Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

válasz XP NINJA #9914 üzenetére

LCD ügyben első körben én is a mobilra/tabletre alapozást ajánlom több oknál fogva:

- az ilyen arduino shield, meg arduinoval meghajtható LCD-k gyakran elég silány képet adnak... szürkén világító fekete, gyenge betekintési szög, sápadt színek... Most éppen sikerült vennem egy olyan 3.2 colosat aminek kifejezetten jó a képe, de zsákbamacska. Persze a kínai eladók hirdetésében még a 320x240 is UltraHD mega-giga minőség, de csak akkor tudod meg hogy mit vettél amikor bekapcsolod...

- az ilyen natív framebuffer nélküli mikrokontrollerrel LCD meghajtás elég lassú - még a leggyorsabb eljárások is - így elég nehézkes / lehetetlen gyorsan változó tartalmat, látványosabb grafikát kialakítani... Attól függően hogy mi az elképzelésed, érdemes lehet akár egy Pi Zero-n is elgondolkodni - azzal nem probléma a grafika...

Én egy fedkomp/pár adat megjelenítését végző kütyün dolgozgatok mostanában - elsősorban a VAG családos motorvezérlőből nyerem az adatokat KW1281 protokollon keresztül, de úgy tűnik kénytelen leszek pár adatot közvezlenül mérni én is, mert a lekérdezés sebessége nagyon korlátozott és van ahol kritikus a sebesség...

Új hozzászólás Aktív témák