Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz Janos250 #4126 üzenetére

Na várj, még mindig le vagyok maradva ott, hogy WS2812 vezérléséhez nem kell PWM - mivel hogy az a szalagon van intergálva. :F
    A led szalag library-k bitbang-elnek legjobb tudomásom szerint, valamint az se igazán látszik nekem, hogy ehhez az adatküldéshez miképp kapcsolódik a PWM vezérlés az MCU-n.
    A kitöltési tényezőt variálja minden egyes bit küldésekor? Tehát ha jól értem, akkor úgy lövi be a frekvenciát és a kitöltési tényezőt, hogy megfeleljen a WS2812 specifikációjában szereplő 1 és 0 kód időzítésének. Vagyis egy adott setup-ban az MCU pwm vezérlője csak 1-eseket küld, másik setup-ban csak 0-kat. És két bit között folyamatosan változtatja a paraméterezést a szoftver? Ez nagyon perverz módszernek hangzik, még ha lehetséges is. Az MCU pwm vezérlőjének basztatásához nem kell a processzor? Vagy hogy lesz ebből "multitasking"? Teszem azt ha bejön egy megszakítás és az ISR végrehajtása közben megszakad az adatküldés, mert nincs idő basztatni a PWM vezérlőt? :))
    Még mindig nem világos ARM-n például hogy lehet UART RX-en adatot fogadni, miközben egy WS2812 ledszalagot frissítünk. :B

szerk: amúgy köszönöm a fenti linkeket, meg is rendelek egy Maple Mini klónt. :R
    Az F103C8T6 és az F103CBT6 van egy lényeges különbség ami említésre érdemes, legalábbis első ránézésre utóbbi kétszer akkora ROM-ja elég meggyőző. :K
    DMA-t használta itt már vki adatfogadásra? ;]
    Neten vajmi kevés infó van a DMA használatáról. :(
    Pedig mekkora királyság lenne már megszakítás nélkül adatot fogadni! :Y

Új hozzászólás Aktív témák