- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Pedig nagyon úgy néz ki hogy kell külső felhúzó ellenállás a PCF8574-nél.
Legalábbis az adatlap 15. oldalán a "Typical Application" ábrájára gondolom hogy nem véletlenül rakták fel.
De most megint átnézve az adatlapot, igazából olyan infót viszont nem találtam leírva, hogy "muszály" tenni.
Az MCP23017 az könnyen lehet hogy más, simán lehet hogy abba viszont már építettek be. (Ez akkor még egy - nem is kicsi - előnye lenne akkor annak az IC-nek, illetve a rá épülő moduloknak.)Na ezt elírtam. Javítva így néz ki:
Amikor változás van, rendben 0-ba vált az INT pin. Utána kiolvasom az összes bemenetet, rendben látszik is hogy a PCF8574-nek melyik bemeneti pinje változott meg.
De az INT 0-ban marad ez után is, nagyon sokáig.És a multiméteres mérést is pontatlanul írtam:
"Multiméteren is felugrik az érték az INT pin-t mérve (ha pár msec lenne, akkor ezt nem mutatná ki), de szkóppal sajnos most pont nem tudom megnézni pár napig."
Ebben az esetben az INT pin-t a VCC-hez (3,3V-hoz) képest mértem.
Vagyis alapból 0-t mutat a multiméter (1-esben, azaz 3,3V-on van az INT). És ha Interrupt van akkor pedig a felugró érték egy negatív lesz (nem megy el -3,3V-ig, de kb. olyan -1,5V-ig igen).
De a lényegen ez igazából nem változtat. Az a probléma, hogy olyan hosszú időre megváltozik az Interrupt pin, hogy ezt még egy mezei multiméter is simán kimutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Warzone
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Chrome
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Proxmox VE
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Nintendo Switch
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest