-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #4126 üzenetére
Na várj, még mindig le vagyok maradva ott, hogy WS2812 vezérléséhez nem kell PWM - mivel hogy az a szalagon van intergálva.
A led szalag library-k bitbang-elnek legjobb tudomásom szerint, valamint az se igazán látszik nekem, hogy ehhez az adatküldéshez miképp kapcsolódik a PWM vezérlés az MCU-n.
A kitöltési tényezőt variálja minden egyes bit küldésekor? Tehát ha jól értem, akkor úgy lövi be a frekvenciát és a kitöltési tényezőt, hogy megfeleljen a WS2812 specifikációjában szereplő 1 és 0 kód időzítésének. Vagyis egy adott setup-ban az MCU pwm vezérlője csak 1-eseket küld, másik setup-ban csak 0-kat. És két bit között folyamatosan változtatja a paraméterezést a szoftver? Ez nagyon perverz módszernek hangzik, még ha lehetséges is. Az MCU pwm vezérlőjének basztatásához nem kell a processzor? Vagy hogy lesz ebből "multitasking"? Teszem azt ha bejön egy megszakítás és az ISR végrehajtása közben megszakad az adatküldés, mert nincs idő basztatni a PWM vezérlőt?
Még mindig nem világos ARM-n például hogy lehet UART RX-en adatot fogadni, miközben egy WS2812 ledszalagot frissítünk.szerk: amúgy köszönöm a fenti linkeket, meg is rendelek egy Maple Mini klónt.
Az F103C8T6 és az F103CBT6 van egy lényeges különbség ami említésre érdemes, legalábbis első ránézésre utóbbi kétszer akkora ROM-ja elég meggyőző.
DMA-t használta itt már vki adatfogadásra?
Neten vajmi kevés infó van a DMA használatáról.
Pedig mekkora királyság lenne már megszakítás nélkül adatot fogadni!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged