- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ha már elektronika, akkor beszéljük kicsit a biztonságos betáplálásról!
A kérdésem az volna, hogy miként lehetne megvédeni túlfesz és túláram ellen az AVR-t?
A leendő környezetben 5V-os táp lesz, vagyis közvetlenül lesz betáplálva az 5V-os porton.
Viszont most is úgy jártam, hogy rövidzár, szikra és az AVR megdöglött.
Na az ilyen esetekre mivel lehet felkészülni?
Biztosíték?
Na meg ugyanarról a tápról fog menni majd, amiről 300 db RGB led is, ami elvileg úgy tudom nem lehetne probléma, de azért mégiscsak 5-15 amperről lesz szó és szerencsétlen Nano-nak csak pár mA kell.
Ha megszalad, akkor füstöl gondolom.
Mennyire életszerű, h megszalad?
Onnan sejtem, h ebből gond lehet, hogy az rgb szalag betáplálásánál is előfordul, hogy az első led megdöglik és azzal magyarázzák, hogy túláramot kap. Nem értem miért párhuzamos kötésnél, de nálam is sérült már az egyik szalag első ledje, kondi ide vagy oda.Na meg kínai tápom van, szóval szeretnék utána még gondoskodni túlfesz, túláram, rövidzár és egyéb védelmekről mielőtt beépítésre kerül.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Path of Exile (ARPG)
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged