- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha az Attiny12-re gondolsz, a lítium elem, amíg nincs túlzottan kimerülve, egészen jól tartja az üresjárati feszültségét 3V körül. Maga a chip nem sokat fogyaszt, le van véve az órajel 1,2MHz-re, fogyasztónak pedig csak 3 színes LED és egy piezo csipogó van rákötve. Az "akció" (villogás/csipogás) idejére pedig az elem meg van támogatva egy 100uF kondenzátorral, ami segít, amikor már az elem belső ellenállása megnő. A tesztek alapján 2,7V körülre merült elemmel még elmegy, aztán is inkább a kék LED lesz a szűk keresztmetszet, mert az Attiny még vígan fut, amikor a kék LED már nem kapja meg a nyitófeszültséget.
De a piros meg a zöld még egy darabig működik.
Az adatlap szerint az ATtiny12V-1 tápfeszültség tartománya 1.8 - 5.5V!
"Operating Voltages
– 1.8 - 5.5V for ATtiny12V-1
– 2.7 - 5.5V for ATtiny11L-2 and ATtiny12L-4
– 4.0 - 5.5V for ATtiny11-6 and ATtiny12-8"Nekem nem tudom melyik típus van, mert Attiny85 helyett kaptam egyszer tévedésből (?), a tokozáson Attiny85 felirat van.
Kiegészítés: megnéztem az ATmega328P adatlapját:
"Operating voltage:
2.7V to 5.5V for ATmega328P
"Ez alapján kell is mennie 3V-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- BMW topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Éjszakai műszak
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Macska topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest