9-ből, de ott is visszanyúltak a PS 1.4-hez, alig jön elő a PS 2.0 is -
-
Tibi98
tag
-
tibz03
őstag
válasz
subaruwrc #22009 üzenetére
Nekem 1100-on ment a RAM simán, a Chilla kis sz@r hűtőivel (aminél azért szerintem a gyári hűtő jobb). Nem hiszem, hogy ennyire ne legyen benne tuningpotenciál, hogy 7 MHz-et lehessen húzni.
Azért ennél többet szoktak "ráhagyni" a gyártók, ez már nagyon vészes lenne, ez szinte egyenlő a gyári értékkel.
-
tibz03
őstag
-
tibz03
őstag
-
tibz03
őstag
válasz
subaruwrc #21975 üzenetére
Nem hinném, legalábbis a GPU-t biztos nem (figyeltem, úgy nézett ki, rendben van mind a négy sarka). A RAM-okat meg megint nem hiszem, mert csak rányomtam a bordákat, igaz, elég erősen, de nem hinném, hogy ez kárt okozhat.
Egyébként ha valaki bordákat keres, a Thermaltake BGA bordákat tudom ajánlani, nagyon jól ragadnak, nem úgy, mint a Chilla szerencsétlen kis szarjai.
(#21979) $p@rr0w: Tudom, mit vállaltam, benne volt a pakliban, de szerintem te sem repesnél az örömtől, ha a 40 ezer Ft-os VGA-d (igaz, nekem csak 20-ba került, mert beszámoltak ezt-azt) kinyiffanna. Ha meg rossz napod van (nekem speciel az van), akkor inkább fogd vissza magad az ilyen hsz.-okkal. Tudom, nem egyszerű, egyszer-kétszer velem is elszalad a ló, ha nem vagyok jó passzban, de igazából nem sok értelme van az ilyen hsz.-oknak.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
subaruwrc #21975 üzenetére
Ez nem kiosztás, hanem rövid lényegretörő válasz, mivel sok embernek írtam egyszerre, aki megsértődik, vagy ilyenen megharagszik azt kiröhögöm. Te kérdezted hogy noob vagy-e mert nem tudod a power playt ATT-ben belőni, azért használtam a te szavaidat, amúgy tudod hogy csak azért nooboztam, mert te úgy kérdezted, nem komolyan.
(#21970) Recon: Tudtad mit kell vállalni ha berhelni kezdesz, kár itt nyavajogni, és tudod a dolgod: most gyári hűtőt kell szerezned, aztán gariztatni (egyébként tudom hogy nem nyavajogsz, csak megosztod a tapasztalatot, nehogy komolyan vedd...
).
-
HSM
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Asztrofotózás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Last Epoch
- Revolut
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6950XT Black Gaming 16GB GDDR6 - Beszámítás: OK
- Inno3D GeForce RTX 4080 iChill X3 16GB - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 OC 8GB GDDR6 256bit X8T-GAMING Led Videokártya
- ASUS PRIME OC GeForce RTX 5070 O12G - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASRock RX 7800 XT Challenger 16GB OC
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest