Hirdetés
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
- ASRock lapok általában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
XP NINJA #9914 üzenetére
LCD ügyben első körben én is a mobilra/tabletre alapozást ajánlom több oknál fogva:
- az ilyen arduino shield, meg arduinoval meghajtható LCD-k gyakran elég silány képet adnak... szürkén világító fekete, gyenge betekintési szög, sápadt színek... Most éppen sikerült vennem egy olyan 3.2 colosat aminek kifejezetten jó a képe, de zsákbamacska. Persze a kínai eladók hirdetésében még a 320x240 is UltraHD mega-giga minőség, de csak akkor tudod meg hogy mit vettél amikor bekapcsolod...
- az ilyen natív framebuffer nélküli mikrokontrollerrel LCD meghajtás elég lassú - még a leggyorsabb eljárások is - így elég nehézkes / lehetetlen gyorsan változó tartalmat, látványosabb grafikát kialakítani... Attól függően hogy mi az elképzelésed, érdemes lehet akár egy Pi Zero-n is elgondolkodni - azzal nem probléma a grafika...
Én egy fedkomp/pár adat megjelenítését végző kütyün dolgozgatok mostanában - elsősorban a VAG családos motorvezérlőből nyerem az adatokat KW1281 protokollon keresztül, de úgy tűnik kénytelen leszek pár adatot közvezlenül mérni én is, mert a lekérdezés sebessége nagyon korlátozott és van ahol kritikus a sebesség...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest