Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Nemrég ajándékba kaptam egy 4870-et, a baj az h elég meleg 80ennyihány fok!
A régi 7900am ennyinél már szemetelt
Néztem h lehet vhogyan emelni a gpu venti fordulatát. Hogyan lehet ezt? Eléggé aggaszt h hosszútávon ez problemát okoz! Előre is köszi!
-
-pooshy-
tag
-
Mappa
addikt
még hogy csorok volnának a magyarok ? mi ?
-
Speed
addikt
válasz
stevve #20688 üzenetére
Igen ma még elég az 512mb sőt a tesztekben néhol még előzi is az 512mb-os 4850 a 2gb-os 4850-et,de sajna előbb utóbb el fog fogyni az 512mb és ezt már látják az vga gyártók is ezért tervezik az 1 és 2 gb-os karikat igaz ez még jelen pillanatban jobban csak parasztvakitásnak felel meg.
-
Henryk
aktív tag
válasz
stevve #20684 üzenetére
Huh, látom nem egészen érthető a kérdésem, megpróbálom újra:
tehát 2 monitort akarok használni egyszerre, (nem klónozva)
a sima vga ugye elviszi, ha van rajta 2 csati. ez van most
a crossfire, sli az nem tud egyszerre kettőt külön kezelni, ezért ez eleve nem is érdekela kérdés itt az hogy egy 2GPU-s kártya is úgy működik mint egy crossfire, és nem megy a 2, vagy pedig 1 kártyaként, és akkor megy?
-
Ez igaz, idővel lesznek olyanok, de a mai harci helyzet nem enged 2 évnél sokkal hosszabb távú tervezést, ha játszani akar az ember, ezért az 512 ma még bőven elég és rövid távon is.
Nem az írásodban kételkedtem, hanem az 1GB kiaknázása nem szükséges még.
Nova2191: fent a keresőbe: "CCC profil"-t írd be és találsz megoldást. A másik út a BIOS módosítása a kártyán. Erre is lehet találni a topikban írásokat vagy a Logout-on is volt hasonló.
Henryk: ja, ilyet még nem próbáltam, nem tudom, X2 mit tud.
-
Speed
addikt
válasz
stevve #20681 üzenetére
[link] Én azt mondom ha van lehetőség akkor 1gb-s karit kell már venni akkora moncsihoz, főlg ha nem két hétre tervezi az ember a dolgot. Meg ha az irásom megfigyelted nem azt mondtam, hogy nem megy vele, mert én játszok 512mb-al ekkora felbontáson és látom mi van de a játékok az idő elteltével nem fognak kevésbé vga igényesek lenni sőtt.......
-
Henryk
aktív tag
válasz
-pooshy- #20678 üzenetére
Jó, de annak mi értelme ha mindkettőn ugyanazt nézem?
Nekem az a lényeg hogy úgy működjön, mint most, tehát a 19es másodlagosnak kiirkálni mindenfélét, a 26oson meg csak játék, net, film stb.
tehát ilyen felállásra keresném a legerősebb megoldást.na ezaz.. nekem játék közben is megy a másik, amin látom közben hogy mi hány fok, meg torrent, nethasználat, meg egyebek futnak rajta, vagy éppen azon is egy másk játékkliens ablakban, így nem kell a másik mögé dugdosni. ehez pedig nem árt egy jó vga, ha mind 2 monitoron játék megy egysszerre
-
Speed
addikt
válasz
sniper elite #20680 üzenetére
Öhh egyból ketőt is vettél mivan feltört a kertbe az olaj
Malyd várjuk az eredményeket és a véleményt
Főleg a 9800GX2-őhöz képest tudod miért
-
Badarság. 512 MB memóriával is szépen játszható egy játék, még ha azt túl is lépi. ATI-nál ezt normálisan lekezelték. Nem kell azért 1GB-os karit venni, mert 1920-ban játszik valaki.
4870 bőven elég, szerintem, de még a 4850 is. X2-t az vegyen, aki szinte csak játszik. CF-et szintén. -
sniper elite
senior tag
Na megrendelve 2xSapphire HD4870X2 2gb, elvileg jövőhéten fincsi CF teszt várható
-
Speed
addikt
válasz
noncsika #20666 üzenetére
24-es moncsihozt lehetőleg minél nagyobb vga-ra kell már törekedni. Én a minap gameltem lcd-tv 1920X1080-as felbontással egy 4850-el elég jól vitte de nem toltam igazi gépfaló gameket (Colin Dirt, lost planet). A nagy felbontáshoz inkább a több memó kell és van már néhény game ami az 512MB-ot 1680-as felbontásnál is szépen megfalja, szal oda valami 1gb -os dolog kéne. A 4850X2 jó lehet csak mégf nem sokat tudni róla de akkora már csak lesz vagy 2db 4850 cf-be
Vagy veszel egy 9800GX2-őt az is nagyon jó
-
Henryk
aktív tag
válasz
rup1u5 #20670 üzenetére
azt tudom hogy 2 csati van rajta, de nem ez érdekel, hanem hogy megy-e vele, mert ugye a crossfire-ről tudom hogy csak 1 monitort tudsz használni hiába van a 2 kártyán 4 csati.
az x2 is 2 gpu, ezért érdekelne hogy ezis úgy működik-e mert nekem 2 monitort kell hajtanom, de ha megy akkor x2eset veszek nem simát. -
giovanni214
csendes tag
Sziasztok,
4850-esek ára úgy tűnik nem hogy csökken de kicsit a Ft gyengülésével felfelé ment a héten. Aki szeretne jó áron hozzájutni annak most érdemes rámenni, legolcsóbban itt találtok Gainward-ot 3 év garral: www.pc-outlet.hu, 32.990 Ft bruttó, számlával!
-
Nova2191
csendes tag
most tettem be a kis 4850-est a helyére, alapból 75 fokkal indított...
24% -os fan-val -
Henryk
aktív tag
Na megkérdem újra hátha most van itt olyan, aki..
Az X2-es kártyák meg tudnak hajtani 2 monitort? van valakinek bármilyen 2 GPU-s kártyája aki 2 monitort használ? -
Tubai90
tag
lehet, h hülye kérdés, de mi az, hogy hotfix a drivernél?
-
noncsika
tag
sziasztok
szeptember környékén tervezek gépet újítani, eddig 4850/4870 volt tervben, de most szemezgetek az x2es karikkal is. egy 24"-os monitort tervezek vásárolni (1920*1200) ehhez szerintetek hogy éri meg bevásárolni? 1db 4780 elég lenne, vagy inkább 4850x2-be ruházzak már? 4870x2 szerintem még sok is lenne, plusz annyit már végképp nem akarok költeni...és cf-et se akarok semmiképp
ja és kb, mikor jönnek ezek az x2es kartyak kiskerbe?köszi
-
nepszter1
addikt
AZ miért van hogy játszok és lefagy a játék kilép és direktix error + valami atimagda vagy milyen hibát ir ki
-
Speed
addikt
válasz
linus89 #20661 üzenetére
Jah azt hittem már nem akaranak rendsen öszedolgozni vagy hasonló
Hát igen a fogyasztás a zaj meg a hő az nagyobb de az ezzel jár
Nekem egy 9800GX2 van és nagyon meg vagyok vele elégedve minden téren, szóval nekd is jobb megoldés lehet az X2 ha már nagyon ATI fan vagy
-
nepszter1
addikt
válasz
banderasz77 #20645 üzenetére
na csak tippeltem
-
banderasz77
addikt
válasz
Beowulf_78 #20647 üzenetére
Sajnos ez van...
-
$p@rr0w
őstag
válasz
proof88 #20545 üzenetére
Ott van egyrészt amit (#20550) Bluegene írt, másrészt a programozókon múlik majd a vram igény, mindenesetre, egy-két esetet leszámítva nem lesz jellemző a nagy vram igény, inkább a számítási teljesítményre alapoznak ahogy eddig is, mivel a játékkészítőknek NEM az az érdeke hogy ne fusson a gépeden a programjuk, hidd el nekem ez a kártya akkor fog elavulni mikor a számítási teljesítménye kevész lesz, nem a ramból fogy kifogyni előbb (ahogy a korábbi vga-knál is így volt...). Nézz csak meg pl. egy 512mb-os 2600xt-t, ott sem lehet magas élsimítást bekapcsolni, mert 128bites, pedig ram van bőven...
Más: Bocs ha volt már, de itt egy teszt, ahol a 4870x2 csúnyán megalázza a GTX280-at, egy kivételtől eltekintve mindenhol...
-
HSM
félisten
válasz
Tomate #20653 üzenetére
Az kemény!!!!
Nekem 1,2V-on is zizis lesz a kép 750-en... Sebaj, 725 stabil....
Cserébe a ramom 1125-öt bír....
Ezekszerint egy antituning példánnyal van dolgom?Kitűnően melegszik, cserébe nem megy olyan jól....
Mondjuk olvastam pár esetet, néhányaknak sikerült 800Mhz közelébe húzni a 4850-et.... Na az a nemsemmi....
-
linus89
tag
válasz
ez így nem tetszik
most crossfireom van, de nem tetszik. sok vele a baj, meg a nyűg. szeretnék valami 1 kártyás cuccot.. oké, a 4870x2 sem az teljesen, de mégis közelebb van hozzá mint egy CF felállás, ráadásul ha nem működik mindkét gpu akkor sincs gond mert 1db 4870 is impresszív.
gtx 280at meg nem nagyon akarok...
-
Tomate
veterán
Hol mutatja a feszt az új GPU-z?
Mi az a DISPIO? MEMIO? -
Beowulf_78
addikt
válasz
Ezért fog virágozni a szürke import.Ha ez jó a nagykereknek...
Akkor keressenek nagy pénzt kevesebb emberen. Mint hogy kissebb haszonnal inkább 3x annyit értékesítenének..
-
HSM
félisten
válasz
tibz03 #20640 üzenetére
BIOS mod, RBE-vel vagy anélkül.
Logouton is van róla cikk [link], csak ne a ventit állítsd, hanem a feszt...
Tudni kell azonban, hogy a kártya csak szűk keretek közt tud feszt adni, tehát ha te beállítasz 1,4V-ot, akkor is asszem csak 1,2V-ot fog kapni, ilyen esetekre van +voltmod, pl pencilmod. Ja, és 1,2V-on is már szépen melegednek a VRM IC-k, szóval tessék őket hűsíteni szorgalmasan....Ja, és már van újabb RBE, 1.13-as.
(#20643) Tomate: Szintén RBE feszállítás?
-
Tomate
veterán
válasz
19870820 #20624 üzenetére
Nekem is volt, hogy újraindult, kikapcsolt. Nem biztos, hogy a táp a ludas. (persze cserélése erősen ajánlott) Mikor beakartam lépni Crysisba a gép leállt vagy újraindult. Adtam egy kis feszt a procinak és a VRM-eket egy jobb bordával behűtöttem. (a nagy kockákon nem is volt semmi
) Azóta 700/2100-on használom, de a 740-et is gond nélkül viszi!
-
linus89
tag
4870x2 hazai megjelenéséről nincs még hír?
szerintetek mennyi lesz az induló ár?
-
tibz03
őstag
Hogy adtál neki plusz fesz.-t?
Zebu: Nekem is Chilla van a 4850-emen, egy pöttyet lehet húzni, de fesz.-emelés nélkül ne számíts sok jóra. Egyébként ha nem sajnálod a gyári hűtést, ajánlom, hogy ess neki egy vasfűrésszel, és a VRM-hűtést vágd le, és tedd vissza a VGA-ra, nálam úgy van, és igen jó hűtést lehet így elérni.
nepszter1: Nem tudom, mit kéne nézni.
Ha arra gondolsz, hogy túl "fényes" a map, az szerintem normális, nekem is olyan.
linus89: Már lehet előrendelni: 105.000 a Sapphire, 110.000 az Asus.
-
nepszter1
addikt
EZ miért van ?
a cod2nál is ilyen fényes bizbaszok vannak milyért van ez ?
-
Zebu
addikt
Na ma rákerült egy GFX Chilla a Gigabyte 4850-re. Kiváncsi leszek mennyire fog melegedni terhelve.... Lehet megpróbálkozom egy kis tuninggal is. A kérdés az, hogy érdemes-e? Várható érezhető különbség? Teszt igazából nem érdekel, viszont ha egy 10% gyorsulást el lehet érni akkor megéri elgondolkodni....
-
ZCoyote
őstag
Lehet tudni valamit arról, hogy valamelyik gyártó előjön normálisabb hűtővel?
-
nepszter1
addikt
Help kellene
ati 4850-em van és belelépek a játékba betölt és amikor indulna a futam pl : a dirtnél kifagy a gép és valami atimagda vagy micsodát ír ki a vista miért van ?
mod:megoldva
túl van huzva a vga és szerintem tul melegszik
-
TTomax
félisten
válasz
-pooshy- #20613 üzenetére
Nem lehet letölteni...(vagy csak nekem nem)....Guru3D Link...
-
TTomax
félisten
válasz
-pooshy- #20303 üzenetére
Indítsd el a GPUCV szőrös fánkot,és CCC.ben vagy bárhol nézegesd a két kártyát... P45-ben néha néha felugrott 3D-be ez látszott a kb 15 fokos hőmérséklet differencián is,X48-ba mindkét kártya dolgozik,és kb egyformán melegszenek is...a jövő héten szabin vagyok vagyok,és azt hiszem befűtök a 2 radeonnak,lehet elszaladok még egy Q9550-ért...adok az NV tábornak finomat...
-
ZCoyote
őstag
Az utóbbi időben lemaradtam hd4850 ügyben (nyaralás, miegymás).
Melyik gyártótól érdemes venni?
A hűtésük még mindig ref. vagy van már valami jobb is gyárilag? -
19870820
senior tag
hali szerintetek az mitöl van hogy futattam a sünit a gpu caps viewerrel és ahogy elérte a 80fokot(legalábbis ennyit irt a gpu-z) azonnal kikapcsolt a gép?
A 8.8 bétárol valami tapasztalat valakinek?
-
leviske
veterán
válasz
luw2win #20603 üzenetére
Ha így haladnak, akkor még a BFG-t is elveszíthetik... (állítólag még ő az, akit szívesen látna a köreiben az AMD)
Bár arra is kíváncsi leszek, hogy az EVGA addig ügyeskedik-e, hogy a végén csak kiad pár ATi-t?
MOD: amugy nem tudom mit erölködnek... ők is jól tudják, hogy a RV770 harmada, vagy negyede annyiba kerül, mint a GT200... onnantól a R700-al is jóval alá tudnak nekik ígérni.
Így saját magát fosztja meg a profittól...
-
Speed
addikt
Nah lehet vizezni az X2-őt hogy jobban legyen a 3d06 eredmény
Asetek folyadékhűtés Radeon HD 4870X2-höz
[link] -
Dashes
őstag
válasz
Beowulf_78 #20611 üzenetére
Annyit csökkent az ára a megjelenés óta
, nem ugyanaz .
További csökkenésről nem beszélnek, marad az ára, vagy növekszik ( dollár ), lásd 4850/4870 árak.
#20615 Így már más.
-
Speed
addikt
válasz
Én a 9800GX2-ővel anno kivéártam megvettem 100k-ba és nézd meg mnost 65k az új.
-
-pooshy-
tag
-
Cagm^c
tag
válasz
A 4870 300$-os árával 52-55000 nálunk. Nehogy már a €319 olcsóbb legyen nála...
( 319*230=73000 )
-
Beowulf_78
addikt
válasz
luw2win #20603 üzenetére
50k lesz átszámítva a GTX 280??
Én 65k-ig saccoltam a csökkenést...
Ha tényleg 50k környéke lesz akkor azt fogok venni, mert annyira nem rossz a teljesítménye és akkor ez lesz a "best buy". Számomra.
Speed: Így is van! Saját hibámból tanultam, ezért akarlak óvni titeket. Én mégegyszer nem esem ebbe a hibába. Túl nagy a bukás a high end kategória debütálásánál. Várni kell egy keveset.
-
Speed
addikt
válasz
Beowulf_78 #20605 üzenetére
Ez csak egy olyan dolog, hogy te is megvetted anno a 3870X2-őt az első sorozatból és jó volt örültél neki. HA egy felteszem gyengébb karid lenen te is alig várnád hogy rátedd a kezed egy 4870X2-re. A herdvereknek nem lehet parancsolni
, saját hibájából tanul az ember
-
JanR
addikt
8.8-as catalyst-rol van mar valami hir?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
tibz03 #20601 üzenetére
Nehogy valaki megvegye ennyiért!
Én Január végén 105k-ért vettem a 3870 X2-öt az első magyarországi szállítmányból... rá 1 hónapra 95k környéke volt...szóval havi 5-7k-t lehet számolni hogy csökkenni fog. Főleg ha jön az nV 55nm.Bírjatok ülni a seggeteken, és akár 10-15k-t is spórolhattok a 4870 X2-ön.
Persze akinek nem számít, vegye meg. Én inkább veszek a különbségen egy Logitech Driving Force Pro kormányt.
Mert kb. szeptember végére 80-85k lesz kb...
Addig meg úgysem lesz olyan játék ami igényelné. Ha pedig alíg veszik itthon, még hamarabb le fog menni az ára, mint így hogy be vagytok zsongva.Nem is értem hogy jön ki az 550 USD 105k-ra...
Csak azért adják ennyiért mert tudják lesz aki megveszi így is. Persze nem gond ha valaki kereskedik, csak nem kaszáljon. 5k-s haszon az okés 1 kártyán, de 15k-s már nem oké...
-
luw2win
őstag
-
tibz03
őstag
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest