-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
XP NINJA #9914 üzenetére
LCD ügyben első körben én is a mobilra/tabletre alapozást ajánlom több oknál fogva:
- az ilyen arduino shield, meg arduinoval meghajtható LCD-k gyakran elég silány képet adnak... szürkén világító fekete, gyenge betekintési szög, sápadt színek... Most éppen sikerült vennem egy olyan 3.2 colosat aminek kifejezetten jó a képe, de zsákbamacska. Persze a kínai eladók hirdetésében még a 320x240 is UltraHD mega-giga minőség, de csak akkor tudod meg hogy mit vettél amikor bekapcsolod...
- az ilyen natív framebuffer nélküli mikrokontrollerrel LCD meghajtás elég lassú - még a leggyorsabb eljárások is - így elég nehézkes / lehetetlen gyorsan változó tartalmat, látványosabb grafikát kialakítani... Attól függően hogy mi az elképzelésed, érdemes lehet akár egy Pi Zero-n is elgondolkodni - azzal nem probléma a grafika...
Én egy fedkomp/pár adat megjelenítését végző kütyün dolgozgatok mostanában - elsősorban a VAG családos motorvezérlőből nyerem az adatokat KW1281 protokollon keresztül, de úgy tűnik kénytelen leszek pár adatot közvezlenül mérni én is, mert a lekérdezés sebessége nagyon korlátozott és van ahol kritikus a sebesség...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged